Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46869

...ugyanezzel a galuskával...

2x nem lehet ugyanazt a galuskát megenni :))

Előzmény: szkati (46868)
szkati Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46868

Bakonyi sertésbordát csináltam galuskával.

Holnapra zöldséges csirkecomb lesz( ugyanezzel a galuskával:))

ZsuR Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46867

Koszonom - mint a ciganypecsenye?

 

Ezekkel a hirtelen sutottekkel bajban voltam mindig.  Parszor probaltam evtizedekkel ezelott - soha nem volt jo.  Hogy csinalod?  Csontos karaj?

Előzmény: nagypapi51 (46866)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46866

hirtelen sült karajszelet

 

Előzmény: ZsuR (46865)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46865

Mi a karmonádli?

Előzmény: nagypapi51 (46864)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46864

Holnap karmonádli, vargányaszósz, párolt rizs.

 

Boszorka Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46863

Csak alkatrészeket. Hol van egy lakásban akkora sütő, hogy egész malac bele férne? A hátső fertályt preferálom.

Előzmény: Törölt nick (46862)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.02 0 0 46862

Egész malacot szoktál sütni vagy alkatrészeket?

Előzmény: Boszorka (46861)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.01 0 0 46861

Ma remek ropogósra sült a malac, lencsefőzelék és lencse saláta, minden jó volt. A narancsos tiramisu is nagy siker megint. Szerencsére mindenből maradt, holnap csak melegíteni megyek a konyhába.

Viszont annyira elfáradtunk mindketten, hogy befejezem ezt a kb. 30 éves hagyományt.

homerx Creative Commons License 2019.01.01 0 1 46860

aha, betojtal a csirketol :) nalunk ma reggel tatar, delben lencsegulyas fustolt oldalassal, kocsonya. delutan palacsinta, este maradek kecske. most csak ugy nezek ki a fejembol :)

Előzmény: nagypapi51 (46858)
ketyo61 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 46859

Boldog Uj Evet mindenkinek! 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 46858

Végül is, ma nem volt főzés: vasárnapról maradt rakott krumpli, és a tegnapi lazac maradványt ettük.

Csirke holnap! :)

 

Előzmény: H_G (46845)
Caipi Creative Commons License 2019.01.01 0 1 46857

Boldog új évet! 

ZsuR Creative Commons License 2019.01.01 -1 0 46856

Koszonom es viszont kivanom neked es a csaladodnak.... ezzel az eredeti keppel - ami sehol sem log :))

 

Előzmény: nagypapi51 (46851)
szkati Creative Commons License 2019.01.01 0 1 46855

Ez a mi konyhánkban lóg:-)(ismeretlen festő).Én ezzel kívánok Mindenkinek boldog Újévet!

Előzmény: nagypapi51 (46851)
ketyo61 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46854

aaaaz igen! Nyálcsorog...

Előzmény: homerx (46852)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46853

nem rossz!

Előzmény: homerx (46852)
homerx Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46852

a fagyott gombat sosem szabad felengedni. en csak addig szoktam, amig mar darabraira szedheto az osszefagyott cucc. azonnal mehet is a forro zsiradekba, barmibe. ugy eredeti allapotjaban marad meg, nem enged fel lottyedt allagura.

 

ma kecskelapocka es nyak keszult. a husokat olivaval vekonyan bekentem, bors, so, pici csilipehely kerult ra, majd allt 2-3 orat az erkelyen. egy tepsibe tettem egy doboz libaalaplevet, 2-3 deci feherbort, keves repat, zoldhagymat, kakukkfuvet, rozmaringot, zellerszarat, lilahagymat. a husokat belefektettem, majd a sutoben kb 3-4 orat sult. ahogy fogyott a leve, szepen ontozgettem vele, a masodik feletol 2-3 alkalommal megforditottam a husokat. amikor elkeszult, a husokat kiszedtem, egy jenaiban pihentettem kb 20 percet. addig a maradek levet egy labosban besuritettem kis borssal, balzsamecettel, feherborral, citrommal.

kozben egy fel kilo bimboskelt enyhe sos vizben elofoztem, utana ket fej cekla is kerult a fozovizbe. ezeket beledobaltam egy masik tepsibe, ment hozza zellerszar, lilahagyma, repa, zoldhagyma. alalottyintettem egy kis feherbort, onottem ra egy keves fuszeres kacsazsirt a minapi sutesbol. ment be a kecske ala a suto aljaba. kozben megtisztotottam a tegnap szedett ordogszeker laskagombat, teli fuloket. amikor a zoldseg megsult, kiszedtem egy jenaiba, majd a maradez zsiradekon lepiritottam a gombakat.

desszertnek friss krumplis pogacsa keszult gouda es egy horvat parmezan jellegu sajttal.

 

Előzmény: Boarhunter (46848)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 1 46851

Ezzel a Rudolf Wacker csendélettel kívánok emlékezetes kajákat az új évre!

sajnos nem nálam lóg, hanem a KHM-ben... :(

 

 

Boszorka Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46850

Malac alacsony hőfokon süldögél, majd holnap lesz megpiritva. Lencse megfőzve, saláta félre téve a többit holnap berántom, a rántás is kész van már. Most megyek megcsinálom a tiramisut és akkor az idénre be van fejezve a főzés. Vacsorára töltött tojást csináltam.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46849

A tyúk hátrafelé kapirgál, elkaparja a szerencsét. A malac előrefelé túr, kitúrja azt. És igen, a hal elúszik vele :)

 

Vettem egy szép darab disznócombot, dióját. A zsíros laflancokat levagdostam róla, lett belőle kolbász, a maradékot szépen megformáztam, felszúrtam és betöltöttem a kolbásszal. Ezt tegnap sütöttem meg lassú tűzön, ma pedig a malaccombot.  

 

Vacsorára lesz a kétféle hideg sült, tormás sonkatekercs, krumplisaláta, franciasaláta. Kiskorú kedvéért főtt tojásos, kaviáros falatok :)

 

Holnap a malac bőrös részeire rápirítok sörös szalonnával kenegetve, lencséből alighanem leves lesz.

 

Kutya megkapta a malaccsontot, de szegény egyelőre retteg, pedig itt egészen rendes népek laknak, viszonylag visszafogott a durrogtatás...

Előzmény: H_G (46844)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46848

Ha én készíteném, fokhagymával ízesített kacsazsíron megpirítanám a gombát, flambíroznám a whiskyvel, bele a tejszín, petrezselymzöld, csipet kakukkfű, só, bors, lassú tűzön főne a kellő sűrűség eléréséig.

 

Mivel a kiolvadt gombák állaga(egész, elég apró gombákat vettem ki a fagyasztóból) nem igazán tetszett, öregre szeltem őket és minimális zsiradékon átpirítottam, legyenek kicsit keményebbek. Utána bővebb zsírban hagymát, a végén fokhagymát pirítottam(az asszony nem engedte kihagyni) és beledobáltam a gombaszeleteket. Ráöntöttem azt a levet is ami a vákumozós zacskóban összegyúlt, elfőztem, nyakonöntöttem whiskyvel és gyermekeim nagy örömére belobbantottam(kezdek félni tőlük, mindkét kiscsaj erősen piromániás). Nem tudom, ki találta ki a vargánya-whisky combót de jól tette, nagyon illik egymáshoz az ízük. Aztán tejszín, majd az asszony megjelent valami gyanús kinézetű sajttal, szerinte gouda volt, szerintem egy műgyanta tömb legalábbis a keménységéből ítélve de a sajtreszelő győzött és még az ujjaim is megvannak. Petrezselyemzöld került bele a végén és mindmegettük... Jó volt. Egy szép darab karajt sütöttem egybe, ahhoz stimmelt is.

Előzmény: nagypapi51 (46782)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46847

Ezt csak én eszem, a többség ragaszkodik a főzelékhez. Hagyma helyett snidlinget tettem bele tavaly, a hagymáért nem lelkesedik a belső részem.

Előzmény: nagypapi51 (46842)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46846

...Én úgy tudtam, hogy szétkapirgálja...

Akkor mindenhová jut :)

Előzmény: H_G (46844)
H_G Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46845

A hal pedig, mint az köztudott, elúszik vele! Szóval neked az A és B terved egyaránt katasztrofális eredményhez vezetne :)

 

H_G Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46844

Én úgy tudtam, hogy szétkapirgálja.

 

Előzmény: nagypapi51 (46839)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46843

Ha mindenki szereti a picit csípőset, egy kevés harissa pasztát lehet adni az öntethez.

 

Előzmény: nagypapi51 (46842)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46842

Semmi furfang: babérlveles sós vízben kíméletesen megpuhítod a lencsét, leszűröd, lehűtöd.

A dresszing finom fehérbor ecet, mustár, olaj, csipet bors.

Kevés lilahagymát szoktam beletenni, itt van egy kis trükk, jeges vízben tartom fél órát, így elveszíti a csípősségét.

Előzmény: Boszorka (46841)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46841

Holnapra a malac mellé a vendégek lencsefőzeléket kapnak. Magamnak lencsesalátát csinálok saját eszemtől egy közönséges dresszinggel. Van valami furfang vele?

 

Ma megesszük a maradékokat és estére csinálok töltött tojást, ha lesz időm.

Előzmény: nagypapi51 (46837)
Caipi Creative Commons License 2018.12.31 -1 1 46840

Ma elzászi csirkemell tócsnival

És lehet, hogy kinézünk 1., a Hold utcai piacra, 2., a 'Lovira' is harapni (és inni) valamit

 

Holnap indiai lencseleves rómaiköményes hagymával, utána cukkinis-darálthúsos-fetás dolog rizzsel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!