Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 1 46851

Ezzel a Rudolf Wacker csendélettel kívánok emlékezetes kajákat az új évre!

sajnos nem nálam lóg, hanem a KHM-ben... :(

 

 

Boszorka Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46850

Malac alacsony hőfokon süldögél, majd holnap lesz megpiritva. Lencse megfőzve, saláta félre téve a többit holnap berántom, a rántás is kész van már. Most megyek megcsinálom a tiramisut és akkor az idénre be van fejezve a főzés. Vacsorára töltött tojást csináltam.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46849

A tyúk hátrafelé kapirgál, elkaparja a szerencsét. A malac előrefelé túr, kitúrja azt. És igen, a hal elúszik vele :)

 

Vettem egy szép darab disznócombot, dióját. A zsíros laflancokat levagdostam róla, lett belőle kolbász, a maradékot szépen megformáztam, felszúrtam és betöltöttem a kolbásszal. Ezt tegnap sütöttem meg lassú tűzön, ma pedig a malaccombot.  

 

Vacsorára lesz a kétféle hideg sült, tormás sonkatekercs, krumplisaláta, franciasaláta. Kiskorú kedvéért főtt tojásos, kaviáros falatok :)

 

Holnap a malac bőrös részeire rápirítok sörös szalonnával kenegetve, lencséből alighanem leves lesz.

 

Kutya megkapta a malaccsontot, de szegény egyelőre retteg, pedig itt egészen rendes népek laknak, viszonylag visszafogott a durrogtatás...

Előzmény: H_G (46844)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46848

Ha én készíteném, fokhagymával ízesített kacsazsíron megpirítanám a gombát, flambíroznám a whiskyvel, bele a tejszín, petrezselymzöld, csipet kakukkfű, só, bors, lassú tűzön főne a kellő sűrűség eléréséig.

 

Mivel a kiolvadt gombák állaga(egész, elég apró gombákat vettem ki a fagyasztóból) nem igazán tetszett, öregre szeltem őket és minimális zsiradékon átpirítottam, legyenek kicsit keményebbek. Utána bővebb zsírban hagymát, a végén fokhagymát pirítottam(az asszony nem engedte kihagyni) és beledobáltam a gombaszeleteket. Ráöntöttem azt a levet is ami a vákumozós zacskóban összegyúlt, elfőztem, nyakonöntöttem whiskyvel és gyermekeim nagy örömére belobbantottam(kezdek félni tőlük, mindkét kiscsaj erősen piromániás). Nem tudom, ki találta ki a vargánya-whisky combót de jól tette, nagyon illik egymáshoz az ízük. Aztán tejszín, majd az asszony megjelent valami gyanús kinézetű sajttal, szerinte gouda volt, szerintem egy műgyanta tömb legalábbis a keménységéből ítélve de a sajtreszelő győzött és még az ujjaim is megvannak. Petrezselyemzöld került bele a végén és mindmegettük... Jó volt. Egy szép darab karajt sütöttem egybe, ahhoz stimmelt is.

Előzmény: nagypapi51 (46782)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46847

Ezt csak én eszem, a többség ragaszkodik a főzelékhez. Hagyma helyett snidlinget tettem bele tavaly, a hagymáért nem lelkesedik a belső részem.

Előzmény: nagypapi51 (46842)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46846

...Én úgy tudtam, hogy szétkapirgálja...

Akkor mindenhová jut :)

Előzmény: H_G (46844)
H_G Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46845

A hal pedig, mint az köztudott, elúszik vele! Szóval neked az A és B terved egyaránt katasztrofális eredményhez vezetne :)

 

H_G Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46844

Én úgy tudtam, hogy szétkapirgálja.

 

Előzmény: nagypapi51 (46839)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46843

Ha mindenki szereti a picit csípőset, egy kevés harissa pasztát lehet adni az öntethez.

 

Előzmény: nagypapi51 (46842)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46842

Semmi furfang: babérlveles sós vízben kíméletesen megpuhítod a lencsét, leszűröd, lehűtöd.

A dresszing finom fehérbor ecet, mustár, olaj, csipet bors.

Kevés lilahagymát szoktam beletenni, itt van egy kis trükk, jeges vízben tartom fél órát, így elveszíti a csípősségét.

Előzmény: Boszorka (46841)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46841

Holnapra a malac mellé a vendégek lencsefőzeléket kapnak. Magamnak lencsesalátát csinálok saját eszemtől egy közönséges dresszinggel. Van valami furfang vele?

 

Ma megesszük a maradékokat és estére csinálok töltött tojást, ha lesz időm.

Előzmény: nagypapi51 (46837)
Caipi Creative Commons License 2018.12.31 -1 1 46840

Ma elzászi csirkemell tócsnival

És lehet, hogy kinézünk 1., a Hold utcai piacra, 2., a 'Lovira' is harapni (és inni) valamit

 

Holnap indiai lencseleves rómaiköményes hagymával, utána cukkinis-darálthúsos-fetás dolog rizzsel

nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46839

Igen, mert malacot ma eszünk.

A gyesznó kitúrja, a baromfi kikaparja.

- ami elkaparja az a macka :)

 

Előzmény: homerx (46838)
homerx Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46838

ujevkor baromfi? :)

Előzmény: nagypapi51 (46837)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 46837

Ma bőrén sült lazac, krumplipüré, holnap ropi csirkecomb, szívsaláta.

vagy fordítva... :)

Évbúcsúztató a szűk baráti körrel, langyos malacsült,

viszek melléegy könnyű lencsesalátát.

 

Boszorka Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46836

Normálisan rummal szoktam csinálni, ilyenkor meg couantroval és narancshéjat is teszek bele. Ez a változat nagyon bejött. Piskótát végül Lényem a Müllernél kapott, nem Manner, de jó lesz.

Mint mondta rengetegen voltak mindenütt és nem úgy mint mi, hogy elfelejtettünk valamit, hanem hatalmas púpos kocsikat toltak a kasszákhoz. Ezt nem értem, így utolsó pillanatban vásárolni menyiségeket.

Előzmény: Boarhunter (46827)
Caipi Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46835

Igen, én anno pont a hotdog miatt kezdtem el venni. Eleinte csak az IKEA-ban volt itthon, de most már gyakorlatilag minden hiper-/szupermarketben van. 

Előzmény: H_G (46833)
ZsuR Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46834

Ami a zacskikban szokott lenni az sem karika... de nem talaltam mas kepet.  Szoval egyrol beszelunk... valoban ezt nem lehet sutozni -mint a rantott hust sem :))... Lehet, de nem ugyanaz az iz.

 

En ezt is nagyon szeretem - es ez is olyan amit otthon nem csinalok :)).

Előzmény: H_G (46833)
H_G Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46833

Nem karika, hanem apró ropogós forgácsok, amilyet pl. a hot dogba szórnak sokfelé.

 

Előzmény: ZsuR (46832)
ZsuR Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46832
Előzmény: H_G (46830)
ZsuR Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46831

Nekem van - evente talan ketszer, haromszor hasznalom, de akkor nagyon jol jon.  Akkor veszem elo, ha a gyerekeknek rantott hust vagy halat sutok.  Kinnt a teraszon... mert meg akkor is van szaga.

 

 

Előzmény: Caipi (46816)
H_G Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46830

Ennek a dobozosnak megvan a megfelelője az IKEÁ-ban is, onnan talán ismerheted.

 

Előzmény: ZsuR (46829)
ZsuR Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46829

OK.  En szoktam sutoben sutni - mas zoldseget is - de nem tudom milyen az ami a te dobozodban van.  Szeretem a hagymat, minden formajaban.

Előzmény: nagypapi51 (46813)
Caipi Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46828

Ez amúgy jogos szempont, mert én meg szoktam dögleni a kicsit dél-, de inkább nyugati fekvésű konyhában itt a legfelső emeleten. :) 

Előzmény: H_G (46823)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46827

Én is tiramisut ígértem a családnak szilveszterre. Persze kiderült, hogy se amaretto, se babapiskóta nincs itthon, szerencsére a lidl-ben kaptam a szokott babapiskótát, a tescoban meg amarettot.

Előzmény: Boszorka (46826)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46826

Nálam van még húsleves, sok hús és velőscsont, na meg dráma. Az éjszaka eszembe jutott, hogy a desszert elsején a vendégeknek tiramisu, amihez mindent megvettem csak a piskótát nem. Miután már reggel rájöttem, hogy ma mégse megyünk steaket enni, Lényem lement venni piskótát, de itt nem volt. Most uton van a MOM-ban, remélem ott kap valahol.

 

 

 

 

A konyhában nálam van klíma, elszívó és ablak. Ezek után a fritőz már nem játszik szerepet. Leszűrögetni az olajat és utána hónapokig a hűtőben kerülgetni nekem nem érte meg. A mosogatásról már nem is beszélek, amit még Lényem, aki amugy lelkesen mosogat, is utált.

Előzmény: szkati (46825)
szkati Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46825

Én kifejezetten csak a rántott cuccokhoz használom, és sose a lakásban, de ezt már meséltem. Nemrég kipróbáltam benne az édesburgonya chipset, és az is nagyon finom volt.

Mára halászlevet csináltam. Kizárólag karácsony környékén lehet kapni az Auchanban balatonboglári halászlevet fagyasztva, halszeletek nélkül. Nekünk annyira izlik, hogy ilyenkor 6-8 dobozzal is veszünk( 1 literes egy doboz), csak belefőzöm a pontyszeleteket, na meg a belsőséget. Én nem csinálok rossz halászlevet, de ez legalább annyira jó, ha nem jobb, és mennyivel kevesebb munka!

Előzmény: Boszorka (46822)
H_G Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46824

Amúgy az enyém nem bő olajos, viszont tud kevergetni (Tefal Actifry), így 30+ fokos szükséghelyzetben akár rizottót is tudok csinálni benne. De igazán két dolog lesz finom ebben is, krumpli és csirkeszárny. Szerencsére ezeken elég sokáig megélnénk :)

 

 

H_G Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46823

Körülöttem mindenkinek van. Nyáron, amikor túl meleg van a sütő begyújtásához, nagyon hasznos, hogy a fritőz tud működni egy széken az ajtón kívül, kertben vagy erkélyen is. (Nálam egyik sincs, így a fürdőszobában a mosógépre állítom, még így is sokkal hűvösebb marad a konyha.) Az igaz, hogy a sültkrumpli a döntő, ahol azt szeretik és meg sem tudnák unni, ott érdemes fritőzt tartani igazán.

 

 

Előzmény: Caipi (46816)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.30 0 0 46822

A fritőzt már ezer éve elajándékoztam, mert majdnem soha nem használtam. De a hagymakarikákat a nagymamám sütötte és akkoriban még nem is volt fritőz a világon, no meg olaj sem. Disznózsír! A múlt század első feléről van nálam most szó.

Előzmény: Boarhunter (46815)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!