Keresés

Részletes keresés

Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.09 0 0 174

Akkor ne vegyél plazma tv-t se, amúgy se látnád mert rá süt a nap.

Nekem van, és nem süt rá a nap se.  

Előzmény: MZ/Y (172)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.09 0 0 173
Nem baj.
Előzmény: MZ/Y (172)
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.09 0 0 172
Hát, ahhoz képest, hogy nem márkáról meg 3600 pénzről volt szó, szinte minden hozzászólásodban beleírtad...
Azt viszont végképp nem értem, hogy jön ide "Az emberek nagy többsége szeretne dolgokat vásárolni ingyen". Ilyet nem írt Piri, de én sem. Egyszerűen többet nem akar senki fizetni, mint mondjuk a nálunk sokkal jobban kereső német. Ott volt pl. a plazma tv, itthon 2x annyi, mint No-ban...

Én nem találtam az általad írt 90% pesszimizmust. Néhányan kételkednek a redőny hatékonyságában, de ez normális (mármint hogy nem mindenki ért egyet mindenben).
Előzmény: Zsozso007megmondja (170)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.09 0 0 171

Előző felröffenésemtől nem kell megijedni, csak szerettem volna tisztába tenni a félre siklott dolgokat, szívessen segítek bárkinek akinek kérdése vagy problémái vannak bármilyen árnyékoló rendszerrel.

Csőváz Zsozso! 

Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.09 0 0 170

Azt kell mondjam, hogy te is jocskán félre értelmezted amire én rá akartam mutatni, én nem márkákról vitázom, meg 3600 Ft- ról, hanem a gondolkodás módról, ami kezd jellemzővé válni magyarországon, ettől még én sem vagyok 100%-osan mentes. Az emberek nagy többsége szeretne dolgokat vásárolni ingyen, de mikor a gyártó oldalon van dolgozóként szeretne milliókat keresni, végül is ha visszanézünk az időben a cserekereskedelem korszakában, valamit adtunk valamiért, nem értem, hogy emberek mért válnak ennyire kapzsivá, hogy nem veszik észre, hogy nem tisztelik mások munkáját és erőfeszitését, a magukét pedig túl nagyra becsülik. Én úgy érzem, hogy itt az ideje, hogy tegyünk azért, hogy megfizessük a tisztességes jó munkát, és a tisztességes munkával megszerzett pénzért, cserébe nyújtsunk korekt terméket, vagy szolgáltatást, vagy amire egyáltalán igény van. Sajnos azt sem értem, ( nem tudom mennyi idős vagy, láthattad-e, megélhetted-e azokat a dolgokat amit én) hogy a 90-es évek eleje óta mért lettünk agresszívebbek, érzelem mentesebbek, és demokrácia helyett, miért teremtettünk rothadó kapitalizmust, amire a rendszerváltás elött oly bőszen mutogattunk.

Erre az oldara személy szerint én segítő szándékkal, szoktam rá nézni, sajnos az itt topikolók 90%-a nem ezért látogatja ezt az oldalt, hanem azért, hogy pesszimista kijelentéseket tegyenek és leszólják emberek munkáját. Azt gondolom erről, hogy a mi kis országunkat nem a külföldről behozott termékek teszik tönkre hanem a mentalitás amit tanusítunk, hiszem, hogy a pozitív hozzá állás, kicsi optimizmussal, jó munkával, (mindegy, hogy milyen mert mindenkire aki tud valamit szükség van, mindenkinek van jó oldala, amiben erős és hozzá tehet valamit a nagy egészhez, most sajnos mindenki csak azt lesi hol vehet el, tenni nem akar) előrébb juthat az ország, de ehhez elöbb meg kell tanulnunk becsülni, tisztelni,(akkor is ha más) és szeretni az embereket, egymást.

Előzmény: MZ/Y (169)
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.09 0 0 169
De bizony, a matek volt a kedvencem (bár félve írom, mert ezt nem menő elismerni...), csak mellébeszélsz.
2x írtam le, hogy NEM a Roma redőny áráról vitázom, sőt, azt is leírtam, hogy a szállítás miatt még drágább is lehet kintről behozni. Úgyhogy felesleges a 3600 ft-on lovagolnod (biciklizned).
A 159-es hozzászólásoddal volt bajom, miszerint ha valaki kereskedelmi jelleggel importálná olcsóbban, mint ahogy itthon gyártják, akkor az újgazdag köcsög, aki miatt emberek munkahelye szűnik meg. Ezt is írtam már.
Ennyi.
Előzmény: Zsozso007megmondja (166)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.09 0 0 168
Ja nem 31, hanem 37 euro! Az ingyen meló, hogy értsed abból adódik 13600 Ft/nm árban nem fér bele munkadíj, a 10000 Ft-nyi euróból  Német országban vásárolt redőny nem olcsóbb az itt megvásárolható azonos minőségű terméktől, valamit csúnyán félre olvastál. 
Előzmény: MZ/Y (165)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 167
Ja bocs, az utat a fenmaradó 3600 Ft-ból kéne megtenni, de ha attól eltekintünk, hogy nem hoztad el a redőnyt, még mindíg fel kéne szerelni amit én ingyen nem szívessen vállalnék ha csak nem tudsz valahogy kényszeríteni, ha mégis el tudnád érni ezt nálam még mindig gond, hogy a redőny Német országban maradt, mert bringával mentél érte, hogy olcsó legyen. De ha te ilyen feltételekkel fel tudnád szerelni, szívessen felvennélek szerelőnek így én is könnyűszerrel olcsóbb lehetnék, ha nem kéne neked munkabért fizetnem a szolgálataidért.
Előzmény: MZ/Y (165)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 166

Te jártál biztos iskolába, de a matek nem lehetett a kedvenc tantárgyad.

31 Euro megközelítőleg 10000 Ft, talán kerékpárral megtudnád tenni az utat Német országba meg vissza, csak akkor ott marad a redőny.

Csákó.

Előzmény: MZ/Y (165)
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.08 0 0 165
Lenti eszmecserétekből én azt vettem ki, hogy tök ugyanaz a termék jóval drágább nálunk. Amikor ezt Piri felvetette, jöttél azzal, hogy ez milyen ronda hozzáállás és mennyi ember veszítené el az állását, ha valaki onnan kezdené behozni. Én meg azt mondom, ha ugyanazt itteni bérekkel sokkal többért tudja a gyár kihozni, akkor valami nem stimmel. És nem biztos, hogy érdemes azt a céget fenntartani. Ne nevezz a haza ellenségének, ha esetleg alapítok egy céget és importálom. (Eszem ágában sincs.)

Az ingyen malót nem tudom, hogy kevered ide, mert itt csak Te írsz róla.

Mégegyszer: nem konrétan a Roma redőnyök ára miatt írtanm, hanem a hozzáadott szöveg miatt.
Érdekes módon a Pirinek adott válaszodban Te is leírod, hogy ésszerű határok közt támogatod a magyar ipart. Ne háborodj fel, ha valaki ezt a redőnygyárra és termékeire is így gondolja.
Előzmény: Zsozso007megmondja (163)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 164

Nos én tisztában vagyok az árakkal, napi szinten járok a gyártóknál és a nagykerekben, van sok féle márka, sok féle áron, sok féle minőségben.

Én nem abból indulok ki, hogy melyik a legolcsóbb, hanem minden vevő igénye szerint az optimális vételre törekszem, ez nálam azt jelenti, hogy a vevő pénztárcájához mérten igyekszem eladni neki abban a kategóriában a legjobb minőséget, korekt áron, (nem 200%-os vagy még annál is magassabb haszonnal, mint ahogy azt sokan teszik). A külföldről behozott termékek ellen nekem sincs kifogásom, az általam forgalmazott termékek, vagy alkatrészek nagy része is külföldről származik, én mindig is azt gondoltam, hogy támogassuk a magyar ipart, de csak mértékkel, csak a jó termékeket. (ezért is tudok adni minden általam forgalmazott, és szerelt termékre 2-5 év garanciát)

 

Előzmény: Piri (162)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 163

Meg van bocsátva, de te nem értetted viszont amiről én berszéltem, Piri 13600 Ft/nm-től szeretett volna kedvezőbb áron, alu redőnyt, ami alkalmi ár a Construma alatt, és az holnap bezár. 31 Euro/ nm német országban, el kell érte menni az péz, el kell hozni, az is péz, fel kell  szerelni az is péz, de úgy gondolom ezt a Piri figyelmen kívűl hagyta, ja és ha azt feltételezzük ami alapvetően butaság, hogy egy német fickó a Piri kérésére ide hozza a és fel szereli neki arra rá megy a gatyája.

Ezzel szemben a Piri sokalja a 13600 Ft/nm árat, ami szerintem nagyon kedvező, és biztos vagyok abban is, hogy a Pirinek ha nagyon szar melóhelye van akkor is keres napi 3000 Ft-ot de, úgy gondolom, hogy ettől lényegessen többet, hát én szívessen megnézném az arcát, amikor a fönöke azt mondaná neki, hogy nyugodtan bejárhat elvégezheti a munkáját, a bérletét is nyugodtan álhatja zsebből és nem kap érte fizut, mitöbb ilyen esetben a te arcodat is megnézném.

Csákó ( ja egyébként nyugdijasok nem szoktak ilyen garasoskodók lenni, hanem szépen össze rakják rá a zsozsót és meg is köszönik a végén, és még örülni is szoktak, talán azért mert van már annyi élet tapasztalatuk, és tudják, hogy a pap sem prédikál ingyen)

Előzmény: MZ/Y (160)
Piri Creative Commons License 2005.04.08 0 0 162

CSak azért írtam hogy tisztában legyenek a kedves topictársak az árakkal!

 

Adhatod 20 ezerért nyugodtan

MZ/Y Creative Commons License 2005.04.08 0 0 161
Természetesen az idézőjel nem azt jelenti, hogy Te szó szerint ezt írtad volna. Inkább dőlt betűvel kellett volna írnom...
Előzmény: MZ/Y (160)
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.08 0 0 160
Már bocsánat, de ha valaki úgy indít vállalkozást, hogy ugyanazt a terméket külföldről olcsóbb behozni, akkor ne csodálkozzon, ha be is hozzák. És ne sírjon, hogy az ott dolgozók és családjuk, meg a kamatok...
Nem hiszem, hogy 2 tökegyforma autó közül a drágábbat vennéd, mert itthon rakják össze.

És ez független attól, hogy a Roma redőny esetleg mégis itthonról véve olcsóbb a szállítás miatt, nekem a "magyart kell venni, akármennyi is" felszólítással és a "szemét aki nem így tesz" megállapítással van bajom.
Előzmény: Zsozso007megmondja (159)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.08 0 0 159
Akkor menj ki és hozd be forgalmazd, fizesd ki a vele járó járulékos költségeket, és lehet, hogy kijössz annyiból amennyiért a ROMA mogyoródi gyára gyártja és forgalmazza a ROMA rendszereket. Így biztos meg spórolsz egy zsák pénzt, onnan meg kilehet rúgni mindenkit, te gazdag leszel és nem fogod eltartani azoknak az embereknek a családját akik ott dolgoznak, a tulajdonosok meg kamattal vissza fizethetik a cég fejlesztésre felvett UNIO-s támogatást, és ha mindenki így gondolkozna magyar országon a tisztességes munkának az lenne a fizetsége, hogy mindenki munka nélkülivé válik, és lenne 3 db ujgazdag köcsög aki vigyorogna a pénz hegyen, és szivatná a többit ahogy lehet. Én utálok ingyen dolgozni, ellehetetlenítve, ezért ezt nem várom el mástól sem, szakmától függetlenül. Úgy gondolom, hogy korekt tisztességes munkáért, nem szégyen pénzt elfogadni, és elvárni.
Előzmény: Piri (158)
Piri Creative Commons License 2005.04.07 0 0 158

Németországban 37 EURÓ 1 négyzetméter ROMA  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Zsozso007megmondja (157)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.07 0 0 157
Használd ki, mert ez nagykerár alatt van, s gondolom te sem ingyen dolgozol a munkahelyeden, így én azt gondolom, hogy te sem várhatod el ezt mástól!
Előzmény: Piri (156)
Piri Creative Commons License 2005.04.07 0 0 156
nem de 3000 Ft ér felrakják!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-.)))))))
Előzmény: Zsozso007megmondja (155)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.06 0 0 155
Ügyes vagy. Fel is szereled magadnak?
Előzmény: Piri (153)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.06 0 0 154

Aluredőny motorral mozgatva!

Előzmény: plusssuni (151)
Piri Creative Commons License 2005.04.06 0 0 153
13600 ért van most a Construma alatt alustar
Piri Creative Commons License 2005.04.06 0 0 152
Sziasztok! Aluredőnyt szeretnénk szereltetni az erkélyajtónkra és az ablakunkra fehér színben Azeddigi lealacsonyabb ár 14000 Ft volt szereléssel együtt Tudtok esetleg olcsóbbat ajánlani? Köszi
plusssuni Creative Commons License 2005.04.06 0 0 151
Muanyag ablakaink vannak es redonyt szeretnenk. A problemam az, hogy a keret nagyon szuk, azon nem hiszem, hogy kenyelmesen hasznalhato modon lehetne bevezetni a mozgato kotelet. Az ablak megfurasa viszont nem tul szimpatikus nekem. Mi szokott erre a jo megoldas lenni?
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.03 0 0 150
Ja képet, a 149-es is neked szól, csak elbénáztam. 
Előzmény: ametiszt (132)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.03 0 0 149
http://www.enevjegy.radio.hu/zanya

Ezen a lapon feltettem neked azt az alkatrészt amire szerintem gondolsz, vizsgáld meg, egyébként van rejtett kivitel is, ha gondolod teszek fel arról is.

Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.01 0 0 148
Erről már nyilatkoztam a 101-ben is, ha vissza kukkantasz.
Előzmény: monyesz (145)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.01 0 0 147
Igen, de ez hatszög keresztmetszetű, régebben tömör rúd volt, ma már üreges, így el tudnak helyezni benne az adott reluxa színének megfelelő betétet. Tömör akril, vagy plexi rudat, a műanyag félgyártmány kereskedőknél kapsz. A legkönnyebb talán, ha a lakóhelyed közelében élő esztergályosok közül valamelyiktől megkérdezed, hogy ő hol szerzi be.
Előzmény: macskacache (144)
Zsozso007megmondja Creative Commons License 2005.04.01 0 0 146

Hasonlóan gondolom én is.

Előzmény: monyesz (145)
monyesz Creative Commons License 2005.04.01 0 0 145
Hát az én filozófiám szerint az abszolút igazság nem létezik, csak a viszonylagos... :))
Előzmény: Zsozso007megmondja (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!