Keresés

Részletes keresés

timi024 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 2336

Az utóbbi pár könyve: haragos vizeken, szitáló fehér por kolostora, villogó fények kolostora, jégbe zárt sárkány kolostora.

 

Nem tudom jobban és kíméletesebben megfogalmazni:  egy rakás szar, szemétbe való hulladék.

 

Számomra ennyi volt, a régebbieket szeretem továbbra is a régi könyveit, azok nagyon jók voltak még.

Kicsik, Kő fiai, kegyetlen csillagok stb.

Algamann Creative Commons License 2015.01.22 0 0 2335

Magam is nekiestem A játék rabszolgáinak. Bár ne tettem volna. Ennyi bakit, mint amit itt megenged magának az író... Az, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, nos, az talán nem az ő vétke, azaz nem csak az ő vétke, hiszen egy korrektor is kellett ehhez a mocsokhoz. 250 oldalt sikerült elolvasnom - most próbálom kipucolni az agyam ettől a rettenettől. Azt hiszem, újra el kell olvasnom A vérfarkas éjszakáját, ha azt akarom, hogy egy kicsit visszaköltözzön belém LLL jó szelleme... Baj van, Laci bácsi! Nagy baj van... 

Billerbeck Creative Commons License 2015.01.20 0 0 2334

Én nem ismerem/figyelem annyira a magyar írókat, szóval hülyeség lenne kijelentenem, hogy LLL ebben a mezőnyben kritikán aluli.Csupán azt tudom mondani, hogy LLL önmagában kritikán aluli. Illetve azok között az írók között, akiket olvasok.
Ez az állítás persze nem örökérvényű, ez az állítás csak az elmúlt 10 év Laci bácsijára igaz. Én sajnálom a leginkább, de már olyan negatív véleménnyel vagyok róla, hogy azt inkább le sem írom.
Amikor az olyan minősíthetetlen koholmányait olvastam, mint mondjuk a Játék rabszolgái, fog-összeszorítva kellett felidéznem a Gonosz és Fekete hercegnőt, meg Siva utolsó táncát, meg hasonló klasszikusokat, hogy pozitív maradjon a Laci bácsiról alkotott összképem.
Arra szerintem felesleges keresni a választ, hogy akkor mégis miért ő a no1 továbbra is. A válasz egyértelmű. Pontosan azért, amiért a Barátok közt az ország legnézettebb műsora.

tt25 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2333

s láss csodát!

Ismét megjött a kis mocskos szájú trollunk:)

giornalista Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2332

jol beszelsz! de az igenytelen rajongoi komolyabb. jobb konyvet meg sem ertenenek valoszinileg.

Előzmény: misery3321 (2329)
tt25 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2331

a könyveit már én sem fogom venni, mert nagyon gyengék.

azzal viszont nem értek egyet, hogy csak rossz könyvei voltak, a 9-nél amit írtál mindenképpen jóval több olvasmányos jó könyve volt.

A régi szép időkről beszélek, amikor még jó könyveket írt.

Tom Ace Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2330

Régi olvasója vagyok a topiknak, talán korábban már írtam is egyszer-kétszer, de mindegy is.

Felvetődött az imént, hogy nincs élvezhető magyar kalandregény. Annyiban vitatkoznék ezzel, hogy egyrészt Frei Tamás könyvei, függetlenül az ilyen-olyan utánérzésektől, magasan verték Laci bácsi utolsó tizensok évben elkövetett műveit, de Freinél nem kimondottan íróról van szó, ne is vegyük őt ide. Vele ellentétben Kondor Vilmosról már nyugodtan kijelenthetjük, hogy író.

Az ő Budapest-sorozata (Budapest noir, Bűnö Budapest, stb.) egyértelműen megér egy próbát. Akárcsak az ettől független A másik szárnysegéd című regénye. A történeket a magyar történelem fordulópontjai környékére helyezi, a múlt század harmincas és ötvenes évei között.

 

misery3321 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2329

Sziasztok. 

Én már egy ideje olvasgatom a fórumot, és azokkal kell egyetértenem, akik szerint Lőrincz könyvei az igénytelen szemét kategóriába tartoznak. Ez az egyik. A másik, hogy ez a pali meggazdagodott. Nem vicc, nézzétek meg a házát. Azt nem 1 könyv megírásáért vehette... Egyébként Ti vettétek neki, ti, akik a szarjait rendre megveszitek, és olvassátok. De miért? Mit esztek rajta? Nekem 9 könyve van a polcomon, de ennél többet olvastam tőle, a többit könyvtárból vettem ki, mikor már láttam, hogy nincs értelme több pénzzel támogatni ezt a palit. Akkor már úgy voltam vele, hogy még 1-2-t olvasok tőle, azokért már nem adok pénzt, kiveszem őket a könyvtárból. Tehát adtam neki még egy esélyt. Sajnos azok se érték el a mércém, még az általatok kiemelkedőnek tartott manituk se. Egy fél hajszálnyival jobb a könyvei 90%-ánál, de sajnos az is egy hulladék. 

A tavalyi két könyve közül a haragos vizeken-t olvastam (szinte már semmire se emlékszem belőle...), a másikat nem, de személy szerint én ennek valahogy örülök. Amit sajnálok, hogy időt pazaroltam a haragos vizeken-re. Amikor ennél az "írónál" igazából csak jobbak vannak. Még magyar viszonylatban is vannak tőle jobb kortárs írók. Az, hogy nem ír rajta kívül mai magyar író kalandregényeket, többek között annak is tudható be, hogy a legtöbben felfogják, hogy ez a téma igazából már kifújt. Illetve ennek ellenére lehetne jó kalandregényeket írni manapság is, csak kéne hozzá egy, a megszokottól magasabb színvonal... 

Tavaly csináltam olyat is, hogy megvettem egy könyvét, a játék rabszolgáit, el se olvastam, beleolvastam egy-két fejezetbe, és elajándékoztam. Tudjátok olyan ez, mint amikor valami ősi sátánista ereklyét talál az ember, és nem akarja, hogy a balszerencse üldözze, tehát rögtön továbbad a portékán, ingyen és bérmentve. Csak én balek fizettem érte.

Hiába soroljátok itt a könyveit, egyiket se érdemes elolvasni. Pont azért, mert ha 10 másik írót találomra felsorolok, minimum 9 mérföldekkel jobb nála. Egyébként ma nincs olyan magyar író, akit én olvasásra érdemesnek tartok, vagy ajánlanék. A régiek közül is csak néhány, és nekik is csak 1-1 művük. 

Melyik regénye jelenik meg legközelebb lőrincznek? Mi lesz a címe, milyen lesz a borítója, miről fog szólni? Nekem aztán teljesen mindegy, réges-rég hidegen hagy, maga az ember is, meg amiket kiont magából. Valaki írta, hogy lehet, hogy a kiadójával van olyan szerződése, hogy évente két vastag könyv legyártása kötelező neki. Ennek ellenére én az ő esetében mindenképpen azt tartanám egy lehetséges jó alternatívának, hogy egy pár évet pihen, 1-2-3 évet, és valamelyest letisztulva próbálna meg írni, bár kötve hinném, hogy bármi értékelhető születne. Tudja ezt ő is szerintem. Így meg nyilván kifizetődőbb neki, hogy 2 könyv/év. De akkor legalább olvasson színvonalas kalandregényeket, és próbálja meg azokat utánozni. Már akkor is sokkal, de sokkal jobb dolgokat hozhatna össze. 

De sajnos nem csak neki mennek a könyvei ész nélkül a bevásárlókosarakba, és a magyar olvasók polcaira. Leiner Laura, Lakatos Levente, Vavyan Fable, és még sorolhatnám oldalakon keresztül a mai magyar "remekírókat".

 

mr.popeye Creative Commons License 2015.01.15 0 0 2328

Hú de rég jártam itt, sziasztok!

"Kinek mi volt az utolsó ami igazán nagyon bejött?"

Felütöttem a hivatalos oldalon a kiadott könyvek listáját, hogy pontosan meg tudjam mondani, mert sajnos már nem emlékszem. A Három sötét király volt az utolsó, ami kifejezetten bejött, (halkan jegyzem meg: 2006-os, amit emlékeim szerint 07´ben olvastam el).  Ami az utána elolvasott műveket illeti:
Vízidisznók
Thumo
Portugál Április
Manituk
Lófejű démon
Fekete özvegy
Hannahanna méhei

Ezek többnyire átlagos sztorik voltak,  mondhatni erős közepes, illetve gyenge közepes művek felváltva.
A villogó fények kolostora- ez még úgy-ahogy tetszett, nagyon érdekes volt a háttérsztorija. De azt leszámítva beköszöntött a sötétség.


Ördög-ördög ki a házból
A teaültetvény
Kilenc Csontfarkas
A villogó fények kolostora
A piramis gyermekei
Álmaim asszonya
A játék rabszolgái
Ezek már nagyobbnál nagyobb csalódások voltak, az utóbbi kettő úgy megviselt, hogy azt azóta se hevertem ki. Természetesen ezután befejeztem Laci bácsival. És ahogy olvaslak Titeket, nem érzem a késztetést, hogy megtérjek.

Előzmény: ShawnAnderson (2310)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2327

Valahol az 1700-2000 közötti hozzászólás között már volt erről egy ki beszélgetés. Ok, nem könnyű visszakeresni, de újra összeszedni az ottani dolgokat se. Lőrincz L. László sokszor elmondta, hogy James Bondnak sincs kora, LLL-nek se, tehát ő nem foglalkozik a kérdéssel. Viszont James Bond nem is mondogatja, hogy ő harcolt a világháborúban, sőt igazából semmit nem mond önmagáról, tehát nem is válik kínossá a kortalansága. Lawrence meg elmond magáról dolgokat.

 

Egyébként még kronológiaszerűséget is próbáltunk csinálni az említett időszakban a fórumban, és úgy se jött ki a főszereplő életkora, mivel a '60-as évek 2. felében játszódik kb. a tippünk szerint a Sindzse szeme, és a főszereplő ott is egész fiatalosnak van beállítva, aki viszont a '30-as évek végén elhagyta Magyarországot, mert nem értett együtt az akkori politikai rendszerrel (vagy mi a fene...), ugyanakkoriban pedig rögtön az angol kémelhárításnak is dolgozni kezdett a Távol-Keleten, ami arra enged következtetni, hogy nem lehetett már gyerek. Még ha 25-30 közé lőjük is az életkorát a '30-as évek végén, akkor is 55 körüli emberről beszélünk a '60-as évek vége felé, az meg talán mégse az a szépfiú kor, ami Lawrence-szel kapcsolatban folyamatosan megnyilvánul. 

 

De az is kétségtelen, hogy a későbbi regényekben már nincs hivatkozgatás a 2. világháborús szerepvállalásra, ami némiképpen sajnálatos, mert érdekesebb volt ettől a történet, a maiak már teljesen "sterilek" ebből a szempontból is.

Előzmény: stukov1 (2325)
thomas21 Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2326

Ezt már egyszer én is feldobtam, nemhogy a koreai, hanem a 2. világháborúban szolgált....szóval LLL nem öregszik!

Előzmény: stukov1 (2325)
stukov1 Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2325

heló! Még nem írtam ebe a fórumba de most megteszem.

Nagy kedvenceim az LLL könyvek, az idáig megjelent összes megvan.

 

Az elsőt valamikor általános iskolás koromban kaptam '90 körül: A kegyetlen csillagok-at.

A második a Vérfarkas éjszakája volt szintén általánosban... aztán sorban a többi, antikváriumból stb, itt van mind a polcon sorba rakva.

 

Namármost: a Sindzse szemében írja, hogy LLL a koreai háborúban már harcolt. Jelenleg az újabb könyvekben már simán van internet, A "jeges sárkányos"  könyvben Messit (a focistát) említik.

Kérdem én, hogy hány éves LLL? Lassan vissza kéne vonulnia nem? És még mindig úgy van beálítva, hogy minden nő bukik rá, meg mindenkit lever.

 

Nyugodtan elő lehetne venni inkább Lendvay történeteit, vagy bármi mást.

Ez az életkor téma csak engem zavar?.. majd elolvasom az egész topicot.

minzol Creative Commons License 2014.12.28 0 0 2324

Szia Traider!

 

Esetleg érdekelne a gyűjteményed, légyszives ha még aktuális írj részleteket.

 

Köszönettel: Zoli

Előzmény: Traider (2322)
tt25 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 2323

túl sokat sírsz mindig:)

mondjuk a frusztráltság ezzel jár

Előzmény: giornalista (2320)
Traider Creative Commons License 2014.12.21 0 0 2322

Sziasztok! Eladó a L.L.L. gyűjteményem, akit érdekel kérem e-mailben jelentkezzen.

tt25 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 2321

Te pedig keres  már magadnak egy csajt, aki kiveri vagy akivel dughatsz.

S akkor talán nem leszel ekkora frusztrált f...szfej.

giornalista Creative Commons License 2014.12.13 0 0 2320

sírok rajtad :DDDDD

 

kit érdekel, hogy hogy megy neked, meg mennyit jelent neked 1200 forint? :))) a te apukád erősebb is? :)))

 

vegyél még néhány ilyen szar LLL-t, kerüljön helyre a kis életed :DDD

Előzmény: tamás015 (2316)
tt25 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 2319

a könyvtől a mai nappal sikerült is megválnom.

remélem a következő jobb lesz

S a kolostoros történetek mellőzve lesznek örökre, főleg karácsonyi kiadáskor.

Terror D Creative Commons License 2014.12.11 0 0 2318

A jégbe fagyott sárkány kolostorát most fejeztem be. Alant már többen leírták, hogy a kolostoros sztorik egy kaptafára születnek. Ha a neveket lecserélnénk, akkor akármelyik kolostoros könyvet megkapjuk. Véleményem szerint ezt a könyvet olyan 1-2 hét alatt dobta össze az író. Az alapsztori szinte ugyan az mint a A játék rabszolgainál, adott a főláma-mentes kolostor is. Itt egy kis szerzetes helyett egy csosztimpa szerzi be drágán a holmikat a kolostorból(ágy, szobor). Bob szerepeltetése felesleges, aki nem jött rá, hogy a szenátor a hunyó, az nem figyelt. Flóra és a másik csaj ál-vőlegénye is már messziről bűzlött...

 

Szerintem a Történetek sorozatok és Lendvay könyveket kellene erőltetni. Ötleteka történetek sorozathoz: Jondon Tibetben megesett kalandjai a Dalai Láma szolgálatában. Barbara del Sol a cirkuszos csaj korai kalandjai is érdekesek lehetnének.  orsis sztorikat meg szintén nem kellene erőltetni, gyenge mind a három.

 

 

tamás015 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2317

ja az kimaradt: te troll:)

tamás015 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2316

így van ez  a könyve nem jött be annyira.

Másrészről pedig nem fogok anyagilag csődbe menni, hogy bukok rajta.

ne magadhoz hasonlítsál ha lehet, tudod vannak emberek, akiknek jól megy még a mai világban is

giornalista Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2315

tehát megveszed, mert megvan a többi is, viszont olyan szar, hogy inkább eladod.

 

buksz rajta 1000-1200 forintot, könvyed ugyanúgy nem lesz és elment egy csomó időd erre a szarra.

 

taps-taps-taps :) imád titeket lacibácsi, a könyvkókler! 

Előzmény: tamás015 (2314)
tamás015 Creative Commons License 2014.12.07 0 0 2314

Kicsit mondjuk bosszant  a dolog, mert a könyv nem lett volna szerintem rossz, ha  a vége nincsen elcseszve, de nagyon el lett.

semmi történés nem volt a végén, szó szerint semmi:(

eddig még nem döntöttem így egyik könyvénél se, de ennél szerintem úgy döntök, hogy áruba bocsátom egy oldalon.

a vége annyira csalódás volt, hogy emiatt az egész könyvet nem látom már jónak.

pedig amikor olvastam, s már a második kötet felénél jártam, még nem volt gondom , de a vége elolvasása után, valahogy már úgy látom, hogy a végén történt dolog , az egész könyvet elszúrják.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2014.12.07 0 0 2313

Azt érti valaki, hogy mi volt az az éneklés ott a nepáli kolostor környékén? Mert a magyarázat szerint Viorica volt, de közben meg az öreg szerzetesek is mesélték, hogy mindig is volt valami rejtélyes éneklés arrafelé. Viszont az éneklés állítólag a Draculestik fenyegetésére szolgált, azok meg nem voltak arrafelé a szenátor barlangjának a megépítésig. Elég hülye dolog, hogy egyszerre akart valami régi dolgot rakni a történetbe a szerző, de közben egyszerre ezt meg is cáfolta.

CJKrisz Creative Commons License 2014.12.07 0 0 2312

Kicsik folytatás szerintem sem kell. Nekem mondjuk már az eső rész sem tetszett. :) De a folytatásokról nekem az a véleményem, hogy egyszer el lehet sütni, ha a történetből ki lehet hozni egy jó folytatást, de harmadik, meg negyedik folytatás már nem képes újat mutatni. Már az is nagy ritkaság, - nem csak könyv, hanem film területen is - hogy a második rész jobb legyen, mint az első. Persze vannak ilyenek, pl. filmek esetén a Terminator, vagy az Alien második része jobban sikerült, mint az első.

Ma reggel egyébként belekezdtem nagy kedvencembe A gyűlölet fájába. Háááát, mit mondjak, frissen, a sárkányos könyv után ég és föld a különbség. Pedig már harmadszorra olvasom, de így is úgy letoltam belőle 150 oldalt, hogy észre sem vettem. Egészen más a hangulat, a történet és a kidolgozottság, sőt a környezet és az emberek jellemzése is. Ez az, ami nagyon hiányzik a mostani könyvekből.

tamás015 Creative Commons License 2014.12.07 0 0 2311

Remélem nem lesz igazad.

Elég volt már a Kicsikből, abból is kiadott már 3 könyvet.

Viorica történetéből sem kellett volna már új, hisz volt belőle 3 könyv is.

 

Valaki megírhatná már neki, én már megtettem, bár kitudja olvassa e vagy eljut e hozzá, hogy ne adjon már ki folytatásokat , hanem újszerű könyvet írjon, újakat.

S a kolostoros történeteket is mellőznie kellene.

 

Tovább ha csak egy könyvvel is, de zárja le az Orsis sztorit és lehetőleg ne 5 év múlva.

Bár erre kevés az esély, mert jövőre kiadja a Kukorica úrnőt, karácsony előtt meg tuti nem Orsis történetet fog kiadni

ShawnAnderson Creative Commons License 2014.12.06 0 0 2310

Pedig egy Kicsik folytatás is kinéz még nagyon szerintem :( Az utolsó könyv ami nekem tetszett, bár nem tudom miért, az A Teaültetvény volt. Kinek mi volt az utolsó ami igazán nagyon bejött?

Előzmény: tamás015 (2308)
CJKrisz Creative Commons License 2014.12.06 0 0 2309

Úgy látom, elég kollektíven egyetértünk abban, hogy nem ez a legjobb könyve. :)

Előzmény: tamás015 (2307)
tamás015 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 2308

Továbbá jó lenne, hogy semmilyen könyvnek nem lenne már folytatása.

Ne legyen már többet!!!!

ÚJ fajta könyveket kell már csak csinálnia a jövőben, nem valamelynek a folytatását.

 

tamás015 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 2307

Végeztem a könyvvel.

A vége szerintem el lett kapkodva, olyan érzésem van, mintha nem lett volna már idő és gyorsan befejezte.

Hiányolom a végén a történéseket, persze utána elmeséli, de a "gonosz" legyőzése nagyon gyenge volt.

 

Én személy szerint úgy látom Vioricának semmi értelme nem volt, felesleges volt a műben szerepeltetni, szinte a végén lévő harcban sem volt  semmi értelme.

Abszolút felesleges volt, mint szereplő.

 

Magát a történést sem igazán értem, hogy miért pont egy kolostor aljába épít ki birodalmat egy milliárdos. Mondjuk így lehetett eladni a könyvet kolostorosnak.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!