Keresés

Részletes keresés

szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25345
Hát hányban???
Előzmény: monyesz (25344)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25344
Hát nem 1 kilóban gondolkodtunk !
Előzmény: szabcika (25342)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25343
Nálunk négy macss van ! Ugyhogy az kevés lenne. :)
Előzmény: luigi- (25340)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25342
Az nem baj hogy a szállítási költség annyi lenne mint maga a kávé?
Előzmény: monyesz (25335)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25341
Világos, értem ki is van nyomtatva a leírásod :)
Előzmény: luigi- (25338)
luigi- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25340

Nincs az a mennyiség két kapucsínó csak másfél. A maradékot meg visszatöltöd a tejesdobozba, vagy megiszod magába. Esetleg a macskának adod. :-)

Előzmény: monyesz (25339)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25339
Nagy kaland, két cappuccinot iszol egyszerre ! :)
Előzmény: szabcika (25336)
luigi- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25338
Tehát a kifolyó csőr alsó vonala alá egy újnyival...
Előzmény: luigi- (25337)
luigi- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25337
Próbáld a kifolyó nyílás aljától számított egy újnyival tölteni. Amíg kezdő szinten vagy mindenképpen. Ha már becsukott szemmel is megy csökkentheted a mennyiséget.
Előzmény: szabcika (25336)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25336

Hát ja elég rövid, persze ha szabályosan félig töltöm akkor elvileg lehetséges lenne a dolog dehát magamnak az sok lenne. Lehet hogy itt van a kutya elásva, mármint a mennyiségnél?

 

Három decis expolygonos edényem van. 

Előzmény: luigi- (25334)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25335
www.kaffeezentrale.de - de nem tudom mennyire ragaszkodik Nohab ehhez.
Az igaz, hogy sok olyan kv van itt amit érdemes lenne megkóstolni.
Előzmény: szabcika (25333)
luigi- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25334
Nemá' olyan rövid? Vagy kevés tejet teszel az edénybe. Szabvány inox edényed van? Mekkora?
Előzmény: szabcika (25331)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25333

Tartanám én úgy de az inox kancsó szája éppen annyira szűk hogy ezt megakadályozza.

 

Igen a Mokamo csak ezt a két félét gyártja. Honnan rendelnétek és mennyiért?

Előzmény: monyesz (25330)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25332
Pedig jól habosít az is, csak a gőzzel habosítva a tejhab hőmérséklete is változik ugye, és ettől a végén más lesz az egész.
Előzmény: szabcika (25327)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25331
Ha lehúzom akkor nem ér bele a tejbe a cső.
Előzmény: SiD- (25329)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25330
A tejhabosító edényt tartsd úgy a gőzölőhöz képest, hogy örvénylésbe jöjjön a tej.

MokaMot még nem kóstoltam, de Nohabbal tervbe van véve egy rendelés, ha beszállnál, akkor kóstolhatjuk. Forte meg Dolce amit láttam.
Előzmény: szabcika (25327)
SiD- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25329
a műanyag izét (panarello) ugye lehúztad a csőről?!
Előzmény: szabcika (25327)
monyesz Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25328
Ha jól emléxem 184 gramm az a csésze, a Lucaffe (Szabcikának ez ismerős kell legyen ;) ), Segafredo meg olyan 140 gramm körüli.
Kiváncsi lennék milyen lehet ez cappuccinósban ! :O
Előzmény: SiD- (25310)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25327

Én még egyszer sem használtam az elemes tejhabosítót, hősiesen küzdök a géppel de úgy emlékszem a biciklizést könnyebb volt megtanulni. Nekem állandóan vastag hab képződik a tetején, meg a Gaggia karját sem tudom úgy beállítani hogy körbe forgassa a tejet.

Előzmény: luigi- (25326)
luigi- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25326

Szerintem macerásabb így a tejet habosítani. Gondolok a megfelelő hőfok elérésére, majd utána annak felhabosítására. Vagy tévedek? Egyszer kell megtanulni, mint a biciklizést, utána már gyerekjáték a géppel habostani majd viszahűteni. Gondoltam már, hogy készítek videót otthon a pontos lépésekkel illusztrálva, de az a bajom, hogy a fényképezőgépem nem vesz hangot.

Előzmény: toyotas (25322)
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25325

Én is vettem ma egy csomag ilyen Aida Espresso-t :), még nem kóstoltam meg mert nem tudnék aludni majd holnap reggel. Kiváncsian várom.

 

Kóstolta már valaki a MokaMo kávékat? Két féle van: a Dolce, és a Forte, 20 és 18 €/kg áron. Elég drága de vajon arányban van e az íz az árral?

Előzmény: SiD- (25309)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25324
Én is ezekkel a módszerekkel habosítok, ha tejet habosítok, és nem nyúzom a gép fűtőrendszerét, termosztátját. Tényleg nagyon jó minőségű tejhab készíthető mindkét módszerrel... Megfelelő.
szabcika Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25323

Biztos jó megoldás ez is viszont ha már csalásnál tartunk egy ikeás 285 ft-os elemes tejhabosító is megoldás lehet azoknak (köztük nekem is) akik nem tudnak jó tejhabot csinálni a kvgéppel. 

 

Mellesleg ugyanitt láttam ma egy mérőpoharat is ha esetleg gondot jelentene valakinek a 30 ml pontos kimérése.

Előzmény: toyotas (25322)
toyotas Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25322

Tejhabositás! Azért akinek nem megy a gőzös tejhabositás,

mint ahogy nekem sem mindig és egykazános gépe van,

amit ugye vissza kell hűteni a kávéfőzéshez, annak még

mindig adott a "mechanikus" tejhab-készités, amit nem

lehet elrontani. Bármilyen hőfokú és zsirtartalmú tejből,

pillanatok alatt lehet kitünő minőségü tejhabot varázsolni.

VIGYÁZAT: nem összetéveszteni a megszólalásig hasonló

kinézetű french-kávé-készitővel!

Üdv: toyotás

RCTiv Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25321
ja és szigorúen "szabvány" presszót iszok, nem is tehetném másképp :D
Előzmény: RCTiv (25320)
RCTiv Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25320
igen nekem van is, bonomi csészék fekete kívül, fekete a tányérkája is
Előzmény: andrew7 (25318)
jobog Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25319

 

Jó az a butellás kisebb pohár, meg a Bristot üveg is ugyanazzal a füllel. Ugyanakkor a fala kissé vékony, nemigen bajnoka a hőtartásnak. Ugyanakkor a lefőtt kávé aromatartalma percenként feleződik, mihamarabb érdemes meginni, minek egy presszót negyedóráig vagy akár öt percig is melegen tartani? Én viszonylag gyorsan nyakára hágok, mégis érzem az első korty és az utolsó közötti jelentős különbséget. (Vagy ez is gépfüggő?) Ha hosszabb ideig pancsolnék véle, akkor nem víz inkább kapuccsínó vagy latte makkiátó.

 

Én leginkább amolyan dupla ristrettót iszom, 14-15g babból 30ml-t.

 

 

 

 

Előzmény: andrew7 (25315)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25318
Hát igen, az a bizonyos kávéspohár, amelyik kívül fekete, belül fehér, az nekem is nagy kedvencem... A Vergnano-nak és talán a Qawa (Blazac Café)-nak van ilyen csészéje, ha nem tévedek. Tudtok másról?
Előzmény: jobog (25317)
jobog Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25317

 

Időközben magam is rájöttem, mert megnéztem a gyártó lapját. Ám korábban írtam arról, hogy a gyulai kávékézműveseknél megragadott egy pressócsésze-vizespohár-csészealjak-kerámiatálca szett feketében. Kávéspohár belül fehér, vizespohár üveg, kinézetre épp mint a Bristot üvegpohár. És az originál módon vízre lett kitalálva. Szóval arról asszociáltam. Szép készlet volt, mondhatni azóta mindenről ugyanaz jut az eszembe:-)

 

Mrb járt ott  mester nem látta véletlenül?

 

 

 

 

Előzmény: andrew7 (25312)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 25316
Előzőhöz a kép lemaradt (ennek a füle került rá a Bristot shot glass poharára):

http://www.butella.hu

Előzmény: andrew7 (25315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!