Keresés

Részletes keresés

KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 63
Szia Eavit !


Levél ment !

Előzmény: Eavit (54)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 62
""Szerintem ellenék ott"

csak, ha tejelnél előbb..."


A kifejezés elég pejoratív. Ezért öntsünk tiszta vizet a pohárba.

A szakmai alapon történő kitelepedésnek ( magyar állampolgárságot nem érinti ) sajnos mint minden más dolognak itt a földön, vagy más orszá letelepedési vízumnak, vannak anyagi vonzatai. Ezek fixek, és előre tervezhetők

- Bevándorlási ügynök díjjazása

Talán ez a legfontosabb. Enek oka, hogy van olyan aki már lejáratta magát az Ausztrál bevándorláso hivatalnál, és a menedzseltjeire ferde szemel néznek. Ezen kívül az árak is nagy szórást mutatnak, és az sem mindegy hogy ezért mit vállal.
Én két emberrel voltam megelégedve a tapasztaltak, és hallottak alapján, és talán egy harmadik is.

- TRA Ez a rövidítése az Ausztrál szakmahonosító hivatalnak. Velük kell a szakmád, vagy gyakorlatod elfogadtatni. Ez 300 AUD ( 156 AUD / HUF az árfolyam ) + posta

- Fordítási díjak. Van amit te vagy ismerősöd is lefordíthat, de van amelyik fordítását csak minősített, és az Ausztráloknál jegyzett személy végezheti. Van aki ezért 5-10 000 Ft ot kér oldalanként, és sajnos van jó néhány oldal ! Van olyan ügynök aki meg a tiszteletdíhjja keretében megcsinálja.

- Másolási, hitelesítési díjjak.

- És maga a letelepedési vízum igénylésének díjja ami 1990 AUD.


Tehát ezek a költségek.


A fentiek nagy részét meg tudod spórolni egy kis rutinnal, segítséggel.

Egy példa : Van olyan ügynök aki 550 000 Ft ért végzi munkáját, és neked kell fordítani, és van olyan amelyik a fordítást is elvégzi, és 200 000 Ft ot kér.

Azért ez önmagában nagyon nem mindegy, és még van egy két lehetőség.

Előzmény: Degeczi (52)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 61
"Már megbocsáss, de azért az nem mindegy, hogy valaki odaszületett, ott nőtt fel és tudja mire kell vigyázni, hova nem szabad menni, melyik póktól/skorpiótól stb. kell félni és melyik csak félelmetes, mit tegyen, ha megmarja, és van aki Magyarországról kimegy oda dolgozni és olyan "szerencsés" hogy haza koporsóban jön mert nem mondta neki senki, hogy mire kell odafigyelni, vagy éjjel rámászik egy ilyen fekete randa dög és szivbajt kap.

Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy az ott élők hogyan védik azt ki, hogy álmukban ne csipje meg őket egy mérges pók vagy skorpió!

Márpedig a topiknyitó eléggé könnyedén vette a témát és csak annyit mondott, hogy igaz, hogy ott is vannak pókok, de Mo-n is vannak. Ezért is kérdeztem, hogy hol vannak Mo-n nagy, mérges pókok."


Szerintem túlragozod a témát. Ahogy írtam nem vagyok egy pókszaki, de cca 1500 az elmúlt 10 évben kivándorolt, vagy kint dolgozó magyar beszámolóját olvastam, melyeket direkt az oda kívánkozóknak írtak a benyomásaikról, tapasztalataikról, illetve a vigyázz erre, meg arra témakörben.

Pókokról egyik sem írt ! Rovar szinten a hangyák voltak megemlítve mint egyes helyeken a faházak pusztítói.



Magyarországon van európa egyik legnagyobb vipera kolóniája a Beregben, Somogyban, iletve még két helyen. Ennek ellenére nem csak hogy arról nem lehet hallani, hogy valaki meghalt volna ilyen marásban, de az is több mint túlzás lenne hogy az aki nem itt született az milyen veszélynek van kitéve ha ide jön.


szerintem .
Előzmény: kalambo (51)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 60
Szia Kalambo !


Nem értek a pókokhoz, de az apósom a Magyar Rovartani Társaság tagja. Kis időt kérek és konkrétabban utánna járok a témának.

Amúgy lehet én nem voltam pontos, de nem azt akartam írni, hogy olyan pókok vannak Ausztráliában, mint itt Európában, hanem hogy mint az öreg kontinensen, úgy ott is van "pókosabb, és póktalanabb" terület.


:-)))
Előzmény: kalambo (49)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 59
""...és csak átlagos körülményekkel rendelkezel, ..." - Megtennéd kérlek, hogy kifejted bôvebben, mit értesz ezen?"


Egyedülálló, vagy házas vagy
Van szakmád
Szeretnél dolgozni és abból megélni
nem múltál el 45 éves ( de inkább 40, de fölötte sem lehetetlen )
Ha nem beszélsz angolul akkor hajlandó vagy megtanulni ( ebben is segítek )
Szeretnél normális közegben, jól élni.

Előzmény: Zak (48)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.24 0 0 58
erre is gondoltam kben
tavaly néztem egy ausztrál ügyintézést vállaló cégnél (asszem thinkingaustralia.com) költségeket - hát, brutálisak voltak:
vmi 300e Ft a vízumkérelemre, fejenként majd' 100e vmi orvosi felmérésre, ismét ennyi a tudásfelmérésre és végül kb 280e az ügyintéző cég díjazására... még egyedülállónak sem kevés, de ha egy család menne, teljes kifosztás
Előzmény: fokhagymabors (56)
Eavit Creative Commons License 2007.03.24 0 0 57
én még sose. :D

na eriggy kapálni, különben nem lesz kertész képesítésed.
Előzmény: fokhagymabors (56)
fokhagymabors Creative Commons License 2007.03.24 0 0 56
bár nem akarok rosszmájú lenni, de szerintem hamarosan a tejelés is szóba kellene hogy kerüljön... elvégre Krisztus koporsóját még Ausztráliában sem... pláne az oda kijutást.
Előzmény: Degeczi (52)
fokhagymabors Creative Commons License 2007.03.24 0 0 55
elég legyen vicceskéim! ti még nem írtatok el semmit?
Eavit Creative Commons License 2007.03.24 0 0 54
előbb ellene különben is, utána tejelne.
Előzmény: Degeczi (52)
Eavit Creative Commons License 2007.03.24 0 0 53
vagy legalábbis jókis gyapja vóna. :)
Előzmény: Degeczi (52)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.24 0 0 52
"Szerintem ellenék ott"

csak, ha tejelnél előbb...
Előzmény: fokhagymabors (50)
kalambo Creative Commons License 2007.03.24 0 0 51

de mégis élnek ott emberek:-)) aki fél tőlük, ne menjen oda, ilyen egyszerű.

 

Már megbocsáss, de azért az nem mindegy, hogy valaki odaszületett, ott nőtt fel és tudja mire kell vigyázni, hova nem szabad menni, melyik póktól/skorpiótól stb. kell félni és melyik csak félelmetes, mit tegyen, ha megmarja, és van aki Magyarországról kimegy oda dolgozni és olyan "szerencsés" hogy haza koporsóban jön mert nem mondta neki senki, hogy mire kell odafigyelni, vagy éjjel rámászik egy ilyen fekete randa dög és szivbajt kap. 

 

Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy az ott élők hogyan védik azt ki, hogy álmukban ne csipje meg őket egy mérges pók vagy skorpió!

 

Márpedig a topiknyitó eléggé könnyedén vette a témát és csak annyit mondott, hogy igaz, hogy ott is vannak pókok, de Mo-n is vannak. Ezért is kérdeztem, hogy hol vannak Mo-n nagy, mérges pókok.

 

Ja és a horvátországban élő fekete özvegy nem azonos az amerikai fekete özveggyel, ugyanis az európai "változat" nem mérgespók.

Előzmény: fokhagymabors (50)
fokhagymabors Creative Commons License 2007.03.24 0 0 50

ez igaz tényleg, hogy Ausztráliában van az egy főre eső legtöbb gyilkos hüllő, pók és egyéb szeretetreméltó állat, de mégis élnek ott emberek:-)) aki fél tőlük, ne menjen oda, ilyen egyszerű.

 

Ausztráliában a csillagos égbolt is sokkal szebb, mint az északi féltekén, bár ez szerintem rajtam kívül keveseket hoz lázba:-) Szerintem ellenék ott...

Előzmény: kalambo (49)
kalambo Creative Commons License 2007.03.24 0 0 49

Mondjuk pók, mint európában mindenhol, így Ausztráliában is megtalálható.

Ne haragudj, komolyan nem akarok beleszólni, de nem hiszem, hogy ilyen pókok vannak Európában, azon belül pedig Magyarországon.

Mert ha te ilyeneket láttál Magyarországon, akkor én egy másik Magyarországon élhetek...

 

És ha alaposan elolvastad volna, amit írt a hozzászóló, akkor láthatnád, hogy ő a nagy mérges pókoktól fél és nem a kaszáspóktól.

 

 

Előzmény: KenGuru 01 (35)
Zak Creative Commons License 2007.03.24 0 0 48
"...és csak átlagos körülményekkel rendelkezel, ..." - Megtennéd kérlek, hogy kifejted bôvebben, mit értesz ezen?
Előzmény: KenGuru 01 (46)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 47
Itt van pár fotó ami az Ausztrálii KÖZNAPI viszonyokat, florát, faunát mutatja be. Ezek nem valami extrák ott, hanem a mindennapok szerves részei.
Nem gondolom hogy Kanada a jegesmacin kívül tudna valamit ezekkel szemben felmutatni.

:-)


Fotókon az átlagos életkörülményeket, illetve természeti környezetet láthatod. No meg egy kis meló utáni pecázás hangulatát is le lehet venni.

Előzmény: nyman (45)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 46
Szervusz nyman

Hogy mi a különbség Kanada, meg Ausztrália között ? Hát rentgeteg. Vannak előnyök, és hátrányok egyaránt.

Ami szerintem döntő az két dolog. Az egyik a klíma. Akár mennyire nem tűnik fontosnak, igen is meghatározó, hogy az ember milyen klimatikus viszonyok, között él. Elég arra gondolni, hogy milyen depressziós az ország idehaza télen. Alapjaiban határozza meg a hangulatot.
Tudom ezt meg lehet részben szokni, de ha már valamit meg kell szokni akkor az a jó legyen. Ausztrália ebből a szempontból nagyon jó alternatívákat kíván. Az északi ( egyenlítőhöz közelebb eső részén ) trópusi időjárás az uralkodó, ha valaki ezt szereti. De megtalálható a mérsékelt égövi klíma is szép számmal. Pl Sydneiben a tenger közelsége miatt kellemesen meleg, és egyben olyan páratartalmú a levegő, hogy sok európából oda utazó arról tesz említést hogy nem kell használnia a bőrápolóját, mert nem szárad ki a bőre. A kemény tél olyan mint nállunk a tavasz. Ezért is NINCS fűtés .
Egy külön élmény amikor reggel színpompás papagályok "üdvözölnek" az erkélyeden, ami ott általános jelenség, de az ember mindíg elcsodálkozik rajta.

A másik hatalmas előnye Ausztráliának az a munkalehetőség, megélhetés. Ha bent vagy az országban ( és nem mint túrista ) akkor nagyon könnyű alkalmi, de egzisztenci teremtő munkát is találni. Dolgozni itt is kell, mert nincs kolbászból a kerítés, és nem hülyék az itteniek, de a kreatív, magyar munkás itt nagyon hamar kiemelkedik. Ha leszáltál a repülőről és csak átlagos körülményekkel rendelkezel, akkor garantált hogy egy héten belül van állásád, melyet több lehetőség közzül választottál ki, van szállásod, bérelt lakásod, és elkezdheted az életedet szervezni.

Az utazás !

Kanada, USA valóban közelebb van kilóméterben számolva mint Ausztrália. Azonban valahogy még sem annyira nagy a különbség. Ennek oka az, hogy ha az ember utazik akor úgy is az egy napjába kerül.

Reggel fel kel, kimegy a reptérre, becsekkol, felszál repül, átszál ( vagy nem ), leszáll, haza, vagy szállodába megy, és lefekszik. Ez egy nap !

Ausztráliából az út Bp-re 23-27 óra. Azonban itt az alvást nem a szállodában, hanem a gépen tudod megejteni. Ami nagyobb alkalmazkodást igényel az az időzónák, mert pl Sydnei 8-10 órára van Bp-től.

Még annyi hogy hivatalosan "vak" a bevándorlási rendszere Ausztráliának, de érdekes módon hosszú ideje az ázsiai lakosság aránya 4-6 % körül marad. Inkább európai embereket csalogatnak magukhoz. Pl magyarokat.
Előzmény: nyman (45)
nyman Creative Commons License 2007.03.24 0 0 45
Nem akarok Ausztralia vs. Kanada flamet :o) De..

"Ausztrália a bevándorlók, társadalma. Könnyebb beilleszkedni."
Azert Kanada is eleg multikulturalis mutatokkal rendelkezik. Raadasul a "Best country to live" jellegu listakon elorebb van. :o)

"De azt igen hogy ott hideg van."
Hat igen, van aki ezt szereti. Ket telet lehuztam Svedorszagban is, illetve tobb idot toltottem a sarkoron tul, mint Gorog-, Olasz-, Horvatorszagban egyuttveve :o)

Kanadabol olcsobban, hamarabb Mo-ra lehet "ugrani".

Most Irorszagban, itt nincs nagyon hideg se, nagyon meleg se, de sokat esik az eso :o) De Dubaiba is lehetett volna menni dolgozni, de ott is tul meleg van.

Ami viszont a munkakat illeti, gyakrabban keresnek ausztral lehetosegekkel, mint kanadaival, ugyhogy nekem ugy tunik, talan ott konnyebb talalni valamit. Bar nem tudom, mivel eddig mindig csak megkoszontem a lehetoseget.


Előzmény: KenGuru 01 (39)
nyman Creative Commons License 2007.03.24 0 0 44
korrekt hozzaallas :o)
Előzmény: KenGuru 01 (40)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 43
Szia


Ha jól hámoztam ki, akkor bevásárló kocsi tologatóra gondolt.
Mert én is azt adtam meg !

:-))
Előzmény: hoppa_hoppa (42)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2007.03.23 0 0 42
ő másra gondolt, nem trolira :)
küldtem egy érdeklődő levelet.
Előzmény: KenGuru 01 (34)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 41
Szia Jahaman !

szakács szakmád mióta van meg ? Mert ha pl már több mint 3-4 éve akkor már most elkezdheted az ügyintézést.

Javaslom, hogy ne innen akard eldönteni, hogy majd Ausztráliába érve hová fogsz menni lakni, dolgozni. Ezt a lehetőségek, és az állásajánlatok pillanatnyi helyzete dönti mindíg el.

Egy átlag friss munkavállaló, bevándorló 8 ( nyolc ) lakást bérel mire végleg megállapodik. Addig általában vándorol a mindíg jobb lehetőséget követve, és tanulja az országot.


Ha küldesz egy mailt, küldök egy kérdőívet, és az alapján konkrétat tudok mondani.
Előzmény: Jahaman (32)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 40
Nem tudtam róluk. Azonban nekem csak az Ausztráliai viszonyokról, lehetőségekről van korrekt infóm.
Így maradok ennél.

:-)
Előzmény: nyman (29)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 39
"Azert Kanadat nem neveznem macerasnak. Szerintem meg 1xrubb mint Ausztralia"


Hát nem tudom !

De azt igen hogy ott hideg van. Ráadásúl Ausztrália a bevándorlók, társadalma. Könnyebb beilleszkedni.
Előzmény: nyman (27)
Eavit Creative Commons License 2007.03.23 0 0 38
a 24 remélem elég fiatal. ennél előbb egyszerűen képtelen voltam végezni. :)

addig beiratom fokhagymaborsot kapálni, legyen kertész képesítése. :)
Előzmény: KenGuru 01 (36)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 37
Ha küldesz egy mailt akkor én is postázok egy kérdőívet, mely alapján meg tudom mondani, hogy milyen alternatívák állnak a rendelkezésedre.
Előzmény: fokhagymabors (20)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 36
Szia Eavit !


Vasárnap küldök neked egy kérdőívet és azt kitöltve vázolok egy Ausztrál alternatívát. Ha tetszik a dolog ( tetszeni fog ) akkor jöjjünk össze egy szeélyes konzultációra, és pontosan elmondok mindent, és el is tudjuk indítani a dolgot.

Azonban ez füg nagyban a kérdőíved egy kétadatától. Amire piszkosul ügyelnek pl az a társadalom elöregedésének megakadályozása. Ez azt jelenti, hogy jó maximum 45 éves korig lehet jó kondíciókkal menni, de inkább 40 év alatt.


Előzmény: Eavit (18)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 35
Szia ad.2.ne


A nagy helyzet az hogy Ausztráliába is vannak pókok, meg kígyók, sött krokodilok is. Azonban itthon magyarosrszágon is vannak, és bizony a közelben a "fekete özvegy" is megtalálható. ( pl Horvátország )

Amit fontoss hogy láss, az az hogy Ausztrália nem eyg simpla ország. Ez egy több időzónát, és éghajlati övet átívelő kontinens. Ebből kifolyólag vannak helyek ahol krokodillal, meg skorpióval találkozol, és vannak ahol csak kenguruval. Mondjuk pók, mint európában mindenhol, így Ausztráliában is megtalálható.

Egy mondatban ha itt meg vagy békélve életeddel európában akkor ez ne tartson vissza mert ott sem várnak rosszabb körülmények ezen a területen.

Mellékelek két összehasonlítást az arányok kedvéért.

Előzmény: ad.2.ne (17)
KenGuru 01 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 34
Szia yazoo !


Nem hiszem hogy neki "troli managare" lenne a max kifutása, de majd kiderül.

Azonban tudod mennyit keres nettó egy troli managare ??? cca 300 000 Ft / hó !


Előzmény: Törölt nick (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!