Keresés

Részletes keresés

old_boy2 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1581
levus5!
Igazad van, de beszéltem az idegsebésszel, azt mondta, hogy csak bénulásnál látja értelmét a készüléknek.
Nem baj, ha majd járóképes lesz, elmegyünk a reumatológushoz, ő biztosan fel fogja írni.
Nem adom fel egykönnyen.
Köszönöm a soraidat!
Előzmény: levus5 (1579)
levus5 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1580
Hopp!

Derékpárna kiegészítés.

Most látom, hogy azok a párnák vannak nekem amiken a hölgy fekszik a képen (lábpárnám nincs), az oldal elején a táblázat felett.
(http://www.naturtex.hu/anatomiaindex.html)

Üdv
Előzmény: levus5 (1578)
levus5 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1579
old_boy2!

Írtad: "Jaj! Elkeserítettél. Megnéztem, az ára 37500 Ft. Ez nekem most sok."

A feleséged leletei alapján neki biztosan JÁR egy ilyen készülék támogatással. Akkor az csak "csak" 8 000. Ez is sok, de mégsem 37 500

Üdv
Előzmény: old_boy2 (1572)
levus5 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1578
old_boy2!

Örülök, ha egy kicsit is segítettem.

Derékpárna Kétféle van.
Derékpárna 1 : McKenzie derékpárna. Ez egy hengeres párna amit ülésnél lehet használni a derék mögé rakva homorítja a derekat. Ezt lehet helyettesíteni egy összecsavart törölközővel is. Az eredetin van egy pánt is, így ha felálsz a széken marad a párna. Én, ezt most már csak az autóban vezetésnél használom, de ott mindíg. Nagyon jó. Ha ellustulok akkor is tartom a homorítást
Ezt a párnát a McKenzie módzsert alkalmazó gyógytornásztól vettem. tegnap voltam nála, és közölte, hogy még két alkalom és utána ne is lásson mert meggyógyultam :))
Derékpárna 2: Anatómiai derékpárna. Kifejezetten háton vagy oldalt fekvésnél jó hatású. Megemeli a derekat, nem lóg a csípő és mellkas közötti rész. Ez szerintem csak akkut esetben kell, bár egyébként is jó mert oldalt fekvésben egyenesen tartja a gerincet háton fekvésben pedíg a megfelelő mértékig homorítja. Ma már csak akkor teszem magam alá az ágyban ha érzem a derekam. fejpárna és a derékpárna is alakra vágott szivacs, huzattal.
Én innen vettem az anatómiai párnát: http://www.naturtex.hu/anatomiaindex.html
A mintaboltban azt mondták, hogy a derékpárnát már nem fogják gyártani azt nem tudom, hogy ez már megtörtént-e, én még kaptam. Most néztem a honlapot de nem látok olyan típust kiállítva, amit még én vettem. A fejpárna képe (négyzet alakú, hullám a közepén) alapján ugyanolyan van nekem is csak az enyém sima felületű.

Ágy: Régebben IKEA ágykereten volt egy rugós matrac. Ez nagyon szar volt mármint a matrac. A matrac ki lett cserélve egy IKEA-s szivacs matracra (19000) ez jó. Ugyanolyan tömör szivacs mint az anatomiai párnák anyaga. Van neve is de arra nem emlékszem.

Üdv
Előzmény: old_boy2 (1576)
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1577
Mailben válaszoltam.
Előzmény: enn (1575)
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1576
Kedves levus5!
Nagyon köszönöm a részletes leírásodat. Kinyomtattam, bevittem a nejemnek, neki is tetszett, megnyugodott, hogy nincs egyedül a bajával..
Az ajánlott párnák ügyében már nyomon vagyok, talán ma sikerül az egyiket megvenni.
A derékpárna neked valószínűleg az ülőmunkához kell, ugye? Neki ez nem kell, már nyugdíjas. De a fejpárna az jó ötlet - még nekem is. Nem tudom, hogyan oldottad meg a keményen alvást? Megérdeklődtem a spéci komplett ágyat, 100 eFt, nekünk ez elérhetetlen magasság.
A McKenzie párnáról itt nem is hallottak. Még az egyéni gyógytornász igénybevétele sem lesz egyszerű menet. (Ez nem Budapest, csak egy nyavalyás megyeszékhely.)
A fogyás is jó ötlet, szent igéretet tett a nejem, hogy követi a példádat. (Bár az ő 60 kg-ja nem kimondottan túlsúly.)
Üdv!
Előzmény: levus5 (1563)
enn Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1575
Szia old-boy2
ha megkaptad az emailemet válaszolj, mert hátha tudok segiteni.
Előzmény: old_boy2 (1572)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1574

Volt már szó régen itt róla, nekem is ajánlották, csak aztán másfele kanyarodtam.

Erről a dehidratált porckorongról tudna valaki többet írni? Sajnos szerepel a friss MR-emen... :(((

Előzmény: bigjohni (1573)
bigjohni Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1573
Sziasztok.
Lehet hogy nem lapoztam vissza elég sokat, de nem láttam írást Prof. Dr. Do Thanh Kiem-ről, ezér röviden írok pár sort hátha segíthetek valakinek elkerülni a kést.
Az utolsó történetem tavaly októberen egy emelés után kezdődött. Először enyhe derékfájdalom ami erősödött, majd láb, mindez december 25.-én ért a csúcsra. 1996-tól ez volt a harmadik. Január ORFI. (az ORFI mindig segített, most sajnos nem) Ezt követte hét hónap kín és pokoli hullámzó erősségű fájdalom. Júliusban szintén egy mélypont közepén műtétet fontolgatva, felkerestem a Professzort. Bejelentkezéstől kb.négy hetet vártam. A megbeszélt időpontban csak segítséggel tudtam felmenni a rendelőhöz vezető lépcsőn, majd jött a vizsgálat és a kezelés ami kb. egy óráig tartott. Ezután minden úgy történt ahogy a Professzor Úr mondta, tehát sorban: a következő nap hasonló fájdalom de már csökken, második naptól gyógyszert már éjszakára sem szedtem, (addig Tramadolor100 6-8/nap) ötödik naptól minden panasz elmúlt! Azthiszem hét hónap betegállomány és kb.nyolc hónap szenvedés után nem rossz eredmény.
Azóta egyszer voltam kezelésen és természetesen a javasolt gyakorlatokat napi tíz percben elvégzem. Újra dolgozom, kerékpározok, kirándulok,.......
Biztos vagyok benne, hogy sok esetben csak a műtét jelenthet megoldást, de hidjétek
el hogy elötte mindent meg kell próbálni. Ha feladtam volna már februárban (amikor látszódott hogy a kezelés nem hozott olyan eredményt amilyet vártak) műtöttek volna.
Sok kínt éltem át de MEGÉRTE VÁRNI.
Diagnózisom:három sérv, ami minden létező dolgot nyom + egy dehidrált korong.(állítólag ez a legnagyobb gáz)
Nem csontkovács, nem természetgyógyász, nem varázsló Ö egy gerincgyógyász!!!

Üdv.
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1572
Jaj! Elkeserítettél. Megnéztem, az ára 37500 Ft. Ez nekem most sok. De köszönöm a tanácsod, mert ezek alapján nem veszek olcsóbb 18-20 eFt-os készüléket. Azoknak akkor nincs sok értelme, csak felesleges pénzkidobás lenne. (Most meg van egyéb, mire költenem.)
Köszönöm!
Előzmény: levus5 (1571)
levus5 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1571
UI.

A CORPOSANO készüléken a frekvencia, az erősség, az ismétlésszám tetszés szerint (A2-esen folyamatosan, A1-esen előre beállított néhány fokozatban) állítható
Előzmény: old_boy2 (1567)
levus5 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1570
Szia!

TENS készülékből jómagam a CORPOSANO KS-1/A2 készüléket javaslom. én használom is. Vigyázat a KS-1/A1-is van és ha CORPOSANO-t kérsz lehet, hogy alapból azt adják, de az régebbi nem tud annyit és ugyanannyiba kerül. Ez egy hazai gyártású gép, van itt szervíze is. Alap ára 40 vagy 60 eFt nem tudom, DE lelet alapján fel lehet íratni akkor kb 6.000 - 8.000 Ft (már nem emlékszem). Kis műbőr táskában adják a készüléket, van benne négy elektróda pár, leszorító szalagok, tápegység és egy leírás.

Ez egyszerre négy izomköteget tud ingerelni. Használható izomerősítésre is, ha pl. a gerincnél az idegi vezérlés gátolt (én erre használtam) de van fájdalomcsillapító hatású beállítása is (és még sokféle más is). Az áruházakban árult hasonó áró kézi TENS kütyük az egészségeseknek valók játékszernek.

Ha nincs közelben szakorvos (csak az írhatja fel) esetleg kérdezz rá, hogy a gyógyászati segédeszköz boltban nem tudnak-e segíteni. Lelet alapján egy szakorvossal esetleg felirathatják ( a legtobb orvos nem is hallott a készülékről és arról, hogy feliratható).

Üdv.
Előzmény: old_boy2 (1567)
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1569
Nekem azt mondta a sebész, hogy a műtét után otthon 2 heti szigorú ágynyugalom kell, ezután 2 hónap lassú "szoktatás" a lakásban, de enyhe fájdalom valószínűleg még egy fél évig fog tartani. Ja, és még azt is mondta, hogy 2-3 hónapig semmi torna, utána viszont szükséges.
Őt is megkérdeztem a TENS-ről, de nem tudott (vagy nem akart) véleményt mondani. azt tanácsolta, kérdezzek meg egy fizikoterapeutát. De honnan ismernék én fizikoterapeutát vagy olyan szakembert, aki ilyen készülékkel kezel?
Egyébként a nejem fájdalma már a műtét előtt is csökkent, de az idegsebész azt mondta a CT után, hogy nagy a bénulás veszélye, ezért kellett műteni.
Fájdalma most is van - bár enyhül -, hajnalban erősebb, minden reggel kap infúziót és persze gyógyszereket. Hogy ezek nélkül mikor lesz fájdalommentes, nem tudom. (Én nem tudok otthon infúziót adni. Ezért gondoltam a készülékre.)
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Előzmény: gerzson_156 (1568)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1568

Szia,

Engem azzal próbált a sebész belevinni a műtétbe, hogy úgy ébredek, hogy a fájdalom huss, eltűnt. Akiket műtöttek, azok is nagyjából ezt mesélik. Megszűnik a nyomás az idegen, megszűnik a fájdalom. Akkor mire kellene ez a gép - amúgy nem tudom, mi ez. Én arra emlékszem, hogy ülni nem lehet eleinte és sokat kell gyógytornázni.

Előzmény: old_boy2 (1567)
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1567
Tanácsotokat kérem.
A feleségemet 3 napja megműtötték L5 porckorong sérv kiszakadása miatt, 3-4 nap múlva jön haza.
Szeretném megtudni, van-e valakinek tapasztalata a TENS készülékekről?
Nyugdíjasként kevés pénzem van, de szeretnék segíteni a fájdalom enyhítésében és a mielőbbi talpraállásban.
Melyik tipust ajánljátok? Már sok fajtát találtam a neten (OMRON E1,2,3,4, AT-1, Family Doctor, Lanaform, stb), de fogalmam sincs, melyik az, ami erre a célra jó. Az egyik kisfrekvenciás, a másik nagyobb frekvenciasávot tud, de egy nyavalyás cikket nem találtam, ahol konkrtétan megírnák, gerincproblémára melyik a jó.
Egyáltalán, nem csak humbug ez a TENS dolog? Feleslegesen nem szertenék költeni, viszont ha tényleg hatásos, feltétlenül veszek.
Előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem a tapasztalatát ez ügyben!
gerzson_156 Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1566

Amennyire sikerült kibogozni a szakszavakat, a tavalyi jobb lett, de alatta is elindult valami. :(((

De majd 18-án megmondja a doki a frankót.

Előzmény: kaptejn (1565)
kaptejn Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1565

Es latszik meg? Osszel most mar en is el akarok menni, hogy tudjam mi lakik a hatamban;)

/kaptejn
Előzmény: gerzson_156 (1564)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1564
Szia,
Én tegnap voltam MR-en, azt mondták, én vagyok az utolsó, akinek megcsinálják így utcáról, még ha fizetek is (9800 Ft), mert valami új rendszer szerint minden vizsgálathoz hozzá kell rendelni egy orvost vagy intézetet. A helyzet továbbra sem reménytelen, csak kell egy beutaló valahonnan. Engem másnapra hívtak be, egyből kaptam egy CD-t, ma megyek a szöveges leletért.
A 224-0891 számon lehet jelentkezni.
Előzmény: kaptejn (1562)
levus5 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1563
Sziasztok!

Hátha az én esetem is segít valakinek, nekem az itt olvasottak nagyon sokat segítettek, ezért is írok most. Nem vagyok gyokorlott író, ha nem értesz valamit kérdezz! Egy darabig remélem nem felejtek el néha benézni ide.

Lera65:
A panaszaim nekem is fokozatosan kezdődtek. A végeredmény L5-S1 kiszakadt gerincsérv, L4-L5 13 mm-es gerincsérv. A tünetek nálam is csak baloldalon jelentkeztek, de nekem a kiszakadás után zsibbadás is volt. Én jelenleg 40 éves vagyok.

Előzmények:
2005 augusztus vagy megemeltem magam vagy meghúztam de akkor kezdett érezhetőben fájni a derekam. Előtte sem volt tökéletes (renyhe tartás, gerincferdülés, lúdtalp stb.). 2006 június elején kezdtek sűrüsödni a panaszok. Júni 19-re a járás minden formája fájt bal oldalon, megtörve, görnyedve jártam, zsibbadáson és bénuláson kívül mindenféle tünet volt. Ekkor elmentem körzeti oros -> ideggyógyász (nevét nem reklámozom mert k. hülye) ideggyógyásztól kaptam MRI (szerintem ez kell nem a CT) beutalót július 15-re, hogy mi a baj arra az mondta majd a lelet után! Tőle (juni 21) úgy mentem haza hogy tudtam mozogni de nehezen. Másnap reggel ébredés után közvetlenül 5-10 percig fetrengtem a fájdalomtól. Hogy mi fájt, hol és hogyan arra nem emlékszem. Utólag gondolom, hogy akkor kiszakadt a sérv, bár akkor még nem tudtam azt sem hogy mi az a gerincsérv nemhogy azt, hogy nekem is van.
Innen számítva 3 hét fekvés. Mint kiderült feküdni is rosszul feküdtem. Én azt olvastam, hogy háton kell később július 18-án a gyógytornásztól megtudtam, hogy nekem hason kell feküdnöm az segít. A gyógytornászhoz júli 18-án kerültem ekkor tudtam meg, hogy ülni, háton feküdni tilos lesz egy darabig. Járni ,úszni (csak háton, mell lábtempóval) és mozogni kötelező. Mindíg homorítanom kellett, ha álltam akkor pucsítani a feneket a hasat behúzva, hogy a gerinc kettős S alakja meglegyen. Talán a kiszakadás miatt a hason végzett torna gyakorlatot is kiflibe hajolva kellett végezni (hason fekvésben a csípőt a nem fájós oldalra kitolva). Most már féle minden mozgás kötelező! (Mértékkel)

Egy kicsit előre szaladtam. Én a gyógyszereket nem kedvelem, így június 22 után homeopátiás bogyókat, bach virágterápiás cseppeket, ill "Süszler" (nemtom hogy írják) sókat szedtem, ill. 8 napig voltaren kúpot adagoltam aminek semmilyen hatását nem éreztem, de mindenki azt mondta, hogy ezt gyógyszer nélkül nem lehet meggyógyítani.
A kiszakadás után három napig csak epret ettem, szerencsére olcsó volt és szeretem, fogytam 5 kilót és kevesebbet kellett kimenni is. Utána egy hétig csak nyers paradicsomot és uborkát ettem. Nem vagyok vegetáriánus, de 2 hónapig nem ettem semmilyen állíti fehérjét, mára már visszaestem :) és visszahíztam. Végigcsináltam egy citrom kúrát és búzafű lét is ittam majd három hétig.

Ami segített:
Én, Csontkovács, Gyógytornász, Idő
Ki hogyan?

Én csináltam és bírtam ki mindent.

Két csontkovácsnál jártam midkettő jó volt és segített. Mindkettő tekerte a gerincem . Klemenics rakott végleg a helyére minden csontot július 27-én. Utána rohamléptekkel javultam és a gyógytorna is tudott hatni, mivel nem akadályozta az izmokat semmi.

A gyógytornász (július 18-án kerültem hozzá először) megnyugtatott, hogy van remény ill. megmondta hogy mi miért van, mi fog és hogyan segíteni. KELL mozogni, de mindíg az aktuális állapotnak megfelelően (akkor még csak vánszorogni tudtam).
Mostanra azt mondom, hogy meggyógyultam. Tüneteket még tudok felsorolni. Bal lábujj vége hol érez hol nem. Bal lábfej emelése még gyenge (de sarkon már tudok állni). Derekamat érzem, és könnyen elfárad, néha fáj, izmok gyengék, megrövidültek.

Tanácsaim: (mindenki azt fogad meg belőle amiről azt gondolja, hogy neki segít, mivel szerintem nincs két egyforma eset)

Én a végletekig húznám bárki helyében a műtétet. Nekem az egyik csontkovács (mindkettő emellett ideggyógyász/sebész is) azt mondta az MRI lelet után, hogy talán megúszom műtét nélkül, a gyógytornász az első találkozó alkalmával az MRI lelet láttán azt mondta, hogy el tudja intézni, hogy egy héten belül műtsenek.
Most úgy néz ki, hogy műtét nélkül panaszmentesen gyógyultam.
Gyógytornász egyedileg foglalkozzon csak veled, és ne egy csoportba legyél (nincs két egyforma eset). Én itt a topikban hallottam a McKenzie módszerről, és nekem működik.
Csontkovács kell. Helyére kell rakni a dolgokat minél előbb, utána lehet gyógyulni. Az állandóan nyomás alatt lévő idegeg hat hét után akár véglegesen is sérülhetnek.
Neked kell megtalálnod, hogy mi fog segíteni. Erre sajnos időt és néha pénzt is kell áldozni.
Ha úgy érzed kell, szedj gyógyszert, de anélkül is megy minden. "Az orvos kezel a természet gyógyít". A test meg akar gyógyulni, és a csontok a helyükre akarnak kerülni, csak az izmok (a görcs és gyulladás miatt) nem engedik (ezt Dr. Klemenics Zoltán mondta de én is így gondolom). Mindent mértékkel! Gyógytornát is csak fájdalomhatrárig!
A különböző segédeszközök hasznosak de a cél az, hogy annyira megerősítsd az izmaidat, hogy mankók nélkül tudj bármit csinálni. Én mindenféle segédeszközt beszerztem ezek nagyrésze mára már felesleges pénzkidobásnak tűnik.
Ami jó: térdelő szék (office depó 11.000.-), McKenzie derékpárna (2.300,-). Kemény ágybetét. Hason alvás, vagy ha ezt utálod mint én is akkor anatómiai fej és derék párna (3.000,- és 2.000,-). Kevés üldögélés sok mozgás.
A topikról. A hasamra telepített laptoppal olvastam ki az elejétől több napon keresztül. Sokat tanultam belőle. Olvass utána a saját esetednek, más helyeken is. Én legalább 20 URL-t mentettem el a témában amiben mindben volt egy kis hasznos gondolat.

Üdv mindenkinek.
kaptejn Creative Commons License 2006.09.05 0 0 1562
kereslek MR ugyben, hogy erhetlek el?

/kaptejn
Előzmény: cimbóka (1543)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 1561

Nem tanács volt, sajnos annyira nem értek hozzá...

Érdekes módon én vezetni végig tudtam, de volt, hogy 10 perc volt a beülés... brrr.

Lementem Kecskemétre is valami csodamágushoz, hát az egy vicc volt.

Vonattal azért kemény túra lenne valóban.

Előzmény: Lera65 (1560)
Lera65 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 1560
Hát, hiszen mennék én Klemencsicshez, nagyon mennék, de most örülök, ha a WC-ig kimegyek és vissza. Majd, ha talpraálltam, feltétlenül megyek. Autóm nincs, csak vonattal mehetek, tehát nem tudom, mikor leszek olyan állapotban, hogy ezt elviseljem.
Akkor a Zeelt egyelőre hanyagolom.
Kösz a tanácsot.
Előzmény: gerzson_156 (1559)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 1559
Zeelből nekem az injekciót javasolták, de nem kell félni a szuritól, ugyanis meg kell inni. :)) Kétnaponta egy ampulla fél liter vízbe és lassan meginni.
De szerintem hiába porcosítasz addig, amíg nincs a helyén minden, ezért lenne érdemes Klemecsics dokihoz egy kirándulás. Nem tudom, honnan tudja, amit tud és más dokik miért nem tudják, de én tényleg úgy jöttem ki tőle már elsőre is, hogy nagyságrendi volt a javulás.
Előzmény: Lera65 (1557)
kaptejn Creative Commons License 2006.08.29 0 0 1558

Gerinc teruleten nagyon lassan megy minden. Nekem tobb mint fel evbe kerult, hogy ujra szabadon jarjak. Meg most is vannak utohatas, szoval legalabb egy evre teszem a rehabilitaciot ha ugyan sikerul visszaterni teljesen. Mindez 32 evesen.

/kaptejn
Előzmény: Lera65 (1557)
Lera65 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 1557
Legyetek kedvesek, homályosítsatok már fel, hogy a Zeel honnan tudja, hogy melyik porcot kell növesztenie? És a Zeelből csak az injekció, vagy a tabletta forma is jó? Mennyit és meddig kell szedni?Egyébként ma van 13. napja, hogy fekszem és szedem az orvosságokat, valóban csökkent a fájdalomszintem. Még éjszaka a rosszabb. Igazatok volt, hogy fő a türelem. (Pedig milyen nehéz ilyenkor a türelem.)Kösz!
Zsoldos Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1556
Kicsit zavarban vagyok, mert felek, valaki azt hiszi, hogy en a mutetet partolom. Termeszetesen nem. Egy bizonyos hatarig. :)
Előzmény: debi2 (1555)
debi2 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1555

Sziasztok!

 

Egyetértek azokkal, akik a gyógytornára és a "Klemencsics féle" dolgokra szavaznak. Korábban több hozzászólásomat olvashattátok.

Jelenleg a kiszakadt sérvvel túl vagyok egy kb 350 km -es kerékpártúrán, aminek egy távja 125 km/nap volt.

Gyógytorna,gyógytorna és gyógytorna (és persze egy kis Zeel :-)) Ja, meg egy kis hit és kitartás

 

kaptejn Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1554
Akkor gondolom valtozo kihez kerulsz. En egy holgynel voltam aki meglehetosen hanyaveti modon kezelte a dolgot (joj-jo, tudom sok dolguk van). Mikor kontrolra visszamentem meg se vizsgalt...

/kaptejn
Előzmény: Zsoldos (1551)
Zsoldos Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1553
Mutet nelkul megusztam a "bazinagy" kiszakad servet, kondizom, kertet turom, ulo munkat vegzek - utobbit modjaval :)
Előzmény: kaptejn (1550)
Zsoldos Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1552
ezet=ezek
Előzmény: Zsoldos (1551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!