Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46806

A hagymát ilyenkor pároljátok is, vagy csak liszt és sütés?

 

Előzmény: Boszorka (46797)
H_G Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46805

Nemrég tanúja voltam egy csődbement borkereskedés utolsó napjainak, a személyzet az utolsó előtti napon már tajtrészegen támasztotta a pultot és széles gesztusokkal dadogva próbálta elmagyarázn, mennyire akciós már minden :)

 

Előzmény: Caipi (46803)
Caipi Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46804

Mi is máshova akartunk eredetileg menni, kulináris élményt képzeltem el :), de ez a hely annyira látványos és kellemes, és nem lesz többé. És az ázsiai választék is bejön nekünk, meg szkatiéknak is, tudom, Te nem így lennél vele. 

Előzmény: Boszorka (46801)
Caipi Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46803

Oké, majd odaképzelünk. :)

Bennem nem az étel hagyott mély nyomokat, én a legjobb brunch-omat valami körúti szálodában ettem, hanem a helyszín, meg a személyzet. Mondjuk utóbbi nem tudom most milyen lesz így az utolsó napjaikban... 

Előzmény: szkati (46798)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46802

...azon filozok, hogy mit vegyek ki...

Nehány sört a hűtőből, utána habozás nélkül menni fog :)

 

Előzmény: homerx (46794)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46801

Mire te nagyon kerek 50 leszel.:-) már rengeteg új hely fog nyílni, ahol ünnepelhetsz. Ezen igazán nem érdemes bánkódni.

Előzmény: szkati (46798)
ketyo61 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46800

Csalamadet "fozunk" ma. Csodak csodajara az egyik uzletben talaltam magyar paprikat, ugyhogy ma reszeles lesz egesz nap. ;-) Tavaly tomatillo ment bele es nagyon bevalt, ugyhogy az lesz iden is. 

szkati Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46799

A nagymamám is mindig sült hagymával csinálta. Imádtam:))

Előzmény: Boszorka (46797)
szkati Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46798

Szomorú vagyok, mert már elhatároztem, hogy a nagyon kerek születésnapomat( két év múlva) ott fogom a családommal ünnepelni. Azt mondhatom, hogy talán az egyetlen hely, ami kellemes értelemben mély nyomokat hagyott bennem. Volt sok jó is, de ilyen jó brunch szerintem sehol sem volt, vagyis én ennél jobbat sehol sem ettem.

Nem tudok búcsút venni tőlük, mert még nem vagyok abban az állapotban, hogy megérné, de lélekben veletek vagyok:))

Előzmény: Caipi (46796)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46797

A sárgaborsóhoz a jól megsült vöröshagyma karikák nagyon finomak.

 

Nálam most húsleves fő, minden féle marha alkatrészekből. Holnap ha jó lesz az idő, elmegyünk évzáró steaket enni, ha nem, akkor majd kitalálok valamit.

Előzmény: szkati (46795)
Caipi Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46796

Ma sütőben sült fokhagymás-kapribogyós lazac, krumplipüré, tzatziki

Holnap búcsút veszünk a Buddha-Bar-tól az ő brunch-án

 

szkati Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46795

Ma férjnek töltött káposzta, nekem sajtos tészta. Valahogy nem kívánom a húst.

Tegnap kínait ettünk, ami egész finom volt, de ott is jobban izlett a tojásos rizs, mint az összes többi.

Egyébként meg sárgaborsót csináltam. Fiam összekeverte a vörös lencsével, amit hoznia kellett volna. De a sárgaborsó is nagyon finom lett.

homerx Creative Commons License 2018.12.29 0 0 46794

egy komplett 0,5 kecske varakozik a hutoben. azon filozok, hogy mit vegyek ki: lapocka, comb, gerinc vagy borda? a gyerekek nem eszik, az asszony is fanyalog.

Boarhunter Creative Commons License 2018.12.27 0 0 46793

Én is vákumozok. Mondjuk ezek a xar kínai zacskók(tekercsek) amit mostanában használok, soxor visszaengednek. De mint írtam, gombaleveshez vagy ha pörköltbe hajítom, jó az olajon rogyasztott gomba. Mivel a víztartalma egy részét elveszíti, még helytakarékosabb mint a vákumozás.

Előzmény: homerx (46792)
homerx Creative Commons License 2018.12.27 0 0 46792

en vakumozni szoktam nyersen. tok kis helyen elfer.

 

Előzmény: Boarhunter (46791)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.27 0 1 46791

Helytakarékosság. Ezenfelül gombaleveshez kiváló.

Előzmény: nagypapi51 (46789)
homerx Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46790

igazad van a voroshagymat illetoen. viszont pont a napookban lattam a tv-ben egy hagymas gombas-viszkis receptet, gondoltam a szerint megyek. hagyma tenyleg nem kell bele.

Előzmény: nagypapi51 (46787)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46789

Olajon rogyasztva nem szoktam vargányát mélyhűteni, szinte az egyetlen gomba, amit nem kell fagyasztáshoz előkezelni.

 

Előzmény: Boarhunter (46788)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46788

Kacsazsírral bőven el vagyok látva, elsőre azzal próbálkozom. A következő az oliva lesz, lévén nagy mennyiségű olivaolajon rogyasztott szeletelt vargánya várja a fagyasztóban a feltámadást.

Előzmény: homerx (46786)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46787

A kacsazsírt csak azért vettem alapnak, ha már úgy is mellet sütsz, akkor adott, meg ez egy meleg mártás. Én a vöröshagymát kihagynám, persze de gustibus... :)

Előzmény: homerx (46786)
homerx Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46786

majdnem pont ugy keszult, ahogy NP leirta. annyi csak, hogy nem kacsazsiron keszitettem, hanem olivan (amennyiben hul, ne dermedjen olyan gyorsan, mint a zsir). pici voroshagymat, egy vekony gerezd fokhagymat futtattam az olajon, de egybol ratettem a gombat. amikor kellemes szine kezdett lenni, a viszkivel flambiroztam, majd a tejszinnel ontottem fel. most direkt megneztem, egy holland oreg goudat reszeltem ra, ami mar majdnem parmezan allagu volt. nem sokat, csak surites gyanant. amugy a vegere kiderult, hogy az a keves sajt is nagyon besuritette, tehat akar el is hagyhato. mindenesetre egy markans izt adott neki. mivel kozben keszult el a sutoben a kacsamell utolso 15 perces varakozasa, az ott felgyulemlett szaft adta a fuszerezes masik felet (kakukkfuves, sos, borsos szaft).

Előzmény: Boarhunter (46785)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46785

Nem gondolnám, hogy elsőre teszek bele sajtot. A fokhagymán is gondolkodom, a whisky mellé valahogy nem érzem harmonikusnak. Mindegy, riszálom így is úgy is aztán majd szavaz a zsűri... :-)

Előzmény: nagypapi51 (46784)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46784

Az 'öreg goudát' ki is felejtettem, nem tudom mennyire homogenizálódik a szószban, inkább cheddarral próbálkoznék - Homernél persze gouda van otthon :)

Előzmény: Boarhunter (46783)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46783

Kösz! Megpróbálom.

Előzmény: nagypapi51 (46782)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.26 0 1 46782

Ha én készíteném, fokhagymával ízesített kacsazsíron megpirítanám a gombát, flambíroznám a whiskyvel, bele a tejszín, petrezselymzöld, csipet kakukkfű, só, bors, lassú tűzön főne a kellő sűrűség eléréséig.

 

Előzmény: Boarhunter (46781)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46781

tejszines, viszkis varganyaszosz

 

Erről lehetne egy kicsit bővebben?

Előzmény: homerx (46777)
homerx Creative Commons License 2018.12.26 0 0 46780

ma babgulyas, es az elmult napok maradekai.

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.12.25 0 1 46779

Ha valaki azt mondaná neked, hogy a birka csak csont és bőr, meg faggyú, nincs is ehető része és jó pörköltöt különben is csak az üzemi konyhán tudnak főzni, háznál nem, akkor mennyire tekintenéd az illetőt épelméjűnek?
Mert hasonló butaságokat soroltál...

Előzmény: zsandár (46762)
homerx Creative Commons License 2018.12.25 0 0 46778

az alapanyagok

Előzmény: homerx (46777)
homerx Creative Commons License 2018.12.25 0 0 46777

ma roze kacsamell grillezett kacsamajjal. zoldborsopure bazsalikommal, citromfuvel. tejszines, viszkis varganyaszosz oreg goudaval suritve. roze bor, elotte malnapalinka.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!