Nemrég tanúja voltam egy csődbement borkereskedés utolsó napjainak, a személyzet az utolsó előtti napon már tajtrészegen támasztotta a pultot és széles gesztusokkal dadogva próbálta elmagyarázn, mennyire akciós már minden :)
Mi is máshova akartunk eredetileg menni, kulináris élményt képzeltem el :), de ez a hely annyira látványos és kellemes, és nem lesz többé. És az ázsiai választék is bejön nekünk, meg szkatiéknak is, tudom, Te nem így lennél vele.
Bennem nem az étel hagyott mély nyomokat, én a legjobb brunch-omat valami körúti szálodában ettem, hanem a helyszín, meg a személyzet. Mondjuk utóbbi nem tudom most milyen lesz így az utolsó napjaikban...
Csalamadet "fozunk" ma. Csodak csodajara az egyik uzletben talaltam magyar paprikat, ugyhogy ma reszeles lesz egesz nap. ;-) Tavaly tomatillo ment bele es nagyon bevalt, ugyhogy az lesz iden is.
Szomorú vagyok, mert már elhatároztem, hogy a nagyon kerek születésnapomat( két év múlva) ott fogom a családommal ünnepelni. Azt mondhatom, hogy talán az egyetlen hely, ami kellemes értelemben mély nyomokat hagyott bennem. Volt sok jó is, de ilyen jó brunch szerintem sehol sem volt, vagyis én ennél jobbat sehol sem ettem.
Nem tudok búcsút venni tőlük, mert még nem vagyok abban az állapotban, hogy megérné, de lélekben veletek vagyok:))
A sárgaborsóhoz a jól megsült vöröshagyma karikák nagyon finomak.
Nálam most húsleves fő, minden féle marha alkatrészekből. Holnap ha jó lesz az idő, elmegyünk évzáró steaket enni, ha nem, akkor majd kitalálok valamit.
egy komplett 0,5 kecske varakozik a hutoben. azon filozok, hogy mit vegyek ki: lapocka, comb, gerinc vagy borda? a gyerekek nem eszik, az asszony is fanyalog.
Én is vákumozok. Mondjuk ezek a xar kínai zacskók(tekercsek) amit mostanában használok, soxor visszaengednek. De mint írtam, gombaleveshez vagy ha pörköltbe hajítom, jó az olajon rogyasztott gomba. Mivel a víztartalma egy részét elveszíti, még helytakarékosabb mint a vákumozás.
igazad van a voroshagymat illetoen. viszont pont a napookban lattam a tv-ben egy hagymas gombas-viszkis receptet, gondoltam a szerint megyek. hagyma tenyleg nem kell bele.
Kacsazsírral bőven el vagyok látva, elsőre azzal próbálkozom. A következő az oliva lesz, lévén nagy mennyiségű olivaolajon rogyasztott szeletelt vargánya várja a fagyasztóban a feltámadást.
A kacsazsírt csak azért vettem alapnak, ha már úgy is mellet sütsz, akkor adott, meg ez egy meleg mártás. Én a vöröshagymát kihagynám, persze de gustibus... :)
majdnem pont ugy keszult, ahogy NP leirta. annyi csak, hogy nem kacsazsiron keszitettem, hanem olivan (amennyiben hul, ne dermedjen olyan gyorsan, mint a zsir). pici voroshagymat, egy vekony gerezd fokhagymat futtattam az olajon, de egybol ratettem a gombat. amikor kellemes szine kezdett lenni, a viszkivel flambiroztam, majd a tejszinnel ontottem fel. most direkt megneztem, egy holland oreg goudat reszeltem ra, ami mar majdnem parmezan allagu volt. nem sokat, csak surites gyanant. amugy a vegere kiderult, hogy az a keves sajt is nagyon besuritette, tehat akar el is hagyhato. mindenesetre egy markans izt adott neki. mivel kozben keszult el a sutoben a kacsamell utolso 15 perces varakozasa, az ott felgyulemlett szaft adta a fuszerezes masik felet (kakukkfuves, sos, borsos szaft).
Nem gondolnám, hogy elsőre teszek bele sajtot. A fokhagymán is gondolkodom, a whisky mellé valahogy nem érzem harmonikusnak. Mindegy, riszálom így is úgy is aztán majd szavaz a zsűri... :-)
Az 'öreg goudát' ki is felejtettem, nem tudom mennyire homogenizálódik a szószban, inkább cheddarral próbálkoznék - Homernél persze gouda van otthon :)
Ha én készíteném, fokhagymával ízesített kacsazsíron megpirítanám a gombát, flambíroznám a whiskyvel, bele a tejszín, petrezselymzöld, csipet kakukkfű, só, bors, lassú tűzön főne a kellő sűrűség eléréséig.
Ha valaki azt mondaná neked, hogy a birka csak csont és bőr, meg faggyú, nincs is ehető része és jó pörköltöt különben is csak az üzemi konyhán tudnak főzni, háznál nem, akkor mennyire tekintenéd az illetőt épelméjűnek? Mert hasonló butaságokat soroltál...