Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2099
Ezzel most egyet kell érteni, régi és 100%-os, alkalmasint problémamentes ügyfelet százforintos tételek miatt vegzálni: amelyik cég ezt megteszi, az egyszerűen nem érdemel ügyfeleket. Így, egyszerűen.

Persze, ez már náluk teljesen automatikusan megy, a szoftver küldi a felszólító levelet és automatikusan történik a letiltás is - de el nem hiszem, hogy abba a szoftverbe ne lehetett volna beleírni, hogy mondjuk min. 500Ft, amúgy mondjuk az eddigi göngyölített befizetendők 0.5-1%-nak erejéig ne legyen egy tiszta előéletű ügyfélnek "hitele".
Ez egyszerűen kisszerű, akkor is, ha jogilag teljesen tiszta, vitathatatlan. Ez olyan, mint gyorshajtásért megbüntetni valakit a 30-as táblánál 30.1km-ért. Tényleg túllépte - no de ennyire zéró tolerancia még egy diktatúrában sem jellemző...
Előzmény: glashuette (2097)
glashuette Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2097
Igen. Másrészről a pitiánerizmus Csimborasszója. Amatőr eljárás, kezdik azt amit a Szartáv: hülyének nézik a saját ügyfeleiket. Gyorsuló ütemben halad a cég lefelé a lejtőn.
Előzmény: boxer-gs (2096)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2096
Befizeted és tanulsz az esetből. Kb ez a menetrend, ha folytatni akarod.
Előzmény: Törölt nick (2095)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2094
Szerintem ne nyissunk vitát, mert ezt a kérdést kitaglaltuk a svájci órás topicban.

Lényeg, hogy hiába akarja valaki az írmagját is kiirtani ennek a dolognak, eleve halálra van ítélve a dolog. Kivitelezhetetlen, és valljuk be őszintén nem is éri meg a csatározás.

Ahhoz ugyanis, hogy az egyszerű ember komolyan vegye az ilyen irányú fenyegetést a szabályzóknak először a gyártói oldalon kellene kezdeni a felszámolás/szankcionálást és nem a felhasználói oldalon.

Tudod kicsit olyan ez mint a kábszer fogyasztás. Ha jól tudom a saját részre felhasznált adag nem bcs, a terjesztés viszont az.

Szépen is néznénk ki ha a fogyasztót becsuknánk, a dealer-t meg kitüntetnénk.
Előzmény: glashuette (2093)
glashuette Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2093

Én meg nem tudtam hogy nem lehet embert ölni. Különben sem olvasgatok BTK-t szabadidőmben.

 

Ugyan már. A nem tudás nem mentesít a felelősség alól.

Előzmény: panerai88 (2084)
CérnaSzáll Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2092
A posta telefonos ügyfélszolgálata Miskolcon van, ez némileg mentesíti a kisasszonyt a másik bejárat nem tudása felől. A Teréz krt-i bejáratnál egyébként ki van írva nagybetűkkel, hogy a csomagokat hol kell feladni.
Előzmény: Vadista Szandál (2091)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2091
Kipróbáltam ma a Vatera MPL gyorspostát.
Úgy jött ki, hogy egy vevőmnek tényleg sürgős, utazik küldöldre.
Vatera futártájékozató megolvas, ez kell nekem. 990 Ft 30 kilóig, másnapra ottvan. Egy sima standard csomag is 930 Ft, szóval korrekt.

Feladtam, kiváncsian várom mikor ér oda, meg tényleg kapok-e sms-t, hogy átvették.

Azért a Magyar Posta nem hazudtolta magát.

A személyes feladás csak kiemelt fiókokban.
Házhoz is mennek 1500 pénzért, adott esetben az is megéri.

A nyugati téri posta nagyjából útba is esik nekem. Igenám, csak a Vatera tájékoztatóban Teréz krt 51 szerepel. Haha, de ott az ajánlott levelek vannak, a csomagos rész a Podmaniczky felől van. Helyrajzilag 1 épület, de tájékoztatásul mielőtt valaki végigállja a horror nyugati postás sorokat le lehetne írni.
Felhívtam az MPL ügyfélszolgálatát, hogy akkor most hova menjek. Egy fiatal hölggyel beszéltem, akinek láthatóan a probléma mibenlétéről sem volt fogalma.

Este azért rutinosan a Podmaniczky felől kezdtem. S lőn, tényleg. Papírok megkap. 2 db. Egy sima ajánlott blanketta meg egy sárga fecni. Erről sem volt szó, ha tudom kitöltöm előre legalább azn ajánlott fecnit az van itthon.

A sárga fecnire mindent még1x felvinni, sőt a címzettet 2x. Eszem megáll..
Nem elég, hogy minden szart ajánlottam kell küldeni duplán címezgetve mert ipari szinten dolgoznak a szarkák, ezt lehetett űberelni, mostmár a címzettet 3x kell feltüntetni. Sőt, mivel a dobozra is ildomos felírni így 4x.

A csomag kap egy vaterás, meg egy érkezés napján kézbesítendő matricát.

Többet nem tudok mondani:)

luzav Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2090

Ha valaki ilyet elad az tiszta sor és érthető.

Az,hogy engem macerálnak az utcán,hogy hamis nem hamis,na ez a vicc.

Előzmény: advocatusdiaboli (2088)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2089
A Vatera fórumon olvastam:

A "kistesón" is drámai a helyzet, olyannyira, hogy átjárhatóságot nyitottak a nagyobb Vateraboltoknak, és gőzerővel duplikálják az itteni terméklistákat, (könyv, ékszer, óra, számítástechnika kategóriákban) odaátra, hogy legyen választék.

Vagy ez már az összevonás kezdete?
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2088
Nem fognak meghurcolni - feltéve, ha nem bizonyítható, hogy tudtál róla, hogy hamis. Márpedig nyilván nem az, ott fogsz értetlenkedni.
Ellenben ott és azonnal elvileg elkobozhatják, és az eljárást igenis megindíthatják ellened. Legfeljebb végül a jóhiszeműségedet nem vonhatják kétségbe (károsultnak adod ki magad, akit becsaptak hamis áruval), így nem leszel büntethető. Eltekintve a hamis árucikk elkobzásától.

Amelyekre hivatkoztam, azok extrém esetek, ahol szándékosan és bizonyíthatóan (momentán pillanatnyi hülyeségükben az érdekeltek beismerték) hamisítványt vettek.

De ettől függetlenül ez nem hit kérdése, tessék szépen elolvasni a hatályos EU-s és hazai joganyagot. Nagyon csúnyán rá lehet faragni például egyetlen hamis óra árusítására, az elkövetési értéket az eredeti áru értékéhez szabják, így egyetlen egy kamu Patek, Rolex, Vacheron óra sima árverésre feltételéért elvileg lazán végrehajtandó szabadságvesztést lehet kapni, de egy kiadós pénzbüntetés vagy felfüggesztett szabadságvesztés vidoran kigömbölyödhet belőle.
Egy biztos: ha a hatóság rászáll, észreveszik (ami ritkán fordul elő, de előfordul), akkor a daráló beindul, akkor már késő magyarázkodni.

Nem kell ezt félvállról venni, az sem véletlen, hogy a Vatera azonnal törli ezeket, mivel jutalékos rendszerben dolgozik, a piactér elvileg deklaráltan ellenőrzött-moderált, így nem hivatkozhat arra, hogy semmi köze ahhoz, ki mit árusít. Tettestársnak számíthat, így rögtön lép is.
Előzmény: luzav (2087)
luzav Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2087

Na erre én is befizetnék egy partira...miszerint valaki leveszi a szemüvegem ,megállapítja,hogy hamis és ezek után "meghurcolnak"és meg is büntetnek.

Na ha ez előfordulhatna másnap a CNN hiradóban lenne a főhír....miszerint kitőrt a parasztháború magyarhonban!

Előzmény: panerai88 (2084)
Pavel Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2086

Bocs, nem ismerem a konkrét esetet, de nekem itthon is van esetem, amelyben szerzői jogvédett formatervet sértő terméket rendeltem és bizony engem is rendesen elővesznek, nem csak a gyártót/forgalmazót.

Jelenleg a termék megsemmisítése +10e Ft az állás. Senkit nem érdekelt, hogy tudtam-e, hogy másolat (persze tudtam).

 

Üdv. Pavel

Előzmény: advocatusdiaboli (2085)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2085
A nevezettek egyike vagyok én inkognitóban, egyébként pedig be tudtuk bizonyítani. Ott és akkor be is linkeltük a vonatkozó cikkeket, híreket.
Ha nem haragszol, még egyszer nem keresem elő, majd Te előbúvárkodod.

Nyilván speciális esetekről van szó, ahol bizonyítható (elismert) volt az, hogy a vásárló direkt és tudatosan hamis árut akart - az eladói oldal azonban sokkal egyértelműbb.

És igen, ülnek jópáran sitten kamuk árusításáért is.
Előzmény: panerai88 (2084)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2084
Igen azzal a 4-5 hozzászólással valóban kőkemény vagy.

Tavaly márciusban kiveséztük ezt a kamu viselést-büntetést-szankcionálást. Ha figyeltél a legjobban APT és mechanikus kardoskodott a dolog mellett, de egyikük sem tudta bizonyítani a példaként felhozott esetet. Ha nálad mégiscsak megvan az eseteket alátámasztó bizonyíték állj elő vele, egyéb esetben felesleges a rémhírterjesztés.

Egyébként elgondolkodtál már azon, hogy ki és milyen alapon fogja rá valamire, hogy hamis nem hamis??? Egyáltalán kinek tűnik fel???? Külön "fashion szakértőket" fognak hadba állítani ezerszám?? Ki? Az összes gyártó??

Mi van az ártatlanság vélelmével? Mi van ha azt mondom "sorry, fogalmam sincs, hogy milyen óra, napszemüveg, t-shirt van rajtam uram. Kaptam ajándékba, megtetszett, találtam stb. stb!

Nem vagyok ügyvéd -bár büntető jogot tanultam anno - de egy ilyen "koncepciós per" kb 5 perc alatt bukna meg bármelyik bíróságon, legyen az Dánia, vagy Hollandia vagy Üzbegisztán.
Előzmény: advocatusdiaboli (2083)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2083
Kőkeményen jelen vagyok az adott topicban, és az olasz ill. dán példa abszolút konkrét (megbírságolt ill. előállított VÁSÁRLÓ), ha kicsit utána nézel meg is leled őket. Pont.
Előzmény: panerai88 (2082)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2082
Javaslom, hogy nézz át a Svájci órás topicba és azt nagyszabású hülyeséget amit írtál a kamu birtoklásról sürgősen javítsd ki.

így születnek a urban legendek, hogy valaki már állt olyan ember mellett aki már majdnem megbüntettek a kamuval címszóval osztja a hülyeségeit.

Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2081

....lehet előállítani, amelyhez az eredeti gyártója hozzájárulását adta. ....

 

Igaz, és ennek az ellenőrzése szerintem nagyon könnyű. A vaterán kérünk minden eldótól minden tárgyról egy valódiságot igazoló "certificate"-tet, ami lehetőleg eredeti, és nem másolat.

 

Nem akartam cinikus lenni, de az élet és a jog néha eltér, de alapvetően jogilag és erkölcsileg teljesen igazatok van.

Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2080
:-)
Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2079

Maximálisan egyetértek veled.

Annyit azért hozzá teszek, hogy a "mercicsillag" a Trabant orrán inkább a geg kategóriába tartozott. Az más tészta, hogy bűncselekmény útján jutottak esetleg hozzá és így már nem is olyan vicces a dolog.

Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2078
Csak olyan "másolatot" lehet előállítani, amelyhez az eredeti gyártója hozzájárulását adta. Minden más jogellenes, hamisítvány.
Hogy vannak országok - pl: Kína - ahol állami szinten szó szerint köpnek a szerzői jogokra, és iparágak épültek ki hamisítványok gyártására, az sem jogi, sem erkölcsi értelemben nem változtat ezen.

Most bele nem merülj abba, hogy elkezded bizonygatni, hogy olyan sok kamu van, hogy az mind biztos nem lehet illegális.... De, de lehet. Illegális, de ami ennél is fontosabb: az esetek többségében atom silány (így alkalmas az eredeti lejáratására), másrészt egyszerűen szánalmas.

Tudatosan hamis órát, cipőt hordani, az pontosan olyan, mint a guminő, mint volt anno a Trabi orrán a lopott Merci-csillag. Szánalmas kísérlet arra, hogy többnek látszódjunk annál, amik valóban vagyunk.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2075)
jung Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2077
ha el van látva márkajelzéssel, az már védett. A Recebok cipő ugye határeset...
Előzmény: Blue_Sky_007 (2075)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2076
Jogilag igazad van, de olyan szép lenne, ha be is tudnák tartani. :-(
Előzmény: advocatusdiaboli (2073)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2075

Mivel a világon sok replikát, másolatot állítanak elő, ha azt a származási megjelöléssel látják el, nem jogvédett (pl. szoftver) akkor ha reálisan a replika árán árulja, miért ne lenne szabad, ha még természetesen fel is hívja rá a figyelmet.

 

Sőt, ha egy kalasnyikovot árulsz, csak replikát árulhatsz.

 

Ha egy reprint képet árulsz?

boxer-gs Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2074

Elvileg ki kell tiltsák azt a felhasználót, aki tudatosan és ismételten hamis, vagy hamisított árut tölt fel.

Az első 1-2 alkalommal csak törlik a cuccot és megjegyeznek maguknak, de ha rá se bagózol és újra, meg újra feltöltöd a vackot, akkor szerintem kivágnak. Legalábbis ha következetesek. Egyrészt mert tudatosan és ismételten megszegi a felhasználó a piactér szabályzatát, másrészt kötelessége is meggátolni az ilyen termékek árusítását az üzemeltetőnek.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2073
A nagy túróst! Ne áltassuk már magunkat, a BTK 296 egyértelműen tiltja, és 3 évig terjedő börtönnel fenyegeti a hamisítványok árusítását. Szó szerint:

296. § Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, illetőleg annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A bűncselekmény megállapításához nem szükséges a fogyasztó megtévesztése vagy megkárosítása. Tényállási elem hiányában nem mentesít a büntetőjogi felelősségre vonás alól az a körülmény sem, hogy a fogyasztó tudatában volt, nem az eredeti márkás terméket vásárolja meg, sőt az sem, hogy esetleg annál jobb minőségű áruhoz jutott.


Az, hogy a net tele van Kínában szakmányban gyártott kamukkal, attól még egy ilyen árut kínálni bűncselekmény. Továbbmegyek: birtokolni és venni is az, az EU-s jogszabályok szélsőséges eredményeket adhatnak, tudunk esetekről, ahol egy turistát Olaszországban 10 ezer euróra büntettek, mert megvett!!!! egy hamis napszemüveget, Dániában meg egy csak egy napot ült előzetesben egy hamis óra vásárlása miatt.
És nem kevesen pedig börtönben ücsörögnek ezek árusítása miatt. Az USA-ban egy hamis órákkal nagyban kereskedő kabóca 30!!! év börtönt kapott!

Szóval ezzel csínján, a hamis áru helye a kukában van! Kár magyarázkodni, meg győzködni magunkat, hogy az eredeti milyen drága stb.. Eleve, aki tudatosan vesz egy hamis cuccot, mert villantani akar a környezetének, azon nem sok szánnivaló van, ha rajtaveszt... Még vevőként sem!
Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Gennarinó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2072
Na látod,nagyon tévedsz!  _Egy két millás omegát /karórát/  de ha árúlsz,akkor odairod hogy "bocs replica"  de igaz nagyon hasonló,de ne vizsgáltassuk be szakszervizben:))))   Csak add a lóvét,és csáóóóóóóóóóó........
Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Gennarinó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2071
hiiiiiiiiii-- úgy rá éreztem egy szép eredeti "Mont Blanc" toll-ra,igaz vagyont érnek darabjai,nekem is van pár eredeti,de amikor már tucatjával árulják eredetiként /5-ezerért/,akkor már hányingerem támad basszus:)
Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2070
Ha igaziként árulod, igen. Ha odaírod, mi is az, mire való, honnan jön, akkor nem.
Előzmény: Gennarinó (2069)
Gennarinó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2069
A vaterán a másolt,hamis,replica,megtévesztő cuccokét tényleg kivégják az embert????
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2068
Az van, mint valahol olvastam, hogy sem a vatera, sem a teszvesz, sem együtt nem minősül jelentős piaci szereplőnek. Ezen lehidaltam, aki kicsit is ismeri a piacot ezen megütközik.
Miért?
Azért mert a GVH szerint nem az aukciós oldalakon belül kell nézni, hanem a szumma magyar elektronikus kereskedelmi forgalmon belül, így meg alig néhány % az övék.

Tisztelt GVH! Azért tartjuk önöket, hogy észrevegyék, hogy ez egy önálló, kerek műfaj, nem kell összemosni mással, semmi köze ahhoz ha az extreme digitaltól rendelek egy kamerát.
Előzmény: digicat (2067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!