Keresés

Részletes keresés

KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.03 0 0 topiknyitó
Örömmel fedeztem fel, hogy muszlimok is megfordulnak köreinkben. Nagyon sok előítélet és tévhit van a fejemben ezzel kapcsolatban, szeretném ha hat-hétszáz hozzászólás múlva ezek helyét valódi ismeretek vennék át. Kérem tehát, hogy aki belülről, napi életén keresztül ismeri ezt a hitet, az válaszoljon itt azok kérdéseire, akik felszínes információkkal rendelkeznek róla. A cél nem egymás meggyőzése, hanem a hiteles információk átadása.

Indításnak rögtön néhány kérdés:

1. Helyes a muszlim megnevezés, vagy jobban szerettek valami más névet?

2. Tényleg nagyon erős a muszlim közösségekben a társadalmi szolidaritás (valami "adóféléről" hallottam, amit a szegényeknek oszt szét a vallási vezető)

3. És egy "örökzöld" téma: a nők helyzete. Bemelegítésnek egy külsőség: azt hallottam, hogy a nőknek csak az utcán kell csadort viselni, de pl. egy otthon elköltött baráti vacsora során állítólag kifejezetten kihívó ültözék is előfordul. Igaz ez? És az igaz, hogy ha egy nőt "elküld" a férje, akkor megtarthatja azokat a dolgokat, amit visel, és ezért hordanak olyan sok aranyat a nők?

Még rengeteg kérdésem van, de a pálya nyitva áll mások előtt is. Egy dolog azonban TILOS ebben a topicban: minősíteni a másik által leírt tényeket. Ez nem erről szól. Ha ilyet tapasztalok haladéktalanul moderátorért fogok kiáltani. Kérek mindenkit, hogy csak akkor olvassa a topicot, ha ezt a szabályt el tudja fogadni.

Üdv

KÁGÉ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!