Keresés

Részletes keresés

kaptejn Creative Commons License 2006.10.26 0 0 1601

Az eletmodhoz lenne kerdesem: tudtok ajanlani valami sportot az uszason kivul amit gerincpobleamval is lehet uzni? Megol a tetlenseg:(

/kaptejn
Előzmény: levus5 (1600)
levus5 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 1600
Szia boszori!

Igen tudok ilyen esetről. A sajátom is ilyen. Egy kiszakadt és egy sima (vicces csak sima) porckorong sérvem 2 hónap alatt jött rendbe. A 2 hónap a kiszakadás után telt el, de előtte már kb. 1-2 hónapja szenvedtem erősebben. Ha visszaolvasol megtalálod amit erről írtam. Én 3 hétig csak feküdni bírtam. Nem éri meg kapkodni, mi lenne jó abban ha a "sima" sérv kiszakadna?
Nekem azonnali hatást, aznapi-másnapi rohamos és látványos javulást a három "csontkovácsolási" kezelésem hozott. Ezekből csak egy kezelést csinált Dr. Klemencsics Zoltán, de mindegyik jó és hatásos volt.

Gyors hatáshoz az azonnali és teljes életmódváltás vezet (mozgás, étkezés, testartás, járás (cipő), alvási testhelyzet, mit-mikor-hogyan, stb.). Képes vagy rá! (?)
Előzmény: boszori (1598)
kaptejn Creative Commons License 2006.10.24 0 0 1599

Statisztikak alapjan 90%-ban ez az eredmeny. A tapasztalataim alapjan nem hetekben hanem inkabb honapokban erdemes szamolni...
Nyugi, ne kapkodj!! Jobbulast!

/kaptejn
Előzmény: boszori (1598)
boszori Creative Commons License 2006.10.23 0 0 1598

 Én elkezdtem a gyógytornát, de türelmetlen vagyok, azt hiszem! Azonnal várnám a hatást, de ez egyenlőre elmarad. Nekem 3 hét alatt kellene visszatuszkolnom ezt a sérvet!

 Tud itt valaki olyan esetről, hogy ezzel viszzament volna a porckorongsérve? (még nem szakadt át)

jaffajuice Creative Commons License 2006.10.23 0 0 1597
Sziasztok.
Nagyon együtt érzek mindekivel.1995-ben estem túl egy porckorong mütéten.De amit előtte áltéltem még az ellenségemnek sem kivánom.Fura.de még az öngyilk.is megfordult a fejemben,de persze gyorsan elhesegettem.Lám-lám mi mindenre jó a net.Akkor még sajna nem volt, de örülök,hogy most ezt megtaláltam.
Akkoriban mindenféle kezelés végigcsináltam(rheuma),de semmi nem használt,és egy következő főorvosi vizsgáltnál a főorvos páros lábbal rugott ki a betegállományból,hogy szimulálok-gondolom ezt gondolta-mert kiirt,pedig volt még hátra egy kezelésem.Menni alig tudtam.Ez 11 éve volt,de mindig a bögyömben van.Időközönként szokott fájni,ha figyelek jól meg vagyok vele,de emelni mostanában nem nagyon megy.Érdekes,mert olyan 97 környékén még edző terembe is jártam,súlyokat emeltem,nem keveset.Nem volt gond.
A mütét idején 32 éves voltam!!!.Ez nem kor függő.Ugyhogy egy kevés tapasztalotom,sajna nekem is van.
Mindenkinek jobbulást kívánok!!!!
boszori Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1596
Köszönöm, már be is jelentkeztem!
Előzmény: gerzson_156 (1595)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1595
5000 egy alkalom. Lehet, hogy csak 1x kell menni, lehet, hogy többször. Általában egy alkalom után is jobban érzed magad, helyretesz dolgokat, és abban a helyzetben kell rágyógytornázni és a többi.
Előzmény: boszori (1594)
boszori Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1594

Egyik szemem sír a másik nevet, hogy megtaláltam ezt a topikot! Sírás a fájdalomtól, vigasz attól, hogy jé, nem is vagyok ezzel egyedül!

 Én ket hete a kád fölé hajoltam, hogy megmossam az arcom! Erre egy nyílvessző átsuhant a testemen a fájdalomtól, elájultam, stb.

 Szóval porckorongsérvem van 42 évesen. Ahogy néztem a többiek hozzászólását, az én esetem talán nem is olyan vészes. Már 1 hét után fel tudtam egyenesedni, csak ülni ne kellene!

Mindenesetre 2-3 hetet kaptam, hogy rendbe jöjjek egy drasztikusabb lépés (műtét) előtt.

 Hát én azt hiszem Klemencsics doktort szeretném meglátogatni az itteni dicshimnuszok alapján, mielőtt kés alá feküdnék.

 A rendelési helyét és egy telefonszámot már megtaláltam, de valaki meg tudná mondani mennyibe kerül egy vizsgálat, és kb. hányszor kell menni hozzá?

 Ő csontkovács is?

 Előre is köszönöm!

Ben-gay Creative Commons License 2006.10.12 0 0 1593

Hello mindenkinek.

régen írtam. engem márciusban műtöttek. azóta javult de még mindig nem az igazi. nyáron toloban voltunk, (én vezettem) 10 nap alatt kb 450 km-t tekertem. dimbi-dombi a terep, de nem gond. hétvégenként feljárunk a bükkbe is montizni. úszok kerózok, de futni még mindig nem tudok. 4-5 km után napokig nincs kedvem semmihez, fájdogál.

 

és egy-két pozizív dolog, gyógyszer nincs, kezelésekre és vizsgálatokra sem járok.

 

a sarkamon is megállok, nem zsibbad. lehet, hogy műtét nélkül is ok-s lenne, sőt jobb.

 

nem tudom uszás kero megy, de a futás nem. lesz ebből triatlon?

 

 

 

 

Előzmény: zümmmi (1584)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 1592
Hát ez kicsit bonyolult lenne, pláne a CT-vel, de a lényeg az, hogy javult a dolog, doki szerint is.
Előzmény: kaptejn (1588)
b_k Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1591

Tényleg valami különleges ember ez a Klemencsics doktor. Már írtam korábban, hogy a férjem a bal bokájával szenvedett, de talán a kezelés eredményéről nem számoltam be. Nos ő azt mondja, hogy túl 3 Synochrom injekción és egy Zeel ivókúrán, illetve pár száz km futáson (a nyári hónapok alatt futott úgy havi 200-250 km-t) tizenakárhány éve nem volt ilyen jó a lába. Sajnos most a másikkal is gondok merültek fel, ezért 1 hete ismét meglátogattuk a Doktort, és követve az utasításait, már ezen a lábon is érezhető valami halovány javulás.

Közben édesanyám is csatlakozott, mert neki meg a csípője fájt. Azt mondja, hogy jól megropogtatta a Doktor a gerincét. Azóta ő is szedi, amit felírt, igaz vele az utóbbi pár napban nem konzultáltam, hogy mennyit javult.

És az teszi őt rendkívülivé, hogy nemcsak szakmailag van topon, hanem az emberekkel való bánásmódja is szokatlan. Mindent elmagyaráz, hogy mi hogyan működik, mit miért kell tenni, és valahogy olyan megnyugtató az egész. Ahogy tudja mondani, hogy "meggyógyítjuk", akkor nem hiszed el, hogy nem úgy lesz. :-)

Majd számolj be légyszi, hogy mit mondott, ha sikerült felkeresned.

 

 

Előzmény: zümmmi (1590)
zümmmi Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1590
meggyőztél :-)))
a héten megyek ehhez a klemacsek vagy milyen dokihoz :-)
én nagyon bízom benne, mert tényleg vele vannak tele az ilyen témájú fórumok.
remélem ki tud hozni gyorsan ebből a négykézlábas rozmáréletből, mert ez valami borzalmas....
levus5 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 1589
Szia zümmmi!

Vágasd fel magad bátran, ez a te döntésed, csak legyél tisztában minden előnnyel és hátránnyal mielőtt döntesz. Ez azt is jelenti, hogy ne csak EGY orvos véleménye és semmiképpen sem csak az ismerősöktől vagy a fórumokon kapott tanácsok alapján dönts. Szerezz be minél több információt és keress olyan neked hiteles embereket akikre mersz hallgatni.

Amúgy szerintem a műtét legyen az utolsó lehetőség, mert ez tüneti oldalról közelít a kezeléshez (persze nem mindig). A hibának van oka és először ezt kellene megtalálni, azután kezelni az aktuális tünetet, majd az okot megszüntetni, hogy ne is jöjjön vissza a baj. Saját esetem kapcsán azt láttam, hogy a műtét ugyanazt csinálta volna mint a „csontkovács” (azért idézőjel mert mint helyesen kijavítottak gerincsebész, csak nem műtött). Számomra hiteles emberektől hallottam (én elhiszem te járj utána), hogy a csecsemő még egyenes gerinccel jön világra, a gerinc görbület a mozgástól alakul majd ki. Ez azt is jelenti, hogy nincs két egyforma gerincgörbület és a görbület alakítható. Ha a tiéd nem jól áll, alakítsd! (gyógy)Tornával. Lehet műteni is, de akkor az izmok majd úgyis visszahúzzák a megszokott (rossz) helyére ha nem állítod át az izmokat (tornával). Ha tornával is lehet állítani a gerincen és műtét után is kell majd tornázni, hogy ne újuljon ki a baj akkor ha nem muszáj minek műteni? Persze van olyan eset amikor műteni KELL, ezt a saját esetedben neked meg az orvosoknak kell majd eldönteni.

Bogyókat meg csak addig kell szedni amíg nagy a baj, utána marad a torna életfogytig. Saját esetemben én gyógyszert 10 napig szedtem, nem gyógyszer bogyókat 2-3 hónapig. Nem tudom nálad mennyi idő alatt alakult ki a gond, de én évek hosszú során keresztül terheltem rosszul a gerincemet míg elértem a kiszakadt gerincsérvet mint állapotot. Az évekhez (10-20) képest a 3 hónap bogyó szedés még elég elviselhető idő a számomra.
Előzmény: zümmmi (1584)
kaptejn Creative Commons License 2006.10.09 0 0 1588

Keznel van mar az MR leleted? Nem tudnal egy "ilyen volt -> ilyen lett" osszehasonlito kepet betenni ide?

/kaptejn
Előzmény: gerzson_156 (1586)
kaptejn Creative Commons License 2006.10.09 0 0 1587
Eloszor is nem is biztos, hogy gerincserved van. Igy csak sejteni lehet, hogy majd dekompresszios mutetet javasolnak.
Ez elsosorban tuneti kezeles. A valodi okokat nem oldja meg, igy ha azokkal nem csinalsz semmit csak ido kerdese a kiujulas. Az egymast koveto mutetek hatekonysaga rohamosan romlik igy nagyon meg kell fontolni mikor hasznalod el azt az 1-2 alkalmat. A valodi ok legtobbszor az eletmodban keresendo. Pl. igy eltem en is amig ki nem nyirtam a gerincem:
- hanyag, gorbe tartas
- szekben lecsuszva ultem
- barmilyen terhet barmilyen testartassal emelgettem
- idegbeteg modjara vegeztem a munkam
- a sportot szinten esz nelkul csinaltam (reggel agybol kiugorva akar 30km futas + gerincet kifejezetten terhelo gyakorlatok)

Az alabbi lepesek hogyan hangzanak a szamodra? Nekem pl. nagyon riasztoak voltak:

* Eltávolítják a csontos kinövéseket (osteophyták) és a gerinccsatornát szűkítő és az ideggyököket nyomó kötőszövetet.
* Eltávolítják a csigolya egyes részeit (laminectomia), ezáltal tágítják a gerinccsatornát és csökkentik a gerincidegekre ható nyomást.
* Eltávolítják a porckorong azon részét (discectomia), amely a gerinccsatornába türemkedik.
* Néhány esetben a gerincet fúzióval stabilizálják (arthrodesis), ahol csontot és porcot távolítottak el.



Tovabbi idezetek google segitsegevel (javasolt kulcsszavak: discectomia, discus hernia, herniated disk):
[
A derékfájdalom műtéti kezelése nem mindig sikeres. Egy fiatal betegnél, aki egyszerű elváltozástól szenved (mint egy porckorongsérv), például hatékony lehet. Ezzel szemben egy sérült porckorong eltávolításával a gerinc nem jön rendbe, és a derékfájás vagy a más porckorong eredetű problémák jöhetnek elő a későbbiek folyamán. További példa, hogy egy műtét a gerinccsatorna beszűkülését eredményezheti. Ezzel a tünetek erősődését válthatja ki, míg a műtét indikációját képező degeneratív folyamatok nem állnak le.

A műtéti kockázat összefüggésben áll az általános érzéstelenítéssel, magával a gerincproblémával, és egyéb szakmai problémákkal.

A specifikus kockázat a következőket tartalmazza:

* Mély sebfertőzés
* Mélyvénás trombózis
* Felszíni fertőzés
* Szakadások a gerincvelőt és az agyat borító hártyán (dura mater)

Arthrodesis végzése esetén nagyobb a komplikációk előfordulásának kockázata mind a műtét során, mind a műtét után.



altalanos info

hegesedes

www.derekfajas.hu
Előzmény: zümmmi (1584)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 1586

Menj el Klemencsicshez. Komolyan. Én nem látok más alternatívát, pont így voltam, mint te. Voltam 5-6 helyen, csak ő segített.

Műtét ellen: utána is egy porcelánbaba maradsz, nem leszel 100%-os és bármikor kijöhet újra. Az esetek többségében ki is jön. Egyedül a fájdalom megy el hamarabb, viszont lesz egy durva beavatkozás a tested egyik legkényesebb részén.

Előzmény: zümmmi (1584)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 1585
Korrekció: Klemencsics nem csontkovács, hanem gerincsebész, csak sérv vonalon nem híve a műtétnek és valami olyat tud a kezével, amit más nem...
Előzmény: levus5 (1583)
zümmmi Creative Commons License 2006.10.07 0 0 1584
Sziasztok!
Nekem május óta van gerincproblémám, szepzember közepén a körzetisem végre beküldött a reumatológiára. Ott október végére kaptam is időpontot, de azt már nem bírtam ki, mivel pár napja csak feküdni tudok. 2-3 perc után iszonyúan fáj a lábam a csípőm, egyszerűen feküdni jó - még. Minden esetre bevonultam az idesebészetre és ott 3 hétre adtak egy MR vizsgálatra beutalót. Addig még nem tudom hogy bírom ki, de azt mondják az ember erős.
Igazából én már előre gondolok, mert gondolom egy idegsebész valószínüleg nem gyógytornát fog javasolni. De. Mindenkitől azt hallom, hogy műtét után jó, végülis helyreáll a majdnem eredeti állapot. Viszont minden fórumon azt olvasom, hogy műteni csak legvégső esetben, mert...
Tulajdonképpen miért is?
Lehet, hogy naív kérdés, de nem értem miért jó, ha mindenféle bogyókat meg kenőcsöket szedek évekig mintha egypár nap alatt megoldják a problémám?
Vagyishogy miért NE vágassam magam, hamár ez a helyzet?
levus5 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1583
beetee!

Jó csontkovács, engem kezelt is: Dr. Klemencsics Zoltán
Magánrendelés: Budapest, Bajcsy-Zs út 50.

További elérhetőségeket itt találhatsz.

---

http://pg.c2.hu/index.php?pid=10&topicid=355&pages=20&num=10&PHPSESSID=58d46b78c68236a9208babd45cf14e9f

---

http://www.doki.net/tarsasag/ortoped/upload/ortoped/document/szakrendelok.htm

---

http://www.europmed.hu/content.php?ID=052&dID=146

---

Üdv.
Előzmény: beetee (1582)
beetee Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1582

Sziasztok!

Tud valaki egy olyan csontkovácsot, kiropraktőrt, masszőrt.... akiben saját maga is megbízik?

Állandó nyaki ropogással és fájdalommal kellene kezdeni valamit...

 

Ha tudtok elérhetőséget, akkor az itt megadott címemre várok levelet, amit előre is nagyon szépen megköszönnék!

 

 

 

old_boy2 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1581
levus5!
Igazad van, de beszéltem az idegsebésszel, azt mondta, hogy csak bénulásnál látja értelmét a készüléknek.
Nem baj, ha majd járóképes lesz, elmegyünk a reumatológushoz, ő biztosan fel fogja írni.
Nem adom fel egykönnyen.
Köszönöm a soraidat!
Előzmény: levus5 (1579)
levus5 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1580
Hopp!

Derékpárna kiegészítés.

Most látom, hogy azok a párnák vannak nekem amiken a hölgy fekszik a képen (lábpárnám nincs), az oldal elején a táblázat felett.
(http://www.naturtex.hu/anatomiaindex.html)

Üdv
Előzmény: levus5 (1578)
levus5 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1579
old_boy2!

Írtad: "Jaj! Elkeserítettél. Megnéztem, az ára 37500 Ft. Ez nekem most sok."

A feleséged leletei alapján neki biztosan JÁR egy ilyen készülék támogatással. Akkor az csak "csak" 8 000. Ez is sok, de mégsem 37 500

Üdv
Előzmény: old_boy2 (1572)
levus5 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1578
old_boy2!

Örülök, ha egy kicsit is segítettem.

Derékpárna Kétféle van.
Derékpárna 1 : McKenzie derékpárna. Ez egy hengeres párna amit ülésnél lehet használni a derék mögé rakva homorítja a derekat. Ezt lehet helyettesíteni egy összecsavart törölközővel is. Az eredetin van egy pánt is, így ha felálsz a széken marad a párna. Én, ezt most már csak az autóban vezetésnél használom, de ott mindíg. Nagyon jó. Ha ellustulok akkor is tartom a homorítást
Ezt a párnát a McKenzie módzsert alkalmazó gyógytornásztól vettem. tegnap voltam nála, és közölte, hogy még két alkalom és utána ne is lásson mert meggyógyultam :))
Derékpárna 2: Anatómiai derékpárna. Kifejezetten háton vagy oldalt fekvésnél jó hatású. Megemeli a derekat, nem lóg a csípő és mellkas közötti rész. Ez szerintem csak akkut esetben kell, bár egyébként is jó mert oldalt fekvésben egyenesen tartja a gerincet háton fekvésben pedíg a megfelelő mértékig homorítja. Ma már csak akkor teszem magam alá az ágyban ha érzem a derekam. fejpárna és a derékpárna is alakra vágott szivacs, huzattal.
Én innen vettem az anatómiai párnát: http://www.naturtex.hu/anatomiaindex.html
A mintaboltban azt mondták, hogy a derékpárnát már nem fogják gyártani azt nem tudom, hogy ez már megtörtént-e, én még kaptam. Most néztem a honlapot de nem látok olyan típust kiállítva, amit még én vettem. A fejpárna képe (négyzet alakú, hullám a közepén) alapján ugyanolyan van nekem is csak az enyém sima felületű.

Ágy: Régebben IKEA ágykereten volt egy rugós matrac. Ez nagyon szar volt mármint a matrac. A matrac ki lett cserélve egy IKEA-s szivacs matracra (19000) ez jó. Ugyanolyan tömör szivacs mint az anatomiai párnák anyaga. Van neve is de arra nem emlékszem.

Üdv
Előzmény: old_boy2 (1576)
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1577
Mailben válaszoltam.
Előzmény: enn (1575)
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1576
Kedves levus5!
Nagyon köszönöm a részletes leírásodat. Kinyomtattam, bevittem a nejemnek, neki is tetszett, megnyugodott, hogy nincs egyedül a bajával..
Az ajánlott párnák ügyében már nyomon vagyok, talán ma sikerül az egyiket megvenni.
A derékpárna neked valószínűleg az ülőmunkához kell, ugye? Neki ez nem kell, már nyugdíjas. De a fejpárna az jó ötlet - még nekem is. Nem tudom, hogyan oldottad meg a keményen alvást? Megérdeklődtem a spéci komplett ágyat, 100 eFt, nekünk ez elérhetetlen magasság.
A McKenzie párnáról itt nem is hallottak. Még az egyéni gyógytornász igénybevétele sem lesz egyszerű menet. (Ez nem Budapest, csak egy nyavalyás megyeszékhely.)
A fogyás is jó ötlet, szent igéretet tett a nejem, hogy követi a példádat. (Bár az ő 60 kg-ja nem kimondottan túlsúly.)
Üdv!
Előzmény: levus5 (1563)
enn Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1575
Szia old-boy2
ha megkaptad az emailemet válaszolj, mert hátha tudok segiteni.
Előzmény: old_boy2 (1572)
gerzson_156 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1574

Volt már szó régen itt róla, nekem is ajánlották, csak aztán másfele kanyarodtam.

Erről a dehidratált porckorongról tudna valaki többet írni? Sajnos szerepel a friss MR-emen... :(((

Előzmény: bigjohni (1573)
bigjohni Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1573
Sziasztok.
Lehet hogy nem lapoztam vissza elég sokat, de nem láttam írást Prof. Dr. Do Thanh Kiem-ről, ezér röviden írok pár sort hátha segíthetek valakinek elkerülni a kést.
Az utolsó történetem tavaly októberen egy emelés után kezdődött. Először enyhe derékfájdalom ami erősödött, majd láb, mindez december 25.-én ért a csúcsra. 1996-tól ez volt a harmadik. Január ORFI. (az ORFI mindig segített, most sajnos nem) Ezt követte hét hónap kín és pokoli hullámzó erősségű fájdalom. Júliusban szintén egy mélypont közepén műtétet fontolgatva, felkerestem a Professzort. Bejelentkezéstől kb.négy hetet vártam. A megbeszélt időpontban csak segítséggel tudtam felmenni a rendelőhöz vezető lépcsőn, majd jött a vizsgálat és a kezelés ami kb. egy óráig tartott. Ezután minden úgy történt ahogy a Professzor Úr mondta, tehát sorban: a következő nap hasonló fájdalom de már csökken, második naptól gyógyszert már éjszakára sem szedtem, (addig Tramadolor100 6-8/nap) ötödik naptól minden panasz elmúlt! Azthiszem hét hónap betegállomány és kb.nyolc hónap szenvedés után nem rossz eredmény.
Azóta egyszer voltam kezelésen és természetesen a javasolt gyakorlatokat napi tíz percben elvégzem. Újra dolgozom, kerékpározok, kirándulok,.......
Biztos vagyok benne, hogy sok esetben csak a műtét jelenthet megoldást, de hidjétek
el hogy elötte mindent meg kell próbálni. Ha feladtam volna már februárban (amikor látszódott hogy a kezelés nem hozott olyan eredményt amilyet vártak) műtöttek volna.
Sok kínt éltem át de MEGÉRTE VÁRNI.
Diagnózisom:három sérv, ami minden létező dolgot nyom + egy dehidrált korong.(állítólag ez a legnagyobb gáz)
Nem csontkovács, nem természetgyógyász, nem varázsló Ö egy gerincgyógyász!!!

Üdv.
old_boy2 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1572
Jaj! Elkeserítettél. Megnéztem, az ára 37500 Ft. Ez nekem most sok. De köszönöm a tanácsod, mert ezek alapján nem veszek olcsóbb 18-20 eFt-os készüléket. Azoknak akkor nincs sok értelme, csak felesleges pénzkidobás lenne. (Most meg van egyéb, mire költenem.)
Köszönöm!
Előzmény: levus5 (1571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!