Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.05.10 0 0 114
Bausch&Lomb - Optima, Medalist, stb. Közepes, gyakran gyengye minőségű, közepes vagy magas árfekvésű.
(...)
Konkrétan, az egyik gyártó gyakran azért ilyen olcsó és nagy reklámozottságú, mert lejárt szavatosságú, amerikából átszállított, átcsomagolt lencséket is árusítanak. Nevet nem írok, de szerintem aki tud a sorok között olvasni, az kitalálta....

Kitaláltam? Specialista ugyan nem vagyok, de tapasztaltam a fent említett cég lencséivel kapcsolatban egyet s mást. A Softlense lencsék közül hat párból kettőt azért kellett kicserélnem idő előtt, mert egyszerűen kettészakadt, illetve kiszakadt belőle egy darab. Érdekes egyébként, hogy korábban a Medalisttal csak jó tapasztalataim voltak.

berill Creative Commons License 2000.05.10 0 0 113
Kedves "A Specialista" !

A sorban az első amit írtál, nagggyon ajánlott. Legalábbis nekem nagyon bejön. Kb másfél éve használom a Johnson&Johnson Acuvue-t, igaz 7200 3 pár és max egy hónapig hordhatsz 1egy, de kiváló!

Előtte egy kedves "doki" aki 10 évig írta fel nekem a kontaktlencséket meg szemüvegeket, azt mondta, hordjak Focust, mert az nagyon jó és új! Persze, csak azt elfelejtette, hogy nekem mindig a legnagyobb méretű lencse kell, abból meg nincs olyan... Kellemes fekély lett a lencsétől a bal szememen és egy évig szemüveget kellett hordanom... Mára már szépen gyógyul és hordom is a lencsét rendületlenül, de nagyon kellemetlen és fájdalmas volt.
persze EZ NEM A LENCSE HIBÁJA volt!!!
Ezt ki kell, hogy hangsúlyozzam, hanem a hozzá nem értő szemészé...
A mostani kontaktlencse illesztő dokim nagyon igényes, kedves, hozzáértő, körültekintő és mindig van ideje rád, nem csak odamész, lóvé odaad, megvizsgál és menjél már,mert sokan várnak kint, hanem mindig hív, mindig beszélget veled, ajánl egy csomó hasznos dolgot és emberi hangon szól hozzád... szóval kedvelem, és örülök, hogy rátaláltam.

üdv,

berill

Előzmény: A Specialista (112)
A Specialista Creative Commons License 2000.05.10 0 0 112
Kedves Asztaltársak!
Ha kontaktlencsékről van szó, akkor azt hiszem, joggal szólok bele ebbe a topicban. Majd egy évtizedig dolgoztam Kontaktlencse (KL) cégnél. Elég jól ismerem a haza piacot. Sokáig foglalkoztam a hazai lencsepiac elemzésével.
Kijelenthetem, hogy sajnos ma Magyarországon még mindig igen kevesen értenek magas szinten a kontlaklencsékhez. Középszinten már jobb a helyzet, de sok helyen, sajnos pont a most divatos nagy hálozatoknál, még mindig alacsony a kontaktlencse illesztők szakmai szintje.

Kontaktlencse gyártók és lencséik, saját, persze vitatható, ám sokéves tapasztalatokat magában rejtő értékelés szerint:
Johnson & Johnson - Acuvue, Surevue, stb.
Kiváló minőségű, magasabb árfekvésű. Nagyon ajánlott.
Ciba Vision - Focus, Night&Day, stb. Jó minőségű, magas, igen magas árfekvésű. Ajánlott.
Bausch&Lomb - Optima, Medalist, stb. Közepes, gyakran gyengye minőségű, közepes vagy magas árfekvésű. Feltételesen ajánlott.
Ocular Sciences - Edge III, Biomedics, stb.
Jó minőségű - alacsony árfekvésű. Ajánlott.
Revision - Frequency, stb.
Közepes minőségű - közepes árfekvésű. Ajánlott.

És még ragozhatnám, de már nincs rá időm. Aki gondolja, vegye figyelembe, aki nem, az nem.

És csak annyit, ha egy kicsit végiggondoljátok, hogy milyen technológiai precizitás kell a lencsegyártáshoz, rájöhettek, hogy az a gyártó, aki az agyonreklámozott lencséjéhez 8-9.000 ezer forintért (egy pár lencse) még ajándékot is ad, ott vagy a lencsével, vagy az ajándékkal vannak problémát. Konkrétan, az egyik gyártó gyakran azért ilyen olcsó és nagy reklámozottságú, mert lejárt szavatosságú, amerikából átszállított, átcsomagolt lencséket is árusítanak. Nevet nem írok, de szerintem aki tud a sorok között olvasni, az kitalálta....

Na jó lencsehordást!
A Specialista

Előzmény: Nőci (111)
Nőci Creative Commons License 2000.05.10 0 0 111
Sziasztok! Van valakinek személyes tapasztalata az Optima nevű, éves lencsével kapcsolatban? Ha igen, örülnék neki, ha megosztanátok velem. Köszi!
k_chris Creative Commons License 2000.04.29 0 0 110
hali!

ha meg annyira szmotyis akkor szerintem nemsokara kezd itt lenni az ideje a cserenek :))
Nekem akkor kezdett eszerevehetoen szmotyisedni amikor

UI:most csutortokon usztam, es azt lencse nelkul teszem, amugy kimosna a viz, meg eppen eleg egyszerre egy terheles (klor :((, szova leddig
ugy volt hogy aznap amikor usztam nem raktam be egyaltalan. Most legutoljara egyszeruen masnap keptelen vagyok most is berakni, mert egyszeruen "egeto" erzes van a szememben tole :(
Az igazsag az hogy tobb dolog is van: a tisztitoszeres flakont egy napra nyitva felejtettem veletlen meg a lencse is kezd mar lejarni de ennyire nem lehet hirtelen a dolog... Uszas elotti napon meg erezni sem ereztem hogy benn van. Eresnek se eresebb a szemem.

Mas: miota kontaktlencsezek azota ugy altalaban eresebb lett a szemem de csak egy kicsit es nem eresedik jobban tovabb. ez mitol lehet? plusz oxigenellatas?

Mas: Van valakinek tapasztalata hogy hany honapig birja a legnagyobb univerzalis B&L tisztito? 4 rongy volt ha 2-3 honapig birja csak akkor az nem jelentektelen osszeg pluszba..

földikutya Creative Commons License 2000.04.20 0 0 109
Szia Andalgó,
nekem úgy tanították, hogy beteszem az icipicit begörbített tenyerem közepén keletkező völgybe, cseppentek rá 4-5 cseppet, míg egy tavacska lesz, majd az ujjammal alaposan megdörzsölöm - az alsó részét így a tenyerem tisztítja. Utána belemártogatom a tartóban levő lébe, és sehol semmi szmötyi. Én félnék vízsugár alá tartani, mi van, ha kimossa a kezedből? /mint a lányom első kiesett tejfogát, amit csak le akartam öblíteni, aztán elragadta a vízsugár :( /
fk
Előzmény: Andalgó (108)
Andalgó Creative Commons License 2000.04.19 0 0 108
Sziasztok, azt kérdezném, ha már a szmötyik szóbakerültek, hogy lehet-e a lencsét vízzel lemosni, hogy a szmötyik könnyebben lejöjjenek róla? OK, tudom, hogy nem, de mégis... Márminthogy aztán a saját kedvenc folyadékában is megmártóztatnám, csak egy jó erős vízsugár mégis jobban segítene, első körben. Tapasztalatok?
Ja, még a régebbiekhez: aki látja, hogy hová és mi van írva a lencsére, az SZIMULÁNS!! :))
földikutya Creative Commons License 2000.04.17 0 0 107
Szia DB,

hát csak most jártam erre véletlenül...
Nem voltam. Miért, láttál egy nagyon fk-kinézetű valakit :)) ?
Most már csak a kész szemügéért kell beugranom valamikor a héten (majd hívnak), legközelebb 3 hónap múlva.

----------
Légbuborék: én is kisimogatni szoktam. Nekem csak a bal szememben lesz, nyilván valahogy más szögben teszem be, mint a jobbat.
Üdv,
fk

Előzmény: DoubleBack (103)
gombfoci Creative Commons License 2000.04.06 0 0 106
Üdv!

KChris
Én csak reggel szoktam megpucolni a lencsét, este mikor kiveszem, csak belerakom a folyadékba ill. a tartóba. Lehet, hogy ez nem valami jó módszer, de igazából elég csak egyszer "lemosni", vagy reggel vagy még este. Én tulképpen csak lustaságból nem tisztítom le este.
Szóval elég egyszer, meg hát ugye a folyadék se két fillér...

Szóval azért lehet látni, hogy van-e rajta valami szmötyi, és ha van akkor csak egy kis folyadékkal lemosom róla...

Üdv GF

Előzmény: k_chris (105)
k_chris Creative Commons License 2000.04.05 0 0 105
Hali!

koszi! nekem most az kezdett bejonni hogy
lassan engedem ra szemhelyamat es amikor
mer nem felgyuri a lencset hanem becsuszik
ala akkor mar nyert ugyem van, mert akkor egy
kicsit megnyomkodom/masszirozom a csukott szememet, egy szemernyi levego sem marad..

egy kerdes: most hogy 2 hete van a lencse
most egy 3 napja "elvezem igazan" a dolgot mert
egyaltalan nem erzem hogy van a szememben valami es a betetel is mar elsore sikerul (nem pislogom ki) szoval kb masfel perces elfoglaltsag.
Amit eszrevettem hogy erdemes alaposan megtisztitani este.. es ha veletlenul nemmegy
elsore a betetel meg kell aztatni ujra hogy a legkisebb szmotyi se keruljon a belso oldalara.
de lehet hogy csak azert nem erzem mert
egyszeruen megszokta a szemem?

Előzmény: gombfoci (104)
gombfoci Creative Commons License 2000.04.05 0 0 104
Sziasztok!
Gombfoci vagyok és immár 3-4 éve hordok lencsét. Én nagyon szeretem, kényelmes, stb.

K Chris
Ami a lencse alá szorult levegőt illeti azzal én azt szoktam csinálni, hogy "kimaszírozom" a lencse alól. Ez úgy történik, hogy a szemhéjamat hagyom széthúzva és azzal az ujjammal, amivel beraktam a lencsét, addig tologatom fel-alá a lencsét, amíg nem látom, hohy eltűnt a légbuborék. Ez nem fájdalmas, nem kell közben rányomni az ujjadat, a lencse csúszni fog a szemgolyódon. Az egész művelet kb 2 másodperc. Ha viszont nem csinálom ezt meg, akkor az első pislogásnál kipislogom a lencsét...

Egyenlőre ennyit csao gf

Előzmény: k_chris (99)
DoubleBack Creative Commons License 2000.04.05 0 0 103
Halihó!

Kedves földikutya, ha erre jársz:
Nem jártál véletlenül a Fotex boltban hétfőn úgy du. 4 körül?

Üdv
DB

ps.: nem jössz este tekillázni? :))))))) Tequila topic1.0

Előzmény: földikutya (96)
k_chris Creative Commons License 2000.03.31 0 0 102
Hali!

Ez a kettoslatas nagyon erdekes ugyanis en is ezzel mentem kontrollra hogy ez meg mitol van.. Egy nap delutantol annyira kijott hogy vilagos volt, egyetemen voltam es a tablara mintha minden duplan lett volna irva (azert ez tulzas :)), es csak idonkent lett normalis. Doki azt mondta hogy lehet hogy vmi a lencse belsejere tapadt, vagy elfaradt a szemem.. Fene tudja. De eleg idegesito.
Igazabol en meg arra tudtam gondolni hogy a szemuveghez beall az ember szeme marmint a ket szem egymassal bezart szoge mas kell hogy legyen a rendes latashoz mint lencsevel (ugy ez a termeszetes mert az rajta van a szemen, mig a szemuveg biztos hogy ferde ezert a feny iranyat is valtoztatja nemcsak nagyit/kicsinyit) szoval lehet hogy ettol van. egyeb 5let?

Előzmény: Andalgó (100)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.31 0 0 101
Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok (ettől már kezd száradni a lencsém ráadásul délutáni szundizásból keltem fel:-))
Öt éve van kontaktlencsém (1 évig hordható CIBA Vision), de én ezeket a problémákat soha nem tapasztaltam! Annyi a gond vele, hogy a sok monitorbámulástól kiszárad, de ez teljesen normális dolog, ugyanis ilyenkor az ember nem pislog, márpedig gyakorlatilag a pislogással tartjuk nedvesen a lencsét. (ezért van az is, hogy a legtöbb lencsében nem lehet aludni, amelyikben igen, annak az átlagosnál nagyobb a víztartalma)
A felirat valóban nem véletlenül van a lencséken, segít abban, hogy még a felrakás előtt könnyedés meggyőződhessünk arról, hogy nincs-e kifordítva. Tapasztalatom szerint ha kifordítva tettem fel (mert ugye minek is nézném azt a feliratot :-)). akkor törte a szememet.
Úszás: nekem azt mondták, hogy minden további nélkül lehet, csak arra kell figyelni, hogy ne nyitott szemmel legyek a víz alatt, ilyenkor a víz ugyanis "kimoshatja" a lencsét a szemből.
Amire viszont figyelni kell: esetleges szemfertőzés esetén a lencséket el kell felejteni egy időre! Sajnos én is így jártam, egy évig nem is hordhattam, csak szemüveget. A doki szerint hiába gyógyult meg a szemem, a lencse miatt nem jut annyi oxigénhez, így a fertőzés is könnyebben visszajön (vissza is jött néhányszor, mert akkor még nem volt az 1 éves eltiltás)

Huhh, egy szuszra ennyit.

Monyó

Andalgó Creative Commons License 2000.03.31 0 0 100
Én, mint nagy - már 1 hónapos! - gyakorlattal rendelkező :), a következőre jöttem rá: előszőr csak az alsó szemhéjam engedem rá, a felsőt még nem. Akkor egy pár másodpercig ki kell bírni így, és ahogy kiélesedik a kép, már lehet szelíden pislogni.
Én, köszönöm, megvagyok, azért nem hordom minden nap, de ha igen, akkor már 8-9 órát aránylag kényelmesen.

Egy kérdésem van: Nektek nincs az, hogy ha hirtelen egy jóval sötétebb helyre bemegyek, akkor a kép széle egy pár percig furcsa, mintha kettős lenne. Gondolom, kitágul a pupillám, lehet, hogy már a dioptria nélküli részét látom?

Előzmény: k_chris (99)
k_chris Creative Commons License 2000.03.30 0 0 99
sziasztok!

En holnap fogok menni az elso 3 havi adagert akkor ehhez lehet keretet kerni? (SofLens66 8 rugo ertekben).

Egyebkent en mivel annyira megorultem hogy
lat az ember szemuveg nelkul, hogy elegge elfelejtkeztem arrol hogy naponta egy oraval lehet emelni a keretet... Szoval elso nap 3 ora utana mar legalabb 8-10 ora... Ez lehet gaz?
Na meg minek rogotn kivenni ha mar annyit
szenvedett vele az ember :)))

Mert nekem forditva volt.. Eloszor alig birtam
lencsevel nyitva tartani a szemem utana valahogy
delre-koradelutanra annyira 'rendbejon' hogy
akkor mar nem is erzem hogy benne van.

Az meg a masik hogy lehet hogy hulyeseg de ha beraktam

Nekem a "doktorneni" (ez is 25 os de nem szoke hanem barna haju de ez is jol nezett ki :)) aszonta ha forditva van benne akkor szinte azonnal kiesik.

Berakaskor nekem az a rossz hogy amikor bemegy
akkor mindig marad egy csomo levego alatta es nem tudom racsukni a szememet (hogy helyeremennyen) anelkul hogy ki ne esne jo esellyel. Van vkinek vmi jo moccere erre?

A szaunat en viszont inkabb nem ajanlom, mert ha csak azt nezzuk hogy nem raknak a kalyhabe semmi olajat akkor is kiszarad a lencse a melegtol mint az allat es az gondolom nem tulzottan tesz jot neki.. Megoldaskent csepegtetni kell kijovetel utan vagy akarmi :)))

zsigi Creative Commons License 2000.03.29 0 0 98
Bocs, hogy megint én.

Én is túlhordom néha a 3 hónapos lencsét. Egy idő után este már homályosan láttam vele. Ekkor szoktam cseélni.

DB. ha fordítva rakom be nekem izgatja a szemem belsejét, ilyenkor ki kell venni és megfordítani, de volt olyan, hogy kiesett magátol.

Mindenkinek. Az orvos azt mondta, hogy ha lehet felkelés után legalább fél órán át ne rakd be, mert addig még száraz a szem és nem tesz jót neki.

A jogsiba bele kell iratni, hogy "Csak szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet." De ha már benne van a szemüveg, akkor a szemésztől kell kérni egy papírt, hogy a látáskorrigálás kontaktlencsével történik. Ha nem így van elég nagy gond lehet belőle, haverommal már volt ilyen. Sőt aki vezetni tanul az csak szemüvegben vizsgázhat.

zsigi Creative Commons License 2000.03.29 0 0 97
Sziasztok!

Én 2 éve hordok kontaktlencsét. Johnson-t használok, nekem nagyon bevált. Szaunázni, uszni viszont minden további nélkül lehet benne szerintem. Ha vonaton alszom benne 1-2 órát az sem baj, de ha este benthagyom reggelre kiszárad a szemem és ég.

földikutya Creative Commons License 2000.03.28 0 0 96
Szia DB,

én már nagyon profi vagyok: a jobb elsőre sikerül, a bal 3-4. nekifutásra. Kivéve tegnap tornaóra előtt: a jobb hipp-hopp sikerült, a bal az istennek se. Hát így maradtam, félszeműen, de még így is sokkal jobb volt, mint szemüveg nélkül.
fk

Előzmény: DoubleBack (94)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.28 0 0 95
Kedves DB!

Mint már írtam a 87. hozzászólásban: olyankor szúr, és egyszerűen ki kell venni, mert nem lehet elviselni hosszabb távon.

Szab

Előzmény: DoubleBack (94)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.28 0 0 94
Halihó mindenkinek.

Pénteken voltam én is, és megkaptam az első próbalencsét.
Kb. 1 órát szórakoztam a felrakásával, de megérte. :))
Hétfőn meg majdnem lekéstem a buszom, mert alig akart felmenni :))))))))))))
Mindenesetre NAGYON JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!

Ja és még van egy lámer kérdésem :))
Ha netán fordítva rakod be, akkor azt honnan veszed észre? Egyáltalán nem látsz vele?, vagy csak homályosabban?

Na üdv
DB

Nanábob Creative Commons License 2000.03.22 0 0 93
Mint első napos kontaktlencsés, halvány fogalmam nem volt, mellik a színe és a fonákja.

Na, szal lehet, hogy nagy marhaság, de nálam bejött: Rátetováltak egy B&L-t mindegyik lencsére, én rövidebb idő alatt találom meg ezt, mint hogy a levesestál totó alapján jöjjek rá.

Andalgó Creative Commons License 2000.03.22 0 0 92
Lehet, hogy akinek mínuszos a dioptriája, annak nagyobbak lesznek a tárgyak, nekem viszont pluszos, így kisebbek! Ezt is furcsa megszokni. Kisebb, de mégis élesebb a kép. Persze nem a lencse kisebbíti a képet, hanem a pluszos szemüveg nagyította, és ehhez szoktam hozzá!
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.22 0 0 91
Üdv, kedves Estike!

OFF
Lassan már mindenhol találkozunk, csak az MNSz-ben nem. Megosztanád velem ennek okát?
ON

Szab

Előzmény: Vének Tanácsa TM (90)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.03.22 0 0 90
Én meg a hypnotica-t! Hogy tudnék vele bódítani...!
Előzmény: ugrifules (89)
ugrifules Creative Commons License 2000.03.22 0 0 89
En a biliardgolyosat akarooom!!!!:))
földikutya Creative Commons License 2000.03.22 0 0 88
Ez aztán a választék!
Egy ismerős leányzó viselt egészen vadító kéket. Az embernek futkosott a hátán a hideg, ha a szemébe nézett. Ez a piros nyuszika-szem sem akármi.
jordan23 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 87
szerintem itt, ilyet, de az ara sajnos nincsen kiirva

http://135.145.17.89/WILD/GALLERY/GALLERY.HTM

J23

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.22 0 0 86
Kedves Földikutya!

Meglátod, néhány hét múlva meg majd nem tudsz létezni a lencsék nélkül... :-)
Ha kifordítva rakod be, akkor azt tényleg hamar észre lehet venni, mert szúr, mint a bogáncs...

Szab

Előzmény: földikutya (85)
földikutya Creative Commons License 2000.03.22 0 0 85
Szia DB,

egy hete hordom, a leghosszabb idő eddig kb. 7-8 óra volt, ennyi idő után éreztem úgy, mintha szempilla ment volna a szemembe - ilyenkor kivettem.
Nekem az a szokatlan, hogy közelre néha elmosódik a kép, elromlik az élesség. Kicsit hunyorgok, pislogok kettőt-hármat, ettől megjavul. Azt mondta a doktornő, hogy ez természetes, mert a közelre látó izmok lassabban szokják meg, mint a távoliak, kb. 4 hét.
Ilyenkor legalább kihúzom magam a széken számítógépezés közben.
Attól is féltem eleinte, hogy "kifordítva" teszem be, de aztán megnyugtattak, hogy azt fél percen belül észrevenném. Játszadoztam vele, és azért az alakján is látszik, ha kifordul: levesestányér alakú lesz.

És ma kifestettem a szemem pedig sosem szoktam :)))
rutinos fk

Előzmény: DoubleBack (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!