Keresés

Részletes keresés

babancs Creative Commons License 2008.05.17 0 0 847

Sziasztok!

 

1 hónap eltelt a műtét óta, de még mindig (átlagosan 2 naponta) szapora pulzussal ébredek, ami kb. 115 körüli érték. Ilyenkor beveszek egy fél Athenobene-t.

Érdekelne, hogy akit már műtöttek, vagy izotóppal kezeltek, mennyi idő alatt állt be, vagy egyáltalán be állt-e szabályosra a pulzusa.

Ha emlékeim nem csalnak, nekem régen is (mikor nem működtem túl) elég szapora pulzusom volt. Lehet, hogy ez egy alkati dolog??

titkos524 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 846

""melyik lelet is volt jó tavaly ősszel"
Nem mindegy már? "

 

De teljesen mindegy, melyik volt rossz és melyik jó.  A válasz azért lenne érdekes, mert a "kicsit magasabb az átlagnál" értékre lehet, hogy nem is kaptam volna kezelést egyáltalán, így meg szedem fél éve a bogyókat. 

Mivel még mindíg nem vagyok orvos, így nem tudom, mennyire befolyásolja adott testsúly mellett az alulműködés mértéke a gyógyszeradagot.  Nem is szeretnék erről vitázni.

 

"A gyógyszer adagolását (nálam legalábbis) abszolút kísérletezés jelleggel állították be, de szerintem mindenkinél. "

Ezzel nincs is baj, hisz mindenki másképp reagál.  Esetemben valószínűleg pont egy reakcióról van szó. :)

Előzmény: könyvmoly (835)
titkos524 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 845

Pár hozzászólással lejjebb pont ilyen szemproblémáról írtam, csak nem tudtam az érzést így megfogalmazni. 

Én alulműködésre szedek hormonpótlást, és gyanítom, hogy nagy az adag.

 

szerencsére cukorbeteg nem vagyok.  Megoldást sem tudom sajnos. 

(Sokat nem segítettem, de legalább nem vagy egyedül a problémával.)

Előzmény: Pepsi-light (844)
Pepsi-light Creative Commons License 2008.05.15 0 0 844
Üdvözlök mindenkit! Kb. fél évvel ezelőtt egyik éjszaka arra riadtam fel, hogy az egyik szememen erősen görcsölt a szemhéjam, és nem tudtam felnyitni. Ez csak pár pillanatig tartott, de nagyon kellemetlen volt. Azóta néha-néha előszokott fordulni. Most egy hónappal ezelőtt olyan erősen görcsölt, hogy reggelre bepirosodott, és fel kellett keresnem a  szemorvost. Ott rögtön a pajzsmirigyre kérdezett rá. 1991-ben vizsgálták már a pm-m, akkot alacsony szintet állapítottak meg, 2-3 havonta izotópos kezelésre kellett mennem , de mindig ugy végződött, hogy jelenleg kezelni nem kell. Aztán pár évvel ezelőtt alacsony volt a vérben a pm- hormonszint, de mivel cukorbeteg is lettem, a háziorvos azt javasolta, hogy a pm-t hagyjuk békén, mert a cukorbetegséggel együtt nem lehet kezelni, és a vércukor veszélyesebb. Most megint felmerült a pm az ideggyógyászaton, mivel arra is gyanakodtunk, hogy idegi alapon van. Ma voltam vérvételen, holnapra fog kész lenni a lelet. Addig is kérdezném, hogy a szemhéj-görccsel találkozott e már valaki, van e olyan aki cukorbeteg is a pm betegsége mellett, és a beállításhoz be kell e feküdni kórházba? Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, és nagyon jól esne, ha valaki válaszolna , és addig is megnyugodnék egy kicsit.Ez a szemhéj-görcs kicsit kétségbeejt. További szép napot!
prepok Creative Commons License 2008.05.15 0 0 843
Köszönöm az informáciokat.Nekem azt mondta az orvos,hogy ez egy tulmüködöpajzsmirigy ami elnyomta a  másik oldal müködését .A másik oldal azért nem fog rendesen müködni,ez meg azért mert a kapszula szétroncsolja. Valoszinü hogy ezért alulmüködésem lesz. Én is minden jot kivánok neked
Előzmény: szasszo (842)
szasszo Creative Commons License 2008.05.15 0 0 842
Hát, ez akkor nagyon más, mint az én esetem, erre nem ismerem a "forgatókönyvet". Neked talán akkor az esetleges alulműködő tünetekre érdemes figyelned (ha nem volt jelentős túlműködésed): lassúság, alacsony pulzus, bőrszárazság, depi - de nem akarok tudatlanul kuruzsolni, mindenesetre kérdezz rá az orvosnál, mire számíthatsz. Minden jót!
Előzmény: prepok (841)
prepok Creative Commons License 2008.05.15 0 0 841
Szia Én most kaptam kedden.Semmi panaszom nem volt. Egy csontritkulás vizsgálat után küldtek laborba és ott derült ki hogy alacsony a Tsh.Onnan tovább küldtek pajzsmirigy szakorvoshoz.Februárban kezdődőtt az egész addig azt sem tudtam mi az a pajzsmirigy.Jöttek sorban a vizsgálatok,ulrahang ,izotop vizsgálat ahol megállapitották,hogy van egy tulaktiv göböm .Ennyi a történetem. A nyaralás már  januárban le volt foglalva.
Előzmény: szasszo (840)
szasszo Creative Commons License 2008.05.15 0 0 840
Köszi, egész jól vagyok. Én 150-et kaptam. Az egy hónapos kontrollon FT3 és FT4 teljesen rendben, TSH meg épp olyan alacsony, mint előtte, és éppen ezeknek megfelelően érzem magam (az elmúlt napokban ugyan mintha árnyalatnyit romlott volna, de lehet, hogy csak átmeneti túlhajszoltság). Mindenesetre úgy látom, téged se kényeztetnek el, nem láttak el ezer információval. Amire számíthatsz: már néhány nap után elkezdtem érezni egészen minimális, fokozatos javulást, ami kb. egy hónap alatt teljesen jó állapothoz, közérzethez vezetett. Ha esetleg szedsz Huma-Pronolt, azt nagyon ügyesen csökkentsd fokozatosan az érzeteid vagy a pulzusszámláló alapján. Másfél hónap múlva pedig vígan fogsz lubickolni a tengerben! Egyébként most hogy vagy? Pontosan mikor kaptad a kezelést? Ha a korábbi orvosodhoz jársz vissza, ő talán több infóval ellát, és majd mindent meg tudsz vele beszélni. Ha a betegség miatt esetleg fokozottan napérzékeny voltál, az nem biztos, hogy mindjárt megszűnik, de ő talán ezt is meg tudja mondani. Én is szívesen járnék a régi orvosomhoz, aki épp ellentéte ennek a klinikai személytelen tömegtermelésnek, de ide rendeltek vissza, és mivel még sokesélyes az állapotom, nem szeretném itt elvágni a szálakat, hátha rájuk szorulok még (most egy kicsit félek, hogy esetleg majd meg kell ismételni a kezelést), de azért visszalátogatok az orvosomhoz egy kis informálódásért meg lelki megerősítésért, úgyis felajánlotta, hogy ha gondolom, járhatok továbbra is hozzá, mert ismeri a klinikai állapotokat.
Előzmény: prepok (839)
prepok Creative Commons License 2008.05.15 0 0 839
Szia Szasszo !Én most kaptam 300Mbq dozisu kapszulát. Másfél honap mulva mennénk nyaralni.Azt mondták két hét mulva menjek a beküldö orvosomhoz.Te jol vagy?
Előzmény: szasszo (838)
szasszo Creative Commons License 2008.05.15 0 0 838

Szia Prepok! Szerintem nincsen kizáró ok, legalábbis nem emlékszem semmi ilyen óvintézkedésre, mindenesetre a papíromon felsoroltak egyike sem mutatott túl egy héten-10 napon. Én másfél hónapja kaptam izotópkezelést, és bár nem tengerparton süttetem magam, és még nincs is forró nyár, de szoktam 1-2 órát napon lenni, és semmi szokatlan nem történt emiatt. Amúgy meg pár hete azt mondta a doki, hogy az izotóp már nincsen a szervezetemben (persze hiszi a piszi - akkor miért nem adják szülés előtt álló nőknek?)

A szakrendelésre való bejutásról: írásban kaptam új időpontot nyár közepére (megjegyzem, a Húsvétkor kapott izotópkezelés után az lenne a második(!) kontroll, mely abból áll, hogy kapok laborbeutalót), amikor valószínűleg több hétre nem leszek itthon, így megpróbáltam csak néhány nappal korábban bármikorra átrakatni - nos, ez sem a recepción, sem az asszisztensnél nem sikerült, aki jelzésemre, hogy valószínűleg nem fogok tudni elmenni, utána meg az orvos lesz szabin, minden jót kívánt nekem... Biztos kezekben érzem magam.

Előzmény: prepok (834)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 837
Sziasztok!
Mennyire el tudja az ember felejteni a rossz dolgokat! Ahogy olvasgatlak benneteket nekem is eszembe jutottak a szempanaszaim, ami akkor volt, amikor nagyon túlműködtem. Éjjel felébredtem arra, hogy száraz a szemem, pislogtam percekig, hogy javuljon. Simán el tudom képzelni azt, mint ahogy nálam a túlműködésre szedett magas gyógyszeradag alulműködést és erős alulműködő panaszokat okozott, úgy ez fordítva is lehet.


Előzmény: titkos524 (833)
könyvmoly Creative Commons License 2008.05.14 0 0 836
Ja, csak ott bukik az elméletem, hogy aktuális problémával gyorsan bejutni pajzsmirigy ambulanciára sci-fi kategória...
Előzmény: könyvmoly (835)
könyvmoly Creative Commons License 2008.05.14 0 0 835
"melyik lelet is volt jó tavaly ősszel"

Nem mindegy már? Most van tüneted, a mostani gyógyszeradagod mellett a mostani TSH szinted számít, nem? Jó, persze, lehet elemezgetni utólag a múlt hibáit, de előrébb szerintem csak egy friss lelettel, friss orvoslátogatással jutsz. Ezek a dolgok tudnak sokat változni viszonylag rövid idő alatt.

A gyógyszer adagolását (nálam legalábbis) abszolút kísérletezés jelleggel állították be, de szerintem mindenkinél. Ez annyit jelent, hogy elkezdik adni, időnként ellenőrzik és a kapott eredmények alapján változtatnak. Szóval ebből a szempontból totál mindegy, hogy kicsit, vagy nagyon működik alul, mert pl a testsúly nagyon tudja befolyásolni a gyógyszer adagolását, miközben a pm ugyanannyira működik alul...
Előzmény: titkos524 (833)
prepok Creative Commons License 2008.05.14 0 0 834
Sziasztok! nem tudjátok, hogy a rádiojód izotopkezelés után meddig nem szabad napra menni?És vajon kéthónap mulva lehet-e tengerpartra menni?
titkos524 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 833

babancs,

nekem is ez agyanúm, de nekem ugye alapvetően alulműködésem van, legalábbis arra szedem a gyógyszert.  (s itt jön vissza a melyik lelet is volt jó tavaly ősszel című kérdés, mert ugye nem mindegy, hogy csak kicsit működik alul, vagy nagyon.  legalábbis szerintem a gyógyszeradag beállításához nem mindegy.)

Előzmény: babancs (832)
babancs Creative Commons License 2008.05.14 0 0 832
Nekem mikor túlműködött a pajzsmirigyem, akkor nagyon érzékeny volt a szemem. Mindenhova napszemüvegben jártam, sokszor volt, hogy égő szemekkel keltem-feküdte. Éjszakára a fagyasztóból vettem elő szemnyugtató párnát, az sokat segített. Ezenkívül más megoldás nemigen volt. Ez a Basedow-kór egyik tünete. A szemtengelyferdülésem is a pm. túlműködéssel egyidőben kezdődött. Nem tudom, hogy a műtét óta változott-e valami, bár már nem ég a szemem szerencsére. Állítólag az aloe verás sárga gél jótékony hatással van a szemproblémákra, én nem próbáltam.
Előzmény: titkos524 (831)
titkos524 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 831

A szem-tünet tipikusan nem alulműködéssel együtt járó tünet (de nem vagyok orvos, csak a netről próbálok - jobb híján - öngyógyítani). 

Épp az a tippem, hogy esetleg sok az alulműködésre szedett L-Thyroxin (tipp, és nem tény), ami esetleg átfordíthatta az alulműködést túlműködésbe, és enenk jele a szemszárazság és az idegentest-érzet.  (mert idegentest-érzet és fényérzékenység az van ám rendesen, de semmi fizikai okát nem találták ennek a szemészek.)

Előzmény: Zitka (829)
Andy40 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 830

Sziasztok!

3 hete tudtam meg, hogy nekem is alulműködik a pajzsmirigyem. L-Thyroxin-t írt fel az orvos, 25 mg-ot. A TSH-m és a koleszterin-szintem magas volt a vasam pedig nagyon alacsony. Állandó fáradtság és álmosság miatt mentem orvoshoz.

Kérdésem az lenne, hogy már két hét gyógyszer-szedés után elmúlt a fáradtságom, szinte kicseréltek, már házfelújításba is belekezdtem, festek, mázolok és egyáltalán nem vagyok fáradt. Tapasztaltatok ilyen gyors javulást?????

Ja és a gyógyszerszedés második hetében voltam pm-ultrahangon és ott azt mondta az orvos, hogy ő abból úgy látja, hogy túlműködik a pm-m. Ez lehetséges?

Zitka Creative Commons License 2008.05.13 0 0 829

Korrigálnom kell az első hsz-omat. Ugyanis ha babával próbálkoztok, akkor minimális "kilengés" is lényeges lehet, tehát még akkor is szükséges lehet a hormonpótlás. (Ezzel nekem - szerencsére - nincs tapasztalatom, 40-en felül lettem alulműködő.)

 

Tényleg érdekes lenne megtudni, hogy vajon melyik eredmény lehetett hibás...

 

A szemproblémára: rengeteg alulműködéses tünetet olvastam már (és jó párat tapasztaltam is), de szemmel kapcsolatosan még soha. Szóval nem tudok hozzászólni...

A túlműködésnél is van autoimmun betegség, a Basedow-kór, ott jelentkezik az a bizonyos jellegzetes kidülledt szem... Ez az összes, ami beugrik ezzel kapcsolatosan.

Előzmény: titkos524 (828)
titkos524 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 828

Tünetek:  havi 1-1,5 kg plusz hízás (előtte stabilan állt a súlyom és az életmód nem változott), próbálkoztunk babával és nem jött össze, bőrproblémák, nőgyógysászati gondok...

Egyenként ha ugyanezek jenetkeznek, nem is megyek utána a tüneteknek.

 

És igen TSH 15 volt.  Ami azért megnézve a ref.tartományt, elég magas.  (egyébként pedig mint ahogyan az első vizsgálat, úgy a második viszgálat is lehtett hibás.  -  ezt már soha nem fogom megtudni)

 

Túl nagy volt ott az eltérés. 

Előzmény: Zitka (827)
Zitka Creative Commons License 2008.05.13 0 0 827
Bocs, most azért elolvastam még1x, látom, hogy 1 hónappal később már 15 volt a tSH-d. Van egy gyanúm, hogy az első vizsgálatnál elszúrhattak valamit... Ilyen rövid idő alatt alig hihető, hogy háromszoros értékre felugrik a tsh.
Előzmény: titkos524 (825)
Zitka Creative Commons License 2008.05.13 0 0 826

Most csak egy rövidet tudok válaszolni, mert dolgoznom kell(ene).. ;-)

 

5,09-es TSH-ra nem igazán szoktak hormonpótlást felírni... Ez annyira picivel lóg ki a referenciatartományból, hogy szinte elhanyagolható. Mi volt a "szerintem alulműködött"  tünete nálad?

 

Csak összehasonlításként írom: nekem 12-es TSH-ra azt mondta az orvosom, hogy ha nincsenek tüneteim, akkor nem kell vele foglalkozni. Igaza is volt! Aztán rá egy évre már 15 lett, és akkorra már eléggé nyilvánvalóak voltak a tüneteim: iszonyú fáradtság, vasfelszívódási problémák, stb. stb.

Előzmény: titkos524 (825)
titkos524 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 825

Csavar(ka):

 

2007. augusztus.  Saját kérésre az üzemorvos elküldött TSH és T4 vizsgálatra, mert szerintem alulműködött a pajzsmirigyem. 
A leletek többé-kevésbé igazoltak.  (TSH 5,09 (0,46-4,68); T4: 6,99 (10,0-28,2))


Az üzemorvos ezzel sok mindent már nem tudott kezdeni - mondván nem a szakterülte.  Szerinte nem is nagyon kell ezzel foglalkozni.

 

Felhívtam két db endokrinológust, mindekttőjök szerint kezelni kell.  Egyikőjükhöz el is mentem.


Ott ismételt vérvétel eredménye (2007. szeptember) TSH 15,2 (0,27-3,75); T4: 8,2 (9,00-21,00)

Egy hónap alatt hetente emelt adagban L-Thyroxin-t kaptam 0,075 mg/napra álltam be a szedéssel.


Kontroll vérvétel 2007. december vége: TSH: 0,326 (0,4-4,0)  ide a háziorvos küldött el, T4 lelet nem volt.

 

Az előző hozzászólásba baírt lelet az utolsó.

 

Ide viszont azért mentem el, mert 6. hete baromira fáj a szemem.  Mintha bele ment volna valami, de a szemész semmit sem tálát, csak karcolásokat. 

Szerinte ennek már rég be kellett volna gyógyulnia.  4. hét után el is tűntek a tünetek pár napra.  Ez előtt pár napig nem szedtem a tablettát.  Amikor újra elkezdtem szedni, ismét jelentkezett a tünet, azaz nem tudom kinyitni a szemem. 

 

Pont a múlt csütörtökön voltam utoljára a szemésznél, aki szerint teljesen rendbe jött a szemem felülete.  Na másnap reggelre akapartam a falat megint. 

Lehet, hogy egyszer valamikor belement valami a szemembe, de hogy ennyiszer nem, az biztos.  A gyógyszer szedése és nem szedése közben az időközben meglátogatott szemészek különböző cseppjeit próbáltam, így nem tudom egyértelműen a gyógyszerhez kötni a faájdalom elmaradását.  Jelenleg csak műkönnyet teszek bele, azt is gyógyszertárit, amiben nincs tartósítószer.
igyekszem nem öngyógyítani, de szerintem a gyógyszer okozza a szemem tüneteit. 

 

A szemdoki szétteszi a kezét, fogalma sincs.  talán igen, talán nem a válasza.  Az endokrinológus az utolsó leletemre még nem reagált, alőtte ő sem nagyon tartotta lehetségesnek, de azért elküldött a laborba, lévén új tünet lépett fel.

 

Szóval ennyi a csavar a történetben.  A szememet pedig már kezdem nagyon unni. 

Az egyik szinte minden reggelre nagyon fáj, délre, kora délutánra rendbe jön, de ahomályos marad és fényre nagyon érzékeny, a másik szemem pedig az elmúlt hat hét folyamán eléggé lefárast ahhoz, hogy délutánra meg az is kikészül. és nem nagyon tudok már kihez fordulni.

 

Kíváncsi vagyok, szerintetek, csak bebeszélem magamnak, hogy a gyógyszer a "hibás", vagy lehet ennek valóságalapja is.


Hozzáteszem, nincs problémám a gyógyszer beszedésével, fél éve minden nap beszedtem a napi adagot, és eddig más mellékhetást nem tapasztaltam.

titkos

Előzmény: Zitka (824)
Zitka Creative Commons License 2008.05.13 0 0 824

Sejtésem szerint lesz a történetben valami csavar ;-), mert az eredmények nem mutatnak különösebb eltérést. A TSH ugyan nagyon enyhe túlműködésre utal, de ilyen pici eltérésnél (főleg, hogy a két másik érték abszolút jó) nem is szoktak gyógyszeresen beavatkozni.  Azt még jó lett volna tudni, hogy szedtél-e alul- vagy túlműködésre gyógyszert a vizsgálatot megelőzően.  

 

 

Kíváncsian várom a hosszabb történetet. :-)

Előzmény: titkos524 (823)
titkos524 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 823

Sziasztok!

Van egy hosszabb pajzsmirigyes történetem.  De első körben azért, hogy az események ne befolyásoljanak, a múlt heti leleteimmel kapcsolatos véleményetekre lennék kíváncsi.

 

TSh 0,218 mIU/l  (0,350-4,5)

FT4 15,87 pmol/l  (11,5-22,7)

FT3  4,97 pmol/l   (3,5-6,5)

 

Titkos

könyvmoly Creative Commons License 2008.05.08 0 0 822
Szia! Mióta szeded az egész tablettát? Amúgy nem túl régen, ha jól olvastam vissza, nekem az első néhány napos szívdobogásos tünetek után több hónap volt, mire tényleg más hatást is éreztem. Fogyni is kb 5-6 hónap után sikerült, elég komoly diéta+mozgással. Na, elővettem a papírjaimat (most voltam pajzsmirigy ambulancián, még elöl vannak) : 2003 okt.-ben szedtem be az első szem tiroxint életemben (25ug), 2004 ápr.-ra két lépésben 75 ug-ra emelték, akkor sokáig maradt, és abban az évben tudtam rendesen fogyni is (diéta, mozgás). Utána egy időre megállt minden, meg a kitartásom is, 2006-ban emelték 100-ra, most ennyit szedek (kis kitérővel, mert terhesség alatt több kell :). Ami azt illeti, a súlyom szépen visszamászott, de egyértelműen nem a hormonok, hanem az életmódom a hibás.

Na ezzel nem akarlak ám hibáztatni, csak szvsz még simán kéne neked pár ellenőrzés, pláne ha a pajzsmirigyed éppen gyulladásban van, romolhatott tovább, és ha nem, akkor is a szükséges tiroxint is csak kísérletezgetéssel tudják beállítani, nem egyszeri alkalommal. Úgyhogy utoljára leírom az én válaszomat a kérdésedre, miszerint menj orvoshoz.
Előzmény: Törölt nick (820)
Zitka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 821

Én eddig nem nagyon híztam, ezért túl sok ilyen _saját_  tapasztalatom sajnos nincs, de mások írták, hogy nem elég a gyógyszer. Főleg, ha már valaki előtte meghízott (úgy értem: mielőtt felismerték volna az alulműködését). Rengeteg mozgás, torna is kell, nem elég a visszafogott étkezés. :-((

 

Én mostanában kezdem észrevenni, hogy felkúszott 2-3 kiló. :-( Régebben ilyenkor beiktattam 1-2 nap joghurt, gyümölcs, zöldségnapot, azonnal lement 1-2 kiló. Most már jó ideje próbálkozom, de meg se mozdul. :-(  Közben több, mint 1 éve teljesen normális a TSH-m. Éppen most próbálkozom valahogy bejutni a szakrendelésre, mert a háziorvos nem kérhet T3, T4-et a laborban. Ill. hiába x-eli be, ha jó a TSH, azt a vizsgálatot ilyenkor rögtön negligálja a labor. :-(  Pedig kíváncsi lennék rá, hátha létezik olyan, hogy normál TSH mellett is alultermelés van...

Előzmény: Törölt nick (820)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 820
Zitka, egy gyors kerdes
szedem a gyszert egy egesz tabit kibirok mar egy nap, viszont hizok mint a diszno.. :-((( nem jon ram semmi cuccom, holott nem eszek sokat es a doki is azt mondta fogyni fogok:-((( teljes ketsegbeeses van.. mit tegyek??..
Előzmény: Zitka (739)
szasszo Creative Commons License 2008.05.06 0 0 819

Sziasztok! Végre megérkezett a laboreredményem, és azt igazolja, amit érzek is: az FT3 és FT4 teljesen jó, a TSH meg szinte épp olyan alacsony (0,009), mint amióta legutóbb kiújult a túlműködés. Kíváncsi vagyok, ez vajon mitől fog helyreállni, ha egyáltalán - vagy inkább ez fogja majd a túltermelésre idővel ismét rábírni a pajzsmirigyet? Legutóbb csak annyit mondott az orvos, hogy egy év alatt áll be a végleges állapot, addig még bármerre is alakulhat a jelen állapotom az alulműködéstől a kiújuló túlműködésig. A közérzetem egész jó, végre elkezdtem hízni is, ami eléggé rám fér, mert az amúgy is alacsony súlyomból jó pár kiló lement, mióta újra túlműködöm. Szóval én Babanccsal ellentétben kemény hízókúrán vagyok. Metot én sem szedek már hónapok óta, és most egy ideje végre nem is érzem komolyabb hiányát - a negyed szem béta-blokkoló elhagyásával kísérletezem épp, mert elég alacsony a pulzusom (60 alatt), de úgy érzem, amikor kihagyom, újra jelentkezik egy kicsit az a hajszolt, feszült idegállapot, amitől legjobban szenvedtem a túlműködés során, míg a bétablokkoló mellett nyugodt, kiegyensúlyozott vagyok, és az alcsony pulzus sem zavar. Úgy látszik, a hajszoltságot a TSH okozza, de érdekelne, hogy a pulzus vagy a pulzusszabályozó és a nyugalom hogy függ össze.

A lányom 14 éves, még azért van pár szép évünk együtt, úgy remélem. Nálatok hogy van ez? És amúgy hogy vagytok? Remélem, virultok:)

Előzmény: Gabcsy42 (818)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.04.26 0 0 818
Örülök, hogy már jobban vagytok! Komoly beavatkozáson vagytok túl, persze, hogy a szervezetnek utól kell érnie magát.
Babancs, te viszont légyszívesen kíméld magad egy kicsit jobban! Nem kell egy héttel a műtét után tavaszi nagytakarítást csinálni, inkább pihikézzél.
Szasszo! Neked mennyi idős a gyermeked? Mikor lesz kész a leleted?
Írtátok, hogy még egy év is kell ahhoz, hogy beálljon a normál pajzsmirigy működés. Addig meg működik úgy ahogy? Ezt nem nagyon értem.

Előzmény: babancs (817)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!