A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
A Bezzera mindenképpen eladó lesz a felújítás után. Szeretném, ha itt a fórumon találna majd gazdára! A daráló holnap kerül hozzám, de már többen jelentkeztek rá privátban, úgyhogy nem ígérek semmit.
A magasságon lehet segíteni úgy, hogy tölcsér nélkül használod. A "torkában" simán elfér két adagra való kávébab, daráláskor meg letakarod egy kistányérral. :)
Pont fordítva, az Espresso egy sokkal kifinomultabb kávé szerintem, már majdnem túlságosan is az, ezért nekem nem annyira jött. A Classico, igaz csak 1x ittam, de az egy markánsabb kv.
Tegnap a munkahelyemről fórumoztam, azután otthonról, ma meg egy másik településről írogatok. Az emileket tegnap nem néztem, de holnap reggel ott kezdek és megnézem a leveledet.
andrew7!
Én a fagyasztásnak nem tapasztaltam káros hatását az ízben.
Fóliából azt a tekercset használom amit a géphez adtak, ebből hegesztgetek kis tasakokat. 7-8 ezres gép, az elején elég jó vákumot csinál, ami a hegesztés folyamán elenged kissé, így már csak enyhe vákum van. Ez a kiszippantás-visszaeresztés gondolom direkt rossz a babnak, de ez van.
Meg tudná valaki fogalmazni a Molinari kávék közötti különbségeket (pl. mi a különbség a Molinari Espresso, Classico stb. között)? Látom, hogy itt a leggyakrabban a Molinari Espresso a kedvenc, a Classico tényleg lágyabb ízvilágú?