Keresés

Részletes keresés

forraslajos Creative Commons License 2013.07.21 0 0 16922

én szereltem nem kevés vaartus-féle gealan-t és sokat garanciáztam-a viszonteladója után. a szerkezetekkel semmi baj és időre szállítanak, normális áron. ott csak a beépítést lehet elrontani. 

Előzmény: halaloszto (16920)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.21 0 0 16921

Nem tisztem a Vaartust, mint céget minősíteni. Akkor sem ha jó, akkor sem ha nem.

 

Ha az általuk kiadott ajánlatról és azok műszaki tartalmáról kérdez valaki, abban szívesen nyolatkozok majd.

Előzmény: halaloszto (16920)
halaloszto Creative Commons License 2013.07.21 0 0 16920

Most akkor az a Vaartus az jo vagy rossz?

 

Vajk

Előzmény: KorrektAblakos (16918)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.21 0 0 16919

"van olyan gyártó ismerősöm,aki az általad preferált gealan profilt kivette a repertoárból,mert - mint mondja - mióta költségcsökkentési céllal újrahasznosított anyagot használnak a profilgyártáshoz, nagyságrendeket esett a minősége. lehet, hogy neked különbejáratú szállítód van,aki továbbra is a tiszta pvc profilt szállítja, bár erről kevéssé vagyok meggyőződve."

 

Nem kell különbejáratú beszállító :)

Azt kapod amit rendelsz. Ha az ismerősöd nem volt megelégedve az újrahasznosított maggal ellátott termékkel, akkor miért azt kért? Ha nem azt kérsz, akkor nem azt kapsz. Ennyire egyszerű.

Hozzáteszem, hamarosan az összes német profilgyártónál túlnyomó részt lesznek ilyen profilok, ugyanis előírás az újrahasznosított anyagok használata. Pontos dátumot nem tudok.

 

"amúgy meglátásom szerint - mivel a többi gyártó sem hülye és szélsőségektől eltekinve nagyjából a legmegfelelőbb ár/érték arányú alapanyagból gyárt - a siegenia hazai piaci részesedése nagyjából arra a helyre kalibrálja a terméket, ami megilleti."

 

Ezen logikai elv alapján a legjobb autó az Opel.

Tudnék vele vitatkozni, de nem áll szándékomban

 

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Előzmény: forraslajos (16911)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.21 0 0 16918

Örülök a normális hangnemű üzenetváltásnak.

 

Leírásod 1-2 dologtól eltekintve helyes, köszönöm a tárgyilagos nézőpontot.

Azt nem tudom mit értesz a hozzánk hasonlóak alatt.

Mindössze annyiról van szó, hogy ha az egyik vállalkozás tulajdonait a másikba szeretnéd bevinni, annyit kell fizetni utána, hogy nem éri meg.

Ezért a Robben Kft mint gyártó van jelen a piacon, az értékesítés pedig viszonteladókon keresztül történik. A Takács Stúdió mint olyan, egy viszonteladója a Robben Kft-nek.

Semmi trükközés nincs :)

 

Marshall-t és Vaartust nem tartom fair összehasonlítási alapnak.

 

Konkrétumok nélkül elég ha annyit mondok, hogy mi nem halmoztunk föl X százezer / millió eurós adósságot és csináltunk új céget egyik napról a másikra, mi nem használjuk a GEALAN S 3000 rendszert és a GEALAN S 8000 "B" profiljait sem és nem cserélődnek a munkatársaink 3 havonta, amint lejárt a próbaidőszak, melynek bérköltségeit nem kell ecsetelnem. A mi árainkra nincs hatással a nyerőgépek betiltása, ellentétben az egyik, általad említett céggel, ahol az ominózus törvény óta gyakoriak az áremelések. Gondolom ennek miértjét sem kell különösképpen kifejtenem.

Biztos vagyok benne, hogy ezek a dolgok a legtöbb ablakos, de az összes GEALAN-os gyártó cég számára biztosan tisztán láthatóak.

 

Megjegyezném ugyanakkor, hogy az említett cégeken kívül sok-sok gealanos gyártó forgalmazza termékeinket. A Gealan előszeretettel tartja nálunk bizonyos képzéseit és kér fel minket kiállítási darabok gyártására. Ez nem véletlen.

pl.: Emelő - Toló szerkezetek gyártását a mi cégünk tanította be a Gealan partnerek nagyrészének.

Előzmény: ganser (16910)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.21 0 0 16917

háát, legalábbis érdekes színfoltja lennél a lakótelepnek...:) akkor verd keresztül a lakóközösségen meg a közös képviselőn a ház szigetelését.:)

Előzmény: Yozef (16914)
Yozef Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16916

ujlenyomat=ujjlenyomat

Előzmény: Yozef (16913)
gabeeen Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16915

Szánalmas ez a szájkarate ami itt megy.

Ennyire nincs munkája egyeseknek?

Akkor nem más kolegákban kéne keresni hogy hol lehet beléjük kötni.

 

Nem épülnek új házak, áll az ingatlan piac, ennyi.

Erre nyugodtam akciózhat mindenki!

 

Jah és szerintem is Maco és Roto NT a sorrend,ha egy mód van rá a többi vasalatra nem vagyok kíváncsi!

Yozef Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16914

Panelben igen csak megneznenek, ha ilyet csinaltatnek. :) Azert koszonom!

Előzmény: forraslajos (16897)
Yozef Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16913

Koszonom az otletet, de megprobaljuk elobb ganser javaslatat, mert egyszerubb, ha nem valik be, akkor johet a 45 fokolas.

Tul vagyunk a cseren a tobbi ablakkal is, erkelyfal is a helyen, volt azet mit takaritan, holnap ablaktisztitas, ujlenyomat eltuntetes keretekrol, tapetarol...

 

Előzmény: kiss_atti (16890)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16912

úgy sem rossz,de ha egy rehauból gealan-ra váltottak, akkor nem kéne erőltetni ezt a minőségesdit. ezzel az információval a felső zsebben meg pláne nem. 

Előzmény: ganser (16910)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16911

egészségedre. én meg vagyok elégedve a magam gyártóival és mivel még mindig a piacon vagyok, joggal gondolom azt, hogy a vevőim is. mivel a te gyártmányaiddal nincs tapasztalatom, így azt nem is minősítem. ellenben azt kevéssé tartom megalapozottnak, hogy úgy helyezed minenki más fölé a saját termékeidet, hogy a jelenlevők munkájáról vagy az általuk forgalmazott termékek minőségéről a leghalványabb fogalmad sincs.

 

van olyan gyártó ismerősöm,aki az általad preferált gealan profilt kivette a repertoárból,mert - mint mondja - mióta költségcsökkentési céllal újrahasznosított anyagot használnak a profilgyártáshoz, nagyságrendeket esett a minősége. lehet, hogy neked különbejáratú szállítód van,aki továbbra is a tiszta pvc profilt szállítja, bár erről kevéssé vagyok meggyőződve.

 

amúgy meglátásom szerint - mivel a többi gyártó sem hülye és szélsőségektől eltekinve nagyjából a legmegfelelőbb ár/érték arányú alapanyagból gyárt - a siegenia hazai piaci részesedése nagyjából arra a helyre kalibrálja a terméket, ami megilleti.

Előzmény: KorrektAblakos (16909)
ganser Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16910

(Elnézést kérek a fórumlátogatóktól a privátbeszélgetésekért!)

Nem Ők árulták. Kb 15-20 évvel ezelött a Piroth Misinek a Rehauját árulták Takács Stúdió cégnéven Alsónémedin az Alkoval szemben.Aztán önállósították magukat. Rehauval kezdtek majd Gealannal folytatták.( ??????) Helyes,rendezett kis üzemük van a faluban. Saccra olyan 50-100 tonna/per év körüli kapacitással. A gépesítés egyszerű, de jó minőségü,rendben van. A termékük alapján a gépbeállítások rendben vannak.

Az udvar tiszta,rendezett. Az autók sem lepukkant hulladékok. Munkaruha,tiszta öltözők,WC-k,mosdók.

Robben KFT néven szaladnak.Elmondása szerint a Takács Stúdió is müködő cég maradt.

Van két cégük,két weblapjuk.Ennek előnyei -gondolom-nyilvánvalóak a hozzád hasonlók számára.

Az arc van rendesen de a termék rendben .Viszont -szerintem-drága. Mondjuk a Marshallnál vagy a Vaartusnál jóval drágább.

Igyekeztem nagyon tárgyszerű lenni és nem megbántani senkit sem.

Előzmény: forraslajos (16907)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16909

Nem kell találgatni, nem kell saját kútfőből kipottyant rossz elméleteket gyártani.

Még mindig Gealan-t gyártok és Siegenia-val szerelem.

Előzmény: forraslajos (16907)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16908

Így van és a mi esetünkben ez a feltétel az általunk elvárt minőség, melynek a Maco és a Siegenia felel meg, a többi számunkra nem elég jó.

A Maco jó vasalatot gyárt, de maga a cég, vagy a magyar képviselet gusztustalan, etikátlan, pofátlan. Ezért nálam csak a Siegenia jöhet szóba és bátran ajánlom.

Előzmény: forraslajos (16904)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16907

ha ez igaz, akkor mégis ő árulta a kezdetektől lengyel aluplastot,amit most olyan bőszen köpköd...:)

Előzmény: ganser (16905)
ganser Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16906

(Most nem kérdésre válaszolok,ne offoljatok légyszi!)

Nem ismerlek egyáltalán de most nagyon elmondtad a véleményem....

Én meg tudok olyan hazai TOP gyártót, akinek a terméke egy évtizeden keresztül a hulladék színonimája volt.Szinte melléknévként használtuk.... Persze minden elképzelhető minösítése megvolt,hazai és külföldi egyaránt.

Vicces amikor a topiktárs promóvideóját megnézem és azt tapasztalom hogy az az ember, aki nálunk segédmunkásnál többre nem vitte, az nála elsőszámú ablakgyártó.... a minőségről ennyit.

Előzmény: forraslajos (16904)
ganser Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16905

A névválasztás problémás.A "korrektablak"(minap már korrektotthon) nevén futó cég nyügős lehet miatta.

 

Előzmény: KorrektAblakos (16901)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16904

vitatnám. nekem a roto nt-vel (de a compact-tal sem), soha semmi bajom nem volt. a béna gyártással igen, ahol alulfizetett, motiválatlan vagy csak egyszerűen hanyag alkalmazottak trógerolták össze az ablakot. amint a helyszínen a helyére csavaroztuk a vasalati elemeket és esetenként átüvegeztük az ablakot, gyakorlatilag minimálisra csökkentek a garanciális problémák. pedig-mivel bérmunkában beépítéssel is foglalkozom néha- mindenféle ablakvasalattal összefutottam.

 

minden ablakgyártó elsősorban a legkedvezőbb feltételeket biztosító beszállítót preferálja. ha nem kell lekötni évi 20 millió forgalmat, akkor azért,ha csak 60 napra kell fizetni,akkor azért, ha kezdésnek kap 5 milliós hitelkeretet,akkor azért. abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mire a forgalmazásig süllyedtem, két üzemet raktam össze a nulláról. pontosan tisztában vagyok azzal,milyen kompromisszumra hajlandóak a gyártók,ha a saját zsebükről van szó és igen, néha iszom a levét. 

 

én is tudok szlovák CE minősítést úgy egy bármilyen profilból készült komplett rendszerre, hogy egy darab ablakot nem kell legyártani hozzá. :)

Előzmény: KorrektAblakos (16900)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16903

Több mint 20 éve  "A" kategóriás ablakot adok el, és ...?! 

Előzmény: KorrektAblakos (16898)
kiss_atti Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16902

tokeletes lesz a Roto NT vasalatod.

A beepitesnel majd kerdezd meg a szakikat, hogy hova kell evente egyszer egy csepp muszerolajat juttatni, hogy evtizedekig hibatlanul mukodjon.

Erdemes 2-3 evente ranezetni a szerkezetekre valami szakemberrel, mint ahogyan az autokat is at-atvizsgaltatjuk idoszakonkent.

Előzmény: miki53 (16884)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16901

Ezt úgy mondom, mint egy gyártó, aki Magyarországon gyárt és kizárólag "A" kategóriás profilokkal foglalkozik, és inkább bukja az ügyfelet, de silány munkához nem adja a nevét.

Előzmény: forraslajos (16899)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16900

A Rehauval jól jártál, a Roto-val rosszul...

 

Vitathatatlan

Előzmény: miki53 (16884)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16899

remélem,ezt nem úgy mondod,mint aki hosszú évekig lengyel alupoastot árult a bartók béla úti bemutatóteremből...

Előzmény: KorrektAblakos (16898)
KorrektAblakos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16898

Na ne nevettess...

Mindenki minsőséget ad? Közben egyesek a lengyel "b" profilokról, míg mások Roto vasalatról áradoznak...

Ezekre sok mindent lehet mondani, de a minőség szó nincs köztük.

Előzmény: Judit KB-i (16880)
forraslajos Creative Commons License 2013.07.20 0 0 16897

ez is egy megoldás. igaz, ez szándékosan készült így,de utólagosan is megvalósítható. bár nem tudom, szóba jöhet-e nálad:

 

 

Előzmény: Yozef (16885)
mcll Creative Commons License 2013.07.19 0 0 16895

Igazad van Judit. Ezért is az előző Hsz-emet (16894) töröljétek lécci, mert ez megint olaj lehet a tűzre. (bocs gyorsabb volt a kezem minthogy végiggondoltam volna). :(

Előzmény: Judit KB-i (16891)
ganser Creative Commons License 2013.07.19 0 0 16893

1-2 cm-es xps táblából vágsz egy csíkot és ráragasztod a tetejére. Zártcellás anyag ,vizet nem vesz fel. Nem látszik,esztétikát nem rontja. A  falnál húzd ki szilóval mert a csapóesőnél a szél benyomhat némi vizet.

Előzmény: Yozef (16885)
kiss_atti Creative Commons License 2013.07.19 0 0 16892

A harmadik postodban

 

ujra felhoztad ganser topictars nevet. Tenyleg nem tudsz leallni?

Előzmény: KorrektAblakos (16879)
kiss_atti Creative Commons License 2013.07.19 0 0 16890

Fole kell mokolni 45 fokban egy alulemezt,

Amire ra kell erositeni valami Tegola-szeru, zajcsokkento feluletet.

Normalisan csak a redony leszerelesevel lehet megcsinalni.

(Szerintem)

Előzmény: Yozef (16885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!