Keresés

Részletes keresés

nurflugel Creative Commons License 2006.06.25 0 0 28

Sziasztok!

 

Keresek megvételre revell Fw-190 A-8,D-11 1:48-as repcsiket.

Kezdett,bontott is érdekel.

Köszi

skaloz Creative Commons License 2006.06.17 0 0 27

Szia, Cas/

Ne izgulj, előbb-utóbb neked is fognak gyűlni! No nem azért, mert lassan építed a maketteket, hanem mert téged is elfog kapni a gépszíj, mint mindenkit, aki szereti ezt a hobbyt.

Üdv: Kalóz

 

p.s.: ha valami kérdésed van, nyomjad. Igaz, ez mindenkire vonatkozik.

Előzmény: pocza_sz (26)
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.17 0 0 26

Hi!

Hű-haa. Van egy pár maketted :) Én még nem foglalkozok spájzolással. Örülök, ha azt megépítem, amit kaptam. Jelen elfoglaltságaim mellett ennyit tudok megépíteni. Így nincs is "barlangom", egy cipősdobozba belefér minden eszközöm.

És szólíts nyugodtan Cas/-nek (mint a szellem). :)

Cas/

Előzmény: skaloz (24)
Macroglossa Creative Commons License 2006.06.17 0 0 25

A Revell 1:48-as Raptorral kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Az angol nyelvű kritikák eléggé lehúzták, mint Italeri újradobozolást, de 1800-ért (festékkel együtt)  muszáj volt...

skaloz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 24

Szia, Pocza!

 

Örülök, hogy komolyan veszed a makettezés, természetesen a tanulás után!

Az utóbbihoz egy kalappal ...

 

Hogy miért állnak dobozban a makettek?

Nos pl. azért mert nem nagyvárosban lakom (nagyon is kicsiben, úgy 6500 lakos), és ritkábban fordulok elő makettboltokban.

Aztán ha bemégy egy makettboltba, rendszerint nem kapod meg azt, amit szeretnél, viszont nagyon jó maketteket látsz - nagyon jó árakon (pl. egy 3000 Ft-os Hellert vagy Revellt nem hagy ott az ember 15-2000 ft-ért).

Aztán a neten ha felkínálnak ritka maketteket vagy nagyon jó áron, az ember arra is le szokott csapni (nekem a csúcs két éve 20 db összeállítatlan 1:72-es repülőgép makett volt 5000-ért. Ma ennyiért nemigen kapsz semmit sem. Ráadásul mindössze 4-5 volt közte, ami nekem már megvolt)

Aztán nekem pl. megvan a lehetőségem, hogy ilyen esetekben meg is vegyem a makettet, megengedhetem magamnak. Korábban ez nem mindig volt így! :(

Aztán életkoromnál fogva spájzolhatok a nyugdíjas éveimre is (vagy 40 éve makettezem).

 

Szóval ezek miatt is spájzol a makettező.

 

Ja, és kép a dobozban lévő makettekről (a választék azóta bővült, vagy 15-20 makettel legalább):

 

 

Dobozban

Előzmény: pocza_sz (23)
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 23

Hello!

Azt nyugodtan mondhtaom, hogy komlyan veszem a makettezést, de mivel suliba járok, ezért nincs időm túl sok makettre egy évben, max. 2. Na jó, a REGA-t már befejeztem volna, ha nincs az érettségi. :) Így egy kicsit eltolódott az építése. A legtöbb alkatrész már lefestettem két rétegben, a törzs + tartozékai vannak hátra. Jövő héten szóbelizek, utána befejezem a helit. Bár a törzs festése még így is gondot jelent a fehér és vörös részek találkozásánál, az ívek miatt.

 

EC-145 REGAForrás: www.airliners.net

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy mire jó az, hogy olyan sok makett áll dobozban otthon? Nem jó egymás után megvenni? Vagy mi ennek a jelentősége?

Jah, és ha van lehetőséged, rakj fel ide egy képet a sok-sok dobozról, ha nem nagy kérés. Ha még + vannak. (én nekem az üsszes ki van állítva egy szekrény tetjén).

Cas/

 

Előzmény: skaloz (22)
skaloz Creative Commons License 2006.06.15 0 0 22

Hello!

 

Az, hogy tetszenek a Revell termékek még nem önfejűség. Talán más téren kevés a tapasztalatod, de ez majd elmúlik, ha komolyan veszed a makettezést.

Ami a Revell festékeket illeti, egytelen hibájuk, hogy kicsi a színválaszték, mivel a RAL szabványhoz igazodnak (erről egy régi Modell és Makettben volt egy cikksorozat). Egyébként minőségre tökéletesen megegyezik a Humbroléval, általában együtt is árulják őket. Ráadásul a Humbrolnak is vannak más termékei, így: ragasztó, tömítő, maszkoló, matrica rögzítő, ecsetek stb., bár ez majd minden nagyobb makettgyártóról elmondható.

A makettekhez általában egyik gyártótól sem lehet pótmatricát rendelni, viszont elég sok matrica gyártó ill. forgalmazó van (magyarok is) ahonnan lehet rendelni, bvalamint a nagyobb makettboltokban általában szoktak árulni matricát is az egyéb kiegészítők mellett. Meg a makettező oldalak Bolhapiac, Cserebere rovataiba sem árt benézni, ott is lehet sok érdekesre bukkanni.

 

A Medicopter nekem is megvan, meg még 27 egyéb Revell makett, nagy része még összeépítetlen. Meg ezen felül van még néhány gépem különböző gyártóktól, vagy 200 db, de valszeg több is. Igaz, ezek nagyobb része még szintén dobozban vagy építés alatt. És nagyon sokat ezek közül nem találsz meg a Revell kínálatában (pedig én szinte csak repülőkkel foglalkozom, és alapvetően 1:72-ben). Szóval érdemes kutakodni (erre nagyon jó dolog a net), néha nagyon jó dolgokat talál az ember fia.

 

Üdv: Kalóz

Előzmény: pocza_sz (21)
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.15 0 0 21

Hello!

Örülök, hogy írtál.

Többen írták már, hogy milyen szerszámmal készültek a makettek építőelemei. De én még sosem gondolkoztam azon, hogy milyen szerszámmal készülnek a makettjeim. Az utóbbi időben próbálok közvetlenül a kiadás után maketteket venni, mert akkor még egyáltalán nem sorjás a makett, ilyen pl. most a REGA, amit építek.

A Revellben azt szeretem leginkább, hogy van saját festéke, ragsztója, és eddig mindig találtam olyan makettet amit szerettem volna megépíteni. Pl. az első makettem a Medicopter 117 volt (nagyon szeretem a filmet és a helit is) és valószínűleg ez volt az ami a Revellhez kötött.

Ami nálam a Revell ellen szólhatna az a matricázás. ill. hogy nem lehet pluszba rendelni/venni matricát. DE lehet, hogy bennem van a hiba.

 

Egy szó mint száz, eddig nem találtam más gyártónál Medicopter-t, Öamtc-t, Rega-t, ill. U.S. Coast Guard helikoptert. És ilyen átfedés nem jellemző a gyártókra. És már + van, hogy a Rega után mi lesz a következő makettem. Valószínűleg a Seenotkreuzer DGzRS HERMANN MARWEDE. Nem tudom ..., ha elfogynak egyszer a Revell makettek, biztosan kipróbálok más gyártót.

 

Lehet, hogy így kicsit önfejűnek tűnök, de eddig mindig megtaláltam a számításaimat a Revellnél. Hozzá kell tennem, szívesen veszek javaslatokat a következő típusokra és/vagy témakörökre:

helikopterek: polgári, leginkább mentőhelikopterek

hajók: QM2, ill. bármilyen új amerikai repülőgéphordozó

repülők: CL-415, vagy CL-215; ill. A380, 747

kamionok: Kenworth bármilyen típus, Volvo FH16, Scania T sorozat
tengeralattjárók: mind1 a típus

 

Huhh, kicsit hosszú lett.

Cas/

 

Előzmény: skaloz (20)
skaloz Creative Commons License 2006.06.15 0 0 20

Pocza!

 

A Revell dobozokban igen sok esetben nagyon jó makettek vannak - Italeri szerszámmal készítve. A Revell csak a matricát adja hozzá, és egy kicsit drágábban (rendszerint).

Hogy mi a saját szerszám - azt a kiadás dátumából igencsak nehéz megsasolni, bár azért utána lehet járni.

A tolerálást egyébként arra értettem, hogy szép dolog a márkahűség, viszont véleményem szerint sokmindentől megfosztod magad, amennyiben csak egy gyártó termékeiből vásárolsz. Ráadásul nem is minden típust vagy változatot adnak ki (ez természetesen nem csak a Revellre vonatkozik, hiszen egyetlen makettgyártó sem tudja elkészíteni az összest).

A harci maketteket meg nem eredeti felhasználási körük, feladatuk miatt építi meg az ember, hanem a technika szeretetéért, a jármű formájáért, érdekességéért (no meg a kihívás kedvéért, hogy egy halom műanyagból meg egyébből mire vagyok képes?). Aki csak a harci tulajdonságok miatt makettezik, vagy efféle nosztalgiából, az nagyon sivár lelkületű, és csak sajnálni tudom. Természetesen az nem baj, ha valaki nem mindenevő, és csak bizonyos maketteket épít meg. De ne legyen benne rosszul értelmezett "békevágy". Nem tudom, érthető-e, mire gondolok?

 

Üdv: Kalóz

Előzmény: pocza_sz (10)
Cyberworld Creative Commons License 2006.06.14 0 0 19

Az egyik legjobb Revell makett, igaz Pro Modeler átvétel, most készül.
Előzmény: minas (18)
minas Creative Commons License 2006.06.12 0 0 18

Eddig még Revellből csak utasszállítókat csináltam.

Most beszereztem (repülőnél csak 1:48-ban dolgozom, kivéve az előbb említett 1:144-eseket) néhány mást is, úgymint F-18, B-24, Ju-52, plusz egy 1:35 Leopard 2-est.

 

Még csak a dobozban csodálgattam őket.

 

 

Asszem a B-1B megvételére is sor kerül nyáron, de előbb még van a listámon 8-10 maki. 

Előzmény: Cyberworld (17)
Cyberworld Creative Commons License 2006.06.12 0 0 17

Minas!
Nekem megvan, persze ez is átvett: Monogram szerszámos

Pozitív panelvonalas, egyébként egész tűrhető, de a két törzsfél (itt alja és teteje) összeillesztésével meg kell szenvedni.

Egyébként a legjobb makettjei a Revelnek átvett szerszámosak:
Pro Modeler: Me 110 G, Ju-52, F-86D Sabre Dog (most van építés alatt) stb,
Hasegawa: Sea King   mind 1:48-as

Előzmény: minas (12)
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.11 0 0 16

A három mentőhelikopter

Cas/

pocza_sz Creative Commons License 2006.06.11 0 0 15

A Bismarkot nem rég adta ki a Revell.

Jah, a hajóm Graf Zeppelin, de már nem gyárjta a Revell.

Cas/

Előzmény: Tesca (14)
Tesca Creative Commons License 2006.06.11 0 0 14
Nekem meg van a Bismarch makett.
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.11 0 0 13

Hi!

Megnéztem a bombázót és tényleg nagy: 908 mm hosszú??!! A QM 2 csak 865 mm.

Fényképről nem néz ki túl nehéznek megépíteni. Én most a REGA külső festésével vagyok meglőve, a törzsön nehéz megfesteni a fehér és a piros színek pontos találkozását.

Sztem vedd meg, jó vétel lesz. :)

Cas/

Előzmény: minas (12)
minas Creative Commons License 2006.06.10 0 0 12
Szemezek az 1:48-as B-1B-vel. Bazi nagy, az egyszer biztos:) Dolgozott már valaki vele?
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 11

Hi!

A világháborús maketteket nem szeretem. Se katonák, se tankok, és így tovább.

 

Van 4 polgári helim (BK-117 Medicopter, EC-145 ÖAMTC, EC-135, AS 365 Dauphin 2 U.S. Coast Guard), 1 katonai (Commanche), 2 katonai repülőgép (F-117 Nighthawk, B-2 Bomber), 1 hadihajó és még 2 repülőgép (katonai).

 

Cas/

Előzmény: Tesca (3)
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 10

Hello!

Tolerálható?? Na kösz szépen. A Revell maketteknél arra kell figyelni, hogy olyanokat kell venni, amik nem rég jöttek ki a gyárból v hamarosan kijönnek. Mert azok a szerszámok még műanyagmenetesek, így nincs sorja.

Karácsonyra kaptam egy EC-145 REGA-t, ami tökéletes állapotban van. Előtte jött ki vmikor a gyárból. Még nem fjeztem be, mert most érettségizem, de a nyár végére telejesen elkészül.

 

Egyébként továbbra is követném a Revelles irányt, mind itt a topikban, mind az építésben. Bár valóban egy-két kamiont néztem Italeritől, de nem vettem meg.

 

Cas/

Előzmény: skaloz (5)
skaloz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 9

Ez úgy látszik, teljesen behü...lt!

http://www.borsodmakett.extra.hu/forum/index.php

Írd be a címsorba, talán úgy működik.

skaloz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 8
Bocsi! Most látom, hogy az indekc az extra főoldalát hozza be. A helyes link: http://www.borsodmakett.extra.hu/forum/index.php
skaloz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 7

Tesca!

Klikkelj rá és megtudod :)))

Amúgy mint írtam a Revellnek (is) vannak nagyon jó és nagyon rossz makettjei. Az utóbbiakból már írtam példát, az előbbiekre meg: az FW 190 új szerszámos sorozata ill. általában az új saját szerszámokkal készített makettjei.

Üdv: Kalóz

Előzmény: Tesca (6)
Tesca Creative Commons License 2006.06.09 0 0 6
skaloz!!!
Ez mi?
EEgyébként persze vannak jobbak is de azért elég jó a Revell!!!
skaloz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 5

Szia!

Tolerálható a Revellhez való hűséged, de hidd el, más gyártóknak is vannak jó makettjeik, és a Revell sem adott ki minden típust. Azon kívül nekik is vannak szuper minőségű és nagyon rossz makettjeik is! Utóbbiból főleg a más gyártóktól átvett szerszámokkal készültek (Ganett, Canberra stb.).

Persze ettől a topicnak még van helye a listán.

Előzmény: pocza_sz (-)
skaloz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 4

Ha már mezőkövesdi vagy:  BMBK

Előzmény: Tesca (3)
Tesca Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3
Viccelsz!!!
Mezőkövesd legnagyobb makettezőjével írkálsz!!!
Szinte csak Revell makettjeim vannak kb. 40 db, repülők, helikopter(1db), hajók(3 db), tankok(5 db), dzsippek, motorok, de m ind 2. világháborús szinte de vannak mostani repülőim is.
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 2

Hi!

Csak azt szeretném megkérdezni, hogy érdekelt vagy a Revell mekettek építésében?

Cas/

Előzmény: Tesca (1)
Tesca Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1
Na itt vagyok!!!
Fel kéne dobni ezt a topicot!!
Figy küldd el nagy csomó topicra ezt a címet és reklámozd!!!!(reklámozzuk)
Pár nap és nyüzyögni fognak!!!
pointless Creative Commons License 2006.06.09 0 0 0
0
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 topiknyitó

Üdvözlök mindenkit a Revell makettek topikban.

9 Revell makettem van és most építem a 10.-et.

Ez a topik azoknak szól, akik maguk is Revell makettet építenek vagy építeni szeretnének. Más gyártó kizárva. Ez egy a márkához hű fórum.

Ha valaki nem ismerné a márkát: Az egyik legnagyobb piacvezető, széles választékkal, kíváló minőségben. Annak aki még nem ismeri: www.revell.de

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!