Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26392
Ez azért kissé (...) radikális így! Nekem sokkal inkább bejön a Tchibo EGO (és rokona, a Davidoff E. 57) a Bristotnál.

Előzmény: monyesz (26390)
monyesz Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26391
Én is egy vörösre vagy egy (nem túl mély) bordóra szavaznék.
Előzmény: SiD- (26382)
monyesz Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26390
Hát a Csibót mint olyat felejtsd el, vagy legalábbis eszpresszót ne csinálj belőle.
Hirtelen olcsó de (baromi) jó kávé a Bristot Bar Espresso jut eszembe. Kicsit kutass vissza és megtalálod a forrását. Egyébként 2000-4000Ft között már találsz jó kávékat, efölött meg a csillagos ég a határ.
Előzmény: bary44 (26388)
luigi- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26389
A Tchibo-ból az espresso Gusto originale-t tudom ajánlani. De vannak még jó fajta kávék, csak zsebbenyúlósabbak. Nézelődésre a www.eszpresszo.com lapot tudnám ajánlani.
Előzmény: bary44 (26388)
bary44 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26388
Új vagyok a fórumon és lenne pár kérdésem a hozzáértőktől:
Most vettünk egy bemutatós Krups 7200-at féláron.
Egyelőre csak Omniát kaptam szemesben és most vettünk a Tchibo boltban Wiener Melang-ot. Az Omnia elég szörnyű ízt adott espressonak, hosszú kávénak még iható volt.
Hogyan és milyen kávéból tudnék ihatót előállítani.
A többi kapható Tchibo kávét már próbáltátok? (kb. 8 féle kapható az Arénában)

- reggel 5.30-kor eléggé félelmetes hangja van a panelban, kíváncsi vagyok mikor teszik szóvá -
szabcika Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26387

Mad_a, meg akit érdekel, elkészült az Espro tamper rugó nélküli verziójának a terve ha van jó esztergályos ismerős ez alapján meg tudja csinálni: méretezés

 

H_G Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26386
Hát a Pözsó gond nélkül ledarálta a Margogype-t, de még azért a kis erőfeszítésért is kár volt, kevés olyan fűízű vacakkal találkoztam még hooooszú életem során.
Előzmény: andrew7 (26375)
szabcika Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26385
Bezzera logót is szerzel rá? Miből van az a Loppitsch felirat, milyen anyagból?
Előzmény: SiD- (26374)
szabcika Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26384
Akkor megkövetlek bocs az okoskodásért:)
Előzmény: monyesz (26366)
zeg4 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26383

Én előszőr a 125 g-hoz hozzákevertem valami éppen nyitva lévő KV-t, hasonló mennyiségben. A mexikóit ajándékba kaptam.

Gondoltam így vegyesen kijön a megfelelő örlemény. De nem.

Ibi gondosan kiválogatta:-). Ekkor adtam fel.

Előzmény: andrew7 (26375)
SiD- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26382

Akkor marad az eredeti: RAL 3000 Fire Red.

 

Előzmény: luigi- (26377)
_MrB_ Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26381
Randa munka, de hirtelen láccik.
Előzmény: luigi- (26377)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26380
De gyönyörű ez a gép!:-))
Előzmény: luigi- (26377)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26379
"a babok életösztöne lehet a ludas, nem az Iber"

Igen MrB, én is így gondolom. A közelmúltban úgy daráltam, hogy elfelejtettem rátenni a babtartóra a tetejét. Na, miután megindult az IberItal, volt ám életösztön, nem győztem szökevényeimet összefogdosni:-))

Más, komolyabb:
Minél sötétebbre van pörkölve egy kávébab, annál keményebb és olajosabb, ezért jobban pattan el és csúszik az örlőkúp felületéről... Ez akkor igaz, ha friss a sötét pörkölés. De a sötétre pörkölt bab öregszik a legjobban, és egy adott idő után már darálás közben nem őrlődik, hanem porlik, szinte beállíthatatlan lesz a daráló, ráadásul a sok kicsapódott olaj miatt oxidálodik-avasodik is...

Üdv: András
Előzmény: _MrB_ (26369)
_MrB_ Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26378
Valami lávametál? ~ ;D
Előzmény: SiD- (26374)
luigi- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26377

Fekete. Feketén jól néz ki. Vagy ha nagyon a retróhoz ragaszkodsz akkor inkább sötétvörös. Az jól állna még neki. :-) Szerintem.

 

 

Előzmény: SiD- (26374)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26376
Szerintem a tűzpiros jobban passzol. De a narancssárga sem rossz:-))
Előzmény: SiD- (26374)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26375
"mexikói Maragogype és darálás"

Igen, jó a meglátás és helytálló a megokolás is, ugyanezt tapasztaltam a Maragogype baboknál, mint Te. Nem az IberItal sajátja, ez az őrlőkúp felépítésének "köszönhető", bármely daráló esetében ugyanez történik, ugyanis az "elefánt bab" tényleg 1,5 sőt olykor 2 cm hosszú...

Én egy kicsit ővatosan egy kistányérral nyomom a tölcsérben ENYHÉN a Maragogype babokat és akkor nem pattannak le az őrlőkúpról, és tökéletesen őrlődnek...!
Tehát: Maragogype bab a daráló tartójába, rá kell tenni egy presszóscsésze kistányérját, enyhe, de határozott nyomás, "érzékkel" és indít a darálás. Hallatszik a darló hangján, hogy mennyire kell nyomni a tányért. Bár fizikai képtelenség hogy elkapja a kezeteket, de figyeljetek oda!!!

Üdv:
András
Előzmény: zeg4 (26368)
SiD- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26374
Milyen színű legyen a Bezzera kasztnija? Vívódom a narancssárga és a tűzpiros közöt.
SiD- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26373
mármint túristát. ;)
Előzmény: SiD- (26372)
SiD- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26372

A műanyag pohár?

A bácsi biztos éppen kiszolgál egy amerikai túrisatát. :)

Előzmény: _MrB_ (26371)
_MrB_ Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26371
Micsinál a műanyagpohár a J1-es munkahenger alatt? ~ :O
Előzmény: SiD- (26370)
SiD- Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26370

Olyan jó a hangulata ennek a képnek, muszáj beraknom ide:

 

_MrB_ Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26369
Hát, én csak daráltattam még Iber elött a Tecsóban belőle...
De Iber képes volt sima kisebb babokkal is eljátszani a megakadnak a babok, levegőt darálok jelenetet. Oldalbalöktem, akkor indult meg. R-go... a babok életösztöne lehet a ludas, nem az Iber ~ ; )
Előzmény: zeg4 (26368)
zeg4 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26368

"mexikói Maragogype"

 

Ibi-vel rendelkezők (és használók:-) közül valaki tapasztalt olyat, hogy a fent megnevezett KV (Szemiramis-ból) nem tetszik a darálónak.

Nálam úgy viselkedett, mintha nem bírnák az örlőpofák megfogni a KV szemeket, mivel valóban brutál nagyok. Ha dúrvábbra állítottam, akkor meg az örlemény volt rossz. Finomabb állítás estén pedig a beállított időzítéssel (2 nyomás/2 adag) a 2 adag KV-hoz 4-5 nyomás kellett. Éppen ahány babot elbírt kapni.....

Így felhagytam vele.

 

monyesz Creative Commons License 2008.05.26 0 0 26366

Van Mocambo és MoKambo, két helyesírás és két márka (a Mocamo meg megint más):

www.aromatico.co.uk/mocambo-coffe-espresso-c-40.html

www.mokambo.it

Előzmény: szabcika (26363)
_MrB_ Creative Commons License 2008.05.25 0 0 26365
Maragogype 1ik kedvencem. Másik ami szólóban szintén bejön az Indian Little flower.
Előzmény: andrew7 (26362)
szabcika Creative Commons License 2008.05.25 0 0 26364
Érdekes. Köszi.
Előzmény: andrew7 (26362)
szabcika Creative Commons License 2008.05.25 0 0 26363

Tudom melyik a Mocambo csak rosszul írtad azért javítottam ki.

Ez meg a MokaMo : http://www.mokamo.it/interno/ecommerce.aspx?IDPagina=12&ID=420

Előzmény: monyesz (26360)
andrew7 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 26362
Más a forma!!! A szín a pörköléstől függ.

Az arabica hosszúkás és a "felezővonala" girbe-gurba.
A robusta kerek, és a "felezővonala" egyenes...

Érdekes és ritka kivétel pl. a kenyai Peaberry (ez olyan, mint egy borsószem) és a mexikói Maragogype, mely a világ legnagyobb szemű kávéja (tényleg gyönyörű, majd 1-1,5 cm hosszú, az íze viszont lágy, selymes)...
Kávébabok
Előzmény: szabcika (26359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!