Keresés

Részletes keresés

trekker Creative Commons License 2000.06.15 0 0 146
Torikus (vagyis cilinderes lágy lencsét illeszteni nem könnyű dolog, elég nagy tapasztalat meg szakmai tudas kell hozzá. Nagyon könnyen bele lehet szaladni hibál illesztésbe, és ez már csak a lencse ára miatt is igen kellemetlen.
A kemény lencse nem "kényszerít rá a szemre gömbfelületet, hanem az alatta lévő könnyfilmmel együtt un. könny-lencsét képez, amely a szabálytalan felszínt (astigmia, heg, stb.)korrigálni tudja. Ennek megfelelően hibás az a nézet (hiába állítják ezt számos helyen), hogy a kontakt lencse hatással van a fénytörési hiba változására. Ha valakit érdekel a pontos magyarázat (fénytörési hibák elve stb) szívesen belemegyek, de ez már offtopic.
Előzmény: MZ per X (143)
mika waltari Creative Commons License 2000.06.15 0 0 145
Hát lehetne olcsóbb az igaz.
kiszámoltad már mennyibe kerül 5 évre a dioptriás szemüveg/napszemüveg/kontaktlencse+ egyebek? Nem beszélve az állandó utánajárkálásról.

Hitelre is megcsinálják.

Előzmény: realdoko (136)
Pepi Creative Commons License 2000.06.14 0 0 144
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán végigolvastam az írásaitokat, és ma oda jutottam, hogy írok is. Nagyon sok hasznos dolgot olvastam itt, ami a segítségemre volt döntésemben. Leírom hátha tanulságos, bár vége még nincs a történetnek. Én is kontaktlencsét hordok immár ötödik éve. Négy évig semmi problémám nem volt - Bausch @ Lomb - , ez az utóbbi év azonban tele van gyötrelemmel számomra... - okulár szájensz - .

Húsvét előtt egy héttel bepirosodott a BAL szemem. Elmentem ügyeletre vele ott adtak valami cseppet, meg kenőcsöt. Egy hét alatt elmúlt a gyulladás, de amint visszaraktam a lencsét, megint bepirosodott. Ekkor már más városban voltam, és elmentem egy ottani orvoshoz. Megállapította, hogy szemfekélyem van, es újfajta cseppet kaptam. Szépen gyógyult a szemem, bár elég lassan. De meggyógyult. Aztán mire jó lett volna, addigra lejárt a lencsém szavatossága. Mehettem másik orvoshoz itt Pesten - akinél kaptam ezt a másfajta lencsét - hogy adjon újat. Kaptam is, pár hétig minden jól működött.
Múlt héten pedig begyulladt a JOBB szemem. Elmentem a szemklinikára, hátha ott jobban értenek hozzá - gondoltam -, és megallapították, hogy igen, gyulladt a szem, de hogy mitől, nem tudták. Csak találgattak, hogy talán rosszul kezelem a lencsét vagy ilyesmi. Kaptam cseppet ismét. Hétfőn mar szép volt,és beraktam a lencsét. Nagyon jól viselte, már kezdtem örülni.
Kora délután kivettem már, ne legyen sokat benn elsőnek még, de estére bepirosodott a BAL szemem.

Röviden a történet ennyi. Ma felhívtam az Andrássy úti Fotex üzletet, hogy bejelentkezem Hangyárossy doktornőhöz, de nem rendel amikor időpont van. Így Makláry doktornőhöz megyek, remélem ő is tud segíteni nekem. Nyugtassatok meg, hogy jó doktornő, nem kell tőle félnem, és meggyógyít végre.

Pénteken megyek 17:00-ra, bár legszívesebben most mennék, hogy végre eldobhassam a szemüveget. Csak kicsit tartok tőle, hogy eltilt a lencsétől. Tudom nem jó így találgatni, az ember csak kikészíti magát, de minden nő mazochista nem? :)))

Bye

Pepi

MZ per X Creative Commons License 2000.06.14 0 0 143
Kedves Gombfoci,

Pontosan erről lehet szó. Ugyanis van egy kisfokú asztigmiám. De arra gondoltam, hogy a dokinéni azért rendelt a "TORIC" típusú lágy lencséből, hogy ezen segítsen. Tehát, vagy nem találta el a megfelelő szöget/dioptriát az asztigmiával kapcsolatban, vagy a lágy lencséknél ez még eleve nincs igazán tökéletesítve. Mindenesetre kerüljétek az egri OptiRex-et ! :-(
Amikor megkérdeztem az új laborban (meglátva a félkemény lencse adatait), hogy miért nem asztigmatikus az új lencsém, azt mondták, hogy a fél-/kemény esetben ez nem gond, mert ez szinte "rákényszerít" egy tökéletes gömbfelületet a szemre. (Feltéve, hogy az asztigmatikusság nem túl nagy fokú). Ennek tulajdonítják a kemény lencsék jobb optikai képalkotását is.
No, ennyit mára az optikáról... :-)

Üdv: MZ/X

Előzmény: gombfoci (142)
gombfoci Creative Commons License 2000.06.14 0 0 142
Kedves MZ/X!

Örülök, hogy neked bejött a dolog, főleg, mert azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a félkemény gázáteresztő lencse egészségesebb.
Ami a lencse átmérőjét illeti, az adott, pupillától független. Annak úgy kell "csúszkálnia" a szemen. Én nem mondtam, hogy zavart, meg lehetett szokni a dolgot.
Kemény vagy félkemény lencsét egyébként akkor szoktak javasolni, amikor a delikvens szemgolyó ja nem egyenletes "gömb" felületű, van esetleg benne 1-2 "huppli". Ekkor szüksgé van a lencse "keménységére", ami nem veszi fel teljesen a szemgolyó alakját és így megtartja a megfelelő fénytörési szögeket. Talán Neked is ez volt a baj, hogy a dokinéni nem nézte meg a szemgolyód felületét, vagy ha igen, (merthogy ez az első, amit megnéznek), akkor ráderőltette a lágyat (merthogy esetleg náluk nem volt félkemény...).
Szóval nem tudom, hogy mi volt az oka a dolognak, de azért jó, hogy nem romlott ettől a bakitól a látásod.

na csao Gf

Előzmény: MZ per X (141)
MZ per X Creative Commons License 2000.06.13 0 0 141
Kedves Gombfoci,

Való igaz, hogy a dolog függ az egyéntől is. A lencse viselés közbeni kiszáradása csak a lágy lencsénél jött elő. Az RGP esetén nem éreztem ilyesmit. Szerintem, ha a lencse széle belekerül a látóteredbe, az nem egy jó dolog, akkor a perem átmérője nem lett jól megmérve. Annak viszont én örülök, hogy Neked a lágy lencse jól bevált. Lehet, ha nem szúrta volna el a dokinéni a lágy lencse adataimat, én is másképp vélekednék, de nem bántam meg a váltást.
Üdv: MZ / X

Előzmény: gombfoci (139)
gombfoci Creative Commons License 2000.06.13 0 0 140
javítókészlet:
"legroszabb" = legrosszabb

A fókuszálás problémánál elfelejtettem pár szót, helyesen a mondat:
a lencse kissebb, mint a pupilla, azon csúszkál föl-alá, így a fókuszpontja is állandóan változik , meg kell várni, hogy a helyére csússzon a lencse, és utánna újra fókuszálni = sokszor kell fókuszálni., + becsillog(hat) a széle (megtörik rajta a fény),

Előzmény: gombfoci (139)
gombfoci Creative Commons License 2000.06.13 0 0 139
Kedves MGmegX!

Nagyon örvendetes, hogy ennyire bevált Neked a félkemény lencse, de mint minden, a Te általad ajánlott lencse is "emberfüggő".
Én éppen egy fél éve tértem át ugyanis a félkemény oxigénátersztőről a lágy lencsére.
Ennek több oka is volt (a félkeményt kb 3-4 évig hordtam):
_Nekem_:

"Kevésbé hajlamos a kiszáradásra ("monitor-szindróma") "
- erősen szárította a szemem, este felé már elviselhetetlenül kiszáradt, a fáradást jobban éreztem, még a műkönny se segített (dohányfüstös vagy légkondicionált helyről nem is beszélve...) - félkemény=alacsonyabb víztartalom=viselési komfort alacsonyabb

" A trutymók lerakódására sokkal kevésbé érzékeny"
- _iszonyatos_ macera volt volt minden reggel berakni, úgy kellett minden reggel fél órával előbb felkelni, hogy nem tudtam, hogy sikerül-e elsőre berakni (2 perc), vagy csak 20-adjára (30perc). (Ennek oka az volt, hogy vagy _soha_ nem tudtam úgy megtisztítani a kezem hogy egy kis "zsírfolt" ne maradt volna a lencsén, vagy pedig a szemből leváló "hámsejtek?!" ne ragadtak volna rá. Ezen kívűl q-va nehéz volt lemosni a tisztítófolyadékot, ami pedig marta a szememet.
(Ez a nehezen tisztíthatóság volt a legroszabb, el is vette a kedvem az egésztől.)

- nap közben minden "előzmény nélkül" (pld. látható piszok, szempilla stb) begyulladt a szemem, patakzott a könnyem, és fél perc alatt bedagat a szemem. - úgy néztem ki mint aki a lelki bánatát sírta ki éppen, a "sírós szemem" meg kb fél napos gyógyulás után vált újra "normálissá". (Volt olyan is hogy mindez vizsga előtt - nem is voltam ám ideggyengének nézve...)

"RGP képes lelassítani, vagy megállítani a gyorsan progrediáló tinédzserkori rövidlátást"
- _nekem_ a viselés alatt megduplázódtak(!!!) a dioptrák _mindkét_ szememen.

"A pislogáskor a szemnek nem kell örökké újra fókuszálnia magát, (szemfáradás!), mint a lágynál, mert a kemény szilárdan megőrzi az alakját, nem torzul, "
- a lencse kissebb, mint a pupilla, azon csúszkál föl-alá, így a fókuszpontja is állandóan változik = sokszor kell újra fókuszálni., =becsillog a széle (megtörik rajta a fény),

"Sokkal könnyebb ki- és behelyezés"
- könnyebb amennyiben kemény a lencse, de a sokkal azért túlzás.

Ami előny volt:
- olcsó (beszerzési és fenntartási költség is alacsony volt),
- jobb oxigénelátottság. Ennyi.

Én a helyedben visszavittem volna a "rosszdioptriás" lencsét, hogy akkor cseréljék ki. A dokinő adjon csak egy másikat (nem azt a szolgáltatást kaptad, amit a pénzedért elvártál - és ugye ez fokozottabb probléma, ha az ember egészségéről van szó...), és még arra is megkértem volna, hogy mutassa már meg a diplomáját... (Nem csak optimetrista volt a drága?!)

Összefoglalva:
én a lágy lencsével jobban meg vagyok elégedve, mint a félkeménnyel voltam, a hónapos lágy lencsékkel pedig a fertőzésveszély is le van csökkentve...
Örülök, hogy Neked bevált, Nekem sajna nem. (Arról egyébként nem írtál, hogy próbáltad-e a lágy lencsét...)

Előzmény: MZ per X (138)
MZ per X Creative Commons License 2000.06.12 0 0 138
Sziasztok!

Nagyon jó kis topic, köszönet a létrehozónak... Nos, szeretném megosztani veletek a közel 22 esztendős kontaktlencse viselési tapasztalataimat, hátha valakit érdekel.
Szóval, még annak idején, a kontaktlencsék első generációjának őskorában ;-) kaptam az első lencséimet (1978). Ez még az ősi kemény, oxigén át-nem-eresztő típus volt. Végülis nem panaszkodhatom, mert jól működött hosszú éveken át. A múlt évben váltani akartam, mert úgy gondoltam, hogy a lágy lencse a tutti, korszerű technológia manapság. Elbattyogtam az egri OptiRex-be, ahol a dokinéni rábeszélt a CIBA Monthly Toric típusú lágy lencsékre. Sajnos, valamit nagyon elmért nekem, mert látás-élesség tekintetében meg sem közelítette a régi kemény lencséét. Nem is beszélve arról, hogy az ígértnél hetekkel későbbre készült el. Alig vártam, hogy elfogyjon a fél éves csomag.
Ez év elején sürgősen felkerestem egy másik labort. Kiderült, az egri méréshez képest jó 1 dioptriával rosszabb a szemem! Újabb váltás: az RGP (Rigid Gas Permeable = kemény, gázáteresztő) típust kaptam. ÚJJÁSZÜLETTEM!!! Újra úgy látok, mint a sas! El nem hiszitek, mekkora öröm volt megint kristálytisztán látni...
Ezért aztán bátorkodom mindenkinek ajánlani az oxigén áteresztő (félkemény?) típust. Ne idegenkedjetek tőle. A legtöbb szempontból messze felülmúlja a lágy lencsék paramétereit. Egyetlen egy apró dolog van, ami csak az elején gond: kb. 2 hét az átlagos "szoktatás". Ha azt túléled, ;-) utána RGP rulez! Mondok néhány érvet:
Optikailag messze jobb képet produkál, különösen asztigmia esetén,
A pislogáskor a szemnek nem kell örökké újra fókuszálnia magát, (szemfáradás!), mint a lágynál, mert a kemény szilárdan megőrzi az alakját, nem torzul,
Kevésbé hajlamos a kiszáradásra ("monitor-szindróma", számítógép előtt ülők figyelem!)
Oxigén átersztés: többszörösen jobb a kemény lencséknek,
Anyagiakban jobban jársz (1+ éves távlatban mindenképp),
Sokkal könnyebb ki- és behelyezés,
A trutymók lerakódására sokkal kevésbé érzékeny,
Tartósság: min 2 év, de utána újra polírozható,
Könnyebb tisztíthatóság, olcsóbb tároló- és tisztító folyadékok.
Még valami: bebizonyították, hogy az RGP képes lelassítani, vagy megállítani a gyorsan progrediáló tinédzserkori rövidlátást! Ezt tizenéves sorstársaimnak különösen ajánlom a figyelmébe. Ha nem hisztek nekem, akkor olvssátok el, mit írnak az amerikai szakorvosok erről, sok más hasznos infoval együtt:
http://www.contactlenses.org/home2.htm

O.K., kicsit hosszúra nyúltam, de mindössze azt a szupi érzést szerettem volna megosztani veletek, amit számomra jelentett az éles látásom visszatérése... Egyébként kellemes lencse viselést mindenkinek!
MZ / X

bkitty Creative Commons License 2000.06.11 0 0 137
sziasztok,
most látom, hogy ilyen topic is van. Színes kontaktlencse rajongó vagyok. Illetve voltam, mert lefutóban van a 1.5 évre visszatekintő érdeklődésem. Kipróbáltam már csaknem minden itthon elérhető színes lencsét (Freshlook, Fantasy, Rainbows, Illusions, Bausch). Nincs köztetek aki hordott/látott ilyet ? Tényleg hülyeség ? (férjem szerint az. Utóbbi időben én is így hiszem).
realdoko Creative Commons License 2000.06.11 0 0 136
Mika Waltari!
(Olvastam a könyveidet, tetszettek.)
Nos, a válaszom igen egyszerű.
Csóró gyerek vagyok, végre összekapartam 10 rongyot, 150-et nem fogok.
LÓSZAR AZ ÉLET

;-)

mika waltari Creative Commons License 2000.06.10 0 0 135
Nem értem.

Minek hordtok kontaktlencsét?

2 perc alatt megjavítják a szemeteket, a műtét ára pár év alatt visszajön, nekem nagyon bevált!

Válaszom az eredeti kérdésre sehol , semilyet sohatöbbé!!

Egy egykori kontaktlencse-viselő

k_chris Creative Commons License 2000.06.10 0 0 134
Hát nem is tudom mit mondjak... Van ez az akció a CIBA csinálja. 3 rongy egy univerzális lötty meg egy pár kontaktlencse. Kipróbáltam, mert éppen most járt le a 3 vásárol párból az első Bausch&Lomb, gondoltam összehasonlítom a CIBA-val, annyira istenítettétek, hogy a BL az egy szar meg hasonlók. Hát szerintem éppenhogy pont ofrdítva van! A B&Lből Soflens66om van. A CIBAbol ugyanolyan honapos van. A CIBAra 55% vizet irnak a BLre 66ot. Sokkal vastagabb maga a lencse es egyszeruen KEPTELENSEG !!!!! kezelni. Sokkal csuszosabb, es ezert keptelenseg ujheggyel kicsippenteni a lottyéből, nem EGESZ ujjal bele kell maszni, hogy a lotty is kijojjon belole es az ujjamon levo esetlegesen maradt szoszmosz beleazzon. Amikor kiszedem 99%os esellyel racuppan az egesz lencse az ujjamra, ezaltal tiszta dzsuva lesz attol fuggetlenul hogy 3* mosok kb kezet elotte es szosztelen torolkozovel torolom meg a kezem de inkabb kicsit "legyezgetek" es akkor az igazi mert szosztelen torolkozo nincs. szoval a 3 napos lencse ugy nez ki mint a B&L egy honapos koraban.. Es akkor meg nem volt a szememben.. Azt nem rovom fel ennek a lencsenek a hibajanak hogy amikor beraktam nem birtam benne tartani mert egy jo ket hete nem hordok lencset, viszont ez sokkal jobban racuppan az ember szemere alig lehet kiszedni.. Mindket lencse vifilconbol van szoval szerintem olyan nagy kulonbseg tekintve a lencse anyagat nem lehet..

Van valakinek hasonlo vagy eppen ezzel ellentetes tapasztalata?

Az rendes jelenseg hogy ha ket hete nem kontaktlencseztem akkor olyan mintha kicsit elolrol kellene hozzaszoknia a szememnek?

Mas: igy vizsgaidoszakban mivel max hetente 2-3 szor van a lencsere szuksegem, erre luxusnak tartok egy 30 naposat kibontani mert az akkor is tonkremegy ha nem hasznalja az ember, szoval ilyen hasznalat mellett esetleg az egyebkent dragabb napi eldobhato jobban megerne. Abbol mennyibe van egy doboz, es hany dbot/parat tartalmaz?

shabbala Creative Commons License 2000.05.25 0 0 133
Hali!

Én is most készülök kihasználni a 2990,- Ftos akciót, jelenleg éppen a
Vision Expressnél, a Fotexnél, s tán az Optirexnél megy az akció.
De kissé tanácstalan vagyok, hogy a Focus hónapos lencsét próbáljam, vagy
a Night&Day lencset... (Merthogy eddig még nem volt semmilyen és így nem kell
többhavi lencsét megvennem)
Ez utóbbiról a Visionnál is azt mondták, hogy 30 napon
át valóban éjjel-nappal hordható, de ez csak hihetetlennek tűnik nekem...
Mindenesetre, ha 1-2 éjszakát gond nélkül át lehet benne aludni, az már jó.
Főleg ha nyaralni megy az ember, kempingezik, vagy buszon éjszakázik
kényelmesebb lehet, ha nem kell ki-be tenni.
Olvastam már itt a Night&Day-ról, de szeretnék több személyes tapasztalatról
hírt kapni. Írjatok! :)

Üdv!
shabbala

k_chris Creative Commons License 2000.05.17 0 0 132
hali! Köszi Specialista :)

Végre megtudtam hogy miért olyan a szemem mintha 5 napig nem aludtam volna... Nem kényelmetlen meg semmi gond nincsen de idegesített hogy.. Szóval akkor azt javaslod fogjam vissza a napi viselési időt? Ez a folyamat (erek kitágulása) reverzibilis? Ha igen mennyi idő kell míg láthatóan csökken az erek vastagsága? Inkább jobb félni mint megijedni, nem szeretnék odáig eljutni még véletlenül sem hogy bybye kontaktlencse mert 1000000000* jobb mint az a buzi szemüveg...

UI: Ha éjszaka a szemhély rajta van a szemen akkor hogy kap oxigént? Szemhéjból belediffundál elegendő?

Chris

gombfoci Creative Commons License 2000.05.15 0 0 131
Kedves Specialista!

Köszi a gyors választ.
Ha jól értettelek, akkor a lencse -nem napi - túlhordása "csak" akkor problémás, ha nem fehérjeoldózod le a lencsét. Akkor talán megoldás erre az a fehérjeoldós tároló-lemosó folyadék, amit a B&L hozott ki? Elég drága, dolog...
És már csak annyit kérdeznék, hogy jó-e az a fehérjeoldó tabletta, amit a félkeménylencséhez használtam? (Nem teszi tönkre a lencsét?!)

Köszi Gf

A Specialista Creative Commons License 2000.05.15 0 0 130
A túlhordás mértéke egyénenként más és más. A túlhordás azt jelenti, hogy a lencseviselő naponta tovább hordta a lencsét a szükségesnél, így oxigénhiány alakul ki a szaruhártyáján. Ez jól látszik az pupilla körüli ereződésen. Mivel a szaruhártya nem jut elég oxigénhez a levegőből, (mert a lencse akadályozza ezt, akármilyen jó is az Dk (=oxigénáteresztő) értéke) akkor elkezdődik az ereződni, azaz vérereket növeszt a pupilla fölött a szaruhártyába, hogy pótolja a kieső oxigénmennyiséget. Ez azonban káros folyamat, mert extrém esetben már a látást is zavarhatja a pupilla elé nőtt erek hálózata. (Hú, ezt kissé bonyolultan adtam elő)
Szóvel, van aki csak napi 5-8 órát képes hordani a lencsét, vagy aki 18-20-at.
Az a túlhordás, amiről te beszélsz, arról szól, hogy az egyhónapos lencsét tovább hordod a kelleténél. Ilyenkor jelentősen megnövekszik a konckázatok veszélye, MERT:
Aki egyhónapos lencsét hord, az általában nem végez fehérjeoldást a lencséjén. (Ennek szükséges intervalluma 2-4 hét.) Így ha tovább hordja, még több fehérje rakódik le a lencse felszínén a könnyből, amiben gyorsan megtelepszenek és fejlődnek a gyulladásokat okozó baktériumok. Elvileg a hónapos lencsék gondos tisztitás után tovább is hordhatók, akár 2-3 hónapig is. Hangsúlyozom, ELVILEG. Hiszen az egy hónapos időtartam nem azt jelenti, hogy akkor kész, "szétesik a lencse".
Előzmény: gombfoci (129)
gombfoci Creative Commons License 2000.05.12 0 0 129
Kedves Specialist!

Mi a véleményed a túlhordásról?! Például amikor egy egy hónapos lencsét 1.5 hónapig hordanak?
Vagy milyen más tároló-tisztító folyadékot lehet kapni a B&L-en kívűl?!

Én amúgy gázáteresztő félkemény lencséről váltottam át, puhára, mert kicsit kényelmetle volt a dolog, de utólag nagyon örülök neki, mégha a költségek így meg is ötszöröződtek....
csao Gf

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.05.12 0 0 128
Ettől még persze ez nem azt jelenti, hogy minden B&L lencse rossz, csak előfordulnak hiányosságok! - Ez így is van! Azért is írtam, hogy korábban a Medalist (ill. az egyéves Hema) lencsével semmi gondom nem volt. A Softlense-t viszont pont egy szuperakció során vettem (10e Ft-os napszemüveg ajándékkal), gyanús, hogy lejárt és újracsomagolt lehetett...

A lencsével alvással kapcsolatban egyezik a véleményünk. Nem hiszem, hogy olyan rettenetes erőfeszítést okoz az a pár perc ráfordítás reggel és este!

Előzmény: A Specialista (127)
A Specialista Creative Commons License 2000.05.12 0 0 127
Dear VTTM!

Kitaláltad. Ezzel is megerősitve azt, amit írtam.
Ettől még persze ez nem azt jelenti, hogy minden B&L lencse rossz, csak előfordulnak hiányosságok!

MINDENKINEK AJÁNLOM:

Éjszakára (alvás közben) akkor se hordjatok lencsét, ha egyébként ezt ajánlják. Ez olyan, mintha ugyanabban a zokniban aludnál egy hétig.
Tök felesleges és csak a komplikációk esélyét növelitek ezzel.

Na most mennem kell...

Üdvözlettel: A TI Specialistátok

Előzmény: Vének Tanácsa TM (114)
A Specialista Creative Commons License 2000.05.12 0 0 126
Dear VTTM!

Kitaláltad. Ezzel is megerősitve azt, amit írtam.
Ettől még persze ez nem azt jelenti, hogy minden B&L lencse rossz, csak előfordulnak hiányosságok!

MINDENKINEK AJÁNLOM:

Előzmény: Vének Tanácsa TM (114)
naspolya Creative Commons License 2000.05.12 0 0 125
Gondolom országos akcióról van szó. De azt előre jelzem, hogy mivel ez a lencse Ciba-Vision termék, ezért csak ott lehet kapni, ahol ilyeneket is forgalmaznak (pl. Vision Expresszben hiába keresed :-(). Az ár természetesen 1 pár lencsére vonatkozik.

Hogy melyik boltban van akció azt onnan tudod meg, hogy jó nagy plakát hirdeti az akciót (fekete háttér előtt egy szöszi nő alszik egy kontaktlencsében fekve).

naspolya Creative Commons License 2000.05.12 0 0 124
Gondolom országos akcióról van szó. De azt előre jelzem, hogy mivel ez a lencse Ciba-Vision termék, ezért csak ott lehet kapni, ahol ilyeneket is forgalmaznak (pl. Vision Expresszben hiába keresed :-(). Az ár természetesen 1 pár lencsére vonatkozik.
Nőci Creative Commons License 2000.05.12 0 0 123
Naspolya, ez az akció komoly? Hol? Lemaradtam valamiről? Remélem országos, és nem csak bizonyos helyeken lehet olcsóbban kapni. Ja, és még 1 kérdés: 3ezer 1 db vagy 1 pár?
Előzmény: naspolya (122)
naspolya Creative Commons License 2000.05.11 0 0 122
Kérdezte valaki, hogy milyenek a tapasztalatok a Night&Day-el kapcsolatban. Csak jókat tudok írni: tényleg nem kell mást tenni, mint hónap elején betenni, hónap végén (amikor már kezd csípni:)) kivenni. No trutyizás esténként, no illesztgetés reggelente, no szemszúrás este 9-10 körül. Mintha bent sem lenne!

Három éve hordok lencsét és ez a negyedik típus (volt két mellényúlásom:-(), de itt most egyelőre lehorgonyzok...

Mindenkinek, aki még előtte áll a kipróbálásnak, csak drukkolni tudok: új látásminőséget tapasztalhat meg a szemüveghez képest. Ha megtalálod az igazán neked való lencsét, akkor olyan mintha visszanyernéd az eredeti éleslátásod (fogadok már el is felejtetted, hogy milyen volt). Az esztétikai és praktikus előnyökről inkább nem is beszélek, mert azokat a szemüvegesek a több év, évtized után már nem is veszik észre :))) Szóval bátorság!

Ja az ár: havonta kb. 7 eFt (nem kell tároló, sem tisztítófolyadék, és most megint akció van, úgyhogy 3 eFt-ért lehet kísérletezni).

Spinderella Creative Commons License 2000.05.11 0 0 121
Sziasztok Lencsések! ;))

Tavaly február óta, vagyis nem sokkal több mint egy éve hordok lencsét. Előtte is próbálkoztam, de nem sok sikerrel. Ugyanis amikor a lágy lencsék kaphatóak lettek (akkori viszonyokhoz képest nagyon drágán) sajnos nem volt olyan lencse, ami megfelelően tapadt volna a szememhez, így szemüveges maradtam. Aztán SZTK alapon próbálkoztam a kemény lencsével, de képtelen voltam megszokni, a maximum időtartam amíg viselni tudtam, kb. 3 óra volt, azt is a kínok kínjával.

Utána sokáig úgy voltam vele, hogy a kell a kontaktlencse a fenének.:)) Tavaly amikor a B&L-nak volt az az akciója (hogy 3e forintért kaptál lencsét+lemosót) akkor Édesapám beszélt rá, hogy próbáljam ki, hátha. Nem egykettőre, de belementem és most már látom, hogy nagyon is jól tettem! Ugyanis ezt a lágyat már a harmadik alkalommal megszoktam (első alkalommal 2, második alkalommal 6, harmadik alkalommal 12 órát tudtam viselni). Arra persze újból rá kellett jönni, hogy hogyan is kell betenni meg kivenni, de nem volt gond.:) Aztán a következő lencsém nem B&L lett, meg az azutáni se, de nagyon jól elvagyok azokkal is. Fél évesek, napi 16 órát lehet őket viselni. Solo Care Soft lötyit használok hozzá, tapasztalataim szerint semmivel sem rosszabb mint a B&L, csak kb. 1000 ft-tal olcsóbb.:)

Nem tudom már ki írta, hogy mivel cilinderes a szeme, nem hordhat lencsét. Namost az én szemem is 1-es cilinderes (a bal) ami némi szemtengelyferdülést jelent. Annyira kevés mértékűt, hogy szinte nem is látszik, és simán tudok kontaklencsét hordani, holott az nem cilinderes szemre van. Az orvos szólt, hogy rendesen látni fogok így is, de nem maradéktalanul (a cilinerezés hiánya miatt).

bocs, ha túl hosszú voltam.:)

Üdv,
Spin

berill Creative Commons License 2000.05.11 0 0 120
Kedves Cirbissa,

nem. nem pereltem be, de a fejét simán bele tudtam volna húzni az asztalba... :))
a gáz az, hogy ráadásul tök jó ismerőse a szüleimnek... paff.
egy hebehurgya nőszemély amúgy.
a mostani dokim viszont egy tündér, de ezt már ecseteltem ezelőtt.

a fekélyt úgy vettem észre, hogy már akkora volt, hogy szabad szemmel lehetett látni. kb mint egy sárga pattanás, úgy nézett ki és a szemem kékjén volt felfedezhető...
az első pár lencsét elhasználtam, semmi gond nem volt. a második párat kezdtem meg, amikor úgy láttam, mintha mindennek kettő éle lenne. visszamentem, mondtam mi a panasz, erre a nő azt mondta, hogy persze, mert pont akkora a lencse, amekkora a szivárványhártyám és emiatt megtörik a fény a szélén...
nem vette le még akkor sem, hogy kicsi az én szememre...
én meg hordtam rendületlenül, mert hittem neki. :(
aztán már annyira szúrt meg minden, hogy nem bírtam elviselni, akkor kezdtem felfedezni a "sebet".
hát igen ideges reakcióm volt amikor mentem, hogy csináltatok új lencsét, új dokinál és közli velem, hogy örüljek, ha egyátalán még hordhatok lencsét majd egyszer... és hogy inkább ne is mondjam meg, ki volt a kolléga aki ezt nem vette észre...
meg hogy ezt a lencsét most itt a szeme előtt dobjam ki a fenébe.
nagyon csalódott voltam, meg dühös, meg féltem, hogy nehogy nagy gáz legyen. de nagyon jól. rendbe tette, és a múlt héten azt mondta, hogy már alig látszik a műszerrel is... :)))

de ehhez kellett egy év szemüveghordás, meg gondos ápolás...
azóta nagyon vigyázok és mindig megyek szorgalmasan hozzá havonta.

hát ennyi a történet. remélem nem volt túl uncsi... :))

üdv, berill

Előzmény: Cirbissa (119)
Cirbissa Creative Commons License 2000.05.11 0 0 119
Milyen volt a szemfekelyed ? Hogyan fedezted fel ? Mennyire fajt ?
Előzmény: Cirbissa (118)
Cirbissa Creative Commons License 2000.05.11 0 0 118
Beperelted a ferget ?
Azer'ez nem semmi, hogy fekelyt okozott a szemeden.
Előzmény: berill (113)
berill Creative Commons License 2000.05.11 0 0 117
Nőci!

nekimennék a falnak? hát valószínű, mert az orromig se látok el szinte... :((

egyszer már összegyűjtöttem a pénzt a műtétre, de amikor meglett, akkor beijedtem és elköltöttem mindet. :))

berill

Előzmény: Nőci (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!