Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2018.12.11 0 0 46576

Ma kacsacomb, maradék vöröskáposzta és krumpli.

Mazsola0070 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 46575

"A menza-tejbegrízt én se szerettem, mert folyt szanaszét"

 

A mi menzánkon meg olyan kemény volt, hogy megállt benne a kanál. 

 

A két konyhai főzőnőnek össze kellett volna jönnie valami szakmai eszmecserére, hogy megtalálják az arany középutat...:)))

Előzmény: Caipi (46551)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.09 0 0 46574

Kirántott hús, bécsi krumplisaláta + madársaláta.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 0 0 46573

Lencseleves. Pizza.

ketyo61 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 46572

Ma kedvenc boraszatunk unnepi eszem-iszom partyjara megyunk. Holnap valami kimelo kaja van tervben, sajtos ravioli vagy valami mas teszta.

Caipi Creative Commons License 2018.12.08 0 0 46571

Ma sült csirkedarabok voltak chilis-lime-os szószban jázminrizzsel

Holnap a gyors tejszínes-lazacos tészta lesz, mert de. nem leszünk otthon  

Boszorka Creative Commons License 2018.12.08 0 0 46570

Ma szűzérmék vegyes zöldség krumpli.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 46569

Ma rántott harcsafilé, majonézes saláta,

holnap savanyú krumplifőzelék, egyben sült fasírt.

 

 

Boszorka Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 46568

Én eleve mindig sonkával csinálom.

Csak onnan tudom a keménytojásos dolgot, mert volt egy franciaországba származott lengyel kolleganőm Svájcban. Ő oktatott ki a lengyel módiról.

Előzmény: nagypapi51 (46567)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 46567

Tojás helyett apróra vágott sonkával szórtam meg.

A keménytojást önmagában nem szeretem, fasírtban sem, skót tojást sem készítek ez okból.

Rakott krumpliban elmegy, majonézes salátában is.

 

Előzmény: Boszorka (46566)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.07 0 0 46566

Ha lengyel módra, akkor apróra vágott keménytojás is kell rá. Viszont teljesen mindegy. A karfiol jó csak büdös főzés közben.

Előzmény: nagypapi51 (46565)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 46565

Ez a gesztus is egyik kiváltója volt a '32-es gazdasági világválságnak.

- tudod, a lepke az amazóniai őserdőben... :)

 

Rákattantam a karfiolra, ma vacsorára prézlivel tejföllel reszelt sajttal.

(állítólag ez a lengyel módra, jó hogy tudom)

Előzmény: Törölt nick (46564)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.07 0 0 46564
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 46563

Tegnap, a változatosság kedvéért bőrén sült lazac volt, mellé szívsaláta chiliszószos-joghurtos remulád mártással.

Ma krumplis tészta, cékla.

ketyo61 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 46562

Nalam a tojaslevesben van. :-) Meg par csepp ecet. :-)

 

Tegnap megjott a jaszberenyi tesztaszallitmany, ugyhogy holnap kaposztasteszta.

Előzmény: Boszorka (46560)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 46561

meg pár csepp ecet.

Előzmény: Boszorka (46560)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.06 0 0 46560

Nálam a rántott levesbe ab ovo van tojás.

Előzmény: ketyo61 (46558)
ketyo61 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 46559

Nem. 

Előzmény: ZsuR (46557)
ketyo61 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 46558

Biztos jo, de ha gyors leves akkor inkabb tojas. 

Ma krumplifozelek lesz fasirttal, talan marad holnapra is.

Előzmény: Boszorka (46555)
ZsuR Creative Commons License 2018.12.05 0 0 46557

Cumint sem szereted?

Előzmény: ketyo61 (46553)
Caipi Creative Commons License 2018.12.05 0 0 46556

Nekem is. :) 

Előzmény: ketyo61 (46553)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.05 0 0 46555

Csináld köménymag nélkül, akkor is jó!

Ma elvittem Lényemet ebédelni, mert nem volt kedvem főzni. Nagyon finomat ettünk a Pommodoróban. Részemről libamájjal töltött gyöngytyúkot, Lényem meg valami libamájas tagliatellét. Tiszta véletlenül kötöttünk ki mindketten a libamájnál. Utána az üzletükben jól bevásároltam, sonka, mortadella, szalámi stb.

Előzmény: ketyo61 (46553)
ZsuR Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46554

Hat en nagyon szeretem a komenymag izet - de nem az egesz komenymagot a fogam alatt... 

Szoktam en is tojast tenni bele - finom.  No meg a kenyerkocka... most flancosan crouton :))...

 

En szeretem a grizt.  Minden formaban - kiveve egyet.  Akkor is csak azert mert felrevezeto... a meggyes retes, mikor tele van piriott grizzel... az mar nem is meggyes...  a turos retesnel is szoktak grizt szorni az aljara, de az is ugy jo, ha nem erezni, hogy van benne griz... turo ize legyen ha az a neve.

 

A meggyszosz-fott marhahus-piritott griz az az iskolai elmenyem gyerekkorombol, felnott korombol, szerettem, bar az is hozza tartozik, hogy jo szakacsnokkel volt megaldva az iskolank (szinte mindegyik).

Előzmény: H_G (46546)
ketyo61 Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46553

Pont az a bajom a rantott levessel hogy komenymag ize van. :-)

Előzmény: H_G (46546)
Boszorka Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46552

A grizpudingot sem szeretem. Most viszont eszembe jutott, hogy egykoron elég sok tejbegrízt ettem, kizárólag hígan és kakaóporral a tetején.

Előzmény: Caipi (46550)
Caipi Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46551

A menza-tejbegrízt én se szerettem, mert folyt szanaszét, és kakaópor volt rajta, nem baracklekvár(-smiley.) 

Előzmény: H_G (46546)
Caipi Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46550

Én meg főtten nagyon, a tejbegrízt (és ragaszkodom rá a baracklekváros smiley-hoz, ahogy a nagymamántól kaptam gyerekkoromban :D), a galaktobourekas nevű görög sütit, a mézes krémest ha jó laposak a rétegek, na meg a Landliebe grízpudingot. MOst is pont ettem egy utóbbit, natúrt, két kanál baracklekvárral. 

 

Előzmény: Boszorka (46544)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46549

...én vagyok az egyetlen, aki szereti a grízes tésztát?...

Mintha írtam volna, hogy nálunk az lesz. :)

Hál'istennek az unokák is eszik, persze édesen, lekvárral.

Előzmény: Bubo.Bubo. (46547)
Caipi Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46548

Onnan, hogy itthon általában a grízeset hívták6-ják császármorzsának. :) Én is csak 'kint' jöttem rá, hogy az utóbbi lisztes. De mindkettőt nagyon szeretem. Ha DN, aki nem szereti az édes főételeket, egy hétvégi napon valamiért nincs itthon, szinte biztos, hogy valami húsos levest eszem és császár- vagy grízes morzsát. 

Előzmény: Boszorka (46534)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.12.04 0 0 46547

én vagyok az egyetlen, aki szereti a grízes tésztát?

 

én viszont csak gimis koromban voltam menzás, így nem tudtam megutálni a menzás kajákat

 

a grízes tésztát sok grízzel szeretem, és úgy, hogy kerül rá kristálycukor, (esetleg baracklekvár és méz is)

 

az a jó, amikor a grízben levő víz elfolyósítja a cukrot, és kialakul egy édes massza

 

(egy gondom van, néha, amikor csinálok magamnak, nehéz keveset csinálni, és elrontom vele a hasam...)

Előzmény: ZsuR (46539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!