A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Azért 70/30 és a 40/60 között van némi különbség. Igazából tényleg mindegy, de mégsem, mert akkor összecsúszna a Classic és a Mild (vagy a Gold, már nem is tudom).
Most akkor a Vergnano 600 mellett mit próbáljak, egy hasonló robusztást vagy egy kevésbé robusztást, mit tanácsolsz Yeahhh ?
Arány és százalék ide-vagy oda, yeahhh, követlek a Pascucci Classico útján:-)) Végülis mindegy, a lényeg, hogy arányát tekintve ebben van a legtöbb robusta...
Egyébként nem meglepő, bizony a Bristot Bar Espresso esetén is hallottam én már 40/60 és 50/50 arányról is...
OK, de például a Pascucci Classicra eddig olvastam 50/50-et, az importőr mond 70/30-at, andrew7 meg fellelt 40/60-as értéket. Ebből ki, melyiket fogadja el etalonnak? Szóljatok, ha megvan a tuti, addig azé' én - bár a tudatlanok szégyenpírjával orcámon, de mégis igen elégedetten:-)) - iszogatom a Classicot...
Az általam beírt Pascucci A/R - arányok a hazai forgalmazótól származnak. Bár én is találtam ettől eltérő adatokat, hiszek neki, meg szvsz fontosabb, hogy ízlik-e az adott kávé, mint hogy pontosan 70/30, vagy éppen 60/40-es.
Köszönöm a választ, már meg is vette. (Most ugyanott valami kávét vesz bele. Abból, ami ott kapható, a Molinari és a Pellini az, amit javasoltam, de a Pellinit aztán mégse, mert csak a 100 százalék Arabica van belőle. Automatákba pedig kell bele a robusta is, 70-30 vagy 60-40 arányban.)
Ebben a műfajban tudtommal nem rossz választás. (Csak az egész műfaj :)
Korábban azt mondtam volna, az olcsóbb DeLonghi Magnifica is megteszi, mert sokáig csak jókat hallottam róla, de pont most vesztette el ezirányú szüzességét.
(Te pedig gyere csak gyakrabban, nem ér hosszú hetekre eltűnni! :)
Vennék Francis X-1-et olcsón, de nincs. Nem mintha annyira vágyakoznék utána, de szeretném személyesen is kipróbálni. Kezdetekben egyébként engem is elkábított a dizájnja.
GYORS SEGÍTSÉGET KÉREK killégám most indult el kávéfőzőt vásárolni. Teljes automatát akar venni (az én véleményemet erről ismeri, de "nem szeret pancsolni", viszont szereti a frissen őrölt, finom kávéból készült italt.) A típus, amiért elindult a MM-ba: SAECO ODEA GO
Nos, erről tudtok-e jót, vagy rosszat. Esetleg azonos árért jobbat - de automatában.
Vissza fog engem telefonon hívni, amint az áruházban lesz. Hátha addig bejön tőletek valamilyen info. Előre is kösz.
Ha később találok rátok, megvettem volna. De kezdőnek drágának találtam, aztán tetszett, aztán kezdtem felfogni, hogy tetszik, de "buta", aztán most tetszik, de nem kellene. Szal ez van. Bááár, még mindig ott van, hogy egy ESE POD-os Francis lehetne befutó, olcsón, SID műhelyből. ~ : )
Mondjuk, nem lep meg, hogy a *mai* Macek híveire van vonzereje a Francis Francis!-nek meg a Senseónak... Nagyon dizájnos külsőhöz szerényebb képességek és azokhoz képest nagyon magas ár, hát mi kellhet még? Legfeljebb egy "i" betű :)
Na, ilyen őszinte, feltáró, beismerő vallomást vártam ! :) Magyarán cappuccinózás bűnébe estél - remélem jól esett ! :))
De tejhabosítás után, én szoktam kiengedni forró vizet, azaz gőzfunkció kikapcs és csak a csövön engedik ki vizet, amivel átmosom egyrészt a csövet, másrészt hűtöm vissza a bojlert.
Akkor tehát ez a temperature surfing? Próbáltam alkalmazni a topichonlapon olvasottakat de nem igazán sikerült eddig tudatosan használnom, most sikerült, viszont véletlen volt.