Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26751
Szerintem nem tudja, ennél többet ér véleményem szerint. Bár az értéke nyilván inkább eszmei alapon határozható meg.
Előzmény: luigi- (26749)
monyesz Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26750
Há' menten összecsinálom magam ! :O
Még jó hogy nincs pénzem, mert ajaj mit tennék !
Előzmény: SiD- (26747)
luigi- Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26749
Azannya! És sajnos tudja is, hogy mit ad el. :-)
Előzmény: SiD- (26747)
monyesz Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26748
Azért 70/30 és a 40/60 között van némi különbség. Igazából tényleg mindegy, de mégsem, mert akkor összecsúszna a Classic és a Mild (vagy a Gold, már nem is tudom).

Most akkor a Vergnano 600 mellett mit próbáljak, egy hasonló robusztást vagy egy kevésbé robusztást, mit tanácsolsz Yeahhh ?
Előzmény: yeahhh (26742)
SiD- Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26747

Hihetetlen, mik kerülnek elő néha:

http://www.expressz.hu/gepszerszam/haztartasi/konyhai/kisgep/showAdvert8870057.html

Egykaros Faema Urania!!!!! Gyönyörű.

andrew7 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26746
Arány és százalék ide-vagy oda, yeahhh, követlek a Pascucci Classico útján:-)) Végülis mindegy, a lényeg, hogy arányát tekintve ebben van a legtöbb robusta...

Egyébként nem meglepő, bizony a Bristot Bar Espresso esetén is hallottam én már 40/60 és 50/50 arányról is...

Üdv: András
Előzmény: yeahhh (26745)
yeahhh Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26745
OK, de például a Pascucci Classicra eddig olvastam 50/50-et, az importőr mond 70/30-at, andrew7 meg fellelt  40/60-as értéket. Ebből ki, melyiket fogadja el etalonnak? Szóljatok, ha megvan a tuti, addig azé' én - bár a tudatlanok szégyenpírjával orcámon, de mégis igen elégedetten:-)) - iszogatom a Classicot...
Előzmény: _MrB_ (26743)
andrew7 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26744
Egyetértek. Egyébk. én az infót a gyártótól kaptam. Amúgy a 70/30 vagy a 60/40 tényleg gyakorlatilag mindegy...
Előzmény: yeahhh (26742)
_MrB_ Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26743
Végül is igen, de azért általában sokat tud segíteni az arány ismerete. ~ : )
Előzmény: yeahhh (26742)
yeahhh Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26742

Az általam beírt Pascucci A/R - arányok a hazai forgalmazótól származnak. Bár én is találtam ettől eltérő adatokat, hiszek neki, meg szvsz fontosabb, hogy ízlik-e az adott kávé, mint hogy pontosan 70/30, vagy éppen 60/40-es.

Előzmény: andrew7 (26720)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26741
Elég "speciális" zacskók.
Előzmény: H_G (26740)
H_G Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26740
Biztos ő is gyorsan elkapta a tekintetét a dagadt mulattról rikító pizsamában, eleinte én is úgy voltam vele :)

Előzmény: Törölt nick (26739)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26739
Amiket telefonon felsorolt, azok között nem volt.
Előzmény: H_G (26738)
H_G Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26738
Miért nem a Lucaffét? Az MM-ben csak az a legjobb továbbra is.

Előzmény: Törölt nick (26737)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26737
Köszönöm a választ, már meg is vette. (Most ugyanott valami kávét vesz bele. Abból, ami ott kapható, a Molinari és a Pellini az, amit javasoltam, de a Pellinit aztán mégse, mert csak a 100 százalék Arabica van belőle. Automatákba pedig kell bele a robusta is, 70-30 vagy 60-40 arányban.)
Előzmény: _MrB_ (26734)
H_G Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26736
Ebben a műfajban tudtommal nem rossz választás. (Csak az egész műfaj :)

Korábban azt mondtam volna, az olcsóbb DeLonghi Magnifica is megteszi, mert sokáig csak jókat hallottam róla, de pont most vesztette el ezirányú szüzességét.

(Te pedig gyere csak gyakrabban, nem ér hosszú hetekre eltűnni! :)

Előzmény: Törölt nick (26732)
SiD- Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26735

Vennék Francis X-1-et olcsón, de nincs. Nem mintha annyira vágyakoznék utána, de szeretném személyesen is kipróbálni. Kezdetekben egyébként engem is elkábított a dizájnja.

Előzmény: _MrB_ (26731)
_MrB_ Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26734
Nej Bátyja használja karácsony elöütt óta megelégedéssel.
Előzmény: Törölt nick (26732)
luigi- Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26733
Vegye meg az enyimet. Olcsóbb, jobb, cserébe viszont nem annyira dizájnos. ;-)
Előzmény: Törölt nick (26732)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26732
GYORS SEGÍTSÉGET KÉREK
killégám most indult el kávéfőzőt vásárolni. Teljes automatát akar venni (az én véleményemet erről ismeri, de "nem szeret pancsolni", viszont szereti a frissen őrölt, finom kávéból készült italt.) A típus, amiért elindult a MM-ba:
SAECO ODEA GO

Nos, erről tudtok-e jót, vagy rosszat. Esetleg azonos árért jobbat - de automatában.

Vissza fog engem telefonon hívni, amint az áruházban lesz. Hátha addig bejön tőletek valamilyen info. Előre is kösz.
_MrB_ Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26731
Ha később találok rátok, megvettem volna. De kezdőnek drágának találtam, aztán tetszett, aztán kezdtem felfogni, hogy tetszik, de "buta", aztán most tetszik, de nem kellene. Szal ez van. Bááár, még mindig ott van, hogy egy ESE POD-os Francis lehetne befutó, olcsón, SID műhelyből. ~ : )
Előzmény: H_G (26730)
H_G Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26730
De te nem vennéd meg csak a formáért, nem is vizsgálva, hol áll valódi teljesítményben.

Előzmény: _MrB_ (26729)
_MrB_ Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26729
A Francis Francisoknak van egyféle retros hangulatvilága, ami spex nekem is teccik. A tartalmához mérten az ára már nem. De attól a forma az bejön.
Előzmény: H_G (26728)
H_G Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26728
Mondjuk, nem lep meg, hogy a *mai* Macek híveire van vonzereje a Francis Francis!-nek meg a Senseónak... Nagyon dizájnos külsőhöz szerényebb képességek és azokhoz képest nagyon magas ár, hát mi kellhet még? Legfeljebb egy "i" betű :)
H_G Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26727
Biztos úgy érti az iparit, hogy nem kézműves fröccsöntötte egyedire :)

Előzmény: DJG (26726)
DJG Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26726
MadCatet világosítsátok fel, hogy úgy ipariak ezek, hogy otthoni használat mellett 2-3 év alatt széthullanak... ;-))))
Előzmény: szabcika (26715)
monyesz Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26725

Na, ilyen őszinte, feltáró, beismerő vallomást vártam ! :) Magyarán cappuccinózás bűnébe estél - remélem jól esett ! :))

 

De tejhabosítás után, én szoktam kiengedni forró vizet, azaz gőzfunkció kikapcs és csak a csövön engedik ki vizet, amivel átmosom egyrészt a csövet, másrészt hűtöm vissza a bojlert.

Előzmény: szabcika (26723)
monyesz Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26724
Ez jónak tűnik, de meglátjuk mit mond Yeahhh.
Előzmény: andrew7 (26720)
szabcika Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26723
Tejet gőzöltem semmi mást...becs'szó:)
Előzmény: monyesz (26721)
szabcika Creative Commons License 2008.06.06 0 0 26722

Akkor tehát ez a temperature surfing? Próbáltam alkalmazni a topichonlapon olvasottakat de nem igazán sikerült eddig tudatosan használnom, most sikerült, viszont véletlen volt.

Előzmény: H_G (26719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!