Keresés

Részletes keresés

Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2274
Sziasztok!

Fel kell kavarni az állóvizet, avagy fel kell venni a kesztyűt!
Amint most írok az nem fog tetszeni a fórumos beépített nyalógépeknek és utánfutóknak! :)

Mint már említettem más írásaimban az üzlet és az egyeség alapja a kölcsönös bizalom, amit a vatera több alkalommal felrúgott, most ezt nem részletezném, mindannyian tudjuk, hogy miről van szó. (biankó szerződés, erőfölénnyel való visszaélés, a felhasználónak a magas ívből lesajnálása ...... sorolhatnám)

A mohóságáról és a mindenek feletti pénz szeretetéről ismert zsidera akarom mondani vatera egyetlen gyenge pontja, amit a legjobban szeret és ez pedig a pénz.

Srácok vegyük fel a kesztyűt, kapjuk el a töküket!!!
Amióta a vatera felszállt a magaslóra (nem volt mindig így) onnan hugyoz a felhasználók arcába.
Ennek vége és most mi jövünk!

A recept a következő:
ELADÓI OLDALRÓL:
-mindig legyen fent lehetőleg több 1Ft-os termék fix áron, lehet ez akár 1 gyufaszál, vagy egy használt csavaranya.
VÁSÁRLÓI OLDALRÓL:
-bármit akarsz venni mindig csak egy fix áras 1Ft-os termékre licitálj-->így már szinte azonnal feltudod venni a kapcsolatot az eladóval és tudsz vele egyezkedni az árról, és kapásból -6% a te javadra.
-ha nincsen fent az eladónak 1Ft-os terméke akkor dobj neki egy üzenetet, hogy tegyen fel egyet fix áron (ha rafináltabb vagy ez lehet egy másik felhasználó névről küldött üzenet)

FIGYELEM EZ A MÓDSZER OTT NEM MŰKÖDIK:
-ahol már licitáltak a termékre
-nagyon alacsony áron feltett termékre (ár érték arány) itta az eladó generálni akarja a liciteket az alacsony árral.

Viszont az olyan termékeknél, melynek lassabb a forgási sebessége, reális áron van fent akkor kiválóan működik.

Ebbe senki nem tud belekötni, mivel létrejött a tranzakció egy 1Ft-os termék mögött, mely után a vaterát még túl is fizetik mert megkapja az 1Ft 6%-ét azaz 0.06Ft-ot!:)
A lényeg az, hogy mindenki jól jár; az eladó és a vevő is, és még a kullancs vérszívó pénzéhes vatera is túl van fizetve ez által.

Srácok had szóljon és induljon most egy mozgalom!
Remélem minél többen alkalmazzátok majd.

Real Putyur Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2273
A stílusod - az egy dolog... :-/

De mutass nekem egy épeszű embert, aki azért megy egy bolhapiacra (legyen az virtuális vagy valóságos), hogy "teljes áron" és ne "sz****-hu****" vásároljon... Pontosan ez a lényege a zsibinek, nem...?
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2271
A "kizárás" és a "felfüggesztés" nagyon nem mindegy. A kizárás egyirányú - nincs visszaút. "Ellőtted" a telefonszámodat/bankszámlaszámodat - azokkal már nem lehet újra regisztrálni. A felfüggesztés (amely jellemzően számlatartozás esetén következik be) azonnal feloldódik, ha a számla befizetésre (lekönyvelésre) kerül.

A feltöltési díj óta én sem árusítok a Vaterán; bár én nem antikvitásokat, hanem "kacatokat" árultam, való igaz, hogy egyik kategóriában sem jellemző a nagy forgási sebesség. (Volt, hogy két év után lelt gazdára egy tétel.) De nekem nem volt rossz tapasztalatom - igaz, egy-két kellemetlenséget elszenvedtem én is; de hol nincs így... :-/
Előzmény: Alea iacta est (2270)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2270
Nekem mindegy, hogy minek nevezzük kizár, vagy felfüggeszt, ha a végeredmény az hogy nem hagy belépni a személyes menübe és szívsz.
Az hogy anomáliák voltak az TÉNY "azt láttam sokszor, hogy nem tudta a jobb kéz mit csinál a bal láb"

Nekem nagyon sok bosszúságom volt velük, és mindez úgy hogy nem trükköztem!!! 1 alkalommal beszélhetünk piacdíj elkerülésről (a több százból) akkor is a vevő érdekében.
Sokáig tárgyaltunk levélben, hogy mi legyen és amikor sor került volna a vásárlásra addigra lejárt a termék, de már annyira kellet a srácnak, hogy leütött valami mást, csak, hogy megkaphassa minél hamarabb.

Nekem teljesen elment a kedvem mára az egésztől!!! Már gondolkoztam a sok malőr miatt, hogy minimálisra redukálom a vaterás tevékenységem, de a piacdíj tett pontot a dologra. Az én termékeim 90% -a antik jellegű dolog volt és mint szerintem mindketten tudjuk, hogy ebben a kategóriában a forgási sebesség nem a leggyorsabb. Mégis, hogy pénzt lehessen vele keresni több száz terméket kellet felraknom a lassabb eladás miatt, viszont a nagy számok törvénye alapján mindig ment el belőle álltalában rendesen. Az a jellegzetessége ezeknek a cumóknak, hogy megtalálják a gazdájukat de lassan mivel kicsi a vásárlók köre (gyűjtők, dizájnerek, vagy csak nosztalgiából veszi meg a csattogós lepkét a vásárló, mivel azzal rohangált régen a homokozó köröl, vagy a haverja rohangált vele és neki nem volt).

na mind1 ez van
Előzmény: Real Putyur (2269)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2269
A csekkes befizetésnek átfutási ideje van: ha az utolsó napon fizeted be, jó eséllyel felfüggesztik a hozzáférésedet, mert nem érkezik be a pénz hozzájuk határidőre - bár a határidő olyan nagyon hosszú, hogy szinte lehetetlen kicsúszni belőle. (Kétszer szólnak - kétszer 7 nap után. Persze ehhez az is kell, hogy az ember olvasgassa a bejövő e-mailjeit, és a spam mappát is átnézze néha... Valami más gond lehetett ott... Amúgy MINDENRŐL küldenek értesítő e-mailt - tehát nincs olyan, hogy "mind ezt se só se beszéd".)
Amúgy meg utalni kell, vagy (ami még jobb, mert ingyen van) VPOS-on keresztül fizetni. 3 mp után látszik a pénz a számlájukon, én Neked egy fillérbe sem kerül, fel sem kell kelned az asztaltól (csak egy bankkártya kell hozzá, ami - gondolom - ma már mindenkinek van).

Ilyen kétszeres számlázások egy időben előfordultak - mindenhol jóváírták a duplán kiszámlázott összeget, sűrű bocsánatkérések közepette. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Szándékosságot feltételezni csúnya dolog. Legfőképpen hogy pár szerencsétlen alkalmazott ül ott, aki ezeket a dolgokat intézi, és akiknek közük sincs a befolyó pénzhez.

Számlatartozás esetén amúgy nem zárnak ki a rendszerből, csak felfüggesztenek, tehát ha a pénz megérkezik, azonnal újraaktiválják a nicket.
(Részlet az Általános Felhasználási Feltételekből: "Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejártát követő 7. napon fizetési felszólítást küld email üzenet formájában a Felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a Felhasználó felhasználói jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában tájékoztatja a Felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a fennálló kötelezettségeket a Vatera követelésbehajtó partnereihez adhatja át behajtásra.")
Tehát ha kivágtak ("mint a macskát"), annak más oka lehetett... (Pl. az ominózus áru "trükkös" eladásának lelevelezése...?)

A vizionált jövőbeli fizetési rendszer valóban vicc: a kerekítés szabályai nem így szólnak, azoktól eltérni nem lehet (főképpen nem a vevő kárára).

"...nem a kamú fajtából, ahol ha licitálnak autómatikusan ráígér..."
Javaslom, hogy nézd át az automatikus licit/védett ajánlat fogalmakat, mert ebből a nem kicsit zavaros megfogalmazásból nekem az jön le, hogy nem vagy tisztában a fentiek működésével. Automatikusan egy másik vevő ígér rá - akkor miért kamu...?
Előzmény: Alea iacta est (2268)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.22 0 0 2268
ha arról lenne szó akkor nem méltatlankodnék. Csak 1pl a sokból: anno kizárt mondván, hogy nem fizettem be a számlát; mind ezt se só se beszéd. Akkoriban postai úton egyenlítettem ki a számlámat. Már akkor is lehúzos balfaszok voltak; mivel egy kiegyenlített tételt akartak bevasalni. Ha nem lett volna meg a befizetésről a bizonylat akkor talán sikerült volna nekik az extra profitot beszedni. Végigmentem a nem kimondott felhasználóbarát tórtúrán, mire visszaadták a hozzáférésem. A svéd csavar az az volt az ügyben, hogy leveleztem egy árú eladásával kapcsolatban és amire megállapodtunk akkor basztak ki mint a macskát. Idegesített a dolog mivel egy komolyabb tételről lett volna szó, és emiatt elúszott. Ez úton is köszönöm T. zsidera, akarom mondani vatera. Mellesleg ezt még 2-szer eljátszották, hogy a már kifizetett piacdíjat akarták besarcolni; amint láttam a fórumon ezt a játékot csinálták másokkal is!

Én már a jövőt is látni vélem, lassan az lesz, hogy minden egyes eladás után 3 napon belül fizetni kell a jutalékot, és ha ez egy 1Ft os tétel volt (nem a kamú fajtából, ahol ha licitálnak autómatikusan ráígér) akkor nem a tört részét kéri az 1Ft-nak, hanem rögtön kerekít majd a legkisebb fizethető menyiségre! és kiszámláz neked 5Ft-ot :)

Végül is ez csak vicc pont olyan mint a vatera:)
Előzmény: Real Putyur (2267)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.22 0 0 2267
Csak nem Téged is kivágtak valami jó kis jutalékelkerülésért...?
Előzmény: Alea iacta est (2266)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.21 0 0 2266
egyet értek!!! csak még annyival kiegészíteném, hogy 1Ft-ért a jó édes mamáját is teherbe rakná 5x!!!
Előzmény: the_real_facsabi (2265)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 2265
egyszerüen xar a vatera
gaboromrom Creative Commons License 2009.06.21 0 0 2264

Sziasztok! Segítsetek kérlek, a termékfeltöltésnél a leírásomat mindig módosítja a Vatera, pontosabban a leírás felét törli, aztán minden módosításnál eggyel több sort enged feltölteni, így végül soronként el tudok indítani egy aukciót fél óra alatt. PST- t használok amúgy, de előtte a normál feltöltésnél is ezt csinálta. Nincs semmi olyan a szövegben amit a vatera tilt. Word-ből másolom be az előre megszerkesztett szöveget és egy word táblázatot. Mi lehet a probléma? :S

digicat Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2263
Vannak telefonok melyek csak egy adott piacra készülnek és máshol nem lehet megvásárolni őket. De akár egy használt telefon is lehetne, melyet egy gyűjtő vesz meg, szóval nem egy meglepő dolog ha valaki Magyarországon külföldről rendel telefont, vagy egy Magyarországon árult telefont külföldről vesznek meg.
Előzmény: Slampixxx (2260)
digicat Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2262
Mondom csalás, nem trükk. Avagy átverés, lopás.

Ha belemennél a játékba akkor kapnál egy hamis emailt miszerint a pénz egy escrow cégnél van és csak akkor íródik jóvá a számládon ha elküldöd az árut (de az is lehet, hogy a "bankod" értesítene a pénz megérkezéséről).
Te elküldöd az árut pénzt viszont soha nem fogsz látni, hiszen az értesítő hamis volt.

Neki majdnem mindegy, hogy készpénzt vagy árut csal ki tőled, mindkettő ingyen lesz neki.
Előzmény: isti1968 (2259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2261
Köszike, tényleg!!! :)

Thank you!
Előzmény: Real Putyur (2254)
Slampixxx Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2260
Vaterán is van egy kis írás a nigéria csalásról.

Egyébként józan ésszel gondolkozva: mégis milyen telefont tudnál árulni, földrészekkel arrébb, amit ott nem tudna megvenni helybe?!
Előzmény: isti1968 (2257)
isti1968 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2259
Igen, már olvastam a Nigériai csalás c. játékról, de ott minden pénzt kérnek valamire és nem küldeni akarnak ..... Bár az tuti hogy valami trükk van a dologban ... Egyenlőre nem irok neki.
Előzmény: digicat (2258)
digicat Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2258
Nigériai csalás. Ha szereted az izgalmakat akkor küldd el neki a bankszámlaszámod és várd míg megérkezik a pénz.

keresés: nigériai csalás
Előzmény: isti1968 (2257)
isti1968 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2257

Hirdettem a Vaterán egy telefont, erre fura módon jött oda egy üzenet amiben ráadásul email cim is volt, és érdeklődött, hogy mennyi lenne Kanadába küldve. Én válaszoltam neki, erre ezt irta :

 

Thanks for the mail i will like to inform you that am sending the
item to my daughter in Nigeria because the item is needed urgently so
i want you to send me your Bank details  because i will be sending
your money in cash to you via Bank To Bank
payment..so i want you to send me the total cost including he shipment
VIA EMS AIR MAIL to Nigeria..

 

 

Szerintetek ez valami trükk, vagy mi a manó lenne ?

CérnaSzáll Creative Commons License 2009.06.19 0 0 2256
nekem is elment a kedvem az egésztől, még felrakosgatom a dolgaimat, de tized annyira lelkesen, mint akár 4 hónapja, így aztán nem is böngészek és nem is vásárolok. Régen minden nap akár több órát is eltöltöttem az oldfalon, fórumot olvasgattam, stb, de most épp csak annyira megyek fel, hogy a saját egy-két dolgom megnézzem. És így a kígyó (vagy én?) a saját farkába harapott.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.19 0 0 2255
Magamon is azt veszem észre, hogy 3 hétről-3 hétre 20 %-kal kevesebb cuccot rakok fel. Nincs értelme.
Előzmény: advocatusdiaboli (2237)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2254
De van, DE VAN, DE VAN!!! :-)

Főoldal. Jobb felső sarokban "Segítség".
Következő lap: baloldalon (félkövérrel) "Kapcsolatfelvétel".
Következő lap: baloldali szövegdobozban legfelül: "Regisztráció, felhasználói fiók".
Kiválasztva megjelenik a jobboldali szövegdobozban: "Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni" (felülről a nyolcadik).
[TOVÁBB].

Bejelentkezel, és VOILA. ;-)
Előzmény: Törölt nick (2253)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2253
koszi!


de nincs olyan....
akkor hogy?
Előzmény: Real Putyur (2252)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2252
Segítség / Kapcsolatfelvétel / Regisztráció, felhasználói fiók / Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni
Előzmény: Törölt nick (2251)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2251
Hello!!

Vatera`rol hogy lehet torolni magunkat?
Előzmény: silentdiszno (2250)
silentdiszno Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2250
Csak nézem, hogy milyen dolgokat tesznek fel az emberek:
Eredeti tibeti tigrisszem mala, világító nagyító...
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2249
Ez szakállas volt..:)

Ez megvan?


Egyszer egy faluban megjelent egy férfi, és bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat venne, egyenként 10$-ért. A falusiak tudták, hogy vannak majmok a környéken, elindultak az erdőbe és nekiláttak majmokat fogni.

A férfi több százat vásárolt, 10$-ért darabját, és mivel a majmok száma csökkent, a falusiak is csökkentették erőfeszítéseiket. Eztán a férfi bejelentette, hogy mostantól 15$-ért veszi meg a majmokat. A falusiak újraindították a vadászatot. De nemsokára a készlet kimerült és a falu lakói visszatértek a dolgukhoz.

Az ajánlat 20$-ra emelkedett, és a majmok száma olyan alacsonyra csökkent, hogy egyre ritkábban lehetett majmot látni, nemhogy elfogni egyet. Ekkor a férfi bejelentette, hogy mostantól már 50$-t fizet a majmok darabjáért. Ezalatt viszont, mivel a városban akadt dolga, az asszisztense foglalkozott a felvásárlással.

Mikor a férfi elutazott, az asszisztense összehívta a falusiakat, és azt mondta nekik: „Nézzék ezeket a ketreceket, bennük az összes majommal, amiket ez a férfi megvásárolt maguktól. Eladom ezeket maguknak 35$-ért, és mikor visszajön, maguk eladják neki 50$-ért.”

A falusiak összegyűjtötték az összes pénzt, ami csak volt nekik – némelyek mindenüket eladták -, és megvették az összes majmot. Eljött az éjjel, és az asszisztens eltűnt. Nem látták többé sem őt, sem a főnökét, csak a mindenfelé rohangászó majmokat.
Előzmény: glashuette (2248)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2248
Zseniális.
Előzmény: Slampixxx (2246)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2247
Egyébként nő volt vagy ffi? Soha nem kapcsolt be senkit a "gép" adásba, aztán most kétségek közt maradtam ;-)
Slampixxx Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2246
"Kimúlik a szélhámos lova. Elmegy hát a kocsmába, és sorsjegyet kezd árulni, s a főnyeremény a lova. Végül összejön a sorsjegyek árából egy új ló ára, majd a sorsolás után elmegy a nyerteshez átadni neki a nyereményt.
- Te, hát ez a ló döglött! - mondja a felháborodott nyertes.
- Hát, ez igaz - mondja a gazember - itt van, visszaadom a sorsjegyed árát.
- De mi lesz a többiek pénzével?
- Ők nem nyertek."
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2245
Komoly cég lehet, behalt a szerverük...
Előzmény: Real Putyur (2244)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2244
Már én is láttam, kösz a tippet...
(Amúgy Gyuri vagyok, nem pali.)
Előzmény: glashuette (2239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!