Keresés

Részletes keresés

gavotte Creative Commons License 2011.04.08 0 0 292

Kedves EOS,

 

sajnálatos dolog ami a nővéreddel történik.  A leírtak alapján akut nekrotizáló hasnyálmirigy gyulladása van? legalábbis én így sejtem, de nem vagyok orvos. Viszont átéltem ezt, nekem a lépem tette "csak" tönkre.

Ilyenkor sebészileg nem tudnak tenni valamit? Nálunk a kórházban eleve a sebészeten vannak a hasnyálmirigyesek, legalábbis a komolyabb esetek, mert többnyire levágják az elhalt részeket és mossák a hasüreget.

Szondát nem vezettek le? Olyat, amivel táplálni tudják a hasnyálmirigy megkerülésével?

 

Mielőbbi gyógyulást neki, illetve ha kérdésed van , szívesen válaszolok ha tudok!

EOS450 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 291

Látom kihalt a fórum, illetve ez a topik.

 

Nem tudom mit teszek azzal, ha leírom az igazságot, megijesztem-e a betegeket, vagy segítek, hogy figyeljenek a betegségükre. Akit frusztrál, ne olvassa.

 

Tegnap bementem a kórházba, ahogy írtam is.

 

Nagyon kifogtuk, mert az intenzív osztályt kiürítették, mert 3-4napos teljes fertőtlenítés vette kezdetét az osztályon. A betegeket beszorították vissza a gyenge minőségű kortermekbe, ahol hat betget zsúfoltak géppekkel együtt egy korterembe, középen felállítottak egy orvosi szigetet. Nem engedtek be senkit, csak egy egy látogatót maximum 1-3percre. Bementem, mindenki aludt, mindenki lélegeztető gépre lett rakva. Nem tudom, hogy a költözés miatt kábították-e el a betegket, mert eddig nem láttam Őket aludni, bár nem is figyeltem nagyon, de nővéremet sosem láttam aludni, és még hogy rá is tették a lélegeztető gépre pláne bántó volt számomra látni. Azt mondták már így is a határán volt, nyomja a hasüregben képződő folyadél a mellkasát, tüdejét is, lassul a légzés, kb ezt vettem ki az orvos szavaiból, aki ebben a pár pervben amíg betegágy mellett voltam akkor próbálta elmagyarázni, de nem tudtam figyelni rá, mert örültem ha nővérem mellett lehetek pár percre. Alvása közben megsimítottam a kezét, hogy érez e, és kinyitotta a szemét, üveges tekintetén láttam, hogy nem veszi az adást, el van kábulva, nem is akartam zaklatni, mondta a doktor is, hogy menjünk ki, ne mellette beszéljünk, bár közben két percig beszélt arról, amit eddig is tudtam a múltjáról. Ezzel telt el a bentéltem. Kint az ajtó előtt elmondta, hogy készüljünk fel a legrosszabbra, mert az ilyen súlyos esetek 80%-a elhalálálozással járhat. 4orvossal beszéltem, aki utóbbi pár hétben kezelte, ebből a négy orvosból három ugyanezt mondta, egyedül a két nappal ezelőtti kis doktor mondta, hogy lát javulásra okot.

 

Borzasztó a tehetetlenség, nem tudunk semmit tenni mi a családtagok, csak hallgatjuk amit az orvosok mondanak.

 

Azt mondják, hogy itt nem csak a hasnyálmirigy van rossz állapotban, hanem a körülötte levő szövetek is elhalásban vannak, így nem gyógyítható maga a hasnyálmirigy. Tegnapi doktor azt mondta nem is lehet hozzéférni a hasnyálmirigyhez, így borzasztó alattomos betegség, mert a belek mögött helyezkedik el. Megkérdeztem tőle, hogy akkor hogyan tudják transzpalntáció során kicserélni? Azt mondta az más eset, itt a szövetek is tönkre mentek, amivel nem tudnak mit kezdeni. Felhelyezték a csöveket, amivel lecsapolják a felgyülemlet folyadékot (100ml-t lecsapoltak), és azon keresztül tisztítják a beleket.

 

Azt mondták ez a hét kritikus, de ha helyre jönne akkor is csak ideig óráig tarthat, illetve gondolom napokig, hetekig.

 

Itt tartunk, várjuk a folytatást, már többen szeretnénk látogatni, nem tudjuk hogyan osszuk be azt az egy két percet, ameddig be lehet menni a kórterembe.

 

Folyt.köv.

Előzmény: EOS450 (290)
EOS450 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 290

Sziasztok!

 

Nem tudom kinek mit tudok tenni hozzászólásommal, vagy ki mit tud tenni családtagom gyógyulása érdekében. Minden esetre talán jó lesz a hozzászólás, hogy felhívjam a figyelmet, hogy komolyan kell venni a betegséget, ami életveszélyes is lehet.

 

Nővérem jelenleg kórházban van hasnyálmirigy gyulladással, sajnos már későn ment orvoshoz, amikor már nem bírta tovább a fájdalmakat, hányt, véreset pisilt, satöbbi. nagyon pontosan én sem tudom mert távol élt tőlem és nem árult el semmit.

 

Úgy kezdődött a dolog, hogy nagyon szép asszony volt, iszonyat tetszetős nő, megromlott a házassága, meghalt a férje, elkezdett inni magába. Megismert új férfiakat, de mindeben csalódott, tovább ivott Nekünk tagadta, de hallottuk a hangján telefonon, meg amikor találkoztunk havonta egyszer lehetett érezni rajta. Sajnos a nagy menőségből, lecsúszott a padlóra, ez rontotta életvitelét, magába roskadt, ezért ivott, segíteni nem lehetett mert nem hagyta és mindent eltitkolt, a betegégét is. 2009karácsanyokor két napot nálunk töltött és iszonyatos hasgörcsei voltak, nem bírt magával, de nem akart orvoshoz menni akkor sem.

 

Volt egyéb nőgyógyászati problémája is akkor, mi azt hittük attól, ciszta volt a méhében, azt is eltávolították, annak tudtuk be a fájdalmakat.

 

Élettársai mondták most meg utólag, hogy nem evett, csak ivott szegény.

Kórházi bekerülése előtt mág hányt is többször, enni nem evett.

 

Végül egy hónapja elment orvoshoz, mert már nagyon fájt a hasa, addigra visszavett az ivásból, utolsó napokban vélhetően nem ivott a kórház előtt. Orvos megvizsgálta, monda el kell menni kórházba kivizsgálásra.

 

Tűnetei 38.8fokos láz, hányás, hasi fájdalom, szúró érzések hasi tájon, és hátul derék vese tájában, és ezt a körívet körülívelő fájdalom.

 

Elvittem kórházba este hétkor, hajnali kettőig vizsgálgatták: Vérvétel, ultrahang, vizelet, röntgen, tapintásos vizsgálat, urológia.

 

Urológia átküldte belgyógyászatra mert haskörnyéki fájdalom volt, és picit puffadt volt a hasa.

 

Másnap a belgyógyászati vizsgálatok alatt megállapították, hogy az ital miatt nagyon súlyos állapotba került a hasnyálmirigye, akkut állapotban van, sőt bizonyos bélrendszeri dolgok sem működnek megfelelően.

 

Innen jött a leépülés. Első napi bekerüléstől egyre rosszabb lett a helyzet, nem hogy javult volna. Ránézésre lábán jól mentünk be ezen fájdalmak mellett, és másnaptól ahogy bekerült csak infúzióval táplálták. Rengeteget fogyott ebben az egy hónapban, csont és bőr lett. Kórházat nem szeretném megnevezni, de egyáltalán nem vagyok megelégedve a kórházi hozzállásukkal.

 

Semmi más nem történt az egy hónap alatt, csak CT-zték többször, injekcióval vettek mintát azt hiszem, és a folyamatos infúziós táplálás azóta is.

 

Semmi konkrétat nem tudtunk, csak azt, hogy elég súlyos állapota van, elhalás körül a hasnyálmirigy.

 

Amit tudni kell még, hogy idő közben többször felfújodott a hasa, tele került a hasüreg folyadékkal, vízzel. Ezt hetente leszívták 4liter folyadék jött ki a hasüregből általában.

 

A hétvégi leszívás alkalmával összeesett a szervezete szegény testvéremnek és elvitték az intenzív osztályra, nem volt vízelete, vese és máj leállást mondott az orvos, valamint az értékei össze vissza ingadoztak. Jelenleg három napja van intenzíven, stabilizálták a máj, vese funkciót, vízelet nem elegendő, de már egész jó, ég és föld az intenzívi csapat és a belgyógyászati csapat. Olyan mint nyugat és balkán között. Érzem, hogy most az intenzíven nagyon jó kezekben van, köszönöm nekik a hálás odaadó munkájukat!

 

Nagyon jó az intenzív osztály, remélem felépítik a nővéremet.

 

Tovább gondolkodom, hogy most mit kéne csinálni, hastabilizálódik az állapota, és visszakerülne a belgyógyászatra. Próbálok kutakodni megfelelő orvos után máshonnan, máshova átvinni, mert úgy érzem a belen csak éppen életben tartják, amíg bírja, de ez mindenki számára a családban elfogadhatatlan, valamit lépnünk kell, nem hagyhatjuk elmenni..

 

Érdekes volt a tegnapi intenzív osztályi látogatásom, nagyon rendes ügyeletse tájékoztatott az eseményekről, hogy hála istennek fiatal a szerv és a gyenge állapota ellenére rugalamas a szervezete, így tartja magát, hasnyálmirigyben nem lát további romlást, sőt.. mintha jobb lene a helyzet mióta felkerült az intenzívre.

 

Kitenyészetettek egy baktériumot, ami megtámadta a beleit, azt mondták ez nagyon fontos, hogy megtalálták ezt a baktériumot, ezt antibotikummal kezelik most az intenzív ellátás során.

 

Mai nap folyamán kisebb bemetszéseket tesznek a hasán csöveket bevezetve a hasfalba, onnan levezetve az ott képződő folyadékot, ezt a 4liter viz szerű anyagot, azt mondták ezen keresztűl tudják mosni a hasfalakta, beleket, hogy az ott található baktériumokat megtisztítsák, és tudják elvezetni onnan a folyadékot, ezzel biztosítva ott a bomló folyamatokat. Nagyon örülök, hogy végre egy hónap után hallok is valami kézzel fogható dolgot, eredményt, előre lépést.

 

kb itt tart a történet. Ma lesz a műtéte, este megtudom hogyan zajlott le.

 

Láthatjátok, hogy nem játék a dolog, oda kell figyelni!

 

akinek van építő ötlete a jövővel kapcsolatban, hogyan tudnám segíteni felépülését, megköszönöm, most konkrét emberi életről van szó, amit több orvos is leírt abban a korházban, csak a tegnapi ügyeletes orvos nem!

 

Köszönöm az építő hozzászólásokat!

rizsfelfujt Creative Commons License 2011.03.28 0 0 289

Szia balázs, köszi az infót, ez megnyugtató! Sikerült teljesen meggyógyulnod?

Előzmény: obalazs83 (277)
Kispicur82 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 288

nem tudom hogy vannak-e epekövek mert csak pénteken megyek dokihoz .Olyan nagyon hosszunak tünik még ez a hét.

Előzmény: afintha (287)
afintha Creative Commons License 2011.03.20 0 0 287

Jobb oldali fajdalom ritkan jellemzo hasnyalmirigygyulladasra.

Sokkal inkabb maj vagy epeholyag erintettsegre jellemzo.

Vannak epekoveid?

Előzmény: Kispicur82 (285)
GGabor1 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 286

Ha hasnyálmirigy-gyulladásod van, akkor szerintem igen. Gondolom minél jobban fáj-görcsöl, annál nagyobb a baj, a gyulladás. :) (Nekem is enyhe fokút állapítottak meg, és elég ritkán fáj, akkor se valami erősen.)

Mondjuk a jobb oldali fájdalom az talán annyira nem jellemző a hasnyálmirigy-gyulladásra, de ebben nem vagyok biztos.

Kispicur82 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 285

Az jelent valami jot hogy nem igen fáj semmim?Néha puffadok meg többször van hányingerem és reggelente szokott fájni a jobb oldalam?köszi a segitséget.

GGabor1 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 279

Nekem annak idején, a hasnyálmirigy-gyulladásom kezdetekkor a gyomrom, illetve a nyombelem is be volt gyulladva, szóval igen, előfordulhat, hogy több dologra is rámegy a fertőzés vagy vírus vagy mi. :(

Előzmény: Kispicur82 (278)
Kispicur82 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 278

Sziasztok! 

Nekem kronikus vastagbélgyulladásom van 3 éve most mennék kontrolla az miatt csináltattam vérképet és megemelkedett lett az amiláz szintem amire a doktornőm telefonon azt mondta hogy tuti hasnyálmirigy gyulladás de csak jövő héten pénteken tudok hozzá menni mert akkora van időpontom,addig diétázzak!Kérdésem hogy volt-e valaki igy hogy colitis mellett még ez is jött?

 

obalazs83 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 277

Nekem személy szerint borzasztó szomjúságérzetem volt sokáig a betegség alatt és egy ismerősöm is beszámolt ilyen mellékhatásról, akinek szintén volt ez volt a baja, csak valamivel enyhébb lefolyású. Hogy pontosan mi okozza, nem tudom.

Előzmény: rizsfelfujt (267)
obalazs83 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 276

Egyébként, ha valakinek kérdése van vagy csak úgy általánosságban beszélgetni akar a témáról, nyugodtan felvehet skype-on (cartman19831) és amiben tudok, segítek. Szerintem már sokszor önmagában az is gyógyító hatású, ha beszél róla az ember.

obalazs83 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 275

Helló!

 

Írtam már ide, csak Jezusxxx nick alatt, amivel valamiért nem tudtam belépni sehogy sem. A 201-es hsz.-től kapcsolódtam. Röviden azért összefoglalom:

2008 nyarán akut hasnyálmirigy gyulladással műtöttek kétszer. Mind a kettő nehéz, életmentő műtét volt; a második alkalommal a pancreas nagy részét ki kellett operálni, mivel erősen nekrotizált. Fogytam vagy 20-25 kilót másfél hónap alatt, totálisan leépültem, piszok nehéz volt diétástul, mindenestül.

Élek, ami önmagában elég szokatlan egy ilyen után, cukorbeteg sem lettem (4-5 körül van a cukrom azóta is :O ). Igazából azt mondhatom, hogy kb. 2009 decembere óta rendben vagyok. És azóta egyre inkább. A "diétám" kb. annyiból áll, hogy nem iszom alkoholt és extra zsírosat nem eszem, de pl. egy gyros meg se kottyan vagy egy jó kis rántott hús (persze Kreont bekapok az ilyenek mellé, de a könnyebb kajákhoz egyre ritkábban). Süti is jöhet minden mennyiségben pl.

Hasmenés csak annyiszor fordul elő, mint az egészséges, átlag honpolgárnak. Fájdalmaim nincsenek, esetleg néha diszkomfort érzés.

Hogy hogyan csinálom?

Pontos "receptet" nem tudok adni, de azért van egy-két dolog, ami biztosan segít.

Fizikai szinten nyilván az, hogy bika erős a szervezetem, ill. jól regenerálódik, másképp nem ott tartanék, ahol tartok. Ez persze adottság kérdése, tudom, de nagyon rá lehet erre segíteni, ha lelki szinten rendben vagy. Ugyanis a kettő valóban összefügg 99%-ban. És már önmagában az borzasztóan gyengítő és romboló erő, ha valaki állandóan azzal van elfoglalva, hogy "jaj, beteg vagyok!" Bennem ilyesmi az utóbbi időben már fel sem merül. Orvoshoz is csak akkor megyek, ha Kreont akarok feliratni. Ez nem amolyan "homokba dugom a fejem" szindróma, csak egyszerűen nem foglalkozom többet az állapotom analizálásával, mint amennyit feltétlenül szükséges. Mert 27 évesen nem ez a "feladatom". Talán nagyképűen hangzik, de nem nagyképűségből mondom, inkább csak a megfelelő hozzáállást próbálom szemléltetni. Remélem, ez segít.

 

Balázs

GGabor1 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 274

Ja, és nem állandó jellegű, van, hogy elmúlik (viszont néha fekve is előjön). Meg ha például elfoglalom magam valamivel, nem figyelek oda rá, akkor van, hogy nem is fáj... hát érdekes dolog ez, valószínűleg lehet egy kis (?) pszichés alapja is, elég szorongó, hipohonder alkat vagyok. :) Mindenesetre azért érdekelne, hogy nektek volt-e hátfájásotok a gyulladás ideje alatt, illetve milyen jellegű. Amúgy az étvágyam szuper, és más tünet se nagyon van (esetleg időnként egy kis puffadás, meg enyhe hasi fájdalom, de szinte sosem akkor, amikor a hátam fáj), úgyhogy annyira nem tűnik súlyosnak a helyzet.

GGabor1 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 273

Egyébként hátfájás jelentkeztt nálatok? Mert nekem most pár napja van valami ilyesmi, és nem tudom eldönteni, hogy a krónikus gyulladásom miatt lehet-e vagy esetleg valami mástól (pl. gerincferdülés, ami elvileg szintén van). Leginkább tompa, néha kissé nyilaló fájdalom, illetve néha mintha égő jellegű is lenne. Van, hogy a gerincem környékén érzem, kb. a hát közepén, de van olyan, mintha "vándorolna" a fájdalom (hol feljebb, hol lejjebb fáj, de általában mindig be tudom azonosítani, hogy hol). Néha kissé "mélyebbnek", idegi eredetűbbnek is tűnik. Hasonlót a szegycsontom környékén is érzek időnként (meg ilyen már évekkel ezelőtt is volt), szóval csak a gyulladásre tippelnék, mert elvileg az is okoz ilyen tüneteket. Viszont gyulladásnál elvileg sugárzó jellegűnek kellene lennie, az meg azt jelenti, hogy egyszerre több helyen is fáj, nem? Pl. ha a goymorból sugárzik a hátba, akkor felteszem egyszerre mind a kettőt érzi az ember... nekem meg inkább csak a hátam fáj. :)

rizsfelfujt Creative Commons License 2011.03.03 0 0 272

Afintha, írtam egy emailt.

Előzmény: afintha (271)
afintha Creative Commons License 2011.03.02 0 0 271

Szivesen elolvasnam az eddigi vizsgalati eredmenyeket.

Előzmény: rizsfelfujt (270)
rizsfelfujt Creative Commons License 2011.03.02 0 0 270

Szia GGabor1, Afintha,

 

Köszi a válaszokat! Igen, laborvizsgálatok voltak, de a vizeletemben nem találtak semmi szokatlant. GGabor1 valóban én sem olvastam semmilyen fórumon, hogy szomjúság tünete lett volna bárkinek ezzel a problémával, ezért is írtam be ide. A belgyógyász ragaszkodott a teóriájához, mert szerinte nekem nem a megszokott hasnyálmirigy-gyulladásom van (valami olyasmit magyarázott, hogy az emésztőenzimek 3 fajtájából olyat támadhatott meg nálam a gyulladás, ami alacsony vérnyomást, illetve szomjúságot is okoz.. boccs, a béna magyarázásért, elég laikus vagyok a témában).

 

Előzmény: afintha (268)
GGabor1 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 269

Szerintem gyakorlatilag kizárt, hogy hasnyálmirigy-gyulladás okozza, semmi köze egy ilyen emésztőrendszeri betegségnek a szomjúsághoz. :) (Illetve sehol sem olvastam még ilyen tünetet + nekem se volt.)

Mindenesetre jobbulást!

afintha Creative Commons License 2011.03.01 0 0 268

Ha jol ertem, a belgyogyasz vegzett kulonbozo laborvizsgalatokat - verbol.

A vizeletedet is megvizsgalta?

Előzmény: rizsfelfujt (267)
rizsfelfujt Creative Commons License 2011.03.01 0 0 267

Sziasztok!

Én az iránt érdeklődnék, hogy szerintetek hasnyálmirigy-gyulladás okozhat folytonos szomjúságot? Nekem 5 hete kezdődtek a problémáim, folytonos szomjúságérzet volt az első két hétben, emiatt el is mentem háziorvoshoz, aki rögtön vércukorszintet mért, de ez normális volt. A szomjúság megmaradt, hiába iszom sokkal többet az előtte megszokottnál, olyan, mintha felhasználás nélkül átmenne rajtam. Aztán kb. 3 hete már étkezések után szédülök is, elmentem belgyógyászhoz, aki post-acut hasnyálmirigy-gyulladást állapított meg, napi 5-szor diétára és Kreon 25000 szedésére fogott. Azóta, mintha kevésbé szédülnék evés után, viszont a folyamatos szomjúság megmaradt, illetve sokkal szárazabb a bőröm, reggelente olyan, mintha sivatagban ébrednék. Nálatok jelentkezett szomjúság? Vagy ez esetleg egy másik betegség tünete, ami esetleg magát a gyulladást is kiváltotta? Előre is köszönöm!

Gyógyulást kívánok mindannyiunknak!

GGabor1 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 266

Amúgy az ultrahang nálam is mindig negatív volt, és az amiláz (eddig csak azt nézték) se emelkedett meg talán. :) Egyedül a CT mutatta ki anno a gyulladást, ha azt nem csináljuk meg, tán ma sem tudom biztosan, hogy mi is a bajom...

GGabor1 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 265

Nos, megvannak az eredmények, az alfa amiláz teljesen jó, viszont a lipáz némileg több a normálisnál, szám szerint 82 (7 és 60 között kellene lennie). Ez a mérsékelt emelkedés pont a krónikus gyuszinál szokott lenni, ugye? (Korábban ezt mintha nem nézték volna, meg nem is hallottam erről semmit, szóval nem értek a témához.) Mintha neten is ezt írnának, mármint hogy ha mérsékelten magas, akkor az a krónikusra utal (akkutnál elvileg a sokszorosa lenne a normálisnak + akkor az amiláz is meg lenne emelkedve). Szerintetek? :) Voltam belgyógyásznál, de ő se mondott igazán semmi okosat, csak hogy elképzelhető, h tényleg fellángolt a gyulladás, diétázzak, szedjem a kreont, meg ilyesmik.

Amúgy jelenleg csípő, ill. deréktáji, enyhe, néha égő, néha tompa fájdalmaim vannak (nem folyamatosan és nem fokozódik), meg étkezés után pouffadok időnként + kicsit hígabb a székletem, ennyi (az étvágyam jó), úgyhogy tényleg sanszos szerintem a krónikus gyuszi, korábban is mintha hasonló tüneteim lettek volna (bár akkor inkább csak deréktájon, de talán a csípő környéki dolgok is "beleférnek").

Ja, két apró eltérés is van még a véreredményemen, de ezek a hibahatáron belüli eltérések szerintem, vagy az is lehet, hogy a (zsírszegény) diéta miatt vannak: Lymhocyta 1, 84 (2 és 7 között kellene lennie, tehát kicsit alacsnyabb) + Hemoglobin 181 (140 és 180 között kellene lennie). Ezek nem igazán jelentenek semmi komolyat, ugye?

Degeczi Creative Commons License 2011.02.15 0 0 264

ilyenkor már a legkisebb érzést is bebeszéli magának az ember... szóval persze, volt mindenféle, én is azért csináltattam labort, és ultrahangot is - de semmit nem mutatott ki (mondjuk 2 éve a tényleg gyulladás is csak "szub-akut" minősítésű volt, nem volt szükség infúziós táplálásra sem, elég volt a szigorú diéta otthon - viszont így a kiváltó ok is ismeretlen maradt, csak tipp, h talán vírus, mert az alkoholfogyasztás nálam is havi 1-2 sör)

Előzmény: GGabor1 (263)
GGabor1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 263

Tegnap csináltattam. :)

Akkor neked-nektek nem volt alhasi fájdalmatok?

Degeczi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 262

laborvizsgálat gyorsan kideríti sima vérvétellel (lipáz, alfa-amiláz értékek)

ilyet kérhetsz magán rendelőkben is gyorsan, és még megfizethetően, ha nem akarsz TB-sre várni

Előzmény: GGabor1 (260)
GGabor1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 261

"Igazából még csak 24 éves vagyok, ezért lenne meglepő a krónikus hasnyál, plusz nem volt eddig semmi ilyen problémám, és ilyen jellegű hasfájásom. (Alkoholt nagyon ritkán iszom)."

 

Ettől még simán lehet krónikus gyuszi, nekem 23 évesen kezdődött, és szintén úgy, hogy semmi ilyesmi nem volt korábban + nem ittam, nem dohányoztam és zsírosokat se ettem. :) Vírusok is okozhatják, vagy pl. kialakulhat gyomorhurutból vagy nyombélgyulladásból is (elvileg nálam épp így történt).

 

Bár ezt csak úgy mondom gondolom azóta már kiderült, hogy pontosan mi a bajod és hogyan alakult ki. :)

GGabor1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 260

Sziasztok!

 

Hú, de kihalt ez a topic... remélem azért még felnéz ide valalaki néhanapján. :)

A véleményeteket szeretném kikérni. Kb. 2, 5 éve volt egy enyhe fokú krónikus hmirigx-gyulladásom (írtam is ide anno pár oldalas monológot ezzel kapcsolatban :) ), a farokrész gyulladt be konkrétan, majd kb. 1 évnyi diétázás után "meggyógyult", legalábbis a gyulladás eltűnt róla szép lassan, és elvileg sérülés se keletkezett a szervben (bár mondjuk néha még utána is éreztem derékégést, meg hasi fájdalmakat, a diéta mellett is, szóval nyilván nem gyógyult meg teljesen). Mindenesetre az elmúlt 4-5 napban úgy néz ki, hogy komolyabban kiújult, bár kissé furcsa formában: főként alhasi fájdalmaim vannak ugyanis, nem gyomor, és nem emlékszem rá, hogy anno ilyenek is lettek volna. Konkrétan tompa (néha picit élesebb), szinte mindig égő fájdalmat érzek, nem állandóan, hanem időnként, pár másodperc erejéig: néha bal oldalt, néha meg jobb oldalt, nagyjából a medencsecsont teteje mellett (bár ez változó, mintha "vándorolna" ez az égő, általában tompa fájdalom): nagyon ritkán mintha görcsszerű lenne, de nem ez a jellemző, és sosem tartós, csak pár MP-ig tart, nem is fokozódik. Emellett megvan a szokásos derékégés-fájás is (ami időnként konkrétan az oldalam, meg a hátam felé sugárzik: néha meg mintha a köldököm alatt égne egy csíkban), meg néha a gyomrom környékén is fáj, illetve puffadok is, szóval biztos, hogy valami kiújulásról van szó (vagy talán újra begyulladt: az elmúlt pár hétben kissé lazítottam a hmirigyes diétán, talán ezért), de ezeket az alhasi fájdalmakat nem tudom hová tenni, ilyenekre nem emlékszem a hmirigy-gyulladás kapcsán... mit gondoltok? Mennyire természetes ez, mármint, hogy alhasi fájdalmak-alhas égés is jelentkezik a szokásos hmirigyes tünetek mellett? Nem csak a köldökkel egyvonalban "kellene" fájnia, meg égnie a hasamnak? Nektek volt vagy van esetleg hasonló alhasi panasz?

Amúgy a közérzetem mindettől függetlenül egész jó (bár kissé szorongok persze, főleg, hogy elég hipohonder vagyok :) ), étvágyam is van, időnként fordul elő csak egy kis émelygés. Láz, hőmelkedés nincs, a székletem eleninte kissé "kásásabb" volt, meg zsírosabb, de ma már nagyjábók normálisnak tűnt (szigorúan diétázok, pirítós, teák, talán ezért).

 

Üdv mindenkinek.: Gábor

gliug Creative Commons License 2010.08.23 0 0 259
Elküldtem az e-mail címedre az eddigi leleteimet.
Előzmény: afintha (258)
afintha Creative Commons License 2010.08.23 0 0 258
Ha gondolod, kuldd at az eddigi osszes leletedet, vegigolvasom, hatha eszembe jut valami.
Előzmény: gliug (257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!