Keresés

Részletes keresés

BMiklós Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1071
Kedves Jon!

Szeretnélek megkérni arra, hogy gondold végig mielőtt bármit is leírnál, hogy amit leírsz abban mennyi az igazságtartalom. Tudatom veled, hogy továbbra is világosságban járunk, mert Jézus Krisztus él bennünk. Jézus vére megváltott mindenkit a szellemi sötétségből aki hisz Jézus Krisztusban, és elfogadta az Ő vérét engesztelő áldozatul. A Hit Gyülekezetébe döntő többségben olyan emberek járnak, akik elfogadták Jézus Krisztus megváltását. Ezek az emberek a világosságban járnak, mert Jézus Krisztus a világ világossága.

BMiklós

Előzmény: Jon (1070)
Jon Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1070
Hat ha a szellemi sotetseg okozhatna napfogyatkozast, 1000 HGY-s vigan eltakarna a napot barmikor.

Jon

steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1069
Jajaj, lebuktam azt mondod?

:-)

Én nem tudtam, hogy ez titok lett volna. Nyilvánvaló, hogy a gyülekezetben sok sikeres üzletember van (talán az átlagnál is több, és sikeresebb), akik sokat is adatkoznak, és nyilvánvaló, hogy akik elmentek, igyekeztek behalászni maguknak őket. Mert bármennyire is igyekeznek problémát csinálni a tizedből, dehát a BAGY sem tud másból megélni, csak a hívők adakozásaiból. Szóval biztos, hogy ők sem arra tanítjék a híveiket, hogy "nem érdekes gyerekek, nem kell fizetni semmit, majd az Ervin összedobja a terembérletet valahogy..." :-) Szóval ez a tized és adakozás körüli kavarás elég hmm... "vicces" dolog. :-)

Előzmény: Echo (1066)
steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1068
Bocs, a kifejezni j, és nem ly. :-)
Előzmény: steVe (1067)
steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1067
Gyors visszatérés, egy pár szó erejéig :-)))

"Tiszta Fradi-UTE rangadó az egész"

:-)

"De egyik fél sem tud talán igazán túllépni a történteken, teljes szívéből megbocsátani."

Azt nem tudom ki mit érez, de én nem vagyok ideges, és mérges sem senkire.

"el sem tudod képzelni, hogy volt yószándék is abban, amit tettek"

Személyesen megtapasztaltam a dolgokat, ezért hát... kevésbé. A jó szándékot nem így szokták kifelyezni (legalábbis én nem így szoktam)...

". A köny sikere lehet tisztulási folyamat, ahogy azt tanult HGYs kollégánk is reméli, hozzám hasonlóan. Azért is lehet ám imádkozni. De sokan, köztük Te sem hiszed el azt, hogy lehetnek hibák, problémák, "ügy"ek."

Ha vannak is "ügyek", valószínű, hogy nem barna könyveken, meg szektázós tvműsorokon keresztül fog megjavulni. Mindenesetre olyan szempontból nem rossz ez az egész, hogy az ember egy kis élettapasztalatot gyűjt, kitartóbb lesz, és a jelleme is megformálódik. Csak azokat sajnálom, akiknek a sok rágalom hallatán egy életre elmegy a kedvük a kereszténységtől. De hiszem, hogy Isten fog hozni áttörést, nagy krízisek után nagy áttörések szoktak lenni. Ez így jó, így izgalmas, mint egy kalandregényben. A dögunalom rosszabb lenne. Így meg nyilvánvalóvá válnak az emberek szívei, nagy érzések, árulások, hűségek, hitek, hitetlenségek, győzelmek, kudarcok, araszolgatások és nagy áttörések vannak. Szép az élet, higyjétek el. Harcolunk az igazságért és a jogért, gyűlöljük a gonoszságot, szeretjük az igazságot, és Isten megken bennünket öröm olajával, és a dicsőség szelleme nyugszik meg rajtunk. Tulajdonképpen nagyon élvezem a keresztény életet. :-) A gyülekezetben jól érzem magam, szeretem a testvéreimet, szeretem az Urat dicsérni, hallgatni az igehirdetést, ami komoly élményszámba megy mostanában. Meg igaz, nem kell annyira erölködni, Isten tesz ítéletet, én meg őrá bízom magamat. :-)

Előzmény: csick (1065)
Echo Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1066
Tudod kedves steVe, ez maga a beismerés.


"Anyagilag sem jártak rosszul, mert így most a zsíros vállalkozók tizede azért befolyik ám hisz a fő gondjuk az volt, hogy szerintük nem kaptak eleget, míg Németh Sándor szerintük sokat kapott "
" így az egészet lenyelhetik (elvégre okos emberekről van szó). Csak ez nem jött be."

Pénzről van itt szó, sok pénzről.
(Az akadémián biztso megdorgálnak ezért :-))

Előzmény: steVe (1061)
csick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1065
"(vagy nem?)" - nemtom, nem vagyok BAGYos. függetlenként "élvezem" a helyzetet, és várom, hogy a gyűlölködés vmi yóra forduljon. A baj csak az, hogy ennek jelenleg semmi esélyét sem látom, ezért jeleztem game over-t. Ez számomra már csak azért sem világos, mert két keresztény gyülekezetről van szó, ahol a felek kígyót-békát kiabálnak egymásra. Nem nevezném keresztényinek egyik oldal reakcióit sem, ha az lett volna, most testvér-gyülekezetekről beszélnénk. Hiszen az alap ugyanaz, a tanítások lényege ugyanaz (kellene, hogy legyen). De egyik fél sem tud talán igazán túllépni a történteken, teljes szívéből megbocsátani. Tiszta Fradi-UTE rangadó az egész.
Esmét mondom, a szakadás oka éppúgy keresendő a HGY belügyeiben is. A kiszakadók ott voltak, megélték a szituációt, nem Istentelen emberek, a hitük pedig ezt diktálta. Az anyagi különbség akár felmérhető is lenne. Személyes tapasztalatom azonban az, hogy egy számomra kedves, vidéki HGYcsoport vezetője kritikán aluli életszinvonalon élt, ami NSról nem mondható el. A különbség sok nullát tesz ki, pedig éppúgy teljes időben az Urat szolgálta. Ez valóban személyes tapasztalat.
"Csak ez nem jött be" - el sem tudod képzelni, hogy volt yószándék is abban, amit tettek. Hiszen kezdetben személyesen próbálták NSt figyelmeztetni. Mert akkor nektek "nem jön be".

" Először is nem határolódtak el tőle, sőt imádkoznak is a könyv sikeréért" miért kellene elhatárolódni a tartalmától, ha egyszer Ők is így látják. A stílusától, attól lehetne. A köny sikere lehet tisztulási folyamat, ahogy azt tanult HGYs kollégánk is reméli, hozzám hasonlóan. Azért is lehet ám imádkozni. De sokan, köztük Te sem hiszed el azt, hogy lehetnek hibák, problémák, "ügy"ek. Nem az ember, a gyülekezet a tökéletes, hanem a szándék, az akarat. Nem fogok pontosan idézni, csak a lényeget NS egyik tanításából:
"Legyetek tökéletesek, miként..." Igen, Isten ezt kívánja meg tölünk, de útmutatást ad arra is, hogy hogyan lehetünk tökéletesek: "Ha el is buksz, állj fel, és menj tovább" (ez itt totálisan nem szó szerinti idézet az ÚSZből, csak a mondanivalót tartalmazza). Mint mondottam, NS tanítása volt ez.

Hali
off
vát dáz it mín IMHOP?
on

Előzmény: steVe (1061)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1064
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeket, de ez nem old meg semmit.
Nane szerint kérjek bölcsességet Istentől. Ez oké.
Steve! Vidéki vagyok, ezért nem tudok elmenni a gyömrőire. De nem is ez a nagy probléma, hiszen itt ahol lakok is van gyülekezet. Hanem más a baj. De ezt nem akarom itt nyilvánosan megbeszélni. Azt hiszem az nem lenne helyes. Ha valaki szeretne segíteni nekem, küldjön emailt. Legszívesebben HGY-sekkel szeretném megbeszélni ezt. De nem akarok senkinek a terhére lenni!
steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1063
:-)

A nagy leleplezés:

Ok Január, mondd ki bátran, nincs értelme tovább titkolni: A könyv konspiratív jellegű, célja, hogy a gyülekezetre terelje a figyelmet, és ezáltal nagyobb teret biztosítson számunkra a médiákban. Így törtük át a média hallgatását a gyülekezettel kapcsolatban. Ez a Hit Gyülekezete titkos programja. Sőt, BL tulajdonképpen a HGy titkos ügynöke, inkognyitóban. A BAGY meg igazából csak figyelemelterelés... Te és NaNe is igazából beépített emberek vagytok, akinek az a célja, hogy a gyülivel kapcsolatos topicokat életben tartsátok... :-)))

Na jó, mostmár megyek, mára ennyi elegendő volt, most jól kifórumoztam magam egy ideig... Mindenkinek minden jót kívánok, és Isten akarata valósuljon meg mindannyiunk életében, és a Hit Gyülekezetét is áldja meg Isten gazdagon az ő kegyelme gazdagsága szerint. :-))))

Előzmény: Január (1062)
Január Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1062
Szerintem a könyv inkább NS munkálkodásának a gyümölcse.

Jan

Előzmény: faithful (1060)
steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1061
csick: "Mellényzsebből megállapítod egy gyülekezetről vagy mozgalomról, hogy Istentől való-e. Még azt is tudod, hogy miket éreztek személyesen, miket éltek meg a HGYben. No meg aztán egy jól kereső, hálistennek(!) szépen gyarapodó egyházat otthagyni, hogy mindent lehessen a nulláról kezdeni, az aztán a magamutogatás, becsvágy, de leginkább nyereségvány"

Bocsi, nem írtam oda, hogy IMHOP :-))

De én nem azt mondtam, hogy mindezt nem meggyőződéssel csinálták. Egyébként pedig nem nulláról kezdték (ha úgy kezdték volna, akkor azért az egész nemesebbnek is tünt volna), mert tagokat eddig csak a HGyból sikerült toborozni nem kevés agitációs (rágalmazós) munkával. Anyagilag sem jártak rosszul, mert így most a zsíros vállalkozók tizede azért befolyik ám, hisz a fő gondjuk az volt, hogy szerintük nem kaptak eleget, míg Németh Sándor szerintük sokat kapott. Meg talán az eredeti terveikben nem az szerepelt, hogy ők mennek el a HGyből, hanem hogy Németh Sándor nem veszi fel a kesztyűt, hanem megadja magát, és így az egészet lenyelhetik (elvégre okos emberekről van szó). Csak ez nem jött be. De persze mindezt úgy, hogy közben megmentik az egyházat (mondom, nem feltételezem, hogy makunknak bevallva, tudatosan gonoszságot követtek volna el, lehet hogy egyszerűen csak szellemi vakság az egész, nem tudom.) Úgyhogy sajnos nem tudom őket mártirnak látni.

csick: "BL pedig mint magánember írta meg a könyvet. Miért a BAGYot szídod?"

Én úgy tudtam, hogy a BAGYnak azért sok köze van hozzá. Először is nem határolódtak el tőle, sőt imádkoznak is a könyv sikeréért (vagy nem?). Másodszor a TV-ben is egy oldalon álltak. Ezek után mit gondoljak?

Echo: OK.

steVe

Előzmény: csick (1058)
faithful Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1060
Ez vegre 1 jo kerdes.

A lenyeg az, hogy a bagy vezetok magatartasa hozta letre azt a helyzetet, aminek a gyumolcse a konyv.

ff.

Előzmény: csick (1056)
csick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1059
T FF!

Megbocsáss, hogy nem haragszom, de mivel vélemyényem "ritkánkomment" TREX-éhez hasonlít (1999-06-25 13:02:56), vki más, kevésbé elvakult Tasztaltárs véleményére lennék kiváncsi.

Bocs.

Előzmény: faithful (1054)
csick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1058
Senki sem mondta azt, hogy a HGYben minden rossz vagy hamis lett volna. Én is ott tértem meg, nagyon jó volt hosszú évekig. Aztán érezhetően higult a tanítás és csak azt éreztem, hogy lejtőn vagyunk.

"Mivel ez a mozgalom nem Istentől van, félnek, és önmagukat akarják igazolni. Az önigazolás azonban addig nem lesz 100%, amig a Hit Gyülekezete továbbra is virágzik, és nő, és a Szent Szellem továbbra is mozog. Ezért a fő céltáblájuk a saját maguk előtt sötétre, démonizált-kriminalizált, agyonrágalmazott Hit Gyülekezete, és főként Németh Sándor, aki úgymond "megfélemlítette" őket."
Te aztán belelátsz adolgok mélyébe. Mellényzsebből megállapítod egy gyülekezetről vagy mozgalomról, hogy Istentől való-e. Még azt is tudod, hogy miket éreztek személyesen, miket éltek meg a HGYben. No meg aztán egy jól kereső, hálistennek(!) szépen gyarapodó egyházat otthagyni, hogy mindent lehessen a nulláról kezdeni, az aztán a magamutogatás, becsvágy, de leginkább nyereségvány. Erről egy szlogen jut eszembe: GONDOLKOZTÁL MA MÁR???!!!

Inkább Istent választani, mint gyülekezetet - de kiszúrtak magukkal. Nem lehetne esetleg tisztelni egymás hitét és meggyőződését? Kölcsönösen!!!

csocsi

Előzmény: steVe (1048)
Echo Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1057
Kedves steVe

Nem akartam és nem is akarok erről vitatkozni. A link, melyet beszúrtam, pont egy erről szóló vitarészre mutat és csak azért idéztem, mert belll megszólított.

Előzmény: steVe (1055)
csick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1056
"...az egész autonóm mozgalmat ennek fényében semmiképpen nem lehet szeretetből fakadó, Istentől való dolognak felfogni, hanem inkább rágalmazásnak."
Tehát rágalmazni nem lehet, ítélni azonban szabadon???

"...nem mint a Hit Gyülekezete hivatalos képviselői írunk ide, hanem mint magánemberek."
BL pedig mint magánember írta meg a könyvet. Miért a BAGYot szídod?
A megnyilvánulásaitok mindazonáltal a HGY/bibliai tanításokat tükrözik. Vagy tévedek?

Csocsi

Előzmény: steVe (1040)
steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1055
Kedves Echo!

A nyelveken szólással kapcsolatos teológiai vitákat már egy-két évtizeddel korábban lefolytatták az egyházban. A nyelveken szólást a hitesek, a bagyosok, a pünkösdiek, a szabadkeresztények, a karizmatikus katolikusok, és szinte minden karizmatikus, felekezetközi csoport elfogadja.

Jelenleg nem a nyelvekenszóláson van a vita, hanem a Szent Szellem extatikus megnyilvánulásain, valamint egyházvezetési kérdéseken. A nyelvekenszólásról esetleg külön topicot lehet majd nyitni az érdeklődők számára.

Mellesleg megjegyzem, hogy a szellemi harccal kapcsolatos teológiai vitákon is már túlnyomórészt túljutott az egyház, tehát a másik "van-e imakommandó topic" is visszalépésnek tűnik ilyen szempontból.

Előzmény: Echo (1053)
faithful Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1054
Szerintem sincs "ugy".

ff.

Előzmény: csick (1052)
Echo Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1053
Kedves belll

"Amikor én el kezdtem 'nyelveken szólni' a HGY-ben akkor gyakorlatilag az történt, hogy addig nem nyilvánítottak SZL-kel betöltekezett embernek, míg -a természetes szégyenérzetemet lekűzdve-egy kis hablatyot ki nem nyögtem magamból. Azóta persze ez rutinszerűvé vált, hiszen mindenki ezt teszi és állítom 99%-ban hasonló motivációból.

Szeretném leszögezni, hogy hiszek Isten beszédében és a nyelveken szólásban is. De fontosnak tartottam elmondani -elsőként - hogy a nyelveken szólás nem automatikus, hanem 'némelyeknek adatik'. "

Idézet innen

csick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1052
Hali, mindenkinek!

Tudtok-e (HGY v. BAGY oldal) bárminemű komoly kezdeményezést a HGYn belül, hogy felülvizsgálják, végiggondolják, van-e változtatnivaló az eddigi gyakorlaton (mert azt ne állítsa senki, hogy nincs min változtatni). Ha van, megírhatnátok. Bár NS szerint a HGYn belül nincs ügy.
Ha ez a fórum az egyetlen, akkor az már régen rossz, részemről game over.

Válászokra várva...

faithful Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1051
Kedves Jon,

Bartus Laszlo a tv nagynyilvanossaga elott kijelentette, hogy a Hgy-ben azert fizetnek az emberek tizedet, mert felnek az atoktol.
Ez annyira aljas es gusztustalan hazugsag, hogy ezutan teljesen jogos ebbol megitelni a konyvet, es azt, hogy mennyi igazsagtartalma lehet a konyvnek.

faithful

Előzmény: Jon (1049)
Laci Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1050
Nem a könyv megvételéről beszéltem, hanem az annak reklámozására való adásról. Bár tőlem arra költöd a pénzedet amire akarod, előttem nem felelsz érte ne félj. "Csak" Jézus előtt kell majd számot adnod erről is.

De, a Bartus Lacit a könyv megírása előtt is ismertem.
Összetörni meg nyílván nem NS törte össze azt a szerencsétlent, hanem inkább a saját kisebbrendűségi komplexusa.

Egyébként a stílusod szerintem nem üti meg a normális szintet. Ha így folytatod egyszerűen ignorálni fogom a beírásaidat.

Előzmény: Jon (1049)
Jon Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1049
Laci, legujabb mutatvanyosunk, a vadjaid komolyak, igazan.

"Na, és akkor most ti is nézzétek meg, hogy mire költik a ti pénzeteket? egy hazudozó, gyűlölettől fröcsögő vacak könyvnek a nyomatására. Akor inkább maradjatok ti is a szegényeknél szerintem.
A Bartust pedig ismeritek ti is, nekiugrik az mindenkinek. Ne félj, ha éppen úgy fordul a sors, akkor majd ellenetek ír könyvet. Szerintem meg van egy kicsit zakkanva szegény.
Ti se higyjetek el minden hazugságot."

A konyvet ha NEM vesszuk meg, attol meg Bartus nem mondja allattomos alamuszi hatulroltamados, igebe rejtett atkozodasat... Vagyis hogy atok ala kerulunk es kiesunk Isten kegyebol, de ha megvesszuk akkor bovelkedo eletunk lesz. Ha meg nem akkor mi vagyunk az okai...

Persze te nem olvastad a konyvet, alapbol atkozodonak es hazugnak kialtod ki... akkor azok is hazudnak kik szemelyesen igazoljak a konyv szamos "vadjat"? "A Bartust pedig ismeritek ti is..." Ezekszerint te is ismered, de honnan? Szerintem azt sem tudtad hogy letezik mielott megirta a konyvet, jo idovel azutan hogy "megzakkant". (Helyesebben : osszetorte NS mert nem ugy tancolt ahogy o futyult.)

Te se higyj el minden hazugsagot, megha NS mondja is azokat.

Jon

Huzd le a demont a fejedrol es terj meg, mert elkarhozol Lacikam.

Előzmény: Laci (1039)
steVe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1048
Kedves Laci!

"A BAGY-osok valóban soha sem tapasztalták meg a Szent Szellem új hullámát, és azért merrt ők féltek, hogy kiesnek a pixisből csinálták csak, ezért azt hiszik, hogy mindenki más is csak csinálja"

Szerintem azért ez így nem teljesen helytálló. Én sok BAGYost ismerek, akik őszintén az Úrban jártak, és velem együtt erősen megtapasztaltuk Isten jelenlétét, közösen imádkoztunk, stb. Biztos, hogy nem szimuláltak, meg ilyesmi.

A probléma az, hogy valami módon elhitették velük, hogy mindez nem volt tiszta. A BAGYos vezetők a minden emberben (keresztényekben) is megtalálható rossz indulatokat és az óemberi természet normális esetben elfolytott/megfeszített vágyait (hiúság, többnek tűnni akarási vágy, önérzet, irígységek, stb.) piszkálták fel, és valahogyan elhitették az őszinte keresztényeket is, hogy nekik van igazuk. Azt mondták, hogy mindannyiuk ugyanazokat a problémákat látták a gyülekezetben, és a Szent Szellem munkájában. Ez érthető, mert mindenkiben ugyanaz a romlott óember van, és a kísértő is ugyanaz. Innen van az említett egység. Ezt azért tudom, mert én is beleestem ebbe a hibába, és magamon tapasztaltam, hogy hogy tudok egy-két hét alatt teljesen megváltozni negatív értelemben. De az Úr szólt, és még időben megtértem. Mindazáltal a mechanizmust megismertem. Ahogy a hazugságot hallgattam előttem tisztelt tekintélyek (most BAGYos vezetők) szájából, pillanatok alatt fanatizálódtam, ahogy a többiek is. Én aztán kijöttem ebből (utána még sokat szabadultam belőle), ők pedig a hazugságot igazságnak fogadták el, és rágalmazni kezdtek, és terjeszteni a hazugságot, mintha az lenne az igazság és az evangélium.

És biztos vagyok benne, hogy a vezetők is megtapasztalták Isten jelenlétét és erejét, mert lehetetlen, hogy valaki több évig totális tudatos képmutatásban éljen, és közben működjenek rajta a Szent Szellem ajándékai (mert működtek, az tény). Az ige is azt mondja, hogy vannak, akik megtérnek, megmosatnak, megízlelik az eljövendő világ erőit, és elbuknak utána. Nagyon intő példa, hogy ha az ember beengedi az irigységet, a hatalomvágyat és egyéb illegális kivánságokat, pénzsóvárgást, és teret enged az óembernek, az mihez vezethet.

Most nemrég láttam, hogy az egyik BAGY-os vezető sírva kért bocsánatot a TV-ben a magyar néptől azért, amiket a HGy-ban tett. És szemmel láthatóan ezt ő teljesen elhitte, és helyesnek gondolta, nem szimulált (bár igaz, hogy ő foglalkozására nézve színész volt, mielőtt megtért, de mindazáltal nem hiszem, hogy előadás lett volna). Teljesen megütköztem. Úgy tűnt, hogy ez az ember teljesen meghasonult korábbi önmagával. Valamennyire el tudom képzelni, milyen folyamatok játszódhattak le ezekben az emberekben, mert ugyanezek a kísértések és szakító erők próbálják befolyásolni szerintem az összes keresztényt.

A szimulálással kapcsolatban: Bizonyos, hogy ők is megtapasztalták a Szent Szellem jelenlétét és erejét, de valamiért egy megfelelési kényszer alakulhatott ki bennük, és ezért el kezdtek szimulálni, mert azt gondolták, hogy így felelnek meg a "felkent Isten szolgája" felé felállított elvárásoknak. Ez teljesen az ő hibájuk, a gyülekezet soha nem buzdított erre senkit. Aztán miután már nem bírták a saját maguk által létrehozott kényszert, meghasonlottak, és a saját hibájukért a gyülekezetet, a Szent Szellemet, meg a testvéreiket kezdték vádolni. Azok az emberek, akikben meg valamiért elégedetlenség volt, maguk köré gyűjtötték azáltal, hogy felgerjesztették az illegális kívánságokat a hívőkben, és elszakadtak.

Mivel ez a mozgalom nem Istentől van, félnek, és önmagukat akarják igazolni. Az önigazolás azonban addig nem lesz 100%, amig a Hit Gyülekezete továbbra is virágzik, és nő, és a Szent Szellem továbbra is mozog. Ezért a fő céltáblájuk a saját maguk előtt sötétre, démonizált-kriminalizált, agyonrágalmazott Hit Gyülekezete, és főként Németh Sándor, aki úgymond "megfélemlítette" őket.

Szóval egyszerűen jól kiszúrtak magukkal.

Előzmény: Laci (1041)
Pokat Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1047
1. Németh Sándor azután tette ezt a kijelentést, miután a Fidesz elrendelte a vizsgálatot.
A @Tv2 riportere megkérdezte, hogy miért nem előbb kérte a vizsgálatot, miért csak azután, hogy a Fidesz már elrendelte. Érdembeni választ nem adott.
2. Németh Sándor semmilyen felelőséget nem vállal semmiért, és semmit nem ír alá. Így könnyű.
Előzmény: Echo (1046)
Echo Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1046

Gyülekezeti vizsgálat saját kérésre


Németh Sándor vezető lelkész visszautasítja a vádakat Mindenfajta vizsgálat elé félelem nélkül nézünk, örülünk, ha fény derül az
igazságra – hangoztatta Németh Sándor vezető lelkész a Hit Gyülekezete
tájékoztatóján. A Pénzügyminisztériumnál és az Állami Számvevőszéknél a
gyülekezet gazdasági vizsgálatot kezdeményez saját maga ellen.

Teljes cikk

Vérapó Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1045
"Mi az igazság? Az igazság nem az, hogy a vélt/valós bűnöket ország-világ előtt kipellengérezzük, és keresztényeket
adunk el hírként a médiának, és a világi hatóságok előtt törvénykezünk. "

- A prófétáktól Jézus Krisztusig és az apostolokig senki sem szégyellte "meszelt síroknak", "mérgeskígyófajzatnak" s hasonlóknak nevezni nagynyilvánosság előtt a szemforgató cinikus pénzsóvár vallási vezetőket.

Németh Sándor ilyen. Egyébként ő sem válogatja meg a szavait, például a nyilvános terjesztésre szánt újságokban sem.

Előzmény: steVe (1040)
Vérapó Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1044
Ez lenne a keresztény stílus? Atkozott, aki gúnyolódók székében ül, vagy mi...
Előzmény: belll (1038)
Vérapó Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1043
"Egyébként valahogy az az érzésem, hogy te minket akarsz üldözőknek, meg gonoszoknak beállítani, holott mi nem
csinálunk sajtókampányt senki ellen, nem feketítünk be senkit, stb."

- És a pápa? 1:0. A tételed már nem igaz!

"Rodney Howard Browne pedig Isten embere, és sokkal többet tett le az asztalra, mint mondjuk te. Ezért nem hiszem,
hogy jogosan vádolhatnád őt."

- mi alapján méred, hogy ki mennyit tett le az asztalra? Csak nem prejudikálsz, öregem?

- a vád akkor is igaz, ha egy gazember mondja. Az igazság természete olyan, hogy nem függ attól, ki mondja. Ezt egyébként állítólag Sátán is alkalmazza, nagy sikerrel *grin*

Előzmény: steVe (1032)
Vérapó Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1042
"A többieknek: Nem értem, miért kell a gyülekezetet szídni agyba-főbe. A gyűlölködés nem old meg semmit. Akik nem
értenek egyet a gyülekezet tanításával, vagy a Szent Szellem extatikus megnyilvánulásaival, vagy akár Németh Sándor
szolgálatával, akkor nyugodtan járhatnak más gyülekezetbe, de ezt gyűlölködés és rágalmazás mentesen is lehet
csinálni. Én ezt választom, ti nem ezt. Mit kell ezen ennyit vacakolni? "

Ezt mondd az imakommandósoknak, öregem, akik hónapszámra átkozzák a lelépett fejeseket.

Előzmény: steVe (1027)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!