Keresés

Részletes keresés

arrius7 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 11934

Egyszerű ügyvédi konzultáció esetén a bevett összeg (legalábbis vidéki megyeszékhelyen) megkezdett óránként 10e. De találkoztam már olyannal is, aki számlával sem kért többet 6,5e-nél.

Előzmény: interm (11933)
interm Creative Commons License 2015.09.15 0 0 11933

Köszönöm a választ, megértettem. Hasznos dolog ha létezik ilyen hely ahol az ember mások véleményét is megismerheti egy dologról. Még az is lehet hogy ekkor jön rá hogy eddig tévedésben volt a az Őt foglalkoztató ügyben. Ez most nem ez az eset. Tizes ügyvéddel eddig nem találkoztam, csak huszassal, vagy afelettivel de biztosan én vagyok a béna. Holnap intézem.

Előzmény: arrius7 (11928)
youlcsi Creative Commons License 2015.09.15 0 0 11932

Köszönöm :)

Már csak a fellebbezést kell megszülnöm valahogy, bár egyenlőre az sem tiszta, hogy mi ellen kellene fellebbeznem :o

Előzmény: twiaj (11931)
twiaj Creative Commons License 2015.09.15 0 1 11931

Elég egyszerű: szó szerint kell érteni. A levelet az ONYF-nek címzed. A borítékot viszont (amiben az ONYF-nek címzett levél van :)) a BKMKH-nak küldöd postán / viszed be személyesen. :)

Előzmény: youlcsi (11927)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.09.15 0 1 11930

a céges email a munkáltató tulajdona. Már a kérdés is nonszensz, amit írsz

Előzmény: snufkin22 (11929)
snufkin22 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 11929

Mit tehetek, ha a volt munkáltatóm kilépésem után is használja a volt céges e-mailem? többszöri felszólításra hogy törölje a fiókot, megváltoztatta a jelszót, de nem törölte a fiókot, mert nem jött vissza az e-mailem hibaüzenettel.. tehetek valami jogi lépést vagy hagyjam, hogy visszaéljen vele???

arrius7 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 11928

Ha eltérőek az álláspontok praktikus jegyzőkönyvet felvenni, de senki nem kényszerítheti a másik felet arra, hogy valamit aláírjon - ők sem kényszeríthetnek téged. Ettől függetlenül lehet hogy kötelesek lennének szerződést kötni (de erről meg kéne nézni a jogszabályt). Szerintem ez a dolog elég összetett ahhoz, ne mi okoskodjunk tovább, hanem ügyvédre kéne azt a tizest rászánni.

Előzmény: interm (11926)
youlcsi Creative Commons License 2015.09.14 0 0 11927

Üdv!

 

A kezdeti probléma nem is jogi, inkább technikai...

Egy fellebbezést kellene megírnom, de már a címzésnél elakadtam.

 "Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központhoz címzett, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál benyújtott, illetékmentes fellebezéssel élhet"

 

Akkor most hova??? 

Lehet, hogy én vagyok nagyon értetlen, vagy csak nem tudok elvonatkoztatni a szó szerint leírtaktól, de ez nekem nem jön össze... vagy csak simán a BKMK postacímére (ami 1916 Budapest lenn?), és ráírom, hogy Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központ?

 

Köszönöm a segítséget :)

interm Creative Commons License 2015.09.14 0 1 11926

Rendben, igazad van, pontosabban fogalmazok.

 

"Lakossági mellékszolgáltatási szerződés" nyomtatvány kitöltése során jutottam el a IX. ponthoz ahová csak azt voltak hajlandóak beírni és elfogadni, hogy 2014.02.26. folyamatos. Mondtam nekik hogy ettől a dátumtól még egy évvel később sem volt módom bejutni a házba, csak 2015. június 26-án. A lakás kulcsa közben a jogcím nélkül ott tartózkodó embernél, annak elhunyta után pedig az Önkormányzatnál lapult a fiókban, illetőleg az elhunyt lányánál volt aki a huszadik felszólítás után sem volt hajlandó kiüríteni az ingatlant. Végül az önkormányzat sokadik fenyegetésére tette csak meg, úgy 6 hónap után. Igen a jelenlegi óraállással szeretném ami szerintem annyi mint ami tavaly decemberben volt. merthogy senki sem lakott ott. Tudtommal. Valóban a feleségem nevére , és volt meghatalmazásom. Két tanú is aláírta.

Igen, szerettem volna megkötni a szerződést, de csak akkor lettek volna erre hajlandóak amennyiben ott helyben befizetem  a nem tudni mikor, és kik által generált tartozásokat. Mivel ezt nem voltam hajlandó, patthelyzet állt elő. Ekkor kértem a jkv felvételét amit  félbeszakított a biztonsági őr  mert nem fogadtam el hogy mást ír a jegyzőkönyvbe a hölgy mit amit én mondok.

Megőriztem a higgadtságomat, nem hangoskodtam nem fenyegettem senkit. Tehát még egyszer :nem hőbörögtem, nem hangoskodtam, civilizált hangnemben mondtam ezeket a dolgokat. Annyira simulékony azonban csak nem lehetek hogy engedek a noszogatásnak és csak fizetek mások helyett pusztán  azért hogy a kedvében járjak a szolgáltatónak.

 

Most megint ott tartunk hogy a személyes ügyintézés eredményesebb vagy a levelezés. Soha sem lehet tudni szerintem mikor-melyik.

Azt még nem mondtam, hogy az egyezkedés első órájának a vége felé egy ismeretlen fazon odajött a székemhez és azt mondta : uram őszintén kívánok Önnek sok türelmet és elszántságot ahhoz hogy végigvigye a dolgot mert amit önnel csinálnak az eszméletlen. Nem pont ezt a szót használta. A másik pultnál ülhetett mellettem vagy 1.5 méterrel, és fülelt közben...

Egyébként olyan van hogy megtagadja a szolgáltató a jegyzőkönyv ( az Ő szóhasználatuk szerint bejelentő) felvételét?

Meg még az jutott eszembe ma, hogy a házban, vízórát cserélt a Művek 2 éve. Akkor már bőven nem élt  a tulajdonos Hölgy akinek a nevére jöttek a számlák még a napokban is. Az ott lakó bácsi pedig lapított. Nem jelentette be hogy halott a számla címzettje. Mit írhatott alá? Az idős bácsi nem úgy néz ki mint az idős hölgy. Nem tűnt fel a különbség? Nem kellett volna meghatalmazást kérni. Milyen néven igazolták a munka elvégzését, merthogy a Művek azt mondja Ők nem tudtak a számlacímzett elhunytáról.

Szerinted van olyan, hogy kivezetéssel fenyegetek egy ügyfelet, mert nem fogadja el a valótlan tartalmú hiányos jegyzőkönyv felvételét?

Előzmény: arrius7 (11925)
arrius7 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 11925

"Az óra pedig nincs átírva." Talán ez lehet a probléma egyik gyökere, hogy az emberek a szerződésváltást 'az óra átírásának' nevezik, meg azt mondják, hogy 'kinek a nevén van az óra'.

Mert tulajdonképpen mit szeretnél? Egy új szerződést kötni az adott felhasználási helyre, fogyasztóként a feleségedet megjelölve, mostani dátummal (a szerződés dátumaként és a szerződéses jogviszony kezdetének időpontjaként), a jelenlegi aktuális óraállásokkal. A többi a Te szempontodból nem számít - az hogy az új szerződés megkötése előtt mi történt, a korábbi esetleges tartozásokat hogyan és kitől vasalja be, a szolgáltató problémája. Én azt kérném tőlük, hogy a fent körülírt új szerződés megkötését kérd a szolgáltatótól (amelyre ha monopolhelyzetben vannak, asszem törvény is kötelezi őket - de ennek utána kéne nézni), a megelőző időszak tekintetében pedig indítsák meg a szükséges eljárást azzal szemben, akivel szemben azt jogosnak vélik.

Ezzel együtt is azért nem helyes bármely ügyintézéskor hőbörögni, mert ilyen alap-hangvételből még sosem jöttem ki jól. Mindig meg kell őrizni a higgadtságot, a helyzet kulturált áttekintésére törekedve. Végső esetben lehet hivatalos formájú levélben is intézni a dolgot, arra legalább ők is meg tudják gondolni a választ.

Előzmény: interm (11922)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 11924

szerintem szabálytalanul jártak el, annyiban, hogy a jegyzőkönyvet a tényállás szerint kell felvenni, ahogy jelezted, és senkit nem érdekel, tetszik-e nekik vagy sem.

A többi részére nem tennék javaslatot

 

Előzmény: interm (11922)
interm Creative Commons License 2015.09.13 0 0 11923

Így utólag átnézve a helyesírási hibákért pedig elnézést kérek, kicsit izgatott vagyok ez minden.

interm Creative Commons License 2015.09.13 0 0 11922

Hali!

 

Pár hete megtörtént a mérőhely szabványossági felülvizsgálat. 162 ezer helyett, volt jelentkező aki elvégezte 15 000+ ÁFA-ért. Visszakötötték a villanyt.

 

Ez év július 27-én levélben kértem az adatváltozás bejegyzését a vízóra tekintetében. Csatoltam a bírósági végzést, a feleségem aláírt 2 tanúval  igazolt meghatalmazását, a lakáskulcs átvételekor kiállított jegyzőkönyvet június 26 ról, valamint a tulajdoni lapot, és a fotókat az órákról és a plombákról. Július 29-én kaptam választ, amit ide bemásolok:

 

Tisztelt Ügyfelünk! 

 

 

Köszönjük, hogy bejelentésével bizalommal fordult ügyfélszolgálatunkhoz, megkeresésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

 

A Társaságunkhoz érkezett adat változással kapcsolatos tájékoztatása alapján a nyilvántartásunkat felülvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy a fenti elkülönített felhasználói helyre vonatkozóan nem rendelkezik érvényes Lakossági mellékszolgáltatási szerződéssel.

 

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Munkatársaink a továbbiakban is készséggel állnak rendelkezésére a lenti elérhetőségek bármelyikén.

 

 

Tisztelettel ...........

 

meo csoportvezető

 

Ekkor eszembe jutott amit írtál vagyis hogy miért nem személyesen intézik az ilyesmit az emberek. Hát legyen, és kezdjük háttal a mondatot...

 

Mivel tudom hogy van vízszolgáltatás a címen, ezért bementem a Váci útra a központjukba. Ott elmondták hogy nekik nincs is nyilvántartás a partnerekről, csak a Díjbeszedő Zrt-nél. Ezt mondjuk nem hiszem, de akkor mit is vizsgáltak felül? Erre nem tudtak választ adni.

 

Elmentem a XI. kerületi kirendeltségre. Pár perc várakozás után sorra kerültem. A szokásos pakkot vettem elő, végzés, jegyzőkönyvek stb. Jött is az első kérdés hol a halotti akvi kivonat? Nálam nincs, de van végzés, aminek a 2. oldalán ott van,  hogy elhunyt a hölgy 5 éve. Mondtam, eszerint ugynúgy hunyt el mint a halotti akvi kivonat szerint. Ekkor rövid tanácskozás következett, ami után úgy folytatta a hölgy, hogy csak folyamatosan tudja átírni. Az mit jelent kérdeztem. Azt hogy ki kell fizetni a 26 ezer Ft hátralékot. Mondtam erre hogy az ki van zárva, senki helyett semmit sem fizetek, majd fizet a bácsi lánya mert Ő örökölte a vagyontárgyakat ékszereket kp-t és ezzel a tartozásokat is.pláne hogy az önkormányzat meg a jogcím nélkül ott lakó bácsi ott tett keresztbe nekem ahol tudott. Jött ere az ügyfélszolgálati vezető Ő megint csak a folyamatos átvételt erőltette mondtam hogy erre nincs esély. Ekkor állítólag a cég ügyvédjével konzultáltak azt hozták ki a végére, hogy egyetemlegesen felelünk a tartozásért. Mondtam ere cseréljenek ügyvédet mert az ki van csukva, hogy tucatnyi ember kezében fordult meg az ingatlan kulcsa, és most tőlem kérik azt amit eddig meg sem próbáltak behajtani. Elmondtam továbbá hogy az 4- vagy 5 éves huzavona meg a jóval egymillió feletti indokolatlan kiadások miatt most már azon gondolkozom mindenkinek felszámolok minden igazolható költséget mert már elegem lett. Azt  még nem mondtam hogy az elhúzódó egyezkedés alkudozás folyamán egy két biztonságis ott sertepertélt hallgatózott mögöttem, és időnként szemkontakt valamint fejbiccentés tudatta az ügyintézővel hogy jót mondott-e nekem vagy sem. Szegény már nagyon ki volt, de nem tudok mit tenni végére akarok járni a dolognak. Láttam rajta nagyon ideges lett ezért nyugtatni próbáltam hogy biztonságban vagyunk mett az Úr itt vigyáz ránk. Ettől sem lett lazább. Közben töltögettük a szerződést amin általam még sosem hallott számok voltak amik alatt nekem alá kellett volna írnom. Kérdeztem mik ezek? A vezető mondta a választ de az ügyintéző belejavítot mert rosszul tudta tudták ezért nem derült ki végül is mik ezek. Mondtam nekik muszály szabályosnak lennie a szerződésnek, mert már elég károm volt és semmi olyat nem írok alá, amiből bajom lehet, és majd azt kapom hogy : Uram miért írta alá ha nem tájékoztatták.

Nem jutottunk egymással semmire, csak folyamatos megjelöléssel voltak hajlandóak átírni, patthelyzet lett. Azt mondtam erre hogy akkor vegyünk fel bejelentőt az esetről, ahol leírjuk mi történt ki mit állít, és mire nem hajlandó. Megírta az ügyintéző hogy nem fizetem ki és nem lehet szerintük csak folyamatosággal. Elmondtam továbbá hogy azt állítja a Vízművek a levelében, hogy nincs is itt szolgáltatás a címen. Erre azt válaszolta nem ír ilyet. Szerintem meg majd én elmondom mi lesz benne, ahogyan Ők is leírják az álláspontjukat, aztán majd a jogászok egyezkednek. Ekkor elém tette amit eddig írt azzal hogy nézzem meg, ha jó írjam alá. Ránézek a papírra é rajta van hogy a bejelentő nem én vagyok, hanem az 5 éve elhunyt idős hölgy ráadásul személyesen van itt. Megborzongtam. Montam ez nem lesz jó és halott látó lehet közöttünk. Vissza vette eltépte elkezdett javítani a gépben, miközben mondtam, ha nem lesz megoldás, minden igazolhatő ezután felmerült költséget kárt elmaradt hasznot peres úton fogok rajtuk érvényesíteni. Ekkor elszakadt a cérna azt mondta a biztosági ember utasításképpen "a kisasszony nem ír semmit, leteszi a tollat ennyi volt" Montam erre hogy sajnos ennek a módja az a jegyzőkönyv felvétele, és ha nem teszik hangfelvételt készítek. Erre azt mondták akkor azonnal haggyjam el az épületet. Mivel a telefonnal nekiláttam előcsalogatni a megfelelő ikont. Mögém léptek hogy azonnal menjek ki tilos a felvétel ezért kivezetnek ha nem indulok. el. Elindultam kimentem az ajtón és ennyi.

 

Mi legyen most? Ez csütörtökön történt, az ügyvédem szerintem nyaral, nem érem el, van-e valami határidő amiből kicsúszhatok emiatt. Az óra pedig nincs átírva.

 

Minden segítő tanácsot elfogadok, sőt kérem.

 

Előzmény: arrius7 (11874)
Barbika8986 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 11921

Kedves fórumozók!

 

Az alábbi eset miatt kérek véleményt mindenkitől, aki érdemben hozzá tud szólni! A helyszín és a nevek fiktívek (amennyiben az véletlenül egybeesik valakinek a nevével, az a véletlen műve!), a történet valós.

 

A történet egy makkosfüzitői horgászegyesület saját kezelésű víztározóján történt. Takáts János az egyesület halőre tett egy megjegyzést kb. két hónapja az egyik horgásztárs felé, aki egy horgászat alkalmával az elfoglalt horgászállás előtt egy másik helyre akart leülni és még a szóvá tétel időpontjáig az előzőleg kiszemelt helyen volt egy-két személyes dolga, megjegyezve, hogy foglalt hely nincs! Majd kb. rá két hétre egy másik horgásztárs, Buga Jakab (aki mellesleg társadalmi halőr) egy este lement beetetni egy helyet, ahol másnap reggel horgászni szeretett volna. A biztonság kedvéért két egymás mellett lévő helyet etetett be, tudva azt, hogy más is mehet horgászni és akkor a két hely közül az egyik talán szabad lesz. Másnap reggel ment is horgászni és ahogy sejtette az egyik foglalt volt, ott ült a nyugdíjas Horváth Gáspár. Ő leült a másik helyre, ahol történetesen Takáts János ellenőr szokott pecázni. Később csatlakozott mégy egy horgásztárs, Mondjuk Ernő  (aki mellesleg szintén társadalmi halőr)a duóhoz, immár hárman vallatták a vizet. Kis idő múlva érkezett Takáts János halőr úr is horgászni, de mivel látta, hogy a megszokott helye (amit minden horgászat alkalmával etet is, saját elmondása szerint, természetesen az etetés mértéke a horgászat során az etetőkosár használatával kerül be az etetés és mindig csak annyi!!!) már foglalt, leült azon az oldalon az utolsó horgászhelyre, ami kb. 50 méterre volt a másik három horgásztól. Buga Jakab fogott is két pontyot, majd később egy amurt. Mivel már meg volt a napi limitje, elkezdte összeszedni a horgászfelszerelését, hogy abba hagyja a horgászatot. Akkor viszont már Takáts János halőr úr is indult haza. Hazafelé tartva odaszólt Buga Jakabnak, hogy könnyű etetett helyen halat fogni. Erre senki nem reagált semmit. Majd később megjegyezte még indulásképpen az ott ülők felé, hogy: "csak nehogy eltűnjön innét a camping székem!" Erre már Horváth Gáspár reagált, hogy:"ugye nem ránk gondolsz, hogy elvisszük innét a székedet?!" Erre már további párbeszéd nem hangzott el. Az viszont tény, hogy Buga Jakab hazament és otthon számítógépen készített egy figyelem felhívó "plakátot", az alábbi szöveggel: "EZEN A HELYEN CSAK TAKÁCS JÁNOS FŐHALŐR ENGEDÉLYÉVEL SZABAD HORGÁSZNI!" Aláírásként ezt írta oda: "HORGÁSZEGYESÜLET TAGSÁGA", melyet levitt a tóra és az említett helyen a vízben felállította. Egyébként ezt a táblát másnap egy éppen ott horgászni akaró horgásztárs vette ki, akinek útban volt.

Ezt követően egy másik horgásztárs, Németh Ottó (aki mellesleg szintén társadalmi halőr)  lefényképezte és megosztotta a facebookon. Erről Takáts János urat a gyermeke értesítette, aki meglátta a megosztást a világhálón. Időközben ez a megosztás eltűnt a hálóról, de Takáts János a fegyelmi bizottság elé vitte az ügyet, melynek Ő maga is tagja.! Természetesen Ő nem fog szerepelni fegyelmi bizottsági tagként a tárgyaláson, helyette egy tagot kérnek fel, illetve a fegyelmi bizottság vezetője az elnök úrra gondolt, hogy lépjen be harmadiknak Takáts János helyett. A fegyelmi tárgyalás elvileg jövő héten lesz. Időközben ezen a hétvégén Takáts János halőri szolgálat közben Németh Ottónak nekiszegezte a kérdést, miszerint: "Mi volt ez az internetes megosztás? Megbeszélhetjük ám ezt másképp is! Négyszemközt! Kitépem a szakálladat!!!" Tette mindezt három horgásztárs (akik mellesleg szintén  társadalmi halőrök mindhárman!!!)  jelenlétében!!! Természetesen nem szólt neki vissza senki. Az ügy per pillanat itt áll. A fegyelmi tárgyalás hamarosan meg lesz. Várom és kérem a véleményeket, hogy ki hogyan látja az adott történetet, kinek milyen szerepe van ebben és milyen büntetési tételt kellene (ha kellene) alkalmazni és kinek mekkorát, mit?! Nagyon kérek mindenkit, hogy írják le a véleményüket és tegyenek javaslatot, természetesen a jog adta kereteken belül! Üdvözlettel: Egy makkosfüzitői egyesületi tag

James 42 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 11920

Ja, hát más indokot én se tudok mondani.  :-)

Előzmény: ike58 (11919)
ike58 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 11919

Azt gondolom nem elég figyelmesen olvastad el az eddigieket. Röviden: Telekom eladta nekem 900 Ft-ért. De ezt vissza is adja nekem ha kérem. Kérem. Én eladtam a vevőmnek 5.000 Ft-ért, és hiába kéri nem adom neki vissza az 5.000 Ft-t. Csak ezt meg is szeretném indokolni valami elfogadható és jogos indokkal  azonkívül hogy azért nem  adom vissza mert egy púpos geci vagyok.

Előzmény: James 42 (11918)
James 42 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 11918

Szerintem igen, de a Telekom ígérte, hogy visszatéríti, és mivel ez amúgy is az ő saruk, így az új tulajnak hozzájuk kellene fordulnia.

Előzmény: ike58 (11917)
ike58 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 11917

Ezt maga a T-Home irja: A mobilalkalmazás leállásának következtében a ’txtr Beagle e-könyvolvasó vezérlése is megszűnik, és az eszközre a továbbiakban új e-könyvek áttöltésére nem lesz lehetőség. A Magyar Telekom Nyrt. a Beagle e-könyv olvasóval rendelkező ügyfeleknek az olvasó vételárát igény esetén visszatéríti

Nyilván ők is azért adják vissza az árát mert használhatatlan szar lett abból amit egyeseknek (nem nekem) horror áron eladtak. De nem is ez volt kérdésem hogy most konvergáló programmal vagy valamilyen egyéb körülményes módon lehet-e használni vagy nem, hanem az hogy ebben az esetben van -e valami alapja a vételár visszakövetelésének.

Előzmény: James 42 (11916)
James 42 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 11916

Azért azt nehezen hinném, hogy egy akármilyen e-book olvasóra kizárólag egyetlen weboldalról lehessen könyvet letölteni, pláne, ha még egy okostelefon is kell az átvitelhez. Szerintem akkor ugyanígy bármilyen elektronikus könyvet át lehet rá tölteni a Bluetooth kapcsolaton keresztül, ha annak megfelelő a formátuma. Ha esetleg nem, akkor meg lehet, hogy van valami konvertáló program az átalakításhoz.

Előzmény: ike58 (11915)
ike58 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 11915

Pont egy éve vettem a T-Hometól  egy okostelefont és akkor volt egy olyan akciójuk hogy a telefon mellé 900 Ft-ért meg lehetett venni az egyébként 14.000 Ft-os áron árult Beagle E-book olvasót. Ez egy elég gyenge kis készülék nincs rajta usb  vagy más csatlakozó csak Bluetooth és okostelefon segítségével lehet rá könyvet tölteni a txtr weboldalán keresztül. El is adtam még tavaly karácsony előtt apró hirdetés útján 5.000 Ft-ért. Akkoriban 6-7.000 Ft körül kínálták ezeket a Vaterán. Most kaptam egy levelet a T-Hometól:

 

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy partnerünk oldalán történt okok miatt a Telekom txtr e-könyv áruház október 31-én bezár, ezzel egyidejűleg a ’txtr applikáció, valamint a ’txtr weboldala is elérhetetlenné válik.

A mobilalkalmazás leállásának következtében a ’txtr Beagle e-könyvolvasó vezérlése is megszűnik, és az eszközre a továbbiakban új e-könyvek áttöltésére nem lesz lehetőség. A Magyar Telekom Nyrt. a Beagle e-könyv olvasóval rendelkező ügyfeleknek az olvasó vételárát igény esetén visszatéríti. 

Magyarul azon a 3 vagy 4 könyvön kívül ami épp rajta van mást már nem lehet olvasni vele. Gyakorlatilag használhatatlan. Az odáig rendben van hogy a T-Home nekem ha kérem meg ha a számlát megtalálom visszaadja a 900 Ft-t. A kérdésem az, hogy aki megvette tőlem követelheti-e rajtam az 5.000 Ft visszafizetését? Mondjuk ilyen ügyben pertől nem tartok, csak ha egyáltalán felhív a vevő és kéri a pénzt mit mondjak neki miért nem adom vissza? Mert nyilván nem akarom visszaadni. Nem érzem úgy hogy tisztességtelenül járnék el, rajtam kívül álló okok miatt lett használhatatlan a készülék. Tanács?

zmagix Creative Commons License 2015.09.10 0 0 11914

Nem tudom mi lesz, de nekem az az érzésem egy szakmailag kezdő csapat nyitotta meg az üzletét. Most találtam meg a reklámot az interneten is. Mottó: szemüveg készítés 24 óra alatt....

 

Nekem már akkor elment a bizalmam amikor olyan papírt akartak aláíratni, hogy nem hajlandó többször visszamenni (3-4. eset után) több vizsgálatra. Illetve utána az egyezkedés időpontja mindig kitolódik az üzlet részéről.

 

A kipróbálásról meg annyit, hogy ez egy spec lencse és üveg ami fényre változik. Nos elég sokáig ott kellett volna maradni, hogy minden körülmény között ki lehetett volna próbánia és azt mondani ez és ez a gond. A fél napi használat után és csak bent a házban jött elő a gond.

Előzmény: arrius7 (11913)
arrius7 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 11913

Az optikák a szemüveg átadásakor rendszerint leülnek a pácienssel és hagyják neki nyugodtan felpróbálni az elkészült terméket. Ha valami probléma van, azt itt azonnal mondani kell - jó lett volna, ha az eltérést észlelve az előlegen felüli összeg már átadásra sem kerül. Előleget egyébként mindig szoktak kérni.

Ha tényleg most tanulja, akkor pakliban van hogy hibázhat - meg amúgy is előfordulhat. Az szintén kissé aggasztó, hogy a panasz írásbeli rögzítése (amennyiben még nem történt meg) így kicsúszik a 3, 10, stb. napos bűvös határidőkből - de remélhetőleg nem erre játszanak és konstruktívan fogják keresni a hiba okát.

Előzmény: zmagix (11912)
zmagix Creative Commons License 2015.09.10 0 0 11912

Lenne még egy apró kérdésem az optikussal kapcsolatban:

Ugye az nem etikus üzleti magatartást - és ezzel is lehetne érvelni a pénz visszakérésekor-, hogy a szemüveg átvétele és néhány napos használata után a reklomációkor azzal érveltek, hogy most az orvosuk elment szabadságra 2 hétre nyaralni.

Főleg nem akkor amikor a nagyértékű lencse ára miatt előleget kértek. Igazam van?


Kicsit nekem ez az optika egy kezdő és amatőr csapatnak tűnik. Főleg most ahogy kiderül a vezető azt mondta amikor megkérdezték miért rajzolja tele a régi szemüveget az optikus kérdésre azt a választ adta: "Mert most tanulja.."

 

PS: Ma hallottak egy olyan esetet, akinek szintén rossz szemüveget készítettek.

 

Szerintem itt a hibás telejesítésen felül még lehetne pár érvvel előjönni a pénz visszaadása előtt. Az optika hétfőre adott időpontot az egyeztetésre.

Előzmény: arrius7 (11911)
arrius7 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 11911

Szóval közelre van vele éles kép, csak távolra homályos. És ha külön-külön nézed a két szemeddel (a másikat addig behunyva/eltakarva), ugyanez a helyzet...

Csak azért kérdeztem rá jobban, mert nekem is vannak optikai problémáim, úgyhogy láttam már pár ilyen mérési adatot (még topográfiát is).

Előzmény: zmagix (11910)
zmagix Creative Commons License 2015.09.05 0 0 11910

Többiek állítása szerint nem jó dioptriát mért a szemüvegbe. Távol látóról van szó és kb. 3m után használhatatlan. Így akkor milyen távol látó szemüvegről beszélhetünk?

Előzmény: arrius7 (11909)
arrius7 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 11909

Egyébként mindkét szem esetén hibás volt a mérés, vagy csak az egyiknél? Kicsit volt az eltérés, vagy köszönőviszonyban nem volt az adat a ténylegessel?

Előzmény: zmagix (11908)
zmagix Creative Commons License 2015.09.04 0 0 11908

Köszönöm a jótanácsokat. Jövő héten fel lesz keresve Optika1 és kissé szembesítve a hibáival. Optika4 szerint is rosszul kalibráltál a szemüveget.

Előzmény: arrius7 (11906)
püfffneki Creative Commons License 2015.09.04 0 0 11907

Úgy látom , hiába figyelek, nem kaptál választ senkitől pedig engem is nagyon érdekelne a téma.

 

Ez a hűségidő rettenetes nagy csapda.

Előzmény: sanyiboy (11851)
arrius7 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 11906

Az optometria egy speciális terület (persze az élet melyik dolga nem az), aminek a sajátságait az átlagember rendszerint nem ismeri, így téves előfeltevésekkel élhet. Egyik ilyen feltevés az, hogy ha valaki belenéz a refraktométerbe (fénytörésmérő, a szem fénytörését vizsgáló gép), akkor mindig és mindenhol ugyanazt az eredményt kapja. Valóságban azonban még egy adott helyen pár perc eltéréssel (lényegében azonnal az előzőt követően) végzett vizsgálat is adhat eltérő eredményt. Ennek fő oka, hogy a szemben lévő izmok képesek megváltoztatni a szemlencse alakját, sőt, változtatják is folyamatosan, ahogy pl. közelebbre, ill. távolabbra nézünk - így kaphatunk különböző távolságokra is éles képet. A szemlencse alakváltozásából fakadó eltérés akár 2-3 szférikus dioptria is lehet. Ezzel a vizsgálatot végző optometristának vagy szemésznek is tisztában kell lennie, és fel kellene hívnia a páciens figyelmét, hogy a gépbe nézve kerüljön bármiféle erőlködést (ami a közelre nézési fénytörési variációt eredményezheti), hogy a gép a szem alapállapotát, a távolba (>8m) nézéshez tartozó fénytörést tudja mérni. Előfordulhat tehát, hogy amennyiben a különböző optikákban mért adatok szférikus (sph) tényezője között van néhány dioptriányi különbség, úgy ennek ez az eredete. Ha erről van szó, és az első helyen nem hívták fel a figyelmedet a szem ellazítására (bár nem tudom ezt lehet-e bizonyítani), akkor visszajárhat a pénz.

Vannak ezenkívül olyan szembetegségek is (pl. keratokónusz), ahol a szaruhártya (a szem elülső felszíne) változtatja meg az alakját akár néhány hét leforgása alatt is, ez jellemzően a cilinder (cyl, hengeres) tényező eltérésében jelenik meg. Ráadásul kónusz esetén a romlás után évekre is stabilizálódhat az állapot, tehát további optikákban vizsgálva a helyzetet a későbbiekkel már azonos adatokat kapsz.

Összegezve, én azt javasolnám, hogy ha az első (az utólag hibásnak tűnő) adatot produkáló helyen további vizsgálatokat akarnak végezni, működj velük együtt (mert pl. az is lehet, hogy a gépük nem működik megfelelően), de ne tegyél semmilyen vállalást, azaz ne írj alá semmit. Ha egyértelművé válik hogy ők hibáztak, akkor próbálj velük megegyezni. Bár az újabb szemüveg elkészítését már nem bíznám rájuk, inkább a kifizetett összeg minél nagyobb arányú megtérítése lenne ésszerű ilyen esetben.

Előzmény: zmagix (11905)
zmagix Creative Commons License 2015.09.03 0 0 11905

Lenne egy apró kérdésem:


Hibás teljesítésnek minősülhet-e egy optikai esetében az, amikor másik két optika/szemorvos azt a vizsgálati eredményt adja, hogy az első helyen végzett szemvizsgálat és ennek következtében a megrendelt lencse a téves első vizsgálat miatt használhatatlan?!

 

Tehát:

Optika1: szemvizsgálat, rendelés (távol látó szemüveg fényre változó lencsével, majdnem 100eFt)

páciens pár nap után jelzi, hogy szédül, stb.  Optika1 válasza meg kell szoknia. 10 nap után egyre rosszabb a helyzet. Ezek után a klienst többször behívják, ezt-azt próbálgatnak vele.

 

Optika2: csak szemvizsgálat

 

Optika3: csak szemvizsgálat

 

Optika2 és Optika3 eredménye azonos, azaz Optika 1 rossz vizsgálatot végzett és emiatt rossz lecsét készítettek.

 

Optika 1 nem akarja tudomásul venni, hanem kísérletezni akarak tovább. Az alany ezt megunta, hogy oda járjon állandóan. Ráadásul orvos heti 1x van. A pénzt szeretné vissza, de az Optika 1 nem akarja és alá akar íratni vele egy papírt, hogy nem hajlandó többet vizsgálatra jönni.

 

Persze ezt nem írta alá. Nincs joguk ilyent kérni és az sem megfelelő, hogy X ideje csak kísérleteznek a klienssel és a szemüveg nem jó. Pláne az, hogy a beutazgatás többletköltség, na ezt is megunták.

 

Szóval milyen jogi dolgokkal lehetne megfogni Optika1-et? A cél az lenne adják vissza a pénzt.

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!