Keresés

Részletes keresés

Ladybee Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2291
Igazad van, baráti jobbot nyújtok, ha nem fogadja el, lépek. Kösz.
Előzmény: sismond (2290)
sismond Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2290
Írj levelet az illetőnek. Mivel előre nem jelezte, hogy ez a szándéka, kérd meg, hogy az értékelését vonja vissza. Ha nem teszi, meg jelentsd a Vatera irányába. Szerintem.

Előzmény: Ladybee (2284)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2289
Akkor most döntsd el... ;-)
Szerintem inkorrekt eljárás. Veled szemben is - a Vaterával szemben is. Én nem gondolkodnék, mit tegyek.
Előzmény: Ladybee (2286)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2288
mint a gomba úgy szaporodnak ezek az oldalak. van fejlesztő aki hisz abban, hogy 123.-ként érkezve meg tud maradni? pénzkidobás az egész.

szerintem 1 fogja elérni a kritikus méretet, fog tudni felnőni a vatera mellett, tippem is van, majd az idő eldönti.
Ladybee Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2286
Tőlem játszhatja a kikerülősdit, de szólhatott volna, hogy semlegessel jutalmaz, ha tőle vásárolok. Csupán ez bosszant, nem szándékom, hogy kizárják.
Előzmény: Real Putyur (2285)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2285
Én mindenféleképpen megpróbálkoznék vele. Ha látható, hogy "visszaeső" a tag, még ki is penderítik jutalékkijátszásért - ilyen esetekben könyörtelenek.
Előzmény: Ladybee (2284)
Ladybee Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2284
Mi a véleményed? Vettem egy 10ezres cuccot, remek,  visszaigazoltam +-al.  Jött a válasz, semleges. A megjegyzésben annyi, hogy "Maximálisan Én vagyok a hibás. Pozitív az értékelésem."  A szándék nyilvánvaló, az illető így bújik ki a jutalékfizetés alól, annak ellenére megtehette, hogy az én visszaigazolásomból kiderül, hogy megvettem és minden rendben történt. Engem a semleges minősítés bosszant, rontja a bizonyítványom. A dolog érdekessége, hogy az illető utolsó 28 eladásánál minden vevőjét ezzel a módszerrel semlegesített.  Szerinted töröltethetem a semleges értékelést?
Előzmény: Real Putyur (2280)
Kreta Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2283
EZ a balkán.
Előzmény: Alea iacta est (2274)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2282
Szerintem sem izgatja az átlagvevőt a trükközés. Kinézte magának a cuccot, rászánt annyit és leüti.

Sokszor nem is tudja, s nem is érdekli, hogy ezután az eladó még milyen jutalékot fizet.

Ráadásul nagyon sok vevő 0-10 tranzakciós, a klaviaturával is küzd sokuk, nemhogy ilyen trükkökben gondolkozzon.
sismond Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2281
Ha ismernéd a vásárlói szokásokat tudnád, hogy őket nem nagyon érdekli az efféle trükközés. Rengeteg eladó rak fel  50- 100Ft-os árut pont-e célból. Nagy általánosságban elmondható, hogy a vásárlók kinéznek valamit és azt ütik el. Számtalan embernek aki vett tőlem, mondtam, hogy ott az e-mail címem írjanak ha valami kell, odaadom olcsóbban.  Nem működött. A fórumot is  többnyire az eladók olvassák. Két alternatíva van. Vagy elfogadod a Vatera szabályait vagy átmész máshova. Nem vagyok sem nyaló gép sem utánfutó.  

Előzmény: Alea iacta est (2274)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2280
"...arra buzdítok mindenkit, ha vásárol akkor ha módja van rá (figyelembe véve a lentieket) akkor a legolcsóbb lehetőleg 1Ft-os villámáras terméket üsse le és alkudjon meg telefonon keresztül az eladóval; az alkuban már kapásból le tud szedni 5-6%-ot.
..."

Ezt a trükköt addig csinálod csak, amíg nem veszel így valami olyan tételt, amivel utolagosan valami probléma van, vagy pl. belekerüsz egy átverős eladó hálójába (sajnos volt ilyen jópár az utóbbi időben). Akkor elmehetsz reklamálni a Sóhivatalba - semmifelé bizonyítékod nincs arról, hogy kitől-mit vettél. (Ill. van: egy 100 Ft-os CD-ről...)

Amúgy meg villámhirtelen ki szokták vágni az ilyen nyilvánvalóan kapcsolatfelvételi célokat szolgáló aukciókat, akár mindenféle különösebb indoklás nélkül is. Ha valaki elad 10-20-50 db. reklámtollat, és az értékesebb tételek meg csak úgy hipp-hopp eltűnnek - nos az a felhasználó előbb-utóbb bepirosodik (gyk: inaktív lesz).
És ez jól is van így.
Előzmény: Alea iacta est (2278)
boxer-gs Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2279

Nincs eltérés. Te hátulról próbálsz benyitni a kiskapun át. Ez egy-két alkalommal működhet, de huzamosabb ideig nem, mert kitiltanak. Persze ezen mindig azok háborodnak fel, akik egyébként ők maguk is ezt tennék fordított helyzetben.

 

Én egyszerűen tudomásul veszem a játékszabályokat és amíg úgy tudom használni az e féle piactereket, hogy az nekem megéri, addig maradok. Ha meg nagyon vacaknak ítélem meg, akkor otthagyom és kész.

Előzmény: Alea iacta est (2277)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2278
Akinek nem inge ne vegye magára!

Mint már említettem, régebben minden üzlet alapja a bizalom!
Egy biankó szerződést fogadsz el amikor felhasználó leszel, amivel semmi gond nem is lenne, ha tisztességesen egyenlő fél ként kezelnének. Amikor indult ez az egész szabályosan pitiztek az eladóknak, hogy töltsenek fel termékeket. Akkor egyetlen egy eladó sem irányított diktátumokat, hogy csak akkor töltök fel 1000 terméket ha ez és ez lesz. Amikor viszont megindult a szekér köszönhetően a sok felhasználónak (eladónak akik tisztességgel tették a dolgukat, lelkiismeretesek voltak, nem simliztek), rögtön a pénz szeretete arra ösztönözte őket, hogy mindig egy kicsit belerúgjanak a felhasználókba. Ahol most tart a cég ezeknek az eladóknak köszönheti, mert, ha x vett valamit akkor nem azt mondat, hogy vettem valamit a neten y felhasználótól, hanem azt, hogy vettem valamit a neten a vaterán; tehát x hozzájárult a vateráról kialakult képhez.
Viszont amint megerősödött a vatera a kényszerítés eszközét alkalmazta, azaz a hatalmát arra kezdte használni, hogy a gyengébbik fél behódoljon egyoldalú hátrányos helyzetbe szorítva a gyengébbik felet és kihasználva, hogy az internetes kereskedés törvényileg nincs szabályozva.

Mellesleg köszönöm, hogy felvázolod milyen út áll előttem, de én a másikat választom!
Mégpedig azt, hogy most is arra buzdítok mindenkit, ha vásárol akkor ha módja van rá (figyelembe véve a lentieket) akkor a legolcsóbb lehetőleg 1Ft-os villámáras terméket üsse le és alkudjon meg telefonon keresztül az eladóval; az alkuban már kapásból le tud szedni 5-6%-ot.
Előzmény: jung (2276)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2277
Na végre valami megindult!

Spanyol viasz?? Nem állítóm, hogy én találtam volna fel, gondolom te voltál, ezért emelted ki.
De ez egy kicsit eltér attól szerintem amire te gondolsz, amikor is az eladó mondta azt, hogy üsd le ezt vagy azt egy 30000Ft-os aranylánc helyett egy 100Ft-os CD-t. Ezt tetten lehet érni és ki is tilthattak embereket érte. Én a vásárlás oldaláról közelítettem meg.
Mond meg nekem azt légyszíves ha az előző példával élek, ha mint vevő rögtön leütöm a 100Ft-os CD-t és amikor megvan az eladó címe akkor megbeszélek vele egy kedvezőbb árat a láncra akkor hogyan tilt ki a vatera. Adott egy tranzakció ami mögött egy másik termék mozgott és mivel nem az eladó irányította egy másik termék felé a vevőt levélben ezért az életbe nem derül ki.

További szép napot!
Előzmény: boxer-gs (2275)
jung Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2276
A zsidózást máshova tartogasd, senki nem kötelez rá, hogy igénybe vedd a Vatera szolgáltatását, egyre többen döntenek úgy, hogy nem kérnek belőle, ez az út számodra is nyitva áll...
Előzmény: Alea iacta est (2274)
boxer-gs Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2275

Ezt a harcot nélkülem kell megvívnod! Majd talán a többiek... :-(

Csak megjegyzem, nem találtad fel a spanyolviaszt. És ezekért a módszerekért elég szép számban tiltogatták ki a felhasználókat, mint azt korábban is olvashattuk itt.

Előzmény: Alea iacta est (2274)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2274
Sziasztok!

Fel kell kavarni az állóvizet, avagy fel kell venni a kesztyűt!
Amint most írok az nem fog tetszeni a fórumos beépített nyalógépeknek és utánfutóknak! :)

Mint már említettem más írásaimban az üzlet és az egyeség alapja a kölcsönös bizalom, amit a vatera több alkalommal felrúgott, most ezt nem részletezném, mindannyian tudjuk, hogy miről van szó. (biankó szerződés, erőfölénnyel való visszaélés, a felhasználónak a magas ívből lesajnálása ...... sorolhatnám)

A mohóságáról és a mindenek feletti pénz szeretetéről ismert zsidera akarom mondani vatera egyetlen gyenge pontja, amit a legjobban szeret és ez pedig a pénz.

Srácok vegyük fel a kesztyűt, kapjuk el a töküket!!!
Amióta a vatera felszállt a magaslóra (nem volt mindig így) onnan hugyoz a felhasználók arcába.
Ennek vége és most mi jövünk!

A recept a következő:
ELADÓI OLDALRÓL:
-mindig legyen fent lehetőleg több 1Ft-os termék fix áron, lehet ez akár 1 gyufaszál, vagy egy használt csavaranya.
VÁSÁRLÓI OLDALRÓL:
-bármit akarsz venni mindig csak egy fix áras 1Ft-os termékre licitálj-->így már szinte azonnal feltudod venni a kapcsolatot az eladóval és tudsz vele egyezkedni az árról, és kapásból -6% a te javadra.
-ha nincsen fent az eladónak 1Ft-os terméke akkor dobj neki egy üzenetet, hogy tegyen fel egyet fix áron (ha rafináltabb vagy ez lehet egy másik felhasználó névről küldött üzenet)

FIGYELEM EZ A MÓDSZER OTT NEM MŰKÖDIK:
-ahol már licitáltak a termékre
-nagyon alacsony áron feltett termékre (ár érték arány) itta az eladó generálni akarja a liciteket az alacsony árral.

Viszont az olyan termékeknél, melynek lassabb a forgási sebessége, reális áron van fent akkor kiválóan működik.

Ebbe senki nem tud belekötni, mivel létrejött a tranzakció egy 1Ft-os termék mögött, mely után a vaterát még túl is fizetik mert megkapja az 1Ft 6%-ét azaz 0.06Ft-ot!:)
A lényeg az, hogy mindenki jól jár; az eladó és a vevő is, és még a kullancs vérszívó pénzéhes vatera is túl van fizetve ez által.

Srácok had szóljon és induljon most egy mozgalom!
Remélem minél többen alkalmazzátok majd.

Real Putyur Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2273
A stílusod - az egy dolog... :-/

De mutass nekem egy épeszű embert, aki azért megy egy bolhapiacra (legyen az virtuális vagy valóságos), hogy "teljes áron" és ne "sz****-hu****" vásároljon... Pontosan ez a lényege a zsibinek, nem...?
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2271
A "kizárás" és a "felfüggesztés" nagyon nem mindegy. A kizárás egyirányú - nincs visszaút. "Ellőtted" a telefonszámodat/bankszámlaszámodat - azokkal már nem lehet újra regisztrálni. A felfüggesztés (amely jellemzően számlatartozás esetén következik be) azonnal feloldódik, ha a számla befizetésre (lekönyvelésre) kerül.

A feltöltési díj óta én sem árusítok a Vaterán; bár én nem antikvitásokat, hanem "kacatokat" árultam, való igaz, hogy egyik kategóriában sem jellemző a nagy forgási sebesség. (Volt, hogy két év után lelt gazdára egy tétel.) De nekem nem volt rossz tapasztalatom - igaz, egy-két kellemetlenséget elszenvedtem én is; de hol nincs így... :-/
Előzmény: Alea iacta est (2270)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2270
Nekem mindegy, hogy minek nevezzük kizár, vagy felfüggeszt, ha a végeredmény az hogy nem hagy belépni a személyes menübe és szívsz.
Az hogy anomáliák voltak az TÉNY "azt láttam sokszor, hogy nem tudta a jobb kéz mit csinál a bal láb"

Nekem nagyon sok bosszúságom volt velük, és mindez úgy hogy nem trükköztem!!! 1 alkalommal beszélhetünk piacdíj elkerülésről (a több százból) akkor is a vevő érdekében.
Sokáig tárgyaltunk levélben, hogy mi legyen és amikor sor került volna a vásárlásra addigra lejárt a termék, de már annyira kellet a srácnak, hogy leütött valami mást, csak, hogy megkaphassa minél hamarabb.

Nekem teljesen elment a kedvem mára az egésztől!!! Már gondolkoztam a sok malőr miatt, hogy minimálisra redukálom a vaterás tevékenységem, de a piacdíj tett pontot a dologra. Az én termékeim 90% -a antik jellegű dolog volt és mint szerintem mindketten tudjuk, hogy ebben a kategóriában a forgási sebesség nem a leggyorsabb. Mégis, hogy pénzt lehessen vele keresni több száz terméket kellet felraknom a lassabb eladás miatt, viszont a nagy számok törvénye alapján mindig ment el belőle álltalában rendesen. Az a jellegzetessége ezeknek a cumóknak, hogy megtalálják a gazdájukat de lassan mivel kicsi a vásárlók köre (gyűjtők, dizájnerek, vagy csak nosztalgiából veszi meg a csattogós lepkét a vásárló, mivel azzal rohangált régen a homokozó köröl, vagy a haverja rohangált vele és neki nem volt).

na mind1 ez van
Előzmény: Real Putyur (2269)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2269
A csekkes befizetésnek átfutási ideje van: ha az utolsó napon fizeted be, jó eséllyel felfüggesztik a hozzáférésedet, mert nem érkezik be a pénz hozzájuk határidőre - bár a határidő olyan nagyon hosszú, hogy szinte lehetetlen kicsúszni belőle. (Kétszer szólnak - kétszer 7 nap után. Persze ehhez az is kell, hogy az ember olvasgassa a bejövő e-mailjeit, és a spam mappát is átnézze néha... Valami más gond lehetett ott... Amúgy MINDENRŐL küldenek értesítő e-mailt - tehát nincs olyan, hogy "mind ezt se só se beszéd".)
Amúgy meg utalni kell, vagy (ami még jobb, mert ingyen van) VPOS-on keresztül fizetni. 3 mp után látszik a pénz a számlájukon, én Neked egy fillérbe sem kerül, fel sem kell kelned az asztaltól (csak egy bankkártya kell hozzá, ami - gondolom - ma már mindenkinek van).

Ilyen kétszeres számlázások egy időben előfordultak - mindenhol jóváírták a duplán kiszámlázott összeget, sűrű bocsánatkérések közepette. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Szándékosságot feltételezni csúnya dolog. Legfőképpen hogy pár szerencsétlen alkalmazott ül ott, aki ezeket a dolgokat intézi, és akiknek közük sincs a befolyó pénzhez.

Számlatartozás esetén amúgy nem zárnak ki a rendszerből, csak felfüggesztenek, tehát ha a pénz megérkezik, azonnal újraaktiválják a nicket.
(Részlet az Általános Felhasználási Feltételekből: "Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejártát követő 7. napon fizetési felszólítást küld email üzenet formájában a Felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a Felhasználó felhasználói jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában tájékoztatja a Felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a fennálló kötelezettségeket a Vatera követelésbehajtó partnereihez adhatja át behajtásra.")
Tehát ha kivágtak ("mint a macskát"), annak más oka lehetett... (Pl. az ominózus áru "trükkös" eladásának lelevelezése...?)

A vizionált jövőbeli fizetési rendszer valóban vicc: a kerekítés szabályai nem így szólnak, azoktól eltérni nem lehet (főképpen nem a vevő kárára).

"...nem a kamú fajtából, ahol ha licitálnak autómatikusan ráígér..."
Javaslom, hogy nézd át az automatikus licit/védett ajánlat fogalmakat, mert ebből a nem kicsit zavaros megfogalmazásból nekem az jön le, hogy nem vagy tisztában a fentiek működésével. Automatikusan egy másik vevő ígér rá - akkor miért kamu...?
Előzmény: Alea iacta est (2268)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.22 0 0 2268
ha arról lenne szó akkor nem méltatlankodnék. Csak 1pl a sokból: anno kizárt mondván, hogy nem fizettem be a számlát; mind ezt se só se beszéd. Akkoriban postai úton egyenlítettem ki a számlámat. Már akkor is lehúzos balfaszok voltak; mivel egy kiegyenlített tételt akartak bevasalni. Ha nem lett volna meg a befizetésről a bizonylat akkor talán sikerült volna nekik az extra profitot beszedni. Végigmentem a nem kimondott felhasználóbarát tórtúrán, mire visszaadták a hozzáférésem. A svéd csavar az az volt az ügyben, hogy leveleztem egy árú eladásával kapcsolatban és amire megállapodtunk akkor basztak ki mint a macskát. Idegesített a dolog mivel egy komolyabb tételről lett volna szó, és emiatt elúszott. Ez úton is köszönöm T. zsidera, akarom mondani vatera. Mellesleg ezt még 2-szer eljátszották, hogy a már kifizetett piacdíjat akarták besarcolni; amint láttam a fórumon ezt a játékot csinálták másokkal is!

Én már a jövőt is látni vélem, lassan az lesz, hogy minden egyes eladás után 3 napon belül fizetni kell a jutalékot, és ha ez egy 1Ft os tétel volt (nem a kamú fajtából, ahol ha licitálnak autómatikusan ráígér) akkor nem a tört részét kéri az 1Ft-nak, hanem rögtön kerekít majd a legkisebb fizethető menyiségre! és kiszámláz neked 5Ft-ot :)

Végül is ez csak vicc pont olyan mint a vatera:)
Előzmény: Real Putyur (2267)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.22 0 0 2267
Csak nem Téged is kivágtak valami jó kis jutalékelkerülésért...?
Előzmény: Alea iacta est (2266)
Alea iacta est Creative Commons License 2009.06.21 0 0 2266
egyet értek!!! csak még annyival kiegészíteném, hogy 1Ft-ért a jó édes mamáját is teherbe rakná 5x!!!
Előzmény: the_real_facsabi (2265)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 2265
egyszerüen xar a vatera
gaboromrom Creative Commons License 2009.06.21 0 0 2264

Sziasztok! Segítsetek kérlek, a termékfeltöltésnél a leírásomat mindig módosítja a Vatera, pontosabban a leírás felét törli, aztán minden módosításnál eggyel több sort enged feltölteni, így végül soronként el tudok indítani egy aukciót fél óra alatt. PST- t használok amúgy, de előtte a normál feltöltésnél is ezt csinálta. Nincs semmi olyan a szövegben amit a vatera tilt. Word-ből másolom be az előre megszerkesztett szöveget és egy word táblázatot. Mi lehet a probléma? :S

digicat Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2263
Vannak telefonok melyek csak egy adott piacra készülnek és máshol nem lehet megvásárolni őket. De akár egy használt telefon is lehetne, melyet egy gyűjtő vesz meg, szóval nem egy meglepő dolog ha valaki Magyarországon külföldről rendel telefont, vagy egy Magyarországon árult telefont külföldről vesznek meg.
Előzmény: Slampixxx (2260)
digicat Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2262
Mondom csalás, nem trükk. Avagy átverés, lopás.

Ha belemennél a játékba akkor kapnál egy hamis emailt miszerint a pénz egy escrow cégnél van és csak akkor íródik jóvá a számládon ha elküldöd az árut (de az is lehet, hogy a "bankod" értesítene a pénz megérkezéséről).
Te elküldöd az árut pénzt viszont soha nem fogsz látni, hiszen az értesítő hamis volt.

Neki majdnem mindegy, hogy készpénzt vagy árut csal ki tőled, mindkettő ingyen lesz neki.
Előzmény: isti1968 (2259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2261
Köszike, tényleg!!! :)

Thank you!
Előzmény: Real Putyur (2254)
Slampixxx Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2260
Vaterán is van egy kis írás a nigéria csalásról.

Egyébként józan ésszel gondolkozva: mégis milyen telefont tudnál árulni, földrészekkel arrébb, amit ott nem tudna megvenni helybe?!
Előzmény: isti1968 (2257)
isti1968 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2259
Igen, már olvastam a Nigériai csalás c. játékról, de ott minden pénzt kérnek valamire és nem küldeni akarnak ..... Bár az tuti hogy valami trükk van a dologban ... Egyenlőre nem irok neki.
Előzmény: digicat (2258)
digicat Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2258
Nigériai csalás. Ha szereted az izgalmakat akkor küldd el neki a bankszámlaszámod és várd míg megérkezik a pénz.

keresés: nigériai csalás
Előzmény: isti1968 (2257)
isti1968 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 2257

Hirdettem a Vaterán egy telefont, erre fura módon jött oda egy üzenet amiben ráadásul email cim is volt, és érdeklődött, hogy mennyi lenne Kanadába küldve. Én válaszoltam neki, erre ezt irta :

 

Thanks for the mail i will like to inform you that am sending the
item to my daughter in Nigeria because the item is needed urgently so
i want you to send me your Bank details  because i will be sending
your money in cash to you via Bank To Bank
payment..so i want you to send me the total cost including he shipment
VIA EMS AIR MAIL to Nigeria..

 

 

Szerintetek ez valami trükk, vagy mi a manó lenne ?

CérnaSzáll Creative Commons License 2009.06.19 0 0 2256
nekem is elment a kedvem az egésztől, még felrakosgatom a dolgaimat, de tized annyira lelkesen, mint akár 4 hónapja, így aztán nem is böngészek és nem is vásárolok. Régen minden nap akár több órát is eltöltöttem az oldfalon, fórumot olvasgattam, stb, de most épp csak annyira megyek fel, hogy a saját egy-két dolgom megnézzem. És így a kígyó (vagy én?) a saját farkába harapott.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.19 0 0 2255
Magamon is azt veszem észre, hogy 3 hétről-3 hétre 20 %-kal kevesebb cuccot rakok fel. Nincs értelme.
Előzmény: advocatusdiaboli (2237)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2254
De van, DE VAN, DE VAN!!! :-)

Főoldal. Jobb felső sarokban "Segítség".
Következő lap: baloldalon (félkövérrel) "Kapcsolatfelvétel".
Következő lap: baloldali szövegdobozban legfelül: "Regisztráció, felhasználói fiók".
Kiválasztva megjelenik a jobboldali szövegdobozban: "Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni" (felülről a nyolcadik).
[TOVÁBB].

Bejelentkezel, és VOILA. ;-)
Előzmény: Törölt nick (2253)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2253
koszi!


de nincs olyan....
akkor hogy?
Előzmény: Real Putyur (2252)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2252
Segítség / Kapcsolatfelvétel / Regisztráció, felhasználói fiók / Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni
Előzmény: Törölt nick (2251)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2251
Hello!!

Vatera`rol hogy lehet torolni magunkat?
Előzmény: silentdiszno (2250)
silentdiszno Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2250
Csak nézem, hogy milyen dolgokat tesznek fel az emberek:
Eredeti tibeti tigrisszem mala, világító nagyító...
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2249
Ez szakállas volt..:)

Ez megvan?


Egyszer egy faluban megjelent egy férfi, és bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat venne, egyenként 10$-ért. A falusiak tudták, hogy vannak majmok a környéken, elindultak az erdőbe és nekiláttak majmokat fogni.

A férfi több százat vásárolt, 10$-ért darabját, és mivel a majmok száma csökkent, a falusiak is csökkentették erőfeszítéseiket. Eztán a férfi bejelentette, hogy mostantól 15$-ért veszi meg a majmokat. A falusiak újraindították a vadászatot. De nemsokára a készlet kimerült és a falu lakói visszatértek a dolgukhoz.

Az ajánlat 20$-ra emelkedett, és a majmok száma olyan alacsonyra csökkent, hogy egyre ritkábban lehetett majmot látni, nemhogy elfogni egyet. Ekkor a férfi bejelentette, hogy mostantól már 50$-t fizet a majmok darabjáért. Ezalatt viszont, mivel a városban akadt dolga, az asszisztense foglalkozott a felvásárlással.

Mikor a férfi elutazott, az asszisztense összehívta a falusiakat, és azt mondta nekik: „Nézzék ezeket a ketreceket, bennük az összes majommal, amiket ez a férfi megvásárolt maguktól. Eladom ezeket maguknak 35$-ért, és mikor visszajön, maguk eladják neki 50$-ért.”

A falusiak összegyűjtötték az összes pénzt, ami csak volt nekik – némelyek mindenüket eladták -, és megvették az összes majmot. Eljött az éjjel, és az asszisztens eltűnt. Nem látták többé sem őt, sem a főnökét, csak a mindenfelé rohangászó majmokat.
Előzmény: glashuette (2248)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2248
Zseniális.
Előzmény: Slampixxx (2246)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2247
Egyébként nő volt vagy ffi? Soha nem kapcsolt be senkit a "gép" adásba, aztán most kétségek közt maradtam ;-)
Slampixxx Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2246
"Kimúlik a szélhámos lova. Elmegy hát a kocsmába, és sorsjegyet kezd árulni, s a főnyeremény a lova. Végül összejön a sorsjegyek árából egy új ló ára, majd a sorsolás után elmegy a nyerteshez átadni neki a nyereményt.
- Te, hát ez a ló döglött! - mondja a felháborodott nyertes.
- Hát, ez igaz - mondja a gazember - itt van, visszaadom a sorsjegyed árát.
- De mi lesz a többiek pénzével?
- Ők nem nyertek."
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2245
Komoly cég lehet, behalt a szerverük...
Előzmény: Real Putyur (2244)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2244
Már én is láttam, kösz a tippet...
(Amúgy Gyuri vagyok, nem pali.)
Előzmény: glashuette (2239)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2243
Engem a "Petőfi Sándor nő volt vagy férfi?" felütéssel kezdődő 299 Ft+ÁFA/hívás díjú betelefonálgatós TV-s lehúzásra emlékeztet. Mindenesetre nálunk nagy sikere lesz...
Előzmény: advocatusdiaboli (2242)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2242
Ez tulajdonképpen egy klasszikus rulett-szisztéma, mindenki rakja be a tétjeit, aztán egyvalakit pörget ki a gép. Vagy mint a lottó...

Én messze elkerülném az ilyen árveréseket.
Előzmény: glashuette (2241)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2241

http://fruli.hu/aukcio/philips-id5551b53-dect-telefon.22166.html

 

Kíváncsi leszek a végére. Hihetetlen módon mindig lejárat előtt fél másodperccel jön az újabb licit. Egyesek már most beletoltak 4-5 ezer forintot.

glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2240
Kérdésem csak az lenne, honnan a rossebből lehet azt tudni, hogy a nickek mögött emberek vannak-é-e vagy esetleg a cég szervere nyomja egyre feljebb az árat Dezső meg Cicamica néven? Merthogy nem mindegy.
Előzmény: glashuette (2239)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2239

http://index.hu/tech/net/2009/06/18/szaz_forintert_ferrarit/

 

Itt nem fogsz unatkozni!

 

Csak fizertsz mint a katonatiszt és mindig más nyer, bruhaha.

Előzmény: Real Putyur (2238)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2238
A Vaterán egyre inkább nincs semmi érdekes "bogarásznivaló". A TeszVeszen sincs.
Az újonnan felkapott oldalakra meg még nem jutottak el az úm. "kacatok".
Kezdek unatkozni... :-(
Előzmény: advocatusdiaboli (2237)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2237
Nézelődni igen. Venni nem nagyon van mit, néha becsúszik ez-az...

A netes piac (legalábbis egyes szegmensei) pedig tényleg behalt, csak erre a folyamatra nagyon ráerősítettek ezzel a rosszul időzített feltöltési díjjal. De nagyon.
Emiatt én sem tettem már vissza a lejárt dolgaimat, más sem, így rohamosan, hétről hétre csuklik össze a kínálat is. El fog jönni az a pont, amikor már potenciális vevőként sem nézegetem a Vaterát, mert nem kínálnak semmit - vagy nem eleget.

Kibeszéltük már vagy ötször, hogy vannak dolgok, amelyek még normális piac mellett is általában fél-egy év alatt mennek el. Sőt, sok ilyen van, a régiségek, gyűjteményi kategóriák, könyvek, lemezek között ez általános.
A lopott mobiltelefont negyedáron most is gyorsan el lehet adni, de ha a végén a Vatera már csak ebből fog állni...
Előzmény: glashuette (2236)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2236
Sajnos totál meghalt a netes piac. Az ecserire érdemes kimenni?
Előzmény: advocatusdiaboli (2232)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2235

Ez Abszurdisztán. Mifelénk minden tizedik autó rendszám nélkül száguldozik. És? Megtehetik, mert nem szedik ki őket a forgalomból.

 

Elütik a 3 gyerekes anyát a zebrán, meghal, és üzen a 19 éves motoros kisköcsög a kórházból, hogy bocsika. Csak 45 méteres fékút volt.

 

Ezek után ilyen kamu órákra mit is mondjon az ember?

Előzmény: advocatusdiaboli (2232)
digicat Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2234
Vicces: "Funkciók: Pontos idő." :-)
Előzmény: glashuette (2231)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2233
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2232
Egyfelől - számomra - érdekes, hogy a hatóságok nem mozdulnak rá erre. Ennél könnyebb, gyakorlatilag induláskor megoldott ügyük nem is lehetne.

Másrészt ezek a kamudömpingek eleve kizárják, hogy például a zsibvásár komoly, valódi órákkal, ékszerekkel foglalkozók számára reális hirdetési felületet jelentsenek. Nem lehet ötven darab, ordenáré síkgagyi, spiátertokos, kétdolláros kínai vacak között valódi Patekot, Vacheront, Omegát, Cartiert, akármit kínálni. Nem is érdemes, mert a valódi vásárló végig sem nézi ezt a "felhozatalt".

Ehhez mérten a Vatera még mindig jól moderált. De a mélyrepülés most már szembeszökő, rohamtempóban erodálódik a kínálat, és tekintve, hogy gyakorlatilag nem látok üzletkötéseket, így még a kicsi feltöltési díj is előbb-utóbb vállalhatatlan lesz. Ha levonul a Lali után a Kolos és mások is, akkor legalábbis az óra szekciót lassan bezártnak tekinthetjük...
Előzmény: glashuette (2230)
glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2231

http://www.zsibvasar.hu/?op=cat&cid=3815&page=1

 

A Patek kínálat egy szelete

glashuette Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2230

Komoly szájt ez a

http://www.zsibvasar.hu/?op=cat&cid=3760

 

zsibi, akárki 'megláthassa'

 

Lange, Patek, Breitling mind-mind 11 ezer forintos egységáron. Licittörlés nincs felkiáltásokkal megfűszerezve. Mintha a keleti pályaudvar aluljárójában kínálgatnának a jóemberek.

the_real_facsabi Creative Commons License 2009.06.17 0 0 2229
Megoldódott...
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.06.17 0 0 2228
Tudja valaki mi van a zsibadt piaccal?
Nem megy a szerverük...
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.17 0 0 2227
"szerett" = "szerzett"
:-)
Előzmény: Real Putyur (2226)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.17 0 0 2226
Szerintem viszont teljesen normális, hogy a közvetítő (aki nem mellesleg fenntart/üzemeltet egy weboldalt, ami nem kevés pénzbe kerül, és nagy látogatottságú) az eladás után jutalékot kér. Persze hogy ki van találva.

Az a baj, hogy a magyar ember szereti ezeket az úm. "felesleges kiadásokat" kikerülni. (Jómagam is sokszor szembesülök ezzel, mivel hasonló szakmában dolgozom - a Vaterán szerett tapasztalataimról nem is szólva.) Aztán amikor tapasztalatlansága/figyelmetlensége/hozzá-nem-értése okán átverik vagy rosszul jár, akkor sír-rí, mint a fürdős. :-/
Előzmény: koppi85 (2225)
koppi85 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2225
Gondolom arra gondol ha eladsz valamit a közvetítő eladott érték bizonyos %-át lehúzza magánnak. Kivan ez találva.
Előzmény: kabalaa (2224)
kabalaa Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2224
Milyen minimális költségekre gondolsz?
Előzmény: guszti87 (2223)
guszti87 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2223
sztem tökjo dolog otthon licitálgatni , ha meg valaki el akar adni valamit akkor vállalja azt a minimális költséget ami ezzel jár ...
koppi85 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2222
Szerintem tuti hogy nem fog bebukni az oldal hisz ez volt az első a kategóriájában, hapedig valami elsőként tör be biztos hogy nem fog kibukni, sztem.
Előzmény: glashuette (2221)
glashuette Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2221

És ezért külön beregeltél, hogy ezt elmondd. Köszönjük szépen az infót. Meglátjuk hogy megy az oldal 5 év múlva ;-)

 

Ikszediknek belépni a piacra nehéz.

Előzmény: melanie11 (2217)
koppi85 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2220
Drága vagy nem drága ha találsz egy-két dolgot már akkor megéri, csak keresni kell.
Én találtam.
Előzmény: melanie11 (2217)
guszti87 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2219
arra gondolt , h azért kell fizessen h hirdessen :)
melanie11 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2217

A vatera azért elég drága.

Nemrég indult egy új aukciós oldal , ahol most akciósan ingyen lehet eladni.

Itt lefele kell alkudni a meghirdetett árból.

Ha valaki kiváncsi rá a neve: alkupiac.hu

boxer-gs Creative Commons License 2009.06.11 0 0 2216

Ó, nincs semmi vész, fut a szekér. :-)

 

"Az 1 Ft-os promóció kezdete óta jelentősen nőtt a vatera látogatóinak száma. Az elkövetkező 5 hét folyamán kampányunk révén nagyon sok új felhasználó fogja meglátogatni az oldalt. Havi 1 milliós látogatószámunk további meredek növekedését várjuk."

Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2215
Plusz ezeknek a kisértékű dolgoknak van egy ráhordó hatása is, ha egy háziasszony rákattant és elkezdett kis értékű dolgokat adni venni, előbb utóbb szétnéz nagyobb értékű cuccok között is mielőtt a boltba megy. Aztán jó eséllyel talál azt is.

Meg lehet apuci régóta vágyott hifije is szem elé kerül a sok böngészésben, kihagyhatatlan áron..
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2214
Szerintem meg pont a képeslap meg a bélyeg halt (vagy halt volna meg) a legkevésbé. Az olcsó, filléres vicik-vacakokat, lemezeket, antikvár könyveket most is vennék. Lassan, nehezen, hosszú idő alatt - de folyamatosan. Menj be egy antikváriumba - vannak könyvek, amelyek két generáció óta ott állnak a polcon. De soha nem tudni, mikor viszi el őket valaki - nyilván, ha nem lesznek ott, akkor soha...

Most a feltöltési díj miatt ezek a lassan, nehezen eladható holmik teljesen eltűnnek, és eltűnik velük az a vásárlói réteg is, aki ezeket nézegette folyamatosan, néhanapján vásárolva is ezt-azt. Esetleg mást, más kategóriában...

Nagyon zöld még ez a dolog, hónapok kellenek, amíg kiderül, hová is vitt ez, de nagyon komolyak a kétségeim.
Előzmény: glashuette (2212)
MEB Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2213
Kis kíváncsiság, félig OFF; a Lali eladó alatt az lbs... slb.. stb. nicknevű, R. L. monogramú urat érted?
Előzmény: glashuette (2212)
glashuette Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2212

Továbbmegyek, ha nem lépték volna meg a feltöltési díjat, ennyi pénzük sem lenne. Így legalább van egy fix bevételük. Nem a feltöltési díj miatt állt be a piac. Egyszerűen nincs pénz, vagy ahol van, ott nem akarnak most költeni. Egyetlen powerseller maradt a mi vonalunkon, a Doma+Kolos páros. 1570-es Rolexekre, 60-as évekbeli brilles Longinesre érkeznek a 2000 meg 8000 forintos licitek? Régen ezeket elkapkodták 3 nap alatt. Szerintem ők is csak azért csinálják, mert ott azért más az anyagi háttér. 40 forint nem összeg ott, ahol többszázat költenek eleve kiemelésre, színes háttérre, alcímre tételenként. Elfogytak a vevők és vevők nélkül ez az üzlet nem működik.

 

A képeslap meg a bélyeg meghalt, de a Vatera eddig sem a 60-100-200 forintos eladások 6%-os jutalékaiból élt, mert az tízezer darabnál is csak 60 ezer forint. És hol ment el egy héten tízezer darab képelap meg bélyeg?

 

Viszont volt mondjuk egy Lali kaliberű eladó, aki egymaga megcsinált heti 3 milliós forgalmat. Minden héten, könnyedén. Emlékszem röpködtek az ötszázezrek az arany IWC Yacht Club-tól kezdve a Vacheron zsebórákon keresztül mindenre, és odatette bármelyiket 1 forintról bátran, mert elment.

 

Rosszkor lépték meg a feltöltési díjat, de nem ez az oka a pangásnak.

Előzmény: advocatusdiaboli (2211)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2211
Hát Glas, félszemmel figyelve az eseményeket: nagyon-nagyon kétlem, hogy a bevétel megmaradt volna...

Szerintem - ez egyre határozottabban látszik - óriási megzuhanás lesz belőle, amit átmenetileg elfedett az, hogy a listázási díj bevezetése után nagyon sok eladó "kiszórás" jelleggel feltette egy forintra az addig pangó dolgokat.
És azt is látom, hogy sokan azt a nem túl tisztességes stratégiát választották, hogy az így lezárt árverésekből azokat, amelyek végül nem számukra elfogadható áron mentek el át sem adják, a jutalékot sem fizetik be, levonulnak végleg.
Ez idő, amíg átfut, de nem lesz ebből se forgalom, se jutalék...

Figyelem a "power sellerek" aukcióit is, és azt látom, hogy még visszapakolják a lejáró árukat, de komoly kérdés, meddig fogják ezt tenni, olyan eladóknál, akiknél korábban egy hónap alatt elment és teljesen kicserélődött az egész készlet, most egyetlen sikeres eladás sincs ennyi idő alatt...

Én sokkal inkább számítok arra, hogy őszre döbbennek rá: padlóra kerültek, részben maguk küldték oda önmagukat. A listázási díj szerintem sem ördögtől való ugyan önmagában, de ezt pont a válság elmélyülésére időzíteni éppolyan rossz húzás volt, mint amennyire rossz és működésképtelen ötlet az értékalapú ingatlanadót szintén most, az ingatlanpiac szó szerinti összeomlásakor megpróbálni bevezetni. És szerintem éppúgy nem fog működni, ahogy az utóbbi sem...

Nem akarok károgni, de ha a dolgok ilyen rosszul mennek, és nem reagálnak időben, akkor a vége akár a cég fizikális bedőlése is lehet. Egyre jobban emlékeztet engem amúgy a cég eladása a Kóka-féle Elenderes bizniszre, amikor jó pénzért pont a dotcomlufi csúcsának közelében szált ki belőle, majd pár év múlva a cég már csak pár százalékos értéket cserélt újra gazdát...
Előzmény: glashuette (2206)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2209
Tényleg nem akarlak megbántani, de annyi idő alatt, amíg ide ezt bepötyögted, körülnézhettél volna farmerügyileg két-három aukciós oldalon.
ITT biztosan nincs eladó farmernadrág. OTT - sanszos.

;-)
Előzmény: porcogo76 (2207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2208
nézz szét a www.megapasi.hu oldalon
Előzmény: porcogo76 (2207)
porcogo76 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2207
Sziasztok, hátha tudtok segíteni! Volt régen egy Levi's farmerem, amit nagyon szerettem, de most nem találom az üzletekben. Néztem a webshopjukban is (jeansteria.hu asszem), de nem találtam. Szerintetek van értelme vaterán keresni?
glashuette Creative Commons License 2009.06.06 0 0 2206

Ameddig ők a legjobbak, addig megtehetik. Mindenkinek mondom: mutasson fel jobbat (magyar viszonylatban)

 

A forgalom a felére esett, a bevétel megmaradt.

Előzmény: Bubududu (2205)
Bubududu Creative Commons License 2009.06.06 0 0 2205
Ez tetszik... vagyis megsem. En szerettem a vaterat. amint bevezettek a listazasi dijat meg azelotti napon felraktam mindent 11 napra es soha nem hosszabbitottam meg :) minden ment az expresszre. Es remenykedtem hogy ezen rossz dontesuk meg visszavag nekik.
Azert jottem a forumra most hogy probaljam kideriteni hogy tortent e visszaeses a bevetelukben...
Az hogy kevesebb lett a tetel az meg nem feltetlenul jelenti azt hogy kevesebb lett a beveteluk...

No sebaj. Amig meg nem gondoljak magukat addig mashol tengodom. Es a vicc az az hogy mindezt nem a 30-40 forintok miatt teszem hanem az ELV. Es ahogy mondani szoktam Az elv olyan mint a fing,,, az ember tartja amig tudja.. ;)
Ezek utan elkepzelheto hogy mar az oldal puszta betolteseert fizetni kell?

No most csak ennyi volt bennem :)

Előzmény: Vadista Szandál (2184)
glashuette Creative Commons License 2009.06.05 0 0 2204

Belenéztem a tükörbe, és azt mondtam magamnak, hogy nem vagyok normális. Mindig van szebb, pazarabb, drágább. Nézd meg a Patek Múzeumot...

 

Hoztam magamnak egy szabályt: 5 karóra, 1 zsebóra. Ennyi lehet nálam. Tartom magam ehhez, mert különben nincs a lejtőn megállás. Jöhet bármi, de akkor valami másnak mennie kell.

Előzmény: boxer-gs (2203)
boxer-gs Creative Commons License 2009.06.05 0 0 2203
Te jól csináltad és ezért irígyellek is. Ez az én nagy bajom, hogy eddig ezt nem léptem meg. Talán egyszer én is felnövök.
Előzmény: glashuette (2201)
boxer-gs Creative Commons License 2009.06.05 0 0 2202
Van benne valami, bár azért szerencsére nem teljesen igaz.
Előzmény: Vadista Szandál (2200)
glashuette Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2201
Én eladtam/elcseréltem sok dolgot, és kizárólag azokat hagytam meg, amik nagyon közel állnak hozzám. Folyton idegesítettek, hogy nem tudom felcsatolni őket.
Előzmény: boxer-gs (2194)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2200
1 helyesbítés:
Alapszabály: Aki SOKAT kérdez sosem vásárol.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2199
Alapszabály: Aki kérdez sosem vásárol.

Ezzel most vitát gerjesztek sejtem, de nekem ez a tapasztalatom.

Kiegészítő tudnivalók: Elég korrekt leírásokat készítek, egyértelmű dolgokról van szó és nagy (még 100 kbyte-osan is, mostmár 150) képeket, valamint igyekszem minden érdemi infót megadni a leírásban.

Újabban én sem szívesen válaszolok.

Jónéhány párszáz Ft-os, boltban kapható 12 egytucat típusú frinc-franc tétel széltében-hosszában lemérése, szétszedése, belsejének lefotózása majd kösz nem ilyenre gondoltam válasz megkapása után már rutinból udvariasan elhajtom az ilyen kérdezőket. Nekem nem éri meg.
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2197
Én meg kagylókat gyűjtök. Nekem van a világon a legnagyobb kagyló-gyűjteményem.
Csak úgy szétszórva tartom őket a világ különböző tengerpartjain.

(Na jó, ez Woody Allen volt.)
Előzmény: Törölt nick (2193)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2196
Saját magam hülye főnöke vagyok.
Úgyhogy igen.
:-)
Előzmény: glashuette (2192)
boxer-gs Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2195
He-he... :-))
Előzmény: Törölt nick (2193)
boxer-gs Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2194

Ne hülyéskedj már! Csak nem égetem magamat azokkal a vackokkal. :-)))

 

Komolyabbra fordítva a szót, egyszerűen csak nehezen viselek el bármit magamra aggatva, csatolva. Ezért nincs semmilyen ékszerem és sajnos órát is csak rövid ideig viselek el magamon. Ráadásul viszonylag izzadékony vagyok, így különösen idegesít, ha a szíj alatt beizzad a bőröm. Téli, hideg napokon néha előfordul, hogy egy egész napon át tudok órát hordani.

A gyűjtőszenvedély meg végül is teljesen függetleníthető a viseléstől. Nálam a vadászat a fontos, továbbá a dobozokban is szépek az órák és néha otthon a tv előtt ücsürögve felcsatolom valamelyiket azért. Persze ilyenkor meg a tv-t nem látom, mert 5 mp-enként pislantok a karomra. Mondjuk, ha hirtelen rámkérdeznének, hogy mennyi az idő, nem nagyon tudnám megmondani, attól függetlenül, hogy pár másodperccel előbb néztem az órámra. :-)

 

Hogy vaterás része is legyen a hsz-nak: Kíváncsi leszek, mikor lép tovább a Vatera a pénzsóvárság terén és csökkenti a maximális feltöltési időszakot 3 hétről pl 2 hétre?!

Előzmény: glashuette (2191)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2193
Én ágyúgolyókat gyűjtök - egyiket sem hordom.
Előzmény: glashuette (2191)
glashuette Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2192
Milyen rossz a kedved ma hajnalban. Vár bent a hülye főnököd?
Előzmény: Real Putyur (2189)
glashuette Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2191

Hogy lehet úgy gyűjteni valamit, hogy nem hordod egyiket sem?

Előzmény: boxer-gs (2190)
boxer-gs Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2190

Akkor most megint kiderül, hogy a pénzesek a legnagyobb sóherek. :-)

Én nem bánom a Pobedákat, mivel gyűjtöm a régi ruszki órákat. A gond inkább az számomra, hogy a nagyobb része vacak állapotú.

Előzmény: glashuette (2186)
Real Putyur Creative Commons License 2009.06.04 0 0 2189
Ez tényleg a vég. Pobeda, Csajka, Zarja - tragédia.
Komolyan gondolkodom az öngyilkosságon.
Előzmény: glashuette (2185)
Angel DC Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2188
ne haragudj, off leszek, de ha meglátom a nickedet, mindig nevetnem kell.. te biztos lökött lehetsz:)))
Előzmény: Vadista Szandál (2187)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2187
Neked semmi nem jó?:) A Pobedával mi a baj?
glashuette Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2186

A kategóriák átlag felükre estek. A legnagyobb vesztesek:

 

bélyeg 78 ezerről 11 ezerre

gyűjtemény 296 ezerről 56 ezerre

könyv 361 ezerről 115 ezerre

 

A ffi karóra 11 ezerről esett 6 ezerre de nem az a baj, hanem az, hogy jóformán csak az eladhatatlan maradt fenn. Pedig pont egy 300 ezres óra bírja el a 40 forint feltöltési díjat...

glashuette Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2185
Azt hiszem ez a vég: elöntött mindent a Pobeda, Csajka, Zarja vonal a Vaterán. Legjobb lesz, ha visszanézek fél év múlva.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2184
Napi online kereskedelmi PR cikk:

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=275620
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2183
Most még így gondolod. Aztán mikor a 3. vevőt küldöd el, mert messzeföldről licitálna, lehet mégis ráveszed magad a postázásra.

Meg a sokadik tarnzakció után eszedbe jut, hogy van egy pár fölösleges cuccod aminek azért van értéke..

Előzmény: Surdi (2181)
Pavel Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2182
Egy bankszámla minimális költségekkel jár, de ha nem akarsz, a csládtagok, barátok között csak van valakinek...
Előzmény: Surdi (2181)
Surdi Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2181

A segítségeteket kérném :

 

Szeretnék eladóként regisztrálni a vaterán de nincs számlaszámom. Olyan dolgokat akarok árulni amiket tipikusan személyesen vesznek át, tehát emiatt nem is akarnék számlát nyitni. Nincs erre valami megoldás ?

tarrow Creative Commons License 2009.05.30 0 0 2180

Köszi:) no én is ezt mondtam az elején, igaz, azt is csak a Te tavalyi hozzászólásodból tudom.:)

 

Előzmény: advocatusdiaboli (2179)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2179
A törvény pontosan azt mondja, hogy az ingóság eladásából származó jövedelem 25% adóval terhelt.
Az így keletkezett adókötelezettséget 50eFt-ig nem kell megfizetni, tehát 200eFt éves jövedelemig ez adómentes.
A jövedelem azonban ugyebár nem az eladási ár, hanem az eladási és a vételi ár különbözete - ha pozitív. Ha a vételi-szerzési ár nem megállapítható (nincs adásvételi, számla, szerződés stb..), akkor a bevétel 25%-át vélelmezik automatikusan jövedelemnek.

Ergo évi 800eFt bevételig ez adómentes, efelett elszámolás kérdése, ha nincs a beszerzésről számla, akkor 1/16-od részt kell - efelett leadózni.

Így kerek a dolog.
Előzmény: tarrow (2178)
tarrow Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2178

Értem a különbséget, nézzünk egy példát: eladom a motoromat 300ezer értékben vaterán, mindegy hogy mennyiért vettem (többért), nem volt számla.  

Erre jöhetnének, hogy nincs számla, akkor az egész összeg az adóalap, ilyenkor 25%-a minősül haszonnak, vagyis 75ezer, és hogy ez több mint 50, tehát adóköteles, be kéne fizetni (jó esetben) a 25%-át. Ez most komoly?

Tavaly még 200 volt ez a limit, az 50 pedig úgy merült fel, hogy az a 200e (jövedelem) negyede ami végül az adó lesz. Hogy szól most a jogszabály?

Előzmény: Real Putyur (2177)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2177
Ne keverjük össze a jövedelmet a bevétellel.
A TV-d esetében nincs jövedelem (ill. -30 000 Ft jövedelmed van; azaz veszteséged).
A bevétel valóban 70 000 Ft, de nem erről szól a jogszabály.
Előzmény: tarrow (2176)
tarrow Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2176

Nem is az az érdekes, hanem ez:

"A jövedelemadó-törvény szerint ha az ingó vagyontárgyak értékesítéséből származó jövedelem éves szinten nem éri el az ötvenezer forintot, nem kell adót fizetni, ha meghaladja ezt az összeget, akkor 25 százalékos adó terheli az eladásból származó jövedelmet. "

 

Tavaly volt róla szó, hogy valami évi 200e forintig nem kell bevallani a maszek jövedelmet, valamint ha nincs bejövő számla, akkor az összforgalom 25%-a minősül automatikusan haszonnak / jövedelemnek, tehát 800k értékig így nincs kivetnivaló.

Ha eléri, akkor "esetiként" kezelve le kell adózni a nyereségből 25%-ot, ez lenne az bizonyos 50k.

Ha üzletszerű, akkor 36-ot, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy

a cikk írója úgy fogalmaz, mintha az lenne, hogy ha veszek egy tévét 100e-ért, - a vastagon leadózott jövedelmemből - majd később eladom 70-ért 30 buktával, még majd a 70-nek 50 fölötti részéből ból, meg minden e fölöttiből kelljen 25%-ot adózni, na ezt azért nee.. 

Előzmény: Real Putyur (2155)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2175
Tolsz neki egy (két) szép kövér negatívot, majd máskor meggondolja.
Nem tudom, hogyan megy a TeszVeszen, de a Vaterán az ilyenért visszapingelt bosszúnegatívokat villámhirtelen törölték - ez becsületükre váljon.
Előzmény: Vadista Szandál (2174)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2174
A Teszveszen vettem egy 2 dolgot ugyanattól, 2x1 Ft-ért. Nem adta ide az eladó, még hülyének is nézett, nem gondolom, hogy ennyiért ideadja? Ezt nyilvánosan leírta a szövegboxba ráadásul. Akkor miért tette ki ennyiért?

Feljelentettem, az égegyadta világon semmi nem történést nem érzékeltem.


Pavel Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2173

Ilyenek mindig vannak.

Én is ha felteszek egy srágább cuccot 1 Ft-ért, egyből jönnek az ajánlatok, hogy ő 5 meg 6000-ért megveszi. Sok a türelmetlen ember :)

 

Ha 1 Ft az utolsó licit és az eladó visszalép, akkor nagyon gyorsan fel kell nyomni mindenhol.

Előzmény: mirima (2172)
mirima Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2172
Szia!
És az előző képhez tartozó beszélgetés, hogy illik az 1 Ft-os aukcióba?
Előzmény: Real Putyur (2171)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2171
Mit értesz ezen az "automata licitemelő"-n...???

A vevő tud védett ajánlatot tenni - tehát ha beírod a licit-mezőbe, hogy (pl.) 599 Ft, akkor 1 Ft fog megjelenni licitként, de ha valaki rálicitál, akkor a Te ajánlatod automatikusan "üti" az előző licitet - ha az alacsonyabb, mint a Te védett ajánlatod.

(Kollégával meg eléggé egyformán vélekedünk az 1 Ft-os aukciókról, meg a végárakról... :-) Ilyen az árverés...)
Előzmény: mirima (2167)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2170
Sz**rágás...? Nem tudom. Szerintem erről szól az üzlet. Én licitálnék. (Méghozzá 599 Ft-ot.)
Amúgy ha úgy gondold, vedd meg 600 Ft-os villámáron. Azt csak elég korrektnek tartod, nem...? ;-)

(Mennyire jó lenne tudni, milyen tételről is van szó...)
Előzmény: mirima (2166)
Pavel Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2169

Nem hiszem, hogy szarrágás lenne, erről szól az aukció.

Én már többször vettem, illetve sajna adtam is el tízezer forint nagységrendű értékkel bíró dolgokat 1 euróért.

Előzmény: mirima (2166)
mirima Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2168
Nem ment el az előbb.
Előzmény: mirima (2167)
mirima Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2167
Ez egy másik. Van olyan, hogy hátulról be van építve autamata licitemelő?
Előzmény: mirima (2166)
mirima Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2166
Kösz a válaszokat! Nem volt kikötve minimálár. Persze nem akarom 1 Ft-ért megvenni semmit, mert sz@rrágás, (ezért nem licitáltam), de akkor mennyiért? Ha meg megteszi, hogy nem adja át, akkor miért hírdeti így?
Előzmény: boxer-gs (2112)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2165

A 60-70%-os várt bevételnövekedés elég meredek tervnek tűnik. Nem nagyon látom, hogy ezt mire alapozzák. A feltöltési díjakból ennyi befolyna?

 

Azt viszont látom, hogy korábbi sejtésemnek megfelelően beállni látszik az általam figyelt kategóriákban a feltöltött tételszám. És továbbra is úgy gondolom, hogy jónéhányan vissza fognak térni azok közzül, akik nagy felháborodásukban otthagyták az oldalt. Szóval egyelőre nem hiszem, hogy belebukna a Vatera a változtatások negatív következményeibe, de a cikkben szereplő optimizmust is túlzónak tartom.

Előzmény: Vadista Szandál (2164)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2164
Beteszem inkább az egész cikket.

60-70%-kal csökkent a feltöltött áruk mennyisége, ha jól veszem ki.

"Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe
Girnt József 2009. 05. 26. 17:20:26

A korábbinál szerényebb, de továbbra is 60 százalék feletti növekedést várnak a Vatera és a TeszVesz tulajdonosai a két legnagyobb magyarországi aukciós piactértől.

Sikeresen túlélte a feltöltési díj bevezetése utáni felháborodást a Vatera és a TeszVesz - derült ki a két - nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaság sajtótájékoztatóján. Mindkét piactér, az átmeneti, 60-70 százalékos csökkenés után visszatért a korábban megszokott kereskedési szint. A Vaterán átlagosan ugyanis napi nyolcezer, a TeszVesznél 7-7200 sikeresen lezárt ügyletet regisztrálnak.

"A Vaterán évi 12 milliárd forintnyi átmenő forgalom zajlik, azaz ekkora összegért adnak-vesznek a regisztrált ügyfelek - mondta el Csupor Erik, a portál egyik ügyvezető igazgatója. Ugyan ez a szám nálunk 3 milliárd -tette hozzá a TeszVesz ügyvezető igazgatója, Dobra Péter. Mint elmondták, a magyarországi teljes e-kereskedelmi forgalom becslésük szerint 60 milliárd forint lehet, így a két cég együtt ennek a negyedét birtokolja. A Vatera forgalma tavaly 500, a TeszVeszé 150 millió forint volt, hangzott el, némi újságírói noszogatás hatására.

Gerő Viktor, a Vatera ügyvezetőpárosának másik tagja megerősített azt az információnkat, hogy a korábbi 1,9-2 millió aukcióra meghirdetett termék mára 6-700 ezerre csökkent. Mint elmondta a feltöltési díj bevezetésének az is volt az oka, hogy túl sok eladhatatlan terméket tettek fel a felhasználók, amelyek csak a feleslegesen terhelték a piactér szervereit. Míg korábban a felrakott termékek 3-4 százaléka kelt el, addig ugyanez a szám már 25 százalékra nőtt.

A két cég vezetői elmondták, hogy a korábbi 70-80 százalékos éves bevétel növekedés a válság miatt valószínűleg tarthatatlan lesz idén, ám így is csodás növekedést, 60-70 százaléknyit várnak.

A két piactér a vevők biztonságának továbbfejlesztésén dolgozik - jelentették be a nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaságok. Erősítésként csalófigyelő rendszert építettek ki, és e-kereskedelmi biztonsági szakértőt szerződtettek. További biztonságfokozónak szánt akció, hogy mától többfordulós játékkal hívják fel a figyelmet a felelős online kereskedésre. Az online kvízzel a felhasználók egyrészt tesztelhetik, mennyit tudnak a biztonságos adásvételről, másrészt nyereményekkel gazdagodhatnak. További lépés a biztonságos kereskedés irányába, hogy a Vatera április elején bevezette a magyar fejlesztésű Abaqoos elektronikus pénztárcát. Ennek a virtuális letétnek köszönhetően a pénz és az áru cseréje csak akkor történik meg, ha az adásvétellel mind a vevő, mind az eladó fél maradéktalanul elégedett."
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2163
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=408130&place=vez4

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe
Girnt József 2009. 05. 26. 17:20:26

A korábbinál szerényebb, de továbbra is 60 százalék feletti növekedést várnak a Vatera és a TeszVesz tulajdonosai a két legnagyobb magyarországi aukciós piactértől.
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2162
Én sírógörcsöt kaptam, amikor annakidején a budapesti Komjádi uszoda előtti zsibvásáron ~10 nm-nyi területen voltak kiteregetve a másolt DVD-k, CD-k. Csak egy seprűvel kellett volna odamenni, össze lehetett volna söpörni vagy 200 évre való leülnivalót.
(Azóta teljesen megszűnt ez a piac, kíváncsi lennék mi megy most a Verseny u-ban - oda még nem merészkedtem el.)
Előzmény: digicat (2161)
digicat Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2161
Könnyebb a legálisan működő, adófizető cégeken, polgárokon hiányosságot keresni és találni, mint fantomcégek után nyomozni.
A "gyanúsított nem található, az ajánlott leveleket nem veszi át". Közben pedig minden reggel ott áll a piacon.
Előzmény: Vadista Szandál (2159)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2160
Tudod; mindig a könnyebb ellenállás irányába törekszik minden...
Előzmény: Vadista Szandál (2159)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2159
Az autonepperek mennyit adóznak? Errte a célra veszi, haszonnal továbbadja, üzletszerűen, jellemzően nagyobb mint 50 ezer Ft haszonnal.

Valahogy nem hallom, hogy az autonepperekre is rászálltak volna.
Előzmény: Ladybee (2157)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2158
REMÉLJÜK, hogy erre vonatkozik.
De - ugyebár - láttunk már karón varjút.
Meg ismerjük a gumiparagrafusok tulajdonságait.
Előzmény: Ladybee (2157)
Ladybee Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2157
Ha valakitől hetente elvisznek egy régi képeslapot, egy gyerekruhát, vagy egy kalitkát, az talán nem üzletszerű (kéjelgés). Nyilván arra vonatkozik, aki erre a célra vásárolt termékeket, némi felárral, vagy a boltja készletét felpakolva értékesíti. 
Előzmény: Real Putyur (2155)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2156
A termékfeltöltő oldal "be-nem-jövése" nálam is előfordult - ez böngészőprobléma. A 2.xxx-es Firefoxon fordul csak elő, a 3.xxx-nél sosem, és az Operán sem. (IE-t nem próbáltam, arról nem tudok nyilatkozni.)
Előzmény: Vadista Szandál (2152)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2155
Jól értelmezed, csak sajnos van benne egy "gumiparagrafus":

"Ez azonban csak az eseti jellegű ügyletekre vonatkozik, vagyis ha ÜZLETSZERŰEN ad el egy magánszemély ingó vagyontárgyakat, akkor egyéb jövedelem címén az adótábla szerint, praktikusan 36 százalékkal adózik."

Hogy mi üzletszerű, azt meg majd valaki eldönti... :-/
Előzmény: Ladybee (2154)
Ladybee Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2154
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=408028&place=cikkek
Ha jól értelmezem, akkor az eseti eladás 800 ezer forintig adómentes.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2153
Ez a ló túloldala. A helyedben becsengetnék rendszeresen este 10kor a delikvenshez, érdeklődni jól működik-e a fagyasztó.
Előzmény: Total-brutal (2148)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2152
Én mai napig tapasztalok, termékfeltöltő oldal nem hajlandó bejönni, frissítgetni kell, akkor meg elveszlimk amit addig beírtam..
Előzmény: Real Putyur (2150)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2151
Amennyiben a külső hivatkozás nem tartalmazza semmilyen elérhetőségedet, beszúrhatod. (Ajánlom a kepfeltoltes.hu -t.)

Vigyázz: a képre montírozott telefonszám, az oldal forrásából kibogozható honlapcím is szabálytalan. Egyéb, ezeknél kifinomultabb trükkökről nem is beszélve... ;-)
Előzmény: sertes99 (2149)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2150
"Én németországból vagyok, s elmondhatom pld, hogy az év első negyedében este a magyar csúcsidőben el sem értem a vaterát, vagy csak úgy, hogy 2, - 3 perc telt el, amig egy oldal bejött.
Mióta bevezették ezt a listázásidíj dolgot, ilyent nem is tapasztaltam."


Elmondhatom Neked, hogy az utóbbi 1,5-2 évben napi rendszerességgel használtam a Vaterát (értsd: reggel irodába érvén bejelentkez - automatikus frissítés egész nap (ReloadEvery) - folyamatosan böngész/nézelődik/adminisztrál, stb.) kb. 6-7 órán keresztül; plusz még este/hétvégéken is egy gyors rápillantás itthonról. SOHA nem tapasztaltam sem fagyást, sem lassúságot.

(Németországból amúgy más is panaszkodott a fórumon sebességproblémákra - talán pont Te; más néven...? Ugyanabban az időben itt minden tökéletesen működött.)
Előzmény: Total-brutal (2146)
sertes99 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 2149
Sziasztok!

Egy kis technikai segítség kellene nekem. A termék feltöltésnél hogyan tudok a leírás résznél külső oldalról képeket és linkeket beszúrni? Szabad ezt egyáltalán? Sok helyen láttam már, de nem tudom, hogy szabályos-e,

Köszi a segítséget!
Total-brutal Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2148

"(bosszú negatív).
Kértem, hercehurca nélkül törölték."


Látod, ez ebayen ez is már szinte kizárt.

Én pld legutóbb azért kaptam negát, mert nem voltam hajlandó este 10 után rendelkezésre állni annak a vevőnek aki megvette a mélyhűtőládám, amit úgy hirdettem, hogy csak személyes elvitellel.

Hiába hívtam fel telefonon az ügyfélszolgálatot, s hiába volt ott a szerveren a levelezésünk ahol leírta kerek perec, hogy ő csak este 10 után tud jönni, s ahol én megírtam, hogy napközben 8-tól 18 ig jöhet, semmit se jelentett. A nega maradt.

Leszarom. Azt átváltottam privátra, s azóta azon nicken csak veszek. (1 évig, aztán nem számít bele.) A másik nickemen adok most ott el. :)

Előzmény: Vadista Szandál (2147)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2147
Az tény, hogy ahol a vevők vannak az diktál és a vatera nagyon beágyazott. Nekik sem a legyek hordták, ebben évek kitartó, tudatos és alapos munkája van.

A szerverproblémákat is hihetőnek tartom, adott esetben ez is jó megoldás.
Viszont ezt megcsinálhatták volna úgy is, hogy van feltöltési díj (kvázi vizitdíj, megjelentél, fogod a rendszer erőforrásait, fizess) de csökken a jutalék.

Kisebb részben azért mert nem lenne keserű az eladók szájíze, nagyobb részben azért mert kevésbé szűkült volna be a kínálat bizonyos szegmensekben. Legfőbbképpen pedig azért, hogy ne nevelődjenek ki komoly konkurensek.

Könnyen úgyjárhatnak mint valamelyik nagy bulvárlap aki megvette konkurensét, ahonnan az újságírók izibe leléptek, alakítottak egy harmadik bulvárlapot ami meglehetősen jól prosperál. Most asszem azt is megvették megint jó drágán...

Eddig azért volt jó mert a patkószegtől az űrhajóig bármit lelhettem. Most a patkószeg kiesett.

Ha nem lehetne a vevőnek negatívot adni, az a jelenlegi helyzetben nem szülne jó vért, még egy gyomros lenne az eladóknak. Pillanatok alatt kialakulna a tiltólisták feketepiaca, kvázi mint a spammer lista a rendszergazdák között úgy terjedne. Ennek minden igazságtalanságával és hátrányával.

Saját tapasztalataim alapján nagyon korrekten kezeli az ilyeneket vatera, nálam 1% alatti a kapott negatív értékelések száma, az összes eddigi objektíven és bizonyíthatóan nem megérdemelt volt (bosszú negatív).
Kértem, hercehurca nélkül törölték.
Total-brutal Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2146

Remélem, hogy nem értettek félre. ;)

Én csak leírtam a trendeket. Ezt Magyarországon pár év késéssel de mindenképpen viszontlátjátok. Nincs más útja egy netes vállalkozásnak se ha talpon akar maradni.

A vaterán szerintem az történt, hogy az alacsonyárú, és a nem kellően mobil termékeket kiszórták. Nem tudom miért tették, de arra tippelek, hogy az állandósult sebesség és szerverproblémák miatt áldozták fel azt a piaci szegmenst ami nem tartalmaz nekik annyi bevételi lehetőséget, mint amennyit a szerverroldalról fejleszteniük kellet volna a problémák megoldására.

Én németországból vagyok, s elmondhatom pld, hogy az év első negyedében este a magyar csúcsidőben el sem értem a vaterát, vagy csak úgy, hogy 2, - 3 perc telt el, amig egy oldal bejött.

Mióta bevezették ezt a listázásidíj dolgot, ilyent nem is tapasztaltam.

 

Egyébként a vevők az ebayen sem jobbak, s itt se mindenki német. ;) ... kaptam már negát úgy, hogy csak pislogtam vajh miért is kaphattam. :(

Előzmény: Real Putyur (2145)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2145
"Ebay.de. Itt már az eladó sem semlegest, sem pedig negatívot nem is adhat a vevőnek."

Mint írod, Te (Ti) is árusítotok a Vaterán. Azért kíváncsi vagyok, hogy egyetértenél ezzel "a-vevőnek-kötelezően-jár-a-pozitív" felfogással, amikor valami unatkozó hülegyerek leütögeti az összes kiemelt, feltöltésidíjas, többtízezer forintos tételedet (többszáz/ezer forintos effektív KÁRT okozva ezzel Neked), aztán lazán megírná, hogy mégse kell, mert CSAK. Neadjisten utánvéttel elpostáztatná valahova, ahol persze nem venné át senki, és a postán súlyos pénzeket fizethetnél azért, hogy a saját árudat visszakapd.
:-D

Az e-bayen egy kicsit nagyobb a kultúra - ezt nem szabad elfelejteni. Egyelőre úgy néz ki, hogy a vevő nem szent tehén, hanem úgy éri meg árusítani, ha tizenhat módon bástyázod magad körbe különféle védelmekkel, és a legkevésbé is gyanús partnert azonnal kizárod az üzletedből.
Ha eddig nem jártál még pórul, köszönd a szerencsédnek - nem kívánom, hogy legyen egyszer rossz tapasztalatod. Nekem volt - konkrét kár nem ért (annál óvatosabb vagyok), de a mérgelődés, meg a tétel forgalomból való ideiglenes kimaradása az enyém volt.
Előzmény: Total-brutal (2143)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2144
Nézd, amióta menekülnünk kellett a Vateráról (két hónapja), én több mint 20 000 Ft-ot költöttem el a Zsibvásáron - ezt szinte biztosan a Vaterán költöttem volna el egyébként - hiszen az eladók nagy része is onnan, vagy a TeszVeszről jött.
Én már tavaly regisztráltam a Zsibvásáron, de eddig eszembe sem jutott ott vásárolni - igaz, nem is nagyon volt mit - a lényeg az, hogy nem azért most kezdtem el vásárolni ott, mert most fedeztem fel az oldalt.
Tudom, nem egy nagy összeg ez a pénz, de biztosan nem én vagyok az egyetlen.
Előzmény: Total-brutal (2141)
Total-brutal Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2143

Nem kell velem egyetérteni. ;)

De nem árt ha az eladó tudja, hogy egy ilyesmi portálnak is csak 1 szent tehene van és az pedig a vevő.

Az eladó abszolut másodlagos dolog, hiszen az jön oda magától is bármilyen kondícióval ahol vevőt lát a piactéren.

A verseny viszont egyre nagyobb a vevőkért, mert hogy az teljesen mindegy, hogy közvetve, vagy közvetlenűl, de ők tartják el a piacot.

Ezt a legjobban pld ott láthatod, ahol ma a legélesebb a verseny egy jellegébe hasonló, ámde sokkal fejletteb piactéren.

Ebay.de.

Itt már az eladó sem semlegest, sem pedig negatívot nem is adhat a vevőnek. Semilyen körülmények között sem, mert hogy a vevő az egy akkora szent tehén, hogy az eladók ilyesmi igénye vastagon le van szarva.

Előbb vagy utóbb ez a vaterán is így kell hogy legyen.

Előzmény: Vadista Szandál (2142)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2142
Ha teher átrendezés lett volna a feltöltési díj, azaz közel arányosan csökkene a jutalék akkor maximálisan egyetértenék veled.

De nem ez történt így csak újabb sarc, áremelés.
Total-brutal Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2141

A francot tűnik el a vevő, max az a vevőréteg aki maga is árult, de vevőként csak a cucc 20-30% -áig licitálgatott.

Fiam aktívan antikozik, és kanyi vasat sem csökkent az árbevétele.

Ami csökkent nála az a termékenkénti átlagos licitszám, de pont azért amivel kezdtem. A potyalesők száma csökkent.

A vevőt csak az érdekli, hogy mekkora a kínálat, és az, hogy tud e vásárolni.

A végárat tekintve pedig egy termék végárát nem a licitek száma határozza meg, hanem annak a 2 vevőnek a legmagasabb licitjei, akiknek a legtöbbet megér a cucc. A többi licitáló mintha ott se lett volna.

A másik dolog.

Amióta van ez a plusz fizetnivaló nincs esti csúcsforgalomban akadás a böngészéseknél, illetve az utolsóperces licitálásoknál. Vagyis azzal, hogy a vatera ledobta magáról a ballanszot, jót tett a vevőnek. ... és így tov, ... folytathatnám még egy darabig, de gondolom úgysem értetek velem, egyet, :)

Előzmény: advocatusdiaboli (2139)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2140
A gyűjteményes, "hobbi" dolgok lehet tényleg csökkennek.

Én viszont azt tapasztalom, hogy amiben én mozgom, hétköznapi élethez kellő dolgok az megy.

Mind a kínálat visszaállt, mind a kereslet, ahogy terjed az internet, meg alakul ki kultúrája, plusz vékonyodnak a pénztárcák egyre jobban megy.

Sok olyan vásárló van aki eddig bement a boltba és megvette az most szétnéz előbb a neten és gyakran megleli ugyanazt olcsóbban vagy kiegyezik egy használttal harmad-negyedáron, ami funkciójában ugyanazt tudja és hibátlan állapotú.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2139
Szerintem mindegy, mit csinálnak, most csak rossz lehet. Egyszerűen tűnnek el a vevők, egyre inkább nevetséges árakon születnek csak üzletek. Egyre több eddig aktív nagy eladó tűnik el végleg vagy átmenetileg, mert tartósan veszteséggel képtelenség üzletelni.

Ebben a szituációban minden olyan lépés az aukciós oldalak részéről, amelyik vagy fix költséggel próbál magának bevételt biztosítani a sikertelen aukciók után is, vagy megpróbálja bármi áron belehajszolni olyan aukciókba az eladókat, amelyeken azok aztán csak buknak (de a jutalékot azt persze kérik utánuk), azok súlyosan illojális és önmaguk számára is káros ötletek.

Én - legalábbis az általam látogatott témakörökben (órák, numizmatika, könyvek, folyóiratok, lemezek) olyan szintű zuhanást látok, amiből akár az aukciós oldal esetleges bedőlését is bátorkodom vizionálni. Egyes témakörökben már úgy néz ki a történet, hogy a korábbi 15-20 oldalnyi termék helyett van 2-3, és ez is kopik folyamatosan. Jól érzékelhető az is, hogy a több körben "normális" áron sikertelenül kínált holmit végül "szórjuk ki" alapon felteszik 1Ft-ról, az végül elmegy valami nevetséges áron (ütős zsebóra 40 ezerért 150 helyett és hasonlók), majd az eladó törli az összes áruját és lelép.

Szerintem pont fordítva kellett volna lépni, de mindenesetre ezt a feltöltési díjasdit azonnal megszüntetni, és még a jutalékot is csökkenteni. Ha nem lesz áru, vevők sem lesznek, a folyamat öngerjesztő, kiürül a piactér és kampec.
Előzmény: Real Putyur (2138)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2138
Szerintem a zárt aukcióval való vevőszelektálás a baba-fürdővízzel-együtt-való-kiöntése tipikus példája.
Egy kezdő is lehet korrekt és megbízható; ugyanakkor egy régi motorosnak is "elborulhat az agya" (volt már rá példa).
Előzmény: Vadista Szandál (2135)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2137
Ezt a kiskaput önlicitnek hívják, és azonnali kizárás jár érte mindkét nicknek.
Tucatnyi ilyen kizárást láttam már.
Előzmény: glashuette (2134)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2136
Előbb utóbb a licitlépcsőket is korlátozni fogják.
Gyakorlatilag egy normál licitnél nem is lenne gond, ha lenne-1-10-100-200-500-1000-5000-10000-100000-1000000 Ft-os fix lépcső kínálat és csak ezekből lehetne választani.

Az sem volt százas aki a feltöltési díj bevezetése előtt mondjuk 723 Ft-os licitlépcsőt adott meg.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2135
Te válogatod meg kinek adod oda. Vannak olyan termékcsoportok ahol az átlagvevő nagyon felelőtlen, problémás. Zárt aukcióval tudsz szelektálni.
Előzmény: Real Putyur (2132)
glashuette Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2134
Maradt még egy kiskapu: 1 forint NMÁ, haver rányom, licitlépcső 75.000 forint. Ha nem licitál senki, megy a pozitív visszajelzés, akár 25-ször egymás után. Jó játék...
Előzmény: Real Putyur (2132)
glashuette Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2133
Semmi értelme nincs, arra szolgál, hogy az ismert eladó miután, mint egy faliújságra kitéve a termékeit, telefonon fogadja az ajánlatokat, majd miután befutott a megfelelő ajánlat, ráteszi a lakatot. Jó néhány nepper kedvenc szórakozása.
Előzmény: Real Putyur (2132)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2132
Az "1ft - zárt - villámár" az a fixáras 1 Ft-os. Nem lehet.
Mondom hogy becsukták a kiskaput...

Feltöltési díj mentes aukciót csak akkor lehet indítani, ha az szabadon licitálható (a licitálhatóság magában foglalja azt, hogy nem fixáras a tétel, merthogy azt nem lehet licitálni, csak elvinni).
Mondjuk arra nem tér ki a szabályzat, hogy az 1 Ft-ról indított, minimálár nélküli aukciót az első licit beérkezése UTÁN lehet-e zárttá tenni...

(Különben egyszer valaki elmagyarázhatná nekem, hogy mi az értelme a zárt aukciónak - a jutalékkijátszáson kívül.)
Előzmény: Törölt nick (2131)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2130
Olvass. Értelemezz. Nem maradt. Fix 1 Ft-os aukció semmilyen (sem nyílt, sem zárt) formában nem indítható.
Előzmény: Törölt nick (2128)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2129
Ez a lépés borítékolható volt.
Előzmény: Real Putyur (2126)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2127

...már a wc-n is lehúzhatná magát az a sok okos emberféle, akik ott uralkodnak.

És még azt mondják, h mi vagyunk a szarrágók? :P....éhenkórász egy banda az biztos!

..nem csak a kis kaput, de a nagyot is bezárhatná már, nem sírnék a vakera után, sőt! :D

Előzmény: Real Putyur (2126)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2126
Nu.
Befejezvén az offolást, egy idézet a Vatera oldaláról:

"...a 2009. május 25-től indított új aukciók esetében, amennyiben azok 1 Ft-ról minimálár nélkül indulnak nem lehetséges:

* zárt aukció megjelölést használni,
* fix 1 Ft-osként meghirdetni.

Az intézkedésre azért kerül sor, mivel az elmúlt időszakban a lehetőségekkel visszaélve igen jelentősen megnőtt az olyan aukciók száma, amelyek kizárólag a feltöltési díj és a fizetendő jutalék megkerülése érdekében indultak..."

Mondom, hogy előbb-utóbb becsukják a kiskapukat... ;-)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.22 0 0 2125
vagy megoldják házon belül egy levelezőlapra nyomtatva, s címemre kiküldve:)
Előzmény: Pavel (2123)
digicat Creative Commons License 2009.05.22 0 0 2124
Ha a levelezési cím is hordozható lenne az maga lenne a menyország :-)
2 évvel a költözés után még mindig érkeznek küldemények a régi címemre. A cím átirányítása működik, csak drága :-(
Előzmény: Vadista Szandál (2120)
Pavel Creative Commons License 2009.05.22 0 0 2123
Várj még, nekem volt, hogy már az utánvét összegét is megkaptam, mire jött a csomag átvételéről tájékoztató SMS :)
Előzmény: Vadista Szandál (2122)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.22 0 0 2122
Az MPL csomag másnap reggelre ott volt. SMS nem jött azóta sem. Nem lényeges, csak minek ígérik meg és minek kell megadni a telefonszámom akkor a kísérőlevélen?
Előzmény: Vadista Szandál (2091)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2121
'Az lenne jó, ha a számlaszám hordozható lenne mint a telefonszám. Mindjárt nagyobb verseny lenne a bankok között."

Maximálisan egyetértek!
Előzmény: Vadista Szandál (2120)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2120
Az lenne jó, ha a számlaszám hordozható lenne mint a telefonszám. Mindjárt nagyobb verseny lenne a bankok között. Egy komplett bankszámlaváltás az tényleg horror procedura.

Ez pl. a szabályalkotók részéről nem kerülne semmibe, és mégis lenne kihatása a Zemberek közérzetére, pénztárcájára.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2119
Van az így, kétségtelen. Az is, hogy pár száz, pláne pár 10Ft-os tételeket nem igen lehet "normálisan" kezelni. Ahogy azt sem, ha valaki vesz egy ötforintos bigyót, de az ország túlvégére kéri postázni. Ott is drágább a leves, mint a hús - és ezt be kell kalkulálni.

Az E-bayon Ausztráliából vett egydolláros izével is előfordul, hogy a postaköltség a vételár ötvenszerese. Ez egy ilyen műfaj, és nem látok lehetőséget az ilyenek kikerülésére.
Előzmény: Real Putyur (2118)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2118
Nem bántottál meg.
De! Senki nem mondta, hogy legyen ingyenes - én sem várom el, tudom hogy semmi nincs ingyen. Csak a reklámok hazudják ezt...
Előzmény: advocatusdiaboli (2117)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2117
Nézd, nem akarlak megbántani, de az a 600Ft az kisebb összeg, mint amennyit az ország legrosszabb órabére mellett megkerestél volna az alatt az idő alatt, amíg ezzel a kérdéssel foglalkoztál a Fórumon.
Nem mondod ki nyíltan, de Te voltaképpen teljesen ingyenes szolgáltatást vársz, persze még legyen kényelmes is.

Az egész kérdés nem ér annyit, amennyi szót pazaroltunk rá. Ha pár száz forint ennyire zavar, ne foglalkozz a kérdéssel. Bocsi - de ez a véleményem.
Előzmény: Real Putyur (2116)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2116
Ha 600 Ft a számlavezetés, akkor az (kb.) 3 utalás. Általában ennyiszer utalok. Akkor hol jártam jól...? :-) (Két számlán fizethetném az éves kártyadíjat.)
Amúgy tényleg értelmes dolog lenne (pénzért!) ide-oda utalgatnom a saját pénzemet.

Mondom; én körüljártam annakidején ezt a dolgot, és NINCS számomra jobb megoldás. (Természetesen a bankváltásnak nem néztem utána, mert - mint írtam - ez akkora hercehurcával járna, hogy azért nem érné meg.)
Előzmény: Vadista Szandál (2115)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2115
Nem tudom, hogy elolvastad-e, amit írtam.

Nem kell semmilyen jövedelem és 600 Ft/hó a számlavezetés és ingyenes az utalás.

Egyébkánt meg ha van másik számlád, arról is utalhatsz havi 50 ezret, majd vissza. Én is ezt csinálom, a munkahelyem nem hajlandó 2 számlára utalni a fizetésem.

Nem reklám, használom, követem a költségeit.

Ugyanezt tudó bankszámlacsomag 700 Ft-ért már a legnagyobb hazai bankban is megvan, tehán nem is a Völgyzugoly Takszövnek valami ismeretlen csomagja.

Te fizetsz 500 Ft alapdíjat és 200 Ft az utalás darabonként.

OK, te dolgod, csak ne mondd, hogy nem olvasom el amit írtál.
Előzmény: Real Putyur (2110)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2114
A "MIRIMA" által beszúrt képről viszont nem lehet eldönteni, hogy van-e minimálár vagy nincs. Pont az a rész hiányzik a képről... (Fent középen - a képtől balra - van/nincs egy kis zöld fenyőfa (?), az jelzi a minimálárat - ill. ha ott van, akkor nincs minimálár.) Jelen esetben a 200 Ft egy villámár - tehát ennyiért azonnal, licitálás nélkül el lehet vinni a tételt.
Előzmény: boxer-gs (2112)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2113
Dehogynem, a VPOS fizetés tökéletes megoldás volt; azt is használtam, amíg árultam a Vaterán. (Annak a díját ugyanis a Vatera fizeti.)
Előzmény: boxer-gs (2111)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2112

Elsősorban a Vatera szabályzatán rágd át megad szerintem,hisz azt fogadod el, ha regisztrálsz! Ha figyelmesen olvasod, meglesz a válasz ott is.

 

De hogy válaszoljak is: amit 1 Ft-ról hirdetnek minimálár nélkül, azt 1 Ft-ért meg tudod venni, feltéve, ha másnak nem ér többet és nem licitálnak felül. (És persze az is kell hozzá, hogy a végén az eladó át is adja esetleg nagy csalódottságában.)

 

Viszont az az aukció, amít beszúrtál, minimáláras, tehát nem tudod 1 Ft-ért megvenni azt a valamit. Ha nincs minimálár, akkor az fel is van tüntetve a jobb felső sarokban.

Előzmény: mirima (2107)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2111

És a bankkártyás fizetés a személyes menűn keresztül nem megoldás?

Persze ha nem tartozik kártya a számládhoz, akkor nem.

Előzmény: Real Putyur (2110)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2110
Nem tudom, hogy elolvastad-e, amit írtam.
NEM érkezik SEMMILYEN jövedelmem a számlámra, mert vállalkozó vagyok.
Max. 2-3 alkalommal utalok egy hónapban.
A számlám jelenlegi havi díja ~500 Ft.

Mondom, hogy SZÁMOMRA nincs jobb lehetőség. (De azt is említettem, hogy nem zavar túlzottan.) Csak nem kell a reklámoknak bedőlni, semmi nincs ingyen.
Előzmény: Vadista Szandál (2109)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2109
Van olyan számlacsomag ami 600 Ft és semmi feltétel és ingyen utalsz. Ha érkezik jövedelem (havi min 50 ezer) és használod is akkor pedig 150 Ft a havidíj.
Ilyen tarifa mellett 190 Ft-ért utalni rendszeresen, az kidobott pénz.
Nem kell bankot váltani, kell nyitni egy ilyen számlát. Ha sokat ad-vesz az ember online akkor bőven-bőven megéri.
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2108
Ezt az utalás-dolgot a Vatera fórumán már eléggé kivitattuk annakidején.

Szóval: nekem egy utalás pl. 190 Ft-ba kerül. NINCS olyan számlacsomag, ahol ennél olcsóbb lenne, mert max. 2-3 alkalommal utalok egy hónapban, és egyéb kedvezményekre nem vagyok jogosult, mert nem tartok folyamatosan 300 000 Ft-ot a számlámon, és nem érkezik rá rendszeres munkabérjellegű kifizetés (lásd "városibank" 0 Ft-os "ingyenes" számlacsomag). Tehát számomra NINCS olcsóbb megoldás. (A bankváltást most hagyjuk, mert aránytalanul nagy hercehurcával jár, és más bankoknál sem kolbászból fonják a kerítést.)

(Mondjuk az egy másik dolog, hogy nem érdekel a 190 Ft, ha kell - utalok.)
Előzmény: Vadista Szandál (2104)
mirima Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2107
Sziasztok!

Próbáltam átrágni magam a topikon és lehet, hogy figyelmetlen voltam, de az 1 forintosvatera hírdetéseknél, ahol nincs kikötve minimálár az valóban 1 Ft?
üdv
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.21 0 0 2106
ezzel én is így vagyok. Régebben mindig 1-2 ezret ráraktam aztán az pár hétig elég volt.
Már nem. Ha 147 Ft a számla, annyit utalok. Ha nekik ez jó, rajtam nem múlik, ingyen utalok, pinpongozhatunk a fillérekkel.
jung Creative Commons License 2009.05.20 0 0 2105
Internetes banki csomagom kb 8 éve van, mondhatni elsők között. A 70 ft-os eset kb 2 éve volt, akkor az átutalás díja 100 ft lett volna, azóta csomagot váltottam.
A vicc az, hogy amikor láttam a Teszveszen a 70 ft-os egyenleget írtam is nekik, hogy mi legyen, küldenek-e csekket, mire az volt a válasz, hogy nem kell befizetnem, mert a számlázási limit alatt van. Majd miután letiltottak, közölték, hogy az én esetemre ez nem vonatkozik, mivel a kiszámlázott és a befizetett összeg közötti különbözet volt ez a 70 ft... Akkoriban nem pontosan a számlák összegét fizettem, hanem időnként feltettem 5000 ft-ot a számlájukra.
Tanultam az esetből, szarrágóságból, rugalmatlanságból és hiba be nem ismeréséből jelesre vizsgáztak. Azóta pontosan fizetek, de amíg 1-1 vevő onnan is becsúszik, igénybe veszem a szolgáltatásukat...
egyébként elvi kérdés volt, hogy nem fizetek többet az utalásért mint az utalt összeg, a bankfiók közel van, és bár ez rajtam kívül senkit sem érdekelt, de kifejezte a helyzet groteszk mivoltát...
Előzmény: Vadista Szandál (2104)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.20 0 0 2104
van interneted, miért nincs internetes számlacsomagod?
nem kellene bankba járni 70 Ft miatt, s ingyen utalnál?

nehogy cseszegetésnek vedd, csak tényleg érdekel emberek motivációja, hogy internet kapcsolattal postára és banbka járnak pénzt befizetni emberek. (kivétel kisvállakozók akik nem akarnak szem elé kerülni és 65 feletti nyugdíjasok akik mellett meg elment az élet, mindkettőt megértem és tolerálom)
Előzmény: jung (2103)
jung Creative Commons License 2009.05.20 0 0 2103
engem a TV 70 ft miatt basztatott, le is tiltottak, el is mentem egy bankba befizetni....
Előzmény: Törölt nick (2102)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.20 0 0 2100
Megtehetik? Meg. Miért? Mert praktice monopolhelyzetben vannak. Persze a GVH szerint nem...
Ez a fillérb@szás minősített esete.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2099
Ezzel most egyet kell érteni, régi és 100%-os, alkalmasint problémamentes ügyfelet százforintos tételek miatt vegzálni: amelyik cég ezt megteszi, az egyszerűen nem érdemel ügyfeleket. Így, egyszerűen.

Persze, ez már náluk teljesen automatikusan megy, a szoftver küldi a felszólító levelet és automatikusan történik a letiltás is - de el nem hiszem, hogy abba a szoftverbe ne lehetett volna beleírni, hogy mondjuk min. 500Ft, amúgy mondjuk az eddigi göngyölített befizetendők 0.5-1%-nak erejéig ne legyen egy tiszta előéletű ügyfélnek "hitele".
Ez egyszerűen kisszerű, akkor is, ha jogilag teljesen tiszta, vitathatatlan. Ez olyan, mint gyorshajtásért megbüntetni valakit a 30-as táblánál 30.1km-ért. Tényleg túllépte - no de ennyire zéró tolerancia még egy diktatúrában sem jellemző...
Előzmény: glashuette (2097)
glashuette Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2097
Igen. Másrészről a pitiánerizmus Csimborasszója. Amatőr eljárás, kezdik azt amit a Szartáv: hülyének nézik a saját ügyfeleiket. Gyorsuló ütemben halad a cég lefelé a lejtőn.
Előzmény: boxer-gs (2096)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2096
Befizeted és tanulsz az esetből. Kb ez a menetrend, ha folytatni akarod.
Előzmény: Törölt nick (2095)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2094
Szerintem ne nyissunk vitát, mert ezt a kérdést kitaglaltuk a svájci órás topicban.

Lényeg, hogy hiába akarja valaki az írmagját is kiirtani ennek a dolognak, eleve halálra van ítélve a dolog. Kivitelezhetetlen, és valljuk be őszintén nem is éri meg a csatározás.

Ahhoz ugyanis, hogy az egyszerű ember komolyan vegye az ilyen irányú fenyegetést a szabályzóknak először a gyártói oldalon kellene kezdeni a felszámolás/szankcionálást és nem a felhasználói oldalon.

Tudod kicsit olyan ez mint a kábszer fogyasztás. Ha jól tudom a saját részre felhasznált adag nem bcs, a terjesztés viszont az.

Szépen is néznénk ki ha a fogyasztót becsuknánk, a dealer-t meg kitüntetnénk.
Előzmény: glashuette (2093)
glashuette Creative Commons License 2009.05.19 0 0 2093

Én meg nem tudtam hogy nem lehet embert ölni. Különben sem olvasgatok BTK-t szabadidőmben.

 

Ugyan már. A nem tudás nem mentesít a felelősség alól.

Előzmény: panerai88 (2084)
CérnaSzáll Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2092
A posta telefonos ügyfélszolgálata Miskolcon van, ez némileg mentesíti a kisasszonyt a másik bejárat nem tudása felől. A Teréz krt-i bejáratnál egyébként ki van írva nagybetűkkel, hogy a csomagokat hol kell feladni.
Előzmény: Vadista Szandál (2091)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2091
Kipróbáltam ma a Vatera MPL gyorspostát.
Úgy jött ki, hogy egy vevőmnek tényleg sürgős, utazik küldöldre.
Vatera futártájékozató megolvas, ez kell nekem. 990 Ft 30 kilóig, másnapra ottvan. Egy sima standard csomag is 930 Ft, szóval korrekt.

Feladtam, kiváncsian várom mikor ér oda, meg tényleg kapok-e sms-t, hogy átvették.

Azért a Magyar Posta nem hazudtolta magát.

A személyes feladás csak kiemelt fiókokban.
Házhoz is mennek 1500 pénzért, adott esetben az is megéri.

A nyugati téri posta nagyjából útba is esik nekem. Igenám, csak a Vatera tájékoztatóban Teréz krt 51 szerepel. Haha, de ott az ajánlott levelek vannak, a csomagos rész a Podmaniczky felől van. Helyrajzilag 1 épület, de tájékoztatásul mielőtt valaki végigállja a horror nyugati postás sorokat le lehetne írni.
Felhívtam az MPL ügyfélszolgálatát, hogy akkor most hova menjek. Egy fiatal hölggyel beszéltem, akinek láthatóan a probléma mibenlétéről sem volt fogalma.

Este azért rutinosan a Podmaniczky felől kezdtem. S lőn, tényleg. Papírok megkap. 2 db. Egy sima ajánlott blanketta meg egy sárga fecni. Erről sem volt szó, ha tudom kitöltöm előre legalább azn ajánlott fecnit az van itthon.

A sárga fecnire mindent még1x felvinni, sőt a címzettet 2x. Eszem megáll..
Nem elég, hogy minden szart ajánlottam kell küldeni duplán címezgetve mert ipari szinten dolgoznak a szarkák, ezt lehetett űberelni, mostmár a címzettet 3x kell feltüntetni. Sőt, mivel a dobozra is ildomos felírni így 4x.

A csomag kap egy vaterás, meg egy érkezés napján kézbesítendő matricát.

Többet nem tudok mondani:)

luzav Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2090

Ha valaki ilyet elad az tiszta sor és érthető.

Az,hogy engem macerálnak az utcán,hogy hamis nem hamis,na ez a vicc.

Előzmény: advocatusdiaboli (2088)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2089
A Vatera fórumon olvastam:

A "kistesón" is drámai a helyzet, olyannyira, hogy átjárhatóságot nyitottak a nagyobb Vateraboltoknak, és gőzerővel duplikálják az itteni terméklistákat, (könyv, ékszer, óra, számítástechnika kategóriákban) odaátra, hogy legyen választék.

Vagy ez már az összevonás kezdete?
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2088
Nem fognak meghurcolni - feltéve, ha nem bizonyítható, hogy tudtál róla, hogy hamis. Márpedig nyilván nem az, ott fogsz értetlenkedni.
Ellenben ott és azonnal elvileg elkobozhatják, és az eljárást igenis megindíthatják ellened. Legfeljebb végül a jóhiszeműségedet nem vonhatják kétségbe (károsultnak adod ki magad, akit becsaptak hamis áruval), így nem leszel büntethető. Eltekintve a hamis árucikk elkobzásától.

Amelyekre hivatkoztam, azok extrém esetek, ahol szándékosan és bizonyíthatóan (momentán pillanatnyi hülyeségükben az érdekeltek beismerték) hamisítványt vettek.

De ettől függetlenül ez nem hit kérdése, tessék szépen elolvasni a hatályos EU-s és hazai joganyagot. Nagyon csúnyán rá lehet faragni például egyetlen hamis óra árusítására, az elkövetési értéket az eredeti áru értékéhez szabják, így egyetlen egy kamu Patek, Rolex, Vacheron óra sima árverésre feltételéért elvileg lazán végrehajtandó szabadságvesztést lehet kapni, de egy kiadós pénzbüntetés vagy felfüggesztett szabadságvesztés vidoran kigömbölyödhet belőle.
Egy biztos: ha a hatóság rászáll, észreveszik (ami ritkán fordul elő, de előfordul), akkor a daráló beindul, akkor már késő magyarázkodni.

Nem kell ezt félvállról venni, az sem véletlen, hogy a Vatera azonnal törli ezeket, mivel jutalékos rendszerben dolgozik, a piactér elvileg deklaráltan ellenőrzött-moderált, így nem hivatkozhat arra, hogy semmi köze ahhoz, ki mit árusít. Tettestársnak számíthat, így rögtön lép is.
Előzmény: luzav (2087)
luzav Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2087

Na erre én is befizetnék egy partira...miszerint valaki leveszi a szemüvegem ,megállapítja,hogy hamis és ezek után "meghurcolnak"és meg is büntetnek.

Na ha ez előfordulhatna másnap a CNN hiradóban lenne a főhír....miszerint kitőrt a parasztháború magyarhonban!

Előzmény: panerai88 (2084)
Pavel Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2086

Bocs, nem ismerem a konkrét esetet, de nekem itthon is van esetem, amelyben szerzői jogvédett formatervet sértő terméket rendeltem és bizony engem is rendesen elővesznek, nem csak a gyártót/forgalmazót.

Jelenleg a termék megsemmisítése +10e Ft az állás. Senkit nem érdekelt, hogy tudtam-e, hogy másolat (persze tudtam).

 

Üdv. Pavel

Előzmény: advocatusdiaboli (2085)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2085
A nevezettek egyike vagyok én inkognitóban, egyébként pedig be tudtuk bizonyítani. Ott és akkor be is linkeltük a vonatkozó cikkeket, híreket.
Ha nem haragszol, még egyszer nem keresem elő, majd Te előbúvárkodod.

Nyilván speciális esetekről van szó, ahol bizonyítható (elismert) volt az, hogy a vásárló direkt és tudatosan hamis árut akart - az eladói oldal azonban sokkal egyértelműbb.

És igen, ülnek jópáran sitten kamuk árusításáért is.
Előzmény: panerai88 (2084)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2084
Igen azzal a 4-5 hozzászólással valóban kőkemény vagy.

Tavaly márciusban kiveséztük ezt a kamu viselést-büntetést-szankcionálást. Ha figyeltél a legjobban APT és mechanikus kardoskodott a dolog mellett, de egyikük sem tudta bizonyítani a példaként felhozott esetet. Ha nálad mégiscsak megvan az eseteket alátámasztó bizonyíték állj elő vele, egyéb esetben felesleges a rémhírterjesztés.

Egyébként elgondolkodtál már azon, hogy ki és milyen alapon fogja rá valamire, hogy hamis nem hamis??? Egyáltalán kinek tűnik fel???? Külön "fashion szakértőket" fognak hadba állítani ezerszám?? Ki? Az összes gyártó??

Mi van az ártatlanság vélelmével? Mi van ha azt mondom "sorry, fogalmam sincs, hogy milyen óra, napszemüveg, t-shirt van rajtam uram. Kaptam ajándékba, megtetszett, találtam stb. stb!

Nem vagyok ügyvéd -bár büntető jogot tanultam anno - de egy ilyen "koncepciós per" kb 5 perc alatt bukna meg bármelyik bíróságon, legyen az Dánia, vagy Hollandia vagy Üzbegisztán.
Előzmény: advocatusdiaboli (2083)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2083
Kőkeményen jelen vagyok az adott topicban, és az olasz ill. dán példa abszolút konkrét (megbírságolt ill. előállított VÁSÁRLÓ), ha kicsit utána nézel meg is leled őket. Pont.
Előzmény: panerai88 (2082)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2082
Javaslom, hogy nézz át a Svájci órás topicba és azt nagyszabású hülyeséget amit írtál a kamu birtoklásról sürgősen javítsd ki.

így születnek a urban legendek, hogy valaki már állt olyan ember mellett aki már majdnem megbüntettek a kamuval címszóval osztja a hülyeségeit.

Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2081

....lehet előállítani, amelyhez az eredeti gyártója hozzájárulását adta. ....

 

Igaz, és ennek az ellenőrzése szerintem nagyon könnyű. A vaterán kérünk minden eldótól minden tárgyról egy valódiságot igazoló "certificate"-tet, ami lehetőleg eredeti, és nem másolat.

 

Nem akartam cinikus lenni, de az élet és a jog néha eltér, de alapvetően jogilag és erkölcsileg teljesen igazatok van.

Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2080
:-)
Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2079

Maximálisan egyetértek veled.

Annyit azért hozzá teszek, hogy a "mercicsillag" a Trabant orrán inkább a geg kategóriába tartozott. Az más tészta, hogy bűncselekmény útján jutottak esetleg hozzá és így már nem is olyan vicces a dolog.

Előzmény: advocatusdiaboli (2078)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2078
Csak olyan "másolatot" lehet előállítani, amelyhez az eredeti gyártója hozzájárulását adta. Minden más jogellenes, hamisítvány.
Hogy vannak országok - pl: Kína - ahol állami szinten szó szerint köpnek a szerzői jogokra, és iparágak épültek ki hamisítványok gyártására, az sem jogi, sem erkölcsi értelemben nem változtat ezen.

Most bele nem merülj abba, hogy elkezded bizonygatni, hogy olyan sok kamu van, hogy az mind biztos nem lehet illegális.... De, de lehet. Illegális, de ami ennél is fontosabb: az esetek többségében atom silány (így alkalmas az eredeti lejáratására), másrészt egyszerűen szánalmas.

Tudatosan hamis órát, cipőt hordani, az pontosan olyan, mint a guminő, mint volt anno a Trabi orrán a lopott Merci-csillag. Szánalmas kísérlet arra, hogy többnek látszódjunk annál, amik valóban vagyunk.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2075)
jung Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2077
ha el van látva márkajelzéssel, az már védett. A Recebok cipő ugye határeset...
Előzmény: Blue_Sky_007 (2075)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2076
Jogilag igazad van, de olyan szép lenne, ha be is tudnák tartani. :-(
Előzmény: advocatusdiaboli (2073)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2075

Mivel a világon sok replikát, másolatot állítanak elő, ha azt a származási megjelöléssel látják el, nem jogvédett (pl. szoftver) akkor ha reálisan a replika árán árulja, miért ne lenne szabad, ha még természetesen fel is hívja rá a figyelmet.

 

Sőt, ha egy kalasnyikovot árulsz, csak replikát árulhatsz.

 

Ha egy reprint képet árulsz?

boxer-gs Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2074

Elvileg ki kell tiltsák azt a felhasználót, aki tudatosan és ismételten hamis, vagy hamisított árut tölt fel.

Az első 1-2 alkalommal csak törlik a cuccot és megjegyeznek maguknak, de ha rá se bagózol és újra, meg újra feltöltöd a vackot, akkor szerintem kivágnak. Legalábbis ha következetesek. Egyrészt mert tudatosan és ismételten megszegi a felhasználó a piactér szabályzatát, másrészt kötelessége is meggátolni az ilyen termékek árusítását az üzemeltetőnek.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2073
A nagy túróst! Ne áltassuk már magunkat, a BTK 296 egyértelműen tiltja, és 3 évig terjedő börtönnel fenyegeti a hamisítványok árusítását. Szó szerint:

296. § Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, illetőleg annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A bűncselekmény megállapításához nem szükséges a fogyasztó megtévesztése vagy megkárosítása. Tényállási elem hiányában nem mentesít a büntetőjogi felelősségre vonás alól az a körülmény sem, hogy a fogyasztó tudatában volt, nem az eredeti márkás terméket vásárolja meg, sőt az sem, hogy esetleg annál jobb minőségű áruhoz jutott.


Az, hogy a net tele van Kínában szakmányban gyártott kamukkal, attól még egy ilyen árut kínálni bűncselekmény. Továbbmegyek: birtokolni és venni is az, az EU-s jogszabályok szélsőséges eredményeket adhatnak, tudunk esetekről, ahol egy turistát Olaszországban 10 ezer euróra büntettek, mert megvett!!!! egy hamis napszemüveget, Dániában meg egy csak egy napot ült előzetesben egy hamis óra vásárlása miatt.
És nem kevesen pedig börtönben ücsörögnek ezek árusítása miatt. Az USA-ban egy hamis órákkal nagyban kereskedő kabóca 30!!! év börtönt kapott!

Szóval ezzel csínján, a hamis áru helye a kukában van! Kár magyarázkodni, meg győzködni magunkat, hogy az eredeti milyen drága stb.. Eleve, aki tudatosan vesz egy hamis cuccot, mert villantani akar a környezetének, azon nem sok szánnivaló van, ha rajtaveszt... Még vevőként sem!
Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Gennarinó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2072
Na látod,nagyon tévedsz!  _Egy két millás omegát /karórát/  de ha árúlsz,akkor odairod hogy "bocs replica"  de igaz nagyon hasonló,de ne vizsgáltassuk be szakszervizben:))))   Csak add a lóvét,és csáóóóóóóóóóó........
Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Gennarinó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2071
hiiiiiiiiii-- úgy rá éreztem egy szép eredeti "Mont Blanc" toll-ra,igaz vagyont érnek darabjai,nekem is van pár eredeti,de amikor már tucatjával árulják eredetiként /5-ezerért/,akkor már hányingerem támad basszus:)
Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2070
Ha igaziként árulod, igen. Ha odaírod, mi is az, mire való, honnan jön, akkor nem.
Előzmény: Gennarinó (2069)
Gennarinó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2069
A vaterán a másolt,hamis,replica,megtévesztő cuccokét tényleg kivégják az embert????
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2068
Az van, mint valahol olvastam, hogy sem a vatera, sem a teszvesz, sem együtt nem minősül jelentős piaci szereplőnek. Ezen lehidaltam, aki kicsit is ismeri a piacot ezen megütközik.
Miért?
Azért mert a GVH szerint nem az aukciós oldalakon belül kell nézni, hanem a szumma magyar elektronikus kereskedelmi forgalmon belül, így meg alig néhány % az övék.

Tisztelt GVH! Azért tartjuk önöket, hogy észrevegyék, hogy ez egy önálló, kerek műfaj, nem kell összemosni mással, semmi köze ahhoz ha az extreme digitaltól rendelek egy kamerát.
Előzmény: digicat (2067)
digicat Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2067
"Gondold csak el, h milyen lenne az, h nem lehetne valakinek 2-3 üzlete, mért ne lehetne?"
A trösztellenes szabályok az offline vállalkozásokra is léteznek. Tehát nem minden esetben lehet valakinek 2-3 üzlete.
Előzmény: ymy.xs (2066)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2066

....sajnos nem törvénybe ütköző, bár az lenne ebben az esetben.

Gondold csak el, h milyen lenne az, h nem lehetne valakinek 2-3 üzlete, mért ne lehetne? És sajnos lehet neki vakerája és teszvesze, stb...

De az biztos, h nagyon sok embert veszitett el és ennek még nincs vége. Még a cégesek jól állják a sarat, de ki tudja, h meddig?

Előzmény: Törölt nick (2064)
sismond Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2065
Az egy forint és a cimbi rálicitál, lehet szabálytalan, de csinálják páran. Amúgy meg vásárló szemmel idegesítő. Ágyat néztem talán, aztán 20 000Ft. volt a következő ajánlat. Érdekes, nem azok csinálják akiknek több száz termékük van. Régebben is utáltam az 1 Ft-ról induló rejtett minimáláras cuccokat.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2064

Azután megveszi(k) ugyanaz(ok), akik TeszVesz-tet és Vateara-átot, aztán lesz az igazi nagy csoda :)))

 

Mondjuk kezd bennem bugyogni a versenyjogász, hogy két akkora piaci részesedőnek mint TeszVesz és Vatera nem törvénybe ütközö (a) az azonos tulajdonosi kör; és (b) az azonos, összehangolt és ügyfelek kiszolgáltatottságára építő díjváltoztatás? Majd Versenyhivatal eldönti.

 

Üdv!

Robi

Előzmény: ymy.xs (2060)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2063

"brain with built-in ZIP encoder" - na ja, úgy könnyű :)))

 

Totálisan egyetértek Veled, de mint tudod, a NET sem válogatja meg, kit hord a hátán, ahogy a Föld sem :(

 

Más szlogennel: nagy az Istennek az ő állatkertje :)

 

Üdv:

Maus Robi

Előzmény: Vadista Szandál (2058)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2062
No, végre egyetérthetek valamivel az utóbbi pár napban. :-)
Előzmény: Vadista Szandál (2058)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2061
Nem vagyok elkeseredve, csak jeleztem, hogy a zsibi minden tekintetben még nem tört olyan ismertségre, hogy bátran lehessen eladni. Olyan, mintha a hírdetőoszlop aljára tenném a hírdetésemet.
Előzmény: ymy.xs (2060)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2060

...mi az a második? 2. kattintásra megveszem tőled a zsibin :D

 

Nem kell elkeseredni, lesz ez még forditva is. Most egy kis totyogás, aztán szépen ki fog alakúlni minden. Vakera megy a kukába a többi pedig él és virúl!

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (2059)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2059

Tapasztalataim:

2 terméket tettem fel, a vaterára és a zsibvásárra is.

 

Ugyanakkor.

A vaterán megnézték az egyiket 51 kattintás a zsibin 2 kattintás, a másikat a vaterán 6 a zsibin 1 kattintással.

 

Megvenni nem vették természetesen.

Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2058
Ez valami új kór az interneten, hogy az írásjelek (vessző, pont, felkiáltójel) után nem teszünk szóközt. MIÉRT?

Olvashatatlan, kiokádott karakterhalmazzá válik minden, ráadásul az automata tördeléseket is megbolondítja.
carpediem71 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2057

.....egyébként,még mindig az aukció.ittvettem.hu-ra voksolok és még kb. 1.000 termékem van amit majd feltöltök,tehát fontosnak tartom a kölcsönös precíz együttműködést.

A Vateráról meg annyit,hogy nekem jól megy nagyon,már sok terméket eladtam 1 ft.-300 ft.-ért.,össz,reális értékük kb. 15.000 Ft.  :D

Előzmény: the_real_facsabi (2054)
carpediem71 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2056

Kedves facsabi!

 

Köszönöm a reagálást és a kedvességed!

Az ittvettem.hu-tól április 30.-án kaptam egy emailt-t,hogy megkapták az óriáslevelem,de nem tudják kihez,mely felhasználóhoz tartozik (noha,a levél tárgyához beírtam a felhasználónevem+jelszót).Még aznap válaszoltam és elküdtem a nevem+jelszót .Kb. május 8.-án érdeklődtem az oldalon keresztül az ügyfélszolgálattól,hogy hol tart az ügymenet,de választ nem kaptam.....

Mint mondtam már,hogy maximalista vagyok,ezért az ilyen és ehez hasonló esetekre "rezzenek",de sebaj,megteszem újra,hiszen csak az nem hibázik aki nem dolgozik. :)

Előzmény: the_real_facsabi (2054)
Dühöngő_bika Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2055

Te valamit eléggé félreértettél... ki beszél itt a pénzről? meg a  vateráról?

 

Nekem semmi bajom velük, mindenki érezze jól magát ott, ahol vásárol meg elad.

 

Előzmény: Kreta (2048)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2054
Kedves carpediem71

Sajnos sem a kapott emailek között, sem regisztrált felhasználóként ezt a nick-et nem találjuk az ittvettem adatbázisában.
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk szükség lenne a VALÓS felhaszálónevedre.
Mivel ez a fórum nem éppen az ittvettem ügyfélszolgálataként üzemel, kérlek a panaszoddal az erre megfeleő helyen jelentkezz.
Ígérem utánajárok mi történhetett.



carpediem71 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2053

Kedves Dühöng! Álljon meg a menet,ki is dolgozik helyettem? Neked egyáltalán nincs üzleti vénád!Nem én kuncsorogtam ,hogy engedélyezzék,hogy használjam az oldalt,hanem ők ajánlották fel ezt a lehetőséget és én örültem neki és éltem vele.Nem aval van gondom,hogy még (!) nem tőltötték fel,hanem aval,hogy nem válaszolnak,hogy akkor  most mi van.Április 30.-án küldtem át nekik  az óriáslevelet,azóta eltelt 2 hét .....,tudod az idő pénz.

Szerintem alapvető tisztelet ha valakit megkeresek email-en keresztül az válaszol.

Én maximalista vagyok és ezt elvárom attól az oldaltól is,ahol én is egy kis részese lehetek a választék bővítésének és a vevőkör gyarapításának.Egyenlőre nekik nagyobb érdekük,hogy az oldal színvonala és látogatottsága emelkedjen és ezt nem ingyen várjuk el,hanem mint tudjuk eladás után fizetünk 6 %.-ot (ami teljesen rendben van). Tehát miről is beszélünk? Mindez valamit-valamiért alapon működik,ugyanúgy nekik is érdekük a színvonalas szolgáltatás ,hiszen csak így toborozhatnak,amit valjunk be őszintén szükségük van!

Előzmény: Dühöng (2044)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.13 0 0 2052
Végülis igazad van; úgy is felfoghatod, hogy a szórakozásod pénzbe kerül.
De ha van 5000 tételed, egyenként 200 Ft-ért (pl. könyvek), és egy körben (3 hét alatt) elmegy belőle 10, akkor (üzletileg) jobban jársz, ha az egészet bevágod a kukába.
Előzmény: Ladybee (2051)
Ladybee Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2051

Én semmi változást nem tapasztaltam. Ugyanannyi vevő jelentkezik, mint korábban, igaz nekem szórakozás az egész, nem ebből élek, más meg örül a nekem feleslegessé vált dolgoknak. Manapság, amikor majd 300 Ft egy villamosjegy, ezért a pénzért 60 terméket tudok feltenni három hétre.

Előzmény: ymy.xs (2050)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2050

...mert az a mocskos dög már mindenért pénzt kér, mert neki semmi nem elég már.

Lassan már azért is fizetni kell náluk, h beütöd a jelszavadat. Következő alkalommal meg minden kattintás pénzért lesz. Ezekne semmi nem elég, éhenkórászok.

Ennyi.....

Előzmény: Kreta (2048)
sismond Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2049
Ugyanannyira érdeke az oldalnak feltölteni a termékeket, mint a vevőnek elküldenie. Nem gondolod? Amíg a vevő nem válik eszközzé, van egy kölcsönös viszony.  Ha nem találta volna ki ezt az átrakásos dolgot hány terméke lenne? Te meg úgy sarkítasz, mintha csak ők tennének szívességet azzal, hogy felpakolják a cuccokat.  Szívességet is tesznek, de ez kölcsönös mindkét félnek egyaránt fontos. Vagy már nem?

Előzmény: Dühöng (2044)
Kreta Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2048
Tényleg nem értem ezt. Ha a Vatera szolgáltat, akkor az mocskos dög, ha bármiért pénzt kér, ha meg valami másik szent tehén weboldal akkor az meg jó fej.
Előzmény: Dühöng (2044)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2047
Nekem 200 termékemet cirka 1 hét alatt tették fel. Előre szóltak, hogy várni kell sokan állnak sorba. Vártam, kész lett. Örülök neki, megköszöntem.
Dühöng Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2046

Most nézem csak....

 

JA és ez az  összes termékszám!  :-D

Jólvan! Gratulálok :-)

 

Gyűjthetsz még hozzá "pártízezret"...

Előzmény: bi2o9q (2045)
bi2o9q Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2045
Az mpace.hu-n, igaz csak 200 könyvemet, de 3 óra múlva feltöltötték...
Előzmény: carpediem71 (2043)
Dühöng Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2044

Nekem 12 ezer termékemet töltötték fel másfél hét alatt és én MEGKÖSZÖNTEM (ja és minden levelemre válaszoltak)!

 

Nem gondolod, hogy ezt nem itt kellene és nem így kommunikálni, hanem velük megbeszélni? Nyújtják a kisujjukat, neked meg az egész ember kell... hát nemtom... nekem is megvan a véleményem!!!!!... de nem róluk.

 

Hallottál te valaha olyan szolgáltatóról aki helyetted dolgozik???

Előzmény: carpediem71 (2043)
carpediem71 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2043
Az ittvettem.hu-ról elég hamar megváltozott a véleményem negatív irányba.Az elején kézségesek voltak,segítettek ........,most meg több mint egy hete küldtem át több mint 180 termékemet és még mindig nem töltötték fel,írtam nekik de nem méltatnak válaszra.
Előzmény: the_real_facsabi (2040)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2042

...valóban gyorsabb lett :O)

Most úgy is mindenki a vakerához hasonlitgat, de ők hiába gyorsak, ha nem lesz eladó termékük. Mert hamar meg fogják unni a cégek is, h hetekig, hónapokig csak nézegetik a termékeiket és ők meg perkáznak a vakerának :D ...szép lassan fog leépülni.

Előzmény: the_real_facsabi (2039)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2041
Érezhetően felgyorsult.
Előzmény: the_real_facsabi (2040)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2040
www.aukcio.ittvettem.hu

kérlek nézd meg milyen "lassan"-gyorsan jön be nálad az oldal.

köszi

(csak azért, mert eddig néhány helyen gond volt a sebességgel)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2039
most nézd meg...
További észrevételeket várok.

Kösz az építő jellegű kritikát!
Előzmény: glashuette (2027)
digicat Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2038
Hidd el eszükbe jutott, de pénzért csak akkor tudná adni ha az összes konkurense pénzért adná, és sem a Microsoft-nak, sem a Yahoo-nak nem érdeke pénzt kérni ezért (na meg a Google-nek sem, és nem azért mert ők nemrég léptek be erre a piacra).
Ez a piac pedig nem olyan kicsi, hogy két lokális weboldal felvásárlásával valaki megvehetné.
A percdíjuk nem rossz, de ha valaki utánajár akkor a VOIP szolgáltatóknál alacsonyabb percdíjat tud elérni. Az ephone.hu (találomra választottam keresőből) pl. vezetékesben minimálisan, mobilban pedig 25 forinttal olcsóbb mint a Skype (62,319 vs. 36,90, mindkettő áfás ár), ráadásul a hívható magyarországi számot ingyen adják, míg a Skype in fizetős. A külföldi szolgáltatók között ennél olcsóbbak is vannak, és a vezetékes hívás gyakran ingyenes (pl. voipcheap). A VOIP előfizetés pedig nincs egy konkrét szoftverhez kötve, akár mobiltelefonon is lehet használni (tudom, a Skype-ra is vannak próbálkozások, de azok még messze vannak a VOIP-tól).
A Skype csak divatos, mint az iPhone, nem pedig a legjobb.
Előzmény: ymy.xs (2036)
digicat Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2037
Bárkivel éppen nem. Nincs mindenkinek internetje, az internetezők közül nincs mindenkinek Skype-ja, és akinek van Skype-ja az sem ül előtte napi 24 órát.
Előzmény: glashuette (2033)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2036
....de nem is rossz a percdíja, azt nézted? Végül is hívhatsz rajta vezetékest is és nagyon kedvező a díj. Szerintem a Skype nem is olyan mohó banda. Elgondolkoztál azon, h hány éve ingyen lehet telcsizni vele és eszébe nem jutt, h pénzért nyomassák? Szerintem korrektebb mint a t-fos... :D
Előzmény: glashuette (2033)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2035

...pontosan, semmivel nem jobb. Mindent napok múlva találok meg. De végül is ez lenne a leg kevesebb.

Akkor jobb is, h nem nézel be a fórumba, katasztrófa ami ott van. Van ott 4-5 vezérbika, akik ha valami nem tetszik neked, akkor úgy lekiabálják a hajadat, h neten keresztűl nem kapsz levegőt. Undoritóak. Nem tudom, h kik azok pontosan, de, ha beszólsz nekik, akkor készülhetsz egy figyelmeztetésre és az indok, h hergeled a népet. Gusztustalanok.

Amivel meg igazán kellene foglalkozniuk, azzal pedig abszolút nem foglalkoznak.

PL. ez a sok "O" vásárló akiknek 2-3 évig nem sikerül megvenni a terméket csak licitálgatnak. Undoritó. Most meg különösen elszaporodtak, h az 1Ft-os aukcióért nem kell fizetni. Nem látja az a szegény moderátor, h ugyan azzal az IP címmel nyomogat? Dehogynem! Csak ez neki is pénz, ha van nyertes, ha nincs. Miért is szolna olyanért ami neki is hasznot hoz. Gusztustalanok.

Ezért is írtam, h lehúzhatná a rolót. Nem azért mert irigykedem a bevételéért.

Csak ez nem tisztességes amit csinál, vesszen az ilyen.

Beleviszi még azokat is akik eddig becsületesen vateráztak.

Megmondom őszintén, h mostmár én is megnézem, h cég vagy magánemberke és, ha cégnek tünik, akkor a neve alapján rákeresek a google-ben. 70% sikerrel járok :D

Nem én kezdtem..... :P

Előzmény: boxer-gs (2031)
CérnaSzáll Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2034
Azért a 93 éve dédnagymamáknak nem feltétlenül szokott skype-juk lenni.
Előzmény: glashuette (2033)
glashuette Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2033
Egy vicc, nem? Ingyen beszélhetsz bárkivel a skype-on, de még vannak pár milliónyian, akik az ő zsebüket tömik továbbra is havidíjjal.
Előzmény: ymy.xs (2030)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2032
Engem is idegesít az új terméklap. Semmivel nem jobb, áttekinthetőbb. De majd megszokjuk..
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2031

Bevallom, eddig kb kétszer kukkantottam be a Vatera saját fórumaira, úgyhogy nem tudom, mi megy ott mostanában, de nem is nagyon foglalkoztat.

Mondjuk azt sem tudom, hogy egy jó hónapja hány regisztrált felhasználója volt a Vaterának, de azt nem gondolnám, hogy sokszázezer. De mindegy is, ezen nem is kell lovegolnom, mert a lényeg attól még igaz, mégpedig, hogy sokan otthagyták.

És bár én sem örülök a mostani változásoknak, de ettől még nem kívánom a rendszer halálát

Engem pl az új terméklap formátum is idegesít. Persze ezt idővel megszokja az ember, de nem látom az okát, hogy miért változott. Jobb lett valamivel?

Előzmény: ymy.xs (2029)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2030

Szartáv? :O)...ez jóóó

Az igaz, h azok egy rakás kakit nem érnek...már több éve! ...szartáv :DDDD

 

...ha veszel a vakerán, akkor nincs semmi baj, attól nem leszel szegényebb.

Neked nem került semmibe. Most a fő probléma, h nincs választék.

Eladni nem szabad, abból nem tudsz kijönni jól...legalább is, ha olcsón szeretnél eladni valamit. Hetek kérdése és kifog alakulni 1-2 normális hely.

Előzmény: glashuette (2026)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2029

...olvasgatod a fórumot? Igaz nem sokat tudod, mert a nagyon moderátorok minden kínos dolgot törölnek. Mostanában különösen érzékenyek. Lehet, h keveset is mondtam a több százezer emberkével kapcsolatosan. Nagyon megcsappant az árukészlet is. Párom a festményeket szokta nézegetni és ott is nagyon sokmindenki eltünt..lehet, h csak ideiglenesen, de nincsennek. Én a telefonokat és a biztonsági rendszereket szoktam nézegetni és több mint a fele eltünt annak ami szokott lenni. Mind a két helyen. Néztem azt is, h kiktől vásároltam, nem is merem mondani, h milyen sokan lerakták a lantot...nincs termékük. Nem régóta van a pánik a vakerán, de már most elvesztette a varázsát...már most nem arról szól amiről szolt.

 

Felőlem, már most lehúzhatná magát :P

Előzmény: boxer-gs (2028)
boxer-gs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2028

Több százezer emberkét vesztettek? Ez elég irreálisnak tűnő szám. Nem a termékszámra gondoltál?

 

Én nem hiszem, hogy lehúzná a rolót a Vatera. Sőt, kíváncsi lennék arra, hogy hányan fognak szép csöndben visszasomfordálni és újra ott megpróbálni az értékesítést.

 

Ettől függetlenül tényleg jó lenne, ha lenne értelmes alternatíva a Vaterával szemben. Ez viszont nem fog egyik pillanatról a másikra menni.

Előzmény: ymy.xs (2024)
glashuette Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2027
Ez olyan lassú, hogy nincs is kedvem várni, míg megmozdul a szerverük.
Előzmény: waffe (2020)
glashuette Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2026

Nem kell a Vaterán se eladni, se venni. Nem értem a sok síró-rívó embert. Ha én úgy érzem, hogy lehúznak valahol, akkor oda többet nem megyek és kész. (pl. Szartáv, OTP stb.)

 

A nagy gondotok az, hogy nincs hová menni, mert a többi egy óriási rakás szar, na, valljuk be legalább magunknak őszintén.

Előzmény: panerai88 (2023)
Ladybee Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2025
Sántít ! A hitelesítés 100 ft, (a te érdekedet szolgálja) az összeget jóváírják, ahogy a feltöltési öt forintot, eladás után. Listázási díj nincs. Ne hallgass a "töködre" :-)
Előzmény: panerai88 (2023)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2024

.....szerintem meg a vakera példájából tanulva nem fognak elszállni. Itt most látták, h milyen hamar el lehet vesziteni több százezer emberkét. NAGYON REMÉLEM, H A vakera HAMAR LEHÚZZA A ROLÓT. Ennyire aljas társaságot már nagyon régen nem láttam. Azt elfeljtik, h nálunk a pénz.

Én megfogadtam, h nem töltök fel hozzájuk már semmit. Elég volt belőlük, meg a pofátlan törvényeikből.

Előzmény: panerai88 (2023)
panerai88 Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2023
A Vakerán is így kezdődött.

Először csak kétszáz forint hitelesítés, majd jön az x% jutalék, utána az y Ft feltöltési díj meg z Ft listázási, meg a tököm tudja hányféle címszóval a lehúzás. Határ a csillagos ég és a kreativitás.

Természetesen ez az oldal is ingyenesnek indult, csak ugye amíg a kutya sem ismerte és 2 db termék volt felrakva addig nincs bőr a pofán pénzt kérni érte.

Most, hogy már beindult indulhat a lehúzás is.

Mondom ez csak a kezdet....
Előzmény: Vadista Szandál (2022)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2022
ez miért baj? a legolcsóbb és leghatékonyabb módja a hitelesítésnek ha kérnek egy alacsony összegű átutalást.
akinek nincs bankszámlája nyisson, ez a 21. század, felejtsük már el a csekket meg az utánvétet egy netes kereskedelmi oldalon...
Előzmény: panerai88 (2019)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2021
Jobb a francot.

1, tetű lassú.
2, nincs termékfigyelő napi 1 mailben összefoglalva. Napi 5 levél ráadásul duplikálóda kriksz kraksz szövegekkel nekem nem jön be
3, ahol egy nyilvános oldalon "nyílvános"-nak van írva a menű az ciki.

Elhiszem, hogy gőzerővel fejlesztenek de pár hónap ez még érzésem szerint míg összeáll.

+ Aki sok felkiálltójellel ír az alapban hiteltelteleníti magát, ez nem a privi.hu.


Előzmény: waffe (2020)
waffe Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2020
Ittvettem.hu

Ide gyertek !!!
Hasonlóan lenyúlták a vaterát, csak naprakészebbek, meg minden jobb !!!!!!
panerai88 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 2019
APA KEZDŐDIK!!!!!!!!!!!!!

"Kedves XY!

Rendkívüli hírlevelünk aktuális témája újból a hitelesítés. A korábban beharangozott bankszámla alapú hitelesítést kötelezővé tettük az eladók számára. A továbbiakban segítséget próbálunk nyújtani az átálláshoz és szeretnénk megmutatni hogy miért érdemes minket választani az eladásokhoz.


Helyzetjelentés
Örömmel tapasztaljuk, hogy oldalunk az aktív felhasználók és termékek mennyisége szempontjából nagyon sokat fejlődött a legutóbbi hírlevelünk kiküldése óta. Az elmúlt egy hónapban a feltöltött termékek mennyisége megduplázódott (175 000). A napi eladások száma ezt meghaladó mértékben több mint megháromszorozódott. A termékek számának növekedése azért fontos számunkra, mert a nagyobb választék hatására több vásárlót tudunk elérni. A termékszám növekedést fogja segíteni hamarosan elkészülő tömeges termékfeltöltő programunk is. Ennek első próba verzióját napokon belül kiadjuk tesztelésre.

A napi látogatók számában régóta tartjuk a dobogós helyezést a hazai aukciós oldalak között, magasan megelőzve a frissen indult közvetlen versenytársakat.*
Ezeket az eredményeket elsősorban lelkes felhasználóinknak köszönhetjük. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a munkáért, amivel Ön is hozzájárult ehhez a fejlődéshez.

Hitelesítés

A megnövekedett népszerűségnek az az ára, hogy megnövekedett az ezt kihasználó szerencsevadászok száma is az oldalon. Az ilyen emberek megpróbálják kihasználni az internet által nyújtott anonimitást. A csalók néhány nap alatt regisztrálnak feltöltenek pár valósnak kinéző terméket, majd eltűnnek. Az előre fizető vásárlók pedig nem kapnak a pénzükért semmit. Szerencsére elenyésző kisebbséget alkotnak a csalók a becsületes eladókhoz képest. A tapasztaltabb vásárlókat is egyre nehezebb ilyen módszerekkel félrevezetni. A beérkezett panaszok száma még sem csökkent az előző próbálkozásunk a figyelmeztető szövegek feltüntetése óta. Emiatt kénytelenek vagyunk a bankszámlás hitelesítés nélküli eladásokat még jobban visszaszorítani.
A bankszámlás hitelesítés nélküli eladók jelenleg futó aukciói az eddigi figyelmeztetés mellett továbbra is aktívak maradnak az aukció lezáródásáig. A lejárt aukciókat azonban már nem lehet újraindítani. Az Eladás funkcióval lehetőség van új terméket felvinni, de a hitelesítésig ezeket a termékeket már nem lehet aktiválni. A hitelesítés után a "Saját oldal" / "Módosítás alatt lévő cikkek" menüpontból az így felvett cikkeket be lehet élesíteni.

A bankszámlás hitelesítés alatt regisztrált bankszámla szám nem nyilvános adat. Erre csak abban az esetben van szükség, ha sok panasz érkezett egy felhasználóra és a valódi személyazonosságát ki kell vizsgálni. Az átutalt pénz az eladó Zsibvásáros egyenlegére kerül, ezt később az igénybe vett szolgáltatásokra felhasználható. Kérés esetén a sikeres hitelesítés után vissza is utaljuk. A hitelesítésről további információk itt olvashatók: http://www.zsibvasar.hu/segitseg/hitelesites. Amennyiben további kérdései vannak, azt a fórumon felteheti, vagy használja a Kapcsolat linket a weboldalunk alján.

Üdvözlettel:
Zsibvásár csapat (István, Péter és Gabriella)

*A látogatottsági adatok: az Alexa.com nemzetközileg elismert látogatottság mérő weboldal statisztikái alapján. http://alexa.com/siteinfo/zsibvasar.hu (A Zsibvásár jelenleg a 618. leglátogatottabb magyar oldal)

Ui. Ezt a levelet azoknak a felhasználóinknak küldtük ki, akit még nem hitelesítettek de legalább egy futó aukciójuk volt."
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.06 0 0 2018
Szerintem pont ezt teszteli most valaki:

http://www.vatera.hu/majdnem_valami_manifesztalodas_elso_fazis_147119801.html

Ha rendszer-szinten működik, akkor előbb-utóbb szabályellenesnek lesz nyilvánítva.
Előzmény: hozzaszolokdeminek (2017)
hozzaszolokdeminek Creative Commons License 2009.05.06 0 0 2017
Tisztelt technikus, illetékes kollégák.....
A mai nap bugja, hogy legyen min dolgozni....

Az általam leírtak nem a feltöltési díj kijátszásának lehetőségéről szól (én nem használom - de a lehetőség megvan rá).
Átgondolt rendszer jól dolgozó csapattal? blink.gif


A felhasználó fix áron indít zárt aukción terméket 1000 Forintért.
A feltöltési díj az aukció indításakor kerül felszámításra. (1000 Forint esetén 5 Ft)
A számlázandó tételek között hamarosan megjelenik az 5 Forintos feltöltési díj.
A termék fix árát (mivel lehet felfelé növelni átírja a felhasználó 80 000 Ft-ra)
A listázási díj ugyanazon aukcióra 2x nem számlázható ki. Így a Vatera 5 Ft listázási díjat kap 40 Ft helyett.
A zárt aukciót feloldja a felhasználó, az aukció fut, ha nem lesz sikeres az eladó megspórolt magának 35 Ft-ot.


Ez többszöri sikertelen eladás/újralistázás esetén jelentős összeg is lehet.
Ez teljesen legális, nem köthetnek bele, mert a rendszer engedi.


Biztos, hogy jó emberek ülnek jó helyeken?

Miért nem tesztelik a bevezetendő szolgáltatásokat megfelelően?
A terméklap bízunk benne még csak béta állapotban van.
De lehet, hogy nem lesz szükség véglegesítésre..... blink.gif
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.06 0 0 2016
MEB!

Ha ismernék, értelemszerűen akkor sem mondanám meg.
Az időfaktornak nem sok jelentősége van. Most került sorra a dosszié.

Különben lehet hogy tévedek a személyt illetően, de abban a kategóriában van konkurrenciaharc bőven.
Előzmény: MEB (2013)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.06 0 0 2015
Nem tudom, hol van ez a díjkalkulátor, tekintettel arra, hogy sem a Vaterán sem a TeszVeszen nem óhajtok árusítani, nem tudom kipróbálni.
Amúgy meg tudom magyarázni, és sem nem szarrágás, sem nem szivatás; egyszerű programozói figyelmetlenség (leírásod alapján következtetve; mert - ahogy fentebb írtam - a kalkulátort működés közben nem láttam).
A lényeg az, hogy a programrészlet kiszámol egy összeget, és ha az általad megadott összeg ettől eltér, akkor villog mellette egy felirat, hogy" nem megfelelő". Ezeket az aukciókat törlik. A program hibája, hogy (vélhetőleg) nem vizsgálja azt az esetet, hogy a beírt összeg alacsonyabb vagy magasabb-e, mint a kalkulált - és imigyen minden eltérést (az alacsonyabbat is) "szabálytalannak" minősít.
Előzmény: luzav (2014)
luzav Creative Commons License 2009.05.05 0 0 2014

Amit írsz az oké,és ésszerü is.

Én nem az 1 froncsia 100E postárol beszéltem.

A nem 1 forintos hírdetés esetében ahol még listázási díjat is fizetsz.....de.....nem a kalkulátor postaárat írod be,na azt is tőrlik a modik.

Az az ha én ajánlott postának 815Ft helyett 400Ft-ot írtam be ...és mivel ilyen tétel nincsen a kalkulátorban,ezért ezt is törölték,az ireálisan magas postakőltség címén.

Na ezt azért nem hiszem,hogy meg tudod magyarázni.

Ezt szivatásnak hívják,vagy szarrágásnak mindenhol.

Előzmény: Real Putyur (1985)
MEB Creative Commons License 2009.05.05 0 0 2013
Ismersz ilyen konkrét nicket/személyt?

Nem hiszem, pont az én ismerősöm lenne. Hosszabb ideje nem is Vaterázott már, amikor a korábbi eladásai alapján találták meg.
Előzmény: Real Putyur (2012)
Real Putyur Creative Commons License 2009.05.05 0 0 2012
MEB!

Van egy tippem, ki az akit megtaláltak.
Nem kevés rosszakarója van.
A többit sakkozd ki.
Előzmény: MEB (2005)
Kreta Creative Commons License 2009.05.05 0 0 2011
Aki ugyan azt a cuccát több helyre rakja fel, és több helyen érkezik rá licit az élelmes, vagy szemétláda mint a feltöltési díjat bevezető Vatera?

2 millió bizbaszra keresőt csinálni és intézni eléggé vas igényes lehet, biztos megcsinálják ingyen a kicsik szeretetből.

Nem értem továbbra sem.
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.05.05 0 0 2010
hát... rá is fér az ajánlás
egyenlőre semmi extrát nem tud felmutatni ez az oldal
mi lehet a koncepció?
hátha valaki az eddigi több mint 30 aukciós oldalból nem tudott választani?
vagy szereti a kihívást és direkt ide pakol fel az ismertebb oldalak helyett?
vagy....?
segítsen valaki!!!!!!!!

ettől függetlenül sok sikert!
virágozzék száz virág!

Előzmény: bi2o9q (2009)
bi2o9q Creative Commons License 2009.05.04 0 0 2009

Ha már ajánlgatunk, had ajánljak én is egyet:

http://www.mplace.hu

Előzmény: ymy.xs (2008)
ymy.xs Creative Commons License 2009.05.04 0 0 2008

erre már nem kell gondolnod, mert meg is valósúlt. Vannak helyek ahol már ugyan azok az emberek ugyan azzal a névvel be vannak regizve, de azok az oldalak még nem pörögnek annyira. De már az iwiw-en is mindenki azon van, h ezek az oldalak beindúljanak. Remélem, h a vaterának leágazott. Kapzsi egy banda az tuti.

Rakok ide 1-2 címet, látogass be, szerintem nagyon sok ismerössel fogsz találkozni.

-

http://auxx.hu/

-

http://www.aukcio.ittvettem.hu/

-

http://www.zsibvasar.hu/

-

http://www.licitbox.hu/index.php

-

Ezek az oldalak csakis arra várnak, h a pénzéhes vateráról lejöjjenek az emberek és ezekre az oldalakra tegyék fel a cumójukat. .

 

De ha még nem olvastátok volna, akkor itt  egy érdekes cikk, h az igazgató úr mennyire odavan azokért az emberekért akik csak filléres dolgokat tettek fel a vaterára. Szerintem ennek ez volt az értelme, vagy nem?

 

olvasd el!
Előzmény: isti1968 (2006)
digicat Creative Commons License 2009.05.02 0 0 2007
Re: advocatusdiaboli 2009.04.30 17:07:01 Š (2002)

"Ha az illető nem tud elszámolni a beszerzési áraival, akkor az adótörvény azt mondja, hogy az eladási ár 25%-át tekinti jövedelemnek - és ennek a negyede az adó."
Az SZJA bevallásban magánszemélyként csak tételes vagy 10%-os költséghányad szerinti elszámolás választható. Vagy ezt máshogyan kell bevallani?

"Az adótörvény azt is kimondja, hogy éves szinten az ilyen eladásokból származó bevételre eső adót nem kell megfizetni az első 50 ezer forintig, vagyis elvileg 800 ezerig teljesen adómentes."
Ez biztosan érvényes magánszemélyekre is?
Ugyanis a könyvelőm bruttó 33 650 Ft-ot beírt az SZJA bevallásba, ebből levonódott a 10% költséghányad, a különbözet pedig növelte az adóalapot (ezenkívül csak munkabér volt), majd az összegnek megfelelő sáv szerint számolódott a teljes összegre az adó.
isti1968 Creative Commons License 2009.05.01 0 0 2006

Azon gondolkodtam, hogy ha lenne egy olyan hely a neten ahol mindenki azon a néven regisztrál mint ahogy a vaterán van és ennek a helynek a neve kötudott lenne, az rendesen betenne a vaterának ...

Mondjuk senkinek se lenne jó ha csődbe benne, mert ugye akkor nem lenne hová tenni a cuccokat, de ezzel az ötlettel csak némi jutaléktól esnének el, a feltöltési díjat továbbra is zsebre tehetnék ....

MEB Creative Commons License 2009.04.30 0 0 2005
"Tehát biztos, hogy voltak és lesznek is ilyen esetek, de az átlag felhasználónak nem sok félnivalója van e téren. Én legalábbis nem ütöm meg azt a szintet, hogy a vaterás forgalmam miatt figyeljen fel rám bármelyik hatóság."



Sokáig én is így voltam ezzel, amíg meg nem keresett egy korábbi Vaterás partnerem, hogy őt bizony megtalálták. Hasonló jellegű dolgokat árult, olyasmi értékben, mint én, nagyjából azonos összegű kiszámlázott jutalékkal. Természetesen ő sem ebből él, csak úgymond mellékes pénz, ami nyilván jól jön. Ekkor kezdtem elgondolkozni. Az ismerős elmondása szerint az üzletszerűségre mennek rá, függetlenül(?) az összegektől. És ekkor jön ugye a nagy kérdés, hogy mit nevezzünk üzletszerűnek?! Havi 5 eladás még nem, de 8 már bőven az?!
Előzmény: boxer-gs (2003)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 2004
Köszi, hogy megosztottad velünk az egyértelmű adatokat. Így mindenki kimatekozhatja, mennyire kell rettegnie, ha kopogtatnak. :-)
Előzmény: advocatusdiaboli (2002)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 2003

Ha nem gond, én is megosztom veled a véleményemet ezzel kapcsolatban.

 

Szerintem abból kell kiindulni, hogy bizonyos jövedelmek után adózni kell. Ezen jövedelmeket be kell vallani az adóhatóság felé. Lehet, hogy van 1-2 vaterás felhasználó, aki ezt meg is teszi, de a többségünknek valószínűleg eszébe sem jut. De a többségnek nincs is ezzel gondja, hisz nem ebből él feltételezésem szerint. Ha jól rémlik, akkor valami évi 800ezer Ft felett kell az ilyen jellegű jövedelmeket bevallani. Ha tévedtem, akkor bocsi.

 

Arra kíváncsi lennék én is, hogy az APEH nézelődik-e e téren saját felindulásból is, avagy csak tippre mennek és bejelentés után vizsgálják céltudatosan az egyes felhasználók forgalmát. Én egyelőre az utóbbira tippelek. A Vatera szerintem nem fog önként bejelentgetni, de az biztos, hogy a hatóságok megkeresésére köteles a kért felhasználói adatokat megadni.

 

Tehát biztos, hogy voltak és lesznek is ilyen esetek, de az átlag felhasználónak nem sok félnivalója van e téren. Én legalábbis nem ütöm meg azt a szintet, hogy a vaterás forgalmam miatt figyeljen fel rám bármelyik hatóság.

 

 

Előzmény: MEB (2001)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.30 0 0 2002
Az adótörvények elméletileg ebből a szempontból egyértelműek: saját tulajdonú ingóság eladása esetén a keletkezett jövedelem 25%-a az adó.
A jövedelemé természetesen, nem az eladási áré. Ha az illető nem tud elszámolni a beszerzési áraival, akkor az adótörvény azt mondja, hogy az eladási ár 25%-át tekinti jövedelemnek - és ennek a negyede az adó.
A megfizetendő adó tehát elvileg és maximum (ha valaki nem tud és nem akar elszámolni semmivel) az eladási ár egytizenhatoda, 6.25%, ami eléggé közel van a Vatera jutalékának nagyságrendjéhez.
Az adótörvény azt is kimondja, hogy éves szinten az ilyen eladásokból származó bevételre eső adót nem kell megfizetni az első 50 ezer forintig, vagyis elvileg 800 ezerig teljesen adómentes.

Az azonban nem egy túl nagy művészet, hogy hozzál néhány adásvételi szerződést ismerősöktől, amelyek egy-egy ismerős irányába nem haladják meg a 800 ezret, viszont számodra nem mutatnak ki nyereséget. Ez a típusú üzletelés szerintem reálisan csak azokat hozza az APEH szempontjából veszélyeztetett helyzetbe, akik tényleg nagyban, éves relációban is tízmilliós nagyságrendben forgalmaznak. Évi 1-2-3 millióig semmiképpen, bőven elég, ha három-négy családtag nyilatkozik, hogy 700 ezerért övé volt a bigyó, 600-ért a másiké, 780-ért a harmadiké és máris megvan a bevétel, külön-külön meg mindenki a 800 alatt van és fapapucs...

Külön tészta még a valódi gyűjtők köre (mint jómagam is), ahol szép nagy forgalom tud lenni, de ettől még bőségesen mínuszban lehet az ember - valóságosan is, nem is kell bizonygatni.

Szóval nem kell az APEH-tól annyira halálra rémülni, el lehet ezekkel a bevételekkel számolni.
Előzmény: MEB (2001)
MEB Creative Commons License 2009.04.30 0 0 2001
Kíváncsi lennék egy dologban a véleményedre.
Gondolom, hallottál/olvashattál, hogy sok Vaterás (és TeszVeszes) eladót megtalált az Apeh. Bizonyos dolgokon túl én úgy vélem, hogy a Vatera nem tájékoztatta kellőképpen az eladókat. Vagy máshogyan mondva; az ő - Vatera - saját szája íze szerint adta az információkat, elhallgatva azt, hogy baj lehet, ha sokat árulgat az ember...

Nem egy eladóról tudok, aki emiatt (is) abbahagyta... ugyan nem keresték (még) meg, de " ha így megy, akkor hagyjuk a fenébe az árulgatást, mielőtt a nyakamba varrják, hogy..."

Nos?
Előzmény: advocatusdiaboli (2000)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.30 0 0 2000
A Vatera egy magáncég, és végeredményben azt tesz, amit akar. Ez ellen Te egyet tehetsz: nem veszed igénybe a szolgáltatásaikat.

Ha a szomszédod kiírja a kerítésére, hogy idegeneket nem lát szívesen, és tilos a belépés - akkor csakazértis átmászol a kerítésén? Mert most emellett agitálsz.

Én úgy látom, úgy gondolom, hogy hibás üzletpolitikát folytatnak, aminek a vége az eladók és persze így a vevők elpártolása lesz. De az ő dolguk, és amíg Vaterázok, addig be fogom én is tartani a szabályaikat. Ha úgy látom, hogy ezen szabályok mellett nekem ez már nem megfelelő, nem üzlet - akkor többé nem fogok Vaterázni.

Boxernek meg teljesen igaza van, valahol abszurd az, hogy polgártársaink többsége mindenáron és mindenütt a szabályok kijátszásával van elfoglalva, ám ha felhívják erre a figyelmét, akkor azonnal támad, még neki áll feljebb.
Valahol azért tartunk ott, ahol, mert ilyenek vagyunk.
Előzmény: isti1968 (1992)
Kreta Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1999
A Vatera alapjában használt piacnak indult? Mint egy értelmesebb apronet?

Nem tudok ezen a feltöltési díjon kiakadni egyenlőre, de próbálom megérteni valójában miért olyan rossz ez.
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1998

Nézd, ha nem látsz tovább az orrodnál, akkor nem tudunk értelmesen társalogni!

 

Nem foglak előítéleteid ellenkezőjéről győzködni. Egyhez viszont tartom magam: Alapvetően szeretek a játékszabályok betartása mellett játszani. Természetesen közel sem vagyok hibátlan, sőt vétettem is már szabályok ellen, de nem tekintem fő célomnak azok kijátszását. A Vaterára vonatkoztatva ez úgy nyílvánul meg, hogy ha elfogadtam a felhasználási feltételeket, akkor próbálom be is tartani azokat. Ha pedig nem tetszenek, átmászhatok egy másik homokozóba és majd ott építem fel a kis homokváramat.

 

Na ez az, amit te és a hozzád hasonlóan gondolkodók nem kívánnak elfogadni. Ezt sajnálom, de keresztes hadjáratot nem fogok indítani sem ellened, sem a Vaterán szabályt szegők ellen. Ezt tegyék azok, akik fizetést kapnak érte.

 

De hogy részben beigazolva láthasd elméletedet, meggyónom neked, hogy igen, jeleztem már a Vatera felé 1-2 szabálytalanságot. Ezek mindegyike hamisítványok eltüntetése érdekében történt. Ha ezt bűnnek véled, az a te dolgod.

Előzmény: isti1968 (1997)
isti1968 Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1997

Jó én megértem, hogy minden vaterával foglalkozó fórumon kell egy fogadatlan prókátor.

De nem a szabályszegések mell állok, hanem azok ellen akik már óvodában is amint meglátták hogy valami "szabályszegés" történt, rögtön : óvónéni ! Óvónéni !

Előzmény: boxer-gs (1995)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1996

3 hét a leghosszabb feltöltési időszak, ha jól emlékszem.

Ha az 1 Ft-os, minimálár nélkülit is fizetőssé teszik, akkor az pláne betenne nekik. Ráadásul annak tényleg nem sok értelme lenne.

Előzmény: Kreta (1993)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1995
Emberismeretből egyes. Ülj le gyermekem és gondolkozz!
Előzmény: isti1968 (1992)
glashuette Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1994
Jelentgeti a rosseb. Én is a Vatera fórumban olvastam.
Előzmény: isti1968 (1987)
Kreta Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1993
És ha simán megszüntetik az 1 forintos akció ingyenességét?

Nem ismerem igazán a működést, de mi a leghosszabb időszak amíg fent lehet egy tétel?
isti1968 Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1992

Gondolom Te a vaterának dolgozol, ha úgy véded az Ő szabályaikat ?!

 

Persze az is egy megoldás, hogy mindenki birkamód elfogadja amit a Vatera kitalál, pl. ezután a site-ra való belépés 10 Ft stb.

 

Fő a szabálykövető viselkedés ....

 

Csakhogy 1 millió évvel ezelőtt az volt a szabály, hogy "maradj a fán, minek lemenni a földre?!" ...

 

Szerintem jó, hogy ezt nem követték ...

 

Persze aki a jelenlévők közül úgy érzi hogy az ő zsebéből veszik ki azt a pénzt amit az ügyeskedők nyernek a jutalék kijátszásával, azok továbbra is vadásszanak az ügyeskedőkre ....

Előzmény: boxer-gs (1991)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1991
Én is meg tudom érteni azokat, akik a filléres cuccaik miatt nem akarnak feltöltési díjat fizetni. Azt már kevésbé, hogy ezt a céljukat mindenképpen szabályszegés útján szeretnék elérni.
Előzmény: isti1968 (1987)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1990

Ebből is látszik, hogy ez a nagy ötlet sem lesz túl eredményes. Továbbá, amennyiben a Vatera is szembesül majd ezen aukciózási formulával, simán ki fogja tiltani a szereplőket.

 

Azt viszont nem nagyon értem jelen esetben, hogy ápr. 2.-i indításnál mi szükség volt már erre a megoldásra. Ha jól rémlik, egy 3 hetes időszakot még végigvihetett volna a hagyományos módon.

Előzmény: glashuette (1986)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1988
Hát, már párszor leírtam, de az érzéseim vegyesek. Mondom: a piac egyszerűen meghalt. Beütött a krach, senki nem vásárol, ül a pénzén, mint kotlós a tojásain.

Ilyen helyzetben bevezetni olyan szisztémákat, amelyek kifejezetten egy pezsgő, felfutó piacra szabottak - az őrültség netovábbja. Nem akarok károgni, de a két vitatott aukciós portál fizikális összeomlása is lehet a vége.
Mindenáron megpróbálni ráerőszakolni az eladókra az 1Ft-os, minimálár nélküli aukciók indítását egy olyan helyzetben, ahol szinte biztosra vehető, hogy az ilyen aukciók veszteségesek lesznek - iszonyú kétélű.
Persze, hogy így reagálják le egyesek, saját magukat licitálgatják, teljesen érthető, hogy nagyon nehezen eladható, kis értékű áruknál nem akarják esetleg az áru teljes értékét apránként feltöltési díjként kifizetni addigra, amikorra valódi vevő is kerül rá...

Még hónapokig el fog tartani, amíg a "beszorult" eladók kisöprik a készleteiket - vagy átmennek más portálokra - de utána még az is benne van a pakliban, hogy Vateráék összehúzhatják magukat iciripicirire, ha egyáltalán életben akarnak maradni.

Én például nem fogok új aukciókat indítani, mert már semmi értelme. Reális áron vagy nem vesznek meg semmit, vagy a tizedik körben, fél év után - addigra meg a feltöltési díj lenyeli a hozamot. Ez így meghalt, értelmetlen. Venni sem tudok, mert fénysebességgel tűnnek el azok a könyvek, folyóiratok, lemezek, amelyek érdekelnének. Szerintem ezt a céget a menedzsmentje ki fogja nyírni, ezeket a lépéseket a felszálló, prosperáló ágban is némileg kockázatos lett volna meghozni, de pont egy gazdasági világválságra, kereslet-krízisre időzíteni már a bolondság netovábbja volt.

Amúgy pedig egy éven belül meglátjuk, kinek volt igaza.
Előzmény: glashuette (1986)
isti1968 Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1987

Ezeket a linkeket inkább a vatera "szabálytalanságok" c. feljelentős topicba írd be, ott szerintem még dijazzák is az önkéntes feljelentőket ....

 

Én valahol meg tudom érteni azokat akik a filléres cuccaikat árulják és nem akarnak mindig feltöltési dijat fizetni ....

Előzmény: glashuette (1986)
glashuette Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1986

http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=987502

 

Hihetetlen, hogy egyeseknek ez is megéri. Újra és újra ugyanazt megveszi ugyanattól, saját magára licitál 1 forintot, és beállítja  a 800 forintos licitlépcsőt.

Real Putyur Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1985
Nincs itt semmi hátsó szándék. Egész egyszerűen szeretnék elkerülni a "Laptop=1 Ft; postaköltség=100 000 Ft" jellegű aukciókat. Ezért alkalmazzák most NAGYON szögletesen azt a szabályt, ami eddig is benne volt a felhasználási feltételekben, miszerint nem kérhető el a valós összeget meghaladó postaköltség.
Előzmény: luzav (1984)
luzav Creative Commons License 2009.04.29 0 0 1984

Jól mondod.

Nekem még egyszer sem okozott gondot a posta,mivel a vevővel megbeszéltem,az az ha kérése volt a postázással kapcsolatban azt figyelembe vettem.

Olyan is volt,hogy a vevő hívta fel a figyelmemet,hogy az általam írt postakőltség több mert változott.Sőt ha több volt a kőltség többször is utána utalták a különbözetet.

Ezek után nem értem a jelenlegi mizériát.

Ezért érzrk banne valami hátsó szándékot,mert a józan paraszti ész ezt nem veszi be.

 

Előzmény: digicat (1983)
digicat Creative Commons License 2009.04.29 0 0 1983
Ritkán szokott jó vége lenni, ha adminisztratív úton szabályozzák a piacot. Ha nekem 5000 forintba kerül a postázás, akkor annyit kérek, majd a piac eldönti, hogy jól döntöttem-e.
Inkább azzal kellene foglalkozzanak, hogy kizárják az eladókat, akik utólag több postaköltséget kérnek, mint amennyit a termékoldalon feltüntetett.
Előzmény: luzav (1982)
luzav Creative Commons License 2009.04.29 0 0 1982

Hát kedves uraim a tesz-vesz vezetősége megháborodott!

A listázási díj bevezetése után egy újabb "őrület" ütötte fel a fejét.

A POSTAKŐLTSÉGSZINDRÓMA!!!!!!!!

A tőrténet a következő.

Mindeneladandó áru után egy postai díjszabási kalkulátorral ki kell előre számítani a póstakőltséget,és a késöbbiekben ezen ár szerint kell póstázni.

De a kalkulátor előre kéri az induló,és a célállomást,a szállítási módot csomagolást,a szállitási minőséget ,ajánlott érték,biztosított,törékeny,utánvét,levél,csomag stb.

Ezen adatok közül csak a súly az amit le tudok mérni.

A többi a vevővel való egyeztetés után reaslizálódik.

Igen eddig így volt ,most előre beírt érték szerint lehet csak póstázni.

Ha viszont nem a kalkulátor szerinti valamelyik értéket írod be....az az többet vagy kevesebbet,akkor az aukciódat azonnal tőrlik tömegesen.

Ha egy magasabb biztonságosabb szállítási fórmát írsz be azonnal tőrlik,a következő szöveggel."ireálisan magasan megállapított postakőltség miatt töröltük az aukciót".

Na szóval nem igazán tudom,hogy most a vatera akarja saját aukcióstársát beszüntetni ilyen módszerrel,vagy  kisérleti nyulai vagyunk egy újabb örületnek.

A jóhír az,hogy a sok panasz miatt már elkezdték vizsgálni az aukciósportálok,jogi viszonyait,belső szabályzatukat,és ezek életképességét a többi eladással foglalkozó cég szabályaihoz viszonyítva,

Továbbá a szolgáltatói státusz jogi minőségét.

Valószínü,hogy egységes tőrvények megfogalmazása lesz a megoldás az összes ilyen szolgáltatást nyújtó portáloknál.

Remélem a hatóságok végetvetnek a "pünkösdi királyságnak".

luzav Creative Commons License 2009.04.29 0 0 1981

Na most ez "piti cuccoknál"nem buli.

Az első licit egy haver az az egy "'baráti társaság" egyik tagja!!!!!!!!!

Előzmény: sismond (1976)
antiglas Creative Commons License 2009.04.29 0 0 1980
majd egyszer a következő számlán....
jó ,mi?
Előzmény: Ladybee (1979)
Ladybee Creative Commons License 2009.04.29 0 0 1979
Nem tudja valaki, hogy az 5 Ft feltöltési díjat, hol lehet tetten érni, amikor jóváírják ? Adtam el feltöltési díjjal terhelt terméket, a számla is megjött, de nem látom a jóváírás nyomát !
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1977
El kell keserítselek, de ez bizony önlicit. És simán kivágják mindkét nicket érte. A legkisebb gyanú esetén is. (És jelen esetben marhára igazuk is van.)
Aztán lehet reklamálni - a Sóhivatalban.
Előzmény: luzav (1974)
sismond Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1976
Gondolj bele, van mondjuk 1000db. könyved, arra hány felhasználó kéne, hogy ne tűnjön föl? Ráadásul körülményes meló is, három hetenként. Akinek meg pár terméke van fen nem probléma a feltöltési díj. Ha már összefogásról van szó jobbnak láttam volna esetleg abban összefogni, hogy egy portálra megy át mindenki, akinek ez nem tetszik. Nem jött össze.

Előzmény: luzav (1974)
jung Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1975
pedig bizony kell önlicit, különben az első licitáló 1 forintért viheti a cuccost, ha nincs második
Előzmény: luzav (1974)
luzav Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1974

Bocsi amit a kolega állít az nem önlicit!

Bizony többen vannak így és ezt csinálják is,csak egy kis összefogáson múlik.

Ezért van az,hogy egy bizonyos "kőrnek" qrvára megy a licit az 1 froncsia aukciókon.

És ezt a "kollektív licitálást" nem lehet megfogni.

Előzmény: Real Putyur (1973)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1973
"Egy működő tipp :
..."

Uraim! Értsük már meg: az önlicit AZONNALI kizáráshoz vezet (eladónál-vevőnél egyaránt). Ez nem működik. Eddig is sokan próbálták már: mindegyik nickje mellett ott virít az INAKTÍV felirat. Láttam már karón varjút, higyjétek el, előbb-utóbb mindenki lebukik. (Bár most jópár "önkéntes seriffjét" elvesztette a Vatera...)
Előzmény: waffe (1971)
CérnaSzáll Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1972
Ezzel csak az a baj, hogy ha még meg is adják a valós árat érte, lehet, hogy ennek a dupláját már nem fogják. Tripláját meg négyszeresét meg már biztos nem. Így nem alakul ki igazi árverés, pont a lényege vesztődik el a dolognak (szerintem). És az eladó is súlyos pénzeket tud ezzel veszteni.
Előzmény: waffe (1971)
waffe Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1971
Egy működő tipp :

1, indíts mindent 1 ft-ról.
2, A licitlépcsőt állítsd be a valós értékre, amiről indítanád egyébként.
3, Egy ismerősöddel üttesd rá az 1 Ft-ot. A következő (valós) vásárló már az igazi értéket adja érte.

Ha nem ment el, marad az áru nincs illeték (sem feltöltési, sem jutalék) van viszont egy pozitívotok.

És mehet minden előről....
nesman Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1970
Egyet értek veletek, hogy a vásárlók nagy része már jóval előbb eltűnt, mint ahogy bevezették a "füstadót" a vaterán.
Azzal is, hogy ezzel a lépéssel a potyalesőket részesítették előnyben.
De azért hozzátenném, hogy én több (kb.20) terméket is megfigyelek, és bizony a nagy többségük ára jelentősen megnövekedett.
Szóval azzal a kevés vásárlóval szeretné mindenki megfizettetni a feltöltési díjat, és szerintem a "mérgét" is.
Ezt észre veszik (vették) a vásárlók. Az a maradék aki még szeretett volna vásárolni.
Nem hiszem, hogy a gyűjtői szférát siratni fogja a vatera.
Nekik most állandó, kiszámítható jövedelemre van szükségük. Egyszerűen csili-vili webshop lesz belőlük.
De majd meglátjuk mi fog történni.
Az idő mindent megmutat.
Előzmény: advocatusdiaboli (1962)
lakos Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1969
"ma már ötvenezerért nem merek megvenni egy szép állapotú kalapács Omegát sem."

Hát ez az. Korábban volt, hogy 100 db-nál is több komoly régi órával voltam fönt a vaterán, köztük a legjobbak is a gyűjteményből. És elég jó árakon. Próba szerencse alapon, nem ebből élek, de úgy átlagban havonta, kéthavonta sikerült egyet eladni. Kb tavaly szeptember óta egyszerűen semmit. 0 azaz nulla darabot. Le is vettem mindet, nem is elsősorban a feltöltési díj miatt, bár az órák árát figyelembe véve és azt, hogy nem megy el semmi, már nem lett volna jelentéktelen az sem.
Inkább nézegetem otthon, illetve maradnak a régi, bevált személyes kapcsolatok, bár persze ott sincs az a nagy pörgés...
Előzmény: glashuette (1961)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1968
www.aukcio.ittvettem.hu -ra több könyves és gyűjteményes kollégával együtt
Előzmény: Irbisz (1954)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1967
A radiátor listán már csak 393 tétel van a kezdeti 950-ből. Ez több mint 50% esés, és jellemzően nagyobb értékű cuccokknál.
Előzmény: Blue_Sky_007 (1889)
sismond Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1966
Megmondom nekem mi a tippem. A Vatera néhány hónap után kitalál valami kompromisszumos megoldást pl. a könyveseknek, bélyegeseknek stb. Lesz fix havidíjas csomag mondjuk mit tudomén. Valahogy kiokoskodja, nem fog ő nagyot bukni, nem féltem én őket ott fent. Az biztos, hogy az idő most ellenük dolgozik. Ha kinövi magát (igaz erre kevés esély van) egy másik oldal, esetleg akkor lehet káruk. Ilyen monopol helyzetben azt csinálnak amit akarnak. És majd néznek a gombamód szaporodó portálok tulajdonosaik , miért nem működik a dolog. De kívánom, ne legyen igazam.

the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1965
meg áru se...
Előzmény: fjanek (1963)
glashuette Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1964
Kevés tételt lehet 1 forintra feltenni, jobbára csak NOS vagy amúgy hibátlan nem túl nagy márkákat. Eszméletlen ralikat láttam már a Podina Petinél is, ártatlan tételek mentek fel néha 150 ezer forintra is. A nagyobb neveknél pedig jöhet a hidegzuhany minden különösebb előzmény nélkül. Ilyenkor aztán bukta a dolog, a simlisebbje pedig előveszi a másodnickjeit vagy megkéri a havert hogy segítse ki...
Előzmény: advocatusdiaboli (1962)
fjanek Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1963

Sziasztok !!!

 

Itt például nincs feltöltési díj : http://www.toplicit.com/

advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1962
Félreértettél - szerintem sem a feltöltési díj miatt tűntek el a vevők. Sok témakörben viszont emiatt fognak eltűnni az eladók, ami viszont idővel a vevők (de legalább érdeklődők) még további eltűnését fogja okozni.
A folyamat öngerjesztő lehet, végül a Vatera visszazsugorodhat jópár évvel ezelőtti önmaga szintjére.

Egyszerűen üzletpolitikai hiba - szerintem - egy olyan időszakban az eladókat további terhek elé állító módosításokat megejteni, amikor drasztikusan szűkül a kereslet. Az a feltöltési díj pedig már nem olyan kevés, ha azt nézzük, hogy első körben legfeljebb az megy el, amit 1Ft-ról indítanak - csak az meg veszteséggel...

Érdemes megnézni a könyvesboltot, gyűjteményes, relikviás kollekciót vivő eladók forgalmát, ezres tételszámra sem igen jut heti néhány eladásnál több. Annak a bevételét meg elviszi a feltöltési díj - és innentől fogva az egész érdektelenné válik.
Előzmény: glashuette (1961)
glashuette Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1961

Nos, Maestro, ebben egyetértünk, rosszkor lépte meg a Vatera. A vevők nem azért tűntek el, mert a harmadára csökkent a kínálat – eltűntek azok már jóval előbb, a bevezetés előtt 2-3 hónappal. Szerintem nem azért, mert elfogyott a pénzük, hanem inkább azért, mert kivárnak. Az is lehet, hogy egy éven belül vége lesz a mélyrepülésnek, de az is lehet, hogy jön egy nagyon komoly recesszió. A legtöbb elemző egymásnak homlokegyenest ellentmondó prognózist hoz ki, ebből is látszik, hogy fogalmuk sincs, hogy mi fog történni az elkövetkezőkben.

 

A baj forrása pedig ez, nem pedig a feltöltési díj maga. Boldogan fizetné mindenki - ha lenne vevő. De jelenleg nincs, és nem a feltöltési díj miatt nincs. Gondold csak meg, eltűnt a konkurenciád kétharmada, mindössze termékenként 5-10 forintért, és azt sem kell kifizetned, ha eladtad az árut. Én inkább valamiféle dacot érzek emögött az 5-10 forintos feltöltési díj elleni tiltakozás mögött semminthogy ez itt tízezrek egzisztenciáját veszélyeztetné. Akinek volt 12.000 terméke - annak igen! Annak valamit ki kell találni.

 

Az az érdekes, hogy ma már ötvenezerért nem merek megvenni egy szép állapotú kalapács Omegát sem. Eltűntek a jelentős eladók, maradt a Gy.Laci meg a Kolos, mint olyanok akiknél hetente feltűnhetnek jelentős, érdeklődésre számot tartó tételek. Mindenki hirtelen óvatos lett. A fórumon épp az APEH-hel riogatják az eladókat.

 

De azért az élet megy tovább. Lesz jobb is...

Előzmény: advocatusdiaboli (1959)
glashuette Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1960
Nos, valóban. Háromszor jártam az elsőt, ugyanannyiszor a másodikat.
Előzmény: Irbisz (1958)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1959
Te Glas, most az egyéb szempontoktól teljesen függetlenül van az az érzésem, hogy ezt a listázási mizériát a Vatera szó szerint "benézte". Nagyon csúfos vége lehet a dolognak, mert olyan szintre mélyült az általános gazdasági mizéria, hogy valóban kurrens, normális áron is biztosan eladható áru már jóformán nincs is.
Vevő jóformán csak potyaleső van, olyan, aki alkalmi vételre vágyik, kizárólag töredék áron. Csak a valóban kuriózumértékű különlegességek eladóinak van még okuk reménykedni.

Ebben a szituban a listázási díj akár teljesen ki is söpörheti fél év alatt a Vaterát, 1Ft-os aukciót normális ember már nem mer indítani (legfeljebb, ha strómanokkal licitál saját magára), és akármilyen kicsi is az a feltöltési díj esetenként, az emberben azért ott motoszkál, hogy nem ad el semmit, de közben meg költsége az van a dolgon.

A könyv-folyóirat-gyűjtemény-relikvia kategóriákat pedig gyakorlatilag kisöpri egy hónapon belül totálisan a Vateráról ez a rosszkor és rosszul időzített ötlet, de annyira, hogy akár meg is szüntethetik az adott kategóriákat. Még tartanak a könyv-kiárusítások, aztán lecseng a dolog, és finit..
Én sok könyvet vettem így, és bizony hiányozni fog. És mivel nagyon nagy munka újra feltölteni több száz, pláne több ezer tételt - így sokan vissza akkor sem jönnek majd, ha esetleg megszüntetik az egészet.

Ne legyen igazam, de ez egy olyan üzleti húzás volt, amibe évekre belerokkanhatnak, ők is, az ügyfeleik is...
Előzmény: glashuette (1955)
Irbisz Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1958
azt se sok sikerrel.
Előzmény: glashuette (1955)
szergix Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1957
Hello! A vatera kb negyedére visszaesett termékszáma, listázási díj bevezetése miatt melyik oldalt ajánljátok, ahol forgalom, kínál is van?
glashuette Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1956
1400 termék az smafu a Vaterán?
Előzmény: Irbisz (1954)
glashuette Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1955
Miről beszélsz te félkegyelmű? Hat általánost végeztem!
Előzmény: Irbisz (1953)
Irbisz Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1954
te hová költöztél?
Előzmény: the_real_facsabi (1899)
Irbisz Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1953
"Valószínűleg telesírjuk a zsebkendőnket 27-étől, hogy már nem tudunk 360 ezer könyvből válogatni."
glashuette, ritka nagy alulművelt bunkónak tünsz első, de még második olvasatra is. ami neked gagyi, az másnak bizony hiányozni fog, de nagyon. speciel nekem az általad lefikázott könyvek, az elmúlt másfél évben bizony vettem ott min. 400-500 e Ft-ért könyvet (real facsabitól is jópárat :)), ebből a vaterának is volt szépen jutaléka ...

persze nem várom h. ezt megértsd, mert tipikus, kibeszélősókon elbutult konzumidióta lehetsz, aki könyvet utoljára érettséginél vett a kezébe.
Előzmény: glashuette (1896)
luzav Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1952

Attol függ ki mit keres.

De ha át akarod magad veretni,vagy egylyuku bőrfurulyán akarsz játszani,akkó bizony a vaterát kell előnyben részesítened.

Előzmény: glashuette (1950)
jung Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1951
3290 termék az Óra kategóriában, a replika szóra keresve 739 db, de szerintem ennél is magasabb lehet az arány.
Előzmény: glashuette (1950)
glashuette Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1950
Én biztosan nem. Benéztem párszor a teszveszre, szerintem übergagyi az egész. A Vatera mindenesetre fényévekre van tőle.
Előzmény: boxer-gs (1948)
ganzler Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1949
Milyen változás lesz? Hol lehet olvasni róla?
Előzmény: glashuette (1946)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1948

Valószínűleg ott is csak a felhasználók jelzései után várható a szabálytalan aukciók eltávolítása. Viszont az órázós törzsközönség épp eléggé elszokott a Tesz-vesztől a kamuáradat miatt, így nem tudom, ki fogja jelentgetni a kamukat. Annak hiányában ugyanis szerintem nem sok változás várható a jelenlegi állapothoz képest.

 

A Vaterára visszatérve engem mostanában az dizájnváltás zavar. Utálom, amikor át kell szoknom egy újabb kezelőfelületre, amelyet ráadásul egy fokkal sem tartok jobbnak a réginél.

Előzmény: glashuette (1945)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1947

Én is kíváncsian várom a fejleményeket, bár csak szerdán fogok legközelebb ránézni, mert holnap elindulok Erdélybe egy jót kirándulni néhány napra.

 

Ha jól emlékszem, én nem vártam olyan jelentős visszaesést, mint te, úgyhogy érdekes lesz a végkövetkeztetés.

Előzmény: glashuette (1946)
glashuette Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1946
Kíváncsi vagyok mennyi áru marad hétfő reggel 8 órára. A régi tippem jócskán mellé ment.
Előzmény: boxer-gs (1944)
glashuette Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1945
Nocsak! Kitiltják a kamu órákat végre a teszveszről is? Te jó ég, nem marad "áru" a férfi karóra kategóriában! ;-)
Előzmény: Vadista Szandál (1943)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1944
Ha elszaporodnak az ilyen aukciók, kézenfekvőnek tűnik, hogy fizetőssé fogják tenni a zárt aukciózást is és máris rövidre zárják ezt a megoldást is. Aztán folytatódik a macska-egér játék...
Előzmény: glashuette (1941)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1943
előbb utóbb a vaterán is szigorítanak a teszveszen már foylamatban.

http://www.teszvesz.hu/announce.php?cat=9&item_pos=74#6273

Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1942
Majd lesz ellenszer, meg az ellen is, meg az ellen is.

Csak közben a dolog hal meg. Mint a magyar adórendszer. Laffer görbe túloldala, bármit csinálnak több adó nem lesz beszedve. Az idő nem a vaterának dolgozik 1-2 konkurens kinövi magát hónapokon belül.

A GVH-ra leszek még kiváncsi, csinál-e valamit. 200 millió büntetést ki tudnának szabni ha nem alszanak el.
Megvesszük a 2 piacvezetőt aztán mi diktáljuk az árakat. Erőfölénnyel való visszaélés?

Illúzióm sok nincs, politikailag nem kényes az ügy, átlagnyugdíjas, átlag hátrányos helyzetű nem online aukciózik.
glashuette Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1941

Átgondolva ez csak egy gyenge próbálkozás, nyilván sok árunál kivitelezhetetlen.

A nyerő ez:

 

1 forint, nincs minimál ár, ZÁRT aukció, licitlépcső 1 forint, villámár megadva (mittudom én pl. képeslapnál 300 forint). Szövegben jelezve, hogy villámáron elvihető.

 

Ürgevics bejelentkezik a zártra, beengedik, és elviszi villámáron. Ha senki nem jelentkezik újra lehet indítani.

Ha drágább terméknél csak nagyot akar kaszálni a licitáló és nem a villámárra nyom hanem a licitre, akkor máris 1 forintnál jár a termék, ezután az eladó kizárja a licitálót, és ő egy kamunickkel saját magára licitálva folytatódhat az aukció a villámáras vevőre várva.

Előzmény: boxer-gs (1940)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1940
Értem, amit írsz és látom is. Majd kiderül, sikeresek lesznek-e, vagy mit lép rá a Vatera. Idővel bizonyára kitalálják az ellenszert.
Előzmény: glashuette (1938)
Kreta Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1939
ezt gondolom igen hamar javítani fogják, vagy az 1 ft-re is 5 ft lesz a nevezési díj
Előzmény: glashuette (1938)
glashuette Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1938

Hát nézd meg, ezt csinálják. Magasról leszarja, hogy mit gondolsz róla. Olyan mint egy fix áras aukció. Amit kitett volna régen 80 ezerért azt most úgy teszi ki, hogy 1 forint minár nélkül, licitlépcső 80 ezer, az első licit pedig a haveré vagy kamu.

 

Miért ne tudná eladni? Majd a kérdésre elmagyarázza, hogy csak a feltöltési díj miatt találta ki az egészet.

Előzmény: boxer-gs (1937)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1937

Aztán szemrebbenés nélkül nem ad el semmit a végén igazából.  De legalább gyűjti az értékeléseket. Bizonyára nagyszerű sport.

Előzmény: glashuette (1936)
glashuette Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1936

Beindult az egyforintos zárt aukciós kijátszás és egy másik is ahol egy kamunickkel 1 forintot mindjárt magára licitál, a licitlépcső meg 50-80-90 ezer forint. Ha nem kel el csak 1 forintért, nem kell kifizetni a 40 forintot. Hehe. Mindig ugyanaz nyer és következő alkalommal ugyanúgy kirakja szemrebbenés nélkül.

 

 

Előzmény: kosárfonó (1935)
kosárfonó Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1935
Jó ez a topik! Csak címet kellene változtatni : Ötletelés a feltöltési díj kijátszásáról!
tom-y Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1934

A legtisztább megoldás szerintem a kategória ugrásos feltöltés.

Felraksz egy terméket max 5000 ft-ért.Erre még 5 ft a feltöltési díj.Amint felkerül a rendszerbe,módosítod az általad elképzelt összegre.Mivel  nem rögtön jelenik meg az oldalon,senki nem fog licitálni erre az alacsony összegre.Amire kikerül,már a magasabb összeg fog látszódni.Sok kicsi sokra megy.

Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1933
hát igen. meg lehet kérdezni de azért az macera.
jung Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1932
én azért szeretem tudni, mi mennyibe kerül...
Előzmény: Vadista Szandál (1931)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1931
Még egy ötlet. Mindent 1 Ft-os ZÁRT aukcióra tenni, és szóljon a delikvens vagy kérje a részvételt ha komolyan érdekli.
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1930
Ez sem rossz. csak sok terméknél macerás. Kevésnél meg nem számít az 5 Ft.

Nomeg nehéz kimagyarázni, hogy van egy felhasználó aki mindig minden termékemre tesz 1 Ft-ot. Én meg fix áron árulom zömmel a dolgokat, sokan azt szeretik, ha nem kell heteket várni. Kirakom amennyiért nekem már megéri de azért olcsó legyen a kategóriában aztán hadd vigyék.
Ha valamit nagyon nem tudok belőni akkor teszem aukcióra minimál árral. Abban a termékkörben amiben én mozgok egyre kevesebb az olyan termék aminek szokott piaci áráról ne lennék képben.

27-e után kőkeményen redukálom a termékszámot, fájó szívvel. Pedig a leghihetetlenebb dolgokat le tudják ütni ás boldogan ki is fizetik.
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1929
értem
Előzmény: sismond (1928)
sismond Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1928
Nem fellicitálja, hanem rak rá egy licitet minden 1Ft-os aukciónál az első licit 1Ft a Licitlépcső 8000Ft.  Úgyhogy ha valaki erre licitál, csak akkor kell fizetni. Így értettem.

Előzmény: the_real_facsabi (1927)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1927
Ha a barátod fellicitálja az árat és más nem licitál, akkor te szépen kifizeted a 8000 Ft után a jutalékot, 480 Ft-ot, ami pont 48-szor annyi mint a 8000 Ft után kifizetendő 10 Ft feltöltési díj....Nem frankó
Előzmény: sismond (1926)
sismond Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1926
A feltöltési díj kijátszható, csak  több terméknél hosszadalmas meló. Van egy 8000Ft-os árud, felrakod 1 ft minimálár nélkül, egyik ismerősödet megkéred hogy licitáljon gyorsan rá, megteszi ,tehát a termék 1 ft-on van a licitlépcső ezután 8000Ft.De ilyen áron megéri az egész? Aztán már azt is mondták, hogy az iwiwre felrakják a felhasználó nevűket azt mindenki ismeri. A Vatera a feltöltési díjjal napi minimum  fél milliót keres.

the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1925
" A Vateránál csökken a bevétel, aztán majd....
- hát ez a folyamat most is megfigyelhető

"és javítják a rendszert"...
- na ez már nem

biztos lassú a felfogásuk
:-))

glashuette Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1924

Biztosan van kijátszható eleme a feltöltési díjnak. Erre az eladók jönnek rá elsőnek. Elterjed, rááll mindenki. A Vateránál csökken a bevétel, aztán majd észbekapnak és javítják a rendszert.

Előzmény: saabee (1923)
saabee Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1923
amig nincs llicit a terméken tetszés szerint változtathat árat
(ezért írtam, hogy vevő vagy, ebben a témában fogalmatlan)
Előzmény: glashuette (1922)
glashuette Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1922
Miért tudna? Ha az eladó menet közben az árat emeli, ott vásárolni nem fog senki. Te hogyan gondolod egy ilyen ügylet lefolyását?
Előzmény: saabee (1921)
saabee Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1921
miért ne tudna?
különben is, te hangoztattad, hogy csak vásárló vagy...
Előzmény: glashuette (1920)
glashuette Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1920
Minimálárat emelni nem tudsz menet közben. Szép is lenne...
Előzmény: Vadista Szandál (1919)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1919
Jó, jó, csak az előbb azt olvastam, hogy a díjat feltöltéskor számítják. Majd megtanulmányozom az eredeti hiteles jogforrást.
Pavel Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1918

Nem számít szerintem az idő, ha bármikor nem egyet adsz meg árnak, akkor ketyeg a számla.

De próbáld ki :)

Előzmény: Vadista Szandál (1917)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1917
Akkor mennyi időnek kell vajon eltelni? 24 óra?
Felteszek 1 Ft-ért csorba küblit. Másnap lesz belőle Herendi porcelán 100 ezerért.
Pavel Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1916
Szerintem nem működik, simán szűrhető automatikusan, az ebay is úgy csinálja.
Előzmény: Vadista Szandál (1912)
tom-y Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1915

Basszus.Elfelejtettem átutalni:)))

Az otthoni gépemmel lehet a bibi.Melóhelyről simán működik.Lehet,hogy a 8-as explorer nem kompatibilis a fórummal.

 

Előzmény: antiglas (1914)
antiglas Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1914
"A vatera fórumjával mi történt?Jó ideje nem tudok belépni."

Kifizetted a fórumdíjat?
Előzmény: tom-y (1910)
antiglas Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1913
Utoljára a témában:veheted úgy,hogy fikanick,le is írtam az elején...
Viszont teljesen független "fikázó" vagyok és csak Téged fikázlak.Te viszont mindenkit..
Gondolod,hogy itt bárki rá van arra szorulva,hogy álnéven írogasson?
Előzmény: glashuette (1906)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1912
nem is rossz ötlet. 1 Ft-os aukciónak indítani, amjd ugyanazzal a lendülettel a következő körben megadni neki a normál árat:) működik vajon?
glashuette Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1911
Még van mit fejlődnöm empátia terén, ez kétségtelen...
Előzmény: advocatusdiaboli (1909)
tom-y Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1910

Elindítom a legalacsonyabb kategóriában,majd rögtön utána felviszem magasabb árra.Ezzel is megspórólható néhány forint.

1 ft-os aukciót lehet utólag módosítani normál árasra?

A vatera fórumjával mi történt?Jó ideje nem tudok belépni.

Előzmény: advocatusdiaboli (1908)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1909
Ebben igazat adok, az empátiát viszont hiányolom. Komplett gyűjtői szekciók fognak kiesni, a régi könyvek, folyóiratok, bélyegek el fognak tűnni.
Ez sokaknak fel fog érni egy tragédiával (voltak, akik ebből éltek, és nem fényesen), de több ezer termékre a feltöltési díj nem lesz vállalható.

Sokan most "készletsöprést" kezdtek, és veszem sorra 1Ft-ért, 500 és 1000Ft-okért azokat a régi könyveket, kiadványokat, amiről tudom, hogy az eladónak a többszörösébe fájtak. Ez az intézkedés egyszerűen kinyírja a piac egy részét - a pozitívuma pedig annyi, hogy neked javul a hangulatod...

Engem soha nem zavart, hogy sok a kacat, a listázási szabályokon lehetett volna finomítani, meg lehetett volna szüntetni a naponként újralistázás lehetőségét, de a sok kacat között sokszor bújtak meg értékek is.
Előzmény: glashuette (1904)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1908
Olvasd el a Vatera szabályzatát - teljesen egyértelmű. A díjat a feltöltéskor számítják fel, és később már semmit nem tudsz vele kezdeni.
Előzmény: tom-y (1907)
tom-y Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1907
Sziasztok!Homályosítson fel valaki a feltöltési díjról.Ugye ha felrakok valamit,az induló ár szerinti pénzt fizetek.És ha menetközben leszedem?Akkor is fizetek?Ha nem adom el,és az utolsó pillanatban 1 ft-ra állítom be,akkor is fizetnem kell?Vagy ha menetközben lejjeb viszem az árat,az alacsonyabb után kell csak fizetnem?Köszi!
glashuette Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1906
Fikanickek véleményére nem adok, és a jövőben sem fogok adni semmit. IGNORE ON
Előzmény: antiglas (1905)
antiglas Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1905
most mellényúltál Testvérem!
Előzmény: glashuette (1904)
glashuette Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1904

Engem pedig az olyan alakok idegesítenek akik nem a rendes nickjüket használják, hanem külön készítenek egy újat.

Előzmény: antiglas (1902)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1903
A könyveket, folyóiratokat már most siratom én is. Hullanak, mint a fűszál, ezek kis értékű, és hagyományosan nehezen, sokszor csak évek alatt eladható portékák voltak. Ezeket a listázási díj kinyírja.

Az 1Ft-os történet meg teljes csőd, próbaképpen indítottam megint kettőt - a két aukció saját bekerülési áram harmadánál ért véget - pedig jó, értékes, minőségi holmik voltak.
Ha egyszerűen nincs fizetőképes kereslet, akkor nincs. Az 1Ft-os aukció preferálása a Vatera részéről etikátlan. Hozzon szépen vevőket, akkor rendben. De így...
Előzmény: antiglas (1902)
antiglas Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1902
Üdv Mindenkinek!
Talán a nevemből is azonnal kiderül,mi volt az EGYETLEN oka,hogy regisztráltam.
(ettől még lehet,hogy használni fogom a nicket)
Nagyon szimpatikusnak és konstruktívnak tűnik Mindenki,Téged kivéve GLASHUETTE!
Már kívülről fújjuk a véleményedet a naponta újraindított óra aukciókról,a taknyos papírzsebkendőkről,gombás papucsokról stb. és elmondhatom:rohadt idegesítő!!!
Meghajlok hozzáértésed előtt,ami az órákat illeti:nagyon ügyes és okos lehetsz!!
Most is már vagy 2 oldal óta azt kell olvasgatni,hogy mekkora király vagy és milyen "reménytelen eset" a többi ember.
A Jó Isten mentsen meg attól,hogy ilyen negatív alakkal a való életben találkozzak!
Baromira nem örülök,hogy eltűnt a Vateráról 120000 könyv,meg még vagy félmillió aukció...
Nem az 5ft-ról van szó,hanem a 8000x5ft-ról (az 40000),a Te számításod alapján egész évre:680000(!).És mire fel?A Vatera nagyon jól "ment" idáig,de azért annyira nem,hogy ezt a horribilis költséget ki lehessen gazdálkodni..
És ez csak a könyv kategória!
Aki képes felrakni pl.8000db 50ft-os bélyeget
(Legot,Kindert,képeslapot,szalvétát,babaruhát,telefonkártyát,söralátétet,bizsu ékszert,érmét,matricát,stb.,stb,stb.),az más "aljasságra" is rávehető (volt).Pl.arra, hogy nálam vásároljon(hiszen Ők már szinte a "Vaterán éltek").
Na ezek az emberek a cuccaikkal együtt eltűntek.Vagy csak az számít Embernek,aki Rolexet,vagy Glashüttét hord/vásárol/nézeget??
Amikor órával foglalkoztam (nem ilyen "nagy" márkákkal hanem designer-órákkal,úgyhogy az én "szaktudásom" sem ér a Tiéd nyomába..),nekem nem okozott gondot átnézni az ebayen több ezer db órát egy héten többször...
A nagy többség-szerintem-megoldást próbál itt keresni arra hogy merre..?
Te?
Előzmény: glashuette (1896)
luzav Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1901

Game over.

Előzmény: glashuette (1897)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1900
költői kérdés volt...
Előzmény: glashuette (1897)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1899
"Akinek meg 8000 könyve volt fenn, az sosem volt a saját tulajdonában, hanem a vételár megfizetése után rendelte/vette meg."

mondjuk ez nem így van de mindegy
Ladybee Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1898
Eltűnt ? Dehogy , ezek többsége antikvárium, le sem veszi a polcról, csak felteszi a Vaterára, a vidékiek kedvéért. Most nem teszi.
Előzmény: the_real_facsabi (1893)
glashuette Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1897
Te jó ég, mi lesz most? ;-O
Előzmény: the_real_facsabi (1895)
glashuette Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1896

Valószínűleg telesírjuk a zsebkendőnket 27-étől, hogy már nem tudunk 360 ezer könyvből válogatni.

 

Aki nem bírta azt a nyamvadt 5 forintot kifizetni (85Ft egy évben) s ezt az egetrengető összeget a vételárhoz hozzáadni azt valahogy nem tudom sajnálni.

Akinek meg 8000 könyve volt fenn, az sosem volt a saját tulajdonában, hanem a vételár megfizetése után rendelte/vette meg. Értük majd telesírok alkalomadtán egy papírzsepit.

Előzmény: the_real_facsabi (1893)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1895
kb minusz 600.000 db, eddig
sismond Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1894
Valaki nem tudja véletlenül most mennyivel kevesebb árú van a Vaterán, mint 1 honapja?

the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1893
könyv kategóriából a vateráról eddig 120.000 db, a teszveszről 70.000 db tünt el
ebből az ittvettem.hu kb.30.000 db-ot, a zsírvásár kb.10.000 db-ot "szívott fel"
és ez csak egy kategória!
mi lesz itt 26. után??
hova kerül fel ez a rengeteg könyv??,
mert valószínűleg nem rakják vissza sem a tesz-re sem a másik afrikai oldalra.
a tesz-en 1 hete fizetős a buli, a könyvek száma lényegében nem változott, maradt a feltöltési díj előtti szám 17%-a azaz 13.000 db a 75.000 helyett.
ebben a kategóriában a két "alternatív" aukciós oldal máris dobogós...
mi lesz itt 26. után??
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1892
könyvből eddig 120.000 !! db tünt el....
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1891
nekem a termékfigyelőm (nem szezonális jellegű a dolog) által megjelenített frissen indított aukciók száma kb. negyedére esett.
27.-e után leszek én is kiváncsi a helyzetre.
glashuette Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1890

Az is lehet hogy jön a nyár ;-)

 

Ilyenkor a lábgombás gumipapucsok jobban beindulnak...

Előzmény: Blue_Sky_007 (1889)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.04.19 0 0 1889

Lassan csökken az árúk száma. A listázási díj bevezetése előtt a konvektor, radiátor listán 950 termék volt kb, ma már csak 544.

Amikor letellik a 3 hét, vagyis április 27-től leszek kívácsi, mennyire esik vissza.

Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1888
Így is fel lehet fogni.
Az a kérdés, hogy ki.
Előzmény: glashuette (1887)
glashuette Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1887
Reménytelen eset :(
Előzmény: jung (1885)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1886
Ahhoz kell szakértőnek lenni, hogy tudja valaki, mi a milliós tétel.
Tudom hogy műveletlen vagyok, de fogalmam sincs, mit ér egy ilyen ROLEX - például. Legyen az igazi vagy replika. Nem értek hozzá, nem is érdekel. (Nem is tetszik, fel nem venném. De ez más téma.)
Előzmény: jung (1885)
jung Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1885
Azért ahhoz nem kell szakértőnek lenni, hogy valami ami milliós tétel, 6000 ft-ért van fönn.
Előzmény: Real Putyur (1884)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1884
Hanem... miről van szó?
Replikát szabad árulni, nem? Azt eldönteni, hogy az a tétel replika, vagy csak szimplán gagyi - ehhez meg érteni kell.

A szabályokat még ÉN nem tudom BETARTATNI (sajnos). Tehát ne nekem címezd a támadást. Ha rajtam múlna, nagyobb lenne a rend.
Előzmény: glashuette (1883)
glashuette Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1883

Nem is erről van szó.

 

Egyrészt odaírja hogy replika. Olvasni meg tudsz, sőt a Teszvesznél is tudnak.

Másrészt pedig nem attól működik valami, hogy szabályokat hozunk, hanem kizárólag attól, ha betartjuk.

Előzmény: Real Putyur (1881)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1882
Mondom: a szabályok betartatásával kapcsolatos vitába belemenni sem óhajtok, mert nem látom értelmét.
(Egyébiránt a TeszVeszt nem ismerem, 3 év alatt talán ha ötször vettem ott ezt-azt muszájból; mert nem találtam másutt. Nem tudom, hogyan működik az az oldal.)
Előzmény: jung (1880)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1881
Tényleg nem tudod elképzelni, hogy valaki nem ért az órákhoz?
Tudom, hogy számodra ez a legmélyebb műveletlenség tanubizonysága, de igen... léteznek olyan emberek a Földön, akik nem tudnak megkülönböztetni egy eredeti Rolexet egy hamistól, meg egy replicatól... Én is ilyen vagyok.
Előzmény: glashuette (1879)
jung Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1880
egy barátom dolgozott a Teszvesznél moderátorként pár évig. Akkor megkértem, tegyen valamit a hamis órákkal. Azt mondta, nyissak neki egy fórumot, ez alapján majd a főnökeinek tudja jelezni a problémát. Jelezte is, de lerázták. Az állásfoglalás náluk is, és az Apronetnél is az, hogy a jogtulajdnosonak kell jeleznie a problémát, azaz amíg nem a Rolex reklamál, nem tesznek semmit. De ettől függetlenül ugye ki van tiltva....
Előzmény: Real Putyur (1875)
glashuette Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1879

Jajj de szeretsz lovagolni a szavakon.

 

A gyereket is úgy küldöd el vásárolni a boltba, hogy előveszel egy A4-es lapot, RÁÍROD filctollal hogy tízezer forint, és odaadod neki?

 

Ugyan már!

Előzmény: Real Putyur (1875)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1878
Mondom: "Az egy másik dolog, hogy mit/hol/mennyire tartanak/tartatnak be."

A Zsibvásáron (egyelőre) piactérmoderátor sincs. Hetek óta könyörgöm érte, és folyamatosan irkálok a hamis cuccokat árusítóknak, hogy "vedd le, mert bűncselekmény". Még olyan is van néha, hogy megfogadják...
Előzmény: jung (1876)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1877
A Zsibvásár felhasználási feltételei egyébiránt most vannak részletes kidolgozás alatt, minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk. Amúgy akkora hajtás van, hogy nem csodálkozom azon, hogy nem kaptál választ a felvetésre. Előbb-utóbb minden sorra kerül. (Persze abban igazad van, hogy ez a téma ELŐBB kellene sorrakerüljön.)
Előzmény: jung (1872)
jung Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1876
Ha a Vaterán jeleztél egy ilyet, fél órán belül lekerült. Ha a Teszveszen, vagy a Zsibvásáron teszed, az ott virít az idők végezetéig.
Előzmény: Real Putyur (1875)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1875
"NINCS KITILTVA. Pont."


Idézet a Vatera szabályzatából:

"5. Tiltott termékek és szolgáltatások
...
# hamisított márkás ruha, óra, stb."

***

Idézet a TeszVesz szabályzatából:

"1.2 Különösen tiltottak az alábbi termékek, szolgáltatások, tartalmak:
...
* Hamisítványok, hamis márka- vagy eredetjelzést feltüntető termékek."

***

Idézet a Zsibvásár szabályzatából:

"A következő dolgokat tilos árulni, vagy cserélni a zsibvasar.hu oldalain:
...
# hamisított márkás ruha, óra, stb."


Hát nem tudom. Szerintem ami ide van írva, az elég egyértelmű, szemmel látható. Ezek alapján KI VAN TILTVA mindenféle vacak gagyi hamisítvány. Nem tudom, milyen tényekkel megyek szembe.
Az egy másik dolog, hogy mit/hol/mennyire tartanak/tartatnak be. (Merthátugye embert ölni sem szabad - elvileg...) Ilyen jellegű vitába nem is akarok belemenni.
Előzmény: glashuette (1873)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1874
"Már ne haragudj, de ebben a világon semmi nehéz nincs, a hülye is megmondja."

Akkor én lejjebb vagyok a hülyénél is, mert ha egy félbetépett zsemlére ráírod filctollal, hogy ROLEX, arról is elhiszem hogy eredeti. NEM ÉRTEK HOZZÁ. Ez pedig (szerintem) szakértelemet igényel.
Előzmény: jung (1872)
glashuette Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1873

Velem ne egyezz meg, mert én nem Neked hiszek, hanem inkább a saját szememnek. NINCS KITILTVA. Pont.

 

Te a tényekkel mész szembe, de az már a Te bajod. Minket csak a következmény érdekel: mivel a Vaterán kívül az összes többi aukciós portálon az órák nagyjából 95%-a kamu ezért nincs is miről beszélni.

Előzmény: Real Putyur (1870)
jung Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1872
Már ne haragudj, de ebben a világon semmi nehéz nincs, a hülye is megmondja. A szándék hiányzik, mivel szépen tejelnek a Teszvesznek.
A Replika valóban nem tiltott, de ezek az órák nem replikák, és furcsa, hogy épp Neked kell elmagyarázni a replika és a kamu közötti fogalmi különbséget.
Zsibvásár forumban egyébként megtettük már, az egyik általad indított topikban, de meglepő módon nem történt ott se semmi.
Előzmény: Real Putyur (1870)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1871
Nincs semmi titok. APT egy hobbiórás gyűjtő-júzer itt az Indexen a svájci óra fórumban, aki érthetően zokon vette a gagyiáradatot a VAterán. Írt nekik egy levelet, hogy jó lenne, ha a saját szabályzatukat komolyan vennék. Azóta az óra kategóriában rend van...
Keress rá a nickjére.
Előzmény: Real Putyur (1870)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1870
Egyezzünk meg abban, hogy a többi aukciós oldalról is ki van tiltva minden hamis termék. Ez lehet óra, mobiltelefon akku, ruházat, stb. Mindenhol benne van a felhasználási feltételekben, hogy ezek tiltott termékek.
Az egy másik dolog, hogy ezt mennyire lehet betartatni, milyen lehetőség van ezeknek a cikkeknek a szakértő szemmel történő vizsgálatára. Nem egyszerű egy-két vacak fotó alapján eldönteni, hogy az adott tétel eredeti-e.

Glas, Te meg nehogy véletlenül eláruld ezt az APT-titkot. Sokkal menőbb, ha le-"nemvagyképben"-ezel. :-(
Előzmény: jung (1865)
glashuette Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1869

Látom nem vagy képben.

Előzmény: Real Putyur (1864)
jung Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1868
Előzmény: jung (1867)
jung Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1867
pedig van listázási díj
jung Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1866
A Teszvesz és az Apronet pl hemzseg tőlük...
Előzmény: Real Putyur (1864)
jung Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1865
A Vateráról ki vannak tiltva a hamis órák, sokan lobbiztak ezért, de APT-nek tulajdonítjuk a sikert. A többi fórumon ezt nem sikerült elérni :(
Előzmény: Real Putyur (1864)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1864
glashuette:

Miből gondolod, hogy a Vaterán ki tudja majd valaki szűrni a kamu Rolexeket? Ott sem lesz óraszakértő... Ha ez a figura kitalálja magának a Vaterát, ott ugyanezeket fogja árulni.
Ezt az "APT"-t, meg az egyszem, csodaszámba menő levelet viszont nem értem...
---
time_coop:

Ez most így még zavarosabb, mint eddig. Ilyen félig idézett levelekből nem lehet kibogozni semmit.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha elárulnád az érintett felhasználónevet. (Ha nem akarod, akkor legalább írd meg, hogy nem akarod.)
---
luzav:

Szerinted MA, MAGYARORSZÁGON kinek nincs "vaj" a fején...? :-)
Vagy inkább: :-(
luzav Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1863

Részben jól értelmezted ,szerintem.

Én csupán próbáltam tippet adni a lehetőségekre.

Na azért,hogy értsed miért mondom ezt.

Jelenleg három állami "szervezet" figyeli a vaterát mert azért van ott "vaj" bőven.

Előzmény: Real Putyur (1843)
time_coop Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1862
Ezen ki tud valaki igazodni?:

Az, hogy Önt kizártuk a Vatera Piacteréről, nem jelenti azt is, hogy a
feltöltött aukciói kapcsán igénybe vett szolgáltatások díját nem kell
rendeznie.
Csatolva megküldjük tartozása részletezését, melyből Ön is ellenőrizheti, hogy




mely aukciók után számláztuk az összegeket.
Az április 14-i időpont pedig fizetési határidő, nem pedig a számlázás
időpontja."
Számlái:
> VAT-005788/09 2009/01/20 1 150 Ft
> VAT-016767/09 2009/02/03 600 Ft
> VAT-028777/09 2009/02/11 9 300 Ft
> VAT-041669/09 2009/02/20 7 234 Ft
> VAT-054761/09 2009/03/01 2 959 Ft
> VAT-068284/09 2009/03/10 11 490 Ft
> VAT-081039/09 2009/03/18 7 054 Ft
> VAT-093993/09 2009/03/26 7 930 Ft
> VAT-111249/09 2009/04/06 13 300 Ft
> VAT-124945/09 2009/04/14 13 826 Ft
> Összesen: -74 843 Ft
>
> Befizetései:
> 2008/12/11 100 Ft
> 2009/02/02 11 050 Ft
> 2009/03/10 10 093 Ft
> 2009/03/20 18 544 Ft
> Összesen: 39 787 Ft

Viszont itt meg összeadták a fizetési határidőket.Tehát mégsem fizetési határidők.
Kicsit fura.
Ráadásul küldtek hozzá számlákat:02.10-03.06
03.03-03.25
03.09-03.25
Ez kicsit gáz,ezt sem értem.Ez nekem már magas...
Ti értitek?
glashuette Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1861

Igen, igazad van. Viszont nem csapkodok, hanem örülök, hogy marad egy jó oldal. Eszemben sincs a konkurenciát erősíteni.

 

Egyébként meg gratulálok APT-nek, hogy elintézte egy levéllel. Minden pénzem feltettem volna rá, hogy nem sikerül. Vannak még csodák Magyarországon.

Előzmény: Real Putyur (1860)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1860
Namármost.

Szerintem ha nem akarsz tevékenyen részt venni abban, hogy kevésbé szakértő embertársaid ne legyenek átverve egy kamu replika ROLEX órával, akkor ne is fikázd le azt, aki korlátozottabb lehetőségei miatt időlegesen helyet ad az ilyen aukcióknak. A Vaterán sem voltak kamu óra/hamis póló/utángyártott telefonakku -szakember-moderátorok; a hozzáértő felhasználók szóltakidőről-időre az üzemeltetőnek, hogy: khm... ezekkel a cuccokkal bizony gond van.

Persze egyszerűbb dühöngeni, meg csapkodni össze-vissza. Jahogy csinálni valamit a jó érdekében...? Áhhh... :-/
Előzmény: glashuette (1859)
glashuette Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1859

Ez nem replika Rolex, hanem ordas kamu hamisítvány. Az olyanoknak készül, akik a négyeshatos villamoson villantanak vele, mert a számlapon látszik a Rolex felirat, egyébként meg annyi közük van az óra fogalmához, mint a sólyomnak a légyszarhoz. Szólni pedig fog a nyavalya, a Vatera kivételével mindenhol megtűrik ezt az egyébként BTK-ba ütköző cselekedetet.

 

Tudod, használt bugyi, kamu Rolex, zizi, törött CD, használt fésű és társai. Hamarosan sok olyan site lesz ahol az előbb felsorolt tárgyakból nagy lesz a kínálat...

Előzmény: Real Putyur (1857)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1858
"Hát én nem egészen értem, hogy lehet egy fórumon aukciós oldalakról írni, ha nem irjuk ki a nevét az oldalnak."

Hogyne lehetne.

Amiért Facsabi kollégával baráti pengeváltásunk volt, az az, hogy némelykor már szinte reklámjelleggel emlegette az ittvettem-et; ki nem fogyva a dícséretekből. Ez a topic nem azért indult, hogy a különböző aukciós oldalakat reklámozzuk, hanem hogy a különböző oldalakon szerzett tapasztalatokat megbeszéljük. (A fórumon való reklámozást amúgy a fórumszabályzat is tiltja.)

Tehát lehet a gyermeket nevén nevezni, csak kéretik nem reklámozni. Nagy különbség... ;-)
Előzmény: isti1968 (1855)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1857
Nem értem a problémádat.

Nem olcsó ROLEX, hanem replika ROLEX. Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent a replika, és feltételezem, hogy ennek megfelelően olcsóbb is, mint egy "eredeti". Az árakkal viszont egyáltalán nem vagyok tisztában - mielőtt ebbe belekötnél - tehát nem tudom megítélni, hogy ezek most "jó üzletek", vagy "átverések". Amennyiben kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy ezek valóban azok, amiknek hirdetik őket, úgy írd meg a Zsibvásár adminisztrátorainak, akik majd intézkednek. (Ezt komolyan mondom, hiszen úgy tűnik, értesz a dologhoz.) Egyelőre azonban az a helyzet, hogy valaki árul ott valamit, amiről állít valamit. A Zsibvásárnak csak korlátozottan van lehetősége a leírtakat ellenőrizni (részint hozzáértési, részint erőforrás jellegű problémák miatt), ebből kifolyólag a jelzett aukciók esetleges hiányosságai miatt a Zsibvásárt hibáztatni - elhamarkodott és meggondolatlan lépés. Ilyen "hibás" aukciók bizony minden aukciós oldalon előfordulnak (amennyiben ezek hibás aukcióknak számítanak).
Előzmény: glashuette (1854)
isti1968 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1856

A Zsibvásárt én is néztem, nem akarnék megbántani senkit, de ott zömmel kacatok vannak (használt bugyi stb. ;)))).

 

Szerintem egy oldalnak nem az a fő vonzereje, hány aukció fut rajta, hanem hogy az aukciók számához mérve mennyi a licitálás illetve az üzletkötés.

Előzmény: glashuette (1854)
isti1968 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1855

Hát én nem egészen értem, hogy lehet egy fórumon aukciós oldalakról írni, ha nem irjuk ki a nevét az oldalnak.

Hiszen a topic cime is va**ra (már óvatos vagyok ;)))....

 

Én igenis azért jövök ilyen oldalakra szétnézni, hogy tippet kapjak arra, hogy van élet a vaterán túl ....

Előzmény: the_real_facsabi (1851)
glashuette Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1854

Komoly oldal ez a zsibvasar.hu, na, akárhogy is nézem.

 

http://www.zsibvasar.hu/?op=cat&cid=3825

 

Óccsó Rolexek állnak hegyekben, bruhaha...

glashuette Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1853
Oké, majd elfaxolom az ötvenest.
Előzmény: nesman (1850)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1852
HAMMM!!!

Jól megijedtél, mi? :-)))
Előzmény: the_real_facsabi (1851)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1851
szívesen leírnám, hogy pakolj fel az ittvettemre, de félek, hogy Real Putyur leharapja a fejem...
jaj ....mit tettem ...leírtam
segííííítség már itt is van...
ez a fickó biztos teleportálta magát......
véééééégeem

:-)))

Félretéve a viccet, tényleg csak azt tanácsolom, hogy nézz szét, amelyiket a legkomolyabbnak gondolod, oda pakolj.
Most csak Uri Geller tudná megmondani melyik lesz a legfelkapottabb vagy még ő sem.
Szóval pakolj fel egyre és mondogasd hangosan: Mukodj!!Mukodj!!Mukodj!!
Előzmény: isti1968 (1848)
nesman Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1850
Ugye?
Akkor a megbeszélt 50-50 % mehet?
Előzmény: glashuette (1846)
nesman Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1849
Tuti biztos nincs.
6-9 hónap múlva okosabbak leszünk.
Tudom hogy ez neked, és sok más eladónak nem vigasz, de sajnos ezt most végig kell járnunk!
Előzmény: isti1968 (1848)
isti1968 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1848

Tudom, hogy van, csak én az eladói oldalon vagyok :)))

 

Elég nehéz folyton ide-oda pakolni a cuccokat. Egy oldal kéne ami tutibiztos.

 

Előzmény: the_real_facsabi (1847)
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1847
Ja, az oldal nekem sem jön be semmilyen szempontból...:-))
Keress másikat van bőven...
Előzmény: isti1968 (1845)
glashuette Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1846
Istenem, mit ügyködtünk rajta, hogy a 100 ruppót kicsaljuk Belőled! ;-)))))))
Előzmény: isti1968 (1845)
isti1968 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1845

Nálatok bejön az auxx oldala ? Nekem napok óta nem elérhető (amióta átutaltam a 100 Ft reg. dijat).

Lehet, hogy erre ment ki az egész?! :))))))

Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1844
Time coop, elárulnád a felhasználónevedet?
Esetleg ráérő időmben kimazsolázok Neked egy listát az eladott tételeidről. Hátha sikerül összeszámolni azt a hiányzó párezer forintot.
Előzmény: time_coop (1838)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1843
Luzav, ne keverd a dolgokat.

A kolléga nem a kitiltást reklamálta (én legalábbis nem úgy olvastam), hanem a kitiltás után keletkezett számlákat nem érti.

Jól értelmeztem, uraim...?
Előzmény: luzav (1841)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1842
"Fejlesztés a legelején volt, amikor senki nem tudta, hogy milyen a jól működő oldal. "

Miért, most tudja...?
És ha tudja, miért nem úgy csinálja...?

:-)))
Előzmény: glashuette (1839)
luzav Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1841

Na én ezt már megszívtam.

Fogadj egy ügyvédet,és mindjárt mehet a feljelentés az ill.szerveknél.

A kitíltásból származó károdat ,a kapcsolatfelvétel elmaradását,atb mindent rá kell htk-zni.

Azért egy dolog még mindig magas nekem.

Egy ilyen "fejőstehenet" már megbocsáss,miért kell kirugni.

Ez a társaság annyit ért az üzlethez,mint a hajdú a harangöntéshez.

Előzmény: time_coop (1838)
glashuette Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1840
Hehe, egyszer én is így jártam a UPC-vel.
Előzmény: time_coop (1838)
glashuette Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1839

Fejlesztés a legelején volt, amikor senki nem tudta, hogy milyen a jól működő oldal. Ma már csak másolni kell. Persze a piac már fel van osztva. És azé a nagy szelet, aki elsőként vágott bele.

 

Jelenleg 23-24%-os a visszaesés a Vaterán, de még van másfél hét. A legtöbb szalvéta és kindertojás 26-án jár le...

Előzmény: Real Putyur (1837)
time_coop Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1838
Helló.Sajnos semmi nincs sehol,átnéztem a spam-eket is meg mindent.
Nincs részletes számla.
Most már csak várok,hogy mit is fognak írni.
Ha a szokásos blablát akkor felkeresem őket.A céget.
Ha ez nem jön össze,amit kétlek,de sosem lehet tudni,akkor lakáshoz megyek.
A cégbírósági papírjuk megvan, a cégükről,azon minden rajta van. :)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1837
Elnézést. Nem én akarok ilyent csinálni, ne nekem mondd... ;-)
Előzmény: glashuette (1836)
glashuette Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1836
Te már csak tudod. Elég sok példa van fenn már az interneten, csak le kell másolni. A buktatókon már átesett az ebay, vatera stb. nem olyan nagy kunszt írni egy n+1-edik működőt. Mégegyszer mondom: szolgai módon másolni kell "csak". És kell hozzá temérdek pénz. És a megtérülés egyátalán nem biztos így sem.
Előzmény: Real Putyur (1822)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1835
Amúgy meg a hozzászólásod alján lévő linken akkor is tudsz felvilágosítást kérni ("Miből tevődik össze a számlám?"), ha inaktív vagy, mert nem kell hozzá belépned.

Vissza az egész: ehhez be kell lépni. Rosszul emlékeztem, bocsánat.
Előzmény: Real Putyur (1834)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1834
Amúgy meg a hozzászólásod alján lévő linken akkor is tudsz felvilágosítást kérni ("Miből tevődik össze a számlám?"), ha inaktív vagy, mert nem kell hozzá belépned.

Sokat segítene különben a "nyomozásban", ha tudnánk a vaterás felhasználónevedet.
Előzmény: time_coop (1831)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1833
A Vatera akkor minősít egy tranzakciót sikeresnek ha:
1. az eladó sikeresnek nyilvánítja azt;
2. a vevő sikeresnek értékel, az eladó nem nyilatkozik és eltelik 16 nap.

Március 31-i inaktiválásod óta többen is sikeresnek jelezhettek létrejött ügyleteket, ebből származhat a két utolsó számla. Talán nézz utána a tranzakcióknak.

A Vatera részletes, tételes elszámolást küld e-mailben minden számlakiállítás alkalmával. (Ezt a freemail rendszere előszeretettel leszűri. Ha jól látom, Te is azt használod, tehát nézz utána a spam mappában, vagy valami hasonló helyen - ha van ilyen.) A lényeg az, hogy kellett volna kapj tételes számlát.
Előzmény: time_coop (1831)
digicat Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1832
"lejárt befizetési határidejű tartozás: -21230 Forint."
Eszerint ők tartoznak neked 21 230 forinttal, küldjél nekik fizetési felszólítást :-)
Előzmény: time_coop (1831)
time_coop Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1831
Helló.Tanácsot kérnék.
Küldtek egy számlát.
Ki vagyok tiltva végleg a vateráról közel 100 pozitív és 0 negatív értékeléssel.
Március 31. én inaktiváltak.
Hogyan lehetséges szerintetek hogy miután inaktiváltak még további számlákat gyártanak?Ráadásul meg sem lehet tételesen nézni hogy miből tevődik össze az összeg.
Ezt elküldtük nekik a vaterának is.
Ha nem lesz válasz vagy csak a szokásos blabla lesz,megyünk ügyvédhez.
Elég fura egy cég ez.
Ti jártatok már így?

Dátum: 2009. április 9., csütörtök, 16:33:16
Feladó: Vatera <ertesito@vatera.com>

Címzett: ............@freemail.hu

Tárgy: Vatera fizetési emlékeztető!


Kedves ..............!

Az Ön felhasználóneve......
Email:.....................:

Nyilvántartásunk alapján sajnálattal állapítottuk meg, hogy az Ön eladói
számlaegyenlege -35056 Forint, amelyből a mai nappal (2009.04.09)
lejárt befizetési határidejű tartozás: -21230 Forint.

Számlája kiegyenlítésének leggyorsabb és kényelmesebb módja a bankkártyával történő fizetés!
Ha bankkártyával szeretné számláját rendezni, kérjük, kattintson ide:
http://www.vatera.hu/user/account/pay/bill.php

A bankkártyával rendezett tételek a kifizetést követő pár percen megjelennek az Ön Vaterás egyenlegén!

Tájékoztatásul elküldjük az Önnek kiállított számlák részletezésétét,
valamint az Öntől érkezett és jóváírt befizetések listáját.

Számlái:
VAT-005788/09 2009/01/20 1 150 Ft
VAT-016767/09 2009/02/03 600 Ft
VAT-028777/09 2009/02/11 9 300 Ft
VAT-041669/09 2009/02/20 7 234 Ft
VAT-054761/09 2009/03/01 2 959 Ft
VAT-068284/09 2009/03/10 11 490 Ft
VAT-081039/09 2009/03/18 7 054 Ft
VAT-093993/09 2009/03/26 7 930 Ft
VAT-111249/09 2009/04/06 13 300 Ft
VAT-124945/09 2009/04/14 13 826 Ft
Összesen: -74 843 Ft

Befizetései:
2008/12/11 100 Ft
2009/02/02 11 050 Ft
2009/03/10 10 093 Ft
2009/03/20 18 544 Ft
Összesen: 39 787 Ft

Kérjük, amennyiben az általunk nyilvántartottakon kívül történt befizetés
az Ön részéről azt szíveskedjen jelezni számunkra a megfelelő
kapcsolatfelvételi űrlapon:
http://www.vatera.hu/help/contact.php

Ha tartozását még nem rendezte, kérjük 7 napon belül szíveskedjék azt
megtenni!

Előre is köszönjük befizetését!
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1830
Megnéztem az oldalt.
A kategórialistát a vateráról, az általános felhasználói feltételeket az ittvettemről koppintották. (szóról szóra...)
Erősen figyeljék a postást, mert nemsokára hozza majd a vatera "szerelmes levelét" a kategórialista jogtalan felhasználásáért!
Sok sikert egyébként.

Virágozzék száz virág...
Előzmény: bi2o9q (1817)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1829
CSinálnám, csak azon vacillálok, hogy beleölök csomó pénzt, időt, energiát, aztán simli híján elmarad az érdeklődés... Akarom én ezt?:)
Előzmény: Real Putyur (1828)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1828
A magyar ember leleményes. Majd kitalálják, hogy hogyan lehet pénzt húzni belőle - ha Te nem is látod. Merthogy nem arra koncentrálsz.

Tudod mit: csináld! (Én drukkolok Neked.) ;-)
Előzmény: Törölt nick (1827)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1827
Ezt a rendszert nem lehet, illetve nem is érdemes kijátszani. Nincs miért ugyanis.
Előzmény: Real Putyur (1826)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1826
Nem akartam elrontani a jókedvedet... Csak számíts arra, hogy rögtön jön egy hadnyi okos, aki megkeresi, hogy hol lehet kijátszani a rendszert, hogy ne Te járj jól - sőt, rajtuk kívül senkise'.
Ez egy ilyen világ.
Előzmény: Törölt nick (1825)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1825
Akkor inkább hagyjam a fenébe?:)
Előzmény: Real Putyur (1824)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1824
"Bár Simliland nem biztos hogy vevő lesz rá... "

Rossz a szórend.
Nem "...nem biztos hogy...", hanem "...biztos hogy nem..."

:-(
Előzmény: Törölt nick (1823)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1823
Nem feltétlenül.:) Nekem van rá ötletem, lehet hogy meg is csinálom. Bár Simliland nem biztos hogy vevő lesz rá... (komoly, korrekt eladók és vevők kellenek hozzá ugyanis:)
Előzmény: glashuette (1820)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1822
Egy aukciós oldal nem úgy áll fel, hogy valaki nekilát, megcsinálja (egy év alatt...), és kész. Egyre többen és többen látogatják, szaporodnak a tételek, egyre jobb és jobb (kifinomultabb) lesz a keresője, pontosabbak a kategóriák, stb. Tehát a hangsúly nem az elkészítésen, hanem a folyamatos fejlesztésen van. Ezért nincs értelme "egy év"-ről beszélni...
Előzmény: glashuette (1821)
glashuette Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1821
Egyébként nincsen alternatíva addig, míg egy hasonló színvonalú oldallal elő nem áll valaki. Az pedig legalább egy év munka...
Előzmény: bi2o9q (1817)
glashuette Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1820
Hihetetlen módon ami jó és működik, azért fizetni kell...
Előzmény: bi2o9q (1817)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1819
Vedd észre: ez is egy reklám... :-)

(reklam*** e-mail címmel, első hozzászólása a nicknek.)

Amúgy az oldalra rá is fér: fent van írd és mondd 86 (!) db. tétel... :-)
Előzmény: boxer-gs (1818)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1818
Olvass vissza picit, mert elég sok új aukciós oldalt javasoltak, illetve reklámoztak itt korábban!
Előzmény: bi2o9q (1817)
bi2o9q Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1817
Mint már bizonyára értesültetek róla a Vatera feltöltési díjat vezetett be minden felrakott termékre. Függetlenül attól, hogy a termék elkel vagy sem, kifizettetik ezt a díjat.


Ezért alternatívát keresek! Egyenlőre, bár még csekély a regisztráltak és az áruk száma a legjobb megoldásnak a http://www.mplace.biz/ - oldalt találtam… Van véleményetek róla? Esetleg más alternatívák? Sajnos a többi oldal, amit néztem, vagy nagyon gagyi vagy szörnyen lassú /és mi lesz velük ha sokan fogják nézni őket???/.

Előre is köszönök minden segítséget!

 

gerard Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1816

Szia.

 

Igazad van, de ha valakinek van néhány semlegese azokat nem olvasom el, de a negatívat biztosan....

 

egyébként sem a bosszú a célom, hanem azt gondolom "állampolgári" jogom van a reakcióra. (igaz az erekcióra is, oszt ..... :-) )

 

gyakorlatilag az a problémám, túl az én esetemen, hogy szerintem rossz a minősítési rendszerük, és egy apró kiegészítéssel  sokat lehetne rajta javítani...

 

Sziasztok

 

 

Előzmény: balintka07 (1793)
gerard Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1815

SZia.

 

De elég a negatívhoz.

 

De ez pszichologia, szerintem.

 

Ha negatívat értékelek, akkor negatívat kapok  biztosan.

Ha semlegeset, akkor *legalábbis általában) semlegeset kapok.

Ráadásul nekem ez az ügylet az ő primitív értékelése miatt (nem a negatív értékelés, hanem a hozzá fűzött kommentár) lett negatív.

 

Az üzlet nem jött létre, az e-mailjeimre nem válaszolt (mint kiderült azt hittem megváltoztattam az e-mailcímem, amikor a régihez a hozzáférésem megszünt, de valahogy nem sikerült, én pedig hiába írtam neki az újról állítólag ő következetesen a régire válaszolt, amit persze már nem tudok ellenőrizni.)

 

DE NEM EZ A LÉNYEG, HANEM KÉT DOLOG, AZ EGYIK, ÉN MINDENKIT ELLENŐRZÖK A TELEFONSZÁMA ALAPJÁN, AMIHEZ GONDOLOM JOGOM VAN, HISZEN MEGADJÁK, RÁADÁSUL NEM AZT VÁROM EL, HOGY FÉLMILLIÓ EMBERNEK ELLENŐRIZGESSÉK TELEFONSZÁMÁT, CSAK ANNAK AKIRŐL VALAKI "INFORMÁCIÓT" KÜLD NEKIK, HOGY HJAMIS... MINDEGY.

 

A MÁSIK SOKKAL NAGYOBB GOND, ÉS PUSZTÁN ELMÉLETI SÍKON IS ÉRDEKEL A VÉLEMÉNYETEK.

 

 

HA VALAKIVEL NEM TUDTAD FELVENNI A KAPCSOLTATOT, EZÉRT CSAK SEMLEGESRE MINŐSÍTED, MAJD A MINŐSÍTÉSBEN VÁLASZOL ÚGY, AHOGY, ÉS NEGATÍVRA MINŐSÍT, AKKOR SZERINTEM ADNI KELLENE AZ ELSŐ MINŐSÍTŐNEK EGY LEHETŐSÉGET A VÁLTOZTATÁSRA, MIVEL Ő !!!! KI VAN ZÁRVA A MÁSIK VÁLAZSA MIATTI REAKCIÓ LEHETŐSÉGÉBŐL. EZEN KÍVÜL A MÁSODIK ÉRTÉKELŐ ÚGY ADHAT NEGATÍVAT, HOGY NEM FENYEGETI MÁR AZ A VESZÉLY, HOGY Ő AZT KAPNA. egyszerűen csak mérges és ki akar cseszni a másikkal..... SZERINTEM, A KORREKT AZ LENNE, HA CSAK AZOKBAN AZ ESETEKBEN, AMIKOR A MÁSODIK ÉRTÉKELŐ ÉRTÉKELÉSE ELTÉR AZ ELSŐTŐL MEGENGEDNÉK EZT.

 

GONDOLJATOK BELE, ÉN ELSŐKÉNT ÉRTÉKELEK, TUDOM, HOGY A MÁSIK REAGÁLNI FOG. ERGO A DÖNTÉSEMBEN (HOGY NEGATÍV VAGY SEMLEGES LEGYEN) EZ BEFOLYÁSOLNI FOG. ŐT MÁR NEM FOGJA.......... 

 

sŐT, HA AZ ÉN NEGATÍV ÉRTÉKELÉSEMRE VALAKI SEMLEGESSEL VÁLASZOL, AKKOR LEHET HOGY ÉN IS SZERETNÉM UTÓLAG SEMLEGESRE JAVÍTANI.  -mondjuk ez a pozitívabb verzió - KÜLÖN LEVELEZGETÉSEK NÉLKÜL....

 

EGYÉBKÉNT E-MAILBEN KÉTSZER KÉRTEM RÁ, HOGY VÁLTOZTASSA SEMLEGESRE, AMIRE VÁLASZT SEM ÍRT....................

 

A MINŐSTÉSEMET NEM AZÉRT VÁLTOZTATNÁM NEGATÍVRA, MERT BOSSZÚT AKAROK ÁLLNI, (RÁADÁSUL EGY NEGATÍV MÉG NEM KIZÁRÓ OK) HANEM MERT ADDIG NEM VOLT VELE KAPCSOLATOM, A MINŐSÍTÉS UTÁN ÍRT OLYAN HANGVÉTELŰ LEVELET, AMITŐL SZÁMOMRA EZ AZ ÜGYLET NEGATÍV LETT (A STÍLUS, ÉS A PÖKHENDISÉG MIATT).

 

eNNYI

 

gERARD

 

Előzmény: Real Putyur (1773)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1814
Akkor üzenj neki a terméklapon! Ha ott sem reagál 2 napon belül, miközben láthatóan belépett, akkor vedd fel a kapcsolatot a Vaterával!
Előzmény: koobrewop (1813)
koobrewop Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1813
A vaterán ha megnézem a felhasználót akkor ott ma reggeli belépési dátumot ír ki. :-( Nem egyszerű.
MEB Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1812
Trükkösebbek szokták azt csinálni, hogy ha ki van kapcsolva a telefon, akkor az összes bejövő át van irányítva egy valóban nem létező számra és azért ez a bemondás. :-)
Persze, én sem örülnék, ha rögtön ez fogadna...
Előzmény: koobrewop (1810)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1811

Írj egy levelet a Vaterának és jelezd, hogy nem tudod a kapcsolatot felvenni az eladóval! Jelezd feléjük a nem létező telefonszámot is!

Ha sürgős valami, akkor pedig tanácsos a licitálás előtt egyeztetni az eladóval. Persze neki meg illene úgy beosztani az idejét, hogy az aukció végeztével elérhető legyen. De előfordulhat ritka esetben az üzletfélnek fel nem róható indok is, ezért nem szabad elkapkodni a dolgokat.

Előzmény: koobrewop (1810)
koobrewop Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1810
Köszi a válaszokat. Igazából egy kollégámnak vettem és neki sürgős lett volna a dolog, és engem is csak azért zavar mert a telefonszám valójában nem létezik, ez egy megszüntetett szám, nem egyszerűen egy kikapcsolt telefon.
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1809

Ráérsz még!

2 naponta küldj neki egy levelet a kapott mail-címre! Ha nem válaszol, küldj neki esetleg üzenetet a terméklapon is. A nevére kattintva meg tudod nézni, mikor lépett be utoljára a Vaterára. Ha hétvégéig sem jelentkezik, akkor újabb levelek, de immár a Vatera felé is küldj másolatot a felszólító levélről!

Szóval csigavér! Lehet, hogy tényleg csak kihagy néhány napot, aztán majd jelentkezik. A telefonszám kérdését azért tisztázd majd vele, ha sikerül a kapcsolatot felvenni. A Vatera felé is jelezheted a telefonszám elérhetetlenségét majd.

Előzmény: koobrewop (1807)
lakos Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1808
Pár napot még érdemes lehet várni, húsvét volt meg minden, lehet elutazott valahova se gép, se telefon vagy ilyesmi, előfordul.
Előzmény: koobrewop (1807)
koobrewop Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1807
Sziasztok!

Vaterán vásároltam pénteken egy 15eFt-os cuccost. Megjött az értesítő email, írtam neki rögtön hogy adja a számlaszámát + a postaköltséget, hogy tudjam utalni és hagy menjen a dolog. Namost az eladó a levélre nem reagált eddig, ma elküldtem neki megint a levelet és megpróbáltam hívni, de a megadott számon azt mondja, hogy "ezen a számon előfizető nem kapcsolható"
Mit tehetek? Legszívesebben visszamondanám a vásárlást és adnék neki egy nagy negatívot, de valósíznű ő is adna nekem és azt nem akarom. Esetleg a Vatera tudja törölni az én negatívomat?
Ja az eladónak kétszázakármennyi pozitívja és 2 negatívja van. Április elején volt utoljára eladása, de ő még nem értékelt vissza. Mit tehetek?
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1806
a plusz 1 db "sz". Kivéve a pezsgőtabletta, de az meg márkanév.

És honnan tudod értékelés nélkül, hogy gáláns-e? Egy rossz értékelésű eladótol vennél látatlanban valamit, hogy hátha gáláns, csak ezek a fránya mínuszok vannak?

Nagyértékű cuccot én sem vennék előre fizetéssel, de kis párezer forintos vackokat igen. Nem hiszem, hogy egy több tucat, esetleg több száz pozitív értékeléssel rendelkező partner az én párezer forintos vackommal fog elszaladni.

Előzmény: luzav (1805)
luzav Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1805

Én meg nehezen tudnám elképzelni,hogy egy nagy értékű cuccost megtekintés nélkül előre leperkáljam.

Na ez már a "nagy átverés" kategóriájába tartozik.

Mert egy egyre lanyhadó piacon már érdemes egy nagyot"kaszálni és kiszállni" címszóval,már többen póruljártak.

A plussz minusz meg egy nagy "parasztvakítás" mellyel kitörölheted....azt.

Aki gáláns norális eladó az plussz nélkül is az,aki görény az meg azzal együtt is görény.

 

Előzmény: digicat (1803)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1804
Ha egy eladónak van 534 pozitív értékelése 100%-os minősítés mellett, ráadásul 2003-ban regisztrált, az nagyon nagy valószínűséggel nem fog átverni, és lelépni a pénzeddel. Egy ilyennek nyugodtan utalhatsz előre.

Az utánvét roppant módon megdrágítja a tranzakciót, és csak a posta jár jól vele. (Addig nem nézhetsz bele a csomagba, amíg ki nem fizetted - tehát nem látod, hogy egy tégla van benne laptop helyett.) Tehát a vevőnek nem biztosíték, ráadásul plusz költség. Az eladónak pedig rizikó, hogy a vevő átveszi-e.
digicat Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1803
"* Nem bizniszelek, neten se, de nehezen tudom eképzelni, hogy előre fizetnék..."
Pedig offline is sok esetben kell előre fizetni, pl. ha megrendelsz valamit (bútor, autó).
Neten sem veszélyesebb a dolog, ha nem esztelenül csinálod és a megfelelő eszközöket veszed igénybe, mint pl. PayPal vagy bankkártya.
Mindkét esetben van beépített vevővédelem, és ezek hatékonyabbak, mint kiverni a készpénzt egy pesti boltosból.
Előzmény: Kilroy (1802)
Kilroy Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1802
Te talán nem vagy túlzottan óvatos, hogy csak előre fizetéssel adsz el? :-) Vevő szempontból ugyan mi a garancia, hogy nem lépsz meg a pénzemmel? A kérdés csak elvi, meg ne sértődj. Bár gondolom szerinted én is túl óvatos vagyok, ha nem szeretek előre fizetni* :-) De ezzel is magadnak mondasz ellent: neked szabad túl óvatosnak lenni, másnak nem? Persze ezt a dolgot elvileg nem igazán lehet úgy csinálni, hogy mindkét félnek jó legyen. Ha előre fizetek, az nekem kockázat, ha nem, akkor annak, akitől veszek... vagy mi.

* Nem bizniszelek, neten se, de nehezen tudom eképzelni, hogy előre fizetnék...
Előzmény: balintka07 (1795)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1801
Akkor rendben. Sőt, szerintem az ügyet ott le is lehetett volna zárni, hogy a tranzakciót és a minősítéseket törlik, az eladót pedig inaktiválják. Ezzel szerintem a Vatera részéről elvárhatók megtörténtek volna.
De hát ahogy hallottuk, nem így történt.
Előzmény: balintka07 (1800)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1800
nem-nem, félre értesz, a másik megbüntetése szerintem sem ártott volna..
Előzmény: advocatusdiaboli (1797)
Kreta Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1799
Szerintem egy mail érdemes lett volna írni neki, amiben ezeket vázolod. Én sem bízok senkiben elvből, semmi személyes, de votl pár rossz tapasztalat.
Előzmény: advocatusdiaboli (1794)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1798
Semlegesen bárkinek lehet, mert az eladó például ma már nem is adhat pozitívot, ha nem jött létre az üzlet. Márpedig van olyan, hogy a vevő félreértett valamit, vagy eláll a vételtől bármi okból. De tényleg a két félen kívül álló okok miatt is alakulhat úgy, hogy egy üzlet kútba esik. Pedig alapvetően mindenki korrekt módon járt el - és máris van egy semleges értékelés.
Ez nem zavar senkit, ez egy adott minősítési szám felett szinte már statisztikai törvényszerűség. A negatív azért ennél többet jelent. Ott valami valóban nem úgy zajlott - elvileg - ahogy kellett volna.
Előzmény: balintka07 (1796)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1797
Hagyjuk abba kérlek.. Ez az ország egy abszurdum, amit Te művelsz, az is az. Rajtakapták xy-t, hogy lopott, csalt, hazudott - erre most Te mentségeket kreálsz, és szerinted a károsultak vagy potenciális károsultak túlreagálták a dolgot....

Akkor majd Te vásárolsz szépen szakmányban kamu adatokkal bíró eladóktól, és beszámolsz nekünk, rendben? Én nem fogom megtenni - az biztos.
A személyes adatok és az üzleti korrektség tekintetében ZÉRÓ A TOLERANCIÁM. ZÉRÓ.
Előzmény: balintka07 (1795)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1796
meg néztem a sajátomat: attól, hogy van egy semlegesem, még 100%os pozitív vagyok...
Persze ez a negatív értékeléses dolog még mindig probléma lehet...
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1795
nem volt róla szó, hogy a telszám volt az egyetlen elérhetőség.
egyébként szerintem túlzottan óvatos vagy, sok potenciális vevőt rekesztesz ki ezzel a 100%-os múlttal meghatározással. Mostanra sztem elég megbízható a vatera, persze nem árt körültekintőnek maradni.
Előzmény: advocatusdiaboli (1794)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1794
Nem értünk egyet. Van olyan negatív minősítés, amit valami primitív majom puszta rosszindulatból tol rá valakire. Anno én is jártam úgy (még a régi szabad beregisztrációt biztosító időben), hogy minden termékemet leütötte egy öt perccel előtte beregisztrált nullás nick, és abban a pillanatban nyomta is a negatívokat, mindenféle elképesztő mocskolódások kíséretében.
Gyanítom, egy (joggal) kirúgott diákom lehetett. :-)))

Ezt a Vatera amúgy kérésre 1-2 napon belül mind törölte is, a nullás nickkel egyetemben. Ezzel együtt van, hogy valaki hibázik, félreért valamit, becsúszhat végül egy negatív. Vannak intoleráns, bosszúálló emberek is, akik - ha mondjuk a vásárolt akármi másnapra elromlik, ahelyett, hogy felvennék a kapcsolatot az ügy rendezésére, inkább tolnak egy negatívot. Holott az eladó esetleg a legnagyobb készségességgel elrendezné garanciában, vagy visszafizetné a vételárat.

Ám itt arról van szó, hogy az utalást kérő eladó egyetlen olyan adata, amellyel valóban biztosan vele lehetett volna felvenni a közvetlen kapcsolatot - a telefonszám - hamis volt.
Erre nincs szerintem igazán magyarázat, nehogy már a vevő érezze emiatt rosszul magát, nehogy már neki maradjon egy negatív minősítése!

A minősítés amúgy igenis lényeges, vannak például aukcióim, ami nem engedek licitálni nem 100%-os minősítésűeket, lehet tőlem semlegese, de van olyan ügy, hogy sem nullás, sem akárcsak egyetlen "szeplővel" rendelkező ügyféllel sem kívánok üzletelni. Egyszerűen olyanok a tapasztalataim, hogy inkább nem...
Előzmény: balintka07 (1793)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1793
most hiába kapott negatívat, ha csak az az egy van neki, akkor azt úgy is meg fogják nézni a leendő partnerei, és abból sok minden kiderül, pl. hogy nem is ő volt a hibás.
a törléssel azért nem értek egyet, mert a másik, "gonosz" fél eseteében is el lehet olvasni az értékeléseket, és pl én még a semlegest is elolvasom......
Előzmény: advocatusdiaboli (1792)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1792
Hát, én abból indulok ki (sok száz pozitív minősítés, 100%-os állapot alapján), hogy egy hasonló szituban, pláne vevőként én is elvárnám, hogy töröljék a negatív minősítést. Hamis adatokat megadó eladótól én sem vennék át semmit, arról végképpen szó nem lehetne, hogy akárcsak egy petákot elutaljak neki, lesz, ami lesz alapon.
Bár én még semleges minősítést sem adnék, azonnal a Vaterához fordulnék, hogy töröljék a tranzakciót mindenestől, beleértve az eladót is.

Az egész netes kereskedelem gyakorlatilag KIZÁRÓLAG A BIZALMON alapszik, ebbe még véletlenül és szőrmentén sem férnek bele hamis adatok, kicsi simlik sem!
Előzmény: balintka07 (1791)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1791
aha, tényleg lerázás szagú, de szerintem volt retorzió az eladó felé, elég szigorúak az adminok (személyes tapasztalat :) )
másrészről maradt volna az emailben megbeszélt személyes tali, illetve nincs azzal semmi baj, ha ő semlegesre értékelt, az eladó pedig negatívra, mert ez összességében semleges adásvételt jelent...
Előzmény: advocatusdiaboli (1790)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1790
Szerintem sem a Vatera felelőssége - ám a minimum elvárás ilyenkor, hogy abban a minutumban inaktiválja az eladót, és szükség esetén maximálisan együttműködjön a károsultakkal és a hatósággal.
Itt meg lerázás esete forgott fent...
Előzmény: balintka07 (1788)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1789
Ilyen előfordulhat, de eléggé életszerűtlen, aki komolyan veszi magát, az módosítja az adatokat. Az olvtárs leírásából egyébként az derült ki, hogy az eladó tisztában volt mindennel, szándékosan adott meg rossz számot.
Előzmény: Kreta (1787)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1788
Ha a számlát is hamis adatokkal hozták létre, akkor az már a bank felelőssége, nem a vatera-é...., szerintem.
Bár a vevő mindenképpen megszívta :)
Én úgy szoktam pl eladni, hogy előre utalással és személyes átvétellel lehet csak átvenni tőlem, így biztos, hogy megkapom a pénzem. venni meg csak személyes átvétellel veszek...
Előzmény: advocatusdiaboli (1786)
Kreta Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1787
És akkor mi van ha valakinek valóban változik a száma, de elfelejti átírni? Mailban azért érdemes erre rákérdezni.
Előzmény: advocatusdiaboli (1784)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1786
De. Éppen ezért nem értem, hogy egy ilyen szituációban a Vatera miért nem lép. Miért rázza le a vevőt - az ügyfelét - gyakorlatilag azzal, hogy őt márpedig a kérdés nem is érdekli.
Egyébként pedig éppen az elmúlt hetekben lett belőle rendőrségi botrány, hogy bankszámla ide-oda, nagyarányú csalást folytatott egy csapat. A bankszámlát lehet - pláne egy kis takarékszövetkezetben - is hamis adatokkal létrehozni, vissza lehet élni egy gyanútlan ismerős adataival is.

Egyszerűen arról van szó, hogy ha egy egyébként ismeretlen üzleti partner egyik adata egyértelműen és tudatosan hamis, akkor semmi ok nincs a továbbiakban benne megbízni, elhinni, hogy a többi adat rendben van, hogy minden korrekt módon fog lezajlani. Tudod, aki egyszer a szemedbe hazudott - abban többet nem bízol...
Előzmény: balintka07 (1785)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1785
Ok, az adatok későbbi átírásában lehet, hogy igazad van, ezt nem tudom.
De aukciót csak akkor indíthatsz, ha a megadott bankszámlaszámról utalsz 100Ft-ot a vatera számládra és így teljes jogú taggá válsz. Egy bankszámlaszám már elég jól azonosít nem?
Előzmény: advocatusdiaboli (1784)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1784
Valóban, de a telefonszámot, és szinte minden más adatot később simán át lehet írni, megváltoztatni. És azt már nem ellenőrzik...

Egyébként pedig jogos az olvtárs reakciója, e-mailt névtelenül lehet bármire regisztrálni, és ha valaki egy netes adásvételnél hamis telefonszámot, egyáltalán: bármilyen hamis személyes adatot ad meg, az azonnali teljes bizalomvesztéssel sújtandó. Attól semmit nem szabad venni, de legjobb még el sem adni neki semmit. SZVSZ.
Előzmény: balintka07 (1782)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1783
Ez pontosan így van, az talán valóban nem elvárható a Vaterától, hogy minden egyes eladót-vevőt folyamatosan ellenőrizzen (különösen, hogy az adatok utólag módosíthatók), de egy ilyen bejelentés után kötelességük lett volna ellenőrizni, és amennyiben valóban hamis a telefonszám, akkor a tranzakciót és az eladót egyaránt végleg törölni.
A dolgok ilyetén kezelése olyan nagyon súlyos hiba a részükről, ami egyáltalán nem tolerálható, a legkisebb mértékben sem. Ez most egyértelműen azt mutatja, hogy a Vatera bár a jutalékot elteszi, de valójában semmiféle védelmet nem nyújt az ügyfeleinek, és adott esetben alkalmasint semmiféle lépést nem tesz jogaik érvényesítésének elősegítésében - bár ez elvileg igenis számonkérhető rajtuk.

Én az ügy leírásával a Fogyasztóvédelemhez fordulnék, bár lehet, hogy elégséges lenne egy írásos, a netes operátorokat kikerülő reklamáció elküldése is. Én a saját cégemnél például egy ilyen szituációban egy ilyen, gyakorlatilag "hagyjon már minket békén, van is időnk az ügyfeleink csip-csup ügyeivel foglalkozni, vegye úgy, hogy így járt" értelmű válaszért az illetékest azonnal elbocsájtanám.
Ennél nagyobb ellenreklámot nehéz ugyanis csinálni...
Előzmény: boxer-gs (1774)
balintka07 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1782

Ez érdekes. Nem tudom, hogy adhat meg vki hamis telszámot, mert úgy emlékszek, hogy arra jön vmi azonosító kód a regisztráláskor, nem?

De ha rosszul is emlékszek, pl mail-en sem sikerült a kapcsolatot felvenned?

Előzmény: gerard (1771)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1781
Oké, szabad a gazda! Jöjjön a megfejtés!
Előzmény: Törölt nick (1779)
boxer-gs Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1780
Akkor csak egyetértünk. :-)
Előzmény: Real Putyur (1778)
Real Putyur Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1778
"Szerintem nem elég egy negatívhoz annyi, hogy nem él a megadott telefonszám."

Szerintem sem. De vannak türelmes és kevésbé türelmes emberek. Én cifrább esetből is kijöttem már sikeresen - 2 hónapos várakozás után... Most is folyamatban van egy.
Viszont nem vagyunk egyformák.
Előzmény: boxer-gs (1775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!