4-5 azért a bajnoki címre (persze egy edzővel) garancia lenne.
De igaza van, a BL csoportkörre már nem.
Utánpótlásra már írtam: amíg a nagycsapatoknál sem költenek minőségi adzőkre, addig utánpótlásban pláne nem fognak. Azt sem tudom, ha valahova beesne 1-2 kívülálló, jó edző, a rutinos házonbelüliek nem csinálnák-e ki azonnal.
Amúgy természetesen viccből írtam az elméletet, fogalmam sincs, mi a rákot csinálnak Kispesten. A csatáraik hétvégi szerencsétlenkedéseit elnézve simán kellen esélyt kapnia Bobálnak. És Ő még tényleg fiatal, szemben a Loki "fiatal tehetségei"vel.
A Bobál kélrdés érdekes. Nem lehet már rejtegetni senkit, egy Bajnert leigazolt a Borussia, egy Hulkot a japán kettőböl vesz a Porto, vannak játékosmegfigyelők, azok nem szarakodnak, nem azt nézik, hogy szerepel éppen. Ha kell nekik megveszik, a Honvéd jelentéktelen ilyen szinten, max annyit tud, hogy minél jobb feltételekkel adja el. Özil után még a RW Essen is kapott pár százezer eurót. Ha valaki lát benne valamit, el is fogják vinni.
Amúgy pont Szima mondja mindig, hogy hiába venne 4-5 minőségi légióst 1-2 millió eurókért az sem lenne garancia semmire. Sőt! De még mindig nem látják, hogy az utánpótlás az egyetlen esélyünk.
Az NB III-ben hét meccsen kilenc gólnál tart. Kétségtelenül nagyon szép dolog a harmadosztály gólkirályának lenni, csak éppenséggel nem tudom, hogy itt még hová tudna fejlődni.
Az NB I-ben akkor szokták betenni, amikor hátrányban vagyunk, és az ellenfél foggal-körömmel védekezik.
Egyszerűen nem tudom, hogy hol van még az, hogy ha van egy második száma csapat, ahonnan hétről hétre szabad az átjárás az első csapathoz, akkor egy gólerős játékos miért nem kap lehetőséget egyszer egy kezdőcsapatban. Pláne akkor, amikor nem vagyunk eleresztve csatárposzton, hiába tudtuk meg most azt, hogy ez az új négerünk biztos lábbal képes végrehajtani egy (két) büntetőt.
Az elmélet szép, de mikor a szent BL (mert abban van - illetve nekünk inkább abban lenne - pénz) lebeg a szem előtt, akkor egy klub sem fog fiatalokkal kísérletezgetni, mikor pillanatnyilag jobb az occó légiós. És hát sokunk klubjánál a felhozatal is olyan, amilyen...
Persze van a kivétel, pl. Bobál. Szerintem dugdossa a bonbonos, mert minél később adják el, annál több jutalék illeti későbbi klubváltásnál. Ha profi az öreg, 23 éves kora után passzolja el és akkor minden klubváltásnál övé az egész nevelési ktg.
Nyilván nem árt, ha van két-három húzóember, aki ha nem megy a csapatjáték, akkor dacból odaáll és megcsinálja. Viszont a futballtörténelem tele van olyan játékosokkal, akik csak egy világverseny 5-6 meccsén tudtak valami extrát mutatni, máskor meg semmi.
Milan Baros ifiként lett liverpool-i, volt is vagy három rossz éve, egy kiemelkedő EB a cseh válogatottban, aztán folyamatosan egyre rosszabb csapatokba került (Liverpool - Aston Villa - Lyon - Galata - Antalyaspor).
A játékosok rendszerbe illesztése fontosabb a válogatott esetén, mint az, hogy hol és mennyit játszanak. Egy-két kivétel azért van, pl. a kapus legyen a csapatában első számú. Szerintem a következő selejtezőnek sem vágunk neki rosszabb eséllyel, mint ennek, addig még sok minden történhet. Ha Dzsudzsák visszamenne egy év múlva hollandiába, Koman kapna egy Bundesliga 2 szerződést, Varga folyamatosan játszana a championshipben, akkor se mondanám, hogy jó, most tuti oda kell érnünk a pótselejtezőre...
Habsburg Ottó mondta egy interjúban, hogy, ha találkozott valahol olyan emberekkel, akiket korábban nem ismert, akkor tuti, hogy max. 5 percen belül valamelyikük elsütötte ezt a viccet.
jó ez jogos, akartam valami hasonlóan nagy baromságot mondani, mint az olvtárs, és lám, nem hogy hasonlót, nagyobbat is sikerült :) büszke vagyok magamra.
de, valószínűleg visszautasíthatta volna, de az esetben a klub is tudott volna neki kellemetlenségeket okozni (pl. nem adják el, de nem is játszik egy évig, stb.).
Hagyjuk szerintem, mint írtam hosszú távra vonatkozik.Lewandowski meg kihagyta a San Marino meccset, előtte meg gól Montenegrónak.De lényegtelen, mert nem egy kategória a 2 játékos.
2 héttel a hollandok elleni "sorsdöntő" meccs előtt klubjaikban csak vergődnek a legjobb játékosaink.
Ausztria sorsdöntő meccsre utazik a svédekhez. Lengyelország pedig az ukránokhoz. Valóban nem áll nekik a zászló, de kicsit könnyebb mint nekünk a hollandok ellen.
Azt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy Lewandowski ne oldaná meg egy az egyben Guzmics, Lipták vagy Korcsmár ellen esetleg. Lehet abban bízni, hogy a címeres mez más, csak az a probléma, hogy általában klubcsapatoktól érkeznek, ahol "le vannak mérve"
közhely, de tényleg igaz, hogy ott a foci és a sport kitörési lehetőség, dicsőség, büszkeség, míg nálunk (ne menjünk bele, hogy a rendszerváltás óta eltelt időben kinek, vagy minek köszönhetően) ez épp fordítva van. a társadalom lenézi a sportolókat, kevés családban merül fel, hogy ha a gyerek okos és intelligens, akkor legyen sportoló (kivételek persze vannak, a vívás és a vízilabda pl.), sőt, inkább eltérítik őket pl. a foci irányából.
Ez megint egy másik kérdés. De ha nem lennének Husztik, Dzsudzsákok, Gerák, akkor itt nem arról beszélnénk, hogy lehet esélyünk a 2 helyre a csoportban (esetleg egy megfelelő edzővel lenne is...), hanem elkerüljük e az utolsó helyet.