Keresés

Részletes keresés

Real Putyur Creative Commons License 2009.07.10 0 0 2315
Ez megaROTFL - és ugyanakkor abszolút szégyen.
Viszont lehet gyarapítani a nickjével a tiltólistát. Amíg árusítottam a Vaterán, nekem volt vagy 3 oldal...
Előzmény: digicat (2314)
digicat Creative Commons License 2009.07.10 0 0 2314
A vevői oldal is tisztulhatna.

Az illető kérdése az volt, hogy eladó-e a termék (vajon mi másért lenne a Vaterán??), mennyi az ára és hol lehet átvenni.
Válaszom: természetesen eladó, a legmagasabb ajánlat viheti és a hely megbeszélés tárgya.

Erre ezt a választ kaptam:
"mekkora macera egy *** miatt !!!

Részemről stornó, vicces ember vagy, és csak felidegesítesz másokat is ezzel a licites faszsággal! Nem hiszem el, hogy nem lehet normálisan eladni egy kurva ***t.

Még egy szaros telefonszámot sem kaptam, én hülye meg itt imélezgetek egy szarság miatt. Emberem, nevetségez ez az egész!!!!!!!!!!!!!!"
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.09 0 0 2313
Akkor ez egy jó kis tanmese azoknak, akik feltétlenül hisznek az utánvételes vásárlás biztonságában... :-)
Előzmény: jung (2312)
jung Creative Commons License 2009.07.09 0 0 2312
Azért lehetett megtalálni a tagot, mert a vevő utánvéttel fizetett. Ezért is kapott féltéglát. Aki előre utalt, annak tégla sem járt.
Előzmény: Real Putyur (2311)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.09 0 0 2311
Ugyanarra gondolunk... (Bár én úgy tudom, hogy nem küldött az "eladó" semmit, még téglát sem. De volt több ilyen eset is az elmúlt egy évben a Vaterán; mondjuk ez az egy volt olyan, ahol önbíráskodás lett a vége.)
A felállás ott valóban fordított volt, a lényeg az, hogy a regisztrált adatai alapján meg lehetett találni a tagot. Egy aukciós oldalon kívüli üzletkötésénél erre esély sincs.

Az eladói oldalról az elővigyázatosság alapkövetelmény. Szerintem ezt nem is kell(ene) különösebben magyarázni - aztán mindig van pár emberzet, aki befürdik, és utána jön panaszkodni a Vatera fórumára; hány-és-hány ilyen eset volt már... :-(
Előzmény: boxer-gs (2310)
boxer-gs Creative Commons License 2009.07.08 0 0 2310

Az említett esetnél az eladó volt a csaló, ha jól emlékszem. Már ha ugyanarra gondolunk, amikor egy (talán debreceni?) eladó a kifizetett műszaki cikk helyett szépen csomagolt téglát küldött és a dádázás miatt a vevő is bűnhődött, hiszen önbíráskodás miatt aztán ő is elkövetővé vált.

 

Nekem olyan érzésem volt ezen figyelmeztető szöveg olvasása után, mintha az aukciós cég rémtörténetet kreálna a jutalékkijátszás ellen harc eszközéül. Mivel - mint itt rá is mutattatok - az ún. "nigériai csalás" létrejötte szempontjából lényegtelen, hogy aukció során, vagy azt kijátszva köttetik meg az üzlet és lesz átverve végül az eladó. Arról nem is beszélve, hogy egy későbbi büntetőügyben nem fog az aukciós oldal üzemeltetője semmi különlegesebb segítséget sem nyújtani a károsult számára, csak a törvény által kötelezően előírt adatszolgáltatásnak fog eleget tenni. Azt meg roppant mód csodálnám, ha a "nigériai csalók" a saját, eredeti adataikkal lennének regisztrálva ezeken az oldalakon.

 

Az pedig egyértelmű, hogy árut csak az ellenérték kifizetése után küldünk. Azt pedig akkor tekintem megtörténtnek, ha a bankom erről értesítést küld és a netbankon keresztül a számlatörténetben is látom.

Előzmény: Real Putyur (2309)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.08 0 0 2309
Természetesen az aukciós oldalon keresztül kötött üzletnél is előfordulhat ilyen csalás - mint ahogy elő is fordult sok esetben (ún. Nigériai csalás). De ezekben az esetekben legalább valami minimális támpont van a csaló személyét illetően; mégpedig a regisztrációs adatok. (Nemrégiben egy ilyen csalót pont ezek alapján találtak meg a károsultjai - kicsit meg is dádázták; szerepelt a téma a TV-ben is.)
Ha az aukciós oldalon kívül kötsz egy ilyen üzletet, akkor jó az esélyed arra, hogy semmilyen érdemi adat nem áll a rendelkeztésedre a másik félről.

Ezzel természetesen nem akarom azt mondani, hogy bármely aukciós oldalon történt regisztráció 100%-os biztonságot nyújt a felhasználó feddhetetlenségéről. Főképpen hogy volt már olyan eset is, amikor egy - addig tökéletesen megbízható - partnernek "elborult az agya", és jópárakat átvert, míg lebukott. Köszönhető volt mindez a sok (valós!) pozitív értékelésének.
(Persze az is lehet, hogy ún. "alvó ügynök" volt, aki éveken keresztül készült a "nagy dobásra"...)
Előzmény: Vadista Szandál (2308)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.08 0 0 2308
Ez a csalás ugyanúgy létrejöhet jutalékkijátszás nélkül is, ugyanis a fő eleme az, hogy megsürgeti az eladót az áru küldésére egy teljesített átutalási megbízás meglobogtatásásval.

Ebből a szempontból nem érdemi kérdés, hogy kikerülte-e vagy sem a jutalékot. Ha nem kerülte ki a jutalékot és becsapták a jóhiszemű eladót akkor mit tud csinálni a Teszvesz? Megtéríti a kárt? Nem. Semmit nem tud tenni, max feljelent, de ezt is kétlem.

A tanulság az, hogy vagy csak megbízható partnernek szabad küldeni az árut előre, vagy mindenképpen meg kell várni az utalás beérkeztét. Országon belül ez max 4 nap, ha péntek este indítják el és eltérő a küldő meg a fogadó bank.

Egyes takszövöknél tud még lenni irgalmatlan hosszú idő, nem is értem miért, de takszövös számla arányaiban nem sok van.
Előzmény: Real Putyur (2307)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.08 0 0 2307
Bár nem Vatera, hanem TeszVesz, de a jelenség bármilyen aukciós oldalon feltűnhet - imigyen egy kis válasz az egyik előző, jutalékkijátszásra-trükkös kapcsolatfelvételre buzdító hozzászólásra:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/08/csalok_tamadnak_a_teszveszen/
boxer-gs Creative Commons License 2009.07.07 0 0 2306

Köszi, ezzel még nem szembesültem, mert eddig mindig pontosan fizettem. És mivel kártyával ingyenes, ahogy írod is, így maradok is ennél a megoldásnál.

 

Viszont így az érdeklődő is megtudta, hogy nincs mitől tartania. Legalábbis e téren.

Előzmény: Real Putyur (2305)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.07 0 0 2305
A túlfizetés automatikusan jóváíródik, tehát ha a jelenlegi számlád összege kevesebb mint a túlfizetésed, akkor nem kell semmit csinálnod.
Amúgy az egész dolgot nyomon tudod követni a saját oldaladon, a "Tranzakciótörténet" menüpontban. Nekem is volt már túlfizetésem; a lényeg az EGYENLEG. Annak nem szabad mínuszba menni (sokáig).

A túlfizetésnek meg az a lényege, hogy pl. nem kell háromnaponként utalni (a meglehetősen alacsonyra tett - 300 Ft-os - számlázási határ miatt). Ez akár meglehetős többletköltséggel is járhat, ha valakinek olyan számlacsomagja van. Egyszerűbb befizetni/átutalni egyszerre párezer forintot, ami akár kitarthat egy-két hónapig is. (A legegyszerűbb azonban a VPOS.)
Előzmény: boxer-gs (2303)
boxer-gs Creative Commons License 2009.07.07 0 0 2304

Nem nagyon értem, hogy az eladó szerint miért a Vatera okozott neki kárt.

Szerinte esetleg jobb lett volna, ha netán egy már inaktív vevő nyerte volna meg a licitet, akivel aztán nem tudja felvenni a kapcsolatot?

 

Abban viszont egyetértek, hogy úgy lenne korrekt, ha a Vatera minden beavatkozásról értesítené az összes felet. Ennek elmulasztása miatt inkább lehetne őket támadni. Sőt, kellene is.

Előzmény: Pavel (2301)
boxer-gs Creative Commons License 2009.07.07 0 0 2303

Ezt leginkább a Vatera ügyfélszolgálatával kellene megbeszélned.

Nem biztos, hogy járható az út, hisz ott szerintem kiállított számlánként kezelik a pénzt. Nem fognak a te kedvedért külön matekozni. Én úgy gondolom, hogy ha kiállítottak egy számlát, akkor azt figyeli a rendszer, hogy az a számla a megadott határidőig rendezve van-e. Ha azt túlfizetted, akkor az a te gondod. Elvileg minden számlarendezésnél fel kell tüntetned, hogy az adott összeget melyik számla rendezésére fizeted be. Szóval nagyon nem lepődnék meg, ha a plussz befizetéseid csak kallódnának a rendszerben, de azokat nem írnák jóvá neked automatikusan.

 

Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal! Küldj nekik egy részletes listát a befizetéseidről és tedd fel a kérdéseidet nekik. Valószínűleg jóváírják majd a számlaegyenlegeden a túlfizetést és esetleg megkérnek, hogy a továbbiakban a számlázásnak megfelelően rendezd a fizetnivalókat. És ez így is van rendjén.

 

Amúgy mire jó ez a túlfizetősdi?

Előzmény: Törölt nick (2302)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.07 0 0 2302
Urak!  Segitsetek nekem:  Ha több a saját befizetésem jóval, mint amit most be kellene fizetnem jutaléknak,akkor mi van!  Vagyis hogy jól fogalmazzak,pontosan ha nem fizetem be akkor is jóval több marad a vatera számlámon jóváirva!  Mindig többet fizettem be eddig amit kellet,ezért van több pénz befizetve!  A számla jóváiródik akkor is ha nem fizetem be a jutalékot??  Mert elvileg a többlet befizetésem ezt fedezik??  Kérem segitsetek egy rövid tanáccsal!
Pavel Creative Commons License 2009.07.07 0 0 2301
overálosfiú Creative Commons License 2009.07.04 0 0 2300

sziasztok a segítségeteket kérném.regisztráltam a vaterán.és küldtem üzenetet az egyik eladónak.de a levelezésnél azt írja ki a kimenő üzenetekbe hogy  (0) üzenet..miért van ez.kérem segítsetek

 

Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.04 0 0 2299
Van vagy 10 alternatív oldal:)
Szerintem ha ebből a 3 legnagyobb összefogna az már közelíthetné a kritikus tömeget, persze egy lapát pénzzel megmarketingelve. Az auxx-ittvettem-zsibvásár szigorúan a személyes szubjektív érzésem szerint a "legnagyobbak". Idézőjelben sajnos.

A dizájn túl van ragozva szerintem, fontosabb, hogy egyértelmű, átlátható legyen, ne kelljen percekig dekódolni mi kicsoda, és gyors. A gyorsaság sokkal-sokkal fontosabb mint a dizájn. Olyasmi lehet ez mint egy bolt, lehet az akármilyen, ha tömve van csak végszükség esetén megyek be.

Összehasonlítva a Vaterával azt kell mondjam magasan a Vatera a legfelhasználó barátabb, legjobban kézreálló. Bár a dizájnváltás ezen rontott, az egérmutató odahúzására magától lenyíló menüktől világgá tudnék szaladni, feláll a szőr a hátamon mikor az egérrel hadonszva mindenféle ablakok próbálnak lenyílni. Divat lehet a freemail is ilyenre váltott.
Számomra ezzel a képernyőfelület egy része sivataggá vált, kerülöm. Csak nem komfortos a sivatagot kerülgetni.
the_real_facsabi Creative Commons License 2009.07.03 0 0 2298
Melyik oldalakra gondolsz?
Kinek az "elképzelését" vinnéd tovább?
Persze csak elméletben.
Gondolom mindegyik alternatív aukciós portál tulajdonosa meg van győződve, hogy az ő szisztémája, oldalkialakítása, üzletpolitikája fogja kétvállra fektetni az afrikai (fogatlan) oroszlánt.
Nos?
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.03 0 0 2297
Néhány, 2-3-4 másodvonalbeli aukciós oldalnak egyesülnie kellene, nincs más esély. Egymás elől szívják el a levegőt. Persze ez csak elméletben egyszerű.

Azért pedig jobb ma egyesülni bármilyen kis részesedésért egy közös cégben mint holnapután lehúzni a rolót egy halom pénz beletolása után.
digicat Creative Commons License 2009.07.02 0 0 2296
A magyar piac olyan kicsi, hogy valószinűleg a két nagy oldal is nehezen él meg belőle, nemhogy több.
Egy megállapodott piacon részesedést szerezni pedig olyan sok pénzbe kerülne, hogy valószinűleg hosszú évek alatt sem térülne meg a befektetés. Akkor már inkább államkötvény, ott sokkal kisebb a kockázat.

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy elég egy szerver, egy ingyenes aukciós szoftver, havi 30 ezer a szerverhosztingért és egy reklámhozzászólás néhány topikban aztán máris dől a pénz. A valóságban viszont nagyon sokba kerül az ügyfélszolgálat, a moderálás, a reklám, a szerver és a weboldal karbantartása és sok egyéb más.

Arról nem is beszéve, hogy sok online szolgáltatás azért bukik meg Magyarországon mert a nagy többség szerint ami az interneten van az ingyenes, tehát kötelező ingyen "megszerezni". Ezért döcögnek az online médiaboltok is, ezért nem használható az Amazon mp3 zeneboltja és az iTunes sem Magyarországról (Itt egy érdekes cikk a témában: Zenéért fizetni? Minek?!).
Előzmény: sismond (2295)
sismond Creative Commons License 2009.07.02 0 0 2295
Mindenesetre elgondolkodtató az ,hogy egyik pénzes vállalkozónak sem jutott eszébe a kritikus helyzetben „klasszikus” aukciós oldalt nyitni. Nekik lett volna pénzük, reklámra stb. Talán mégsem akkora üzlet? Gyanítom ,ez lehet.  Legalábbis a hagyományos formában.

Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.02 0 0 2294
Viszont a google döbbenetesen jó volt alig ismert keresőként is. A most induló aukciós oldalakról nem a döbbenetesen jó jut eszembe.
Előzmény: Törölt nick (2292)
digicat Creative Commons License 2009.07.02 0 0 2293
Van egy nagyon lényeges különbség a Google és a nemrégiben indult aukciós oldalak között: a Google mögött rengeteg pénz volt és van, pénzzel pedig majdnem minden felfuttatható, lásd pl. a Microsoft Live és újabban a Bing esetét.

Utólag nagyon romantikusak az "a szomszéd grázsában összedobtunk egy céget két pizza árából és most dollármilliárdosak vagyunk" jellegű történetek, de a valóság Amerikában kicsit másképpen működik, ott néhány évvel ezelőtt majdnem bármilyen idióta internetes ötletre össze lehetett gyűjteni pár millió dollárt (melyből egész komoly reklámkampányt lehet finanszírozni) és még mostanában is kerül pénz, csak jobban megnézik mire adják.

A Vatera is rengeteget reklámozott (még kültéri plakátjai is voltak), szóval ők sem csak azért lettek a legnagyobbak mert olyan jók voltak vagy mert nem volt más választási lehetőség.
A TeszVesz mögött is volt pár forint, ők sem a semmitől lettek nagyok. Ráadásul a Sanoma ingyen tudott reklámozni rengeteg, főleg nőknek szóló médiában, ez is a fő oka annak, hogy olyan sok női eladó van ott jelen.

Persze nem kizárt, hogy egy weboldal csak azért fut be mert nagyon innovatív vagy divatos, de a legtöbb újonnan indult aukciós oldal messze van mindkettőtől.
Ráadásul nagyon nehéz úgy befutni, hogy még egy rendes szerverre sem telik és száz látogatótól összeomlik a rendszer.
Előzmény: Törölt nick (2292)
Ladybee Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2291
Igazad van, baráti jobbot nyújtok, ha nem fogadja el, lépek. Kösz.
Előzmény: sismond (2290)
sismond Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2290
Írj levelet az illetőnek. Mivel előre nem jelezte, hogy ez a szándéka, kérd meg, hogy az értékelését vonja vissza. Ha nem teszi, meg jelentsd a Vatera irányába. Szerintem.

Előzmény: Ladybee (2284)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2289
Akkor most döntsd el... ;-)
Szerintem inkorrekt eljárás. Veled szemben is - a Vaterával szemben is. Én nem gondolkodnék, mit tegyek.
Előzmény: Ladybee (2286)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2288
mint a gomba úgy szaporodnak ezek az oldalak. van fejlesztő aki hisz abban, hogy 123.-ként érkezve meg tud maradni? pénzkidobás az egész.

szerintem 1 fogja elérni a kritikus méretet, fog tudni felnőni a vatera mellett, tippem is van, majd az idő eldönti.
Ladybee Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2286
Tőlem játszhatja a kikerülősdit, de szólhatott volna, hogy semlegessel jutalmaz, ha tőle vásárolok. Csupán ez bosszant, nem szándékom, hogy kizárják.
Előzmény: Real Putyur (2285)
Real Putyur Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2285
Én mindenféleképpen megpróbálkoznék vele. Ha látható, hogy "visszaeső" a tag, még ki is penderítik jutalékkijátszásért - ilyen esetekben könyörtelenek.
Előzmény: Ladybee (2284)
Ladybee Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2284
Mi a véleményed? Vettem egy 10ezres cuccot, remek,  visszaigazoltam +-al.  Jött a válasz, semleges. A megjegyzésben annyi, hogy "Maximálisan Én vagyok a hibás. Pozitív az értékelésem."  A szándék nyilvánvaló, az illető így bújik ki a jutalékfizetés alól, annak ellenére megtehette, hogy az én visszaigazolásomból kiderül, hogy megvettem és minden rendben történt. Engem a semleges minősítés bosszant, rontja a bizonyítványom. A dolog érdekessége, hogy az illető utolsó 28 eladásánál minden vevőjét ezzel a módszerrel semlegesített.  Szerinted töröltethetem a semleges értékelést?
Előzmény: Real Putyur (2280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!