Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47130

Dehogynem! Azt mondta, hogy aki ilyet csinál, az egyéb galádságokra is képes:))

Előzmény: Boszorka (47129)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47129

És nem volt igaza?:-)))

Előzmény: szkati (47121)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47128

Mikor Pakstol delre kezdtem enni a halaszlevet- fura volt a gyufateszta... aztan egyszer Atanyon mirelit tengeri halbol fozte egy rokon - es piriott hagymaval kezdett (meg sok palinkaval), no hat... az nem ment le... (a hazigazdanak sem, mert mire megfott berugott de nagyon...)

Előzmény: öreg_néne_b (47125)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47127

Igen - a fokhagyma meglehetosen mas izt adott neki.

 

Az ontetet hogy csinalod? Ezen nem volt - olaj-so-bor a sutesnel, es a vegen tettem ra valamennyi balzsamecetet.

Előzmény: öreg_néne_b (47123)
Caipi Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47126

Milyen szerencse, hogy halászlé-nem-szeretőként békés légkörben élhetek. :) 

Előzmény: öreg_néne_b (47125)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.01.15 0 1 47125

és senki se követeli meg a másiktól, hogy azt a variációt főzze, amit ő.

Erre nem mernék megesküdni. Bármilyent főzhetsz, de ha az nem a bajai, akkor vannak, akik megköveznek érte. :(

Előzmény: szkati (47115)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47124

Rendszeresen használjuk szavazásra.

Előzmény: nagypapi51 (47112)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47123

A céklasalátának is sütöm a céklát, sokkal koncentráltabb az íze. És a torma az egyik kedvenc fűszerem, az nem maradhat ki. :)

Előzmény: ZsuR (47106)
Caipi Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47122

:O

Előzmény: szkati (47121)
szkati Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47121

Az én férjem egyszer azért szakított az aktuális barátnőjével, mert a rakott krumplit szafaládéval csinálta:))

Előzmény: Boszorka (47111)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47120

En is igy vagyok vele - kedves emlek mind, neha jo elovenni.

Előzmény: Caipi (47119)
Caipi Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47119

Tudom, meglepő, de a zsíros kenyeret hagymával én is szeretem. Nosztalgikus étel régi házibulik okán. Főleg italhoz jó. :) 

Előzmény: ZsuR (47118)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47118

Feltetlenul! :))

 

Oh... ez a zsirban "dinsztelt" hus nagyon jol sikerult... a zsiros kenyer meg kb harminc eve hianycikk a konyhamban :)).... lelki szemeim elott mar paprikaval paradicsommal latom...

 

Mar csak libatepertot kell talalnom, meg zsirszalonnat...

Előzmény: Caipi (47117)
Caipi Creative Commons License 2019.01.15 -1 0 47117

Félretennéd? Azt találtuk ki, hogy egy év múlva megint kiugrunk....:D

Előzmény: ZsuR (47106)
Caipi Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47116

Semmi baj nincs azzal, hogy ki hogy szereti, vagy szokta, de attól még a rakott krumpli nevű magyar ételben elvileg nincs szalonna. Mint ahogy - ahogy Te is egyetértettél vele - a madártejben, vagy a mákos gubában, vagy a császármorzsában vagy a zserbóban eredeti receptje szerint nincs fahéj. 

Előzmény: ZsuR (47108)
szkati Creative Commons License 2019.01.15 -3 0 47115

Rossz a hasonlat, mert pont a halászlé az, amit már a nevében megkülönböztetnek, de attól még magyar mindegyik, és senki se követeli meg a másiktól, hogy azt a variációt főzze, amit ő.

A szegedi halászlé, amibe mindent egyszerre tesznek bele, a tiszai, amit egyáltalán nem paszíroznak, a bajai, amiben gyufatészta van, na meg a balatoni, ahol alaplevet készítenek előbb apró halból, és a ponty fejéből és farkából, majd utána főzik bele a besózott- leginkább- ponty szeleteket. De mindegyiknek külön neve van!

 

Előzmény: ZsuR (47108)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47114

...az ize benne lesz :))

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47113)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47113

Én a sütőedényt szoktam kibélelni vele :)

Előzmény: nagypapi51 (47109)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47112

Eddig nem is vettem észre, hogy van ilyen pluszminusz lájkgomb .)

(Ezután sem fogom használni, erre ott van a válasz gomb, vagy simán csak ignorálom)

Boszorka Creative Commons License 2019.01.15 0 1 47111

Apám egyik takarítónője kitalálta, hogy kizárólag sonkával kell rakott krumplit csinálni. Apám szerint jó volt, de jómagam még soha nem vetemedtem erre.

Előzmény: Caipi (47107)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.15 0 1 47110

Részemről kizárt a szalonna, nem csak a rakott krumpliban.

Előzmény: H_G (47104)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47109

Nyomtam egy pluszt, de nem -BA, hanem -RA :)

 

Előzmény: H_G (47104)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 -3 2 47108

De itt mar regen nem arrol van szo, hogy ki hogy csinalja, ki hogy szereti... en gyerekkoromtol, mindig szalonnasan es kolbaszosan ettem.  A menzan nem... de nem is volt nekem olyan finom mint az otthoni.  Ehhez vagyok szokva... 

 

Pl a halaszle... azt is fozik sokfelekepp - megis halaszle, megis magyar. Csak azert mert en keszitem, nem jelenti azt, hogy mindenkinek ugy kell elfogadnia, hogy az a merce.

Pont ez lenne szep az ilyen topikokban, hogy lassuk ki-mit-hogyan... es elfogadni, hogy van masmilyen is mint amit mi szeretunk.

Előzmény: Caipi (47107)
Caipi Creative Commons License 2019.01.15 0 1 47107

Elnézést kérek DN nevében, DN-ként nyomtam mínuszt. :)

 

De szerintem nem ez a lényeg, hanem hogy mit ért a magyar ember a rakott krumpli nevű étel alatt. Sok helyen ettem ugye immáron 50+ éve, vendégségben, étteremben, menzán, de még mindenhol krumpliból, kolbászból, tojásból és tejfölből állt, és semmi másból. Az ember ezt várja. 

Nyilván ha valakinek pluszban dolgokat hozzárakva jobban bejön, akkor csinálja úgy nyugodtan. de onnantól az már nem az, vagy legalábbis egy kiegészített variáció. Pl. szalonnás rakott krumpli. 

Előzmény: H_G (47104)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.15 -2 0 47106

En a ceklat (ahogy az Anyu csinalta) mindig fozve ettem salatanak tormaval... Mostanaban sutom - es nagyon sokat szamit az izen.

 

Ezt a cekla-leveles-foghagymast meg most eloszor - es adtam ma hozza kis balzsam ecetet, tokeltes!  Orulok, hogy kiprobaltam.

 

...es van sulthus zsirom! :)) A tegnapi sultet kicsit felmelegitettem a zsirban, es nagyon kellemes regen erzett izek jottek elo.  


A hust nem sutottem le zsirjara, hanem most valasztottam kette a zsirt es ami alatta volt.  Azzal izesiteni fogok... talan egy  paprikas krumplit... vagy egy levest...

Előzmény: homerx (47105)
homerx Creative Commons License 2019.01.15 0 0 47105

nalunk a menzan rendszeres a sult oldalas sult ceklaval.

Előzmény: ZsuR (47089)
H_G Creative Commons License 2019.01.15 -10 10 47104

Tőlem szavazhatunk, és akkor kiderül :)

 

A RAKOTT KRUMPLIBA JÓL JÖN NÉMI SZALONNA!

 

Aki szerint igen, nyomjon rá pluszt, aki szerint nem, az értelemszerűen mínuszt!

 

 

Előzmény: szkati (47101)
szkati Creative Commons License 2019.01.15 -2 1 47103

Én elhiszem! Általában ha főzök, akkor ritkán fotózok.

Egyébként topictársnőnk hozzászólásán akkorát nevettem, hogy még a hasam is belefájdult:))

Előzmény: Boszorka (47102)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.15 -2 2 47102

Az idén még a szuper ropogósra sült malacot se örökítettem meg, pedig szoktam. Gondolom ha leírom, hogy szuperropogósra szépre, pirosra és finomra sikeredett, mindenki elhiszi nekem.:-)

Előzmény: szkati (47090)
szkati Creative Commons License 2019.01.15 -1 3 47101

Imádom a csúsztatásokat! Miért? Mi az egész topic véleménye???:))

Előzmény: ZsuR (47099)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!