Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 15207
De az ugye nyilvánvaló, hogy bizonyos dolgokat nagyobb összegekkel honorál a piac ? (Legyen ez akár a kvarc-mechanikus példa; szerkezet típusa, vagy gyártmánya; esetleg jobban csengő márkanév; vagy akár mindennek a mesterséges marketinges feltupírozása.)

Most végülis ez az értéknövekmény lenne a presztízs megfoghatatlan fogalomköre ???

Előzmény: Mechanikus (15201)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 15206
Raktám ám én is kis vidorka eblémát... :-)

Egyébként minden szmájli, meg megszólások ellenére ezek nekem nem is tűntek annyira köpködnivalóan ócskának. Első blikkre magam is csak az említettekbe bírtam belekötni.
Az már különösen igényes a koppintások körében, hogy igyekeztek a számlapfeliratokat is hűen utánozni, a mechanikusnak elvárt órába nem kvarcszerkezetet raktak, megadták a 24 órás segédmutatót, a csavarosan illesztendő csatszemeket csavarosan rögzítették, vagy akár a tömör illesztő darabot igénylő csatnál szintén tömör a csatot és tokot illesztő szem.

Kép alapján még csak nem is biztos, hogy kiröhögöm, vagy bőségesebben szmájlizgatom őket. (Legfeljebb nekem nem köll ! :)

Előzmény: WatchFun (15202)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 15205
10 óra - 10 perc :
Javaslom a polgári tiltakozási hullám megindítását ez ellen. És ezentúl preferáljuk inkább a 9 perc múlva 2 óra állapotot !!!
:-)
Előzmény: te_o (15194)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 15204
Akkor ezek szerint kamu az a duma, hogy mindegyik óra szakember által átvizsgálva, fél év garanciával kapható! De azért léteznek svájci szerkezettel készült minőségi Rolex másolatok is, mérhető vízállósággal,zafírüveggel, kívülről megkülönbözhetetlenül, igaz százezres összegért.
Előzmény: APT (15203)
APT Creative Commons License 2003.10.01 0 0 15203
Stunt62510: Egyetértve WatchFunnal, ezek az órák közönséges hamisítványok, olcsó kínai werkekkel, krómozott spiáter tokokkal, gyenge minőségben, és az eredetire legfeljebb messziről hasonlító kivitelben. Mellesleg forgalmazásuk bűncselekmény.. A kínai gyártó pedig nyilván azért nem saját márkanév alatt forgalmazza ezeket, mert ilyen minőségű órákat "nevesincs" darabként csak fillérekért, vagy egyáltalán nem tudna eladni, így pedig egész jó árat kaphat értük, miközben Kínában gyakorlatilag a mai napig senkit nem érdekelnek a szerzői és márkavédelmi jogok.
- Másfelől egyetértek sokakkal, hogy ennek igen komoly hátteret ad a nagynevű gyártók sokszor igen szemérmetlen üzletpolitikája. Példának okáért a legutóbbi ÓM-ben bemutatott szimpla ETA werkes IWC bő hatszázezres áron szerintem valahol tulajdonképpen szintén a vásárló becsapása! Ezzel a szerkezettel, ilyen minőségben nagyjából a harmadát-ötödét éri ez az óra, a többi már az IWC feliratért lett kifizetve. Még érthetetlenebb számomra az a mód, ahogy a gyártók a komplikációkhoz viszonyulnak. Sajnálatos módon az "óragyártók" zöme semmiféle, még apró műszaki beavatkozásra sincs felkészülve, szerszámgéppel készít (v. készíttet) egy tokot, egy számlapgyártónál rendel egy számlapot, majd egy kész szerkezetet berak a tokba. Sok esetben gyakorlatilag készen rendel egy ezzel foglalkozó kis üzemtől egy így összerakott órát, és forgalmazza a saját nevén, nem ritkán épp a felháborító árral próbálva presztízst teremteni (pl: Louis Voutton, de bizony a Cartier is tesz-tett ilyet stb..). Egy-egy igen szimpla komplikációt, mint pl: dátummutató v. járástartalék rendre fantasztikus újdonságként és technikai csúcsteljesítményként mutatnak be, és minden esetben komoly pénzeket kérnek érte. Márpedig ezek egyszerű és fillérekből kivitelezhető kiegészítések! Érdemes megnézni, mennyit kérnek egy-egy járástartalékos, "fantasztikus", ETA werkes svájci modellért, majd érdemes megnézni egy 12eFt-os, szintén jó minőségű, korrekt módon kivitelezett, tartós és megbízható Miyota werkes Orientet! (De svájci oldalról is lehet példa pl: a retrográd kijelzésű Jean'd Eve, vagy a GMT/járástartalékos Candino, az IWC-ben is ketyegő, finomított 2892-A2 werkkel, acéltokban, zafírüveggel, 1000 Euró körül-alatt. IWC-ék ugyanezért biztosan a három-négyszereség kérnék.) És szériában gyártva szerintem pl: egy negyedütős komplikáció is csak pár tízezer forintos, mondjuk kb: 100 Eurós gyártási többletköltséget jelentene, ezzel szemben érdemes megnézni, mennyit kérnek az ütős karórákért! És igazán az a baj, hogy ez a jelenlegi trend, miszerint megpróbálnak az adott árucikk valós értékéhez, ill. előállítási árához képest sokszoros, nem ritkán több tízszeres, akár százszoros árat elkérni, ez bizony eredendően instabillá teheti az ágazatot. Ha a vásárlók esetleg átmenetileg megint elfordulnak az így árazott termékektől, akkor akár megint összeomolhat az iparág - épp, mint a hetvenes években - mert a jelenlegi helyzetben semmi nem kényszeríti őket a racionális termelésre (hisz az óra árában a termelési költség csak egész kis részt tesz ki), és a takarékos gazdálkodásra. Erősen gyanítom, hogy sok cég esetén a kiadások legnagyobb részét a marketing teszi ki, az ilyen gazdálkodás pedig folyamatos előremenekülés, ha a piac - akár egy világválság miatt - megtorpan, akkor ezek a cégek nehéz helyzetbe kerülnek.
No és persze mi pedig kénytelenek vagyunk azzal szembesülni, hogy újonnan nemigen érdemes órát venni, mert a hatszázezres kiadásért kapunk egy százezres értékű tárgyat, a többit a cég marketingjére, a kisebb afrikai állam költségvetésével díjazott igazgatótanácsra, a kereskedő extraprofitjára no és persze óriási arányú adókra fizettük ki...

ORAGYUJTEMENY

WatchFun Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15202
Üdv topik,

oyster, hát több szmájlit nem akartam odatenni...

Ezek nem másolatok (mivel ilyen eredeti nincs) és ugyanazt a néhány werket variálják más-más tokban és számlappal, iszonyú. Egy időben tele volt ezekkel a gagyikkal a vatera is, egy gyugyó nicknevű személy árulgatta 40-45ezerért, szerencsére elmúlt.

Szerintem simán megállapítható az "áru hamis megjelölése" bűncselekmény ezekre a vackokra, ha annak idején a "Nika", "Adidos" stb. kínai melegítőkre és cipőkre rárepültek a vámosok, ezekre is mehetnének.

WF

Előzmény: Törölt nick (15197)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15201
Presztizs...

Oyster én még tovább is megyek: NEM a keresletnek megfelelöek az árkülönbségek. A piacot valamilyen módon diktáló gyártók keltik fel a keresletet, az érdeklödést. Sokszor áremeléssel hitetik el, hogy valóban értékesek, és a portéka jobban is fogy. (Itt persze nem a magyar piac a jellemzö példa).

A Te quartz példádra visszatérve. Ha pl. én "normálisan" gondolkoznék óra ügyben, akkor egy darab órám lenne a Longines Flagship VHP. Gyönyörü tokozás, szép szíj és verhetetlen pontosság, 10 HÓnap alatt 6 sec sietés.

Egy dolog hiányzik: nem ketyeg, líraibban, nincs lelke...

Egy másik összetevö, hogy a kommersznek mondott mechanikus órák pontossága is tökéletesen megfelel a mindennapi élet követelményeinek.

Előzmény: Törölt nick (15198)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15200
En meg azt nem ertem, hogy mi visz ra valakit, hogy ilyet vegyen?

Korabban mar irta valaki, hogy ezeknel nem az a baj, hogy fake hanem maga a tudat, hogy nem eredeti es viseloje eredetikent hordja.
Ha egy Trabanton kicsereled a motorhazon levo jelet Mercedes csillagra attol meg Trabant marad. Igaz mindketto auto csak kicsit nevetsegesse teszi vele magat a gazdaja. Kb. ugyanez a helyzet a "replica" orakkal is. Kinos helyzetbe kerulhet az illeto ha egyszer olyan emberrel fut ossze aki ert az orakhoz es veletlenul megkeri "ugyan mutasd mar meg az orad".
Mondhatnank, hogy azert vesz valaki ilyet, mert nem akarja hordani az eredetit ami a pancelszekrenyben kuksol. Talan meg elfogadhato is lenne ez a magyarazat csak az a baj, hogy az ilyen illeto meg eleve nem jaratja le magat egy copyval amikor ott az igazi. Szoval akarhonnan nezem, de nem latom a pontot, mi ebben a jo.
Olyan ez mint a kinai piacos polo meg farmer. Olcso, hordhato majd eldobhato, veheted a kovetkezot.
Hosszutavon ugyis dragabb lesz ami olcso.

Nem ismerem a hazai arakat, de velemenyem szerint 35-50.000 ft koruli osszegert (ahogy elfigyeltem kb. ennyiert mennek ezek a "replicak") bitos, hogy lehet talalni olyan orat ami miatt nem kell szegyenkeznie a viselojenek!

Előzmény: Stunt62510 (15184)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15199
A tegnapi, egyáltalán nem kritikus kritikámat pedig kénytelen vagyok most lefelé módosítani.
Ugyanis elolvastam a Mühle cikket !!!

- Az csak egy érdekesség, hogy a második oldala duplán is megvan a lapban. Első belenézésre észrevéve nem igazán érdekelt. De utóbb kétszer is soron kívüli keresgélésre ítélt. No, de sebaj ! (Legfeljebb, ha valamelyikőtök ellenkezőleg járt, és hiányos a sajtóterméke, majd felajánlom a redundanciámat. :)
- De azért senki ne higgye, hogy jelentéktelen 6 db óratípusból áll a kollekciójuk ! Merthogy ez a cikk igazán ezt sugallja. Épp előttem hever a katalógusuk, ami alapján mintegy 21-féle sorozatot számolok össze (mégha csoportosítgatom is a hasonló szériákat).
- Adott típus adatai helyett pedig többet sikerült megtudni a névadó légiforgalmi masináról. :o(
- Az "ezüstözött és gilosált számlap applikált indexekkel" magasztalás meg tán elég egy lendületből egyszer is...
- A 339,- Ft-os Euro árfolyamot pedig meglehetősen borsosnak érzem. (De ez nem a cikket minősíti. ;-)
- Maga a cikk egyébként sok általam eddig ismeretlen információt nyújtott. Így azért egy 4-est, esetleg 5-öst megérdemel. (Én meg még ennyit sem tudtam volna produkálni. :)

De ugye mindez fordításon alapul ? (Bízom benne.)

Előzmény: Törölt nick (15175)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15198
Én spec. a presztízs cikket már maga a léte alapján is jónak tartottam, hogy van. Vitaindítóként pedig főleg jó.

Azonban úgy látom, Te is amondó vagy (mégha más látószögből is), hogy igenis a gyárak meg-meglovagolják a mai divathullám által kelendőbbé vált márkenevüket, esetleg a már alapból is igényesnek titulált mechanikus szerkezet létét (mégha az valójában tényleg tucatcikk is) .(?)

Tehát valójában így jönnek létre a keresletnek megfelelő árkülönbségek ? (Amire tegnap sarkítottan a kvarcpélkdát hoztam fel, hogy a mech. szekezetű darabok jelentősebben drágábbak, mint az azonos kvarcszerkezetűek, minden egyéb részlet azonossága esetén is. Jóval többel drágábbak, mint ami a szerkezetekből okolható.)

Előzmény: Mechanikus (15181)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15197
Érdekes volt az elegáns darabok költséghatékony megoldása link...

Eleinte még igényes benyomást is keltettek a részletesebb képek. DE azért ilyen dátumablakkal egy ilyen órán nem szívesen találkoznék. Meg aztán a triplock emblémázás sem való erre . :o(
Megleszek nélkülük is. :-)

Előzmény: WatchFun (15177)
kzt Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15196
A kékség a képen kicsit csal, normál világítás/ használat közben a mutató feketének látszik. Valóban szép és jól használható óra.
Előzmény: Stunt62510 (15193)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15195
Figyelj te-o, lassan írom, hogy megértsd. :-)
A másodperc mutató meghosszabbítva a másik irányban túlnyúlik a tengelyen, van ott egy pici nyúlfarok. Ez a többi mutatón nincs így.
De ez csak kötözködés, az óra NEKEM nagyon tetszik.
Előzmény: te_o (15194)
te_o Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15194
stunt!
Mi nyúlik túl hova a Tangentén? Ezt nem értem.
Amúgy a 10:10 a svájciak szüleménye állítólag, ekkor látszik szépen minden felirat, szimmetrikus, meg minden. (Kivéve, mikor nem, akkor szerintem 4:40 a megoldás :) ).
te_o
Előzmény: Stunt62510 (15193)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15193
http://www.watchbuys.com/images/NomosTangenteDate.JPG

Az én szótáramban 'ÓRA' címszó alatt többek között ez szerepel. Nézzétek meg a koronán a feliratot, a számlap beosztásának harmonizálását a mutatók alakjával...ennek párhuzamaként pedig az óratok kidolgozását. Sajnálom, hogy a mp mutató kicsit túlnyúlik a tengelyen, ez megtöri picit a harmóniát. És ha rajtam múlna a mutatók is feketék lennének a világító (fluoreszcens) betét pedig maradna ugyanilyen.
Jó a szemnek erre az órára ránézni!

Egy kérdés: miért fényképezik és állítják az órákat általában 10:10 percre a kirakatban? Esztétika?

te_o Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15192
potyoro!
Sajna tárgytalan, mivel ritkán hordja, kifejezetten felhúzóst keres.
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15191
Gyakorlatilag mindegyik 35e, egy-két darab 30e Ft.
Egyébként nem vagy béna, itt nem lehet látni az árakat... :-), mint ahogy elérhetőség sincs.
Előzmény: MM68 (15187)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15190
ez még viccnek is rossz (az eredeti még inkább), már a másik topikban is írtam. ez alapján még én is kőkemény bűnöző lennék :-), nemrég kaptam egy zacskó régi családi órát (igaz csak ruhla meg régi ruszkik)...
bár lehet hogy ez segítene (a b pont) a képviselők mostani mérhetetlen igénytelenségén, lásd árverés.
Előzmény: gvass1 (15189)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15189
hi,
es mit szolnal egy ilyen jogszabalyhoz?

""16. § (1) Időmérés céljából karóra, megszerzése és tartása
annak engedélyezhető, aki
a) bizonyítja, hogy csak órával tudja mérni az időt, és ez neki fontos;
b) országgyűlési képviselő, európai parlamenti képviselő;
c) polgármester (főpolgármester);
d) a Kormány tagja, államtitkár, helyettes államtitkár, minisztériumi
főosztályvezető;
e) bíró;
f) ügyész, ügyészségi nyomozó;
g) igazságügyi óraszakértő;
h) óra-kereskedő;
i) a Magyar Honvédség, a Határőrség, a Rendőrség, a Rendvédelmi
Szervek Védelmi Szolgálata, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a Vám- és
Pénzügyőrség, illetve a büntetés-végrehajtás hivatásos vagy
szerződéses állományú tagja.

(2) Időmérési célra legfeljebb kettő darab karóra tartása
engedélyezhető."

Na, mert egy eppen ilyent terveznek eppen. Csak nehol beirtam orat egy masik muszaki eszkoz helyere...
A b, pont ugye milyen bubajos?

Előzmény: Törölt nick (15188)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15188
Lehet, hogy az OM-en es a magyar oraskulturan is sokat segitene az, ha be lenne tiltva az oratartas, csak vezeto politikusok es sleppjuk viselhetne orat?:-))

Ejnye no gvass1 mester, ne adjál ötleteket :-)

Előzmény: gvass1 (15167)
MM68 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15187
Lehet, hogy én vagyok a béna, de hol is lehet látni az árakat? Nem mintha vásárloni akarnék, csak kíváncsiságképp.
Előzmény: Stunt62510 (15184)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15185
Altlantic Worldmaster automata órámat eladnám! Ár: 30 ezer Forint. Acél tok, ezüstszínű számlap. Üdv:Tamás
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15184
http://www.goinganywhere.com/photos.asp?ID=PP004

Van ilyen PP óra? Vagy csak hasonlít valamelyikre?

Egyébként továbbra sem értem, hogy ha egy cég képes ilyen szinten kivitelezni egy órát, akkor miért nem fektet egy kis pénzt marketingbe és gyárt saját (reklámozott) márkanévvel egy-egy órát elfogadható áron. Nem tudom ezek a werkek milyenek, gondolom valami olcsóbb werk kicsit kicsinosítva....de az ára is ennek megfelelő.
A képek alapján szép a kidolgozás.

Előzmény: WatchFun (15177)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15183
Lehet, hogy csak a vásárlás dátuma '99, az óra ki tudja mikori? Van, hogy évekig állnak az üzletben, az olaj meg csak sűrűsödik! :-(
Előzmény: j b (15182)
j b Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15182
VFR: Nem reális de sajnos ez a piaci ár, viszont szerintem erre semmi szükség a 4 éves órádnál, egyszerűen csak be kellene szabályozni véleményem szerint! (vagy már eredetileg sem volt valami rendben vele de akkor eddig sem lettél volna vele megelégedve, vagy esetleg most vetted...) Minden esetre előbb csak egy beszabályozás s csak aztán - ha egyáltalán szükséges - a nagyszervíz!!!
Előzmény: v.f.r (15178)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15181
Presztizs cikk az ÓM-ben

Elöre bocsájtom a cikk szerzöjét néhány a POÉN-ban megesett találkozás alapján müvelt, kellemes úriembernek tartom, szakmai hozzáértését nem vitatom.

Az árak értékelését illetöen azonban téved, ugyanis Ö az egész kép egyik - fontos - elemét az önköltséget vizsgálja. A költség alapú árképzés azonban a vezetö iparágakban, illetve vezetö cégeknél a múlté.

Költségalapú árképzés:
terméktervezés->költség->ár->piaci pozíció
(költség határozza meg az árat)

A modern marketing , amit a nemzetközi óraipar alkalmaz nem az önköltségröl szól, hanem a vevö árelfogadásáról, árrugalmasságáról és a versenytársak válaszairól.

Az észlelt érték szerinti árképzés:
kívánt piaci pozíció->elfogadható ár->megengedhető költség
( ár határozza meg a költséget)

Ezért sajnos ár ügyben tartom azt véleményt, hogy igen laza kapcsolat áll csak fenn a müszaki tartalom/minöség és az ár között.

Ezért is "nem merek" igazán drága órát venni, mert komolyan tartok a csalódástól, mert nekem a szinte mindenki által nyújtott gyönyörü kivitel mellett a pontosság is lényeges.
Keserü mosollyal olvasom a WatchTime-ban, amikor kissebb vagyonokért árult órákról egy kis pontban megjegyzik, hogy járáspontossága gyenge.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 15180
Jól sejtettem, ez az óra 2000.-$ körül van, a nagyszervíz ára így elfogadható. De megkérdezheted a Poent és a LBS-t is!
Előzmény: v.f.r (15178)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15179
Nem tudom hogy mennyi az óra újkori mostani értéke, de ha a karbantartás tízszerese, akkor reális. A kzm-et eddig dícsérték.
Előzmény: v.f.r (15178)
v.f.r Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15178
Hali !

Szeretném a véleményeteket kérni, hogy egy Breitling Chronomat (99-es) óra karbantartásáért 65 000 Ft reális összeg?
Kösz:
v.f.r

Előzmény: Törölt nick (15148)
WatchFun Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15177
Üdv topik,

Ma találtam, elegáns darabok költséghatékony megoldása: http://www.goinganywhere.com

:)))

WF

leone Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15176
Én?
Nem is.
Előzmény: Gilbert (15161)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15175
Csak az imént volt alkalmam az Ó.M.-ba beleolvasni. Úgy tűnik, számomra még mindig újat tud nyújtani, így felületes bele-beleolvasgatás alapján az általános 8 bizton megvan.
- A kis hírek rovata jórészt mindannyiunk vágyainak érdekesebb darabjairól szól (némi előzetesen is ismert hírrel, de többségében újdonsággal - sőt, rajtunk, mániákusokon kívülállóknak valószínűleg valamennyi újdonságként szolgál). Így a 9 és a 10 közé célzom.
- A presztízscikk nagyon jó. Említése szerinti vitaindítóként is. Ami vita itt a fórumon már folyik is, amolyan utóindítottként. :-) Szintén 9-10.
(Habár némileg kétlem a szerkezeti értékek jelentős háttérbe szorultát, amire élő példa a hasonló órák mechanikus és kvarc változatai közötti jelentős - néha szorzat jellegű - árkülönbség. Márpedig, ha a tokozást, csatmegoldást hasonlóan fontosnak tekintjük változatlan voltukban, akkor a szerkezeti érték különbözete folytán csak igen kis árkülönbségek képződhetnének ezen kategóriák között. Nem lehet, hogy a mai mechanikus divathullámot meglovagolva épp a gyártók fokozzák ezt a bizonyos szerkezeti érték preferanciát ? Amivel mégiscsak ellőnek a cél mellett, ha tömeges szerkezetre épül az ilyen jelentős felárú darabjuk...)
- A V.C. cikk egy jó történeti áttekintés. Valóban kívánja a következő lapszámban az érdekesebb darabjaik bemutatását. Ha az is meglesz, úgy ismét 9.
- A Dugena a belső képe alapján egy szörnyű csalódás ! (De erről nem a lap tehet, hanem a gyár, meg az árérzékeny vevőréteg. :)
- A többi cikket még nem olvastam. Hiába-hiába, nekem nem elég rá sem 35 perc, sem 1 óra... ;-)
- De egy dolog szúrja a szememet, nevezetesen a kis képek felbontása (illetve felbontatlansága).
Előzmény: gvass1 (15168)
te_o Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15174
öccse!
A kaliberek jeleit még régebben feltettem a lapomra.
Óráim
Előzmény: öccse (15173)
öccse Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15173
Mechanikus,Irninehez!

Köszönöm reagálásotokat a WP iránti áhitatom láttán,a Mechanikusét már láttam is.Gyönyörű!Sajnos e-mail címeim nem működnek,remélem ezen az áldatlan állapoton egy hónap múlva változtatni tudok majd.Addig is telefonon elérhető vagyok:30/5005098.Tényleg érdekel egy ilyen óra,már gyűjtöm rá a pénzt!

Watch Fun!

A fenti ok miatt emilezni nem tudok,az október nekem elég zsúfolt,már ami a hétvégét illeti.De hátha össze tudjuk hozni!Majd kereslek.
Bocs az Off hozzászólásért!

Segítségeteket szeretném kérni,mely honlapon vannak ábrázolva a különböző szerkezetek jelei:ETA,Anton Schild,AP stb.?
A Revue-ban levő werk jele ismeretlen számomra.APT esetleg tudsz ebben segíteni?
Köszönom!

sukosdg Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15172
fekvorendor

koszi, majd csepegtetem a tobbit...

MMII

Mi a helzyet ezust fronton?

fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15171
MMII
SükösdG!
A beérkezett 3000 és 50.000 forintot a nevedre jóváírtam, így az általad befizetett összeg 2 X 36.500 Ft.
drempee Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15170
OYSTER - :)
Előzmény: Törölt nick (15164)
te_o Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15169
Üdv!

ÓM: hát, volt már jobb is...

- Friss Hirek - 8/10, általában noname divatóragyártók adják a rovat felét, ez most javult (de mi az a Fossil - nomen est omen?)
- Muhle Glashutte SA cegtortenet - kicsit marketingíz: adjuk el már ezeket az új darabokat, nem veszi senki, mer' nem ismerik... (5/10)
- Marka es presztizs - jó, bár minden szentnek a keze... - ugye azért ha egy órában a szerkezet a legkisebb érték, az a divatóra... De a témaválasztás jó, a képek kevéssé (nem voltak kéznél órás képek? Mert ezek egy butiksoron kapható kollekciót idéztek... -1pont (9/10)
- Mennyi az Ido? - Kifejezetten jó, a "pontosórások" gondolkodjanak el... (A finom előítéletek szubjektivitása nem rontotta el a cikket - kertévé, Matáv) (10/10)
- Hires Ember Oraja - Most kifejezetten rossz lett, engem ez így nem érdekel. Akkor már inkább a Megyót kérdeznék meg. +1 az IWC miatt :) (2/10)
- Dugena-teszt. - Tesztnek vékony, de bemutatónak még éppen jó lenne. Most akkor mit adjak: 1 -est, mert nem az, ami, vagy 5/10 , mert azért mégis csak valami...
- Roamer-t. - Hasonló
- Dufeau-t. - Szintén de a nyomdahiba a kalibernél még a Roamertől benne maradt :) Gondolom ment szakmányban, copypaste, vagy mi?
- IWC-t. - Itt még a (minden bizonnyal agyonfinomított) 2892 -t sem mutattátok meg...
- Certina-t. - A korábban még kifejezetten sportosnak titulált Valjoux verk itt egy klasszikusabb kronóban is elment.
- Oris-t.

A teszteknél teljesen felesleges a külön óra és szerkezetadatlap, a szerkezetnél a pluszokra pedig a sok felesleges rublika: szkelettálás, stb. Ezek úgyis a leírás részei, elleneben a billegő típusa, frekvenciája, a szabályozó (kényszerpályás, kulcsos, stb), csapágyminőség és szám (a szövegben, hogy van-e értelme egyáltalán a csillagászati kőszámnak), járástartalék, méretek.

Kihagytad: Vacheron ismertető: éppen Leschot bácsi nagy tette, a húzószög nem kerül említésre. Hát akkor még mindig cilinderes karóránk lenne...
A képek csapnivalóak, a cég ennél sokoldalúbb volt, és nem csak ékszeróra-gyártó!!! (A cikk képei alapján az ecceri magyar olvasó leszűri: hát ez a vacseron is csak szögletes órát gyártott, azt se' valami szépeket... ) 4/10

te_o

Előzmény: gvass1 (15168)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15168
hi,
"Hát az OM maradt a régi… "

Ize koszi az ertekelseket, remelem tobb is lesz meg, nem lehetne, az altalam bekuldott cikklista melle 1-10 pontozassal is ertekelni?

Előzmény: drempee (15123)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15167
hi APT!

"Teljesen egyetértek azzal, hogy a testvérlap Kaliber (amit szintén járatok) sokkal de sokkal alaposabb, részletesebb, izgalmasabb cikkeket tartalmaz."

Isten bizony, mintha hajjal kenegetnenek!!!
:-))
Lehet, hogy az OM-en es a magyar oraskulturan is sokat segitene az, ha be lenne tiltva az oratartas, csak vezeto politikusok es sleppjuk viselhetne orat?:-))

" Ám szintén testvérlap az Ékszer Magazin (amit szintén veszek), és az bizony gyengébb az ÓM-nél, "

Az ÉM hatranya, hogy nincs mod a technikai reszletek bemutatasara, osszevetesere, ott a valos ertek es az ar meg jobban eltavoldott a termekek eseteben. Egy muszaki erdeklodesu embernek a kiado masik ket lapja (Éxer es Tattoo) messze nem nyujt annyit, ez termeszetes.
Human erdeklodesueknek meg a masik ketto tok idegen.

Ertekeleseddel egyebkent a lapot ileltoen nagyjabol egyet kell ertenem.
A 490 Ft-os kisker ar es a 10 millios piac azonban sajnos megszorito tenyezok.

Előzmény: APT (15138)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15166
És én még egy gondolat erejéig visszatérnék a múlt heti árverés témájához (amiről bizony nem túl sok eredményről sikerült értesülnünk) :
Ma reggel a rádióban külön köszönettel illették - többek között - az Iparművészeti Múzeumot is, a lezajlott aukcióban nyújtott segítségükért.
Ezt nem igazán értem ! Vajon azt kellett megköszönni, hogy a múzeumot többletbevételhez juttaták az egyébként más miatt jegyet nem váltani szándékozók által ? (Merthogy tán Ők voltak az egyedüliek, akik a nemes célt saját hasznukra is fordították, és pénzt csináltak belőle.)
Vagy esetleg azért tartoztak köszönettel, hogy a Múzeum félretéve általános igényességét, hajlandó volt ezen darabok megjelenítéséhez is a nevét adni ??? :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15165
"...de svajci, automata tul nagy baja nem lehet nem igaz?
Biztosak vagytok benne, hogy ez az Invicta automata ??? :-)
Előzmény: Gilbert (15129)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15164
Belinkelni ??? - Azt miért is ne ?!? (A link úgysem lassít. :)

De még esetleg képinzertálás útján is csak kb. 1,3 megánál tartanánk a 24 db összesítésével együtt is. Akkor még mindig hol is tartanánk a Mr. Steve G. féle képállományok méretétől ???

Tehát jöhet !
;-)

Előzmény: glashuette (15154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15163
Ez a régi glashüttei óra nagyon tetszetős !
(Habár némileg emlékeztet a hajdani Oyster Watch Co. darabjaira, amik nagyjából azonos tokformájában szintén volt kismásodperces, és hasonló foszforos számokkal rendelkező számlapverziójú is. :)
Előzmény: drempee (15151)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15162
Húha, de jó is lenne egy C.O.S.C. minőségű Vostok Amphibian! Tuning by APT! ;-)
Előzmény: markoiii (15159)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15161
Dehogyis!

Photoshop mivel leone sokalta a "szoveget" a szamlapon:-))

Előzmény: markoiii (15160)
markoiii Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15160
Átcimkézett (értékcsökkent) IWC? :)
Előzmény: Gilbert (15145)
markoiii Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15159
Off:
Ah, a Hi-Fi Magazin! Ha az ÓM olyan lenne, komoly szerkezeteket raknánk össze házilag... :)
Na és a Which HiFi tesztjei! Azok vó'tak ám a tesztek!
markoiii Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15158
Némi párhuzamot vélek felfedezni e két pénztárca-ölő hobbival kapcsolatban (audiofília - óramánia):
ahogy "belebetegszik" az ember, kezdi elveszíteni a lényeg-látását. Lassan érdektelenné válik, hogy mi szól a lemezjátszóról, az csak a fontos, hogy hogyan szól..., ahogyan eljelentéktelenedik az is, hogy mennyi a pontos idő, a fontos inkább az, hogy miről olvashatjuk le... Az audiófíliából már kigyógyultam, ma már nagyobb élvezetet nyújt egy Szokolon megszólaló Bach kantáta, mint akármi a porosodó Harman-Kardon rendszerből...
Egyszer majd biztosan veszek egy műanyag digitális k'arcórát, azt' arról nézem az időt... :)
markoiii Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15157
APT, Potyoró:
Könnyen lehet, hogy erről van szó...

A fene megette az én memóriámat. :)

Előzmény: Törölt nick (15140)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15156
fekvőrendőr - MMII befizetések

Fizetést teljesítettem SukosdG MMII számlájára:)
Írd jóvá neki.

A dolog pofon egyszerü SukosdG-nek nem tudtam kp. visszaadni, ezért abban maradtunk, hogy a nevében befizetem MMII-re. Gyanítom, hogy a másik is így lehetett.

Előzmény: fekvőrendőr (15152)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15155
Ha keri miert ne? Akar meg huszonotszor is!:-))

Szvsz. amugy meg siman elfer a tobbi faszsag kozott!

Előzmény: glashuette (15154)
glashuette Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15154
Gilbert: Ez jó! Nem lehetne oyster kedvéért még huszonnégyszer belinkelni ezt a faszságot?
Előzmény: Gilbert (15145)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15153
Jó lenne, ha mindenki befizetné a pénzt!
Előzmény: fekvőrendőr (15152)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15152
MMII
Az imént megnéztem a számlát, az egyenleg 750.654 Ft.
Szept 10.-én Mechanikus fizetett be 3000 forintot Sükösd G. nevében
Szept 16.-án érkezett 50.000 az alábbi megjegyzésseL "MOLNÁR FERENC:UTALÓ SÜKÖSD GÁBOR SZÁMLÁJÁRA"
Nem értem mik ezek a pénzek, bár az a fontos, hogy jött és nem ment!
drempee Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15151

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ELADÓ:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Zentra Glashütte KM („Kriegsmarine”), ca. 1939
Ami a képeken nem látszik: eredeti, „near mint” állapot, csavaros billegő, kékített csavarok, csavaros hátlap.
Topicár: 70000Ft

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15150
Akkoriban a Hi-Fi is véget ért, és kezdődött a High-End, és a kommerszesedés!
Előzmény: APT (15149)
APT Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15149
Stunt62510: Pedig igyekeztem körüljárni a kérdést. Hozzátenném: az óraiparban az áttétel hibája valóban "nem játszik". Ugyanis az esetleges fogkiosztási egyenetlenségek - amellett, hogy normális kivitelezés mellett valóban elhanyagolhatóak - egyszerűen fordulatonként kiintegrálják egymást, végeredményben az áttételt kizárólag a fogszámok aránya fogja befolyásolni. Holtjáték pedig nincs, mivel az óra futóműve kizárólag gyorsító áttétel, folyamatosan egyirányú nyomaték alatt van, így a kerekek kapcsolódásánál természetesen amúgy meglévő holtjáték hatása nem jelentkezik. A mechanikus óra pontosságát megfelelően kivitelezett óra esetén gyakorlatilag a gátló, a lengőrendszer pontossága határozza meg, amelyet alapvetően az alábbi dolgok befolyásolnak:
- Hőfüggés
- Pozícionális hiba
- Hajtónyomatékra való érzékenység (a billegő ugyibár elméletileg érzéketlen a lengésszögre /az inga elméletileg sem/, a gyakorlati billegő azonban a hajszálrugó ki/betekeredése miatti tehetetlenségi nyomatékváltozás miatt mégiscsak érzékeny erre, ezért igyekeznek a hajtónyomatékot linearizálni)
- Súrlódási, kenési veszteségek (jó kivitelben nagyon csekélyek, de az olaj öregedésével emiatt kezd el minden óra előbb-utóbb késni)
- Inga esetén még ebbe belejátszik a gravitáció változása (igen jelentős, ha egy pontosan beszabályozott ingaórát Budapestről levinnénk az egyenlítőre, akkor ott kb: napi 4 perc késést produkálna)

off: az audiofilségem pedig nekem is akkortájt ért véget, amikor a HiFi Magazin megszűnt.. De abból még megvan mindegyik.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Stunt62510 (15143)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15148
www.kzm.hu Érdemes lenne kitisztíttatni! Nem lesz occsó!De az óra sem az. Üdv:Tamás
Előzmény: v.f.r (15147)
v.f.r Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15147
Hali !

Segítséget kérnék, egy Breitling Chronomat karórám van, ami naponta kb 25 másodpercet késik.
A beszabályozásához keresek egy szakavatott órást. Valakit tudtok javasolni ?

Kösz:
Gábor

leone Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15146
Köszönöm, de én mindenképp szeretném kézbevenni. Régimódi vagyok. :-))
Előzmény: Gilbert (15127)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.28 0 0 15145
Ok!

Kivansagod szamomra parancs:-)

Hogy tetszik most?


Vagy igy?


Esetleg igy?:-))

Előzmény: Stunt62510 (15144)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15144
Alulnézetből jobban...
Kicsit sok az info a számlapon. Vagy inkább nem sok, hanem kusza. NEKEM.
Ami a mutatókat és percbeosztást illeti az rendben van, a klasszik alakú mutató szépen a percbeosztás fölé ér...én a római számok helyett egyszerű vonalakat vagy arab számokat tennék.
És az is kicsit zavaró, hogy a papucs, ami éppen most rajtam van az is Invicta...
:-)
Előzmény: Gilbert (15120)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15143
APT,
A leírásodat már elolvastam korábban, ha a kérdéseimre konkrét válasz volt benne, akkor úgy látszik felületesen. Egyébként őszintén mondom, nagyon köszönöm az ilyen jellegű írásokat...én amolyan újszülöt vagyok a témában és nekem minden vicc új. Azért hagy javítsalak ki, olyan nincs, hogy egy mechanikus áttételnek nincs (áttétel)hibája, csak olyan van, hogy ez a hiba elhanyagolható... :-)

Nekem pl. az ÓM is jó, mert nincs igazán összehasonlítási alapom.

Örömmel látom továbbá, hogy van itt több audiofil is, én magam is elmélyültem a témában még a HiFi Magazin és Belgrád rakparti üzlet korában. Pont úgy, mint az órákban, mindig pontosan tudtam mit vennék, ha lenne pénzem rá. :-)

Előzmény: APT (15138)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15142
OM - Gvass

No én is átolvastam:
Nagyon kevés a hír, újdonság.
A VC esetében hiányoltam a mai órák ismertetését.
Márka és Presztizs cikk nagyon jó. Kicsit visszatükrözi a mi dilemmáinkat, sőt kifejezéseinket. Egy szakember "szájából" hitelesebb a kritika és bár mi is sokat kritizálunk, talán nincs meg minden alapunk hozzá? Érdekes, hogy az IWC bemutátatásakor sezerettem volna egy "túlárazott" kifejezést találni. Várom a folytatást.......
A bemutatók: szubjektív véleménye egy tapasztalt kereskedőnek az első kézbevételkor.
Híres emberek órái: nem értem mi a cikksorozat célja.

Javaslatok:
Több hír, akár külföldi magazinokból összeválogatva is.
Több teszt, bemutató (a hazai kinálatot és keresletet figyelembe véve) . A kereskedők szerintem adnak órákat, amennyiben nem reklámnak minősül, nem kerül pénzbe. Az árkategóriáknak megfelelő melységben bemutatni előnyöket, hátrányokat, ár/érték viszonyt.
Antikot, felújítást akarok, szerkezeti és technikai bemutatót.... :)))))))

Egy biztos, aki megveszi a külföldi magazinokat ne várjon sok újdonságot, de szerintem a hazai piacnak megfelelő bemutatókat, szakmai cikkeket igen! Azért örülök, hogy javaslataink nyomán minden szám javul. :))


www.ora.ini.hu

Murmuro Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15141
Kedves potyoro,

kérlek nézz át a malacos topicba!

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15140
Nagyon piszkálta a csőrömet, mert valami volt a tudatalattimban erről a névről, James Joyce-on kívül! :-) Íme: [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] Neve: H&P Ulysses
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15139
Nem emlékszem ilyen nevű lemezjátszóra. :-(
Előzmény: markoiii (15128)
APT Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15138
Stunt62510: "Úgy gondolom a mechanikus órák pontatlansága 3 dologból adódik: a rugóerő nemlinearitásából, a szerkezet áttételhibájából és a frekvencia eltérésből." Ez azért ennél összetettebb. A szerkezet áttételhibája például "nem játszik", mert ilyen nincs (ha van, akkor kitört egy kerék foga). A rugóerő nemlinearitása sem önmagában okoz gondot, hanem azért, mert a lengőrendszer valamilyen szinten érzékeny a hajtónyomatékra (helyesebben a lengési szögre). De részletesebben olvashatsz erről a legalul levő linkemen az óratörténeti/technikai írásomban.

markoii: A Gilber-féle Invictában épp egy ETA/Unitas zsebórawerk ketyeg, láthatóan teljesen alapkivitelben. Amúgy olyan nagyon rosszak nem lehetnek, de a gyártó egyértelműen napjaink designcégei közé tartozik. Ám az Ulysse Nardin lemezjátszót nem gyártott soha, az biztos. Mint szintén egykori audiofil, kutatgattam emlékeimben, de nem emlékszem hasonnevű cégre sem, maga az óragyártó viszont bizonyosan nem próbálkozott effélével.

Gvass: Végre - mint előfizető - megkaptam a lapot. Véleményem - természetesen - ambivalens. Egyfelől ennyi pénzért tulajdonképpen elfogadható tartalmat kaptam, sok szép képpel. Az utolsó betűig kiolvasni most is kevesebb, mint egy órába tellett, pedig igyekeztem nem kapkodni. De hogy építő legyek, konkrétan:
- Impresszum: kell ilyen, rendben van.
- Hírek: Minden más hasonszőrű magazinban is ugyanezek vannak, ez is rendben van.
- V&C cikk: Bár a cikkíró a következtetést az olvasóra bízta, de nyilvánvaló azon véleménye, hogy a V&C inkább presztízsmárka, mint a műszaki innováció igazi letéteményese (amivel egyet is értek). Hozzátennék azért valamit: az 1955-ben bemutatott "valaha épített leglaposabb szerkezet" a maga 1.64mm vastagságával csak a V&C-nál a leglaposabb, ennél lényegesen laposabb szerkezetek már évtizedekkel korábban is készültek, hogy mást nem mondjak, a Jaeger már 1903-ban 1.38mm magas szerkezetet épített be szériában zsebórába! A cikkíró lebegtette azt a tényt, hogy a V&C tulajdonképpen sokat nem tett hozzá az óraiparhoz, újítások, különleges konstrukciók, útkereső technikák nem jellemzik, inkább mások kiforrott technológiáját építették nagyon szép és igényes, és minden esetben riasztóan túlárazott modellekbe. Amúgy a cikk tetszett.
- Mühle cégbemutató: Nem rossz, bár túlságosan rövidke. Nyilván ennyi fért el, de megérdemelt volna a cég néhánnyal több oldalt, ennél sokkal szélesebb a kollekció, úgy érzem, aki csak ebből tájékozódik, annak esetleg nem a valóságnak pontosan megfelelő képet nyújt a cégről, két modelljükről megtudtunk ezt-azt, egyről egész sok mindent, a többiről semmit, a zöméről azt sem, hogy létezik. Pedig egy oldalon kis képekkel legalább felsorolásként szerepeltethetőek lettek volna, elfért volna a kis cég kis kollekciója!
- Márka és presztízs: Ez tetszett, a megállapításokkal én is egyetértek. Itt a Fórumon amúgy is sok polémia van a manufaktúra/katalóguswerk kérdéskör körül, és a cikk is jó adalék efféle vitákhoz.
- Óratesztek: Egyetértek Drempee-vel, ezek nem tesztek, ezek bemutatók. De annak jók, segíthet esetleg valakinek az óraválasztásban, és ha ennyi fért el, hát ennyi fért el.
- Mennyi az idő? : Jó. Saját házunktájáról, saját állapotainkról, a "pontos idő" referenciák megbízhatóságáról. Tetszett és hasznos is.
- Híres emberek órái: Nos, a jelek szerint a "híres emberek" között kevés az órakedvelő és még kevesebb a műértő. Egy sportember számomra iszonytató sportórái engem nem izgatnak, de ha ő ilyet visel, akkor még sem írhatjátok le, hogy arany Patek Aquanauttal lapátol.. Számomra ez a cikk semleges.

Összességében szokás szerint keveslem a tartalmat, jó lenne lehetőség szerint növelni. Mondjuk az ArmbandUhren háromszor ennyibe kerül, de úgy érzem, tízszer ennyi mindenről szól, ismeretterjesztő cikkek mellett valódi szakírásokkal. Az ÓM inkább a WatchTime-hoz hasonlít, de nem akarom csepülni, más magazinokhoz képest pénzéért az ÓM nem rossz információmennyiséget nyújt, de azért nem kerülne be az élvonalba. Teljesen egyetértek azzal, hogy a testvérlap Kaliber (amit szintén járatok) sokkal de sokkal alaposabb, részletesebb, izgalmasabb cikkeket tartalmaz. Ám szintén testvérlap az Ékszer Magazin (amit szintén veszek), és az bizony gyengébb az ÓM-nél, egyik-másik számból a szöveget akár ki is lehetne hagyni, sokat nem tesz hozzá a képekhez, így nézve az ÓM cégen belül középmezőny.
Célszerű lenne egy-egy lapszámban valamelyik érdekes, vagy közérdeklődésre érdemes modell valóban alapos kivesézése, igenis meg kellene bontani a szerkezetet, részletfotókkal, mérésekkel a kidolgozást és a járás minőségét elemezni. Biztos vagyok benne, hogy komoly sikere lenne!
Ugyanígy - másokkal egyetértésben - feltétlenül szükséges lenne végre foglalkozni az antik órapiaccal. Tudom, hogy a munkatársak egy része az új órák piacában, annak is adott márkáiban érdekelt, és elismerem, hogy ez azért nem "süt át" az ÓM arculatán azonnal nyilvánvaló módon, de azért az érezhető, hogy olyan összehasonlítások és teszek nem kerülhetnek be, amelyek ezen márkák adott modelleit egyértelműen előnytelen színben mutatnák be a potenciális vetélytársakkal szemben. Feltételeznem kell, hogy az antik/használt piacot is azért hanyagoljátok, mert vetélytárs piacot jelentenek. Márpedig az általam ismert, igényes órákat hordó emberek több, mint fele nem újonnak vette az óráit, vagy legalábbis van régi, antik órája! Példának okáért három igen nagynevű, közismert építész (ill. egyikük jogász) ügyfelem (mint tudott, informatikában "utazom") hord valamilyen Rolexet, egyikük sem újonnan vásárolta (pénzük bőven lett volna újra is, de egyfelől ezt így tartották ésszerűnek, másrész pont egy-egy régebbi modell tetszett meg nekik). Szombatonként az Ecserin egymást tapossa a tömeg, és minden ötödik embert az órák érdeklik, van tehát bőven mit keresni itt, az antik/használt órák piaca bizonyosan nagyobb, mint a márkás újaké!
Most ősszel lesz több órabörze is. Úgy gondolom, akár komplett lapszámot is lehetne szentelni ezeknek, legalább felületesen bemutatni a felhozatalt, elemezni a jellemző állapotot, a várható javításokat és költségeiket, elemezni, mire érdemes odafigyelni, "hogyan illik használt órát vásárolni", stb.. És ezt bátran meg lehetne minden ősszel/tavasszal a börzék idején ismételni!
A leadott anyag mennyiségét pedig azért lenne célszerű növelni, mert így az ÓM színvonala nagyon hullámzó! Az eddigi 25 lapszámból volt néhány egészen kiváló, és sajnos volt jó pár teljesen felejthető, amelyben tulajdonképpen semmi érdemleges nem volt. De amíg a lapban 2-5 igen rövidke cikk van, addig túl nagy az esélye, hogy ezek esetleg túlságosan szürkére sikeredjenek, ha lenne mondjuk 8-10, és zömük legalább 4-5 oldalas lenne, akkor is csak 10-20 lappal kellene a jelenleg 60 lapos magazint "megtoldani", ez az előállítás költségeit aligha növelné fajsúlyosan, ám sokkal tartalmasabbá lehetne tenni a lapot.
Bocs, ha hosszúra vettem, de megígértem, hogy nem fogok csak úgy "fikázni", konkrétan leírom a véleményem!

ORAGYUJTEMENY

Damon Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15137
drempee

Persze!
Itt a hivatalos linkje:
http://www.omega.ch/omega/co_watch?ID=29162&line=117&gen=G&subline=374

Előzmény: drempee (15123)
markoiii Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15136
Ez a király csajozós "óra"! :)

http://www.telefonino.net/news/images/5760_010.jpg
Gilbert Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15135
Nem tudom meg nem probaltam, de most hogy mondod...:-))
Előzmény: markoiii (15134)
markoiii Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15134
:)))
Mé', nem lehet vele ...?!
Előzmény: Gilbert (15132)
markoiii Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15133
...és igen csábítóak az áraik... Lehet, hogy ez a gyanús? (Akkor hülye vagyok...)
Előzmény: markoiii (15131)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15132
Ilyen tortenetem nekem is van.

Par napja egy "lanyos" szorakozohelyen jartunk a tarsammal. Farmer, rovidujju es a Panerai:-)
Lanyok jottek mentek majd latom, hogy az egyik erosen figyel. Par perc mulva odajon megkerdi leulhet es. Persze. Beszelgetesbe elegyedunk, majd kiboki, hogy az oram vonzotta ot ide:-)
Kerdi milyen marka? Mondom neki mire o: "Aha! Ez az az ora amivel fenykepet is lehet csinalni ugye?":-)))
Ha szeknek nincs hattamlaja tuti dobok egy hatast:-) Pedig szegeny meg nem is volt szoke:-))

Előzmény: markoiii (15130)
markoiii Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15131
Nekem is az a véleményem, hogy határozottan jó óra benyomását kelti...
Előzmény: Gilbert (15129)
markoiii Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15130
A "hullámlovaglós" Oakley-ról van egy kicsi történetem:
Álltam vala egy "éjszakai szórakozóhely" kapujában, mikor odalépett hozzám egy "roma csávó" s félelmetes meggyőzőerővel kívánt eladni egy olyan izét nékem. Tátott szájjal néztem, hogy mi a rosszseb az ott a kezében, meg is rökönyödtem valamelyest, mégis bátortalanul motyogtam, hogy "köszi, van órám"... Megnézte az órámat, átkarolt - én mélyen picinyt remegtem - és megjegyezte, hogy látja, én "komolyabb témában utazom"... Kacsintott és otthagyott. Műértő volt. :)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15129
Sajnos fogalmam sincs, hogy jok e vagy rosszak nincs a birtokomban egyetlen darab sem ebbol a markabol, de svajci, automata tul nagy baja nem lehet nem igaz?:-))
Atnezve a kinalatukat akad azert egy ket szep peldany naluk.
APT kollega biztosan tobbet tud ezekrol a szerkezetekrol.

Engem maga a kivitel fogott meg es nem technikai oldala. Bar elkepzelheto, hogy neked van igazad es ez a marka sem kulomb mint az osszes divatceg aki mostansag ontja a "markas" orakat.

Előzmény: markoiii (15128)
markoiii Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15128
Jók ezek az Invicta órák? Ezek nem hátizsákokat gyártanak?

Az Ulysse Nardin-ról régebben írtam, hogy megboldogult audiofil koromban ezt a céget nemes lemezjátszóiról ismertem... Azóta semmiféle információt erre vonatkozóan nem lelek. Ezt a nevet pediglen még szerény képességeimmel is meg kellett, hogy jegyezzem, nem keverhetem semmi mással. A lemezjátszójukat pedig láttam, még arra is emlékszem, hogy a Traviata szólt róla... :)
Hogy egyes (óra-) márkákat kedvesem parfümjein látok viszont, már nem rémít meg, de ez a lemezjátszó nem megy ki a fejemből...

Előzmény: Gilbert (15127)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15127
Előzmény: Gilbert (15125)
drempee Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15126
TFF - A bemutató szerintem az, amit az ember a gyári prosiból és az óra kézbevételéből összekalapál. A teszt egy kicsit más.

A topic Omegáinak virtuális gyűjteménye ezentúl ezen a könnyen megjegyezhető url-en is elérhető:
www.omegacollection.ini.hu

Előzmény: tff (15124)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15125
leone!

Az EBay tele van! Csak usd be a keresobe, hogy Invicta es valogathatsz.
Arrol nincs infom, hogy odahaza hol es ki forgalmazza (ha egyaltalan forgalmazza valaki ezt a markat)
Bocs ha tul sokat nem tudtam segiteni. :-(

Előzmény: leone (15122)
tff Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15124
Hát a Híres emberek órái ebben a számban elég nevetséges volt. Az elegáns Oakleyen fél óráig röhögtem. Persze volt már olyan szám, amiban olyan híres ember volt, aki minőségi órákkal is rendelkezik. Amúgy mi a különbség a teszt és a bemutató között (mármint a pontosság-mérésen meg ilyesmiken kívűl), mert a tesztelt és a bemutatott órát is kézhez kapják, nem?
drempee Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15123

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Hát az OM maradt a régi…
- kb. 35 perces olvasmány / 2 hónap
- nincs érdemi, komolynak mondható TESZT
- a celebs rovat alulmúlta az alulmúlhatatlant (Benkő) – szüntessük már meg ezt a remekül sikerült cikksorozatot, mielőtt „elegáns” Oakley-ban megyünk „rendezvényekre” !!!
- nincs antik óra rovat
Javaslat:
- komoly teszt – a gyártó háttere, a werk története, külön vizsgálva tok, szerkezet, szíj, hordhatóság, mérések, szubjektív vélemény(ek), összehasonlítás hasonló kategóriájú darabbal, stb.
- összehasonlító teszteke – hasonló árú v. funkciójú v. azonos szerkezetű órák más-más gyártótól (á la Armbanduhren)
- 1-1 híres óra történetének, különböző változatainak bemutatása, pl. IWC Ingenieur, JLC Reverso, stb. (Omega Constellation - azt hiszem - korábban volt)
- antik órák felújítása (korábban volt), beszerezhetőség, piaci tanácsok, árak, hazai és külföldi börzék, aukciók
GVASS – Mit gondolsz, miért tűnik a testvérlap KALIBER szakmailag sokkal színvonalasabbnak, jobban szerkesztettnek? ( a tetkós lapot nem olvasom)

DAMON – Gratulálok! Feltehetem a képet a topic-omega gyűjteménybe? (ami nem lesz könnyű, mert a tar.hu megint beteg, lehet, hogy el kellene költözni…)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

leone Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15122
Oppss! Nekem nagyon tetszik.

Valahol látható ilyen élőben?

Előzmény: Gilbert (15120)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15121
irninehez
Írtam egy szót is, hogy olcsóbban adnám a Wostok Precision-t mint Te? Árverés felfelé :)

Valójában és kis gyüjteményem darabszámát korlátoztam, de értö kezében szeretném tudni a régi kedvenceket is. (Bizonyos ár alatt el sem adnám).

Előzmény: irninehez (15096)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15120
Stunt!

Ez hogy tetszik?


"Alulnezet":-)


Az ara $400 alatt van.

Előzmény: Stunt62510 (15104)
Damon Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15119
Végre birtokba vettem az áhított darabot :-)

Omega 3529.50.00

Köszönöm mégegyszer a tanácsokat, végül sikerült rá itthon olyan kedvezményt kapni, hogy annyiba került mint a müncheni reptér vámmentes boltjában.

Nagyon tetszik!!!

Előzmény: Damon (14882)
irninehez Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15118
POTYORO: Mivel a SCHAUERek félig meddig "kézimunkában" készűlnek, gyakran "régi" feketeerdöi szerkezetekkel (PUW, DuRoWe stb.), nem is olyan drágák, mert azért szépek is...
Előzmény: Törölt nick (15117)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15117
A Shauerek között is volt egy egymutatós, az nagyon tetszik. Gondolom, jó húzós áruk lehet az ilyen különleges óráknak!
Előzmény: irninehez (15115)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15116
Nem a Te érdemeidet akartam lefitymálni, csak leányodat kívántam dícsérni! ;-) 5-én találkozunk?
Előzmény: Mechanikus (15114)
irninehez Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15115
A SCHAUER "Digital" pedig jól leolvasható és igazi mechanikus óra(egy PUW automata szerkezet mozgatja)és még vicces is! Itt található a Schauer kollekcióban: www.german-watches.com

Előzmény: Stunt62510 (15104)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15114
Potyoro
Lányom honlapjára is büszke vagyok - én idítottam el a web felé - de az én lapom saját munka. Van ilyen, hogy egy családban ketten is.... :)
Előzmény: Törölt nick (15089)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15113
A Singer nagyon tetszik, de az Otium egy marhaság szvsz.
irninehez Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15112
ÖCCSE: Egyik e-mail címed se jó??? a gépem galambokat még nem tud küldeni (majd szolok a rendszergazdának)........
Előzmény: öccse (15082)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15111
sukosdg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15110
A legtöbb mutató egy számlapon: IWC Da Vinci Rattrapante(10 db)?
MM68 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15109
Az Otium-on kerek 4 óra van. Középen a kicsi mutató mutatja a percet, a legkívül lévö golyó utáni golyó pedig az órát.
Előzmény: Stunt62510 (15104)
papugaja Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15108
A Poljotok hátulján a sorozatszám első két tagja a gyártási év?
pl: 914227 =1991?
alexandrosz Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15107
Jah, elnéztem :)
Az otium valóban inkább érdekes, mint hasznos, szvsz.
Előzmény: Stunt62510 (15106)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15106
Nem ez volt a kérdés, hanem a mutató nélküli.
Ez egyértelmű :-) de azért lassabb leolvasni, nem?
Megszokás kérdése?
Előzmény: alexandrosz (15105)
alexandrosz Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15105
9:39:59?
;)
Előzmény: Stunt62510 (15104)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15104
ÁÁÁ, nem, nekem ezek nem. Nekem mutatók kellenek! A mattított tok kidolgozása azonban megnyerő, jó lenne megérinteni...
Egyébként mennyi itt az idő? 11:34? Vagyhogyisvanez?

Az egymutatós szép, ha még lenne egy mutatója (és még egy)akkor lenne az igazi.

Előzmény: sukosdg (15100)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15103
Mostani kedvencem!


Miért kell sok mutató?

Murmuro Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15102
Kedves potyoro,

tiltakozom, nem én csináltam. Apu (Mechanikus) teljesen egyedül csinálta, sőt még annak idején az alapokra Ő tanított meg. Én szeretem a kicsit "designosabb" honlapokat, Apué nekem túl puritán - de a célnak valóban megfelel, és a fotók valóban jók.

Amúgy ez az IWC itt pár hozzászólással az enyém alatt, gyönyörű...

De az én kedvenceim akkor is a Blancpain Villeret (Ref. 4053-1542-55 és Ref. 6222-1542-55), a Breguet Regulateur, a BVLGARI - Bvlgari Platine, BVLGARI Toubillon, a Chronoswiss Kairos Lady Diamonds, a Girard Perregaux Tourbillon Automatique, a Jaeger-Lecoultre Master Ultra-Thin, a Longines La Grande Classic (L4.209.4.72.6), a Rado Cerix, a Tissot T3 Rhodium Index, és a Vacheron Constantin Les Essentielles Patrimony.

Üdv! :o)

Előzmény: Törölt nick (15089)
irninehez Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15101
ÖCCSE: mél ment, de az AXELERO-s cím nem muzsikált, esetleg az ASTRAZENECA...
Előzmény: öccse (15082)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15100
Stunt62510
Pedig ezek sem rosszak.... (bocsi a nagy képért, csak érdemes nagyban nézegetni)


Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15099
Én nem veszek olyan órát, amin nincs perc beosztás.
Nekem azok gagyik. Tudom, hogy van kivétel, mint pl. ez az IWC, de akkor is, nekem azok a tömegdivat órák jutnak eszembe, ahol semmilyen beosztás nem volt/nincs.
Ja, és a percmutató hegye érjen hozzá, vagy közelítse meg a perc beosztást...
De hangsúlyozom, ezek az én szempontjaim.
Előzmény: Törölt nick (15098)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15098
Tehát mindössze azért dupla a pálcikázás a 12-nél, hogy ez legalább kiemelje a többi óraindikáció közül ? (Akkor eszerint erre jó a korona emblémázás is. :)

Egyébként nekem nagyon tetszenek az ilyenféle japános példányok :

Előzmény: te_o (15094)
irninehez Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15097
ÖCCSE persze, hogy a hangodról va szó... sorry!
Előzmény: öccse (15082)
irninehez Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15096
ÖCCSE + MECHANIKUS
Szia Öccse, jó a hongodat "látni", gratula az új órához. Már irigykedek a WatchFun-féle kirándulásotokra, de sajnos nállam most sűrü a program... Hallom, hogy "lefele-versenylicitbe" kerülök Mechanikusal, majd mi fizetünk neked, hogy elfogadd a "preci"-t, de én legalább elvinném a komphoz :-))) Egyébként is kell vagy 10 nap, hogy döntsek a 3 között.
MINDENKI: mi lett a B és B féle aukciónak a vége???
Előzmény: öccse (15082)
te_o Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15095
Stunt!
Ha jól sejtem, akkor a legfőbb dolog a szabályozó (értsd: billegő + hajszálrugó)pontossága. Breguet bácsi sem véletlenül kísérletezett a tourbillonnal. a másik: a mai kiváló motorrugók linearitása elég jól közelíti az ideálisat. A frekvencia leginkább a pozíciótól függ, mivel felhúzós óránál napi hordás mellett a rugóerő nemlinearitása elég jól ki tud egyenlítődni. automatánál ez el is hanyagolható. Ja igen, rosszab anyagoknál (nikkel ötvözetű billegők) a hőmérséklet is jól játszhat, de azért egy jobb szerkezetben ez sem túl jelentős. amit meg igazán szabályoznak egy kész órán, az a frekvencája. Ezt az órások gép segítségével teszik, én meg pl. csak megfigyeléssel tudom.
te_o
Előzmény: Stunt62510 (15084)
te_o Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15094
oyster!
Szerinted miért? Az óra ugye ált. kerek, a számlap is, ha hirtelen ránézel, vajon a sok pálcika között melyik a 11, 12, 1 ? amúgy a porcelán számlaposokon is jól mutat a piros 12.
A pálcikásak meg amúgy is olyan japánosok... :)
Előzmény: Törölt nick (15092)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15093
A tegnapi árverés végkimenetelét ismeritek ?
Előzmény: Törölt nick (15066)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15092
Némi kis érdeklődés :
Feltűnt, hogy az olyan órák esetében, ahol a számlapon az órákat rászerelt, pálcika formájú indikációk jelzik, igen sok esetben a 12-esnél egy dupla index található.
Ez vajon miért van így ???
Jazzman Creative Commons License 2003.09.26 0 0 15091
Sziasztok,
koszonom mindenkinek a javaslatokat es a maganba erkezo ajanlatokat. Sajna nem tudtam mindenkinek kulon valaszolni, mert ritkan kerulok most gephez.
WatchFun Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15090
Üdv topik,

honlapomon az Omega-szekció frissült! (A tar.hu weblapszerkesztője wacakol, úgyhogy a többi oldalt majd akkor frissítem, ha megjavul vagy sok-sok időm lesz).

öccse: dobj mailt a p126fun@freemail.hu címre, egy kirándulással összeköthetjük a dolgot.

WF

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15089
Persze, mert a lánya csinálta! :-))))
Előzmény: glashuette (15087)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15088
Köszönöm. Jól esik az elismerés, de javaslatokat is szívesen fogadok. :)
Előzmény: glashuette (15087)
glashuette Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15087
Mechanikus: Szenzációs a honlapod. Egyszerű, logikus, szép, és még fotók is jók. Gratulálok!
Előzmény: Mechanikus (15086)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15086
öccse
Természetesen Wostok Precision-ról van szó.
Honlapomon megnézheted:

http://www.makszy.priv.hu/watch/_watch.html

Előzmény: Mechanikus (15085)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15085
öccse

Elnézést, hogy belekotyogok, de nekem is van egy szép példányom, amitöl "profil-tisztítás" miatt fájó szívvel, de hajlandó vagyok megválni. Írj, ha érdekel.


Üdv,
Mechanikus

Előzmény: öccse (15082)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15084
Úgy gondolom a mechanikus órák pontatlansága 3 dologból adódik: a rugóerő nemlinearitásából, a szerkezet áttételhibájából és a frekvencia eltérésből. Ezek közül melyik a legproblémásabb? Gondolom a frekvencia is változik a rugóerő függvényében, de a kvázi lineáris szakaszban ez jól beállítható?
Előzmény: Törölt nick (15081)
öccse Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15083
APT!
Rég nem jártam a gyűjteményedben,látom sok szép példánnyal gyarapodott.Gratulálok!
Alkalomadtán elolvasom majd a szöveges részeket is.

Gvass!
Köszönöm az info-t,majd élek vele!

Watch Fun!
Mikor megyünk errefele vásározni?Szívesen látlak!

öccse Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15082
Üdv irninehez!
Látom szépen gyarapodsz,ha már olyan sok lesz a Wostok Precisionod,hogy odébb kell rugdosnod a szobában,szólj nekem légy szíves!:)
Vettem ma egy Revue Centenario-t,nagyon szép bronzozott,ütésbiztosítással ellátott,érdekes szabályzós óra.Ha egyszer módomban áll majd,igyekszem én is feltenni közszemlére.A számlapja egy kicsit kopottas.
Előzmény: irninehez (15079)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15081
Szerintem csak a kronométerek és az ezeknek megfelelő minőségű órák működnek kiegyenlítetten különböző helyzetekben, az átlag órák másképp járnak letéve, hordva, felhúzottságtól függően, hőmérséklettől függően, stb. De ha jól tudom, az óra frekvenciáját szokták mérni műszerrel.
Előzmény: Stunt62510 (15080)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15080
Uraim, ha a hajszálrugó kulccsal beszabályoznak egy órát, akkor valahogy mérhető a pontossága vagy meg kell várni egy adott teszt időszakot, mondjuk egy napot és leolvasni az eltérést a referencia (mondjuk egy olcsó Casio:-)) órához képest?
irninehez Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15079
OYSTER > Eddig még nem jutottam ki a Tangóra, hátha szombaton összejön (ha a Báró nem küldott már valakit érte)... Jelenleg egy további Wostok Precission Class-ban gyönyőrködök (most egy kromozott példány)! :-)))
Előzmény: Törölt nick (15077)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15078
oyster
Elment a dolog....
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15077
Báró, Irninehez !
A múltkor említett "2421 Uhren" könyvet végülis beszerezte-e már valamelyikőtök ? (Vélemények ?)
Előzmény: Törölt nick (14967)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15076
Nem arra gondoltam, hogy ezt a kiállítást támogatnám, hanem a galériát. Abban igazatok van, hogy a kiállítók ez esetben ezt már megtették...

(Poljot (Gravo) hirdetés van az új Autó-Motorban.)

Előzmény: te_o (15075)
te_o Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15075
Ez szerintem is inkább marketing kiállítás, a galériát szerintem a szervezők már támogatták. Viszont ha egy ilyenért fizetni kellene, én azon háborodnék fel (ti. ha egy reklámért még én fizetek - volt már rá példa...).
Előzmény: Törölt nick (15074)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15074
Azt hiszem megtérül majd nekik ez a kiállítás, hiszen ez óriási reklám is egyben.
Előzmény: Stunt62510 (15073)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 15073
Tudom, hogy van illetékesebb a topikban, már beszéltem is vele, azonban az az óra, amit keresek sajnos nincs raktáron. Gondolom Szfváron sincs, akkor biztos mondta volna... Elmennék érte bárhová, de Moszkva azért erős lenne...

Más. Tegnap megnéztem a Karton Galériában az órakiállítást. Mindenképpen érdemes elmenni, bár kicsit hiányosnak éreztem a feliratokat, sokkal jobb lett volna egy részletes leírás, bemutatás, történelem...stb. "Acél férfióra" felirat egy piacon jó, de itt nevetséges.
Miért nincs belépő, illetve miért nincs akkor (ha nincs belépő) valamilyen becsületkassza-belépő.
Mániám az ilyen és ehhez hasonló galériák támogatása, szívesen fizettem volna belépőt. Olyan naiv vagyok, azt gondolom arra fordítják majd a pénzt, ami előremozdítja az országot az ilyen B. B. óraárverésektől, kereskedelmi televíziózástól, rádiózástól és a növekvő igénytelenségből. Nagyon pesszimista vagyok.

Előzmény: robicsek (15072)
robicsek Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15072
Hát szerintem van itt a topicban olyan aki jobban ismeri a kinálatot abban a boltban:-)

Egyébként vannak Poljotok szép számmal.

Előzmény: Stunt62510 (15059)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15071
BÁRÓ: csak gratulálni tudok az árverésen való részvételedhez, kívánom hogy pénzed valóban jó helyre kerüljön! Tamás
Előzmény: A Báró (15070)
A Báró Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15070
Kedves Oyster!

Ez jellemzi társadalmunkat!

Valóban ha valaki rongyrázásra adja a fejét, illetve le akarja aratni a népszerüség babérjait, legalább tegye úgy, mint a miniszterelnők, vagy aki Raymond Weilt, vagy Dufeaut ajánl fel!!! (Vári Gyula, Zuschlag János ) Minden politikai fennhang nélkül!!!!!!!!!!!!!!!!

Más hozzá fűzni valóm nincs!

Előzmény: Törölt nick (15066)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15069
Órát sem az örököseimnek veszek.
Én sem áltatom magam azzal, hogy nekik vettem volna.
De azért azt nem bánnám, ha annakidején (remélem, minél később) a néhány darabom, ha a kezükbe kerül, akkor azért kivívná az Ő megbecsülésüket is. :-)
Előzmény: Stunt62510 (15058)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15068
Én: gátlástalanul perfekt technikai átrepülő fenomén. Még jó, hogy nem írtak több marhaságot.
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15067
Teljesen igazad van, nem mind arany, ami ketyeg! :-) Amúgy csak kb. harminc évre tervezek.
Előzmény: Törölt nick (15063)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15066
És ami a legérdekesebb : arra próbáltam vetemedni, hogy a híres-hírhedt óraárverés darabjait megnézegessem. Természstesen sikertelenül. Ugyanis felettébb méltatlan módon ezek a többnyire pimf, értéktelen cuccok hol másutt is lennének(?), mint az Iparművészeti Múzeum azon belső csarnokrészében, ahová csak teljes árú belépővel lehet bejutni. Namármost én amondó vagyok, hogy egy árverés kollekciója ne legyen csak belépődíj által megtekinthető ! Így aztán nem is szántam el magam arra, hogy zsebbe nyúljak. És kívánom, hogy esetleg licitáláskész emberek is hozzanak hasonló döntést ! Ez már nem jótékonykodás, hanem egyenesen LENYÚLÁS.

Bosszúból pedig elhoztam egy árverési katalógust (aminek léte az előzőekkel szemben némi mentség). Ebben a katalógusban legalább értékelhatőek a képek, és többségében kisilabizálhatóak a márkanevek is (már ahol egyáltalán érdemes).

Némi személyes véleményem az, hogy a legtöbben ezt az aukciót gagyi felajlánlásuk mellett még a kivagyiságukra is ki akarták használni (amikoris igen sokan misztikus helyekre való utazgatásaikat, vagy jól csengő kapcsolataikat emlegették fel ennek ürügyén).

Az első és legelrettentőbb példa :

A kép ugyan nem adja ki a részleteket, de ez egy "Nestler" nevű nagyon-nagyon mezei Submariner fazonutánérzés. Ahol a forgatható lünetta a GMT Master-hez hasonlóan 24 órás beosztású. DE ! Nincs 24 órás mutatója ! Tehát az egész külcsín egy par@sztvakítás !
És minderről az alábbi szöveggel : "A felajánlott órával nagyon messze, Thaiföldre utaztam, s az ottani tengerben búvárkodtam vele."
Hihetetlen az az aránytalanság, ami az út értéke, és az ott igénybeveendő személyes felszereltség között mutatkozik !?!

És ez (mégha szerényebb mértékben is, de) a legtöbb egyéb felajánlónál is így van.

...

Vagy az, ahogy a licitálókat, felajánlókat kutyába sem veszik :

"Végig hordtam a Torgyán Józseffel kapcsolatos demonstrációk alatt. A miniszter leváltásának estéjén az Alkotmány utcában vártuk a híreket, és akkor azt mondtam: ha ma este leváltják, akkor én ezt az órát többet nem hordom, és megállítom. Sikerült is megállítani, mégpedig úgy, hogy a földhöz vágtam. A teteje egy kicsit lerepült, de azért még lehet, hogy működik."
Tehát sikerült egy hulladéktól megválni a nemes ügy címszava alatt...

...

A másfél millióra fekúszó ORIENT meg már csak hab a tortán !

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15065
Miért pont a gyűjteményben nézegetnéd a JLC-t ? Csuklón jobb, nem ?!?
Előzmény: sukosdg (15051)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15064
A "fenomén" alatt jelen esetben mi értendő ? Szerénytelen személyem fenomenális jelleme ?!?

;-)

Esetleg intézkedjem új nick felől ?
Előzmény: sukosdg (15057)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15063
Az említetteket én már igenis az igényesebb darabok közé sorolom. El is várnám bármelyiktől a hosszan tartó megbízhatóságot.

Ami viszont mechanikus létére az ellenszenvemet vívta ki, az a pld. Ruhla-féle, meg sok egyéb gyártó által előállított szinte kőmentes, ócska gátszerkezetű, vagy ütésbiztosítatlan, pontatlan órák. És ezek fel-felbukkanása óta mondom azt, hogy egy órát a mechanikus volta alapján még nem lenne szabad túlértékelni...

Előzmény: Törölt nick (15056)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15062
hi,
"Sajnos előfizetőként sem kaptam még ÓM-t,így nem tudok értékelni.Legfeljebb a Postát! "

elofizetoi reklamaciok:
direxmedia@mailstation.hu

vagy telefon: 260-11-48

Előzmény: öccse (15052)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15061
Eggyel jobb, mint a kifordított átrepülő, szerintem. :-))
Előzmény: smp (15060)
smp Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15060
a sukosdg lista alapján perfekt technikájú gátlástalan szerető az ételestílus besorolásom:)

amúgy a kifejezetten szolid omega miért gátlástalan?

Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15059
Egy kicsit részletesebb beszámolót megköszönné(n)k!
Poljot modellek?
Előzmény: robicsek (15053)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 15058
"Remélem az alapminőségű automata Atlanticom, és a jó drága Omega kvarcórám is kiszolgálnak engem a hátralévő években."

Nézd, ha 90 felett vagy, elég lett volna egy Swatch is, az is jól bírja. :-))

Egyébként definiálni kellene, hogy mi a hosszú idő, mert nekem van ócska, filléres analóg kvarcvezérelt órám (Chateau), ami 12 éves és hibátlan. Nekem, ha egy óra elmegy (karbantartással) húsz évet az már bőven jó.

(Én könnyűszerkezetes házban lakom, többen szokták kérdezni, hogy most jó, meg szép, de mi lesz 50 év múlva??? Őszintén érdekel ez engem? Velem mi lesz 50 év múlva?? Órát sem az örököseimnek veszek.)

Előzmény: Törölt nick (15056)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15057
A minap hoztam a "sógór"októl egy Ecoonova Lifestyle magazint amiben az órákat "életstilus" alapján az alábbi módon sorolták.

1.Rolex Oyster (fenomén)
2.Jaeger Reverso (kifordított)
3.IWC (perfekt technika)
4.Breitling (az átrepülő)
5.Omega (gátlástalan)
6.Chopard (verkalapító)
7.Cartier (szerető)
8.Bulgari (markáns páros női-férfi)

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15056
Nem tudo, egy Cornavin igényes óra-e, de kis hazánkban még mindíg jelentős mennyiség ketyeg belőle. Remélem az alapminőségű automata Atlanticom, és a jó drága Omega kvarcórám is kiszolgálnak engem a hátralévő években. /évtizedekben?/
Előzmény: Törölt nick (15049)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15055
Sandor12

Várom hívásodat, vegy e-mail-edet MMII dobos fotózás ügyben.

Üdv,
Mechanikus

Előzmény: sandor12 (14913)
WatchFun Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15054
Üdv topik,

Bocsánatot kérek mindenkitől az OFF-ért előre is, szóval: kérem, jelentkezzen, aki honlaptervezésben jártas és egy kiemelten közhasznú szervezetet egy nem túl bonyolult honlap megtervezésével támogatni tudna! Aki tud segíteni, mailban a p126fun@freemail.hu címen jelentkezzen és a részletekkel visszahívom napközben.

Mégegyszer bocsánat az OFF-ért!

WF

robicsek Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15053
Ma bekukkantottam a fehérvári óraszalonba, teccik :-)

Majd veszek is:-), ezt ma kihagytam.

öccse Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15052
Üdv mindenkinek!
Végre sikerült ismét gép közelébe kerülnöm és olvashatom a topicot.Ez még nem a végleges PC,nincs is címem,de ami késik,nem múlik.örömmel látom régi kedves ismerősök nevét és olvasom változatlan stílusban íródott hozzászólásaikat.

MMII-mikor kell befizetni a végső összeget?

Sajnos előfizetőként sem kaptam még ÓM-t,így nem tudok értékelni.Legfeljebb a Postát!

Az elmúlt időszakban sikerült egy pár szép darabra szert tennem:egy szögletes,acéltokos Longines,egy Omega Geneve automata és egy kalapácsautomata Tourist szerkezetes,acéltokos óra.A Longines-nak eredeti az üvege,a koronája,a bőrszíjon a csat és a doboza is.

sandor12!
nem tudok neked e-mailt küldeni,hogy juttathatom el hozzád az adataimat?telefonszámom:30/5005098

Ezentúl igyekszem legalább heti rendszerességgel jelentkezni.

sukosdg Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15051
Sőt a Rolex,Patek,Jaeger kvarcait elnézegetném a gyűjteményemben! :))
WatchFun Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15050
Üdv topik,

oyster: persze, hogy ideolvasok! Minden nap benézek, van hogy többször is.
A kőszámlap még mindig félkész, nem volt túl sok időm számlapot tervezni, meg pénzem sem lett volna rá.
A kőcsiszoló emberrel anno megvitattuk részletesen a dolgot, a végeredmény az lett, hogy körülbelül 0.6mm az a határ, amit egy jobb kőből (pl. ónix) ki lehet hozni. Ha nem elég tömör a színe (pl. achátok), a vékony lap átlátszhat, a látszólag fekete 0.63mm vastag ónixlapom is fény felé tartva már kissé átlátszó, ezt egy kevésbé színezett kő még jobban "hozza". Jelenleg ott tart az ügy, hogy megvan a werk (szkelettált és aranyozott Molnija), a számlap kőből ki van csiszolva (ónix), a számlapra kellene csináltatni egy ezüstlemezt áttört mintával - esetleg aranyozva -(ezt nem nagyon volt még időm tervezni, kb. 40%-os a készültségi foka), az üvegrámát és a jelenlegi hátlap helyére pattanó rámát legyártatni ezüstből és üveget vágatni bele és készen is lenne.
A kőszámlap anyagi vonzata: a kőcsiszoló ember azt mondta, a kő ingyen van, csak a csiszolásért kér pénzt (hehe), a számlapot 19.000-ért csiszolta. Megjegyzem, elég nagy darab kő is kellett hozzá, és az ónix nem olcsó dolog. Egy női karóra számlapja gyanítom 10e alatt lenne, főleg ha centrálmásodperces és elég egy lyukat fúrni a kőbe, meg az anyag is kisebb ami kell hozzá. Sajnos minden drága, ami egyedi és kézzel készül.

WatchFun

Előzmény: Törölt nick (15034)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15049
"ennek a kategóriának a tagjai nem több évtizedre készülnek sehol a világon. Arra valóban a mechanikus órák lettek kitalálva."
Mint a 14993-ban is próbáltam utalni rá, szerintem ez nem általánosan igaz a mechanikus darabokra sem. Én inkább úgy mondanám, hogy Arra valóban a mechanikus órák igényesebb példányai lettek kitalálva.

Tehát elérhető árfekvésben én továbbra is el tudom képzelni a kvarc órák javaslatát. (Mindamellett, hogy nekem egyáltalán nincs ilyenem. :)

Előzmény: Törölt nick (15047)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15048
Sajnos ezt nem tudjuk, csak ha levennénk egynek a hátlapját és kicsit jobban megnéznénk... 45e Ft-ért sajnos nem várhatunk csodákat. Ha azonban ezzel tisztában van az ember, nincsenek irreális elvárásai egy relatíve olcsó, kommersz órától azért sok-sok évig megbízható órája van. Mint egy Suzuki Swift. Itt egy kicsit primitív, ott egy kicsit igénytelen, de megbízható. Van akinek ennyi pontosan elég és ezt nem pejoratíve mondom.
Előzmény: Törölt nick (15047)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15047
Való igaz, a Casio-Oceanus sorozata tényleg mutatós példányokból áll /márakinek ez tetszik, pl. nekem/, a kronográf 45ezer Forint körül van, a hasonló svájci kvarcok 60-120ezerért kaphatóak. De vajh' ezekben a japán órában is többköves a szerkezet,mint a svájciakban, vagy javíthatatlan műanyag? Igaz, hogy ennek a kategóriának a tagjai nem több évtizedre készülnek sehol a világon. Arra valóban a mechanikus órák lettek kitalálva.
Előzmény: Stunt62510 (15044)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15046
Öreganyád!
Előzmény: Stunt62510 (15037)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15045
MMII

Lehetne esetleg jobbkezest is csinálni??

Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15044
Jazzman, szerintem itt nézz körül: www.timecenter.hu
Itt találsz igényesebb kronográfokat a kommersz kategóriából, vess egy pillantást a Casio presztizs sorozatára, az Oceanus-ra. Vagy a Citizenekre.
Almát az almával kell összehasonlítani, ezek a maguk kategóriájában a dobogón vannak, kicsivel a Seiko alatt, de árban jobbak.
Hogy autós hasonlattal éljek, nem szabad összehasonlítani egy Honda NSX-et (japáni kronográfok) egy Aston Martin-nal (svájci kronográfok).
Előzmény: Jazzman (15042)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15043
Egyáltalán nem gagyi !
Inkább arról van szó, hogy az itt egybegyűltek úgy látják a világot óraüvegen keresztül, hogy az órák igazi képviselőinek a mechanikus szerkezeteket tekintik. Ennek több oka is van. Egyrészt ezek nyilvánvalóan hosszabb élettertamúak megfelelő konstrukció és megfelelő karbantartás mellett, míg a kvarcóra technológiailag is igen hamar avultatik, illetve néhány év (évtized) elteltével meglehet, hogy szervízelhetetlenné lesz. Ez átlagos felhasználó számára nem egy kardinális probléma.
Másrészt pedig a mechanikus órát sokat érzelmi kötődéssel is tekintjük, ugyanis a napi tevékenységünket (felhúzás, lóbálás, járáseltérés figyelése, beállítgatások) hálálja meg a közel pontos idő tudtával. És minél többet foglalkozunk vele, annál jobban sikerül megközelítenünk a pontos időt. Mivel a kvarc alapból hozza a pontosságát, és ezért semmit nem kell tenni, ezért tartják néhányan "lelketlen" masinának.

DE ! Az eluralkodni látszó nézettel (miszerint lettlégyen az bármilyen mechanikus óra, de ha már ilyen, akkor mindenképp jobbnak tekintik egyesek a kvarcnál) ellentétben én amondó vagyok, hogy nem szabad így általánosítanunk. Tehát nem érdemes egy teljesen hétköznapi órát csak azért túlértékelni, mert mechanikus szerkezete van. Könnyen lehet ez egy gagyi, amit csak a hobbysta ködön keresztül látunk jobbnak, mint amilyen ócska valójában is.
És ekkor összehasonlíthattalanul jobb választás lehet egy hasonló árfekvésű kvarc óra...

Előzmény: Jazzman (15042)
Jazzman Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15042
Koszonom szepen a sok ajanlatot.
Tegnap is nezegettem a kirakatokat, en is ugy lattam, hogy 30-50 ezertol folfele kezdodnek a normalisabb chronok.
Gondoldom, eleg nagy szoras van az ar/teljesitmeny aranyban.

Meg tudnatok mondani, mire kell/erdemes odafigyelni vasarlaskor?

Es meg egy lama kerdes: miert gagyi a kvarc (az analog, mutatos kvarcra gondolok, nem a digitalisra)?

Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15041
Ha már katonaság...én 1989-ben lettem elvtársból bajtárs, az alapkiképzést Bp-en kaptuk és esténként kiszöktünk a Körútra, ahol a Casio bolt kirakatán volt egy szerkezet, amihez a DataBank-os Casio (most is megvan, HIBÁTLAN!)hátlapját hozzányomva kiírta egy piros LED kijelző a havi pontatlanságát mp-ben számolva. Mentünk vissza a körletbe, elő a készletet és belül egy trimmer poti szerű csavaron állítgatva ezt egészen tudtuk csökkenteni úgy, hogy most az öreg DataBankos órám (DB55W) egy hónap alatt alig 2, azaz kettő másodpercet késik. Nem tudom, hogy ezt ki találta ki, van-e másik quartz órán is ilyen lehetőség, de én nem hittem benne, aztán mégis működik. Borzasztó finoman kell állítani, szinte meg sem kell mozdítani a csavart és 3-5 mp-cel már el is állítottuk... Ez a 2 mp-es beállításhoz úgy 50-60-szor szedtük le a hátlapot, ahol a csavarok simán a műanyag tokba vannak behajtva.
Ehhez az órához most egy gyári műanyag szíj pontosan duplájába kerül, mint anno az óra maga.
Gyűjteményem részét képezi.
Előzmény: Törölt nick (15039)
markoiii Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15040
Szerény véleményem szerint egy átlagos Brejtlinget kenterbe ver.
Tudnak ezek a jappániak, hiába no, ők is az Orionról gyüttek... :)
Előzmény: Törölt nick (15036)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15039
Ha már történet kapcsolandó egy-egy órához, akkor néhány felajánlóéhoz képest akár nekünk is akadnak komolyabb eseményeink óráinkkal kapcsolatosan. Nekem például egy régi Swatch bizonyított kőkeményen azzal, hogy anno a katonáság viszontagságait oly módon teljesítette, hogy bevonuláskor felcsatoltam, majd leszereléskor vettem le a kezemről (eközben csak kimenők alatt esténként volt félretéve, bent azonban állandó nyúzás alatt állt - éjjel, nappal, szárazon, mosdóban, konyhán, lőtéren, stb.)
És ez a példány most a Swatch-ok legméltóbb helyén tanyázik, azaz a POEN alagsori gyűjteményében vegyült el.
Előzmény: Stunt62510 (15008)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15038
Rogergerro ! Egy mail-t indítottam Feléd, az oldaladon elérhető két e-mail címre együttesen. Egyikről már sajnos visszajött a kézbesíthetetlenségi értesítés. Ha a másik úton sem ér el, megtennéd, hogy eljuttatod hozzám az érvényes elérhetőségedet ?
Előzmény: rogergerro (15021)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15037
Ne vicceljetek, ez egy offtopic rizskályha, gagyi spiáter! :-)) Japan mov't assembled in China
Előzmény: Törölt nick (15036)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15036
Húha! Ezt én is elbírnám! ;-)
Előzmény: MM68 (15035)
MM68 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15035
Gyárt ám! Pl. ezt szívesen elnézegetném a csuklómon (Flight Master Automatic), de sajnos az 1980 USD-s ár ezt nem teszi lehetövé:
http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=44
Előzmény: Törölt nick (15031)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15034
Watchfun !
(Ha még ideolvasol...)

Egyszer, korábban olvastam soraidat egy kőszámlapról. Meddig lehetett ezügyben eljutni ? Sikerül-e megvalósítani ? (És miképp ?)

Mivel érdekelne az ügy, így szívesen fogadnám válaszod (akár magánlevél útján is).

Köszönettel :

oyster
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15033
A Q and Q védelmében:

Órás barátom tapasztalata (aki nem egy előkelő környéken dolgozik és rengeteg kvarcórát is javít) szerint a Q and Q - k messze kimagaslanak a noname órák közül.

Ez persze csak érdekesség, nem szívesen viselném a márkát.

te_o Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15032
Várjunk csak!
Jazzman! Ráléptél az útra, h. jó órád legyen! A hozzáállásra gondolok. Körülnézhetsz itt is.
Ja, és másra ne hallgass, csak magadra. Az ember amúgy is többet érdemel legalább saját magától, h. gagyit hordjon. Éppen elég a mai selejtes dobd el vegyél újat értékrend az élet egyéb területein (autó, elektronika, stb). De készülj fel: anyagilag nehezen lesz alátámasztható a dolog...
te_o
Előzmény: Jazzman (15019)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15031
Sajna kvarc, egy ilyen automata 100ezer fölött lenne, nem is tudom gyárt-e a Seiko manapság automata kronográfot, vagy csak autokvarcot?
Előzmény: markoiii (15029)
joecoe Creative Commons License 2003.09.23 0 0 15030
Valóban az , de ne legyünk ennyire szigorúak, Bochkor-Rolexeket várt, ezt kapta, sajnos az un. "politikai elitünk" ezen szinten áll. Ami a legborzasztóbb jól is érzik magukat ezen helyen, egy kis melverés féltéglával, közben majdmeg hasad a szivük magukért, hogy milyen rendesek voltak megint, végülis adtak,/amit kaptak valamikor!/.Várjunk csak,kezdem elbizonytalanodni,ezen képviselők , miniszterek /szolgák/ mögött tömegek állnak akik megvállasztották őket , lehet , hogy nagyjaink ilyer mértékben tüdnak azonosulni velünk, mértnem kiált fel a kisember-Rolex-et, Omegát akarunk,nincsenek igényeink, szerintem vannak,csak már berekedtünk a sok ordítástól. Még nincs vége,közbeszerzési pályázat márkás órák vásárlására,hmmm, minek ,talán hogy megtudjanak jelenni egy nemzetközi tárgyaláson,ja ahoz még egy pár cipő is kéne,/mivel az autó nem férel a előtérben jó lenne/, kész ráfizetés.Mire jó egy márkás óra ,az asztal billegését a multkori pályázaton vásárolt laptopokkal megoldottuk.Hát igen.Szerintem az aukciós oldal képei tökéletesek/jobb ha nem látjuk az órákat/,a digi ébresztőre nekem is fáj a fogam,bele gravíroztattnám a felajánló nevét és amikor ránéznek a polcon reggelente jóeső érzés töltene el, érdemes élnem , van akitől én is külömb vagyok /ez nem minőség jelző volt/.Egyszer kaptam köszönő levelet egy adományért, pedig nem vártam,szerintem igy kéne eljárni most is ,aki tud adjon,és ha nagyon gagyi a felajánlott óra nem kell átvenni.
Előzmény: Gilbert (14987)
markoiii Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15029
Kirakatba' láttam, azt ott állt, nem láttam, hogy' jár...
Kvárcnák tűnik.
markoiii Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15028

Ihun e!
http://www.bluenile.com/product_details.asp?oid=4492

De lehet, hogy kvárc...

50e. körül van...

Előzmény: Törölt nick (15027)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15027
50 ezer pénzért mechanikus, nem kvarc Seiko kronográf? Na ne má'!
Előzmény: markoiii (15026)
markoiii Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15026
Jazzman:
Minap láttam egy ótómata (lehet, hogy nem, de nem is kvárc) ébresztős Seiko kronográfot, úgy emlékszem, 50e. alatt vót az árja... Ez v.mi új modell..., vagy nem.
Ha má' kvárc, akkó' meg Swatch, vannak mindenféle kronográfjaik. Nekem is van egy, azzal járok wc-re... (Ezt most nem pejoratíve mondtam...)

Uraim!
Hó' van az órakiállítás? Nem találom a cetlit, amire fölírtam..., azt' e'mennék mán megnézni a szép londzsinokat...

APT Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15025
Stunt62510: A Casiot én Seiko/Citizen relációban minősítettem, a japán órák amúgy egyértelműen nem gagyik, a spiáter például manapság ismeretlen náluk. De a 4500Ft-os, valahol kínában "összeihlett" full-műanyag Casio LCD órák megfelelőit nem találod meg a Seikonál, ők igényesebbek (sőt, a Seiko komolyabb Kinetic és mechanikus óráit a nemzetközi szaksajtó is egyértelműen a felső-középkategóriás svájciakkal egyenrangú konstrukcióknak tartja). Másrészt ezek a Casiok tudják az, amit igérnek, valóban vízállóak, megbízhatóak, jó pár elemcserét végigélnek (pedig általában nagyobbacska CR lítiumokat tesznek beléjük, amelyek évekig elfutnak), ellentétben a csak elvileg tartós és vízálló filléres Q&Q és noname kínai vacakokkal. És hegymászáshoz v. siklóernyőzéshez én sem átallok ilyen Casiot felvenni, sokat kibír, használható és nem kár érte. De szerintem Jazzman valóban "igazi" órát keres, és egy acéltokos Poljot kronó inkább ilyen, mint egy szép G-Shock (és egy órának valóban ketyegnie kell)...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Stunt62510 (15023)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15024
gvass

Erröl nem a szerkesztöség tehet, de mint elöfizetö, még nem kaptam meg.

Véleményemre számíthatsz. Amint az Armbanduhren év órája választása kapcsán említettem a francia "szaklapok" tanulmányozása bennem javította az ÓM megítélését. Lássuk mit hoz a legújabb szám.

Üdv

Előzmény: gvass1 (15013)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15023
APT, alapjában egyetértek veled, de azért egy kicsit túlzol a Casio és társaik gyenge kivitelét illetően. A Casio relative olcsó Oceanus sorozata szép (értsd: jó kidolgozású, jó anyagminőségű acél) óratokot takar, messze nem spiáter. Nekem is van egy Casio Edifice (EF200) 200m-es, koronazáras "búvárórám", szép kidolgozású, tetején mattított acéltok, oldalt fényesen csillogó. Kidolgozása tényleg meggyőző.
Az automata és húzós órák nekem rendre megfekszenek terepkerékpározás és motokrosszozás közben de ez (valamint az LCD-s quartz órák) bírják. Talán bírná egy Rolex is, de ki merné kipróbálni?
Szerintem Poljot vonalon kell szétnézni és az igazi óra ketyeg és nem elemes... :-)
Előzmény: APT (15022)
APT Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15022
Gvass: Ígérem, amint megkapom a lapot, a tőlem megszokott, epébe mártott tollal véleményezem! ;))) (Amúgy nagyon tetszik, hogy végre van visszacsatolás, ebből csak jó sülhet ki!)

Jazzman: Sajnos az illúzió, hogy 5-10eFt-ért jó, szép, tartós és megbízható órát kapsz. A Q&Q-k, Timexek etc.. ugyan használható és sokszor újonnan egész tetszetős darabok, de a silány, általában spiáter, jobb esetben bevont műanyag tok, a lehelletnyi felületbevonás és a műanyag csapágyakban dolgozó, kő nélküli óraművek egyértelműen rövid életű divatórákat takarnak, ezeket az órákat tulajdonképpen az elem lemerüléséig terjedő élettartamra méretezik. Jellemzően már egy heti hordás után igen viseltesek, és pár év alatt akár kilyukadásig kophat a tok. Tényleg aránylag tartós és elfogadható minőségű órát 30-50eFt közötti összeg körül lehet már kapni (jobb japánok, főleg Seiko és Citizen, a Casio inkább tömegáru, de nézz szét pl: a www.delbana.hu lapon, v. az orosz órák között). Csakugyan életre szóló, minőségi darabok mindenképpen inkább hatszámjegyű összegektől kezdődnek. Antik vonalon kaphatsz jó órát elfogadható(bb) áron, ha meg tudsz alkudni a régebbi órák jellemzően rosszabb strapabírásával (persze tisztelet a kivételeknek). Ami viszont a Q&Q kategóriáról nem mondható el: a minőségi órák őrzik az értéküket, tehát lehet, hogy szörnyű pénzkidobásnak tűnik venni mondjuk másodkézből 400 ezerért egy harmincéves, bár újszerű Rolexet (v. IWC-t, Omegát stb..), de ha pénzszűkében vagy, akkor valószínűleg bármikor el is tudod adni ennyiért, sőt még nyerhetsz is rajta, közben pedig volt egy szép órád. Így nézve ez nem is olyan rossz üzlet!

(Esetleg az alanti gyűjteményemben is szétnézhetsz, legalább tájékozódni jó lehet.)

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Jazzman (15015)
rogergerro Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15021
Jazzman: Én a kvarc Citizen helyett ajánlom az én kvarc Bulova chronomat! ;-))) Hátha megtetszik!
Üdv,
Gerro - Honlap
Előzmény: Jazzman (15019)
Jazzman Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15020
Na igen. Megnéztem most a Citizen honlapját, a Blue Angels Skyhawk meg is tetszett. De nekem ez a maga szerény 300 fontos árával is elég drága.
Előzmény: te_o (15018)
Jazzman Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15019
Hát, azt még nem tudom, hogy mennyit szánok rá. Fel akarom mérni a választékot, meg hozzá az árakat, aztán majd eldöntöm, hogy vérző szívvel kiadok-e rá egy - számomra - kalap pénzt, vagy szomorúan lemondok arról az örömről, hogy egy igazán szép órám legyen.

Általában a családban és a barátok között az a vélekedés, hogy 2500 forintos Q&Q órát kell venni, mert abból egy élet alatt nem lehet annyit elhasználni, hogy egy jobb óra árának a töredékét kitegye, az időt pedig pont úgy tudják mutatni, mint a jóval drágább társaik.
Ebben nekik valószínűleg igazuk van, másfelől viszont nekem az a véleményem, hogy az óra a férfi egyetlen ékszere, mégpedig egy olyan ékszer, ami nagyon sokat elárul a viselőjéről.

Namármost eközött a két álláspont között ingadozom, azaz itt kellene valami kompromisszumos megoldást találni.

Előzmény: te_o (15018)
te_o Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15018
Mennyit szánsz rá? Kvarc v. mechanikus? Mindenképpen legyen rajta stopper?
(Sejtésem szerint egy kvarc Citizen stopperes lenne neked a jó választás)
Előzmény: Jazzman (15015)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15017
Tissot-Certina-Citizen-Seiko-stb.
Előzmény: Jazzman (15015)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15016
Szia!

Nem érzem magam megszólítva, de javaslom, nézd meg a Tissot honlapját (www.tissot.ch). Ha ott nem is találsz pont olyat, ami megfelel, könnyebben be lehet azonosítani, hogy milyen jellegű órát szeretnél.

Előzmény: Jazzman (15015)
Jazzman Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15015

Kedves óraguruk,

nem volt időm beleolvasni a topicba, éppen ezért lehet, hogy meg fogtok lincselni. Tanácsot szeretnék kérni ugyanis, de attól tartok, néhány nagyságrenddel lejjebb, mint amilyen árakban az órarajongók gondolkodni szoktak. Nem is feltétlen svájci óra érdekelne, viszont láttam, hogy ez a legnagyobb órás topic, gondoltam, hol máshol érdemes próbálkoznom, ha itt nem.

Szóval régi vágyam egy szép karóra. Eddig egy noname órám volt, de 6 évi működés után alighanem végleg bemondta az unalmast. Újonnan nekem ez is nagyon tetszett, más kérdés, hogy tényleg gyorsan elhasználódott, és mindegyik órás csak legyintett rá, épp hogy csak le nem köpte, amikor elemcserére vittem. A márkája TITÁN volt (igen, így, ékezetes á-val - gagyi másolata valaminek? Vagy tényleg létezik ilyen márka?), s a számlapon (római számok, érdekesség, hogy IV helyett IIII, IX helyett VIIII volt rajta) 4 kisebb műszer is elhelyezkedett. Az én ízlésemnek nagyon megfelelt, és valami ilyesmit keresnék most is.

Ami igazán tetszik, az a Breitlingnek néhány modellje (pl. a B-2 vagy a Navitimer Breitling Fighters), de az árakat nem igazán mertem megtudakolni, gyanítom, hogy magasan az anyagi lehetőségeim felett állnak.
Kérdésem az, hogy tudnátok-e ajánlani olyan márkákat, modelleket, melyek hasonlóak az említettekhez (aprólékos kidolgozottság, több műszer 'pluszban', esetleg repüléshez kihasználható egyéb funkciók, lapos (vagy legalábbis nem bumfordi) kivitelezés, akár öltönyhöz is vállalható elegancia), de lehetőség szerint nem olyan drágán, ahogy a nagy márkák adják az óráikat.
Azaz: szép órát szeretnék minél olcsóbban. Nekem nem lényeges a márka, nem lényeges, hogy svájci legyen; ha megbízhatónak minősítitek, szép, és nem túl drága (tudom, ez relatív!), akkor megveszem.

Előre is köszönök minden tanácsot.

te_o Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15014
gvass!
Az értékelést én hétvége után biztosan megteszem, szerintem erre jó lesz az ÓM topic.
Addig is: az ez előtti legutóbbi részek nekem tetszettek azon a téren, h. a képek mérete és a lényegi részeket mutató voltuk sokat javult az elmúltakhoz mérve. És szerintem a mi észrevételeinket is beépítettétek. Az ismertetők rövidkék, és néha éppen a kifogásolt részeket nem mutatták (pl. naptármechanika). De nem rossz az irány, kíváncsian várom a mostanit.
Nyilván voltak itt ellentétes vélemények a topicon, de az utóbbi hónapokban javulást mutatott az ÓM az év elejéhez mérten.
SZVSZ!!!
te_o
Előzmény: gvass1 (15013)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15013
hi,
Megjelent az uj, immar 25. Ora Magazin, egy Muhle oraval a cimlapon. (elofizetoknel mar asszem ott van, ujsagarusnal meg a napokban varhato)

Az olvasoi velemeny visszacsatolas erdekeben kerhetnek egy olyant, hogy a topictagok ertekeljek a cikkeket 1-10-es skalan? (minel tobb pont, annal jobbnak ertekelt az adott cikk)

Aki veszi a faradtsagot, az irhat egy rovid +/- ertekelest a cikkrol (tul rovid/hosszu, erdekes/erdektelen a termek/tema stb.)

Szoval a cikkek:
- Friss Hirek
- Muhle Glashutte SA cegtortenet
- Marka es presztizs
- Mennyi az Ido?
- Hires Ember Oraja
- Dugena-teszt.
- Roamer-t.
- Dufeau-t.
- IWC-t.
- Certina-t.
- Oris-t.

Udv es elore koszi a valaszokat!

SPOO Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15012
Tisztelt Gyűjtőtársak !

Eladó órák :
- Omega 14K, 30-as évek, "bronz" szerkezet, érdekes fül, belső peremnél jelzett eredeti korona, 36 mm átmérő,felújított szép: 150.000 Ft
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

- IWC, C 89, 18K, kiváló állapot, cseppfül, 1956 eredeti csak plexi csere történt (fotó plexicsere előtti) 280.000 Ft
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Ajánlatotokat várom emailben : emuemu@freemail.hu

üdv SPO

Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15011
Ez elvi kérdés. Az óra tényleg nem tehet semmiről.
Előzmény: Törölt nick (15009)
IWC-FAN Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15010
Óralicit.

Nem akarom védeni a képviselőket - többségük nem is érdemli meg -, de ebben az esetben nem az a döntő, hogy milyen szerkezetet ajánlanak fel.

Tapasztalatom szerint az emberek nem szívesen válnak meg órájuktól, függetlenül annak értéke, vagy értéktelensége miatt, lévén, hogy személyes tárgyról van szó, amire naponta többször is ránéznek, emlék fűződik hozzá, stb...

Az átlagérték talán 10-20 ezer lehet, és azt gondolom, hogy egy-két kivétellel nincs is Rolexuk, IWC-jük stb., egyszerűen azért, mert nem óramániások.

Ugyanakkor minden elismerés a licitálóknak, akik valóban nem az óra értéke miatt hajtanak. Csak remélni lehet, hogy az árverés végén lesz valóságos vevő is...

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15009
Dehát az óra nem tehet semmiről! :-)
Előzmény: Stunt62510 (15008)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15008
M.P. óráját nem szeretném magaménak tudni még ha ő fizetne érte sem, de ez szubjektív.

Az a sok történet pedig objektív baromság, amiket odaírtak az óra leírása címszóhoz. "A Citizen órám kiharcolta, hogy ránézzek és közben elvágtam a kezem..."

Múltkor én meg nem vettem fel a Citizen órámat hanem másikat választottam és bosszúból ledobott a motorom és a kulcscsontomat törtem...

Olyan ez az egész, mint a Bumeráng, csapnivaló. (Dobnivaló?) Olcsó önreklám.

Előzmény: fekvőrendőr (15007)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15007
Tegnap A Báró még versenyben volt Medgyessy és Deutsch órájáért is, de messze van még a licit vége, addig még sok minden történhet.
Előzmény: Törölt nick (15006)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15006
Ezt így nem lehet igazán megtudni, mivel csak az utolsó licitálót írják ki, valamint olyan néven, amit a licitáló bemond, de BÁRÓ topiktársunk jó ízlésére vall, hogy Rózsa Endre:Mezőtúr című órájánál ő van feltüntetve. :-)))) M.P. órája jól elszaladt, a nekem tesző Dufeau is elérte üzleti árát. Hajrá Báró!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (15001)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15005
Szép! De vajon nem érdemes üveg mögött tartani az órákat? (Por)
Előzmény: Mechanikus (14996)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15004
Vajh' 1938-ban egy német tiszt kezén lehetett-e kerek tokozású, sík üvegezésű óra ? (Tegnap esti Indiana Jones film...)o:
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15003
Látom, a topic-kiállítás részlegesen már meg is v-alósult. ;-)
GRATULÁCIÓ !
Előzmény: Mechanikus (14996)
glashuette Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15002
Mechanikus: Bár szebb lenne egyetlen saját tervezésű óra egy funér polcon, de ne legyünk telhetetlenek :o)
Előzmény: Mechanikus (14996)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15001
Ki licitált közülünk ? - És melyik órára ?
Előzmény: fekvőrendőr (14993)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15000
Mutasd meg a malacokét is! :-))))
Előzmény: Mechanikus (14996)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.21 0 0 14999
Igenyes munka buszke lehetsz ra! Gratula!
Előzmény: Mechanikus (14996)
Sarkany Creative Commons License 2003.09.21 0 0 14998
Szép! :)
Előzmény: Mechanikus (14996)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 14997
www.kzm.hu
Előzmény: v.f.r (14995)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.21 0 0 14996
Hadd büszkélkedjek egy kicsit:
Elkészült saját tervezésü polcom óráim számára.
Óráim otthona
Üdv,
Mechanikus
v.f.r Creative Commons License 2003.09.21 0 0 14995
Hali !
A Breitling óráknak Magyarországon hivatalos márkaszervíze létezik ?

Kösz
V.f.r

sukosdg Creative Commons License 2003.09.20 0 0 14994
Én ezekért az órákért nem adnék semmit, mert a segítségnek vannak más lehetőségei. Az órák igénytelenek és szerintem jellemző a politikusokra! (én a mindennapos kultúra részének tekintem az órát) Akinek anyagi helyzete nem engedi annak elfogadható, hogy nem az óra az elsődleges személyes tárgya, de ők képviselnek minket pl. külföldön is, ahol ezekkel csak minket égetnek.
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.20 0 0 14993
Nézétek a licitet, van ott topic társ is! Hiába no, úrnak születni kell...
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.20 0 0 14992
Engem személy szerint nem érdekel, ki milyen órát hord, és nem is ez határozza meg az illetőt, inkább az bosszant, hogy egy ilyen árverésre micsoda gagyi, értéktelen darabokat ajánlottak fel. Biztos vagyok benne, hogy vanak otthon a fiókban érintetlen, értékesebb példányaik is! Igaz, amilyen tapasztalataim vannak egyes alapítványokkal kapcsolatban, én is meggondolnám hogy mit adok oda. De akkor már inkább semmit, minthogy égessem magam.
Előzmény: Mechanikus (14991)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.20 0 0 14991
Ne ítéljük meg a képviselöket, azért mert pontosan mutatják a magyar társadalom szerkezetét. (Egyéb okból való bírálatuk pedig nem tárgya ennek a kellemes, politika mentes topic-nak).

Biztosra veszem, hogy kis hazánkban nem több, mint 50 ezer órabarát van. Ez fél százalék. A parlament fél százaléka 2 fö. Szóval az arány bejött.
Nézzétek meg kollégáitok, barátaitok, az utcán járó emberek óráit...

Inkább hibáztatom a szervezöket, mert az órák leírásánál szinte soha nem szerepel még a márka sem! A fotók gyalázatosak, pedig egy webfejlesztö cég jegyzi a honlapot. Szóval ez nagyon amatör, hogy továbbra is visszafogott legyek.

tff Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14990
Eszméletlen. Ilyen gagyi órák... Pl Juhász Ferenc Citizten (polgár) márkájú órája :).
A képeken nem lehet megállapítani mindegyiknek a márkáját, bár feltételezem néhánynál hiába próbálkoznánk, mivel az utolsó kínai piacról vannak. Ja és a sztorik amiket írnak...
De azt azért érdemes megjegyezni, hogy valószínűleg nem ajánlják föl a milliós órákat ilyen dolgokra. Tehát nem feltétlenül ilyen igénytelenek.
drempee Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14989
Orosz - Poén
Előzmény: glashuette (14988)
glashuette Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14988
APT: Na és kié melyik?
Előzmény: APT (14986)
Gilbert Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14987
Ez tenyleg nevetseges! Atnezve az "arveres" - vagy inkabb atveres szo illene ra - kinalatat hallatlan merteku igenytelensegrol tanuskodik. Mar elnezest kerek, de ha egy egyszeru ember normalis berbol fizetesbol nem tud tobb tizezres, szazezres, millios orat vasarolni az ertheto, de hogy egy politikus, kepviselo sem?
Az meg csak hagyjan, hogy olyan orat hord ami a kepeken is latszik, de hogy ezt jotekonysagi celt kihasznalva sajat maganak probal reklamot csinalni egyreszt gusztustalan masreszt nevetseges is.
Ok alairom, hogy nem minden kepviselo rendelkezik olyan oragyuujtemennyel mint mondjuk Mr. Arnold Schwarzenegger - teny en is szivesen elturkalnek az orai kozott:-)) - de az, hogy a 11 eves lanyomnak kulomb ora van mar most a kezen mint amit nemely "kepviselo" felajanlott hat....
Az is igaz, hogy kepviseloseghez nem kell feltetlen "orabuzinak" lenni. Viszont ha mar veszi a faradsagot valaki, hogy egy ilyen jellegu dolgot tamogat legalabb vegye komolyan, mert ellenkezo esetben hozzaerto(k) szemeben konnyen nevetsegesse valik!
Előzmény: APT (14976)
APT Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14986
Glashüette: Sokat voltaképpen én sem tudok. Amit tudni lehet az az, hogy a Noszvay-Orosz páros szétválik, a POEN természetesen marad, és alakult egy új cég is TimeMaster néven (Petőfi S.u.16). A Fortis, ChronoSwiss és Ulysse Nardin márkákkal indítanak, a többi marad a POEN-ban. A többit meg majd meglátjuk!

MMII: Az ötvös csak akkor nyilatkozik a szükséges ezüst mennyiségét illetően, ha leöntött egy mintadarabot, addig nem mer becsülgetni. Ezért még kis türelemet kér, majd később nyilatkozik.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (14985)
glashuette Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14985
APT: SOS-ben kérünk tájékoztatást a POEN-ban történtekről, már rég jártam náluk. Ha máshogy nem, legalább privátban tájékoztass légyszíves, mert nagyon érdekel a cég sorsa. Előre is köszi!
Előzmény: APT (14976)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14984
Időközben rákerestem az órakiállításra és minden infó birtokában vagyok. Vagy az infók vannak a birtokomban, most ezt nem tudom...

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14983
Ám legyen kiállítás !
De azt, hogy mikor és mi módon lehet beömleszteni a példányokat a vitrinekbe, ki intézi ?
(És természetesen legyen ott az MMII is, méltó bemutatkozásként, és egyben a lemaradt nagyközönség felé is bemutatóként !)
Előzmény: drempee (14979)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14982
A topic kiállítás ötlete tetszik. Ugy lenne jó, ha az lehetne az MMII nyilvános bemutatója is.

Előzmény: drempee (14979)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14981
Legyen szives valaki megírni a kiállítás pontos helyét egy nem fővárosinak! Esetleg a hétvégi nyitvatartást...ha még egyáltalán nyitva van...

Én a B. B. óraárverésével, Megyó órájával meg az egész kormánnyal kapcsolatban inkább nem írnék semmit. :-(((((

Előzmény: te_o (14978)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14980
Legyen szives valaki megírni a kiállítás pontos helyét egy nem fővárosinak! Esetleg a hétvégi nyitvatartást...ha még egyáltalán nyitva van...

Én a B. B. óraárverésével, Megyó órájával meg az egész kormánnyal kapcsolatban inkább nem írnék semmit. :-(((((

Előzmény: te_o (14978)
drempee Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14979
APT - Tényleg jó a kiállítás, a régi darabok nagy élményt nyújtanak, az újak is szépek. A Timemaster megszületése is örömteli hír. A topic kiállítás gondolata már felmerült korábban is - akár lehetne a KARTON-ban!?
Előzmény: APT (14976)
te_o Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14978
APT!
Remélem is, h. érdemes elmenni! (Ma d.u. időmérővel megtekintjük:)
Amúgy mi a helyzet a POEN -osokkal? Sajnos efféle pletykák nem jutnak el hozzám.
te_o
Előzmény: APT (14976)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14977
MMII-sták !
Tegnap egy érdekes nemzetközi hírverését láttam az alakulófélben lévő márkának. Az 5-ös úton döngetett egy német kamion a következő óriásbetűs felirattal :
M.&M. MMII
APT Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14976
Még pár szót a KARTON Galériabéli kiállításról: Nem rossz az! Azt látni kell, hogy a kiállítás apropója az, hogy a POEN két mestere külön utakat keresve szétválik, és főképpen az újonnan alakult TimeMaster KFT áll e kis kiállítás mögött. (Ezúton kívánok amúgy mindkét cégnek sok sikert, hiszen mindkettő mögött ismert és bizonyított szakember áll, így remélem mi csak nyerhetünk az ügyön.) Tehát ez voltaképpen egy bemutatkozó kiállítás, és bizony sok igen érdekes darabot vonultattak fel. Az új órák engem nem érintettek meg különösebben - megnézhetem őket bármikor a kirakatokban - de a régiek között igen válagatott volt ám a kollekció! Ritka madár az eredeti Longines Lindbergh, de fordult elő 10-es évekbeli centrálgombos Longines kronó, Buttex rattrapante kronográf, hajókronométerek, ütős-öröknaptáras-kronós Ulysse Nardin zsebóra, Mido centrálkronó és még jó pár igazi, komoly értéket képviselő rendkívüli ritkaság is. Kissé értő szemmel nagyon is érdemes megnézni a kollekciót!
(Mindazonáltal Oysterrel jól kitárgyaltuk, hogy igen pofás kis kiállítást lehetne nyitni a topictársak gyűjteményeiből is. ;) )

Ami pedig a képviselői órakollekciót illeti: azt azért nem reméltem, hogy majd tobzódhatunk a felajánlott Rolexek és Patekok között, de a valóság az igen pesszimista várakozásaimat is mérföldekkel múlta alul. A felajánlott órák kétharmada egyszerű hulladék, semmiféle piaci-műszaki-esztétikai értékkel nem bír, olcsó, silány, randa és igénytelen. A "tisztelt" honatyák-honanyák saját kisszerűségüket bizonyították ezekkel a felajánlásokkal, jobb lett volna, ha egyszerűen kijelentik, hogy nincs olyan órájuk, amelyet fel tudnának ajánlani - ezt el lehet fogadni, meg lehet érteni - nem pedig bedobni a kalapba egy karcos műanyag Q&Q-t, és várni az áhítatos elismeréseket... Úgy tűnik, az ő nagylelkűségük és filantrópiájuk csak más pénzének az elosztogatására terjed ki.

ORAGYUJTEMENY

leone Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14975
Erősen kétlem hogy azok az öltönyök menők lennének. Öltönyt is lehet venni 10.000 Ft-tól.
Ráadásul még nyakkendőt sem tudnak kötni.

Elnézést a kicsit Off szólásért.

Előzmény: gattó (14974)
gattó Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14974
Azért szörnyű, hogy a képviselők, menő öltönyökhöz ilyen igénytelen, rövidgatyóhoz való Casiókat és Swatchokat hordanak.
Amit a Fideszes Szíjjártó Péter ajánlott az milyen óra? érdekes számlapja van, csak nagyon rossz a kép sajna.
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14973
ABTFERENC: nem tudok emilt küldeni neked.
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14972
Én negatív irányban elfogult vagyok a két műsorvezetővel /is/ szemben, de azért ez az árverés kissé nevetséges szvsz. Jól kereső politikusaink komolyan megerőltették magukat, szép "órákat" hordtak itt össze. Úgy látszik, ennyire tellik tőlük. Csak egy Tissot-ot és egy Duffeau-t találtam, amelyeknek eddigi tulajdonosaik komolyan gondolták ezt a gesztust. Igaz, nekik sem lehet nagy érvágás ez a dolog. Amekkora füstje ennek a kezdeményezésnek volt, annál kisebb a lángja.
NyikolajII Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14971
Azért a csúcsot mégis csak az a jó kis rádiós piros kijelzős óra jelenti!!! Újhelyi István adománya a mennyei manna a "képviselő-órákra" vágyó nagyérdemű számára :(
Ezzel jobban leégetik magukat, mint a fotók minőségével...
Előzmény: APT (14970)
APT Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14970
Szétnéztem közöttük. Hááát.. Jellemző az "urakra" hogy az órák zöme még a 40eFt-os kikiáltási ár töredékét sem éri. Rendes órát a Megyó, a Vári Gyula meg még valamelyi képviselő (egy Raymond Weilt) ajánlott fel, bár ez utóbbi is csak egy olcsóbb kvarc modell.. A legtöbb óra valamilyen rizses kvarc, de abból is a silányabbja.
Előzmény: leone (14969)
leone Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14969
Sziasztok!

Ma kezdődik az árverés. Sajnos a képek semmit sem érnek, szinte az összes óra felismerhetetlen.

http://www.slagerradio.hu/oraarveres/

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14968
Ja, persze nem szserzhető, hanem beszerezni érdemes... :-)
Előzmény: Törölt nick (14967)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14967
Báró, Irninehez !
(No, meg a többi esetleges érdeklődő ! )

Tehát a "2421 Uhren" könyv az Ecserin szserzhető be. A legbelső fedett sorban (ami a középső átjárótól már csak féloldalas, és fedetlen) kell elindulni, és a felén túli szakaszon a második-harmadik - jobbra lévő - kis helyiség előtt van kipakolva egy címerekkel, érmékkel, stb. üzletelőnél egy jópár nyugati könyv között. (Tán még alkudható is. :)

Előzmény: Törölt nick (14954)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14966
Próbálkozz Bárónál!
Előzmény: Mechanikus (14964)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14965
Az én T-Lordomról is ezt írják, de az üveg hátlapon keresztül nem látszik, hogy battétia mozgatná a rotort:-)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (14961)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14964
Hol keressem ?
Nagy örömömre elkészült szerény kis gyüjteményem számára egy órapolc. Immár vége lehet a dobozban tárolásnak.
Egy dolog hiányzik immár boldogságomhoz:
Kirakati karóratartók.
Ha valamelyikötök tud forrást, ossza meg velem tudását.

Elöre is köszönöm,
Mechanikus

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14963
hm... hát mindenesetre furi. Na, jó. Elnézem mert annyira tetszik az az óra... :))
Előzmény: Törölt nick (14962)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14962
Mindegyik órájukhoz odaírják, de a karcokhoz számszerűen is. Pld.: 24 months.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (14961)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14961
okosok!

Meg akartam nézni a tissot le locle modelljét ami nagyon tetszik nekem.

A tissot honlapja eztet írja:

Movement: MECHANICAL AUTOMATIC 7750
Functions: Date
Battery Life: months
Water Resistance: 30 METERS

Namostan egy mekanikal automatiknak hogy tart hónapokig a battery-je?

vagy én nem értek valamit....

markoiii Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14960
Oyster:

:) E'mék, megnézem...

Előzmény: Törölt nick (14953)
te_o Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14959
Ez az alkotmány u. -i kiállítás, KARTON galéria. árszotr volt róla szó mostanában...
te_o
Előzmény: SPOO (14958)
SPOO Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14958
Üdv,
köztünk van az ora.lap.hu fejlesztője?
Kiállítás: http://www.karton.hu/hun/index.htm
Erről tud valaki? http://www.karton.hu/hun/galeria/20030911/images/armbanduhren_web02.jpg
cső, spo
A Báró Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14957
Oyster!

Nekem kéne!!!!!!!!!

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (14954)
irninehez Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14956
A kez"dedek" persze kez"detek", de 2421 "strici-óra" rossz hatással van írásomra. :-)))IRNINEHEZ
Előzmény: irninehez (14955)
irninehez Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14955
OYSTER: Rolexek a kezdedektől mostanáig, az én anyanyelvemen? Esetleg Tudorok is? Szép képek? Vagy csak újabb modelek? Érdekel a dolog, akár ma ki kel fizetni a GUB 28.1-em restaurálását és félek, hogy drága lessz...
Előzmény: Törölt nick (14954)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14954
Nem tudom, hogy rajtam kívül valaki érez-e még indíttatást arra, hogy magáénak tudhassa a "ROLEX 2421 Uhren" nagykönyvet ? Ha igen, úgy tudok egy eladó originálisan új (még fóliázott) példányról, amit 7e pénzre tartanak.
Előzmény: Passionata (14946)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 14953
Tegnap APT-vel együtt volt alkalmunk megnézni a kiállítást.
- Szerintem az órásüzletek átlagos választékát azért jócskán meg-meghaladja a felvonultatott márkák repertoárja.
- Az első helyiségben arra is figyeltek, hogy az újak mellett az adott márka régebbi darabjai is felvonulhassanak. És itt a sorszámok alapján egy listából kideríthetőek az érdekesebb darabok legfőbb adatai (kora, tok, és kb. ennyi). {Azt persze nem tudom, hogy ez a sorszámozás a felső helyiségben miért nem párosult a leíró táblácskákkal ?}
- És az utóbbi helyiségben szintén akadtak érdekes régiségek is, amik már nem szigorúan a márkaválasztékokhoz kötődnek. Nekem a Paul Buhre (vagy legalábbis így silabizáltam ki) márkanév szúrt szemet. Ez nemdebár a hajdani cári werkmesterhez kötődik ?
- Katalógust meg nem hiányoltam. Kérésünkre kaptunk ugyanis egy remek kiállítású Chronoswiss könyvecskét, ami egyrészt katalógusként is megállja a heylét, de annál többet is bemutat.
- És egy személyes megjegyzés : Markoiii mindenképp kukkantson be ! Akad ám csodás ősLongines szögletesen csiszolt üvegezéssel, zsanéros aranytokkal, stb. Ésatöbbilonzsin, ésatöbbilonzsin, ésatöbbilonzsin, ...
Előzmény: Törölt nick (14948)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14952
Nem láttam a múltkorit. A nevesebb Svájciak, Tissot, IWC, Omega, Chronoswiss, Fortis, Ulysse Nardin, stb. El tudom képzelni, hogy valakit lázba hoz egy-egy régi, szaküzletben nem látható példány, még azt is el tudom fogadni, hogy a dizájn miatt van a kiállítás, csak akkor miért óraművek a címe?
Előzmény: te_o (14951)
te_o Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14951
Clinian!
Olyan sincsen, mint a múltkori? Ez szomorú. Mik vannak kint?
te_o
Előzmény: Törölt nick (14948)
te_o Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14950
Üdv GUB -osok!
Nem lehet, h. a kronométerminősítésre csak a legjobban "összejött" verkeket küldték, a többi meg ment a maradékba? Tehát egy kicsit rosszabb billegővel már csak minősítés nélkül, az egyszerűbe meg ment a sima billegő, meg ha kimaradt (túltermelés), akkor némi csavaros? Szerintem ez így logikus lehet, nagyobb készletet egy gyár sem szeret, és ha úgy jött össze, gyári keverés is lehet. Ja, és Poljotban pl. a ZIM verkkel volt sima és csavaros billegő is, az évek során kiváltotta a csavarosat a maratással/(lézerrel???) trimmelt sima koszorús.
Amúgy lehet, h. egy sima csavarosból is lehetne kronométer, ha más nem, egy jó órás, billegőmérleg, meg két nap kell hozzá. :)

te_o

Előzmény: irninehez (14945)
NyikolajII Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14949
Egy kis adalék a GUB cal 70.x kérdéshez:
most találtam egy képet cal 70.3 szerkezetrő, ahol valóban csavaros a billegő... (sajnos a kép nem az enyém, és kicsit roszul látszik a szerkezeten a felirat :( )

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14948
Óraművek kiállítás, Alkotmány u. 18

Kedvesen beengedtek egy órával a nyitás (14h) előtt, fölhúzták az egyetlen óraművet (egy toronyóráét). Egyébként egy óraboltra hasonlít az egész, annyi kiegészítéssel, hogy a kiállított márkák mostani kollekcióján túl néhány régi darabot is beraktak. Nem nagy szám: ha valakihez közel esik, benézhet, nem veszít, szinte ugyanazt látja, mint a komolyabb szakboltokban, csak éppen itt nem veheti meg az órát. Se katalógus, se ábrák, bemutatódarabok a szerkezetekről, igencsak amatőr az egész. Persze komoly kiállításhoz munka és utánajárás kellett volna, áthozni 220 órát a boltból lényegesen egyszerűbb.

encián Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14947
Közel 50 éves Doxa női karóra hibátlan működéssel eladó. A száma: 6073719
9880 1
Ha tudtok most árajánlatot adni - vételtől függetlenül -, megköszönném.
Passionata Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14946
Rendeltem egy Rolex könyvet-Best of time Rlx wristwatches- a marion meyertől , professzionális szervíz és ultrafast szállítás . a kivitel nagyon szép és érdekes ahogy az eddig ignorált boy's size oysterek kezdenek tetszeni ,namindegy a vége úgyis valamelyik sportmodell lesz.

panerai
benn van az M. féle gmt ,nagyon ronda az a pici mutató .

MMII
hogy áll a projekt ? be kellene vezetni egy infoline-t:)

irninehez Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14945
OYSTER: Köszi az inzertálást! :-))) Nekem csak “mezei” 70.1-ek vannak, nem is állitotam mast, mindegyikben csavar nelküli billegő van. Q1-es minőségben 4db 60.3-om van. Az okos GUB szövegben kövtkezők találhatóak a 70.1 és 70.3-s billegőkről:
Kaliber 70.1 Semmit nem ír a billegőről
Kaliber 70.3 Qualitaetsuhr: Die Unruh mit 16 Schrauben ist vergoldet. - 16 csavaros, aranyozot
Kaliber 70.3 Chronometerausf. Die Unruh mit 16 Schrauben ist vergoldet. Es wurde eine Nivarox- Spirale verwendet. - 16 csavaros, aranyozot, Nivarox rugóval
??? A SteveG féle képen a kaliber 70.1-nek van jelölve, de aranyozot és csavaros a billegő… Lehet, hogy itt alkatrészek "vándoroltak"?
Na, de ez már elég a GUBologiából, vagy kiüznek a forumról.
Előzmény: Törölt nick (14941)
appius Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14944
Én látom őket, de lehet, hogy csak hallucinálok.
Akkor http://kep.tar.hu/appius, azon belül a vigilant album.
Persze meg lehet nézni a többit is, azok saját órák, de nem az összes, majd elkérem Panerai barátomtól a fotogépét és kibővítem.
Előzmény: AliceCsodaországban (14943)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14943
(Nincsenek ott a képek...:-((( )
Előzmény: appius (14942)
appius Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14942
Sziasztok!

Egy ismerősöm örökölt egy zsebórát és szeretne róla minél többet megtudni, ebben kérném a segítségeteket, az óra egy zsebóra, ránézésre arany, de lehet aranyozott is, kb. 1910-es évekbeli és az USA-ból származik. Bármilyen információ jöhet a cégről, az óráról,
a szerkezetről (a kép alapján ez nem túl bonyolult szerkezet), értékéről, és hogy hol lehetne felújítani. Persze az ismert helyeket (poen, pkiss, tiszeker, stb) kivéve tudtok zsebóra felújító mestereket?
Itt vannak róla a képek

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14941
Irninehez !
O.K. ! Tehát az említett, irígyelt GUB-jaid egyike :

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

És ez utóbbi képen fedeztem fel azt az érdekességet, hogy ez sima billegős. Ugyan korábban említettem, hogy a Q1-es kronométer is 70.1-es szerkezetű, de az bizony csavaros billegővel szerelt volt. Ez lehet a titok nyitja ? Azaz az, hogy a minősített darab más billegővel rendelkezik ? De akkor miért azonos a típusszáma ??? (És hol marad a hivatalosan e célra szánt 70.3 ? Esetleg az volna a csavaros billegős, azonban jobb híján azt is 70.1-ként feliratozták ?)

.

U.i.: No, jó ! Nem feszegetem tovább ezt a témát, mert akkor még GUB mániával való topicfertőzéssel is megvádolódom...

Előzmény: irninehez (14937)
APT Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14940
Hayloft: Az ezüst mennyiségét még a héten megmondom, de ma már sajna nem..

irninehez: Egyetértek, a Sztrelák (és szerintem általában a Poljotok) szebbek a GUB kronónál, bár az sem csúf. Ám a szerkezet a GUB-nál bizony jobb (szerintem szebb is, de ez már szubjektív), ráadásul valóban saját, német konstrukció, míg a Poljot 3017 úgy, ahogy van egy Venus 175 koppintás. De annyira, hogy szerintem alapvetően csereszabatosak egymással.. És kimondtad a lényeget is: a GUB Cal64 olyan nagyon-nagyon kis számban készült, hogy hovatovább a Patekok egyes szériáival vetekszik ritkasága, ezek után nem is csodálkozom a nyugatabbra fellelhető 1200-2000 Euró/$ közötti árakon. Poljot 3017 nagyságrenddel több van, bár nálunk ez is nagyon ritka (nyugatabbra meg az összes orosz óra viszonylag ritka).

ORAGYUJTEMENY

irninehez Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14939
APT: idézet:(Amúgy épp a minap tettem szert minden GUBok fejedelmére, egy Cal64-es kronóra. Felújítás után jönnek a képek, és tűnődöm egy Sztrela-GUB összehasonlításra, mégiscsak ezek voltak a keleti blokk királyai.)
Szerény "optikai-benyomás-orientált" fejem szebbnek talalja a Sztrélát, számlap és werkoldalról, de persze a GUB-Chronoból csak 12e valahány keszült 1962-ig... És Sztrélát szereztem is, most krómozák...
Előzmény: APT (14928)
irninehez Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14938
APT: Szerencsés vagy/+ nagyobb pénzügyi forrásokal rendelkező vagy, nekem sajnos mind a két lehetséges GUB-Chrono (140-160.000e Ft ársávban)"eluszott", mielött össze tudtam vola kaparni a pénzt rá... Egy Prágában és egy a Martonnál... Ritka, drága madaracska, de még nem adom fel!
Előzmény: APT (14928)
irninehez Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14937
OYSTER: Az utolsó 2-t, számlap+werk (wild van a file névben), mert jobb a képminőség. Köszi szépen!
APT: Sejtettem, mert sok "számlapbajos" GUB-om akadt. Egyébkent, a számlap amit Oyster betesz (én WILD-lapnak szoktam hívni) megvan 60.3-al is.
Előzmény: Törölt nick (14935)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14936
Urak!

Nem derült ki, hogy mennyi Ag-ra van szükség? Jó lenne, ha ma kiderülne, mert akkor gyorsan megvan, és még árat is tudok, következő héten nem vagyok itthon és változik a piac is. (de nem attól, hogy nem vagyok itthon...:)

Hayloft

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14935
Irninehez ! Akkor tehát feltegyem ide a képeidet ?
Előzmény: irninehez (14926)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14934
Igen-igen ! Ilyen utólagos kényszerű számlapcserék bizony sokszor előfordultak a korábbi szoc. óraipar termékeivel. A filléresen olcsó új számlapok szinte késztették erre az órást. :-)
Nálam korábban egy Raketa esett át ilyen műtéten. Ismerős ugye ? (De az legalább nem idegen a szerkezettől, legfeljebb a megjelenése más. :)
Előzmény: APT (14928)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 14933
Markoiii! A múltkor elmaradtam a reakcióval a gyári pattintós üveghátlappal kapcsolatban, amilyenfélék létezését én is csak megerősíteni tudom. Ugyanis nekem is van egy ilyenféle órám, amin az üveghátlap lepattintható. (De, ha már le lenne pattintva, akkor csak órás tudná tokpréssel /nem tudom, a szerszám nevét jól írom-e?/ visszatenni. :) Ez a hátlap betétüveg egyébként meglehetősen nagyméretű, magát a szerkezetet teljes egészében láthatóvá teszi, nem csak a közepét mutatja meg. És, igaz, ami igaz, meglehetősen vastag is a maga domború fazonjával...
Előzmény: markoiii (14904)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.14 0 0 14932
panerai - ELADÓ ÓRA
Ha rendesen jár, akkor érdekel.
Üdv,
Mechanikus
Előzmény: panerai (14931)
panerai Creative Commons License 2003.09.13 0 0 14931
LENNE MEGINT EGY ELADÓ ÓRÁM:
Szép férfi méretű Doxa, acél tok, csavaros hátlap, jelzett korona, makulátlan állapot. Ára: 30e. Ft.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

drempee Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14930

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Gyönyörű órákról esett szó - a legfrissebb Omegák:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

A tonneau 1915 példányban készül, kb. 10000 dollár. Már gyűjtök. :^)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: AliceCsodaországban (14929)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14929
MIndig megnézem az összes linket amit beadtok ide.
Olyan gyönyörűek ezek az órák... ha sok pénzem lenne én is órákat gyüjtenék.
MIndegyik tökéletes a maga nemében....
APT Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14928
irninehez: "Ay egyik idősebb pesti órásom szerint az NDK-s Üveghutában azt tettek a tokba KGST exportra ami kéznél volt."
Ezt azért nem hiszem, a GUB precíz és igényes gyártó volt még a kommunista időszakban is. Az annál inkább valószínű, amire az utolsó mondatodban utaltál. Amúgy saját tapasztalatom és más források is megerősítették, hogy a hatvanas évektől "gyöngyházfényű" GUB-ok számlapjainál használt lakk a fény hatására akár 5-10 év alatt is foltosan sötétbarnára színeződött, avagy igen leegyszerűsítve a dolgot: tönkrement. Emellett egy esetleges beázás, sőt akár beizzadás okozta pára is a vízzel oldható lakkot azonnal megtámadta. A tömítések sem voltak megbízhatóak, bár itt inkább az a gond, hogy nem tartották megfelelően karban az órákat. Tehát ezek az órák igen könnyen számlapcserére szorultak, és a pótalkatrész ellátás a KGST-n belül tudjuk, hogy milyen volt (esetleges, vagy semmilyen). A számlapok ellenben csereszabatosak voltak, így igen könnyen kerülhetett nem ráillő feliratozású számlap egy-egy órára (Poljotoknál sem ritka a dolog, bár ez utóbbiaknak valahogy jobb volt az alkatrészellátásuk, ráadásul ellenállóbbak is voltak).
(Amúgy épp a minap tettem szert minden GUBok fejedelmére, egy Cal64-es kronóra. Felújítás után jönnek a képek, és tűnődöm egy Sztrela-GUB összehasonlításra, mégiscsak ezek voltak a keleti blokk királyai.)

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: irninehez (14927)
irninehez Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14927
OYSTER: Ay egyik idősebb pesti órásom szerint az NDK-s Üveghutában azt tettek a tokba KGST exportra ami kéznél volt. Nekem van 60.3 Qualitaetswerk "sima" számlappal és Q1-es számlapos "normál" 60.1-essel. De persze ezek a magyar órásoknál is "vandorólhattak"...
Előzmény: Törölt nick (14925)
irninehez Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14926
OYSTER: A "GUB-ológia" egy picit más: egy "sima" 70.1-es tipus, de kétféle 70.3 készült a "szuper-sima" Q1 (Qualitaetsuhr) 29.950 db. 1962 és 1972 között, meg 70.3 (NDK-)kronóméter vizsgával, ebből 29.000 db. 1962 és 1972 között. Q1 70.3-as óra már volt a kezemben, de az utolsó fajtát csak képen láttam. 60.3 Q1-est azért könyebben találni. Még egy kép megy (nem tudod feltenni?). Glashette hangja a témáhóz ??? Vagy most olvassa az "előítéletes" Armbanduhrent vagy Chronost? :-)
Előzmény: Törölt nick (14925)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14925
Köszönet érte Irninehez, hogy elküldted a Cal.70-es képeidet (amik eredetijéhez gratulálok) !

Azt egyébként tudtam, hogy nem tisztán Cal.70 a neve, hanem Cal.70.1-től akár Cal.70.3-ig többféle is van. De amit írtál, aszerint a 70.3-as a kronométer minősített. Ugyanakkor a múltkori képek alapján (és a másutt is látottakon is) a 70.1-es szokott lenni ezekben a jó árakon mozgó Q1-es jelölt órákban...
(Ha másra nem is, arra legalább jó volt ez a kis gondolatsor, hogy a saját Cal70.1-es óráidat nagyobb becsűnek tüntesse fel. :-)

Előzmény: irninehez (14907)
wazul Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14924
Stunt

Nézz meg pár Autobildet. Vannak normális németek is. No jó, inkább csak tárgyilagosak. :-))

Előzmény: Stunt62510 (14921)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14923
Köszönöm a kiigazítást, tényleg az olvasók, tágabban pedig a Németek elfogultak és soviniszták. Bizonyos szinten ez megbocsájtható.
Az ilyen jellegű választások (pl. Év Autója, Év Arca stb.) hiába állít bárki bármit, sokkal több szubjektivitást, mint objektivitást hordoznak magukban. De nincs ezzel baj, ha az olvasó ezzel tisztában van.
(OFFT: Fiat volt legtöbbször az Év Autója, Mercedes egyszer (450SL!!! a 70-es években) pl. BMW még sohasem. Toyota egyszer nemrég a Yaris-szal. Mit lehet ebből levonni? Semmit. Kb. annyit, mint az év órája választásról.)
Előzmény: drempee (14922)
drempee Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14922
Nem a lap elfogult, hanem az olvasók, és ez érthető, ha lenne Lange, GO szintű magyar óra, lehet, hogy arra szavaznánk. Lehet, hogy akkor is arra szavaznánk, ha bármilyen magyar óra lenne. Az első három helyezett azért nem annyira megvetendő óra, bármilyen szavazásban az élmezőnybe keveredhetnének. Egy ilyen kategóriák nélküli szavazás amúgy is vicc, nem lehet egymással összehasonlítani tárgyakat, csak azért, mert mutatják az időt - ilyen az év autója választás is, hogy lehet dönteni egy praktikus kisautó és egy luxusterepjáró között. Egyik órás lapban volt egy szavazás, ott ársávok szerint lehetett választani, reálisabb volt.
Előzmény: Stunt62510 (14921)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14921
Nem kell csodálkozni a német lapok elfogultságán, hiszen ez pontosan látható más területen is, legyen az HiFi vagy jármű. Német lapban csak német termék lehet a legjobb. (ld. még "Übermensch".) Ennek megfelelően kell ovasni.
Előzmény: Mechanikus (14916)
APT Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14920
ARMBANDUHREN: Voltaképpen nem tudom, hogy miért is várunk el egy elvileg laikus, ráadásul germán szavazótábortól. Sőt, szerintem kifejezetten tiszteletre méltó patriotizmus, hogy ennyire preferálják a hazai termékeket, alighanem a mi iparunk is sokkal jobb helyzetben lenne, ha mi is ugyanígy a hazait keresnénk, de nálunk pont az ellenkező tendencia érvényesül. (off: Finnországban az élelmiszerüzletekben ki van írva pultokra, ha ott hazai termékek vannak, amelyek a rossz éghajlati adottságok miatt rendre "satnyábbak" és mindig drágábbak az import Uniós árunál, de a finnek zöme mégis inkább ezt veszi.) A választásban pedig nyilván sokakat nem a műszaki tartalom, hanem az esztétikai megfontolás determinálta, és hát pl: a Patek Sky Moon Tourbillont elég nehéz szép órának titulálni. Szerintem egy randa, májkrémes doboz vastagságú, nehézkes óra. Elismerve műszaki értékeit, otthonról elmenet én is inkább egy Calatravát (v. egy Langét... :) ) akasztanék magamra, a Sky Moon meg figyelne a vitrinben...
Összességében persze szerintem is nevetséges lista, tekintsük úgy, hogy ez nem egy minőségi sorrend, hanem egy szűk (tízezres nagyságú) német órakedvelő közönségnek ezek ilyen sorrendben a kedvencei, ezek tetszenek nekik a legjobban. Így nézve nincs is ezzel a listával semmi baj, ilyen alapon hiába sokkal jobb és megbízhatóbb egy nagy Toyota Lexus, mint egy Lancia Thetis, ha valakinek az utóbbi tetszik jobban (sőt, akár még az év autója választást is megnyerhetné, mégsem láttam egyetlen egy maradéktalanul elégedett Lancia és Alfa tulajdonost sem, ellenben a Toyotákra nem szoktak panaszkodni).
No és még valami: A Seiko Kinetic Sporturát én is a Panerai elé helyezném műszakilag (hallatlanul innovatív saját werk, a Paneraiban meg egy katalógusszerkezet), és minőségileg sem rosszabb, ezt mindenki elismeri. Presztízsben persze a Panerai a nyerő.

MMII: órakerekek rendelés alatt. Az ötvös is lelkes, de ilyen számú óra időben elhúzódva fog elkészülni, az utolsó darabok már alighanem a karácsonyfa alá fognak kerülni. De azért siettetni fogom, amennyire csak lehetséges.

ORAGYUJTEMENY

glashuette Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14919
sukosdg: Ne csodálkozz. Kíváncsiságból kikértem egyszer egy LUC sportot és össze volt karistolva a lünettája. Erre nem lehet mit mondani. Én, ha majd lesz nekem is egy 1.96 platina, a "gyárból" fogom elhozni, nem kellenek az évekig spotlámpák alatt melengetett, évi 365-ször ki-berakott, elejtett, megkarcolt darabok. Egyszer megszivattak (máshol), többet nem fognak. Csak az 2 hét volt mire a rendes áruhoz jutottam.
Előzmény: sukosdg (14914)
sandor12 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 14918
Mechanikus. Köszönöm a segítséget- nagyon jó lenne. Kereslek telefonon. Üdv sandor12
Előzmény: Mechanikus (14917)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14917
sandor12 - MMII doboz, mappa

Ha van mód egy digitális fényképre, szívesen csodálnánk az MMII honlapon a dobozt és a mappát.
Ha kell segítek.

Előzmény: sandor12 (14913)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14916
Egy valami lemaradt a végéröl:

Nota bene a németek csinálják a szaklapokat a legtehetségesebben.
Olvastam svájci lapot, remek kiállítás, történet mesélés technika sehol.
A francia Magazine des Montres-t egy évig vettem, de abbahagytam, mert ahhoz képest szegény agyonszidott ÓM egy tudományos akadémiai kiadvány.
A WatchTime jó még, de az is többé-kevésbé német "fiók"-lap.

Előzmény: Mechanikus (14915)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14915
Az Armbanduhren korábbi számainak elején volt a szavazási felhívás, és a választható órák listája, azt hiszem egyértelmü, hogy a lap többségében mégiscsak német olvasótáborának tökéletesen elfogulatlan véleményével állünk szemben.

A mostani tízéves évfordulós számban van egy visszatekintés, ami azt mutatja, hogy a tendencia töretlen a legjobb svájciak alig rúgnak labdába a németek mellett. Egyszerüen komolytalan. Mosolyogtató, hogy tájékozatlan publikumot hogy próbálják némelyek meggyözni az "év órája" választás alapján kis honunkban. (A tájékozottat nem lehet...)

Magamban ezt úgy összegeztem, hogy a svájciak "csendben" gyártják a kíváló órákat, a németek pedig hangosan formálják a közvéleményt.

Előzmény: Gilbert (14908)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14914
2 hét várakozás után megkaptam a Black Diamondban megrendelt LUC Sport kaucsuk szíjat. Ára 95 euro. Nem hittem a szememnek mikor egy használtat!!!!!!!! sóztak rám. Telefonon leb@..tam őket. Remélem kicserélik. Bocs az OFF-ért csak figyelemfelhívás volt!(és még ők a márkakereskedők)
sandor12 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14913
Kedves MMII-tagok.Jelentem, készül a " Mi-óránk" doboza, és a mappa is. Szine sötétkék velur. A dobozon belülre a fedélen Név+sorszám (név 56/13) kerül Kivülre szeretném az MMII-logót is rányomni. A Tanusítvány mappán, belül baloldalt az óra tulajdonosának a neve, szintén az óra sorszáma, alul a nicknév is. Jobboldalt az órával kapcsolatos imformációk, keletkezésének leirása stb.Kérlek benneteket, hogy küldjétek el azt teljes nevet, a nick-nevet, amit majd a mappára rányomhatok. Egy mobilszámot is okvetlen! Az óra sorszám kiválasztása, sorsolása is sürgős. E-mail: binderei@axelero.hu Üdvözlettel:sandor12
Gilbert Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14912
Nekem ugyanez a velemenyem. Harmadik eve olvasom a lapot de minden evben nemet marka szerepel az elso harom helyen:-( Nem mintha bajom lenne vele, de az kicsit nevetseges, hogy egy Seiko Kinetic 18 hellyel elobbre van mint pl. a Panerai 1950.

Egyebkent csak erdekesseg keppen olloztam ki egy hasonszoru topicbol egy ide kapcsolodo hozzaszolast. Azt hiszem van benne nemi igazsag:

"The magazines like Armband Uhren , Chronos and Uhren are interesting and nice magazines.
BUT it's everey year the same. When they make a top three of watches in different price categories, it are ALMOST ALWAYS the german brands that come out as winners.

They are too chauvinistic when they talk about their own german brands."

na errol ennyit:-)

Előzmény: glashuette (14911)
glashuette Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14911
Gilbert: Ilyen listát bárki tud készíteni. Írsz egy rövidke kis programot, amely véletlenszerűen kidobálja az egyes óramárkákat. Sky Moon az ötödik? Hm. Érdekes. Chopard LUC ötvenedik? Jelenleg ez az automatika a legjobbak között van a világon. Csak azért nem azt írom, hogy a legjobb, mert akkor elfogultsággal vádolnátok. Az összes tesztben, járateltérésben, a felhúzás gyorsaságában tönkreveri a német órákat. Én elhiszem az Armband Uhren Magazinnak azt, hogy így szavaztak az olvasóik, azonban a lista közreadásával a lap magáról állítja ki a bizonyítványt...
Előzmény: Gilbert (14908)
Rikkie Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14910
Eladó: Breitling Chronomat újszerű állapotú, mélybordó számlapos, arany segédszámlapos, kétszínű (acél - 18K arany) tok, cápabőr szíjjal, békazárral, garantált származással, dobozában.350ezer Ft.
Elnézést a hirdetésért!
R.
roxul Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14909
Ebből is látszik: a németek nem elfogultak! :-))
Gilbert Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14908
Az 50. legjobb oramarka 2003-ban a nemet "Armband Uhren" magazin velemenyezes alapjan. A cikk nem tert ki arra, hogy kikbol allt a szavazok tabora (ujsagirok, olvasok, vasarlok)

Ime!

TOP 50 BEST WATCHES ACCORDING TO THE GERMAN MAGAZINE "ARMBAND UHREN"

The sequence goes as follows: ranking, brand name, model type, total votes:

1, CHRONOSWISS CHRONOSCOPE 1573
2, A. LANGE & SOHNE LANGE 1 MOONPHASE 1523
3, GLASHUTTE ORIGINAL PANOGRAPH 853
4, BREITLING NAVITIMER 50TH ANNIVERSARY 733
5, PATEK PHILIPPE SKY MOON 530
6, CARTIER ROADSTER 512
7, IWC BIG PILOTS WATCH 461
8, UNION AUTOMATIK EWIGER KELENDER 419
9, JAEGER LE COULTRE REVERSO SEPTANTIENTE 414
10, AUDEMARS PIGUET ROYAL OAK CONCEPT 400
11, NOMOS TANGENTE SPORT DATUM 357
12, ROLEX GMT- MASTER 2 349
13, MARTIN BRAUN EOS BOREAS 344
14, FORTIS B-42 PILOT PROFESSIONAL CHRONO ALARM 334
15, MICHAEL HERBELIN NEWPORT J-CLASS GMT 299
16, OMEGA SEAMASTER AQUA TERRA 294
17, JUNGHAUNS CHRONOGRAPH 1951 282
18, SEIKO SPORTURA KINETIC CHRONOGRAPH 270
19, LONGINES FLAGSHIP REPLICA 267
20, KURTH VOICE 248
21, BLANCPAIN TIME ZONE EXTRAFLAT 238
22, TUTIMA CHRONOGRAPH FX UTC 237
23, RADO V 10 K 218
24, SINN FRANKFURTER FINANZPLATZUHR 208
25, EDERHARD & CO CHRONOGRAPH CHRONO 4 206
26, BREGUET CLASSIQUE AUTOMATIQUE 198
27, VACHERON CONSTANTIN MALTE GRANDE CLASSIC 198
28, ETERNA ETERNA-MATIC 3000 194
29, ULYSSE NARDIN LEFREAK 174
30, JORG SCHAUER QUARADA 168
31, FRANK MULLER TOURBILLON REVOLUTION 165
32, TAG HAUER MONACO CHRONO JACK W HAUER 158
33, MUHLE SAR RESCUE TIMER 155
34, MIDO MULTIFORT CENTERCHRONOGRAPH 152
35, PANERAI LUMINOR MARINA 1950 146
36, GIRARD PERREGAUX SEA HAWK 2 JOHN HARISSON 136
37, HARWOOD AUTOMATIC 128
38, URBAN JURGENSEN REFERENCE 8 MIT DATUM 126
39, MAURICE LACROIX MASTERPIECE REVEIL GLOBE 123
40, JAQUET DROZ TONNEAU GMT XL 122
41, MONTBLANC SPORT GOLD COLLECTION CHRONOGRAPH 120
42, DUBOIS & FILS LA CHRONOGRAPH 1910 118
43, PORSCHE DESIGHN P.A.T AUTOMATIC CHRONOGRAPH 110
44, JACQUES ETOILE VENUS METROPOLIS 102
45, PAUL PICOT ATELIER CHRONOGRAPH RATRAPANTE 99
46, RAINER BRAND PANORAMA CLASSIC GOLD 98
47, HARRY WINSTON EXCENTER 94
48, ZENITH GRAND CLASS STAR COLLECTION 94
49, PIAGET EMPERADOR RESERVE DE MARCHE 91
50, CHOPARD L.U.C. GMT 88

Velemenyek?

irninehez Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14907
OYSTER: Nem létezik Kaliber 70-es csupaszon (28 és 60-as van), de van 70.1, 70.3 és 70.3 Chronométer kivitel. Nekem van 3 db 70.1 (2 kép mailben, mert nem tudom inzertálni).
WERK-LEÍRÁSOK (de nem fordítom le):
Kaliber 70.1 (12 1/2''') Dieses Ankerwerk mit Federhaus- und Räderwerkbrücke, gesondertem Minuten-, Anker- und Unruhkloben ist baugleich mit dem Kaliber 67.1, jedoch ohne Automatikwerk. Anker und Ankerrad sind poliert und wurden aus Stahl gefertigt. Es wurden 17 Steine verwendet. Die Bauhöhe des Werkes beträgt 4,4mm. Diese Uhren haben eine Zentralsekunde (direkte Sekunde). Von 1960 bis 1971 wurden ca. 388.820 Uhren dieses Kalibers produziert.
Kaliber 70.3 (12 1/2''') Herrenarmbanduhr Güteuhr Dieses 17 steinige Ankerwerk mit Federhaus- und Räderwerkbrücke, gesondertem Minuten-, Anker- und Unruhkloben ist baugleich mit dem Kaliber 67.1, jedoch ohne Automatikwerk. Anker und Ankerrad sind poliert und wurden aus Stahl gefertigt. Die Unruh mit 16 Schrauben ist vergoldet. Es wurde eine Nivarox 1-Spirale verwendet. Die Bauhöhe des Werkes beträgt 4,4mm. Diese Uhren haben eine Zentralsekunde (direkte Sekunde). Von 1962 bis 1972 wurden ca. 29.950 Uhren dieses Kalibers produziert.
Kaliber 70.3 ( 12 1/2''' ) Herrenarmbanduhr Chronometerausführung mit Prüfzertifikat Dieses Ankerwerk ( 18 olivierte Steine ) mit Federhaus- und Räderwerkbrücke, gesondertem Minuten-, Anker- und Unruhkloben ist baugleich mit dem Kaliber 67.1, jedoch ohne Automatikwerk. Anker und Ankerrad sind poliert und wurden aus Stahl gefertigt. Die Unruh mit 16 Schrauben ist vergoldet. Es wurde eine Nivarox- Spirale 1 verwendet. Die Bauhöhe des Werkes beträgt 4,4 mm. Diese Uhren haben eine Zentralsekunde ( direkte Sekunde ). Die Hemmung wurde unter einem Projektor mit
70- facher Vergrößerung gesetzt, um jegliche mechanische Fehler erkennen zu können. Die Werke wurden in 6 Lagen bei verschiedenen Temperaturen in einer Beobachtungszeit von 15 Tagen reguliert. Alle Uhren wurden dem "Deutschen Amt für Maße und Gewichte" zur Prüfung vorgelegt und nach bestandener Prüfung mit einem Prüfzertifikat ausgestattet. Von 1962 bis 1972 wurden ca. 29.000 Uhren dieses Kalibers produziert.
zsombi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14906
Ti mit tudtok a Hacrev nevet viselő márkáról? Egyáltalán látott már ilyent valaki?
robicsek Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14905
Hát akkor épp nem leszek itthon, de ugyis szoktam arra járni ugye gyakran, majd benézek:)
kösz,
Előzmény: A Báró (14897)
markoiii Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14904
Nékem gyárilagosan pattintós üveg hátlap van egyik órámon, ráadásul szögletes is.
Előzmény: Törölt nick (14902)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14903
Eszerint a GUB kronográfok, meg a Sztrelák - ha már lámpással keresendő ritkaságok - idehaza is az erősen elrugaszkodott nyugati értékeket képviselik ? Vagy ez csak várható a jövőben ?

A Cal.70 pedig szerintem itt, a korábbi vasfüggönyön innen is eszméletlen ritka madár volt. Én speciel még sosem találkoztam vele személyesen. :o(
De, gondolom ez a Többiekre is általában igaz. Úgyhogy kéretik, tegye fel a kezét az akinek személyes élményei vannak róla ! (Nekem legközelebbi rokonaként a Cal.69-hez volt csak szerencsém.)

A többi GUB-nak pedig valóban nagyon kedves tette, hogy növeli az értékét-presztízsét-keresettségét. Csak így tovább ! ;-)

Előzmény: APT (14899)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14902
Pattintósban van üveghátlap?
Ez az említett GUB-os üveghátlap is egy bepattintható eredetit helyettesít. Habár irdatlan vastagnak tűnik. (Gondolom azért, mert az üveg vastagságának is helyet kell biztosítania, meg aztán így egy acélgyűrűnek kell a fel-le pattintások során a merevséget biztosítania úgy, hogy az üveg se essen ki.)
Előzmény: irninehez (14895)
APT Creative Commons License 2003.09.11 0 0 14901
Fuji FinePix S602Z. Tud makrózni 1cm-ről.
Előzmény: Ijász (14900)
Ijász Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14900
APT!

Kicsit off, de már régóta meg akarom kérdezni:
Nagyon jók a macro felvételeid, milyen kamerát használsz?

Köszi:
Íjász

APT Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14899
Oyster: Tény, ami tény, a GUB kronográfjai egészen elvarázsolt árakon is gazdára szoktak találni, hasonlatos kultusz övezi őket, mint a világháborús német modelleket (Tutima, Hanhart), de a hasonkorú repülős Angelusok is drágák. Természetesen a kronométer is keresett, de nyugatabbra a GUB-ok általában keresett és jól fogyó jószágok, a jobb svájciakkal vetekedő árakon futnak (sőt, az oroszok is), míg nálunk ezek gyakoribb és elterjedtebb mivoltuk miatt ma még jócskán kisebb értékűek (bár a Sztrela ill. GUB kronó nálunk is lámpással keresendő ritkaság).

írninehéz: A szóbaforgó üveghátlapok mind egyedi kialakításúak. Effélét venni nem lehet, esztergáltak egy új, saját hátlapgyűrűt és abba ragasztottak üveget. Viszont a meglévő régi órák egy részét át lehet alakítani üveghátlapossá, már több darabomat magam is így átbarkácsoltam.

ORAGYUJTEMENY

irninehez Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14898
Kedves Báró,
Kösz a meghívót, ha el tudom intézni (munka stb.) jövök. D.H.
Előzmény: A Báró (14897)
A Báró Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14897
Tisztelt Uraim!

A Gravo Csoport több éves vállalkozásra tekint vissza. A fővároson kívül Székesfehérváron, Sárbogárdon, Veszprémben évek óta jelen van GSM értékesítéssel (Pannon GSM), órakereskedéssel, férfi divatruházattal , papír-írószer kis- és nagykereskedéssel (Grafirka) bevásárlóközpontokban, és Plazakban.

Székesfehérváron az igényes és magas színvonalú karórákból nem nagy a választék, talán Budapest közelsége miatt is. Mi úgy gondoltuk, hogy ezen változtatni kell, és az Alba Plaza Bevásárlóközpontban közel 70 négyzetméteren egy minőségi óraszalont nyitunk.
A nagy svájci márkák mellett megtalálhatjuk a német, orosz óraipar csúcsmodelljeit is.
Egy kis ízelítő: Fortis, Frederic Constant, Delbana, Poljot International, Dugena, Oris, Nomos (2000. év órája), Revue Thommen, több száz antik óra.

Antik Óraszalon ünnepélyes nyitása
2003. szeptember 19. (péntek) 10 óra
Helyszín: Székesfehérvár, Palotai út 1. Alba Plaza

Szolid megnyitónkra szeretettel MINDEN TOPIK TÁRSAT és kedves partnerét az „idő urai” társaságába.

Mély tisztelettel, és üdvözlettel:

Baron Gábor Sükösd Gábor
Gravo csoport

Tel: +3614 270-270
Fax:+3623 500-960
Mobil: +36 20 9 760 760

E-mail cím: g.baron@gravo.hu
Web: www.gravo.hu
www.poljot.hu
www.gravoantik.inf.hu
www.delbana.hu

Személyes meghívót küldünk, ha szükséges, a címet kérjük az e-mail címünkre!


irninehez Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14896
Tudom, hogy tipusidegen a dolog, de kiállításra / eladásra mehet vissza az eredeti hátlap. Mindig levenni a hátlapot "élvezkedésre" se a legjobb megoldás, bekerűl a kossz, serűl a menet...
Előzmény: Törölt nick (14894)
irninehez Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14895
APT, OYSTER és a többi topictárs !
Szépek a Steve féle fotok, aranyozott kerettel még jobb lenne az üveghátlap... Apropo üveghátlap,
több 50-70 évekbeli óram a gyüjteményben csavaros hátlapu és ha már viselem, szép lenne a werket látni: mennyire szerezhetők be utólag, régi órakhoz? Poljothoz a "Baróéknal" lehet, ha jól tudom, de GUB-hoz, Zenithez, Wehrmachts-werkesekhez stb.??? Pattintósban van üveghátlap?
Van valami standárd a méreteknél és meneteknél?
Előzmény: Törölt nick (14894)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14894
Az utóbbi csúcsGUBról betett link pedig nem máshonnan származik, mint az itt már emlegetett SteveG úrtól. Aki nyilván Glashuette barátunk kedvéért szert tett egy mívesebb GUB-ra is, majd még be is üvegezte a hátulját. :-)
(Vajon a sok-sok többi üveghátlapjai között is akadnak ilyen típusidegen megoldások ?)

Egyébként egy érdemesnek ígérkező leírás is megtalálható az óráról. Magyar fordítását (akár zanzásítva is) közkinccsé tenné itt valamelyikőtök ?

Előzmény: Törölt nick (14893)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14893
APT ! Még egy apróság :
Mondád a GUB 68.3-ra, az Arany Poljot De-Luxe-ra és a Wosztok Precision 2809-re, hogy "Jelen pillanatban Nyugat-Európa ill. az USA gyűjtői köreiben ezek az órák komoly értéket képviselnek, és keresettek".
A két utóbbi nyilván olyannyira a cégek termékeinek a csúcsa, hogy ez nyilván kitüntető figyelmet eredményez nekik. (Habár én még ezt az értékes keresettséget fedeztem fel különböző értékesítő oldalakon a Poljot Sztrela-val kapcsolatban is.)
De a GUB 68.3 a szerény véleményem szerint valóban jó is lehet, az értéke is elismertebbé válhatott, azonban úgy tűnik, hogy az igazi keresettséget a régi GUB-ok közül két másik típus vívta ki. Nevezetesen a kronográfjuk , illetve az eleve kronométerminősíthetőnek is készült Cal.70-es modell .

Jól kapiskálom ?

Előzmény: Törölt nick (14892)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14892
Olvasmányos, kellemes leírások !
Egy ehhez igencsak hasonló Doxa kronográf a Walther Kronométerben is figyel egy jó ideje, igencsak jelentős összegért.
(Már korábban is feltűnt az érdekes számlapelrendezése. Irígylésre méltóan kivételes darab. Gratulálok hozzá! ;-)
Előzmény: APT (14891)
APT Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14891
TE_O: Köszönöm. Amúgy valóban inkább a jó középkategóriás svájci órákkal mérhetőek össze ezek, de talán nem is méregettem a Rolexekhez őket - kivéve a Wosztokot. Azt azonban valóban lehet is komolyabbakkal összemérni, akár a drágább Omegákkal etc.. is. Nem rosszabb - már ami a szerkezetet illeti. A tok is szép, csak nem kellően strapabíró (mint ahogy a régi Omegák, sőt Patekok jó részének sem az a tokja, kivéve persze az acéltokokat). A negyedeskerék nélküli konstrukciót valóban alkalmazták azért sokan mások is, épp egy EB pecekgátszerkezetet tisztítgatok, ez is ilyen.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: te_o (14890)
te_o Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14890
Üdv!
APT!
Nekem tetszett a két új elemzésed. Ami kis megjegyzés: az orosz szerkezeteket néha a felsőbb kategóriás svájciakhoz hasonlítod, holott a felemlített Marvin-DOXA stb. vonalba illenek bele tökéletesen. Persze azoknak a jobb darabjai közé. No meg az orosz "genfies" csíkozás hasonló, de nem ugyanaz. Viszont a rugóház után következő csúszó kuplungos megoldás szerintem nem csak a régi zsebórák sajátja, sőt... Talán még az ETA is gyárt így verket ma is, de van olyan 70 -es évekbeli Zenith -em, ami szintén ilyen. (Gondolom a verk magassága kicsit csökkenthető általa, és kisebb a mutatók holtjátéka).
Ja, igen: több teszt nincs? :)
te_o
drempee Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14889
Hát ez az!!!
Előzmény: j b (14888)
j b Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14888
TFF: És mi volna az a SOKKAL KOMOLYABB óra max. félmillióért egy Omega kronográf-kronometernél???
Előzmény: tff (14883)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14887
Igen, ez valóban Messerschmitt termékének tűnik. (Mint ahogy arra korábban utalt is, hogy meg kívánja egyediként is valósítani valamely tervét.)

A végeredmény láttán csak gratulálhatunk Neki ! (Még én is... :)

Előzmény: sukosdg (14859)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.09 0 0 14886
Köszi ! Erre számítottam én is. :-)
Előzmény: drempee (14856)
drempee Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14885
MIKOR LESZ BÖRZE???
drempee Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14884

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

TFF - A 2004-es kiadás németül kb. októberre, magyarul novemberre várható.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: tff (14883)
tff Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14883
Sziasztok!

Én úgy tudom brosnan Seamastert hord az életben. Damon, amúgy miért pont Speedmaster akarsz? Annyi pénzért sokkal komolyabb órát lehet venni, max nem kronométer. Bár te tudod (mellesleg szerintem kifejezetten jól néz ki).
Ja egyébként jó ha valaki inkább fizet félmilliót és megveszi eredetiben, mintha néhány tíezerért szerez egy nagyon jó hamisítványt.

Lenne egy kérdésem: az Armband Uhren mikor jelenik meg magyarul? és németül most melyik az aktuális? Van 2003-as? Mert nekem egy 2002-esem van.
Ha tudtok vmit a magyar megjelenéséről légyszi írjátok meg.

Damon Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14882
Köszönöm mindenkinek!
Ígérem beszámolok hogy mire jutottam...
drempee Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14881
DAMON - Így van.
Hozzátéve, ha külföldön veszel újat, igényeld vissza az adót, és hozd be csuklón, free.
SPEEDY PRO-t vegyél, ne schumit !!!!!! (l.előbbi link)
Előzmény: Passionata (14877)
drempee Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14880
DQAMON - Így van.
Hozzátéve, ha külföldön veszel újat, igényrld vissza az adót, és hozd be csuklón, free.
SPEEDY PRO-t vegyél, ne schumit !!!!!!
Előzmény: Passionata (14877)
Passionata Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14879
ilyet hord mert fizetnek érte .
A Brosnan is SMP-t hord de nem ezért mert tetszik neki.
Előzmény: glashuette (14878)
glashuette Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14878
Pass: A sumakker is ilyet hord? Akkor az biztos nem gáz.
Előzmény: Passionata (14877)
Passionata Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14877
Damon ,
opció No.1
Újat akarsz
menj el vmi. kereskedőhöz itthon -de inkább Bécsben,amíg még no EU v. reptéren-aztán megveszed .
No.2
Használt
2/a
feldobsz egy WTB-want to buy - hirdetést a www.timezone.com sales cornerjén, kapsz ajánlatokat és megveszed valakitől ,figyelem ha csomagban jön akkor az vámos tehát a vételárra számolj rá + 40%ot.-ezt én nem javaslom
2/b
feldobsz újságban/neten hirdetést és várod ,hogy valaki válaszol.
Szvsz. nem könnyü dolog a Schu ,speciális kiadás aki veszi vagy gyüjtő ,vagy fan nem hiszem ,hogy szívesen eladná ,az is igaz ,hogy szerintem elég ronda az a hatalmas 1es , ha igazán szép és igazi speedmaster-t szeretnél akkor vegyed a professionalt , van egy használt a
http://w3.externet.hu/~marton/index.html címen.
ennél többet nem tudok.
Előzmény: Damon (14874)
Damon Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14876
Ha tud... Mér ne? :)
Előzmény: Törölt nick (14875)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14875
Címet ne adjon? :-)
Előzmény: Damon (14874)
Damon Creative Commons License 2003.09.07 0 0 14874
Nem vagy bőbeszédű :)
Bolt, net, reptér, mi?
Előzmény: drempee (14873)
drempee Creative Commons License 2003.09.07 0 0 14873
nyugat
Előzmény: Damon (14872)
Damon Creative Commons License 2003.09.07 0 0 14872
Köszi!
(Esetleg konkrétabban? :)
Előzmény: drempee (14871)
drempee Creative Commons License 2003.09.07 0 0 14871
külföld
Előzmény: Damon (14870)
Damon Creative Commons License 2003.09.07 0 0 14870
Sziasztok!

Gratulálok a topichoz, rengeteg hasznos dolog van benne, de nincs időm-erőm végigolvasni...

Hátha tudtok segíteni a következőben: Szeretnék egy órát, Omega 3529.50.00, ez a schumacheres különkiadás, biztos ismeritek.

Itt egy kép róla, de csak link mert jó nagy kép:
http://www.uhrmageriet.dk/Omega_ny/35295000/dialf.jpg

Kérdés hogy hol érdemes megvenni, mert egy ilyen óránál már nagy pénz a kis különbség is... A Westendben van egy, asszem 522.000-ért. Külföld, vagy itthon máshol?
Köszi

drempee Creative Commons License 2003.09.07 0 0 14869
APT Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14868
Feltöltögettem újra a hibás képeket, de ez a TAR.HU érdekes egy állat. Egyes képek FTP-vel binárisan feltöltve mindenképpen hibásak. Ha újra leszedem őket, már rosszak, nem azonosak a feltöltöttekkel. Picit módosítottam rajtuk (pár % felbontás és tömörítés változtatás), erre jól mennek fel.. A fene se érti, ha effélét kellene csinálnom, komoly gondban lennék! :)))
Előzmény: APT (14865)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14867
Messerschmidt
Gratulálok! Furdalta az oldalamat a kiváncsiság, ki lehet G.I. from Hungary, amikor láttam a poljot.com-on
Mechanikus
Előzmény: APT (14866)
APT Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14866
Ez bizony a rég hallott Messerschmitt topictárs műve alapján készült (a G.I. őt takarja).
Előzmény: sukosdg (14859)
APT Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14865
Az oldal elvileg jó, de a tar.hu napok óra haldoklik. Én is csak FTP-vel tudtam feltölteni a cuccokat, a normál file-kezelés meghalt. Sajnos az EXTRA még megbízhatatlanabb... Ilyenek ezek a free webtárhelyek.
WatchFun Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14864
Üdv topik,

APT oldalán egy-két kép nekem sem jön le, fele-harmada hiányzik vagy más színű.

WF

Előzmény: Hayloft Ezekiel (14862)
robicsek Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14863
Hát az az oldal nekem se jön be, de apt többi oldala igen.
Viszont sukosdg oldala se.
Mi van itten megette valaki az órás oldalakat? :)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (14862)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14862
APT !

Ment egy mél a beszerzendő cuccal kapcsiolatban.

De megnéztem az oldalad és valami gond van a képekkel itt: http://www.tar.hu/apt/WatchSoc.htm mert van aminek csak a fele érkezik meg vagy hibás. Ez nem tudom mitől van, ha csak nálam van így akkor szorri. A tartalomhoz nem tudok hozzászólni, mindig úgy vagyok vele mint az egyszeri pistike az állatketben a zsiráf előtt:))

Előzmény: APT (14861)
APT Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14861
MMII: A jövő hétre összeszámoljuk a szükséges ezüst mennyiségét. Az érkezett szerkezeteken sajnos valóban nincs órakerék, de ez rendelhető (2-300 Ft), ezzel feltehetően nem lesz gond.

Más: Frissítettem a lapom. Fájdalmamra sok érdekes nyári beszerzés még nem készült el, de azért van pár újdonság, és két új tesztet/felújítást is összeütöttem. Észrevételek?

ORAGYUJTEMENY

sukosdg Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14860
Remélem az MMII terveket nem fenyegeti hasonló!!!

APT
Órakerék honnan lesz a szerkezetekhez?

sukosdg Creative Commons License 2003.09.06 0 0 14859
Ez vajon ki lehet.... (esetleg a fórumról)



This is a special Design made by G.I., Hungary - proposed to Poljot, Moscow who adapted but did not buy the design. We from poljot.com find the original drawings better and hope G.I. is gonna be payed for his good work !
31682 movement
No 12 hrs hand, time is displayed by the big minutehand and small 24hrs hand.


www.ora.ini.hu

markoiii Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14858
Ja. A kép tulajdonságai közt olvasható annak neve: ls1. Valóban Lange...
:)
Előzmény: Törölt nick (14847)
drempee Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14857

A kép:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: drempee (14856)
drempee Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14856

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

OYSTER - Ez egy B-Uhr, azaz „Beobachtungs Uhr” – „megfigyelő óra”. Katonai eszköz, nagy méretű (jellemzően 50mm körüli), a számlapon a percbeosztás dominál, általában másodpercstoppal ellátott órák, jellemzően a II. Világháború idejéről. A Lange-n kívül elkövetett ilyet a Stowa, a Laco, az IWC, a Vacheron, de még a Patek is, meg még sok noname katonai beszállító. Jelenleg is megtalálható a Laco, Fortis és Poljot kínálatban. Sok hozzászólással ezelőtt fel is tettem illusztrációkat, jelezvén (bizonyos hangokra), hogy ha a Poljot a Fortis-ról koppint, akkor az pedig a Lange-ról, stb. Amúgy az egyik „empee” óra is B-Uhr:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Törölt nick (14836)
glashuette Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14855
MM68: Mint a villám, vissza az üzletbe "óra" az asztalra, cash vissza a kacsódba. Ez ilyen egyszerű. Akármibe, hogy többet adtál érte mint tízezer (forint) egy olyan dologért, ami nem ér semmit, mellesleg még bosszúságot is okoz. Sáros vagy te is a dologban, mert hát fizetés előtt meg kell nézni, mit veszel, minél drágább a cucc, annál jobban. Egyszer engem is megvezettek, de kitapostam belőlük a rendes árut, és egy életre szóló tapasztalattal lettem gazdagabb. Egy komolyabb darab átvétele, ami nálam elég ritka, ünnepi pillanat, kb 20 percet is eltart egy nagyító alatt. Komoly helyeken is előfordulhatnak karcos, sérült darabok, olyanokról nem is beszélve, amelyek 4-5 évet álltak a spotlámpák alatt. Úgyhogy ne keseredj el, szabadulj meg attól a romtól amit vettél a kvarcot pedig felejtsd el (max. kerti munka, mondjuk felásod APT kertjét, miegymás, egyéb gyanús helyeken történő használat (6-os villanyos) nem vágják le a kezeddel együtt) egyébre úgysem alkalmas, mert nem ketyeg és nem szerez örömet.
Előzmény: MM68 (14850)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14854
oppardon a linkeket elszabtam, tehát:

Az Idő Hangja kiállítás

Iparművészeti Múzeum

Mbalage Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14853
MMII
Ezüstöt 42Ft/g-ért tudok szerezni, de 1-2Ft talán tudok alkudni. A gravírozáshoz tudni kellene hány jel lenne rajt. Ha van rá igény megoldható az is, hogy mindenkinek a saját aláírása kerül rá
Üdv!
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14852
kedves órabarátok!

Egy másik kiállításról szeretnélek informálni benneteket, ha érdekel valakit:

“Az idő hangja”
Különleges óraszerkezetek
Válogatás az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből
2002 december – 2003 december

Kiállítások listája

Iparművészeti Múzeum honlapja

Ez nem az első órakiállítás az iparban, valószínűleg ezt is érdemes lesz megnézni.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14851
Nejemnek egy Certina DS kvarcórája van 15 éve, 20 atm. vízállósággal. Nem csavaros a koronája, a hátlap is "csak" pattintós. Eddig semmi gond nem volt vele, nem ázott be. Amúgy a jobb helyeken minden elemcsere előtt és után ellenőrzik a tömítettséget. Az órák precíz összeszereléséhez érdekes adalék volt a legutóbbi ÓM-ban az Omega ferde üvege. Nekem volt már olajos számlapú Tag Heuerem, az Orisomon nem állt együtt a két mutaó 12 órakor. Sajnos azt nem tudom, hogy a Roamert hol állítanák be, de próbáld megkeresni a márkaszervízt!
Előzmény: MM68 (14850)
MM68 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14850
Sziasztok!

Végre én is svájci óra tulajdonos lettem, sajnos csak kvarc, de azért örülök neki. Ez egy Roamer P10 chrono, ISA 8162/220 szerkezettel, és van egy kis problémám vele.
Elöször is nem csavaros a koronája, és csak a megvételkor vettem észre. Lehet így komolyan venni a 100 m-es vízállóságot? Vagy a chrono gombok miatt eleve nem tartós a vízállóság?
A másik problémám sem komoly, de engem eléggé bosszant. Mennyibe kell kerülnie egy órának, hogy a mutatókat rendesen tegyék fel, illetve precíz legyen a skálázás? A stopper percgyüjtö mutatója el van csúszva. Éppen csak, de akkor is. A kis másodperc-mutató skálája el van csúszva, az egyik felén az osztásra mutat a mutató, a másik felén mellé.
De a legjobban a stopper centrálmutatója zavar. 2/10 mp-es lépésekben ugrik, és alaphelyzetben el van csúszva egy osztásnyit (2/10-r?l indul). Rájöttem, hogy az alaphelyzetet be tudom állítani, bárhová a skálán, kivéve pont 12 órára! Beállítás után a két gomb egyszeri nyomására megy egy teljes kört, és onnatól a gombok normál üzemmódban müködnek. Ha pont 12-re állítom, az egy kör után egy osztással elötte áll meg. Bármilyen más esetben az egy kör után oda áll be, ahová állítottam. Tehát ha egy osztással elöbbre állítom, ugyan oda áll be, mintha pont 12-re! Hogy lehet ez, és hogy tudnám mégis beállítani?
Bocs a hosszú bejegyzésért.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14849
Igen, a linkelésre betett kép nagyonis u.a. kinézetű. De nem is azért kérdeztem rá, mert éppen szükségét éreztem egy ilyennek, hanem egyszerűen csak azért, mert meglátva a Lange-féle eredetit, bevillant az emlékezetembe a Poljotok hasonlósága. És ekkor rákerestem volna, de sikertelenül. De szerencsére kaptam Tőletek hasonló képeket, más cégek linkjeit (amiből kiviláglik, hogy milyen népszerű is a fazon, amit Magyarországon sokan a Fortisnak tulajdonítanak). Köszi a segítségekért !

...

És ami külön érdemessé tette a képes linkelt oldalra a figyelmem ismételt felhívását, az az volt, hogy immár akadnak ott régi darabok is.
Pélául Sztrela (390,- Euro !!!).

Előzmény: szucsr (14842)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14848
A link lemaradt :o(

Pontosan :

F. A. Lange und Söhne
Előzmény: Törölt nick (14847)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14847
Az óriási repülős óra eredetének a megfejtése nem más, mint :

F.A. Lange und Söhne !
Előzmény: Törölt nick (14836)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14846
KELL EGY ILYEN!!!!
Előzmény: moga (14845)
moga Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14845
A pontosság megszállotainak : Gyufásdoboz méretü atomóra

moga

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14844
Ilyentet Bárótól kell kérni!
Előzmény: szucsr (14842)
irninehez Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14843
WEHRMACHTS FLIEGER (-OYSTER), NATO-konform és "made in Russia", hát most jönnek az igazi békeidők, de itt láthatsz még Flieger-t olyan cégtől amely 1939 és 45 között gyartott ilyet: www.stowa.de
szucsr Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14842
oyster

Azt hiszem, ez kozeliti meg legjobban az automatak kozott:


Robi

Előzmény: Törölt nick (14837)
alexandrosz Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14841
Valami hasonlót (amphibia) kerestem én is a nyáron, a T. Forgalmazó ígérte is, de sajnos azóta nem jelentkezett...sőt, a méljével is gond lehet, ahogy nézem.
Előzmény: szucsr (14839)
irninehez Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14840
FLYING OYSTERS???!!! Hogy küldjük utánuk a citromlét meg a pezsgőt??? :))) Itt is van: www.limes-watches.com nézd a "nightflight" sorozatot.
Előzmény: Törölt nick (14837)
szucsr Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14839
Sziasztok

Lattam Wostok-okat a szegedi Cora egyik butikjaban. Az illetekes elvtarsat kerdezem, nem-e lehetne-e ilyet odajuttatni?


Robi

irninehez Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14838
FLIEGER: Nézd meg a www.lacher-uhren.de -et, mechanikus 3-400 Euros kategoria, de még találok mást is.
Előzmény: Törölt nick (14837)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14837
És valami hasonló "flieger" fazont (de jóval diszkrétebb) méretűt próbáltam keresni a Poljot választékában, de a poljot.hu moszkvai aloldalát sajnos nem sikerült elérnem. Szóval ilyesféle akad-e automata (pld. ETA) szerkezetű változatban ? (Esetleg kép ?)
Előzmény: Törölt nick (14836)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14836
Találós kérdés :

Ki tudja, hogy az alábbi óra kiféle-miféle eredetű ?

Segítség gyanánt : megaméretű - ~58mm.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14835
JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ! 18-án, ha hazaérek biztosan elmegyek megnézni! Addig már lesz visszajelzés is itt a topikon.
Előzmény: fekvőrendőr (14834)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14834
A cím lemearadt: k'Arton Galéria, Bp. V. ker. Alkotmány u. 18.
Előzmény: fekvőrendőr (14833)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14833
Egy hír a mai Népszabadság mellékletből:

"Óraművek
Kiállítás
Nemzetközi órakiállítás látható a kArton Galériában. Az időmérés témáját bemutató tárlaton világhírű márkák „vonulnak fel”. A svájci Ulysse Nardin óráinak hírnevét a hajózási kronométerek alapozták meg. A kollekció tükrözi ezt a múltat, illetve bemutatja az utóbbi években készült, hihetetlen szerkezetű karórákat is. A TAG Heuer klasszikus ihletésű karórái, mint a Carrera, a Monza vagy a Targa biztos alapokon nyugszanak, hiszen a 60-as években mintául szolgáló eredetiek sikerrel mutatkoztak be. A különleges darabjairól, egyedi technikai megoldásairól híres IWC az idei újdonságait mutatja be. A legpontosabb és legmegbízhatóbb órák gyártása iránt elkötelezett Breitling, Omega, az eleganciát és minőséget fémjelző Longines múzeumi darabokat is felsorakoztat. A Tissot szintén a régmúlt idők óradarabjait mutatja be. A Raymond Weil az elmúlt években a design fejlesztése mellett fokozott hangsúlyt helyezett a tökéletesebb szerkezetek megalkotására. A Chronoswiss elhozta az „Év órája” díjat nyert Cronoscope darabját, illetve arany és platina karórákat sorakoztat fel. A Sattler a régi idők pontosidő-órái ihlette kollekciója alapjaiban a sok száz éves múltat hordozza. A manufakturális gyártású, fa és acél tokozású Sattlerek alig tucatnyi mesterember munkáját dicsérik. A kiállítás szeptember 11-én nyílik és 26-ig tekinthető meg. Cím: k’Arton"

sukosdg Creative Commons License 2003.09.04 0 0 14832
Mbalage
Minden segítség számít. Írj részletes árakat, hogy megvitathassuk!




www.mmii.inf.hu

Előzmény: Mbalage (14831)
Mbalage Creative Commons License 2003.09.04 0 0 14831
Sziasztok!
Már egy ideje olvasom a topicot. Eddig is kedveltem az órákat, de úgy érzem egyre fertőzöttebb vagyok!
Ha még nem találtatok olyan embert aki MMII hátlapba vésne, én tudok segíteni. Ja és Ag-t is tudok szerezni amennyi kell.
spo Creative Commons License 2003.09.04 0 0 14830
Tisztelt Óragyűjtők !

- Keresek megvételre 1 db órák tartójáúl szolgáló, üvegbetétes tetejű, lehetőleg antik fadobozt. Méret mindegy, ajánlatokat : emuemu@freemail.hu címre kérnék.
üdv spo

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14829
kedves megszállottak!

Itt vagyok, csak nem nagyon van időm olvasgatni, meg főleg lehetőségem, csak itthonról és mivel új munkahelyen tevékenykedem,(nem csak nekem új, ganc noj az egész bejzli) oda még nem húzta ki ma a táv a drótot.
De! Kérdés, hogy hol tartunk - sajna nem nagyon tudok többszáz hsz-t visszaolvasni - és kell-e zilber, mert ha igen, akkor lubrikálom a szállítót és kipuhatolom, hogy most is tud-e hozni fémet és mennyiért milyet? Csak mondjátok!

Még kb másfél-két hétig csak az itteni mélem lesz a biztos (ha a frimél is akarja) aztán már lesz kanóc a gyárban és aktívan tudok olvasni munkaidőben :)

MMII rulz

Előzmény: NyikolajII (14822)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14828
Aki már idáig eljutott velünk az talán befizethetné az egész összeget is. Beugrik egy ezüstszállítmány, és nem tudjuk kifizetni? A mesterek sem fognak ingyen melózni. /Mondjuk nekem nagy a pofám, de én már leadtam a pénzt!/ :-))))
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14827
te_o!
Én elsősorban a tízezres tagtársakra gondoltam!
fekvőrendőr
Előzmény: te_o (14825)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14826
hi,
"MMII az ÓM-ben
A tesztelés kifejezés valóban túlzás, "

A jaraselterest, leolvashatosagot, viselesi kenyelmet, elkeszitesi minoseget igenis lehet "tesztelni".
Bar szerintem itt valoban a projekt megvalosulasi menete (szocreal fogalmazasban: az alkotoi utkereses buktatoi:-)) az igazan erdekes, ehhez mondjuk tobb, mint remek forras ez a topic.

Eurostyle vs. OM: azt hiszem nem is egy a cel. Lehet, hogy az OM a penzkereses mellett probal valami hasznos infot is nyujtani, ezzel segiteni a hazai orakulturat.
Amugy lassan keszul a kovetkezo szam, kivancsi leszek a velemenyekre ismet...

Előzmény: Mechanikus (14821)
te_o Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14825
Ez azt jelenti, h. 30-ról 35 -re is, vagy az még ráér?
Előzmény: fekvőrendőr (14824)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14824
MMII

Ha már így az ezüst beszerzés felmerült, akkor fontos lenne, hogy a fizetésben elmaradtak egészítsék ki a befizetéseiket, mivel a már beszerzett werkek árát nem fedezik az elszántságjelzők.
Uraim fáradjanak a pénztárhoz!!!

fekvőrendőr

NyikolajII Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14823
topoc=topic, bocs...
Előzmény: NyikolajII (14822)
NyikolajII Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14822
Henok! Szép volt!

MMII: tudunk valamit arról, hogy hogyan áll, illetve áll-e még az ezüst beszerzési forrásunk, Nagyon rég láttam a topocban Hayloft Ezekiel t.társat...
Most akkor szavazunk mutató ügyben, vagy ezt egyenlőre hagyjuk?

Mechanikus Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14821
Potyoro
Én egy órát azonban minden politikusnak adnék: Illemtan órát :(

MMII az ÓM-ben
A tesztelés kifejezés valóban túlzás, bár mérési eredményekkel is elláthatjuk öket. A termék-technológia központú bemutatás jó lenne.

gvass - ÓM
Ha olvasod. Hozzájutottam az EuroStyle Magazin-hoz. Ez sokat segített abban, hogy jobbnak lássam az ÓM-et. Ne félj fogjuk még kritizálni az ÓM-et, de ez azt jelenti, hogy olvassuk. A másikkal kapcsolatban ebben - abban, hogy olvasni fogom - egyáltalán nem vagyok biztos.

Előzmény: Törölt nick (14819)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14820
A politikamentességgel teljes mértékben egyetértek!
Egyébként a pénzünk még :-) a számlán van, íme a tételes elszámolás

1 A Báró 30.000
2 A Báró 30.000
3 A Báró 30.000
4 Acid 10.000
5 Altefnégy 30.000
6 Appius 30.000
7 APT 10.000
8 Diffi 10.000
9 Dipteros 35.000
10 Dupla By-Pass 30.000
11 Fekvőrendőr 30.000
12 Gerro 30.000
13 Gerro 30.000
14 HÁ 35.000
15 Hayloft Ezekiel 35.000
16 Hayloft Ezekiel 35.000
17 Henok 30.000
18 Herkules Zoltán 50.000
19 irninehez 30.000
20 irninehez 30.000
21 IWC-FAN 35.000
23 Jozs 10.000
24 Leone 35.000
25 Markoiii 35.000
26 Mazsola 30.000
27 Mechanikus 50.000
28 Morgen-Red 30.000
29 Micsike 35.000
30 Nihao 30.000
31 Nyikolaj II 30.000
32 Öccse 30.000
33 Panerai 30.000
34 Panerai 30.000
22 PAPUGAJA 30.000
35 Passionata 30.000
36 Potyoro 50.000
37 Robicsek 35.000
38 Sándor12 30.000
39 Sárkány 35.000
40 SPO (Sopron) 10.000
41 Sükösdg 10.000
42 Sükösdg 10.000
43 Swatch 10.000
44 Szaki 30.000
45 Szucsr 10.000
46 Te_o 30.000
47 Tszilard 30.000
48 Valvoline 30.000
49 XXL 50.000
50 Lepke 35.000
51 még egy soproni 0 /10.000 Ft. Panerainál/
52 Robicsek 35.000
53 HG 0 /10.000 Ft. Panerainál/
54 Altefnégy 30.000
55 Pápai Gábor 35.000
WatchFun 10.000
Drempee 10.000
Amygdalus 10.000
Oyster 10.000
Össz.befiz 1.595.000
visszafizetés WatchFun -10.000
visszafizetés Drempee -10.000
visszafizetés Amygdalus -10.000
visszafizetés Oyster -8.000
postaköltség -46
nov-dec.kamat 4436
jan. kamat 3211
postaköltség -25
febr. kamat 2945
márc. kamat 4200
postaköltség -25
postaköltség -25
ápr. kamat 6220
máj-jún. kamat 9354
átut. Mechanikusnak -800.000
átut. Mechanikusnak -89.593
Szla.egyenleg: 697.652

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14819
Én is mást adnék nekik, oldaliságtól függetlenül! :-)
Előzmény: Henok (14817)
rogergerro Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14818
Mechanikus:
A kész MMII óramagazinban való bemutatása, remek ötlet.
Potyoro: Szeintem sincs éretlme az MMII esetében az elkészült óra említett paramétereit vizsgálgatni. Helyette inkább az ez elkészítés (öntés, fúrás, faragás etc.) részleteivel lehetne szolgálni.
Üdv,
Gerro - Honlap

Henok Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14817
Tisztelt MMII társak!

Elárulom nektek, hogy én nem vagyok különösebb óra rajongó. Amikor az MMII óra elkészítése felmerült ezen a fórumon azért csatlakoztam hozzá azonnal, mert az akkori magyar társadalmi életben a választások után szinte hihetetlen volt, hogy találtam egy olyan topikot, ahol 20-30-50 ember politikai, vallási, nemzetiségi beállítottságától függetlenül valamiben meg tud egyezni, és létre tud hozni ebben az országban. És most nagyon úgy néz ki, hogy ez sikerülni fog. Azt hiszem ez a legfőbb érték ebben a projektben, amihez miondenki hozzájárult, és nem csak az a pár ember aki valóban részt vesz a gyártásban. Ezért kérem, javaslom, hogy politikusnak ne adjunk az órából :-)
Üdvözlettel: Henok

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14816
Osztom Mechanikus véleményét, csak azt nem értem, ezen az órán mit lehet tesztelni? Egy régi pesti aranytokos Omegát sem lehet tesztelni, szvsz. MIMI-t sem, max. bemutatni a projektet, és a kész órát. Itt nincs értelme járáseltérést, vízállóságot,stb. mérni, vagy nem jól gondolom?
Előzmény: Mechanikus (14815)
Mechanikus Creative Commons License 2003.09.03 0 0 14815
MMII marketingje
Egyetértek Fekvörendörrel, ne nagyon reklámozzuk, különösen APEH, VPOP irányába. A mai politikai helyzetben a politikusokat is csak párban szabadna megajándékozni 1 MP-nek, 1 OV-nek ... nöi változat DI-nek, XL méret KG-nek... :)

Amit el tudnék képzelni.
Az Iparmüvészeti Múzeum órakiállításán régi magyar mesterek órái is láthatók. Néhány évtized múlva MMII "1" is ilyen emlék lehet, ha a Múzeumnak ajándékozunk egy példányt.

Ez lehetne az a darab, amit az ÓM számára gvass már elöre kért is tesztelésre. Gondolom az ÓM-ben való ismertetés nem lenne baj, az órára koncentrálva, mellözve a projekt részleteit.

Szó mi szó jó ha marad emléke a dolognak, de ne nagyon érintkezzék a politikával.

Előzmény: fekvőrendőr (14811)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14814
Valami pályázatot v. ország image(húúú lehet, hogy ilyen nincs) is lehetne. Jelentkezzen akinek van tapasztalata ilyenben, vagy tud segíteni( akár inkognítóban is). 1 órát szerintem +ér.
Mi a helyzet ezüst fronton???

Panerai
ment mail...

Sarkany Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14813
:)))))
Előzmény: fekvőrendőr (14811)
panerai Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14812
Sukosdg: Én pedig már elküldtem 2-3x de mindig visszadobja a fiókod! Mi a titok? Mb korlát v. más cím...

MMII:MP ajándékozása nekem abszólút jó ötletnek tűnik, de tudom, hogy ez irányultság kérdése! Csakhogy Ő szereti a szép órát és hát ő a Minelnök is. De Markoii ötlette a legjobb az expedició vagy Rekord döntés amúgy magyarossan, és a főszereplő MMII-t hord. Pl.: megdönteni egy okmányirodában a sorban állási rekordot és mindezt mmii-ben mérte, csak azért nem unt rá mert az mmii-t nézegette közben...
Szerintem kellene az mmii-nek valamiféle hírverést csapni. Vagy tényleg egy prominens személynek ajándékba, vagy valamiféle eseményt ami jól managelhető akár a palacknélküli Kékes akció, akár a papírus hajóval át a Dunán a Vigadónál bizonyitandó, hogy avar őseink is megteheték ezt az utat, stb.

Előzmény: sukosdg (14807)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14811
Csak vigyázzunk, nehogy a sajtó feszúrja a projectet: MP-számlavezető bankunk-fekvőrendőr-MMII
Ebből a fiúk érdekes összfüggéseket hoznának ki napjainkban! :-))
Holnap meg is nézem az egyenleget...
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14810
Én csak ünnepi alkalmakon fogom hordani.
Előzmény: sukosdg (14809)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14809
Kénytelen leszel mert kötelező hordani!!!!!!!!!!!!
robicsek Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14808
na jo, ha kész lesz, mikor legközelebb adok interjut, megemlitem mi van rajtam:-)
Előzmény: sukosdg (14806)
sukosdg Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14807
Panerai

várok.....

sukosdg Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14806
Félreértés ne essék, semmi közöm, sőt... MP-hez, csak felmerült a neve. Szerintem egy kis hírverés nem tenne rosszat a projektnek. Most, hogy több szerkezet van szerintem lehetne elfogadni jelentkezéseket, jelezték többen a szándékot! Én is vásároltam Mechanikus barátunktól szerkezetet, amit más számlappal megépítenék (MMII tokba)
markoiii Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14805
... csak ne Anettkával utazzék...
Előzmény: markoiii (14804)
markoiii Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14804
Kit érdekel ma, rajtunk kívül, hogy kinek milyen órája van?
Ha pedig MP az a híres ember, MIMI értéke meglehetősen mélyre süllyed majd a szememben...

:)
Akko' má' támogassunk inkább valami expedíciót (pld. A Kékes meghódítása oxigénpalack nélkül, a balatoni mélymerülési rekord beállítása - a "tó" jelen állapotában MIMI is biztonsággal venné a megmérettetést)
Esetleg béreljünk MIMI-nek helyet a Szoljúzon...

Előzmény: rogergerro (14802)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14803
Én sehová, senkinek nem adnék MIMI-ből! Aladni végképp nem akarom, tehát az értéknövekedés sem érdekel. Ázsió pedig nagyon hasonlít Ázsiára, abból pedig nem kérek! :-)
Előzmény: rogergerro (14802)
rogergerro Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14802
oyster: Azt hiszem az ötlet megfontolandó! Korábban talán sukosdg részéről merült fel egy ötlet, hogy az elkészült MMII darabok ázsióját növelni lehetne, ha a kész darabok közül kapna egy darabot, egy országosan ismert ember. Ez az ember - az akkor elhangzott ötlet szerint -eMPé lenne. Sukosdg-nek van/lenne kapcsolata is hozzá! :-))
Kérdés, hogy a jelenlegi MMII-tagoknak megér-e +1 órányi költséget egy olyan óra értékének a növelése, amely nem adás-vételre készül. Ráadásul az óra hátlapja, a jelenlegi tervek szerint névre lesz gravírozva, ami ugye az óra eladási értékét jelentősen csökkenti.További kérdés, hogy ez mekkora költséget jelent 1 db MMII órára vetítve? Csak emlékezteni szeretnék Mindenkit az 50.000 Ft-ot, akár csak 1 Ft-al is meghaladó költségvetési tervekre és a megfogalmazott véleményekre.
Én személy szerint támogatom az ötletet, mert ennél több pénz kidobok, haszontalanabb dolgokra!
Gerro - Honlap
Előzmény: Törölt nick (14798)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14801
Én személy szerint belehalnék, ha a Bo-Bo páros közül valaki megkaparintaná az órát!!!!!!!!!!!!!!! Inkább felajánlok egy tizest a jótékonysági számlára!
Előzmény: Törölt nick (14798)
irninehez Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14800
MINDENKI: Sajnos minden szabinak egyszer vége akad. Ausztriában (ebben az esetben Salzburg meg Innsbruck) magasak az antik/használt óra árak, de vidéken akadt egy pár eredeti ” régi készlet” + használt szíj (50-70 évek - kisvárosi órásoknál) és egy pár ”kidobott” mechanikus ketyegő is…
APT: Számlap hírek déli régiókból???
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14799
Nem tudom. Gondoltam, ha a szerkezet megér egy ezrest inkább odaadom olyannak, aki fel tudja használni, minthogy kidobjam. Ha annál kevesebbet ér, akkor nem éri meg vesződni vele.
Előzmény: glashuette (14795)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14798
T. MMII-sták !
Ez ugyan már csak partvonalról bekiabálás, de felvetődött bennem egy gondolat :
Mostanában - mint azt sokan tudjuk - a Sláger Rádióban szerveződik egy jótékonysági óraárverés. Igaz, hogy ott a felajánló csélcsoport az országgyűlési képviselők közül kerül ki, de nyilván más forrást is szívesen fogadhatnak. Nem tudom, hogy jó ötletnek tartjátok-e, de szerintem egy kisszériás magyar óra (minőségi mechanikus szerkezettel) a jótékonysági akció kiemelkedő darabjává lehetne, ugyanakkor a nagy hírveréssel járó nemes cél pedig a felajánlott példány ikertestvéreit is ismertté teheti jó színben feltüntetve.
A presztízs- és ismertségnövelés érdekében tán érdemes elgondolkozni egy többletpéldányon is...

U.i.: Nem beledumálni szándékoztam, hanem abból indultam ki, hogy ha még köreitekbe tartoznék, én nyilván támogattam volna ilyen kezdeményezést. ;-)
De a valós megoldás a mai tagság kezében van.

te_o Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14797
500?
Lej?
:)
Előzmény: glashuette (14795)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14796
Sikerült már korábban is látnom (SukosdG felhívta már rá a figyelmemet :).
Szép. Gratulálok hozzá !
(Majd hívlak.)
Előzmény: A Báró (14794)
glashuette Creative Commons License 2003.09.02 0 0 14795
1Forma: Álmatlanul hánykolódtam az éjaszaka. Vajjjon hány pízt érhet?
Előzmény: Törölt nick (14793)
A Báró Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14794
Oyster

Nézd meg a Rolexet az oldalon, gyönyörű, még a csvarok is kékítettek!!!!!!!!4

Előzmény: Törölt nick (14792)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14793
OFF
Eladó:

Akit érdekel, az írjon emilt az adatoknál található címemre.
Bocsi a reklámért.
ON
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14792
APT ! A múltkori témában megkövetlek.
Valóban leltem én is olyan régebbi NOMOSról képet, aminek ródiumozott (vagy ilyen színű) a szerkezete (akár 1T is lehet) és egyben üveghátlapos is. Maga a kép pedig nem másutt van, mint egy régi Óra Magazinban, a NOMOS cikk oldalán. Egy TETRA 2000.
Nem is gondoltam volna...
Előzmény: APT (14789)
NyikolajII Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14791
Hálás vagyok a bocsánatért :))) Mondanám, hogy most már nyugodtan alszom, de most nincs rá alkalmam. Éreztem én, hogy nem OK a modell, de nemigen vagyok járatos a PP-k világában, bár asszem szeretnék...
Előzmény: Törölt nick (14790)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14790
Na jól van, most az egyszer megbocsátunk! Mi is csodálkoztunk, de azt gondoltuk, hogy romlik a szemed. :-))))
Előzmény: NyikolajII (14788)
APT Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14789
Nincs, ilyen nincs, csak (kicsit) hasonló. Amúgy is árulkodóak a kronógombok (kronó meg sehol..).
Előzmény: NyikolajII (14788)
NyikolajII Creative Commons License 2003.09.01 0 0 14788
Csak most jutottam nethez. Félreértettetek! Ez gagyi, én is tudom. A kérdés az, hogy létezik-e ilyen modell valójában a PP-nél, vagy sem! (kicsit rosszul esett, hogy egy ilyen kép alapján azt lehet hinni rólam, nem tudom igazi-e, mikor a kép forrása ismert... :) )
Előzmény: glashuette (14769)
drempee Creative Commons License 2003.08.31 0 0 14787
A "Doctor's Watch" konfiguráció jellemzője a kiemelt méretű - akár az órakört meghaladó - külön másodperckör (pulzus és egyéb idők számlálása stopper nélkül), a tok lehet bármilyen formájú, bár kétségtelen, hogy a klasszikus kivitel a téglalap.
Előzmény: sukosdg (14786)
sukosdg Creative Commons License 2003.08.31 0 0 14786
drempee
A Doctor's Watch (Rolex)




www.ora.ini.hu

sukosdg Creative Commons License 2003.08.31 0 0 14785
drempee
A Doctor's Watch (Rolex)




www.ora.ini.hu

drempee Creative Commons License 2003.08.31 0 0 14784

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Találtam két érdekes antik Omegát egy könyvben - egy Doctor’s Watch /bár úgy lenne! :-) / és egy Regulator:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Stunt62510 Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14783
Hallott már valaki a Mussi-Fischer órákról? Szeretnék róla kicsit többet tudni, ugyanis találtam egy quartz vezérelt, gyönyörű grafikájú példányt, amelyet fel szeretnék újíttatni.
Esetleg a fővárosban tudnátok valakit aki átnézné, megtisztítaná, karcos üvegével tenne valamit...?
Köszönöm.
Stunt62510 Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14782
Egyértelmű, hogy a hamisítvány órák nem érnek 48e Ft-ot, ráadásul a viselő lelki világa is elemezhető több oldalról.
Azonban az a Submariner, amelyet a kezemben fogtam acéltokos volt, nem az a spiáter stb. kínai gagyi és szép grafikájú számlapja volt. Nem vonom kétségbe, hogy egy hozzáértő ember alaposan megnézve azonnal kiszúrja a különbségeket, de 10m-ről ( de az is elég ha pl.valaki másnak van a kezén) hiszem, hogy nincs ember aki megkülönbözteti az eredetitől.
Erről a hamisítvány témáról ennyit, tényleg nem akarok sokat offolni, bocsánat érte.

Előzmény: NyikolajII (14767)
markoiii Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14781
A harmadik azé' ölég ronda...
Előzmény: markoiii (14780)
markoiii Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14780
Ahogy elnézem, régen azé' csináltak (ha nem is nagyon, de azért) szép órákat is.




Előzmény: markoiii (14779)
markoiii Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14779
sukosdg:

Köszi!
Gondoltam, hogy nem nagyon van maguk készítette szerkezetük, de hogy egy se, az megrázó... :)
Engem az áruk má' nem is döbbent meg (há' vegye meg aki hülye ennyié'), de hogy mennyire rondák, izléstelenek, csúfak, még mindig kiborít... :)

Előzmény: sukosdg (14778)
sukosdg Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14778
markoiii

A Breitlingnek nincs saját szerkezete:
Mechanikusok:ETA2892-2,2892-A2,2824-2,7750
Quartz:ETA251.xxx
A felhasznált modulokat is veszik: Depraz (Special)
Hogy miért drágák?(ezt már tárgyaltuk)

markoiii Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14777
Köszönöm!
Előzmény: sukosdg (14775)
Mechanikus Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14776
Sukosdg - OFF-topic

A 2 werk megérkezett számodra. E-mail-em nem ment át, mert tele volt a mailboxod (ja lehet, hogy nagy is volt a levelem, mert képet is tettem bele.

Jövö héten keressük egymást

Üdv,
Mechanikus

Előzmény: sukosdg (14775)
sukosdg Creative Commons License 2003.08.30 0 0 14775
markoiii
ETA 2892 alapra épül.


www.ora.ini.hu

markoiii Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14774
Én csak aztat látom, hogy a tokja nem acélbó' van.
Előzmény: NyikolajII (14768)
markoiii Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14773
Megkérdezem újra:
A brájtlingék cal. 44-es szerkezete (crosswind "ritkaronda" special) a maguk termése vagy v.mire építették?
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14772
Ez még egy jóval homályosabb képen is gagyi! :-))))
Előzmény: NyikolajII (14768)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14771
PANERAI: igazad van, valóban teszenek, jobban mint egy hamis Submariner! Viszont ízlésem is alakult, mióta az Atlanticot hordom.
Előzmény: panerai (14760)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14770
GLASHUETTE: megpróbáltam emilben küldeni neked egy kis programot jpeg képek kicsinyítéséhez. Remélem megkapod! Tamás
Előzmény: glashuette (14769)
glashuette Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14769
NyikolajII: A hamisítványok 99,9%-a 10 méterről ordít, hogy az. Menj be a Grabenen egy boltba, kérj ki egy 48.000 eurós Patekot, aztán gyere haza és nézd meg a 48.000 forintosat. Ha nem látsz lényegi eltérést, akkor hiába magyarázom...
Ilyenek miatt kár vergődni. Ezeket még hamisítványoknak se nevezném, inkább gagyinak. Büntetés lehet felvenni bármelyiket is.
Előzmény: NyikolajII (14767)
NyikolajII Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14768
NyikolajII Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14767
Na, ha már itt fake-ügyek kerültek fel lenne egy kérdésem:

ilyen Patek eredetiben egyáltalán létezik?

IMG SRC="http://piacter.index.hu/photos/langs/hu//63122/big/403556.jpg">

Kérlek benneteket, ha valaki tud segítsen, mert egy kedves barátom - aki nem ért a témához egyáltalán - vergődik kétségek között. Sajnálnám, ha nem tudnánk meg...

Kösz.

Amúgy szerintem a hamisítványok legnagyobb baja, hogy azt akarják elhitetni, tényleg az aktuális -igen drága- modell van az ember csuklóján. És ha valaki tudatosan hord ilyet, az szintén. Nagyon csúnya, ha egy valódinak tűnő, acél oyster tokos gaygi Rolexről kiderül, hogy a tulaj 1* leejtette, és ott a spiáter tok megszabadulván a króm bevonattól oxidálódik. Akkor már inkább legyen a kezén olcsóbb "tucat" antik Cornavin, vagy efféle szép óra...

mr.Baker Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14766
glashuette
Mi a külömbség???
Előzmény: glashuette (14730)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14765
Panerai ! Kuksizz ide !
Előzmény: panerai (14760)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14764
A R.T. órákról ugyan tényleg van az említett újságban íromány, de azért is tettem oda ":o(" jelet, mert nem igazán érdemleges információkat tartalmaz. Egyszerű típusismertetés, áradozás arról, hogy pld. a titántok csúcstechnológiája is ismeretes előttük, sőt, üveghátlapon át látható is a különleges, egyedi és kuriózum saját(?) szerkezetük - egyik kép Unitas, másik kép Valjoux.
Előzmény: Babarum (14757)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14763
És miképp oxidálódik ?
Ha meg nem oxid a feketeség, akkor esetleg a "fekete oxidált arany" fogalom amolyan vevőcsalogató csúsztatás lenne ?
Előzmény: fekvőrendőr (14761)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14762
Huh ! Tévedtem !
A 333-as ócsóarany ezexerint a nyóckarátos...
(A karátszám/24 mérőszámot eddig sajnos nem tudtam, és azt sem, hogy az ezrelékes aránnyal azonos. ;-)
Előzmény: markoiii (14754)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14761
Na megkérdeztem....
A "fekete aranyat" ruténium bevonattal hozzák létre, melyet állítólag egy egészen speciális technológiával az izraeli enyacég csinál meg, a magyar cégnél ehhez hozzá sem nyúlnak, csak eladják a cuccot.
Gyermekem szerint az ötvözőanyagok típusa és mennyisége nagyban befolyásolja az arany reakcióját savas és lúgos anyagokra, azt mondta, hogy a múltkor látott egy gyűrűt, mely 14 karátos volt, de valahol thermál vízben fürödtek vele, és ettől egy nagyon szép felületi elváltozás jött rajta létre, bár a felháborodott vevőt erről nehéz volt meggyőzni. :-)

fekvőrendőr

panerai Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14760
Érdekes témát találtam Seiko keresés közben!
Mégpedik az óra "tunningolást", amit közülünk úgy gondolom, hogy eddig csak Drempee csinált.

Potyoro: Ezek tetszeni fognak neked ;-)

Hogy csináljunk ebből a 6309-es Seikoból:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ilyet:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Vagy

az skx007-ből:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ilyet:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Több tunningolt képet felraktam az oldalamra IDE

Egyébként keresek 150-200m nyomásálló Seiko automatát, új vagy használt mindegy.

markoiii Creative Commons License 2003.08.29 0 0 14759
A brájtlingék cal. 44-es szerkezete (crosswind "ritkaronda" special) a maguk termése vagy v.mire építették?

Babarum Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14758
Az mit jelent, hogy nagy?

Babarum

Előzmény: A Báró (14732)
Babarum Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14757
És mitírróla? Nekem nem áll szándékomban bevenni...

Babarum

Előzmény: Törölt nick (14710)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14756
HOGYAN CSINÁ'JJÁK? KÖNYÖRGÖM... :)
Előzmény: fekvőrendőr (14745)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14755
Közben aztat súgják nekem, hogy valami kohászati furfanggal aranyos rézérc pörkölését megállítják a kívánt színnél... Ehhez nem értek.
Előzmény: markoiii (14754)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14754
Oyster:
Ma utánanéztem: igen sötét, barnás-lila színű anyag az aurioxid. Ha ezüsttel ötvözött az arany - mint általában - akko' lesz a csapadékban ezüst-oxid is, ami szürkés-barnás. Ha ezt a színt az arany-oxid színével összekeverem, akkor a keverék színe még az arany-oxid színénél is világosabb lesz. A réz-oxid (ha a réz az ötvöző) meg zöld.
De a legfontosabb, hogy ebben az esetben a lentebb leírt folyamat nem úgy megy végbe...
A 9 karátos arany az 375-ös. 9/24=375/1000.
Tehát: gözöm nincs, hogy' csinálják, pláne feketére.
Ezek a Patekék fene ügyesek.
:)
Előzmény: Törölt nick (14744)
glashuette Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14753
Steve'bá tud élni...
Azért azonnal szólok, akarom mondani, linkelek, ha Stevének új órája érkezik! :o)
Előzmény: drempee (14752)
drempee Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14752

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] bácsinál több mint 50 gyönyörű óra számtalan hatalmas képe kelleti magát. Mielőtt mindet megkapnánk üveghutailag, javaslom, hogy mindenki, kötelező jelleggel, keresse fel ezt a lapot (én sűrűn teszem), és a következő teliholdnál (holdfázisos órát viselők előnyben!) éjfélkor gondoljunk egymásra és rebegjük együtt „gyönyörű svájciak!” (na nem mindegyik az, mert steve gyűjt németet is, japánt (!) is, de ő már csak ilyen. :^)
Ja, a [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] se semmi képanyagilag.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Törölt nick (14751)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14751
Most jöhet a meglepetés : nincs modemem. Sokkal gyorsabb kapcsolat áll rendelkezésemre. De ezzel is érzékelhetően lassúbb a nagyméretűre duzzadó fórumoldalak nyitása, hozzászólások elfogadtatása, oldalak közti lapozás. Ezen tapasztalat alapján el tudom képzelni a modemesek átkait is, és velük együttérezve, ezt megelőzendő akár még vitába szállni is hajlandó voltam.

Panaszos sirám vége !

Előzmény: glashuette (14747)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14750
Ugyan, dehogy kéne bántani a koppintásokat ! Ezekkel (is) teljes a mai órapiaci helyzet...
Előzmény: SPOO (14746)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14749
Előre is köszi a fekete aranyról beszerezhető információkért !

(Ugye nem kőolaj ? :)

Előzmény: fekvőrendőr (14745)
APT Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14748
Stunt62510: Nagyon röviden: a replikánál valamilyen módon jelzik, hogy ez bizony nem igazi, ez utánzat, a hamisítványnál kifejezetten az a cél, hogy eredetinek tudja a szemlélő. És a szóbaforgó darabok bizony hamisítványok, gyártásuk és árusításuk bűncselekmény. A hirdető srác kollekcióját a törvények betartása-betartatása esetén el lehetne kobozni, ellene eljárást lehetne indítani...

glashüette: Az utóbbi időben személyes jellegű dolgokba nem szívesen szólok bele, de most kikívánkozik belőlem: az ország nem a fővárosból áll. Sajnos vidéken sok esetben semmiféle szélessávú Net elérés nincs. Én pl: 20 km-re tanyázok Budapesttől, de ISDN elérés a maximum, amit szerezni tudtam. Egyelőre sem ADSL sem kábelnet nincs, tehát hiába a szándék az előrelépésre, egyelőre bizony kényszerből az ország jó 70%-a le van ragadva a modemnél, esetleg ISDN kapcsolatnál. És vidéken a percdíj sem olyan csekélyke! Na most Steve bácsi félmegás - megás képei ugyan szépek, de a linkek betöltése modemen több tíz perc is lehet, ami már pénztárcát és türelmet próbáló ügy, elveheti a kedvét valakinek. Persze le lehet tiltani a képek letöltését, csak éppen akkor sok minden nem látszik, aminek amúgy kellene. Egyszóval tényleg kicsit nagyok voltak ezek a képek, nekem nagyon tetszettek, de én a Te helyedben egész biztosan csak egy linket raktam volna ki, hogy aki kívánja kukkantsa meg őket. Ezért igyekszem a saját lapom képeit is pár 10k méretűvé redukálni, mert lehetnének sokkal nagyobbak is, de akkor sok érdeklődő alighanem elkerülné. Én csak barátilag javaslom, hogy 100k feletti képet csak elkerülhetetlen esetben szúrjunk be, legyen inkább akkor egy link rá, és így a kényszerből modemezők sem érzik partvonalra zavartnak magukat. Oyster a Rolexek lelkivilágának legmélyebb megismerése iránti talán kissé már tényleg túlzó lelkesedése pedig valóban nem mindenkit csigázott fel, de el kell ismerni, hogy a sok szöveges (vagy igen zanza képi) információ letöltése legalább gondot nem okozott!

ORAGYUJTEMENY

glashuette Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14747
Nos hát, mégegyszer: a témában szóltam hozzá (linkeltem képet). Az a tény, hogy a modemed lassú - úgy érzem az egyéni szoc. problémád. (éjfél után 50 fillér a percdíj, de létezik ADSL is a világon). A világ fejlődik, és aki leragad a régi technológiáknál, az ne csodálkozzon, ha az élet elhalad mellette (úgy érzem, nem egy 20 milliós befektetésre biztatlak)
Mellesleg az ilyen "óriásképeken" jönnek ki igazán a részletek, és most legalább tudom, milyen másodpercstopot épített pl. a Jaeger. Ez nekem legalább annyira izgalmas, mint az, hogy 1972-ben milyen sorozatszámokon futottak bizonyos Rolex modellek. Asszem egy árva szót sem szóltunk, mikor ezekkel az adatokkal tömted tele a fórumot. Úgyhogy fejezd be a panaszos sirámaidat!
Előzmény: Törölt nick (14739)
SPOO Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14746
Linuxos barátaimnál van Windowsos gép összetörő és 'ki tud nagyobbat belerúgni' verseny. A Harly találkozón van Honda szétrúgó majd felgyujtó party. Kéne Svájci Óra Találkozó, óra hamisítványok eldobó versenye ki tudja messzebb dobni, vagy 1 perc alatt hányat tud összetörni verseny.
spo
Előzmény: Törölt nick (14743)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14745
Gyermekem ötvös, és munkahelyének egyik specialitása a "fekete arany". Ha este találkozok vele, megkérdem, hogy hogyan csinálják.
fekvőrendőr
Előzmény: Törölt nick (14744)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14744
Na, igen. De ezek a mutatók (akár porból lett, akár nem), bizony erősen sötétszürkének tűnnek. Kicsit sem lilásak. Me még csak nem is spenótosak. :-)

Nem lehet esetleg az, hogy az alapanyag nem színarany, de még csak nem is sokkarátos ? Hanem tán egy kisebb aranytartalmú (pld. 333-as - azt hiszem ez a 9 karátos) ötvözet ? És ekkor az adalékanyagok között olyannak kéne lennie, ami erősen feketébe hajlóan oxidálódik.
Csakhogy akkor miért is mondják rá Patekéknál, hogy oxidált arany ???

Előzmény: markoiii (14741)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14743
A replika meg "hivatalos másolat"?
Igen. Sacc/kb. én ezt tartom a lényegnek. Pont úgy, mint az autóknál, aholis pld. a hajdani Lotus Seven eredetivel megegyező másolata a Caterham cég első sorozatú Super Seven nevű modellje volt. És Ők ezt - a jogok birtokában is -a saját nevükkel vállalták. Ha mindezt Lotus néven dobták volna piacra, akkor az már hamisítvány lett volna.
Előzmény: Stunt62510 (14742)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14742
Akkor bunkó módon visszakérdeznék: Mi a különbség a hamisítvány és a replika között? A hamisítványról titkolják, hogy hamis? A replika meg "hivatalos másolat"?
Egyébként Submariner és GMT Master volt a kezemben többször, van az ismerettségi körömben, noha nekem nincs. Ezek valódi órák, ezekkel hasonlítottam össze. Nagyon meglepődtem mennyire jó másolatok. Vagy hamisítványok? Gondolom ti is fogtatok ilyet a kezetekben, érdekelne a véleményetek. A 007Seamaster is nagyon szép volt kivülről. Úgy értem, hasonlatos az eredetihez, de ilyen eredetit csak egyszer fogtam a kezemben.
Aki hozzáértő, az sok dolgot észrevesz olyat, amit egy lelkes amatőr (én) nem.
Előzmény: glashuette (14730)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14741
Oyster:
Mint mondtam, az inkább lilás, sötétlilás, de nem tisztán lila, hanem olyan "spenótosan"... (el lehet képzelni lila spenótot?).
A különböző anyagokra eső fény más-más hullámhosszokon verődik vissza, az aurioxidról sötétlilásként. Az ugye, nyilvánvaló, hogy más az oxidjának szerkezete, mint magáé a fémé... így optikailag is másként "viselkedik".
Én azt nem értem, miként csinálnak belőle mutatókat: me', hogy ez az aurioxid porszerű csapadékként (mint az iszapot kell elképzelni) válik ki...
Jól összesajtozzák mutatóvá...?
Előzmény: Törölt nick (14738)
m2824 Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14740
Azt hogy milyen órát ajánlott fel Vári Gyula nem tudom, de azt igen, hogy őt szinte mindig egy Breitling-gal a csuklóján látni...
Előzmény: papugaja (14712)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14739
Kérlek, szóltam a Tan'kéremnek is. Akkor, amikor bejelentettem, hogy Glashuettenek pipilnie kell. (Illetve belecsinálnia a normális információfolyamba.)
De tőle sajna nem kaptam e-mail útján választ.

De egyébként valóban beismerem, hogy ez a "Svájci Órák" topic. Ugyanakkor nem ellenzem sem az orosz, sem a német, de a japán órákról való itteni értekezést sem. Ezek jelentős része végtére is a svájci gyökerekig is visszavezethető. De nem is ezért, hanem azért elfogadott általam inkább, mert a komplex órapiacon gyakorlatilag ezek együttesen adják az órák legjavát (akár pld. a svájciak konkerrenciái is befolyásolják a svájciakat). Én szívesen olvasok róluk is...

De, ha mindenképp elvárod tőlem, hogy háborodjak fel pld. a német órákon akkor felvethetem, hogy az általad korábban berakott glashüttei óraképek - amikor szintén ilyen megalomán túlméretezettek voltak - igenis zavartak. (Máskor viszont az előbb említettek szerint örömmel fogadtam.)
Ellenben azt pedig amúgy sem értem, hogy épp egy olyan valaki példálózik a német órák ide nem illő voltával, aki maga is német óragyártó település nevét vette fel nickként.

Továbbá az is érthetetlen számomra, ha valaki kígyót-békát köpködött a katalógusszerkezeteket alkalmazó és utómunkálatokat követően tokozó gyártókra, az miért is büszkélkedik egy ezen körbe tartozó másik óra óriásképeivel. (Sőt, már maga, a más cuccával való céltalan hivalkodás is furcsa számomra.)

Üdv :
A "kedves pajtás" - aki szokott lazítani is. (De ugye nem baj, ha ezen hozzászóló sem nem elvtárs, sem nem szereti a zöldteát ?)

U.i.:
Azt pedig látom, hogy Te pedig vágod a lényeget...

Előzmény: glashuette (14729)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14738
Ahá ! Mondhatnám, hogy kapiskálom a témát...
De inkább bevallom, hogy mégsem értem. Szóval mitől is feketedik az arany a PP-éknél, ha mutatóként, meg óraindexként fel kívánják használni ? (Habár, ha kilúgozás, molekula, ioncserélés, részecskegyorsítás, stb. a válasz, akkor az nekem magas lesz, mint tehénnek az ABC. :)
Előzmény: markoiii (14733)
rogergerro Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14737
Naaaa, akkko' még 1x!
drempee: Én kerestem! Kösznöm! Lehet, hogy "rámegyek", csak előtte ezt a Paypal-es fizetési módot kell felderítenem!
Üdv,
Gerro - Honlap
rogergerro Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14736
drempee: Én kerestem! Köszi! Lehet, hogy "rámegyek", csak előtte ezt a Paypal-es

fizetési módot kell felderítenem!
Üdv,
Gerro -

href="http://gerro.uw.hu">Honlap

Előzmény: glashuette (14730)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14735
Lúgot. Gyönge lúgot.
Előzmény: markoiii (14734)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14734
Helyesbítek: a kloridja sem reagál a légköri oxigénnel - lúgot kell hozzája adni, azt kicsapódik... de lehet, hogy savat... inkább mégis lúgot... nem t'om. :)
Előzmény: markoiii (14733)
markoiii Creative Commons License 2003.08.28 0 0 14733
Au2O, Au2O3 : inkább olyan lilás...
A légkör oxigénjével valóban nem reagál az arany, de a kloridja igen.
Előzmény: Törölt nick (14726)
A Báró Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14732
Babarum!

Dunakeszi Auchanban van egy kollekció, az ottani kollégák segítenek, nagy kedvezményt tudok adni!!!!!!!

Előzmény: Babarum (14704)
drempee Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14731

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Valaki egyszer keresett Constellation hátlapra arany obszervatóriumot. Itt talál:

klikk!

Igaz, hogy csak utángyártott, de tekintve, hogy eredeti bizonyosan nem hozzáférhető, érdemes megpróbálni.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

glashuette Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14730
Stunt62510: Amiket lentebb láttál (40-48.000 forintért), nem replikák, hanem hamisítványok. Amíg nem volt a kezedben eredeti, addig nincs mivel összehasonlítanod.
Előzmény: Stunt62510 (14727)
glashuette Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14729
oyster: Szólj a tanítónéninek is!

De még egyszer elmondom, hátha nem vágod a lényeget. Ez itt, kedves pajtás, a SVÁJCI ÓRÁK FÓRUMA. Rögvest szaladj a moderátorokhoz amikor pl. orosz órák tűnnek fel (meg németek). Az nem zavarja a lelkedet? Kicsit lazítsál (igyál meg egy limonádét, esetleg egy zöldteát) dőlj hátra a karosszékben, kapcsold ki a TV-t, amikor a híradó kezdődik.

Előzmény: Törölt nick (14723)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14728
Nem kell hazudni, az ETA werk nyersen is megfelelő, de az eredeti Poljot sem rossz. A hamis óráknál akkor kezd gond lenni, ha a tulrj is eredetiként viseli. Ha pedig vállalja, hogy utánzat, akkor minek? Én 43 éves koromig vártam, hogy legyen egy Omegám, mégis egy olcsó svájci automatát hordok. A Seamaster kvarc. De szeretem mindkettőt, sőt a "horgász" Casiot is! De MIMI lesz a nagy Ő! :-)
Előzmény: Stunt62510 (14727)
Stunt62510 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14727
Régi olvasója vagyok a topiknak, de eddig nem szóltam hozzá. Gyerekkorom óta szeretem az órákat, van is pár darabom mindig de ahogy itt nézem a honlapokat és a kollekciókat inkább ezekkel csendben maradok.
Két dolog miatt szólnék most, egyik a fel-felmerülő Poljot téma, nekem is nagyon tetszik egy egy Aviator modell (és az ára!)ETA werkkel de kicsit tartok tőlük, mert ugye ezek alap werkek, de kérlek hazudjátok azt, hogy azért megbízhatóak és máris veszek egyet. A tok kidolgozása számomra megnyerő.
A másik indulatokat kiváltó kérdés a replika órák kérdése, amelyek ugye kihasználják az emberek gyengéit, márminthogy mindenki szeretne egy drága órával szerepelni... Én is megnéztem egy Submarinert, egy GMT Mastert és egy 007 Seamastert. A tokok kidolgozása az én amatőr szememnek majdnem tökéletes volt, a szíj kidolgozása és az egész óra tömege az eredetit idézte. A Rolex mp mutató söprése is az eredetivel egyező volt, a szíj csavarozott, a hátlap kialakítása is megegyező az eredetivel (hangsúlyozom: számomra úgy tűnt) Talán a krone-n a korona kidolgozása...de csak talán, mert nem tudtam ott összehasonlítani, hiszen nekem nincs eredeti Submarinerem...A számlap grafikája is szép volt, de ha kettőt megnéz az ember az egyik mindig jobb...ez azért elmond valamit. Ehhez azonban vizsgálgatni kell, nem rápillantani.
A kronográf modellek (pl. Speedmaster)nevetségesek, mert a gyűjtők osztása is más...de hát kérem, ilyen werk volt kéznél. Meg amúgy is quartz...
Miért érdemes egy ilyen szépen kialakított tokot gyártó cégnek nem saját órát gyártani? Miért jobb egy ilyen másolat, mint egy saját márkanévű ilyen jó minőségű óra? Ezt így jobban veszik? Kíváncsi lennék az itteni szakemberek véleményére a tok kialakítással kapcsolatban. (Tudom, hogy ez kicsit offtopik itt)
Végül szeretném megköszönni azt a sok hasznos információt, amelyhez itt és a tagok honlapjain jutottam, kíváncsian várom a MMII-t!
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14726
Ez fekete oxidot eredményezne ?
Előzmény: te_o (14725)
te_o Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14725
Hőmérséklet?
Előzmény: Törölt nick (14724)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14724
És még egy új kérdésem :

Az említett új sajtótermék is, illetve a korábbi szaklap is említést tett már olyan Patek órákról, amelyeken a mutatók oxidált aranyból vannak.

Namármost, az aranyat eddig én oxidrétegtől szinte mentes nemesfémként ismertem.
Vajon miképpen oxidáltatják tartósan vastag mattfekete rétegűvé ?

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14723
Glashuette ! Mostantól már ne is kispályázz ! Jöhetnek akár 8-10 megás állományok is.
A moderáció ugyanis az alábbi véleményt képviseli :
"Kedves felhasználó
Igazad van, az az alapelv, hogy cca 100kb-nál kisebb legyen a betett képek mérete. Utólag azonban mi, a moderátorok _nem_ tudjuk megváltoztatni a már betett hozzászólásokat, legfeljebb törölhetjük az egészet.
1. elvből nem editálhatjuk.
2. a képek tipikusan valamilyen egyéb szerveren vannak, azokhoz mégúgysincs hozzáférésünk.
Moderátorok"
Előzmény: glashuette (14705)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14722
Well ! Ez a kézbevétel és megfordítás valóban célratörő megoldásnak tűnik.
Én meg dőre módon aztatat képzelődtem, hogy a régi darabok (pld. 1T, ami akár ródiumozott is lehet vala) még a tömör hátlap védelmét élvezték. ;-)
Előzmény: APT (14719)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14721
APT: köszönöm a választ, kúráld ki a derekadat! Pihenj egy kicsit, hogy legyen erőd a közös cél elérésében! :-) Tamás
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14720
Ha ennyire zavar az a ronda szíj, akkor add nekem az egészet órástól, ahogy van. De ez az óra szvsz. gyönyörű!
Előzmény: glashuette (14705)
APT Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14719
oyster: Hogy figyeltem meg a ródiumozott 1T-t? Well, kézbe fogtam az órát és megfordítottam és lőn! Mert bizony üveghátlapos órába is tesznek ilyen kivitelt. Amúgy simán elképzelhető, hogy gyártani már csak 1 TS (D),(P) werket gyártanak, amilyen kicsiny gyártó a Nomos, gazdaságosabb is egyfélét gyártani. De kapni még biztosan lehet 1T werkes új Nomost, pár hete még találkoztam ilyennel (amúgy az enyém is ilyen, és olyan nagyon nem is hiányzik a másodpercstop, bár persze nem baj, ha van).

TE_O: A Vári-féle "Messerschmitt" óra valószínűleg Duffeau. Fut most egy elég csúnyácskára sikeredett Me109 nevű kiadásuk, tolják nálunk is szorgalmasan. Persze az eredetiekhez semmi köze. Amúgy Tutima és Hanhart is forgott a magyar pilótakörökben, ill. Eternáról is hallottam. De jószerént az összes komolyabb gyártó készített a háború alatt katonai és pilóta kiviteleket - a pilóták még nem is voltak túl igényesek, pl: nem vízálló a többségük. A "gyalogsági" kivitelek robusztusabbak.

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14718
Ja, és miképp sikerült ródiumozott 1T szerkezetű üveghátlapos Tangentét megfigyelned ?

Manapság az alap Tangente is 1TS szerkezetű (ez ugyi aranyszínű?), de ez még fém hátlapos. Az üveghátlap már egy frisebb újítás, alighanem a dátumosoktól kezdődő emletszintű széria (nem valószínű, hogy ródiumos) jellemvonása...

Előzmény: APT (14702)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14717
Vajh miért is nem büszkélkedik immár a NOMOS az 1T szerkezettel, illetve az ezzel szerelt óráival sem a szerkezeti ismertetéseiben, sem a kollekciójában ?
Nyilván azért, mert a mai nap is szerel (legalábbis kapható új óra így) ?!?

Véleményem szerint ez az említett másodpercstop egy - a pontosságmániás beállításoknál - hasznos kiegészítése volt a szerkezetnek, ami többletet is nyújt az említettek szerint az alapwerkhez képest. Így elképzelhetőnek tartom, hogy a régiekhez képest az újítás megtörténte után ezt általánossá is tették. (Jól tették. Az MMII-ből pedig kár, hogy kimarad.)

Előzmény: APT (14702)
te_o Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14716
Hát, amit a Messerekben viseltek, az Laco, IWC, esetleg stopperes pl. Angelus (magyar pilóták) lehetett. Úh. tippre egy IWC pilótakiadás lehet.
te_o
Előzmény: papugaja (14712)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14715
Na, mi van ? Ez még mindig csak 1,4M ? Csak ennyi megyen ?
(Az meg, hogy azonos elveket valló társak lennénk, egyáltalán nem biztos. :)
Előzmény: glashuette (14705)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14714
T. Kormányfőnk is bedobja a közösbe a Day-Date-jét ?
Előzmény: papugaja (14712)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14713
Egyébként az, hogy ki van mogotte valóban sejthető a közel-keleties csengésű lapalapítói név és a rengeteg Doxa reklámoldal kapcsán.

Az pedig, hogy a cikkírók többnyire nem vállalják személyükkel írományaikat (prospektuskivonataikat) végtére is meglehetős szegénységi bizonyítvány. Ha jól számoltam, össz. három illető vállalta magát. Ezek ki is lógtak a többi cikk közül értelmesebb voltukkal. (Kettő közülük korábbi Ó.M. cikk szerző is volt. :)

De amikor az OREX által propagált vásárlói tájékoztató szinte egy-az-egyben megjelenik, mint tudást sugalló, némileg szakcikk jellegű olvasói okosító írás, azért az már nagyon nincs rendjén. Az, pedig, hogy ennek az ábrának

a csak grafikailag eltérő változatát olyan módon megcsonkítva teszik közzé, hogy arról pont a nyomástűrőségi mértékeket, mint kategóriabesorolásokat faragták le, egyenesen blamázs. És még ráadásul értékelhetetlenné válik az érdeklődők számára maga az ábra információtartalma is.

:o(
Előzmény: gvass1 (14684)
papugaja Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14712
A Sláger rádióban ma reggel szóba került a brazil képviselő esete a hamis Rolexszel.
Erre kitalálták, hogy a magyar képviselők is ajánljanak fel órákat jótékony célra.

Néhány perce Vári Gyula ajánlotta fel egyik legkedvesebb óráját, amit valamelyik repülős magazintól kapott, és állítólag a Messerschmitt pilóták viselték (bár az nem derült ki, hogy németek vagy magyarok).
Márkát és típust nem említett. Tipp?

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14711
És, hát töredelmesen bevallhatom, hogy ez az euróstílemagazin mindössze egy hirtelen felindultságból elkövetett erős kíváncsiság miatti egyszeri elcsábulás bírt lenni számomra.
Előzmény: gvass1 (14684)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14710
Babarum ! A Revue Thommen-ről elmélkedik a 14635-ös hozzászólásban GVass1 által felemlegetett sajtóorgánum is... :o(
Előzmény: Babarum (14704)
APT Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14709
glashüette: Blancpain prémium kategóriás gyártó, manufaktúra. Jellegzetes, hogy kizárólag kerek (és mechanikus) órát gyártanak, soha nem volt kvarc modelljük, erre külön büszkék. A cég amúgy ma már szintén a Swatch-Group része, a Breguet megkaparintásáig ők voltak Hayek bácsi fő presztízsmárkája. Sok érdekes és egyedi saját konstrukciójuk van, de amit most te belinkeltél, az bizony egy Peseux 7001 Blancpain-módra finishelve. Az "olcsóbb" óráikba ők sem tudnak saját werket rakni.

Babarum: Kifejezetten jó minőségű órák ETA katalóguswerkekkel. Különösen szeretik magukat repülőórás cégnek titulálni (bár ilyen alapon egy Poljot Flieger is jó repülősóra), ha nem is nagyon olcsó, de nem is túlságosan a realitásoktól elrugaszkodott áraik vannak. Amúgy tradicionális, komoly múlttal bíró cég.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (14705)
MM68 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14708
Lehet, hogy már mindenki tudta és látta, de hátha valaki még nem (pl. én ma reggelig): az iparmüvészeti múzeumban órakiállítás van.
http://www.imm.hu/orakiallitas/index.html
markoiii Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14707
Bocs', hogy közbekotyogok:
Ezek maguk készítik a szerkezeteiket - tudtommal...

Szép nagyok a képek! :)

Előzmény: glashuette (14705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!