Keresés

Részletes keresés

kira-kira Creative Commons License 2005.06.02 0 0 11189
Kedves Gábor! Újabb kérdéssel fordulok Önhöz. Az orvos utasításait követve 10 nappal a menstruáció elmaradása után mentem el hozzá, több is volt mint 10 nap. Elvileg 5 hét 6 napos voltam amikor elmentem (tegnap), április 21-én volt az utolsó mensturációm 1 napja! A ciklusban 14.-17. napig voltunk együtt a férjemmel utána egyéb okok miatt nem. A következő a kérdésem, ez esetben 24. napostól 27. naposig lehetne az emberió kora? Legalábbis én így számolom szabálytalan ciklus miatt nem tudom mikor volt tüszőrepedés, megtermékenyülés mikor lehetett azt sem, viszont a 17. nap után már nem voltunk együtt a férjemmel. A dilemmám az, hogy mindenhol azt írják, hogy az embrió szívhangja 22.-23. napon verni kezd, nálunk nem hallott-látott a doktorúr szívhangot a hüvelyi uh-n! Kicsit aggódom, mert 3 hét hosszú idő (ilyen eseteben) mikorra vissza rendelt...elképzelhető, hogy tényleg a napokban kezd el verni a szive? Vagy már hallani kellett volna?
Szamóc Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11188

Kedves Gábor!


Clostilbegyttel stimulált tüszőmet a 12. napon, 22 mm-esen 10.000 NE Choragonnal repesztettük. A 14. napon erősen éreztem a szokásos szúrást, a hőmérsékletem a ciklus első felére jellemző 36,5-ről felszökött 37,2-re, azóta is ott szárnyal. Napközben azonban 37,6-nál nem megy lejjebb, de előfordul 37, 8 is.

 

Mivel kellő progeszteront sem termeltem az eddigi ciklusaimban (21. napon 11,5 nmol/l), most Utrogestant is szedek.

 

Ma van a 17. nap. Amiért most írok, az a petefészkemben tegnap estétől jelentkező fájdalom, amely éppen olyan, mint a két hónappal ezelőtti tüszőérés alatt, amikor 50 mm-esre nőtt egy tüsző. Jellegzetes nyomásérzés leüléskor, aktus alatt és rázkódás, pl. futás, közlekedés közben.

 

Meg vagyok ijedve. A nőgyógyászom szerint még nem érezhetek semmit.

 

A sárgatestet vajon lehet érezni? Vagy nem repedt meg a tüsző a HCg-től és tovább nőtt? Vagy talán gyulladás? És ez magas hőmérséklet lehet normális?
Előre is köszönöm a válaszod és hogy szabadidődből ilyen sokat szánsz ránk:


Szamóc

Felicitász Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11187
Van egy népi módszer, a ciklus második felében sok narancs- meg citromlevet kell inni, c-vitamint szedni. Fogalmam sincs, ettől miért késik - de ez sokaknak egy működő módszer. Olyan három-öt napot lehet vele nyerni legfeljebb. Thor azt írta (ha jól emlékszem), hogy nagy adag kalcium csökkenti a vérzés intenzitását.
Szóval igen, ezek a természetes taktikák vannak, és aztán van akinek beválik, van, akinek nem.
Előzmény: SzGabóka (11184)
Kanalasgyógyszer Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11186

Kedves Gábor!

Férjemmel nemrég vágtunk bele a babaprojektbe. A hőmérőzést már elkezdtem, + nyákfigyelést, valamint pár napja a méhszáj-vizsgálatot is megpróbáltam. Jövő héten elutazunk egy hétre, és azután megyek egy nőgyógyászhoz, de addig is szeretném megkérdezni a véleményedet valamiről, ami nyugtalanít: a méhszájam jobb oldalán pici púpot éreztem, olyan, mint egy pattanás, vagy szemölcs. Egyáltalán nem érzékeny, nem fáj, tapintásra egy picike kemény valami.... Tudom, hogy így messziről nem lehet megmondani, mi lehet, csak azt szeretném kérdezni, szerinted megvárhatom-e a nyaralás végét, vagy azonnal keressek fel egy dokit. (30 éves múltam, 0 terhesség).

Köszönöm előre is válaszod!

Mikolt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11185

itt egy tegnapi kerdes es Gabor ra adott valasza:

 

"Kedves Vacskusz,

S.O.S.!

A napokban lesz esedékes a menstruációm és nagyon-nagyon szeretném elhalasztani legalább szombatig.

Hogyan tehetem ezt meg? Jelenleg (hónapok óta) nem szedek fogamzásgátlót. Ha most elkezdem, azzal elhalasztom, vagy ilyenkor már "késő"?


Tul keso es nagy kaoszt okozna. Ellenjavallt.

Gabor"

 

termeszetes modszerrel kapcsolatban Felicitasz az illetekes, de mintha Thor is irt volna valamit. olvass vissza.

Előzmény: SzGabóka (11184)
SzGabóka Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11184

Kedves Spock!

 

Elnézést, ha volt már ilyesmiről szó, de nem olvastam vissza.

Sajnálatos módon pont a tervezett nyaralásom idejére esedékes a vérzésem. Gyógyszert nem szedek, de szeretném ha pár nappal előbb (vagy később) esnék túl ezeken a napokon.. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami természetes módja (gyógytea, stb) amivel picit befolyásolni lehet a menzesz idejét?

 

Rémlik, hogy pár éve egy úszónő nyilatkozott ez ügyben, hogy citrommal verseny idején pár nappal lehet késleltetni...

 

Válaszát előre is köszönöm.

Gabóka

agica34 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11183

 

Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam.

 

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: Mikolt (11182)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11182
igen lehet, ugyanis a meleg kitagitja az ereket. viszont ezzel egyutt a gorcsoket is csokkenti:) ezert szoktak pl. a meleg fedot es a melegvizes furdot ajanlani.
Előzmény: agica34 (11181)
agica34 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11181

 

Én is bízom benne, hogy nem lesz gond, most osztálykiránduláson van a leányzó.

Köszönöm a biztatásokat!

 

Még egy kérdés: tényleg lehet benne valami, hogy kánikulában erősebb a vérzés? Többektől hallottam, mint tapasztalatot.

Előre is köszönöm a választ!

Előzmény: anilla (11175)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11180

_Gabor,

 

az icuka az az ICQ, igy mar biztos ismeros:)

 

mas: 2 hete valaszoltam neked, de nem tudom megjott-e. egyszer kaptam hibauzenetet hogy nem letezik a postafiokod, ujrakuldtem, de azota semmi.

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (11177)
tothnoemi Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11179

Thor!

Köszönöm! Akkor valamelyiket a tejsavas dolgok közül kipróbálom és ha nincs változás, elmegyek orvoshoz.

Mégegyszer köszi!

Noémi

Előzmény: Thor (11164)
emmaem Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11178

Sedóv, az elsődleges válaszoló Mr Spock, alias dr. Laufer Gábor. Ő viszont kulcsszavakra keres a hozzászólásokban, úgy mint  Spock, Gábor, doktor, ha ilyet nem írsz bele, valszeg elkerüli a figyelmét.

 

Egyébként szintén zenész, nekem anno az orvosom azt mondta, hogy ő <i>általában</i> nem ajánlja a tampont higiéniai okok miatt, de ez endometriózistól független.

 

e.

Előzmény: Sedóv (11154)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11177
Kedves Lica29,

a polipok - azonkívűl hogy pecsételő vérzést okozhatnak ezek szerint - milyen hatással lehetnek, azaz mit okozhatnak? Feltétlenül szükséges a kaparás? Még nem szültem, de 2 éven belül szeretnék...Fogamzásgátlót sosem szedtem. Bilirubin-szintem időnként magas szokott lenni.

A pecsételés maga annyira nem zavar, ha tudnám, hogy ebből nem lehet komolyabb probléma...


Feltetlenul? Nem feltetlenul. Az esetek zomeben nincs komolyabb problema, de erre garancia sincs.

Gabor
----------------------
Kedves Thor,

Munkában vagyok, itt meg rávágnak a kezére annak, aki icukát tölt le, csak a mélás az, ami elérhető, írj oda és figyelem.

Mi az az icuka?

Gabor
-------------------------
Kedves gida88,

33 éves vagyok, egy terhesség és két gyermek (2 éves ikrek:-) és semmi nőgyógyászati betegség. Hosszú távú fogamzásgátlásként a spirál mellett döntöttem, rövidesen sor is kerül a felhelyezésre, csak még egy-pár kérdés motoszkál bennem.

1. Tényleg nem javasolt spirál mellett a tampon-használat? Van rá reális esély, hogy a tamponnal együtt a spirált is kihúzhatom? Csak mert én nagyon tampon párti vagyok és nem szeretnék (persze csak ha nem lesz muszáj) áttérni a betétre!

2. Mennyire lesz fájdalmas a spirál felhelyezése? Hogy őszinte legyek, elégé félek tőle, pontosabban nem igazán tudom, hogy mire is számítsak!

3. Tényleg már a felhelyezéstől kezdve azonnal véd? Vagy van azért egy időszak, amíg javasolt máshogyan is védekezni?

4. A felhelyezés sikerességét szokták azonnal ultrahanggal ellenőrizni? Nem tudom, hogy jól értettem-e, de mintha az orvosom azt mondta volna, hogy majd csak a következő menses után fog ultrahangos ellenőrzést végezni!


1. Spiral mellett nem javasolt a tampon hasznalata.
2. A legtobb esetben a maximum fajdalom amit pacienseim jelentettek az egyenlo volt egy eros menstruacios gorccsel.
3. Kb egy cikluson keresztul javasolt mast is hasznalni, annak ellenere hogy elmeletileg rogton véd.
4. Azonnal nincs ertelme ellenorizni UH-val. Amikor a spiral "elhelyezkedik" a mehen belul, akkor van ertelme.

Más. Csak egy kis pozitív visszajelzés! Tavaly ősszel az Ön fogyókúrás cikke adta meg a végső lökést a fogyókúrám elkezdéséhez. Azóta eltelt 8 hónap és én 20 kg-ot fogytam, mindenféle külső (gyógyszeres) segítség nélkül! Már sokkal jobban érzem magam a bőrömben, igaz még 10 kg-ot szeretnék leadni. Segítségét ezuton is szeretném megköszönni!

Orulok hogy sikerult.

Gabor
------------------------
Kedves NyariEso,

(25 ev, 0 terhesseg) 9 honapja probalkozunk a teherbe esessel, a prolaktin szintem a 4. ciklusnapon 20,6 ng/ml (a papiron 1.2-19 tartomany van megjelolve normalisnak). A kerdesem, hogy szerinted ez annyira magas, hogy kezelni kell, vagy ettol nyugodtan teherbe eshettem volna? (a vizsgalatot a labor az en keresemre vegezte, nem nogyogyasz kuldott)

A masik kerdesem, hogy ha ez magas es gyogyszer kell ra, akkor azt meddig kell szedni, ha kozben sikerul a terhesseg, akkor artani fog a babanak?


1. Ha a prolaktinszinten kivul semmi mas nincs ami magyarazza a nem-teherbeesest, akkor kezelni kell.

2. Nem koztudott hogy a gyogyszer art a babanak, de abba kell hagyni amikor kiderul hogy terhes vagy.

Gabor
----------------------
Kedves hétfő,

Ha már a prolaktinszintről van szó, a kérdésem az előző kérdezővel ellentétben az lenne, hogyan növelhető a szintje? Mivel ha jól tudom az oxitocin mellett ez a hormon felelős a tejtermelésért.Szerencsére tudtam szoptatni kisfiamat (15,5 hónapos koráig), de végigparáztam az egész szoptatási időszakot(méricskélés szopi előtt, után-próbáltam nem csinálni, de még jobban izgultam, aggódtam). Homeopátiás golyókat szedtem, laktoherb (tejelválasztást fokozó) teát ittam, közben felötlött bennem, lehetne-e növelni a prolaktin szintjét valahogyan?

Szoptatas a leghatekonyabb mod a prolaktin-szint emelesere.

Gabor
anilla Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11176
semmi gond nem lesz:) Bocs, csak már nem látok ki a fejemből..
Előzmény: anilla (11175)
anilla Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11175

Remélem, hogy semmi gond lesz:)

Csak azért írtam kategorikusan, hogy forduljatok szakemberhez, mert egy ismerős kislánynál ugyanezek voltak a tünetek, és nem akart elmúlni a menstruációja. Persze a diagnózist megelőzte egy részletes hormonvizsgálat, etc... Szóval ha nem akar múlni, azért keressetek fel egy gyermeknőgyógyászt.

 

üdv,

anilla

Előzmény: agica34 (11172)
anilla Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11174

Már vártam, hogy felhorkanj:)

Azt írtam, valószínűleg. Nem rendeltem gyógyszert, ha jobban megnézed. Mindenesetre a természetre, illetve házi praktikákra bízni egy erős vérzést szerintem erős.

üdv

Előzmény: Mikolt (11171)
agica34 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11173
 Ja, és még az is fontos, hogy szerencsére a kényelmetlenségen kívül semmilyen egyéb panasza nincs (lekopogom!!)
agica34 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11172

 

Köszönöm a gyors reagálást!

 

Azt hiszem, akkor ezek szerint annyira nem is erős, a super Plus betét nappal kb. 4-6 órára elég. Éjszakai betétet még nem vettünk, eddig nem kellett! Most következik az, hogy mindenféle betétet bevásárolunk, hogy kéznél legyen :)) Lehet, hogy csak rossz betétet vettünk?

Valóban még csak a negyedik vérzése, mióta megjött neki. Lehet, hogy én túlzom el, mivel mióta gyógyszer szedek, azóta elég kevés a vérzésem, így nemigen van összehasonlítási alapom.

 

Mindenesetre köszönöm a válaszokat, én azt gondolom, hogy gyógyszert csak a leg-leg-legvégső esetben szeretnék adni neki!

A gyereknőgyógyásszal is úgy vagyok, hogy ha kell, természetesen elviszem, de nem akarom dramatizálni sem a helyzetet!

 

Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Mikolt Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11171
jezusom, gyogyszerrel? meg azt sem tudjuk mit jelent az eros verzes. ha jol szamolom ez kb a 4-5. ciklusa. azert nem kell beledumalni a gyereket a lanyba.
Előzmény: anilla (11170)
anilla Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11170

Mindenképpen forduljatok gyermeknőgyógyászhoz, ne kísérletezgessetek ezzel a problémával otthon! Valószínűleg anovulációs ciklusról van szó, amit a szakorvos gyógyszeresen rendezni fog.

üdv,

anilla

Előzmény: agica34 (11167)
Thor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11169
Erős vérzést visszafogni jó még a nagy dózis kalcium (1-2x 500 mg/nap) és a Rutascorbin is 2-3x1 tabletta egy nap. De kivizsgáltatni persze nem árt.
Előzmény: agica34 (11167)
Mikolt Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11168
mit jelent a nagyon eros? a 2-3 orankent 1 ejszakai betet csereje meg belefer. mint ahogy a rendszertelen menstruacio is az elejen. kell par ev, mire beall. fajdalmai vannak? szedul? mi a panasza? lehet neki vasat is adni.
Előzmény: agica34 (11167)
agica34 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11167

 

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Én 34 éves vagyok 1 gyermekkel.

Lányom 12 éves volt januárban, néhány nappal a születésnapja után jött meg először a vérzése. Azóta hol van, hol nincs, tudom, hogy ez szokott lenni, ezzel még nincs gondom.

 

De most 15. napja van meg neki, ebből az első 10 nap olyan volt, mint a mesében: hol volt, hol nem. De az utóbbi 5 napban nagyon erős a vérzése.

Bizonytalan vagyok, hogy mit tegyek, segítséget kérek!

 

Előre is köszönöm!

Thor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11166

Szoptatással :)

Ez igazából nem vicc, a szoptatás tényleg visszahat a prolaktinszintre.

Előzmény: hétfő (11162)
Thor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11165
Nem tudom, hogy ilyen prolaktinszintre adnak-e még gyógyszert, de ha igen, akkor nemhogy nem árt a babának, ha sikerül a terhesség, de még tovább is kell szedni egy darabig, majd az orvos mondja meg, hogy a terhesség hányadik hetéig.
Előzmény: NyariEso (11161)
Thor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11164
Tejsav pezsgőtablettát vízben feloldani, azzal irrigálni, vagy kaphatóak tejsavas hüvelykúpok Génia, Ovulobact patikában, Floragyn DM-ben, bármelyiket használhatod, naponta 1-et éjszakára pár napig-1 hétig.
Előzmény: tothnoemi (11158)
Tulipirostulipán Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11163
Kedves Gábor!

Köszönöm a gyors választ, megfogadom a tanácsod.

Tulip
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (11144)
hétfő Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11162

kedves Gábor!

 

Ha már a prolaktinszintről van szó, a kérdésem az előző kérdezővel ellentétben az lenne, hogyan növelhető a szintje? Mivel ha jól tudom az oxitocin mellett ez a hormon felelős a tejtermelésért.Szerencsére tudtam szoptatni kisfiamat (15,5 hónapos koráig), de végigparáztam az egész szoptatási időszakot(méricskélés szopi előtt, után-próbáltam nem csinálni, de még jobban izgultam, aggódtam). Homeopátiás golyókat szedtem, laktoherb (tejelválasztást fokozó) teát ittam, közben felötlött bennem, lehetne-e növelni a prolaktin szintjét valahogyan?

 

Köszönöm!

NyariEso Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11161
Kedves Gabor,

(25 ev, 0 terhesseg) 9 honapja probalkozunk a teherbe esessel, a prolaktin szintem a 4. ciklusnapon 20,6 ng/ml (a papiron 1.2-19 tartomany van megjelolve normalisnak). A kerdesem, hogy szerinted ez annyira magas, hogy kezelni kell, vagy ettol nyugodtan teherbe eshettem volna? (a vizsgalatot a labor az en keresemre vegezte, nem nogyogyasz kuldott)

A masik kerdesem, hogy ha ez magas es gyogyszer kell ra, akkor azt meddig kell szedni, ha kozben sikerul a terhesseg, akkor artani fog a babanak?
NyariEso Creative Commons License 2005.05.31 0 0 11160
Anyukad valoszinuleg kb. 20 evvel ezelott lett terhes egy 20 evvel ezelotti spiral es technologia mellett.
Ebbol kikovetkeztetni az allitasod, egy kicsit meredek.
Előzmény: Zeusz77 (11159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!