Keresés

Részletes keresés

kaptejn Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1810

Engem ugyan nem mutottek de miutan elment az egyik oldalbol a zsibbadas es mas mellekhatasok megjelent a masik oldalon egy feszules/viszketesszeru valami. Mint a masik oldal ez is baromi lassan de mulni latszik.
Szoval turelem, kitartas es sport&gyogytorna esszel.

/kaptejn
Előzmény: Gi-gi28 (1809)
Gi-gi28 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1809

Azt szeretném kérdezni az érintettektől, hogy előfordult e valakivel olyan, hogy megműtötték a kiszakadt sérvét, és a műtétet követően az esetleges másik protrúzió miatt zsibbadás kezdődött a másik lábában, azon az (ellentétes)oldalon amelyiken a műtétet megelőzően soha, semmiféle tünete, ill. panasza nem volt. Engem 8 hete műtöttek, és már egy héttel a műtét után jelentkezett a másik(!) lábfejemben az azóta szűnni nem akaró zsibbadás. Napi szinten úszom + SZTK gyógytorna + magán gyógytorna, de nem akar megszűnni. Tulajdonképpen ki lehet bírni, együtt lehet vele élni, stb., csak nem tudom magamban megszűntetni a folyamatos rettegést attól, hogy a sors megisméti önmagát, és kezdődik minden elölről....

Történt valakivel hasonló?

Sfakutya Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1808
FLYTATVA AZ ELŐBBI KÉRDÉSEKET: a műtét után javul, megjavul, elmúlik?
Sfakutya Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1807
Akinél parézis alakult ki, az mitől volt? A bénulás hirtelen alakult ki, vagy lassan, fokozatosan? Meg lehetett volna előzni?
brummadra Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1806

Korcsolyától végleg vagy átmenetileg kell búcsút venni??? Férjem tegnap volt a kontrollon, egy MR-t fognak nála újra csinálni. Párodnak fájdalmai vannak? Nálunk kb. 5 naponta van egy nagyon ramaty cataflan-day...

Ja és szedjetek B1 vitamint, nem tudom az orvosok mondják-é.

Előzmény: mmisi75 (1804)
brummadra Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1805

Picit megnyugtattál :) Félre ne érts! Nem amiatt, hogy nálatok sem teljes 6 hét után a rehab, hanem hogy ha ez így van, akkor valószínű így van rendjén. A párom is épp 6hetes (szintén L4, szintén mikro) . Magasabb ágy, nyűglődések, lassú mozgás, sajnos lábfej parézissel megcifrázva... De elég sok helyen utána olvastam külföldi fórumokon is, és mindenhól hónapokban mérik a gyógyulást :) ill. :(

Úgyhogy mi is gyogyótorna, gyogyólabda, gyogyóékpárna, gyogyóáram és óriási türelem.

Üdv

B

Előzmény: mmisi75 (1803)
mmisi75 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1804

Nem akarok laikusként észt osztani (és pláne, hogy nem is beteg vagyok, hanem "csak" hozzátartozó), de azért a görkorit gondold meg. A feleségem imád korcsolyázni (nem gör-, hanem sima, de ebből a szempontból hasonló a helyzet), de most azt javasolták neki, hogy mondjon le róla. Nem azért, mert önmagában véve rosszat tesz, hanem mert baromi nagyot eshetsz, és akkor kiújulhat a sérved. Ez persze attól is függ, hol az a sérv.

Jobbulást mindenkinek!

Sorstársaimnak, a gerincműtött szépasszonyok férjeinek pedig sok kitartást a házimunkához. :-)

 

Előzmény: debi2 (1738)
mmisi75 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1803

brummadra:

Szia!

Nem nagyon volt időm netezni (vagyis nagyon nem volt), így csak most válaszolok.

Igen, mikrosebészeti technikát alkalmaztak. Most (6 héttel később) már alig látszik valami ki vágásnyom. A feleségem a műtét utáni napon már felállhatott és sétálhatott, de gyakorlatilag csak perceket. Pár nap után pedig haza is jöhetett (hétfőn műtötték, csütörtökön jöttünk haza). Sétálni persze még utána is csak nagyon keveset volt szabad neki, fokozatosan növelve a terhelést (gyógytornával kiegészítve). Ülni pedig még egy ideig egyáltalán nem volt szabad. Most azt is lehet, de csak keveset és azt is valami spéci gumilabdán, amit a gyógytornász instrukciói alapján vettem neki. Az összkép: fokozatos javulás, de azért úgy néz ki, hogy nem elég még ez a hat hét sem a rehabilitációhoz...

Amúgy ma megyünk hathetes kontrollra, és azon tanakodunk, vajon lesz-e még valami utókezelés, és ha igen, mi. Meg az új életmódon is: magasabb ágy kell majd (vagy megemelni a régit), magasabb asztal, mosdókagyló, stb.

Üdv,

Misi

 

Előzmény: brummadra (1716)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 1802
Kedves Ágnes,
Nem tudom, ez most mi, de szerintem hívd fel a számot, kérj időpontot a dokihoz a titkárnőn keresztül, ez a leggyorsabb út.
Előzmény: D.Fazekas Ágnes (1801)
D.Fazekas Ágnes Creative Commons License 2007.01.04 0 0 1801


Tisztelt Dr Klemencsics Zoltán!
Örömmel olvastam válaszát. Sokat kerestem az elérhetőségét.
A problémámat mostmár nagyjából ismeri.
a kislányomat Budapesten az OERFIben kezelték kb 5 évig, míg a helyzet oly mértékben romlott, hogy számomra is egyértelmű, a műtét . A problémám az, hogy az a módszer amit most gyakorolnak, az nagyon nem tettszik. olyannak érzem, mintha egy gyönge tulipánt, szőlőkaróhoz szegeznének ácsszeggel még bimbó korában -aztán éljen és viruljon, -ha tud!-
Tavasszal, áprilisban levették róla és elkobozták a korzettet, és azóta valamelyest -javult az állapota, azt mondják és igazolják is a gyógytornászok, és nőtt is.7 éves korától jár gyógytornára, és úszni is rendszeresen, most 14 éves múlt.

Nagyon remélem , tud nekem időpontot adni a személyes találkozásra, és ad nekem valamiféle útat is, hogyan miként cselekedjek jól. Nagyon keresem azt az utat, amivel elodázhatnám a műtétet, vagy más , akár alternatív probléma megoldást is.
Kérem, a válaszát a fazekasagi@chello.hu - ra írja.

tisztelettel Deme Miklósné Ágnes
Előzmény: levus5 (1800)
levus5 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 1800
Szia!

Dr. Klemencsics Zoltán
neurológus
Budapest
Bajcsy-Zs út 50.
+36 (30) 921-1949

Szerintem még műtét előtt érdemes felkeresni.
Én a konzervatív kezelést választottam és azt javasolnám mindenkinek aki teheti, de egy adott helyzetben az eset minden részlete alapján kell dönteni akár a műtét mellett.

Üdv
Előzmény: D.Fazekas Ágnes (1796)
mokus5 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 1799
Szia!

Nekem van 1 ismerősöm, akinek elég komoly gerincferdülése van. Most 37 éves és eléggé rendben tartja, 1 titka van az hogy nagyon komolyan vette a sportolást. Igaz fiatal korában még nem volt speciális torna, de elkezdett kung fuzni, és más sportokat űzni, hogy a gerinc környéki izmokat megerősítse. Most is igen komolyan veszi ezt.
Kitartás, és sok sok torna, csak nem az embert kikészítő élsport.

Üdvözlettel!


Előzmény: D.Fazekas Ágnes (1796)
brummadra Creative Commons License 2007.01.03 0 0 1798

Életemben most hallom először, hogy a gerincferdülést műtéttel korrigálják! Kicsit utána olvastam és bizony nem is ritka... Sok erőt hozzá, a www.hazipatika.hu  -n  van egy fórum direkt erről.

Üdv

b

Előzmény: D.Fazekas Ágnes (1796)
D.Fazekas Ágnes Creative Commons License 2007.01.03 0 0 1797

Sziasztok!

az előbbi levelemhez kapcsolva

adok még egy címet.

Levelezőst!

dfazekasagnes@msn.com

 

D.Fazekas Ágnes Creative Commons License 2007.01.03 0 0 1796

Sziasztok!

 

Először is Boldog Új évet kívánok, mindannyiótoknak!!!!!

olvasom a levelezéseteket, már vagy 6 hónapja. Kérlek beneteket, áruljátok már el , az elérhetőségét Dr Klemencsicsnek, mert nem találom, és a telefonon sem elérhető számomra.E-mail cím kellene, mert azon könnyebb lenne nekem.-egyébként meg nem értem, miért nem adja meg Ő maga, mert gondolom nem titokban végzi -áldásos munkáját, és azt írtátok, - ELÉRHETŐ.

-egyébként gondom van és NAGY- mert kislányom műtétre szorul, gerincferdülés okán, de azt amit most végeznek a gyerekeinkkel, az most nekem nagyon nem tettszik!!

nem értem, hogyan tudnak ilyen kimerevített gerinc műtéteket végezni 8-10 - 13 éves gyerekeken, és hogyan képzelték el a további életüket, azok akik -igaz kiegyenesítik pillanatnyilag a gerincet, de nagyon is tudniuk kellene, hogy még ebben a korban is mindenki - az orvostudományilag is elismerten, 21 éves korig, NÖVÉSBEN VAN MINDENKI!!

Én laikus vagyok ebből a szempontból, de az élettapasztalatom azt diktálja, hogy figyelembe kellene venni a mostani gerincműtéteknél-és " ifjúság elleni bűntettnek"  minősítem- abban az esetben, ha nem életveszélyről van szó.

Nagyon ne haragudjatok, mert nem az általuk végzett műtéteket vitatom, és nem vagyok ellenük-SŐT- az én elismerésemet bezsebelhetik- de az olyan műtéteket, ami nem segíti, hanem rombolja az életminőségiket, ami nem azt a célt szolgálja, hogy teljes életet éljenek, azzal most nagyon NEM értek egyet.

-Mert mi is történik?- Megműtik- kiegyenesítik a gerincet- 0 % osra, most platinával, vagy valami fémmel, ami nem szívódik fel, nem engedi működni a teljes mivoltában, mert a műtéti eljárás során megszüntetik  még a lehetőségét is, azt a gerincet, ami lételem az Ő  életéhez, azt most oly módon merevítik ki, hogy egész életükben fájdalmaik lesznek, és még örülnöm kell, hogy nem bénul le a gyerekem.-a műtét következtében.

tudom, hogy most sokan felkapják fejüket- remélem sok levelet fogok kapni-és várom is- és azt is várom, hogy nagyon gondolkozna valaki, hogyan lehetne ezt a problémát másképp, más módszerrel megoldani. Ha már az orvostudomány megállt ezen a területen, az egész világon az elmult 60 évben, és nem hajlandó fejlődni.

Remélem kétségbeesésem is kiderült levelemből, és megadom az elérhetőségemet.

E-mail: dfazekasagnes@vipmail.hu

 

 

kaptejn Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1795
Buek!

Helyzetjelentes: egyre jobban visszanyerem a mozgokepessegem, mar rendszeresen feltekerek a Gellert hegyre. 30-an mar felkinlodtam magam a Janos hegyre is. Ma probaltam futni is es tunementesen megusztam.(kopp-kopp-kopp)
Az elso sulyosabb tunetek ota masfel ev, a diagnozis ota pedig majd 8 honap...

Hasonlo haladast mindenkinek az uj evben!

/kaptejn
Sfakutya Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1794
Ma megyek MR vizsgálatra, remélem, hogy nem mutatnak ki semmi rosszat.
Kicsit félek, mert nem szeretem amikor "csőbe húznak", kicsit bezártság érzetem van.
brummadra Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1793

lábfelben=lebfejben

egyébként ha jól látom inkább friss műtöttek illeteve konzervatív terápiások vagyunk a topikban, héhány kivételtől eltekintve. Remélem a régebbi műtöttek azért nincsenek, mert már el is felejtették :)

Előzmény: brummadra (1792)
brummadra Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1792
Régebben műtöttek közül volt olyan köztetek, akinek részleges bénulás maradt lábfelben és rendbejött? Egy kis bíztatást, plíz.
Lera65 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1791
A McKenzie tanfolyamot végzett terapeuták elérhetősége a info@mckenziemodszer.hu e-mail címen kérhető.
Én már lekértem, de csak a miskolciakat. Egy múlva mailben elküldték. Írj nekik, rendesek.
Előzmény: Gi-gi28 (1790)
Gi-gi28 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 1790

Sziasztok!

 

Tudna valaki ajánlani nekem jó gyógytornászt (Mc Kenzie-módszer) Budapesten, mindenképpen a Pesti oldalon, a VIII.-IX.kerület környékén?

 

Köszönöm szépen,

Lera65 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1789
Kívánok minden "kór"-társamnak fájdalommentes, boldog új esztendőt!
brummadra Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1788
Hú, most látom, hogy te már régi motoros vagy :) és :(. Írtál valamit (bocs, nem volt időm végigfutni), hogy a meszesedés is belejött a képbe. Igaz, hogy ez javít a sérv utáni állapoton? Csak győzzük kivárni :(
Előzmény: brummadra (1787)
brummadra Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1787
Hány hónapos vagy? Mármint mikor műtöttek? A karod azóta zsibbad fekvésnél?
Előzmény: Sfakutya (1786)
Sfakutya Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1786
Azért kell fordítani a fejemet, mert egy pillanat alatt elzsibbad a kezem, ha hanyat fekszem.
Előzmény: Sfakutya (1785)
Sfakutya Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1785
Ma kaptam kézbe a beutalót az MR vizsgálatra. Már két hete tudom, hogy mennem kell, ezért minden este "gyakorlatozom", vagyis megpróbálok hanyatfekve mozdulatlanul maradni. de az a baj, hogy a nyakam, ha nincs alátámasztva, akkor nem bírja a mozdulatlanságot, egy percen belül el kell fordítanom a fejemet vagy balra, vagy jobbra. És éppen a nyakamat fogják vizsgálni. Szerintetek, ha magammal viszek egy kispárnát, ahhoz mit szólnának?
Előzmény: levus5 (1784)
levus5 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1784
Kösz jól, sőt nagyon jól :)
(Pedig már elég régóta elszabotálom a rendszeres tornát)

És te hogy vagy?
Előzmény: Sfakutya (1783)
Sfakutya Creative Commons License 2006.12.26 0 0 1783
Hogy vagytok?
Sfakutya Creative Commons License 2006.12.17 0 0 1782
Amikor engem operáltak, nekem sem mondtak semmit. Egy kolleganőm mesélte, hogy a férjének a műtét után erős fájdalmai voltak. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy műtét után mindenkinek fájdalma van. Olyan erős fájdalmaim voltak, hogy kb 6 hétig néha majd megőrültem tőle, de tűrtem. Főleg éjszakánként. De a fájdalomcsillapítót csak néha vettem be, mert úgy gondoltam, hogy nem az a megoldás, hogy elnyomom a fájdalmat. Két hónappal a műtét után elmentem az idegygógyászhoz, aki eredetileg diagnosztizálta a bajomat, és ő akkupunkturás kezelést alkalmazott, ami az erős fájdalmat valóban elmulasztotta.
Egyébként január elején megyek MR kontrollra. Nem örülök neki, mert az MR mindig kimutat valami disznóságot. És egyébként is nehezen viselem a vizsgálatot (bezártság, mozdulatlanság).
Erdan_X20XEV Creative Commons License 2006.12.16 0 0 1781
Hagyományossal. És tényleg pocsék az informálás. Zöldüléssel nem foglalkozom, majd elmúlik. Kíváncsian várom / juk a beszámolód! És a pozitív híreket. Testvérem orvosira jár, néha ránéz a sebre, hümmög és ennyi. Már most igazi orvos. :)
Előzmény: brummadra (1780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!