Hihetetlen, egyfolytában jönnek, hogy kellene sajt, meg tej....(Még az egyik párttól is jöttek, hogy kellene a kampányzáróra, pedig nem is vagyok benn a politikába, és nem is érdekel) Mondom, hogy nincs, 1,2 liter tej van már csak naponta. Bezzeg mikor itt volt nyáron a kánaán, a tej, meg a sajt bőség, akkor nem kellett senkinek. Majd kíváncsi leszek, hogy tavasszal, mikor beindulnak a csajok, akkor is ilyen tolongás lesz- e?
Rápillantottam a honlapra, majd tüzetesebben is nézelődök! Köszi. A túró saját. Több kilónyi van a fagyóba. Nem győzünk annyit enni, amennyit készítek. Holnap is készül egy adag, az előzőt pedig a hét végén készítettem.
Ecetes sajtot még sosem készítettem. Kaptam egy receptet, amiben túróból kell készíteni a sajtot, de még azt sem próbáltam. Lehet, hogy eljön annak is az ideje, mert egyre kevesebb a tej, de rengeteg lefagyasztott túróm van. Üdv.: Marika
A 7végén ezt gyártmányoltam! A tejet, rosie78 prezentálta! :-))) 1natúr+1paprikás (qva erős)
A múlt 7en volt diós, lila hagymás, fokhagymás és zöldpaprikás. Jöttek a haverok és mindet megették, úgy fissibe! Fotózni sem tudtam! Az 1ik csaj azt mondta, hogy ha megyek hozzá, ne virágot vigyek, hanem valamilyen sajtot! :-)))
Juj, de jó. Úgyis beszéltük a nyáron, hogy milyen jó kis csapat vagyunk mi itt. Majd tartunk egy találkozót, ahol a gyerekek elfújhatják a nótánkat, vajon a tejhozamra kihat a zene?
Ha eceteset csinálsz, akkor utólag sózd meg, én legalábbis úgy szoktam. Próbáld meg úgy is elkészíteni az ecetes sajtot, hogy több sót teszel bele, lehet, hogy neked összeáll (nekem nem állt össze), legföjjebb megeszik a kutyák....
Szia! Ha gomolyát készítesz, akkor a tejbe nem kell só. Amikor lecsepegteted, akkor teszed a sólébe. Én ha reggel készítem a gomolyát, akkor estig csepegtetem, majd beteszem a sós lébe, s reggelig abban úszik. (1 liter vízhez 3 ek sót teszek) Üdv.: Marika
TEJSZÍNHABOS CSOKOLÁDÉ! Édes a neved is:-)) A sót akkor sem értem:-(( Mi az hogy ízlés szerint? Egyáltalán ,most a tejbe tett só határozza meg a sajt sósságát vagy az érési idő???? Olvasom a hsz-ekbe,hogy a só lágyítja a sajtot.Akkor meg mitől lesz egy kis íze? Bocsi,hogy értetlen vagyok:
SZÉP NAPOT! Legalább olyan szépet mint nálunk van. Gyönyörű napos idő:-) Ma voltam gyógyszertárba a városba és vettem PEPSINT. Kértem a sajthoz oltót és ezt adták.2 liter tejhez 1 g-ot mondtak. Mi a vélemény róla nektek? Holnap megint csinálok gomolyát. De most már vigyázni fogok mindenre. A só még mindig nem világos:-) Ha kész a gomolya akkor sóoldatba teszem és attól sós,vagy attól amit a tejbe teszek és hagyom beérni mondjuk 2-3 napig?? Üdv. nektek MÁJUSKA MARIKA Majdnem elfelejtem mondani,hogy elkezdtem olvasni a FÓRUM-ot előről majdcsak ragad rám valami:))
SZIA mindenkinek! Jöttem:-) Vasárnap csináltam újra 2 liter tejből sajtot. Elcsesztem az egészet. Levettem róla a gézt időnap előtt,meg kicsit sok a hagyma is. Így szétrepedt. De azért mutatom mennyi lett és milyen az állaga. A sót sem tudtam eltalálni:-( Egy csapott evőkanállal tettem bele a tejbe. Egyáltalán mitől lesz sós? Attól amit beleteszek? Vagy kell tenni a mikor leszűrtem és ízesítem akkor is? Lehet,hogy hülye kérdések:-)