Keresés

Részletes keresés

SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27870

luigi!

 

a gőzcsap tekerőgombját mért cserélted le?

Előzmény: luigi- (27866)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27869
Nem tudom, ha az enyém lenne így is, úgy is tetszene ! ;)
Előzmény: luigi- (27865)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27868
3.
Kérem a nyereményt ! :))
Előzmény: luigi- (27867)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27867

Kvízkérdés!

 

A képen látható Saeco milyen sűrűn lett vízkőtlenítve?

 

1. Havonta, ahogy kell.

2. Évente, mert nem olyan kemény a víz nálunk.

3. Olyan rendszerességgel, mint SiD- Bezzerája! :-DD

 

A helyes megfejtők között eredeti vízkő darabkákat és egy hónapja megrohadt kávézaccot sorsolunk ki! :-)

 

 

luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27866

Jahh, és akkor a kép is. ;-)

 

Előzmény: luigi- (27865)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27865
Nem raktam vissza a Faemára a szerintem csúnya piros gomb burkolatokat. Kérdezem a kritikus kollégákat, hogy szerintük is szebb (sőt egész szép) lett a gép így, vagy csak én vakultam el? :-DD (Megjegyzemn az asszonynak is megtetszett, pedig SiD valszeg látta az arcán, hogy annyira nem vágta hanyatt tőle magát) :-)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27864

A tej felgőzől 70 fok körülre, beletöltöd a pohárba habostúl, majd amíg főződ a kv-t addig szétválik a hab a tejtől.

 

Szabályok röviden a csíkozásnál: 1. Hideg-meleg tej, tök mindegy, csak ne legyen melegebb 70 °C-nál.

2. Ne legyen cukrozott a kv amit beletöltessz. ( a tej se lehetőleg, bár ez nem számít annyira)

 

3. egy teáskanalat majdnem függőlegesen tartva a domború oldalán engedd bele a kv-t, lehetőleg ne belezuttyintva. (jobb, ha egy csőrös edénybe főzöd a kv-t)

 

 

 

Előzmény: endorphin (27859)
SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27863

zabadakk!

 

Mi lett végül a szelephibás Saecóddal?

Előzmény: zabadakk (27862)
zabadakk Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27862

 

Kapásból, előtanulmányok nélkül azt mondanám, hogy alulra hideg tej, középre meleg kávé, felülre pedig jól felvert hab kerüljön.

 

Abban nem vagyok biztos, hogy a tej kis vagy nagy zsírtartalmú legyen. A kis zsírtartalmú nagyobb fajsúlyú, de a nagy zsírtartalmúnak pedig nagyobb a felületi feszültsége. Ki kellene próbálni. A hidegség fontos lehet.

Előzmény: endorphin (27859)
SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27861

Összefoglalnám pár nap tapasztalatát a La Pavoni Europiccolával:

Átlagosan elmondható, hogy a darálómon egy ricnivel finomabb őrleményt igényel, mint a vízpumpás gépek. (ugyanez igaz a rugós karos Olympiára is)

Bekapcsolástól számított 15-20 percen belül (talán hamarabb is) már jóízű eszpresszót lehet vele lehúzni. A 3 literes, 2x nagyobb hengerrel/dugattyúval rendelkező Olympiánál ez az idő pont a duplája.

A youtube-on keringő videókról, melyekben úgy nyomják a kart, hogy az egész gép belegörbül:

Szerintem hülyeség és nem vezet jó eredményhez. Ha ideális az őrlemény szemcsemérete és a kávé frissessége, akkor a kar felhúzása után kb 5-10mp múlva magától cseppen az első csepp. Ilyenkor finoman el kell kezdeni lenyomni a kart, majd kicsit lehet fokozni a karra ható erőt és amint szép egérfarokszerű sugárban elkezd folyni a kávé, onnantól igyekezni kell azonos erővel nyomni a csapolás végéig. Ha jó az őrlemény, akkor kb olyan érzés, mintha egy gumilabdát nyomnánk össze. Amennyiben túl finomra őröljük a kávét, a dugattyú összenyomhatósága nagyon nehézzé és rugalmatlanná válik. Ilyenkor nagyobb erőt kell kifejtenünk, amivel viszont már megrongálhatjuk a kávépogácsát (a kar levétele után tele lesz repedésekkel a kávépogi), így hamarabb kiszőkülhet a kávéfolyam. Nem jó módszer.

A cremamániás amcsik szokták ezt javasolni, mondván minél erősebben nyomod, annál több crema lesz.

A gép stabilitásával nincs baj. Amikor felfelé húzzuk a kart, akkor le kell fogni a másik kezünkkel a talpát, illetve a szűrőtartó felhelyezésekor szintén. A kar lehúzásakor már nem kell félni, hogy felborul vagy ilyenek. :)

A gép negatívumai: könnyen megégetheted a kezed, ha rossz helyre nyúlsz, illetve a kicsi bojler és dugattyús henger miatt 2 eszpresszó elkészítése után már égeti a kávét. Ilyenkor a leleményes tulajdonosok hidegvizes törlőruhát terítenek a henger nyakára, illetve hideg vízzel lehűtik a felforrósodott szűrőtartót. (én ezeket a trükköket nem próbáltam, mert kettőnél többet nem készítek vele soha)

A kávé íze kicsit más, mint a vízpumpás gépekkel készítve. Kevesebb crema, de gazdagabb ízvilág jellemzi a karos géppel készített presszót. Számomra ez az ideális presszófőző 1-2 főnek.

 

penna_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27860
Most kaptam egy ismerőstől 500 gr Goppion Qualitá Oro szemes kávéból egy pár adagot, egy olasz élelmiszerboltban vette, ahol olyan 3,5 Euro volt zacskója. Kb 1700 Ft lenne egy kiló átszámítva, annyit igencsak megért :-) Nem egészen olyan az íze, mint a Goppion CSC-nek, de soha rosszabbat.
Előzmény: balli_ (27840)
endorphin Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27859
Ilyen volt - ilyen lett =)




A telegrácsommal csináltam - fotóképességeit tekintve nem egy tigris.

Viszont van valakinek ötlete, mi a trükkje, hogy a tejbe töltött kávé is megálljon szépen, egy sávban?
kb. mint itt.
RCTiv Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27858
főnök egy dobozzal rendelhetnél az nekem is, úgyis találékozunk nemsokásra :)
Előzmény: SiD- (27830)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27857

Jaja, előkerült már ez amikor a CBA nyílott ! Csak árakat nem találtam nagyon, illetve csak ezt a szörnyűséget amit Yeahhh tapasztalt.

 

Kár hogy egy ilyen árakat produkáló cég blokkolja a márka elterjedését, nem tudom mekkora forgalmat lehet így elérni, és mi az a többlet amit ők hozzáadnak a KV-hoz !?

Előzmény: H_G (27852)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27856
Mondjuk fura, mert krómozott is, kis fémkapcsolós is, E61-es is, van manométere is...
De valahogy nemtudom. ~ : (
Előzmény: Jonathan63 (27855)
Jonathan63 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27855
Kár, már kezdtem örülni. :)
Előzmény: _MrB_ (27851)
H_G Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27854
Most fogyott el (végre) a New Yorkom, az is ilyen volt például -- eszpresszóként zseniálisan kifinomult keverék, bár én eléggé utáltam, Brikkába téve viszont teljesen jelentéktelen.

Előzmény: H_G (27852)
H_G Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27853
Szerintem elég jó tej az Alpsko :)
Előzmény: _MrB_ (27849)
H_G Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27852
"(H_G próbálta az Orót)"

És baromi jó volt, az egyik legfinomabb, amit valaha ittam -- de ne tekintsünk el attól, hogy Brikkában! Az nem egyszerűen halványabb változatát adja, mint uaz a kávé eszpresszónak, eléggé más az ízlése. Van eszpresszónak pompás KV, ami a Brikkában teljesen jellegtelen, de fordítva is megesik. Amelyik Maurót eszpresszóként próbáltam (E. Speciale), az elég vacak volt -- igaz, h. előre őrölve.
Előzmény: yeahhh (27835)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27851
Á, hagyjuk, nekem sajna a Giotto annyira nem jön be ~ : (
Előzmény: Jonathan63 (27850)
Jonathan63 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27850
Ha fizeted a különbözetet, részemről ok. ~ : )
Előzmény: _MrB_ (27848)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27849
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27848
Sajna nem olcsó a posta sem, viszont sokan inkább futárral küldik, ami lehet drágább is.

Pl kontaktlencse rendelésnél is 900 pénz környéke a P&P. Ez van ~ : (
Rendelj egy Isomac-ot, meg mellé egy Rocket Giotto-t s fel sem fog tűnni a P&P ~ ;)
Előzmény: Jonathan63 (27847)
Jonathan63 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27847
Megkérdeztem őket, a 2800 ft-os tampert 1200+ áfá-ért szállítják ki. Kicsit soknak találom, üdv.
Előzmény: _MrB_ (27845)
balli_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27846

igen, ez így lehet

+ én még jelentős tényezőnek látom hogy több (nagyon korrekt kávét adó) brand olaszországban hétköznapi jó mint nálunk az omnia,

viszont hazáján kívül prémiumként vagy legalábbis divatosként fut nemegyszer a vendéglátós vonalának, dizájnjának köszönhetően hozzáadott mitosszal

Előzmény: monyesz (27842)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27845
Expolygon postáz.
Előzmény: Jonathan63 (27843)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27844

Remélem hogy jól fog esni ! :)

Regal és Moka van nekem a kínálatban, akkor kóstolom a Regalt, robusztásom most úgyis van bontva.

Előzmény: yeahhh (27837)
Jonathan63 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27843
Sziasztok!
SiD-hez lenne egy nagy kérésem. Tamper kellene, amit ő ajánlott is nekem. Csakhogy webáruházuk nincsen, ezért Pestre nem akarok felutazni Dunaújvárosból. Tehát ha megvenné nekem, és elküldené a címemre. Természetesen előre utalnám az áru árát+ a pk-et is. Várom válaszod, üdv.
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27842

Olaszország teljesen más világ szerintem, ott a sok kisebb pörkölő miatt alacsonyak az árak. Meg talán mennyiségben is más nagyságrendű a forgalom.

Sajna a szállítás miatt nem érdemes mindent kinntről rendelni.

 

Lucaffe spec éppen ilyen, annak a kinti ára sem sokkal jobb mint az itthoni.

Előzmény: balli_ (27840)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27841

Mondjuk az ilyen Lavazza kilója, olyan 15 euroig megy el max, akicóban 11-12.

Most kaptam egy másik félét, a fél kiló 5.9 volt (30% robuszta).

Viszont Dallmayr-t nem láttam ilyet kinn.

Előzmény: SiD- (27839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!