Keresés

Részletes keresés

_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27888
EZ a feliratát leszámítva nagyon korrekt forma szerintem.
Ez meg olyan kis elegáns.
Előzmény: _MrB_ (27887)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27887
Ez van neki, vagy ezeket katalogizálta eddig a lapra? Merthát nem kevés.
Előzmény: mad_a (27885)
mad_a Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27886
Esetleg egy újabb kézi eszpresszó gép:

http://www.presso.co.uk/

üdv,
mad_a
mad_a Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27885
Egy kis eszpresszó csésze kollekció:

http://www.procaffe.cz/sbirka_kava_cz.html

Üdv,
mad_a
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27884
És kezdek szembesülni a Magic Clip egyik s talán legnagyobb hátrányával:
A kis nyomi kapocs sarkai kilikasztják a KV-s zacskót, főleg ha már vastagabb visszahajtásra tuszkolja fel az ember. ~: (
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27883
Nono, annyira nem off, csak hallkan kell írni róla ~ ;D
Előzmény: balli_ (27882)
balli_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27882

jaja, reális

a Bristot Oro-t is 8 eur/kg alatt meg lehett kapni, meg sokminden jóságot.

Ha arra van uta az embernek érdemes benézni egy BÓTba.

 

A francia hiperekben meg sajt, dijoni mustár van messze az itthoni árak alatt de hát messze is van meg itt off is. :-)

Előzmény: penna_ (27860)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27881
Mondjuk ugy, hogy a gőz opció nem létszükség alapesetben, ha viszont van, akkor ilyen cuccal mint comfort plus-nál (szívja a tejet is) lenne ideális.
Előzmény: _MrB_ (27880)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27880
Jó kérdés, ezt asszem megkéne néznem élőben. A Sara viszont akár gőzben, akár gőztelenül jónak tűnik, kicsit kisebb is, festeni meg lehet a feketeségét bármire ~ ; )
Előzmény: SiD- (27879)
SiD- Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27879

La Piccola "Bat" tetszene? Azt szoktam látni az olasz ebay-en.

http://www.lapiccola.com/pod-machines.php

Ha jól emlékszem, akkor a Lucaffés helyeken is ezzel tolják a podot. 

Előzmény: _MrB_ (27877)
SiD- Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27878
Azt néztem én is, tök jónak tűnik. Ebay-en még nem láttam soha...
Előzmény: _MrB_ (27877)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27877
Ténleg SID, ha esetleg egy "expolygonos" Comfort Plus-205B-szerü POD-os dög esik utadba olccsóért, akkor szóljál majd, lehet érdekel.
Előzmény: SiD- (27876)
SiD- Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27876

Na ilyet sem láttam még:

http://cgi.ebay.de/CafeSaeco-Espressomaschine-aus-Metall-in-Rot_W0QQitemZ190233606795QQihZ009QQcategoryZ77221QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

Öreg, fémházas Saeco. A kart valószínűleg cserélték már rajta, ez még a pre-nyomásfokozós időkből való gép. 150€-ért azért kicsit húzós.

luigi- Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27875
Ha a bronz bojler nem is, de egy bronz főzőfej azért mindenképpen.
Előzmény: SiD- (27873)
SiD- Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27874

Hú, ez nagyon hardcore, házilag összerakott presszógép állítható elektronikus hőfokszabályzással. Nekem tetszik!

http://cgi.ebay.de/Espressomaschine-Unikat_W0QQitemZ180259642939QQihZ008QQcategoryZ32903QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

SiD- Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27873

Igen, mivel ez a Saeco egyik drágább gépe volt abban az időben, ezért elvárható lett volna a bronz bojler. A Magic Espresso és Magic Cappuccino sorozatba (ezek szintén drágább Saecók) egy darabig szereltek jóféle kazánt. Múltkor a Media Marktban még láttam ilyen modellt (benéztem alulról és a fej melletti résen látszott a bojler anyaga).

 

Előzmény: luigi- (27872)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27872

Megvan, fel kell éleszteni, mert körbeforog. Addig ez a féloff megoldás marad. :-(

 

#27871: Jahh, annak. Az eladó azt mondta, hogy nem ad vizet, nekem ugyan adott itthon, mielőtt szétszedtem. Bár orrán-száján folyhatott ki belőle, lehetett látni a kazánon...

 

(apropó, ezen a Saeco Grand Creman nem tudom, hogy mi kerülhetett 40+ rongyba, nem egy túl igényes darab szétszerelve...)

Előzmény: SiD- (27870)
SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27871
Ez a Gran Crema bojlere? Adott még egyáltalán vizet?
Előzmény: luigi- (27867)
SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27870

luigi!

 

a gőzcsap tekerőgombját mért cserélted le?

Előzmény: luigi- (27866)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27869
Nem tudom, ha az enyém lenne így is, úgy is tetszene ! ;)
Előzmény: luigi- (27865)
monyesz Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27868
3.
Kérem a nyereményt ! :))
Előzmény: luigi- (27867)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27867

Kvízkérdés!

 

A képen látható Saeco milyen sűrűn lett vízkőtlenítve?

 

1. Havonta, ahogy kell.

2. Évente, mert nem olyan kemény a víz nálunk.

3. Olyan rendszerességgel, mint SiD- Bezzerája! :-DD

 

A helyes megfejtők között eredeti vízkő darabkákat és egy hónapja megrohadt kávézaccot sorsolunk ki! :-)

 

 

luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27866

Jahh, és akkor a kép is. ;-)

 

Előzmény: luigi- (27865)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27865
Nem raktam vissza a Faemára a szerintem csúnya piros gomb burkolatokat. Kérdezem a kritikus kollégákat, hogy szerintük is szebb (sőt egész szép) lett a gép így, vagy csak én vakultam el? :-DD (Megjegyzemn az asszonynak is megtetszett, pedig SiD valszeg látta az arcán, hogy annyira nem vágta hanyatt tőle magát) :-)
luigi- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27864

A tej felgőzől 70 fok körülre, beletöltöd a pohárba habostúl, majd amíg főződ a kv-t addig szétválik a hab a tejtől.

 

Szabályok röviden a csíkozásnál: 1. Hideg-meleg tej, tök mindegy, csak ne legyen melegebb 70 °C-nál.

2. Ne legyen cukrozott a kv amit beletöltessz. ( a tej se lehetőleg, bár ez nem számít annyira)

 

3. egy teáskanalat majdnem függőlegesen tartva a domború oldalán engedd bele a kv-t, lehetőleg ne belezuttyintva. (jobb, ha egy csőrös edénybe főzöd a kv-t)

 

 

 

Előzmény: endorphin (27859)
SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27863

zabadakk!

 

Mi lett végül a szelephibás Saecóddal?

Előzmény: zabadakk (27862)
zabadakk Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27862

 

Kapásból, előtanulmányok nélkül azt mondanám, hogy alulra hideg tej, középre meleg kávé, felülre pedig jól felvert hab kerüljön.

 

Abban nem vagyok biztos, hogy a tej kis vagy nagy zsírtartalmú legyen. A kis zsírtartalmú nagyobb fajsúlyú, de a nagy zsírtartalmúnak pedig nagyobb a felületi feszültsége. Ki kellene próbálni. A hidegség fontos lehet.

Előzmény: endorphin (27859)
SiD- Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27861

Összefoglalnám pár nap tapasztalatát a La Pavoni Europiccolával:

Átlagosan elmondható, hogy a darálómon egy ricnivel finomabb őrleményt igényel, mint a vízpumpás gépek. (ugyanez igaz a rugós karos Olympiára is)

Bekapcsolástól számított 15-20 percen belül (talán hamarabb is) már jóízű eszpresszót lehet vele lehúzni. A 3 literes, 2x nagyobb hengerrel/dugattyúval rendelkező Olympiánál ez az idő pont a duplája.

A youtube-on keringő videókról, melyekben úgy nyomják a kart, hogy az egész gép belegörbül:

Szerintem hülyeség és nem vezet jó eredményhez. Ha ideális az őrlemény szemcsemérete és a kávé frissessége, akkor a kar felhúzása után kb 5-10mp múlva magától cseppen az első csepp. Ilyenkor finoman el kell kezdeni lenyomni a kart, majd kicsit lehet fokozni a karra ható erőt és amint szép egérfarokszerű sugárban elkezd folyni a kávé, onnantól igyekezni kell azonos erővel nyomni a csapolás végéig. Ha jó az őrlemény, akkor kb olyan érzés, mintha egy gumilabdát nyomnánk össze. Amennyiben túl finomra őröljük a kávét, a dugattyú összenyomhatósága nagyon nehézzé és rugalmatlanná válik. Ilyenkor nagyobb erőt kell kifejtenünk, amivel viszont már megrongálhatjuk a kávépogácsát (a kar levétele után tele lesz repedésekkel a kávépogi), így hamarabb kiszőkülhet a kávéfolyam. Nem jó módszer.

A cremamániás amcsik szokták ezt javasolni, mondván minél erősebben nyomod, annál több crema lesz.

A gép stabilitásával nincs baj. Amikor felfelé húzzuk a kart, akkor le kell fogni a másik kezünkkel a talpát, illetve a szűrőtartó felhelyezésekor szintén. A kar lehúzásakor már nem kell félni, hogy felborul vagy ilyenek. :)

A gép negatívumai: könnyen megégetheted a kezed, ha rossz helyre nyúlsz, illetve a kicsi bojler és dugattyús henger miatt 2 eszpresszó elkészítése után már égeti a kávét. Ilyenkor a leleményes tulajdonosok hidegvizes törlőruhát terítenek a henger nyakára, illetve hideg vízzel lehűtik a felforrósodott szűrőtartót. (én ezeket a trükköket nem próbáltam, mert kettőnél többet nem készítek vele soha)

A kávé íze kicsit más, mint a vízpumpás gépekkel készítve. Kevesebb crema, de gazdagabb ízvilág jellemzi a karos géppel készített presszót. Számomra ez az ideális presszófőző 1-2 főnek.

 

penna_ Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27860
Most kaptam egy ismerőstől 500 gr Goppion Qualitá Oro szemes kávéból egy pár adagot, egy olasz élelmiszerboltban vette, ahol olyan 3,5 Euro volt zacskója. Kb 1700 Ft lenne egy kiló átszámítva, annyit igencsak megért :-) Nem egészen olyan az íze, mint a Goppion CSC-nek, de soha rosszabbat.
Előzmény: balli_ (27840)
endorphin Creative Commons License 2008.07.01 0 0 27859
Ilyen volt - ilyen lett =)




A telegrácsommal csináltam - fotóképességeit tekintve nem egy tigris.

Viszont van valakinek ötlete, mi a trükkje, hogy a tejbe töltött kávé is megálljon szépen, egy sávban?
kb. mint itt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!