Keresés

Részletes keresés

kiss_atti Creative Commons License 2013.08.11 0 0 17110

Ha Te lennél az én helyemben

 

én is simán tudnék "pontozgatni", legfeljebb néha csodálkozva felkiáltanék, hogy hová zülleszted a topicot.

:-)))))

Előzmény: Freedomocska (17109)
Freedomocska Creative Commons License 2013.08.11 0 0 17109

. ...

Előzmény: kiss_atti (17108)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.11 0 0 17108

Akkor áruld el nekem,

 

hogy Te mit tennél, ha üldögélsz a kocsmában a falubeliekkel, bejön egy sosemlátott ember, minősíthetetlen stílusban közli, hogy a csapos és az összes törzsvendég egy idióta, de jó, hogy meglát Téged, mert a múlt héten volt egy ismerősénél, akinél Te festetted be az ólajtót, de az olyan szar lett - rohadt drágán persze -, hogy azóta disznó nem jön ki rajta, mert hányingere támad.

 

Hitetlenkedsz, de mivel Te is ember vagy ( ezért követhetsz el hibát), nem mondod, hogy nem igaz, csak kérded, bizonyítaná má valamivel... Ember kussol, de 5 nap múléa megint bejön, közli, hogy csapos vizezi a sört, a vendégek az angol WC mellé szarnak, na de ő majd most jól kiírja a kocsma ajtajára, hogy "Belépés csak buzinak!" és különben is, az a három ember, aki 40 éve itt kocsmázik, nemrég szabadult a szegedi Csillagból, hazudnak, mint könyvből a vízfolyás, de mátől őt mindháromnak hívják.

 

Addig, amíg simán hülye valaki, az nem zavar. Aki - véleményem szerint - személyeskedően és rosszindulatúan vizel bele a trambulinról a medencébe, azt a Moderatúra eldönti, hogy maradhat, vagy nem maradhat.

 

Nem kötelességem csendben tűrni senki - bizonyítatlan - mocskolódását.

 

 

Előzmény: Freedomocska (17107)
Freedomocska Creative Commons License 2013.08.11 0 0 17107

A folyamatos "trollozás" szúrja a szemem . A meggyőzés inkább hatékonyabb akinél meg jön be annak egyáltalán ne válaszolj .

Előzmény: kiss_atti (17089)
forraslajos Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17106

ha motoros, akkor alu redőnyben gondolkodnék. főleg,ha szélesebb,mint 160-180 cm (gyártótól függően).

mindenképp a legmagasabb redőny határozza meg az összes többi redőnytok méretét, egy 240 magas redőny nem fog beleférni 16-os tokba. ez ezért macera,mert akkor más síkba kerül pl. az erkélyajtó és az ablak. ha esetleg egymás mellett van kettő,az főleg elég kellemetlen. egyébként általában 16-os vagy 18-as a tok, plusz 2 centi a vakolható tok szélessége.

én úgy csinálnám, hogy az ablak beépítési síkját igazítanám úgy, hogy a vakolható redőnytok felszerelve síkban legyen a vakolatlan homlokzattal. egy csomó gondot megspórolsz később.

Előzmény: MoonCalf (17104)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17105

Úgy számolj, hogy a vakolóél 180 mm-re lesz az ablaktoktól.

Igen, simán megoldható a motoros mozgatás.

Előzmény: MoonCalf (17104)
MoonCalf Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17104

Köszönöm az újabb válaszokat! Vakolható külső tokosból milyen minimális szélességi mérettel rendelkeznek a külső tokok (szúnyoghálóra nincs szükség, redőnymagasság 150cm), milyen vastag szigeteléssel lehetne egy síkba hozni a tokot? Motoros mozgatás ugyanúgy megoldható, mint a felső tokosnál? Három széles ablakot szeretnék motorral mozgatni.

Előzmény: forraslajos (17101)
forraslajos Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17103

az új építésű (elit) negyedekkel az szokott lenni a probléma, hogy generálkivitelező építi a lehető legolcsóbban. ergo nincs redőny (azt majd a lakó), meg egy csomó minden más.

 

 

napvitorla....?

Előzmény: MoonCalf (17102)
MoonCalf Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17102

Köszönöm, igen ezzel tisztában vagyok. A már beadott eng. terven az eredeti magasságokat hagytuk (153cm) és azt hiszem nem lenne szerencsés ezt tovább növelni, mert az új tető eresze lejjebb fog esni, túl közel kerülne az ablak felső széléhez. A nagyobb szabad nyílásmagasság mindazonáltal nem lehet gont, a fölös rész hőszigetelőanyaggal kitölthető.

 Említettem az ablak és a redőnyök ára közötti viszonyt. Egy új építésű (elit?) övezetben szemlélődtünk a párommal, és feltűnt milyen kevés ablakot láttak el redőnnyel, inkább a belső árnyékolót favorizálták. Mi nem mondunk le a redőnyről, a hő és mechanikai védelem miatt mindenképp szükségesnek tartjuk, de felvetődik egy újabb kérdés:

 A nappalink dny-i fekvésű, és nyáron külső árnyékoló híján a benapozás ellen be kellene sötétíteni, ami egy nappali esetén eléggé paradox. Ezen a homlokzaton még egy 75x150-es ablak és egy erkélyajtó van, amit talán érdemesebb lene zsaluziázni. Jó ötlet ez? Szél esetén nem túl zajos a zsaluzia, macerás a tisztítása, mennyire tartós mechanikailag a mozgatószerkezet? 

Előzmény: kiss_atti (17099)
forraslajos Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17101

egyik sem rossz,de megnézném a rehau euro86 profilt is, ebben a kategóriában elég versenyképesnek tűnik és szerintem a felsoroltaknál jobb. a redőnyöket illetően atiéval egyezik a véleményem, a felső tokos redőnyök-akármennyire szigeteltek is-nem tudnak versenyezni a külső tok előnyeivel. plusz ha belül nem vakolható tokos, nézegethesz egy négyzetméter műanyagot.

Előzmény: MoonCalf (17097)
ganser Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17100

Szia Mooncalf!

-Lengyel terméket semmiképpen nem ajánlanék.Ha valami mégsem stimmel. akkor a problémamegoldás nagyon nehézkes tud lenni.Ráadásul a KBE nem örvend túl nagy elismerésnek az ablakosok között.

-A Realtherm evolution fantázianéven futó profilja tulajdonképpen az Inoutic cég terméke(ex-Deceunick) Jó minőségű profil és a gyártó is megfelelő minöséget gyárt. A harmadik "lengőtömítés" nem sokat ér.

-A Hevestherm "Deluxe" pedig Veka profilból készül.Kifejezetten modern,magas müszaki tartalommal bíró alapanyag.Mivel középtömítéses ezért akár háromszoros tömítéssel is ellátható.Én személy szerint(ha lehet)elönyben részesítem a középtömítést.

-A Fenstherm prémiumról ugyanazt lehet elmondani mint az elözőről.

Az elsőt ne!A másik hárommal nem fogsz bevásárolni.

A választás a Tied.Érdemes lenne minél közelebbi kereskedőtöl vásárolni!Ezt sokan figyelmen kivül hagyják ,pedig ha a legkisebb probléma előfordul, akkor egyszerübb a megoldás.100 km-ről nem rohangálnak szívesen ablakot állítani vagy lemaradt apróságokat felszerelni.

A redőnyszekrényeket illetően:Én kivitelezőként nem kedvelem a belső tokos redőnyöket.Nagy méretben nagyon nehézkes (lehetetlen) a megfelelő rögzítése.Én külső vakolhatótokost rendelnék ha magamnak csinálnám.

Sok sikert a választáshoz!

 

Előzmény: MoonCalf (17097)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17099

Mivel én

 

érintett vagyok az egyik termék kapcsán ( Fenstherm Prémium), ezért a nyílászárók kapcsán nem nyilatkozom.

 

A redőnyök kapcsán igen: ár-érték arányban - a leírt körülmények figyelembe vételével - a külsőtokos, vakolható redőnyök mellett szavazok, a szemöldökfal eltávolítása mellett. Mivel így magasabbak lesznek a homlokzati nyílászárók a mostaniaknál, ezért talán nem ártalmas megkérdezni az illetékes önkormányzat építési hatóságát, hogy ez a homlokzati változtatás ( mintegy 150 mm, látszó "magasodás" lesz) engedélyköteles-e?

Előzmény: MoonCalf (17097)
ganser Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17098

"Aquila non captat muscas"

"Ni qui scit facere insidias nescit metuere."

MoonCalf Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17097

Sziasztok!  Családi házunk komplex felújításának részét képezi a nyílászárócsere is. Eddig nem sokat foglalkoztam a témával, az építésznek mondtam, hogy a felméréshez képest az engedélyezési terven pakolja ki falsíkra az ablakokat, egy-két helyen vegye keskenyebbre a belső elrendezés változésa miatt. Felújításnál alapvetően jó ötletnek tartom a nyílászárók falsíkra helyezését majd a hőszigetelés tokra (-szélesítőre) futtatását, mert ez így hőtechnikailag is kompakt megoldás és a kivitelezés is egyszerűbb, mint a mélyen ülő ablakokhoz "beforgatni" a hőszigetelést. 12cm dryvit - ennyi lesz nálunk - esetén már esztétikailag is elfogadható az eredmény kívülről nézve, kellő mélységre kerül a nyílászáró a homlokzati falsíktól.

  Úgy terveztem, hogy a régi gerébtokos ablakok mellett a redőnyszekrényt és az előtte húzódó tégla szemöldökfalat is eltávolítom, majd felső redőnyszekrényes nyílászárókat építtetek be. A pofafal lebontása viszont elég macerás melónak ígérkezik, talán szerencsésebb lett volna azt meghagyva némileg alacsonyab ablakokat betervezni tokmagasítóval, majd vakolható külső redőnytokot választani, ami 16cm feletti hőszigetelőréteggel már elburkolható. (Sima látszó külső tok az asszonynak nem tetszik.)

  Először standard 70mm profilokat nézegettem. Az első teljes árajánlatban jóval többre rúgtak a "járulékos" dolgok (redőnyszekrény, alu redőny, lefutó), mint maguk az ablakok. Úgy érzem, talán érdemes kifizetni a minőségibb profil felárát, mert ez az összköltséget tekintve fajlagosan nem okoz olyan nagy ártöbbletet. Most alapvetően vastag (80-90mm) közötti, jó ár-érték arányú profilt keresek. A fórumon visszaolvasva (~ 50 oldalt) pár versenyzőt már kiejtettem (pl. Thermicco), jelenleg az alábbi kiszemeltjeim vannak:

 

- KBE 88: a gödöllői kereskedőtől, lengyelországi gyártással

- Fenshterm Prémium: innen még nem futott be az ajánlat, nem tudom az ára is prémium lesz-e...

- Realtherm Evolution

- Hevestherm Deluxe 85

 

Várom a visszajelzéseket melyiket ajánlanátok, melyiket nem, mi jöhetne még szóba az igényeimnek megfelelően. Mi a vélemény arról, ha az előzetes elképzelésemet feladnám és mégis külső tokos redőnyszekrények mellett döntenék, hogyan alakulna ez árban szervízelhetőségben, egyéb - általam ismeretlen - szempontok alapján?

ganser Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17096

Nem nyert....

Előzmény: peklarus (17085)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17095

Mivel látom,

 

hogy kezdő és tapasztalatlan fórumozó vagy, ezért szívesen segítek - annak ellenére, hogy tipikus trollként definiálod magadat.

 

Tehát: te nem velem küzdesz, hanem a Moderátorral. Egy adott topicon ugyanis mindenki szíve joga, hogy az általa - valamilyen okból - kifogásolt postot , nicket, eseménysort jelezze a moderatúrának, akik eldöntik, hogy az adott topic témájához a post hozzátartozik-e, személyeskedő-e, vagy - ne adj' Isten !! - simán csak trollkodás. Így aztán én hiába mondom azt, hogy ezt, vagy amazt a postot törölni kéne, ha ők nem látják ennek szükségét, akkor az bizony ott marad, de - ha úgy ítélik meg, hogy ismét majom voltál -  bármennyiszer visszamásolod a postjaidat, a Moderatúrát bőszíted ( igaz, ők már lakonikus nyugalommal viseltetnek a hatpostos fikák iránt).

 

Tavaly november óta semmiféle olyan kesztyűt nem veszek fel, amit a hozzád hasonló trollok dobnak elém, attól nekem sokkal többet ér a kiss_atti nickem a 15.000 postjával, mintsem a teféléd miatt letiltsák. Egyszerű gyermeke vagy a népnek, majd megunod.

Előzmény: kiss_atti2 (17093)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17094

:-)))))

 

 

kadai Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17092

Mint ablakcserén átesett fórumozó azt tanácsolom, írjon egy emailt a hevestherm.hu címre, kiközvetítik a lakóhely szerinti viszonteladóhoz, és teljesen ellenőrizhető a dolgok alakulása. Én tőlük vásároltam ablakokat, két hét alatt minden a helyén volt. Szintén öt kamrás ablakok.

üdv

Előzmény: zoránd (17090)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17091

Részlet egy előző postomból:

 

"Általánosságban azonban azt tartsd szem előtt, hogy a manapság, ablakgyártáshoz alkalmazott műa. profilok általános minőségénél fontosabb az, hogy ki az, aki ablakot gyárt belőle, milyen jótállási és szavatossági feltételekkel, és az elkészült ablakot mennyire lelkiismeretes, hozzáértő emberek építik be.

Az utóbbi nehéz, érdemes ismeretségi körben a közelmúlt ablakcserék tapasztalatait begyűjteni."

 

Az Iglo egy lengyel ablak, a VEKA egy profilgyártó, amely nyílászáró gyártóknak ad el műanyag profilt, így a kérdésedre ebben a formában nem igazán lehet válaszolni.

:-))

Előzmény: zoránd (17090)
zoránd Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17090

Üdvözletem!

 

Szeretnék segítséget kérni, hogy melyik műanyag ablakot érdemes beépíteni.Most akarom megrendelni, de akkora a piac, hogy egy laikusnak nagyon nehéz jól dönteni.

Kérem írják meg, melyik márkát javasolják és melyiket nem?

Az Iglo és Veka milyen?

Gondolom a Kömmerling az jó!

Aztán van még több másik is, de túl sok, hogy dönteni tudjak.

Ha van javaslat hol rendeljem meg, azt is megköszönöm, mert az sem mindegy ki szereli be.

Honnan tudjam, hogy ki a jó szakember?

Ráadásul eléggé szorít az idő, és 3- 4 hét amit mondtak ott ahol érdeklődtem.

Az Iglo az 2 hét lenne.

Úgy gondolom az 5 kamrás elég lesz nekem.

 

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!!!

 

 

Üdv, Zoránd

kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17089

Leköteleznél,

 

ha kifejtenéd a mondandódat bővebben, a nyilvános e-mailemre írva.

Soha, egy szóval nem bántottalak, semmilyen témában és semmivel és a jövőben sem áll szándékomban.

Előzmény: Freedomocska (17088)
Freedomocska Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17088

Szomorú , hogy így lezülleszted a fórumot !

Előzmény: kiss_atti (17086)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17086

VIGYÁZAT!!!

:-)))))

 

forraslajos Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17083

a vbh-nál is van a XVIII. kerben,csak ők nem postáznak és a telefont is nehézkesen veszik fel.:)

Előzmény: Gardo20 (17080)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.10 0 0 17082

VIGYÁZAT!!!

:-)))

Gardo20 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 17080

Köszi! A HBZ -nél találtam kitekintőt, a többieknek tájékoztatásuk szerint nincs ebben a méretben. 500Ft -ért postázzák is.

Előzmény: márc01 (17053)
forraslajos Creative Commons License 2013.08.09 0 0 17079

az mindig jól jön.:)

Előzmény: kiss_atti (17078)
kiss_atti Creative Commons License 2013.08.09 0 0 17078

Nekem ingyenreklám ...:-))))

Előzmény: forraslajos (17076)
forraslajos Creative Commons License 2013.08.09 0 0 17077

azért bátran odaraknám a felsoroltak mellé a confector-t,de az azt hiszem árban kissé erősebb.

Előzmény: ganser (17074)
ganser Creative Commons License 2013.08.09 0 0 17074

Az Econorm nekem már messze van.

Piróth Mihályt és  Lehner Istvánt ismerem 20 éve és ha választanom kéne, én az elöbbit választanám. (Ne értse senki félre, ez nem a Lehner cég kritikája akar lenni!Aki 2 évtizedet kibirt avval sok gond nem lehet.)

Pestieknek Rehauból még ajánlható az FTS vagy az Euro-Rahmen is.

Előzmény: kiss_atti (17073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!