Keresés

Részletes keresés

faqkac Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3497
Tökre tuti!!!!
Gratulálok!!
Előzmény: Május16 (3493)
genziana Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3496
Jaj de ügyes vagy!

Nagyon jól néz ki.
Előzmény: Május16 (3480)
Május16 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3495
FAQKAC!
Okvetlen szétnézek majd a 100-as ba in is.
Köszi.
Előzmény: faqkac (3492)
Május16 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3494
B1114!
Olvasgatok majd.
A Pepsint én is félve vettem meg.
Na ,de majd.
A szavatossága 1 hónap.
Előzmény: B1114 (3491)
Május16 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3493
SZÉP NAPOT!
Felvágtam a sajtot:-)
Nagyon finom lett.
A sózás is szuper.
Annyira örülök.
Előzmény: krnemarika (3490)
faqkac Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3492
1.) A natúr sajt! A 100Ft-os boltban vettem néhány műanyag tésztaszűrőt. Abba teszem az alvadékot, rá kistányér pofával lefele, arra 1tejfölös vödör (kb1liter) víz, súlynak!
2.) A paprikást, 1tejfölös vödörbe tettem, amit előzőleg izzó dróttal kilyuggattam. A tetejére 1 másik vödör vízzel, súlynak!

A paprikát a nászasszony csinálta. Húúú!!!! Kegyetlen. Ha másnap mezítláb belelépsz még úgy is csíp! :-) A kb 1/2 kilós sajtba, 1kávéskanál hegyével tettem bele, így is poroltóval kell megenni! :-))
Előzmény: Május16 (3486)
B1114 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3491
Üdv
Nem szeretnélek elkeseríteni, de a pepszin nem igazán ideális erre, részletekbe nem mennék bele előrébb le van írva...
Illetve ajánlanám tanulmányozásra a www.sajtkeszites.hu -oldalt ( azon belül is a GYIK , és a Kézikönyv menüponttot )kezdőknek, minden le van írva egy helyen, röviden amit tudnotok kellhet.
Bár ezek itt is megtalálhatók, de itt nagyon sokat kell utánaolvasnotok...
Előzmény: Május16 (3486)
krnemarika Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3490
Nagyon szép a sajtod! Biztosan finom is.

Én is mindig 4 literből készítem, s a súlya is hasonló a tiédhez. Anivetes oltót használok. Csepegtetőnek pedig egy műanyag szűrőt, ezért a formája félgömbhöz hasonlít.
Előzmény: Május16 (3488)
krnemarika Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3489
Szia!
Azt nem tudom. Biztosan nem kell nekik érte úgy "megdolgozni".
Előzmény: Május16 (3483)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3488
Nem is 42dkg lett hanem 64 dkg.
4 liter tejből.
Elírtam az előbb.
További szép napot mindenkinek.
Majd beszámolok az ízéről is.
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3487
Nem is 42dkg,hanem 64 dkg lett. 4 liter tejből.
Ujra mértem.
Előzmény: Május16 (3480)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3486
FAQKAC!
Őrölt csili paprikát tettél bele?
Szerintem finom lehet.
Mi is szeretjük az erőset is.
Előzmény: faqkac (3467)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3485
GENZIANA!
Igen gyógyszertárba vettem az oltót.
Pepsin.
Talán csak jön valaki aki használta már ezt.
Előzmény: genziana (3461)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3484
FAQUKAC!
Valami fantasztikus látvány!!
Mibe szoktad beletenni?
Nem tudom kivenni a képről,hogy mibe volt az első.
Bizonyára finomak is.
Teljesen beleszerettem én is a sajtkészítésbe.
Számomra minden sajtkészítés egy újabb kihívás.

Előzmény: faqkac (3467)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3483
KRNÉMARIKA!
A készet miért szeretik jobban?
Biztosan aranyos a kis-kecske:-)
Előzmény: krnemarika (3479)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3482
TEJSZÍNHABOS CSOKOLÁDÉ!
De aranyos vagy:-))))))
Tényleg eszek is egy kis csokit. Bár nem hiányzik a súly rólam.
De olyan édes a neved.
Amíg nem vágom fel addig van remény hogy jó lett.
Gondoltam holnap reggel?
Hagy érjen most kicsit össze. Vagy ez nem érdekes a gomolyánál?
Megmutatom a lányoknak is kézimunka fórumon.
Nem is tudják hogy sajtozok mostanában.
Majd beszámolok arról,hogy mit szóltak hozzá.

Előzmény: Törölt nick (3481)
Május16 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3480
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!
Megcsináltam az újabb próbálkozásomat:-))
Ilyen lett most a lila hagymás sajtom.
Nagyon izgulok,hogy elég sós legyen és finom.
Mikor vághatom fel majd?
Szerintetek?
4 liter tejből van és 42 dkg. lett.
krnemarika Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3479
Sziasztok!
Tegnap váratlanul született egy kis-kecske. Azért örülök, mert a tejimádó férjemnek így folyamatosan lesz télen is mit innia.
Nálunk is csökkent a tej mennyisége, de naponta még 5-6 liter van. (5 kecskétől) Egész nap kint legelésznek, de sokkal jobban szeretik, ha kaszálva kapják a füvet. Fejéskor pedig abrakot kapnak.
(A tej, sajt, túró pedig ajándékba a legkelendőbb!!!)
Üdv.: Marika
rosie78 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3478

Hjahhhhh...de gyönyörűségesek...DDDDDD..

 

GRATULAAAA....

 

tényleg nagyon szépek mintha a "gyerekeim" lennének..DDDDD

Előzmény: faqkac (3467)
genziana Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3477
Öcsi is elpusztult:((((

Hihetetlen, egyfolytában jönnek, hogy kellene sajt, meg tej....(Még az egyik párttól is jöttek, hogy kellene a kampányzáróra, pedig nem is vagyok benn a politikába, és nem is érdekel)
Mondom, hogy nincs, 1,2 liter tej van már csak naponta.
Bezzeg mikor itt volt nyáron a kánaán, a tej, meg a sajt bőség, akkor nem kellett senkinek.
Majd kíváncsi leszek, hogy tavasszal, mikor beindulnak a csajok, akkor is ilyen tolongás lesz- e?
krnemarika Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3476
Nem kaptam Elefadától receptet. Erről biztos lemaradtam. Utánanézek. Egy nénitől kaptam. Előkeresem és beírom.
Előzmény: Törölt nick (3474)
krnemarika Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3475
Rápillantottam a honlapra, majd tüzetesebben is nézelődök!
Köszi.
A túró saját. Több kilónyi van a fagyóba. Nem győzünk annyit enni, amennyit készítek. Holnap is készül egy adag, az előzőt pedig a hét végén készítettem.
Előzmény: faqkac (3473)
faqkac Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3473
1re azért vigyázz!!!!
Ha közérti (gyári) a túró, azt krétaporral sűrítik! (állományjavító) :-((((
Előzmény: krnemarika (3469)
faqkac Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3472
Igen! Be is dagadt a mellem!!! ˘!˘
Előzmény: Törölt nick (3470)
faqkac Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3471
Pedig, ha megnézed a honlapom, rájössz miért kaptam ezt a becenevet! :-)))
Előzmény: krnemarika (3468)
krnemarika Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3469
Jó nevet választottál! Már alig tudlak "követni".

Ecetes sajtot még sosem készítettem. Kaptam egy receptet, amiben túróból kell készíteni a sajtot, de még azt sem próbáltam. Lehet, hogy eljön annak is az ideje, mert egyre kevesebb a tej, de rengeteg lefagyasztott túróm van.
Üdv.: Marika
Előzmény: Törölt nick (3463)
krnemarika Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3468

Szia!
Nagyon guszta! Ügyes vagy!
(Csak most sikerült megfejtenem a neved!) /szégyenlős/
Üdv:Marika
Előzmény: faqkac (3467)
faqkac Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3467
A 7végén ezt gyártmányoltam!
A tejet, rosie78 prezentálta! :-)))
1natúr+1paprikás (qva erős)


A múlt 7en volt diós, lila hagymás, fokhagymás és zöldpaprikás. Jöttek a haverok és mindet megették, úgy fissibe! Fotózni sem tudtam! Az 1ik csaj azt mondta, hogy ha megyek hozzá, ne virágot vigyek, hanem valamilyen sajtot! :-)))
genziana Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3462
Juj, de jó. Úgyis beszéltük a nyáron, hogy milyen jó kis csapat vagyunk mi itt.
Majd tartunk egy találkozót, ahol a gyerekek elfújhatják a nótánkat, vajon a tejhozamra kihat a zene?
Előzmény: rosie78 (3454)
genziana Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3461
A gyógyszertárba vettél oltót?

Hát nem tudom, hogy ez az adagolás jó- e mert nekem, nem olyan van, hanem Óvári.
Csak ír valaki, aki tud tanácsot adni.
Előzmény: Május16 (3450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!