Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.05 0 0 16
"Bár fogalmam sincs, mi volt a topic nyitó kérdés,.."

Egyszerű. Keresd a kérdőjelet a mondatok végén:-)

A többire majd később reagálok.

Előzmény: ZAJCSEK (15)
ZAJCSEK Creative Commons License 2002.09.05 0 0 15
Lehet, hogy igen tájékozatlan vagyok, de mi az, hogy "egyház tag"? Maga a klérus? Regisztrált hívők? Templomba járó lelkek megszámláltatván?

Az abszurd nézet/adat, hogy az ország 80%-a pogány. Tudtommal durván 60% RK, és a világ 95%-a hívő. Én nem, de a dogmatikát mint tudományt tisztelem, és a magyarságtudathoz a Szent Istváni örökség, a Mária Országa hagyomány, az apostoli királyság, a Szent Korona stb. szervesen hozzátartozik egy pogány számára is.

A Medián, stb. felmérések úgy készülnek, hogy az újságos stand előtt állnak a kérdezőbiztosok, és aki a Népszavát veszi meg, azzal nem állnak szóba (vagy fordítva, attól függ mi a kérdés).

Problémának a Mo-i vallásos életben a naiv, "falusi" vasárnapitemplom mentalitást tartom. A papok java része nincs tisztában avval az egyszerű kérdéssel sem, hogy mit felejen, ha megkérdik, hol van a Jóisten, mindenütt, a lélekben, a templomban, az oltári szentségben, a mennyországban, stb.

Dogmatikailag a hívők számát a megkereszteltek jelentik, ugyanis az itt kiszolgáltatott szentség eltávolíthatatlan, ex katedra letörölhetetlen nyomot hagy (DS nem tudom mennyi...)

Bár fogalmam sincs, mi volt a topic nyitó kérdés, de azért biztos ami biztos alapon hozzászóltam - még tart a munkaidőm...

Tisztelettel, Zajcsek

Előzmény: Iván Gábor (12)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 14
te szerencsetlen :) amig nincs lerendezve az emberek fejeben, hogy az o penzukbol el a kat. egyhaz, addig nem lesz semmi valtozas
a kat. egyhaznak nagyon jo ez a homaly, mert ha az emberek rajonnenek, hogy a sajat fizetesukbol vonjak le az egyhazi adot, akkor egybol nem lennenek SOKAN katolikusok tobbe
akkor bukta lenne
magyarul a kat. egyhaz celja, hogy ezt a jelenlegi HOMALYT fenntartsa
csapo Creative Commons License 2002.09.05 0 0 13
Akkor 800 000-rel több mint az ideális.
Előzmény: Iván Gábor (12)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.05 0 0 12
KB. 800 000 fő a Róm.Kat.Egyház tag

Van vagy nincs tagnyilvántartás a hazai Római Katolikus Egyházban?

Ha van, akkor csak egy összadást kell végezni.

Ha viszont nincs tagnyilvántartás, akkor nem kellene annyira eltulozni a kb 8%-nyi vallását élő Római Kersztényt hazánkban.

Itt van két felmérés:

Számított adatok a 2000. évi APEH közleményből.Az SZJA bevallásra kötelezettek száma az APEH szerint : 4.4 millió fő
Összes hívő számaránya az ország lakosságára vetítve: 12,71270 %

Katolikus : 8,08627 %
Református : 2,62525 %
Evangélikus : 0,75302 %
Hit Gyülekezet : 0,20965
MAZSIHISZ : 0,13438 %

Az (Apeh) számai alapján történt számítás szinte megegyezik a Meridián http://www.median.hu/vallas.html felmérésével:

az egyház tanítását követő valásosak: 13%(12,7)

Az egyház tanítását követő katolikus: 8% (8.09)

Ezen felméréseknél főként az Apehnál óriási volt a mintavételezés, amit rávetitettek a társadalom egész öszlétszámára. A szatisztikai szakma szerint így a pontossága is nagymértékű. Másrészt szinte hajszálra összevág a meridián felmérésével. Tehát a pontossága ez alapján nagyon jónak mondható.

Iván Gábor

Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.02 0 0 11
Ez a beleegyezésem nélkül a jog előírási szerint nem működik. A tiszteletbeli tagság sem. Tehát a Netpártból, amikor kiléptem a tagszámláló szépen visszaszámolt egyet.

forrás:http://dolgozoszoba.plebania.net/?op=irattar

"Nyomtatvány Feltöltve ZIP Word Letöltések
Részvétnyilvánítás 2002.04.10. 174
Keresztelési bejelentő 2002.04.03. 129
Bérmáláshoz szükséges adatok 2002.04.03. 98
Jelentkezés bérmálásra 2002.04.03. 82
Elsőáldozáshoz szükséges adatok 2002.04.03. 93
Keresztszülők adatai 2002.04.03. 89
Göngyölítő ív 2002.04.03. 90
Keresztelési engedély 2002.04.03. 108
Temetési bejelentő 2002.04.03. 96
Adománygyűjtő ív 2002.04.03. 90
Elismervény temetés költségeiről 2002.04.03. 86
Km-napló - gk útnyilvántartó 2002.04.03. 120
Nyugta 2002.04.03. 105 "

-Akik eleve ennyiféle nyilvántartásuk van ott el kell férnie egy tagnyilvántartó nyomtatványnak is.

Előzmény: devereaux (10)
devereaux Creative Commons License 2002.09.02 0 0 10
Tudom, mert telekürtölted vele a topicokat. Node látod, mégis sokan beazonosítanak vele. Nem is olyan könnyű elhagyni, ugye? Gondolom, a visszamaradtak szeretnék, ha te is még mindig közéjük tartoznál. Innen pedig csak egy lépés az örökös tiszteletbeli tagság - akaratod ellenére - és az örökkévalóságnak történő megörökítés. :)
Előzmény: Iván Gábor (8)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.02 0 0 9
A P-DOX elvei szerint pont annyi vallás lenne kivánatos hazánkban, ahányan élünk. De az sem lenne baj, ha több lenne.

Igy mindenki el tudná tartani a magáét. Egészen pontosan mindenki csak a magáét tartaná el és nem a másét.

Előzmény: devereaux (7)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.02 0 0 8

Te nem tudod, hogy az SZDSZ Netpártból, amelyiknek egyik alapító tagja is voltam ez év február végén kiléptem, mert ott ahol csalnak és hazúdnak, még a belső választásokban is ott nekem felesleges maradnom.

Előzmény: devereaux (6)
devereaux Creative Commons License 2002.09.02 0 0 7
A pédoksz villámgyorsan tönkremenne, ha bevezetnék a vágyálmaidat. Ilyen kiforrott és koherens világnézettel ez nem is csoda. :)
Előzmény: Iván Gábor (5)
devereaux Creative Commons License 2002.09.02 0 0 6
Azt ugye te is tudod jól, hogy nem ők sikítanának a leghangosabban.
NetPártod IRL verziója nem tudná, hová álljon. :)
Előzmény: Iván Gábor (4)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5

Hazánkban 102 azaz egyszázkét darab egyház/vallás/ilyen jellegű szervezet van bejegyezve jogilag is.

A www.p-dox.hu - megtalálható a felsorolásuk.

Előzmény: req999 (2)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.02 0 0 4

Ez azért van, mert a jogászok, na meg mi emberek nem szorongattuk meg még jó erősen az RKAT tö..

Más a vallás és más az egyház.

Az egyház nem más, mint a vallás intézményesített módja. Tehát az egyháznak alá kell vetnie magát az adott ország jogrendszerének.Az egyházi tagok pontos száma meg igy közérdekű adatnak tekininthető, mivel közpénzeket használ fel.

Előzmény: Törölt nick (-)
devereaux Creative Commons License 2002.09.02 0 0 3
Ha elkezded felsorolni őket, behal a topic.
Előzmény: req999 (2)
req999 Creative Commons License 2002.09.02 0 0 2
És akkor tényleg ide gyűjthetnénk azokat a (vallási) szervezeteket, akiktől vagy nem lehet szabadulni, vagy eleve a tagjuknak számítanak bárkit. Szerintem érdekes gyűjtemény lenne...
devereaux Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1
Ide is leírom: Ha istenhívő vagy, akkor muszlim vagy. Legalábbis szerintük. Megkérdeztek téged erről? :)
req999 Creative Commons License 2002.09.02 0 0 0
Nihil (0) obstat. ;]
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.02 0 0 topiknyitó
A topic cime egy masik topicbol valo, ahol is valaki nagyon jol megfogalmazta a romai katolikus egyhaz kepmutatasat. Az illeto egy katolikus forumon probalta kideriteni, hogy hogyan lehet kilepni a katolikus egyhazbol.
Engedelmevel idezek tole:

"Feltettem neki azt a kérdést, hogy a kilépésemmel el tudom-e érni, hogy a rkat egyház létszáma X-ről X-1-re csökkenjen. Azt felelték, nem. Így könnyű világvallásnak látszani."

Hat igen. Így könnyű világvallásnak látszani.

En sokat irogattam mar mindenfele topicokoba e temarol, de ilyen szepen es egyszeruen meg nem tudtam jellemezni a helyzetet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!