Keresés

Részletes keresés

3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1109

 "Nos ez igaz, hogy be kellett fogadnia a jövevényt, de miért állsz meg itt, és miért nem fejted ki az igét annak teljességében? Tehát amikor a  jövevényt befogadták akkor ő hozhatta az idegen isteneit, bálvány szobrait és szokásait?"

Ezzel egyetértek.

De  ez egy másik dolog, hogy a jövevénynek, ha befogadják, miket kell teljesítenie.

Nyilván nem az ott régóta élők fognak alkalmazkodni az újonnan  jövőkhöz, de egy bizonyos asszimiláció elkerülhetetlen. 

 

Ezt azért nem részleteztem, mert csak a befogadásról volt szó.

Akit viszont befogadtak, annak alkalmazkodnia kell, szerintem is.

Persze az nem várható el, hogy valaki feladja 100%-ban a régebbi életének minden vonatkozását.

A külföldre települt magyarok nagy része is képes volt megtartani a magyarságát, hitét, ha elfogadta az őt befogadókét is.

Előzmény: Törölt nick (1107)
friss szél Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1108

Először ennek a kormánynak, és az ország népének kellene elpusztítania minden bálványt, szobrot, kultikus helyet, stb. ahhoz, hogy bármit is követelhetne bárkitől, nem?

Ja, és meg kellene tartani Isten követelményeit... ahogy írod...

 

 

Előzmény: Törölt nick (1107)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1107

Erre mondtam hogy ez a szekták jellemzője. Van egy nézetük, amik igazolására hasonló igehelyeket keresnek a Bibliából. Ne haragudj, de te most ugyanezt csináltad. Azt mondod ugyanis hogy az ószövetségben be kellett fogadni a jövevényt, és mivel a kormány nem ezt teszi, akkor ez bűn. Nos ez igaz, hogy be kellett fogadnia a jövevényt, de miért állsz meg itt, és miért nem fejted ki az igét annak teljességében? Tehát amikor a  jövevényt befogadták akkor ő hozhatta az idegen isteneit, bálvány szobrait és szokásait? Egyáltalán nem! "Ti azonban tartsátok meg rendelkezéseimet és törvényeimet! Ne kövessetek el egyet sem ezek közül az utálatosságok közül, se a közületek való, se a köztetek tartózkodó jövevény." (3Móz 18,26) Tehát a jövevénynek meg kellett tartani Isten rendelkezéseit és törvényeit. Tehát a jövevény mikor befogadták, bizony nem hozhatta magával az idegen isteneit és bálványait, mert neki is szólt a rendelkezés: "Ne legyen más istened rajtam kívül!Ne csinálj magadnak semmiféle bálványszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön vagy a föld alatt a vízben vannak."(2Móz 20,3-4)

 

Tehát ha a kormányt számon kéred, hogy az ige szerint be kellene fogadni a menekülteket, akkor a kormány szintén az igének eleget téve kérhetné, hogy a menekültek idegen isteneket hagyják el, és fogadják el Isten törvényét. Ez meg ugye nem kérdés, hogy a menekülteknek esze ágában sincs elfogadni a Bibliát.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1103)
magyarpityu Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1106

Szia!


Jövevények azok voltak az ószövetség ideje alatt, akik csatlakoztak Isten ószövetségi népéhez, mert az Urat akarták imádni és szolgálni, és úgy akartak élni, ahogyan a zsidók. A jövevények nem született zsidók voltak, hanem olyanok, mint pl. Ruth. Szerintem ma sincs ez másként.


Mivel a magát jó kereszténynek gondoló ember célja, hogy bejusson isten országába (tehát ő ott is jövevény lesz),  ebból logikusan adódik, hogy ennek a feltétele,, hogy földi életes során hogyan bánt a jövevényekkel. - írod


Egyfelől ebben a világban vagyunk jövevények, és az Atya házában van otthonunk készítve, másfelől nem a jócselekedek miatt lehet bemenetelünk az Atya jelenlétébe, hanem Krisztusért, aki helyet készített számunkra. A cselekedetek nem annak elérését célozzák, hogy cserébe kiérdemeljük az üdvösséget, hanem mert üdvösségünk van Krisztusban, azaz helyünk van a Mennyben, ezért hálából igyekszünk jót tenni embertársainkkal. Nem azért törekszünk tehát a jóra, hogy végül benyújtsuk érte a számlát, és tetteinkre hivatkozva, mint cselekedeteink bérére kiérdemesütek majd elfoglaljuk kiérdemelt helyünket, hanem mert kegyelemből van helyünk az igazi otthonunkban, ezért itt a jövevénységünk idején törekedünk a jó cselekvésére. Én így gondolom, és ehhez próbálom magamat tartani (több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel).


Kötelességeink vannak egymás felé! Meg kell védjük hazánkat, Európát. Én egyetértek a bevándorlási politikával, emellett keresem a lehetőséget, miként tudnék jó tenni ezekkel az emberekkel, akiket otthon vagy felbiztattak, vagy ellehetetlenítettek, vagy mindkettő együtt, és most mindenüket feladva egy számukra idegen kultúrában próbálnak megélni. Még úgy is erre kell törekedni, ha ők nem azzal a szándékkal jönnek, hogy beilleszkedjenek, akkor is meg kell találni a módját, miként lehetne emberként bánni velük. Egyelőre csak rossz és rosszabb lehetőségeket látok. Hálás vagyok, amiért minket még nem árasztottak el, és reménységem, hogy talán ezáltal ébredést ad az Úr.

 

Nem büntetést, hanem lehetőséget látok az iszlám európai hódításában: házhoz jönnek, ránk meg az van bízva, hogy úgy éljünk egymást szeretetben hordozva Atyánk dicsőségére, hogy ebből ők is megismerjék az élő Istent. Kicsiben kezdődik.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1103)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.15 -1 0 1105

Vajon jövevény ék tekinthető az az idegen áradat, akik erőszakkal akarnak betörni az országba? Nem inkább olyan idegeneknek, mint anno az asszirok, akiket a zsidó nép védelmében az Úr angyala vágott le tizezrével? 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1103)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1104

Mivel itt az ország az otthon , én mindet befogadtam volna.

De nem tehettem, mert nem én vagyok az ország vezetője.

Én csak annyit tehettem, amire lehetőségem volt, és ezt meg is tettem.

Előzmény: Törölt nick (1097)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 0 1 1103

 

Szia!

 

Ahhoz, hogy tisztán lássunk, az Ószövetségig kell visszamennünk.

 

A Bibliában a "jövevény" idegent jelent. Olyan embert aki eltér a mi szokásainktól, más mint mi, és általában segítségre szorul.

Azért mert a Földön az ember szintén csak jövevény, ahogy a zsidó nép is csak jövevény volt Egyiptomban.

Isten minket nem megkülönböztet, hanem egyformának tekint , és mindenkin segít.

Ez az alap és a példa az ember számára is. (így kellene lennie)

 

„Házam zsellérei és szolgálóim idegennek tartanak engem, jövevény lettem előttök.” Jób 19,15           

 

"Ne útáld az Edomitát; mert atyádfia az; ne útáld az égyiptombelit, mert jövevény voltál az ő földén." 5Móz 23,7

 „Olyan legyen néktek a jövevény, a ki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.” 3Móz 19,34

„Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek; szereti a jövevényt, adván néki kenyeret és ruházatot.” 5Móz 10,18

„A jövevénynek és az árvának igazságát el ne csavard; és az özvegynek ruháját ne vedd zálogba.” 5Móz 24,17

„Átkozott, a ki elfordítja a jövevénynek, árvának és özvegynek igazságát! És mondja az egész nép: Ámen! „5Móz 27,19

 

Mivel a magát jó kereszténynek gondoló ember célja, hogy bejusson isten országába (tehát ő ott is jövevény lesz),  ebból logikusan adódik, hogy ennek a feltétele,, hogy földi életes során hogyan bánt a jövevényekkel.   

      

„Mert mi csak jövevények vagyunk te előtted és zsellérek, a mint a mi atyáink is egyenként; a mi életünk napjai olyanok e földön, mint az árnyék, melyben állandóság nincsen.” 1Krón 29,15

Ezen ismeretek után érthető meg Jézus kijelentése:

 

"És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

 Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

 Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?

Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre." (Mt 25,32-46)

 

Amit ma a kormányunk és az egyházaik többsége tesz a jövevénnyel, idegennel, menekültekkel szemben, azt jelenti, hogy ezek az álkeresztények Jézus bal oldalára kerültek.

Előzmény: magyarpityu (1094)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.15 -1 0 1102

A Biblia alapján 6000 éves a Föld. 

 

Ezt sem tudod? 

Előzmény: Törölt nick (1101)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1101

Értelmes ember számára nem elegendőek az üres bemondások, bizonyítékkal tudsz szolgálni?

Előzmény: Kód 001 (1100)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.15 -2 0 1100

Értelmes ember számára nem vitás az, hogy a biblia, vagy a görög mondák emberi képzelet művei. 

 

Ugye nem 6000 éves  föld?

 

Hol van egyébként a beigért Vigasztaló? Késik a mennyei vonat?

 

 

Előzmény: Törölt nick (1087)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.15 -2 0 1099

Pont azt mutattad be, milyen az, amikor a saját együgyű elképzeléseiket 'igehellyel' próbálod alátámasztani. Mindezt annak dacára, hogy pont Jézus cáfol.

 

Mi a gond?

 

-nevet-

Előzmény: Törölt nick (1087)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.15 -1 0 1098

Perfekt. 

 

:))  

Előzmény: ErkölcsTan (1090)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1097

Nem ez volt a kérdés, hanem a befogadás. Tudniillik te is ezt vetetted fel mint elmarasztalást. Amikor tehát az országunkban voltak a menekültek, konkrétan az otthonodba te mennyi menekültet fogadtál be? Mert vádolni olyannal valakit, amit te nem tettél meg, vagy te sem tennél meg, szintén bűn.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1096)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1096

 

"Te a Bibliából, a menekültek befogadására felszólító Jézusi parancsnak eleget téve, mennyi menekültet fogadtál be az otthonodba?"

 

 

A lehetőségeimhez mérten cselekedtem.

Voltam segíteni nekik (többször is), a gyerekeim is.

Persze ez manapság hazaárulásnak számít, de nem érdekel.

Én nem is tartom magamat kereszténynek.

Az országba én befogadnám a menekülteket., nem a jézusi tanítás miatt, hanem mert sajnálom őket.

Segítséget kér, ezért segíteni kell.

Még attól sem tagadnám meg ezt a segítséget, ha olyan kéri, aki politikailag teljesen ellentétes nézeteket vall mint én.

Nem a nézeteit számítanak, hanem tisztán az ember, nézetek nélkül.

 

 

Viszont a kormányunk sűrűn hangoztatja a maga kereszténységét, aminek teljesen az ellenkezőjét teszi.

Nem befogad, hanem kizár, nem enni ad, hanem éheztet, megkülönböztet, megaláz, és bünteti azokat aki megvalósítják a jézusi tanítást.

Az egyházak meg hallgatnak. Ez az igazi bűn.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1092)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1095

"Ugyanakkor mivel én kérdeztem előbb, és ráadásul nem is tőled, nem tartozom neked semmi magyarázattal."

 

 

Na, ezt megkaptam.

Előzmény: Törölt nick (1091)
magyarpityu Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1094

Szia!

Szeretnélek megkérni, hogy másold ide azokat a menekültek befogadásával kapcsolatos igehelyeket, melyeket az egyházak az aktuális politikához igazodva kihagynak, köszönöm! A kérdésben nem látok világosan, tényleg érdekel a véleményed!

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1089)
magyarpityu Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1093

Nem, ez nem az Isten, akit a keresztyének imádnak, hanem ez az az isten, aminek a létezését az ateisták tagadják.

Előzmény: ErkölcsTan (1090)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1092

Nem kívánom ezt vonalat itt tovább fojtatni, mert nem ez a topic témája. De mivel olyan magas labdát dobtál fel, amit azért illik leütni.

Te a Bibliából, a menekültek befogadására felszólító Jézusi parancsnak eleget téve, mennyi menekültet fogadtál be az otthonodba?

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1089)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1091

Gondolom te nagyon otthon vagy ebben, mint teológus. Mondjuk ezt azóta sem értem, mert többnyire olyan szakmát választ mindenki, amit szeret. A te álláspontodat viszont ismerjük, úgy hogy nem igazán értelek, de ez a te magán ügyed.

 

Ugyanakkor mivel én kérdeztem előbb, és ráadásul nem is tőled, nem tartozom neked semmi magyarázattal.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1088)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.15 -1 0 1090

3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 -1 0 1089

"Ez a szekták jellemzője. Van egy nézetük, amik igazolására hasonló igehelyeket keresnek a Bibliából."

 

 

Nemcsak a szektáké, hanem az egyházaké is.

Válogatnak az igehelyek közül, ami az aktuális politikának is épen megfelel.

Most épen a menekültek befogadására felszólító jézusi parancsolatokat hagyják ki a Bibliából.

Előzmény: Törölt nick (1087)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.15 -1 0 1088

"Mire alapozod tehát, hogy a Biblia összességében nem igaz? Mert az üres szavakon kívül valami hiteles tény, bizonyíték is kellene."

 

 

 

Én is ezt kérdezném a Biblia esetében.

Mire alapozod, hogy a Biblia igaz?

Mert ennek minden tény, bizonyíték ellene mond.

Előzmény: Törölt nick (1087)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 1087

Tisztázzunk valamit. Jézus sok egyéb dolgot is mondott a Bibliában, ami nem fogadsz el. Te csak a saját magad igazolására válogatsz ki igehelyeket, a többit félre söpröd. Ez a szekták jellemzője. Van egy nézetük, amik igazolására hasonló igehelyeket keresnek a Bibliából.

 

Amit te tanításként mégis követsz, ez a következő: "olyanok lesztek, mint az Isten" (1Móz 3,5) A Te szavaiddal élve: "minden lény  Isten része és részese"

Persze erre te azt mondod, hogy a sátán is csak a mitológiában szerepel, de ha mégis tévedsz, akkor igen nagy bajban vagy, mert a  gonoszság fejedelme a tanítód és az urad. Ő pedig a végén keményen behajtja majd a számlát.

 

Mire alapozod tehát, hogy a Biblia összességében nem igaz? Mert az üres szavakon kívül valami hiteles tény, bizonyíték is kellene.

Előzmény: Kód 001 (1086)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.14 -1 0 1086

Most Jézust korh9lnád, aki azt mondta:

 

'Én mondám, istenek vagytok'

 

??? 

 

HM?

 

 

-nevet-

 

Szóval, még Jézussal is perlekedsz?? 

Előzmény: Törölt nick (1084)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1085

Szitokszó:szitkozódás, mocskolódás, átkozódás, durva beszéd, káromkodás, csúnya beszéd, szitok

 

Az ateisták így kezelik a Bibliát.

Előzmény: Kód 001 (1083)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1084

"minden lény  Isten része és részese" - vagyis mondható, hogy Istenhez hasonló lesz, vagy az is az ember?

 

Akkor tovább mennék, és feltennék neked újra egy kérdést. Tudod e, hogy ki mondta azt, hogy "olyanok lesztek mint az Isten"

Mert tulajdonképpen ez a hazugság azóta sem változott, ugyan úgy szól, többek között az említett keleti vallásokban, meg persze a te életedben.

Előzmény: Kód 001 (1081)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.14 -2 0 1083

Szerencsére ma már nem gyilkolhattok, mint a régi szép időkben..... 

Előzmény: Törölt nick (1082)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1082

Valóban igaz a mondás, a ma élő ember bármit elfogad és elhisz, csak az ne legyen benne a Bibliában.

 

 

Szitokszó:szitkozódás, mocskolódás, átkozódás, durva beszéd, káromkodás, csúnya beszéd, szitok

 

Az ateisták így kezelik a Bibliát.

Előzmény: Törölt nick (1080)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.14 -2 0 1081

A keresztény mitológiában a Sátán az, aki az elképzelt Úr egóját piszkálja azzal, hogy hasonlatossá válna vele.

 

(a mitológia istenért ez állítólag mélyen sértette, és felbőszitette. Az ember persze általában bűszke és meghatott, ha a gyermekei akár többre viszik nála. A keresztény isten persze-aki számtalan torz példáját nyújtja, milyen beteges a 'szeretete, üldözi ezt.

 

Az, hogy az ember isten képére és hasonlatossá gárda lett teremtve, vajon mit jelent?

 

Az Élet torzsalkodna, ha az Élet bármely megnyilvánulása olyan lenne, mint az Élet? 

Előzmény: Törölt nick (1080)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1080

"keresztény mitológiában"

 

 

Valóban igaz a mondás, a ma élő ember bármit elfogad és elhisz, csak az ne legyen benne a Bibliában.

 

 

"minden lény  Isten része és részese" - vagyis mondható, hogy Istenhez hasonló lesz, vagy az is az ember?

 

 

 

Előzmény: Kód 001 (1079)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!