Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 119

De még mekkorát... pedig ha mindenkit regisztrálnának rendesen, akkor a tenoristák mozgása is követhető lenne. Ami 15-én életbe lép majd, igazi elmebaj - ennyi embert nem lehet lecsukni. Azokat viszont le kellene pár évre, akik bizonyíthatóan szándékosan eldobálva papírjaikat, minden kontroll nélkül óhajtanak kószálni.

 

@Csa_Szolok: a linkjeidet olvasom, ahogy időm engedi.

Előzmény: meghilla (110)
Never Man Creative Commons License 2015.09.09 0 0 118

Az elméleti dobásokkal két problémám van - egyik, hogy mi az, másik, hogy mi legyen ha nem jön be?

Előzmény: meghilla (117)
meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 117

Várj! Elméletben van még egy dobásunk: vagy bejön, vagy nem.

Előzmény: Never Man (116)
Never Man Creative Commons License 2015.09.09 0 0 116

Ha igaz az, hogy Európának a mai formájában vége (mert képtelen védekezni), akkor csak egy kérdés maradt, hogy egyénként ki mit tehet. A kérdés nem túl bonyolult - hogyan lehet egyénileg/családilag túlélni és megmaradni egy megváltozott társadalomban?  Tibi bá' mit tett? :-))

Előzmény: Leontinus (109)
meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 115

Csakhogy ennek a fele se fenékig kefír...illetve tejföl. Ezzel pedig,- vagyis, hogy a baj valódi méreteit látni és láttatni kell, a tájékozatlan vagy közömbös környezetünket is felvilágosítva, - mindenkinek tisztában kell lennie.  

Előzmény: rocky cellar (113)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 114

Maximálisan egyetértek Tibibával, ahogyan a kommentelők 90%-a.

Előzmény: Leontinus (109)
rocky cellar Creative Commons License 2015.09.09 0 0 113

Ezír vagyunk mi kafírok. Majd csinálnak belőlünk kefíret. :)

Előzmény: meghilla (110)
Kenderessy Botond Creative Commons License 2015.09.09 0 0 112

A hazai liberáltak ezt nyíltan felvállalták. Hogy néznek ezek után a magyar emberek szemébe?

 

 

Az Iszlám Állam eddig négyezer terroristát csempészhetett Európába

 

Az Iszlám Állam harcosainak embercsempésze megerősítette: a titkos akció eddig teljes siker. „Várják csak ki a végét!” – tette hozzá. Minderről az express.co.uk számolt be.

Gilice a gólya Creative Commons License 2015.09.09 -1 0 111
Előzmény: meghilla (110)
meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 110

Ég a ház de a bent lakók arról vitatkoznak, hogy egyik fele  miért pizzát, a másik miért hotdogot, a harmadik miért töltöttkáposztát rendelt és "ölik egymást" e miatt, a fuldokló füstben és a harc hevében locsolják egymásra az olajat, hátha a másik hamarabb ég el mint ő, miközben közösen kinyírják azokat akik próbálnák oltani a házat, mert az egyéni, kicsinyes sérelem és bosszú mindent felülír.

 

Az az iszlám, ami itt dörömböl a kapuinkon, pontosan erre számít és ezt használja ki: senki ne higgye, hogy a menekülőnek öltözött hadakat ide vezénylők nincsenek tudatában, hogy egy nyugati (megfogalmazásuk szerint: hitetlen és dekadens nyugati, - ebben pedig sajnos igazuk van) politikus, konkrét esetünkben Angela Merkel, akkor is képes és hajlandó a saját politikai belpolitikai (választási) pecsenyéjét sütögetni, ha tudja és átlátja, hogy ez milyen következményekkel jár a hazája és a térsége jövőjére. Tudják, de mennyire! - és kihasználják ezt is.

 

 

Egy vallási köntösbe bújtatott politikai eszmerendszer, amely totalitárius és tekintélyelvű (ld. a klán-uralmat Irakban, Pakisztánban, Afganisztában) egyszerűen nem ismeri a demokráciát: azt a helyzetet, amelyben kormánypárti és ellenzéki álláspontok képviselői csapnak össze heves, szőrszálhasogató viták, kölcsönös vádak közepette. Az iszlám stratégái nem ismerik ezt a valóságot, de látják, hogy a "hitetlenek" társadalma nem egységes - azaz sebezhetőbb, mint egy olyan muszlim társadalom, amelynek Mohamed erőszakos, hódításra törő hite a kötőanyaga. Az iszlám társadalom, a belső villongások, hatalmi harcok ellenére KIFELÉ, a "hitetlen" világ felé egységes tömb: minden oda tartozó célja az "egyetlen igaz hit" és élet-szabályai szüntelen terjesztése.

 

Amíg tehát mi itt egymás haján búcsúzunk másod- és harmadrendű ellentétek miatt, a bezúdulók és irányítóik kaján mosollyal dörzsölik a kezüket. Mi, ostoba kafírok, ezzel a játékukat játsszuk: szívességet teszünk nekik..

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (101)
Leontinus Creative Commons License 2015.09.09 0 0 109

Egyébként itt egy bevándorlók ellen szóló vélemény. Mindenki döntse el, hogy mennyira van/nincs igaza.

 

http://www.antalffy-tibor.hu/?p=17479

 

Nyilván ez egy másik aspektus, mintha az egyedi emberi sorsokra bontjuk le a történetet.

 

Jómagam teljesen tanácstalan vagyok. Szerintem sokan lehetnek így. Az ember ember akar lenni - és annak is kell, hogy legyen, de a saját és hazája jövője sem hagyhatja hidegen.

Leontinus Creative Commons License 2015.09.09 0 0 108

Nem is olyan régen, nem is olyan messze:

A Milosevic vezette Szerbiában a koszovói albánok kiépítettek és működtettek egy párhuzamos társadalmat. Volt ott iskola, kórház, rendőrség, bíróság, saját adó. Persze az albánok adózak Szerbia felé is, de a függetlenség kivívásáig működött a párhuzamos társadalom. (http://pescanik.net/savremena-istorija-kosova azon belül: Pasivni otpor i razvoj paralelnih institucija)

 

Az sors fintora: most a helyi szerbek csinálják ugyanezt. (http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/46916/sjever-kosova-paralelna-drzava-video)

 

Nem fordítom le mert hosszú, de egy akármilyen internetes fordító nagyjából kihozza a lényeget.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (104)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 107

"A német kancellár szerint a menekültek nem tagadhatják meg az integrációt, és nem alkothatnak párhuzamos társadalmat."

 

Igaza van ebben. A probléma ott van, egyre inkàbb olyan hangokat kezdunk hallani hogy szegény bevàndorloknak menekulteknek adjuk meg a lehetoséget kulturàjuk, nyelvuk, szokàsaik, megorzésében. Példàul a muzulmànok tobbsége, ugy làtja a szabad vallàsgyakorlàst, hogy a befogado  keresztény tobbség alkalmazkodjon az o vallàsuk az iszlàm kovetelményeihez. Amig a keresztényeknek szàzadok és szàzadok kellettek a templomaik felépitéséhez addig a muzulmànok turelmetlenul azonnal kovetelnek mecseteket mindenutt. A mi szokàsainkkal nem torodve az europaiakat zavaro ruhàzatot hordanak. Az iskolàkban "halal" ételeket kovetelnek, a keresztény vallàs minden megnyilvànulàsa felhàboritja oket, mintha mi lennénk az o orszàgukban... 

Előzmény: polária (103)
Never Man Creative Commons License 2015.09.09 0 1 106

Azon bizonyos topikkérdéssel kapcsolatos összefogás kérdésében a jövőből indulsz ki. Egy elgondolt szép jövőből ami esetleg lehetne, amit most ez az iszlám izé fenyeget, de összefogva elhárul és itt a szép jövő. Mindez gondolat, elképzelés, fantázia. Én a magam részéről éppen ezt gondolom másként, és ez nem ebből a népvándorlásból, nem Orbánból fakad, hanem még 2007-ből amikor nekem nyilvánvalóvá vált, hogy a rendszerváltás elbukott, Magyarország elsüllyed a balkán szociálfeudalista mocsarában - azaz itt 20-30 évig nem lesz érdemleges változás, ami nekem persze maga az egész élet.  A maszop után Orbán mindössze csak folyatatta (most már tökéletesítve) amit 1998-ban elkezdett. Nyugat és Magyarország közt áthidalhatatlan szakadék van, ami nem anyagi természetű (hiszen azt csupán szorgalom kérdése áthidalni), hanem spirituális, ami determinálja, hogy megválassza azt a politikai elitet amely kiszolgálja a "ráérünk arra még"  és a " dögöljön meg a szomszéd tehene is" meg a "nekem jár" hozzáállást. Magyarország az EU egyik legszegényebb állama.

 

Namost ehhez képest, hogy mennyi néger, arab, muszlim lesz Mo-on, "alaptörvény" vagy "alkotmány" lesz vagy sharia, meglehetősen harmadrangú kérdésnek tűnik - tulajdonképpen csak a punnyadás módját határozza meg, a zászló szinét ... ergo a kvóta kérdése sem old meg semmit se pro, se kontra, a helyzet még nem érett meg a társadalmi változásra, Magyarországon még a legkisebb jele sem látható (a fiatalok emigrációján kívül), hogy valami szebb jövő felé venné az irányt. Keresztény punnyadás vagy iszlám punnyadás, 10 menekülttel vagy egymillióval - nem igazán érdekfeszítő kérdés egy egyébbként is haldokló társadalomban, ahol a születési ráta a "C"-al együtt is 1.4 alatt van, anélkül 1.1   Ezzel csak annyit állítok, hogy a topikkérdésre nem csak "Igen" vagy "Nem" lehet a kérdés, hanem "X" is.  Egyébbként lehetne a kérdésről nemzeti konzultációt is tartani, biztos sokan válaszolnának a kérdőívre.

 

(remélem ontopik voltam:-)

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (101)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 105

Hidd el a románok meg szlovákok a területükön élő magyarok miatt ilyenek csak, azok nélkül ugyanígy ennék egymást.

Előzmény: Abszolút Igazság (102)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 104

Egy élő példát ha erre tudna valaki mutatni, hogy melyik földrészen, melyik országban történt eddig ez meg?

Előzmény: polária (103)
polária Creative Commons License 2015.09.09 0 0 103

Angela Merkel azt mondta a Bundestagban:

 a menekülteknek be kell illeszkedniük.

A német kancellár szerint a menekültek nem tagadhatják meg az integrációt, és nem alkothatnak párhuzamos társadalmat.

Abszolút Igazság Creative Commons License 2015.09.09 0 0 102

Attól tartok, ez a téma sosem lesz teljesen független a pártpolitikától, hiszen a jobb-és baloldalnak gyökeresen eltérőek a preferenciái a témában, és fontosabb a másikon rúgni egyet, mint hosszú távon gondolkodni. Ilyenkor irigylem a szlovákokat vagy a románokat, akik a nemzeti érdekeik kedvéért képesek összefogni.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (101)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 101

 

Offtopik, avagy a topikindítónak tele van a töke az értetlenekkel és megkéri, hogy máshol homokozzanak!

 

Azért nyitottam ezt a topikot, mert szerintem sokkal fontosabb dolgok forognak most kockán, mint az hogy ki milyen pártállású, ki kinek és hogyan tologatja a szekerét- kordélyát, amikor valós és hosszabb- hosszútávú fenyegetést kaptunk a nyakunkban.

 

Eddig kívülről szemléltük a "demokratikus", "PC" nyugat "iszlám problémáit", távol vannak, nem a mi ügyünk, nekünk elég a roma kisebbséggel kapcsolatos nyűggel foglalkozni- nem foglalkozni, pátyolgatni, vagy éppen cseszegetni.

 

Most úgy néz ki hogy a nyugat "visszaexportálja" a saját mocskát és ez nem igazán zavar senkit, ha ez az ára annak, hogy pl. az orbánpatás elbukjon.

 

Azt látom, hogy aki nem vak, az szemellenzőt húz a szemére és bunkósbottal csapkod össze vissza és kicsinyesen örül ha valakit eltalál, mert rövid távon gondolkodik, hosszú távon gondolkodni  luxus, és különben is, a kormányok, az állam azért van, hogy kinyalja a seggem, nekem nincs felelősségem, én "kisember" vagyok és engem mindig átvernek, mindenki kapja be, de főleg Orbán.

 

Egy pont után az lesz a legkisebb gond, hogy szocialista, liberális, jobbikos, fideszes,  stb.  kormányozza-e azt a hajót, amelyen a különböző pártállású, "sértett" váteszek egymásra ágyúval lövöldöznek, lékeket ütve a hajón és végén mindenki elsüllyed, de ami a legfontosabb, hogy az "ellent" látjuk elmerülni mielőtt a habok összecsapnak a fejünk fölött.

 

Ezt az értelmi szintet nem igazán tudom megérteni.

 

Nem azt mondom, hogy boruljunk egymás nyakába, de bármilyen ellentét is van most itt a "táborok" között, szerencsére nem egymás életére törnek, csak a fröcskölés megy , szardobálás, és nem igazán érdekli őket, hogy jatagánnal állnak körbe és arra várnak, hogy mikor és hol lehet a szardobálásba belefeledkezett tömegbe besétálni.

 

A jó öreg mondás szerint, ha én csinálom, akkor lobbizom, ha kihagynak belőle, más csinálja, akkor korrupció, kicsinyes és álszent 5 -éves szinten lévő, hisztiző sértődést és vagdalkozást látok.

 

Ég a ház de a bent lakók arról vitatkoznak, hogy egyik fele  miért pizzát, a másik miért hotdogot, a harmadik miért töltöttkáposztát rendelt és "ölik egymást" e miatt, a fuldokló füstben és a harc hevében locsolják egymásra az olajat, hátha a másik hamarabb ég el mint ő, miközben közösen kinyírják azokat akik próbálnák oltani a házat, mert az egyéni, kicsinyes sérelem és bosszú mindent felülír.

 

Ezért megkérek mindenkit, hogy az egymást tullicitáló, jobboldal, baloldal , ilyen oldal, olyan oldal fröcsögő képviselői ne itt mutogassák hogy milyen legények, kinek hosszabb a f@rka, van jó pár erre alakalmas topik, ahol lehet orbánpatásozni, gyurcsányozni, nácizni, stb.

 

A topikcímhez és az indító hozzászólásban szereplő anyagok még mindig az irányadóak, így megkérek mindenkit , akit az nem érdekel,  vigye megfelelő topikba az ellengyalázó municióit és ott szórja el.

 

Köszönöm.

 

 

 

 

 

püfffneki Creative Commons License 2015.09.09 0 1 100

Eddig mindig hivalkodott a 2/3 dal, hogy mennyire nagy a támogatása, és az ellenzék annyira megosztott, hogy teljesen lényegtelen a véleménye.

Pl a Nemzet Gázszerelőjének pénzelése, vagy az MNB pénzszórása teljesen kormány ügy volt.

 

Nem akart partnert  az ország irányításában, a pénz elköltésében.

Most kéne? Tényleg?

És mit ad cserébe?

 

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (97)
Never Man Creative Commons License 2015.09.09 0 1 99

Nem tudom végigkérdezni a nemorbánpártiakat, csak magamat. Nekem úgy is jó ha győz meg ha nem is, nem fogadtam se ellene se mellette, ergo kisujjamat sem fogom mozdítani se pro, se kontra. Az adót eddig befizettem - oszt jónapot -, neki meg az a dolga, hogy hozzon döntéseket a fizetéséért. Ha kell neki iszlám kvóta mondja, hogy igen, ha nem kell neki, mondja, hogy nem - remélem nem nekem kell eldönteni, hogy ő mit akar ezzel az egésszel.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (97)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 98

Tényleg ez most a legfontosabb?

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (97)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 97

Ha jól értem, akkor a "nemorbánpártiak" szerint :

 

Mindenáron elégtételt Orbán felett, és lényegtelen, ha ebbe beledöglünk is , csak előtte lássuk, hogy megbukott.

Előzmény: Never Man (94)
meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 96

Nem-nem. A krokodilok itt leselkednek még a határainkon, éhesen. Raccából és Berlinből pedig váltott - bár egymástól független - üzenetekkel bíztatják őket. Ezt kéne átérezni.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (95)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 95

Ok, tegyük fel, megették a krokodilok, akkor ettől ma pillanattól happy sunhine?

Előzmény: Törölt nick (84)
Never Man Creative Commons License 2015.09.09 0 0 94

Sőt olyan olvtárs is van akinek emez is mindegy, meg amaz is mindegy:-)  Persze Orbánnak - mivel ő van hatalmon - az az érdeke, hogy mindenki álljon mellé és tegye félre a nézeteltérést.  De vegyük észre, hogy mivel hatalmon van, ő dönt gyakorlatilag mindenről, és teljesen irreleváns mi erről a mások véleménye, mint ahogy eddig is mindegy volt. "A kormány kormányoz, az ellenzék ellenez"  Az ellenzéknek és a néma tömegnek bármi is a véleménye, attól nem lesz a határkerítés se gyengébb se erősebb, viszont kudarc esetén kétségkívül látványos felelősségmegosztás lenne, siker esetén pedig végén azzal a jelszóval, hogy "a polgári kormány megoldotta ezt a súlyos problémát is". Hát szvsz: oldja! Most időszerű elővenni a fórumon gyakran leírt megállapítást, hogy ellenzék gyakorlatilag nincs, a kormányt pedig a többség támogatja. Mi a gond ezzel?

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (82)
meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 93

Ott a pont.

Előzmény: leesha (92)
leesha Creative Commons License 2015.09.09 -1 0 92

Te már megadtad a pedofil Mohamednek, ami a pedofil Mohamedé, a te unokáid már muszlimok.

Előzmény: Never Man (38)
meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 91

Tisztelet a szándéknak és a szempontoknak, amellyel/amelyekkel megnyitottad a topikot. Itt és most az a legfontosabb, hogy a honfitársaink megértsék és átérezzék: borotvaélen táncol(tatják) a hazánkat, hogyha hagyjuk (nagy-nagy szerencsénkre, úgy tűnik: minden módunkban állót megteszünk, hogy kivédjük ezt, még ha a mozgásterünk rendkívül szűk is).

 

Jó volna félre tenni a kicsinyességet, a részletekbe gabalyodást és a veszély egészére fókuszálni, ami most leselkedik a határainkon és súlyosbodik Brüsszelben-Strasbourgban - de Berlint ki ne hagyjuk: ott lett igazán kézzel foghatóvá. Célszerű lenne megfeledkezni belpolitikai ellentéteinkről és arra koncentrálni, hogy együtt utasítsuk el Magyarország raktárrá alacsonyítását, ahová haszonelvű, cinikus német (luxemburgi és egyéb: kötődésmentes) politikusok betárolnák az új honfoglalók kimazsolázása után megmaradt emberi selejtet.

Ebben kellene most feltétel nélkül egyetértenünk, a közös magyarság alapján. Aztán később, ha nem leszünk már közvetlen élet-halál vészben, hajba is kaphatunk.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (82)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 90

A tótokak van annyi eszük, hogy nem folytatnak látványos, heveny kurvanyázásokkal azsúrozott szabadságharcot az Unió ellen és nem putyinolnak, nem nyalnak be látványosan az összes pénzforrásként esetleg szóbajöhető diktatúrának - öt éve folyamatosan!

Előzmény: Törölt nick (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!