Keresés

Részletes keresés

alkotasu Creative Commons License 2011.06.12 0 0 699

Eltelt a "jövő hét". Van valami fejlemény? Bizakodhatunk?

Előzmény: martisz (693)
Zolysys Creative Commons License 2011.06.05 0 0 698

Sziasztok!

 Előre bocsájtanám. Egyik párthoz SEM húzom.. Elegem van mindből...

 

Tény és való mindenkit munkája alapján.. pl így van ez egy polgármesterrel - nem Keszthely - és annak a munkájával én személy szerint eddig nem találtam kivetni valót. Lehet van de nem találkoztam vele... De az ami itt politikai szinten van... mindent eltaposunk eltürlönk. Mondom lehet a másik oldal sem jobb.. de akkor is... miért nem vizsgálódnak és utána mondják hogy .... nem értem...

Sajnálnám ha bezárna.. sokunknak van ott beleölt munkája. Kinek mennyi...

Én élveztem minden percét. Pl macita horkolásást az asztal alatt :D:D

Köszönöm mindenkinek akivel ott lehettem!

 

Jah és még egy. Akinek eddig úgy éreztem van miért reklámozni annak igenis szóltam menjen csapatostul nézzék meg!

 

Béke!!

fityisz Creative Commons License 2011.06.04 0 0 697

OFF

Kedves "macita"!

 

Mint már írtam, magam is tettem le pár épületet szintén kizárólag hobbiból, sőt voltam is lent párszor zsebből fizetett benzinből, de mivel ez hobbi, így a természetes.

 

Arról esetleg Gabi is tudna neked beszélni, hogy azért itt egy másik kollégával kifejlesztettünk egy dcc dekódert, ami egymagában 4 db 4-fényű jelzőt tudott vezérelni, se e dekóderből 1 db lent is van Keszthelyen, tán működik is. De úgy tudom azért nem kellett több, mert nincs rá pénz. (megjegyzem, ez is grátiszban van lent, ami szintén nem baj, meg nem is kell érte semmi, csak mondom, hogy értsd: valamennyire - egy icipicit - azért képben vagyok én is).

 

Ez a helyzet már kb 2 éve.

 

Úgyhogy kérlek ne gyere már azzal, hogy milyen jól megy a szekér, és érthetetlen xy leváltása, meg ilyenolyan pletykákat hallottál, és különben csakis a rosszindulat lehet a leváltás hátterében...mert a tények sajnos mást mutatnak!

 

Előzmény: macita (689)
fityisz Creative Commons License 2011.06.04 0 0 696

OFF

"Én úgy érzem, hogy a mondat első fele csak feltételezett információkra épül, nem pontos adatokra."

 

Úgy érzed? Nos, nincs más dolgod, mint olvasni pár oldalnyi posztot..nem is túl messze, pont itt, ebben a topikban. Bizonyára menni fog.

 

Ha sikerült, akkor utána gyere ide észt osztani...köszi

 

 

Előzmény: Zs:) (692)
fityisz Creative Commons License 2011.06.04 0 0 695

OFF

"Az újaknak bizalmat kell szavazni, de hogy a régiek mit csináltak rosszul...? Érdekes felfogás."

 

 

Mi ezen az érdekes? Nem úgy szokták, hogy mindenkit munkája alapján ítélünk meg? Vagy te inkább pártállástól függően?

 

 

 

 

Pláne, macita kiváló írását olvasva itt alant :)

 

 

Érdekes, azt nem korrektíroztad nyelvtanilag :)))

 

 

Na felejts el...

Előzmény: Zs:) (690)
fityisz Creative Commons License 2011.06.04 0 0 694

Off

 

Nyilván lemaradt a gépelés közben.

 

Az "agymostottazást", személyeskedést tartogasd valaki másnak...hozzáadott értéke a posztodnak nem nagyon volt...akkor meg minek?!

Előzmény: Zs:) (690)
martisz Creative Commons License 2011.06.04 0 0 693

Elég bizonytalan még a helyzet, konkrét megállapodás még nem született eddig az ügyben.

Jövő hétig türelmet kért Pálinkás úr, addigra megpróbálja áttekinteni a helyzetet és a lehetőségeket.

Aztán,

vagy szeretné a kiállítást a jövőben is és fejleszteni is szeretné - így megmarad

ha ő szeretné, de engem nem tud megnyugtatóan meggyőzni - úgy bezár

ha ő sem szeretné - szintén bezár.

 

Pillanatnyi álláspontja, hogy szükség van a kiállításra és rám ia.

Konkrétum még semmi, jövő hétig várok türelmesen.

 

A múltat feleslegesnek tartom boncolgatni, a jövő még bizonytalan.

 

Előzmény: Zs:) (692)
Zs:) Creative Commons License 2011.06.03 0 0 692

Túlzottan nem folynék bele a dolgokba, mivel nem rendelkezem megfelelő információkkal, de:

"Ha visszaolvasol a topikban, láthatod, hogy amit leírtam az építők és látogatók által ideírtak összegzése...akár elfogadod, akár nem, a helyzet az, hogy az eddigi vezetés gazdasági elképzeléseit már láttuk (csődközeli helyzet!), az új vezetést pedig célszerű lenne majd a tettei után értékelni, nem pedig mindenféle előítéletek alapján....ugye?"

Én úgy érzem, hogy a mondat első fele csak feltételezett információkra épül, nem pontos adatokra. Az meg, hogy szombattól bezár a bazár, nem gondolom, hogy értékelhető tett. Persze ez sem biztos, hogy igaz.

 

Véleményem szerint a te megközelítésed is egyoldalú, mert ellenpéldát is mondhatnék a határtalan pénzköltésre, amire éppen tellik. De tegyük fel, hogy igazad van, akkor a többi hasonló intézménynek miből jut? Minden ilyen intézményhez találni olyant, aki azt mondja, erre minek pénz költeni.

A médiára meg nem alapoznék, igazat ritkán mondanak. Szerintem :)

 

No, részemről ennyi. Véleményt lehetne bőven írni, biztos lenne egyezző és homlokegyenest ellentétes. Az is biztos, hogy egyiknek sem lenne igaza.

 

Előzmény: nazareth (691)
nazareth Creative Commons License 2011.06.03 0 0 691

Szerintem nem annyira agymosott az a duma. Amíg pszichiátriai kezelésre szoruló embereket raknak utcára azért, mert bezárják a kórházat a fejük fölött, meg üres (és emiatt használhatatlan) mentőautókra futja csak, nos addig akármennyire is rosszul hangzik, luxus azon filózni, hogy pumpálunk-e pénzt egy olyan kiállítás rezsijébe, amit pár önkéntes erején felül és ingyen próbál életben tartani. Ekkor már igencsak rózsaszín szemüveggel kell hozzászámolni a mérleg pozitív oldalához még a "guruló forintokat" is (mert hogy a közvetlen profit nem a pozitív oldalra kerül, az biztos). Kétségtelen, hogy a dolog eddig úgy-ahogy működött, de alapvetően nem ez a dolgok helyes működésének módja.

 

Szerintem attól a ponttól kezdve, hogy ezt a fórumot olvassuk (tehát vasútrajongók vagyunk), képtelenek vagyunk a helyzetet objektíven megítélni. De képzeld el, hogy véletlenül rossz helyre kattintottál, és most az alsópusztamocsoládi szörf-múzeum rajongóinak topikjában olvasod a morgolódó hozzászólásokat, hogy nincs pénz a múzeumukra. És esetleg felmerül benned, hogy "ki a csudát érdekel a szörf?..." - ha érted, hogy mire akarok kilyukadni :)

 

Ami a feltételezett telekügyleteket, pozíciógyártásokat illeti, csak bízhatunk benne, hogy vaklárma. Azzal mindig számolnunk kell, hogy a médiában nem egyszerre kerül felszínre az igazság (már ha egyáltalán felszínre kerül), szóval ahhoz, hogy a teljes képet lássuk, idő kell (meg egy egymásnak feszülő RTL klub és HírTv:)

Előzmény: Zs:) (690)
Zs:) Creative Commons License 2011.06.03 0 0 690

ha már oktatsz, legalább jól csináld! kellett volna

Bár amilyen agymosott szöveged van, már ne is haragudj...

Az újaknak bizalmat kell szavazni, de hogy a régiek mit csináltak rosszul...? Érdekes felfogás.

Előzmény: fityisz (687)
macita Creative Commons License 2011.06.03 0 0 689

Mint a kezdetektől jelenlévő, építő ember szeretném hozzátenni a "magamét"! Kedves "fityisz"! Nem sokat tuhatsz a lentti pénzügyi helyzetről, mint ahogy én sem, de az biztos, hogy az év elején a múzeumok működtetéséhez szükséges összteget (amit mások megkaptak tűzközeli állapotuk miatt) a kastély április végén-május elején érkezett meg, de az sem a teljes összeg!! Ezalatt a belépőkből tartották fennt magukat úgy ahogy! Tény voltak pénzügyi elmaradások, de ezek idővel rendeződtek. Mint kiderült időközben azért kellet azonnal "nyugdíjazni" Czoma urat, mert a kormánypárti alpolgármesternek kellet a hely!!! Ráadásul azt is pedzegetik, hogy ingatlan spekuláció is van a hátérben! Tudomásom szerint nemrég hosszabították meg Czoma úr kinevezését!

A változásról meg annyit, hogy martisz honlapján meglehetne nézni, hogy kb féléve mi változott lent!! Elkezdtük aprólékossan kidolgozni a tájat. Sajnos most ez lehet hogy végleg vége! Nagyon sok múlik, hogy az új vezető hogy fog hozzá állni a dologhoz!! Még csak annyit ehez a "szösszenethez": személy szerint nem kaptam "fizetést" a lenti munkáért, hanem a társaság, barátok, no és az alkotás öröme vitt le. A szállásért SOHA nem fizettem, mivel ennyivel a régi vezetés hozzájárult a szenvedélyemhez!! Köszönöm az eddigi közös munkát!

fityisz Creative Commons License 2011.06.03 0 0 688

Szia,

 

OFF

 

sajnos nem biztos, hogy kiderül, mert ha tetemes adósság halmozódott fel, akkor bizony esetleg elkerülhetetlen lesz az átmeneti bezárás. (persze a nyári idényre ezt bezárni meglehetősen nagy ostobaság lenne...)

 

Azonban remélhetőleg nem lesz véglegesen bezárva, már ha igazak azok a hírek, hogy milyen sokan látogatták a kiállítást.

 

 

A kérdés tehát csak az, hogy volt-e elég látogató elég bevétellel...mert ha nem, akkor bizony minden az állami támogatástól függ...és a kassza jelenleg üres! :(

Előzmény: Törölt nick (686)
fityisz Creative Commons License 2011.06.03 0 0 687

"öbb figyelmet kéne rá fordítani"

 

 

helyett: kellet volna

 

 

ha megengeded

Előzmény: gratzer (684)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 686

Várjuk meg a szombatot, majd kiderül...

Előzmény: fityisz (685)
fityisz Creative Commons License 2011.06.03 0 0 685

Off

"Mégha elfogadom is, azt amit írsz"

 

Melyik részét nem fogadod el?

 

Ha visszaolvasol a topikban, láthatod, hogy amit leírtam az építők és látogatók által ideírtak összegzése...akár elfogadod, akár nem, a helyzet az, hogy az eddigi vezetés gazdasági elképzeléseit már láttuk (csődközeli helyzet!), az új vezetést pedig célszerű lenne majd a tettei után értékelni, nem pedig mindenféle előítéletek alapján....ugye?

Előzmény: ysenyerkesz (683)
gratzer Creative Commons License 2011.06.03 0 0 684

 Srácok , nem tudom , hogy mi a helyzet ott nálatok , 2005 óta nem voltam Keszthelyen . A fórumot folyamatosan olvasom . Itt voltam katona 94-95-ben , látom , hogy a technika osztály kőépületét szépen megcsinálták ennek a kiállításnak . Látom , hogy mögöttetek ott van épségben a volt élelmiszer raktárunk , amit Czoma úr az Iszlám háznak szeretett volna megálmodni . Ezekben a hetekben hogy állnak a munkálatok a volt katonai területen ? Látszódnak a további területbővítések , akár az  Iszlám ház felújítása ? 

 

Ha tényleg ennyire látogatott a múzeumotok , miért nem lehet ebbe a biztosan működő dologba pénzt pumpálni , miért csak az újabb ábrándokra pályáznak támogatásokat , amiknek még nincs valóságalapja sem ? 

 

Ha tényleg közép-európa legnagyobb asztala a tietek , valahogy több figyelmet kéne rá fordítani .

ysenyerkesz Creative Commons License 2011.06.02 0 0 683

Mégha elfogadom is, azt amit írsz, akkor is bosszant a dolog.

Ebben az országban, ha van valami amiből lehetne csinálni egy jól menő vállalkozást, akkor azt tegyük tönkre,

mert az jó lenne valakinek. Valami amiből hírnevünk lehetne, amiből profitálni lehetne, stb....

Akkor azt bezárjuk, csődbe visszük

Azért ez nem tetszik!

Már voltam háromszor a kiállításon, de mindíg találtam újabb és újabb nézegetni valót, nekem minden alkalommal

tetszett.

Tehát én innen kivülről is azt mondom nem értem!

Előzmény: fityisz (682)
fityisz Creative Commons License 2011.06.02 0 0 682

"Azért van szükség rá, mert a kastélymúzeum csődközeli állapotba került"

 

Tisztelettel szólva uraim: az esetleges bezárás nem Czoma úr leváltása miatt lesz...hanem a fenti sorok miatt.

 

 

 

Sziasztok!

 

Azok alapján, amit itt többen, többször elmondatok, sőt magam is láttam, miszerint nem nagyon van pénz ott semmire, hogy a fejlesztések gyakorlatilag leálltak, mert a múzeum lassan 2 éve nem tudja finanszírozni, hogy az üzemeltetők gyakorlatilag saját zsebből, hobbiból(!) járnak be, fizetik saját szállásukat, benzinjüket, stb-t, hogy a guruló állomány karbantartása lehetetlen pénz nélkül, így egyre kevesebb vonat megy, hogy Battka kolléga ingyen adja a fákat, sőt sokan sok mindent, (magamis egy-két dekódert)...

 

Szóval mindent összegezve, nem nagyon meglepő a jelenlegi helyzet..!

 

 

 

Én inkább optimista lennék, mert a jelenlegi helyzet nem tudom, hogy hogyan lehetne a leírtaknál is rosszabb...legalábbis gazdaságilag

Előzmény: martisz (680)
Lavadome Creative Commons License 2011.06.01 0 0 681

Ez megdöbbentő... :(

Előzmény: martisz (680)
martisz Creative Commons License 2011.06.01 0 0 680

Friss még a hír, folynak a tárgyalások,de nem szavazok nagy bizalmat az új vezetésnek.

Remélem, meggyőznek ennek ellenkezőjéről.

Pillanatnyilag úgy látom, hogy e hét szombaton futnak utoljára a vonatok,

aztán már csak emlék lesz a kiállítás :-(

 

Nem tűnik túl fényesnek a jövő...

Többet nem szeretnék mondani most.

 

Előzmény: róbertke (679)
róbertke Creative Commons License 2011.06.01 0 0 679

Ez mennyire fogja befolyásolni a Kiállítást? http://index.hu/belfold/2011/06/01/kirugtak_kastelyabol_czoma_laszlot/

martisz Creative Commons License 2011.04.07 0 0 678

Ma újabb havi adaggal frissült a múzeumi anyag a martrain.hu-n.

 

 

Üdv,

martisz

martisz Creative Commons License 2011.02.09 0 0 677

Pár fényjelző van csak próbaképp felszerelve. A zalai kis állomásokra karos jelzők kellenének, még agyalok, hogy lehetne a Viessmann jelzőket "Déli vasútiassá" tenni, aztán apránként azokat is beszerezzük.

Fényjelzőből van kb. 50 darab, a dekódereket kell megvenni hozzájuk, de azt addig nem akarom, amíg a környezet nincs kész, addig másra kell fordítani a pénzt...

 

 

Előzmény: MÁV EUROFIMA (676)
MÁV EUROFIMA Creative Commons License 2011.02.08 0 0 676

Nem láttam jelzőket a pálya mentén. Ez még a jövő zenéje vagy megvannak már csak nem sikerült őket felszerelni?

Előzmény: martisz (662)
martisz Creative Commons License 2011.01.23 0 0 675

Köszönöm a hozzászólásokat, cserében újabb elkészült részekről tudok beszámolni:

Jó nézelődést !

 

 

www.martrain.hu

 

üdv,

martisz

 

Előzmény: Briko (674)
Briko Creative Commons License 2011.01.21 0 0 674

Szintén nagyon büszke vagyok a barátaimra, hogy ilyet építettek!

Előzmény: macita (673)
macita Creative Commons License 2011.01.21 0 0 673

Nagyon valószínű, hogy nem alszom!! FIGYELEK! :-) Viszont jó volt látni az általam is épített asztal alatti részt! Ezt talán még senki nem mutatta be! Öröm volt látni, hogy amit elképzeltem egyes helyeken, és megépatettem, az másnak is tetszik! Megérte annyit fáradozni érte! Személyszerint büszkevagyok a MŰVÜNKre!!!! Mindegy, hogy valaki csak egy fogpiszkálót tett bele a műbe, vagy a munka oroszlánrészét viselte a válán, az asztal így lesz, lett teljes!

Előzmény: Zolysys (663)
róbertke Creative Commons License 2011.01.21 0 0 672

Nagyon jó!!! 

Előzmény: martisz (662)
jelmeztelen Creative Commons License 2011.01.21 0 0 671

OFF

"Ugye a 100e plusz az egyértelműen az új kiállítások kapcsán realizálódott"

 

Senkit meg nem bántva, de a látogatók természetesen 2008 előtt nem voltak ilyen sokan, hiszen a kiállítások zárva voltak (a kialakítás/építés miatt ). Természetesen többen jönnek, ha kinyitjuk a kapukat. Öreg bölcsesség ez :)

Előzmény: Gyurma5 (670)
Gyurma5 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 670

Sajnos az a 400ezres adat egy kicsit sántít. A 3 nagy kiállítás összlátogatottsága lehet kb. ennyi. A múzeum hivatalos weboldalán van egy 2008-as jelentés, amiben ez áll:

 

A múzeumi szolgáltatás a társaság fő közhasznú tevékenysége. A kastélymúzeumot ebben az évben 171 200 látogató tekintette meg. 

A hintómúzeum gyűjteményét (37 hintó és 6 szán) 68 815 látogató kereste fel.

Március végén megnyitottuk a ROP pályázat keretében megépített új múzeumot, amelyben a vadászati kiállítás új, kibővített formában kapott helyet, az épület földszinti és emeleti termeiben. Az épület tetőterében 500 m2-en modellvasút-terepasztal került megépítésre. Ezeket a kiállításokat 99 119 fő látta.

A Kastélymúzeum kiállításait összesen 339 134 látogató kereste fel, amely 100 ezerrel több az előző évinél. Ugye a 100e plusz az egyértelműen az új kiállítások kapcsán realizálódott.

 

Sajnos a múzeum nincs olyan jó helyzetben, mint amilyennek tűnik. Főleg, hogy az elmúlt években a nagy EU-s projektek kapcsán a régiós vezetés nagyon keresztbe tett a múzeumnak. Ugye az igazgató úr az előbbi videóban arról beszél, hogy két épület maradt meg a volt honvédségi területen (ez a terület egyébként az egykori kastélypark, amit szeretnének helyreállítani, egyedül a pénz hiányzik hozzá). A másik épületbe érkezne az az iszlám múzeum, amely anyaga kisebb részben most is látogatható a torony alatti szárnyban. E múzeum kialakítására nem kapott támogatást a múzeum, mivel a régiós vezetés (élén Keszthely ogy. képviselőjével és Zala megye Közgyűlésének elnökével) inkább támogatta az egymástól 30km-re levő két győr-mosoni projektet (Fertőd, Fertőrákos), amely szerintem tizedakkora látogatottságot nem fog generálni, mint ez a múzeum tenné, ha helyreállítanák a történelmi parkot, valamint a 10 éve húzódó botanikus kert is megnyílna. De úgy látom erre a következő évtizedben alig lesz esély. :(

Előzmény: fodcsab (669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!