Keresés

Részletes keresés

HelLopez Creative Commons License 2008.05.29 0 0 90

Kutya is, gyerek is aranyos, és mindkettönek megvan a helye a világban.

Csak lehet, mint kutyás, én vagyok furcsa, de jobban elviselek egy nyaralóhelyen, ahol pihenni vágyom kutyákat, mint visító gyerekeket (a nem visító gyerekekkel semmi bajom sincs...).

Hogy ON legyen a topik:

idén Horvátországba megyünk majd nyaralni, szeptemberben. Valakinek vannak tuti kutyás helyes tippjei?

Szállás egyelöre megoldottnak tünik, egyik ismerös ismeröse épített pár nayarlót (szeeeeegény...), és 2 hét múlva kiderül, lesz-e helyünk, jó árban, kutyával.

Ha nem lesz, majd kuncsorgok tippekért...

A "majonézröl" hol vannak képek???

Előzmény: trevisana (89)
trevisana Creative Commons License 2008.05.29 0 0 89

Legteljesebben jogos. De ezt csak halkan, mert könnyen megkapjuk az idióta gyerekgyűlölő kutyás dumát :-( Én még azt mondom, hogy fizetek, de azért napi ötezer már extrém. És egyébként is mérettől tenném függővé, az én 5 kilósom mi kárt tud tenni?

Pöszi vedel, mint egy vízmű. De ő enni is akar, ha lehet, mindig azt, amit én :-)

Előzmény: HelLopez (88)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.29 0 0 88

Az jó, ha otthon is van klíma - sztem nálunk is lesz elöbb-utóbb, most költöztünk, az ötötdikre... Ùgyhogy jó meleg a lakás.

Lopez nem is eszik, a házából is kiszedette velem a párnát, és csak kóvályog.

Reggel egy órát kint voltunk zöldben (meglepetésemre ebben a parkban egy kutyakakikuka sem volt - pedig itt úton-útfélen szokott lenni), és azóta kómázik.

Ez durva, hogy eddig bevihettétek a kutyát, most meg fizetni kell érte plusszban - ilyen az, amikor a kutyásokon akarnak keresni...

Mi is benyeljük a kutya-felárat általában, bár nem értem, sok esetben kisbabáknak gyakran miért ingyenes, mikor több zajjal jár, mint egy kutya (semmi bajom a gyerekekkel...).

Előzmény: trevisana (87)
trevisana Creative Commons License 2008.05.29 0 0 87

Ebből a szempontból Mo is balkán, és minél keletebbre mész, annál inkább "csak haszonállat" és "házőrző" a kutya, aki nem való lakásba. Ez van. Nekünk van üdülési jogunk hévízen, ott eddig bevihető volt kutya (különben apuék bele se mentek volna), tavaly hirtelen kitalálta a vezetőség, hogy nem lehet bevinni, de ha igen, akkor naponta 5 ezer Ft. Ez milyen? 35 ezer csak azért, hogy a saját kéglimbe bevigyem a kutyámat, aki lakásban él, tehát tudja a szabályokat????

 

Hát, Pösz nem nagyon bírja a meleget, de szerencsére klímázunk, úgyhogy itthon leglább jól elvan, nem is nagyon akar kint kóvályogni :-) Szerintem egyik kutya se bírja jól a hőséget, mint ahogy az emberek se szeretik.

 

Bécs csodálatos, bárcsak én is ott lakhatnék. Budapesti vagyok, de gondolkodás nélkül húznék el innen, én nem szeretem ezt a várost, koszos és igénytelen, és mindig csodálkozom, hogy sokan meg idevágynak. Szerintem azért, mert nem ismerik :-))

Előzmény: HelLopez (86)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.29 0 0 86

Képzeljétek, megyünk 3 hét múlva egy hosszú hétvégére Erdélybe - 6 fö + 2 kutya...

A szálláskeresés igencsak komplikált volt... hiába néztünk a neten CSAK olyan szállász, ahová kutya is jöhet, a prímet egy hölgy vitte el (szállás nevét most nem tudom...) a kérdései, miután elmondtuk, h a két kutya külön szobábak lakna, a nagynak visszük az ágyát, a kicsi szállítódobozban alszik:

- és a kutyák járkálnak az udvarban?

- mert ott van egy másik kutya, és ugatni fognak...

- ráfekszenek a szönyegre?

- merthogy most lett felújítva, és kutyaszörös lesz...

 

Miért írják akkor magukról, hogy háziállat bevihetö?

Ja.. gondolom, ha a kutya láthatatlan, lebeg a szönyeg felett, és süketnéma, kopasz, akkor igen...

HelLopez Creative Commons License 2008.05.29 0 0 85

Bécs szerintem is szuper hely - szeretek itt lakni, és nem hiszem, hogy mondjuk Budapestre elköltöznék innen.

Lopez köszöni szépen, itt szunyál az ölemben épp.

A Te picikutyád hogy bírja ezt a höséget?

Előzmény: trevisana (84)
trevisana Creative Commons License 2008.05.28 0 0 84

Köszönöm :-) Azért csak portyázz, ha én Bécsben laknék, folyton ott portyáznék hetente legalább, valamint folyton ott lógnék a kastély kertjében is :-), meg a naschmarkton, meg a ... mindenütt. Gyönyörű város, szerintem.

Amit írtam, nem is bók volt, nagyon aranyos Lopez és a topiktársak is, jófej társulat :-)

Előzmény: HelLopez (83)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.28 0 0 83

Nem kell portyáznom...

Itt a cím:

Anschrift: Cambio - Die exklusive Tauschboutique
Columbusgasse 31

1100 Wien
Telefon 01 / 6009777

HelLopez Creative Commons License 2008.05.28 0 0 82

Trevisana, köszi a "bókokat".

 

A turkáló címét nem tudom pontosan, a 10. kerületben, a Keplerplatz mögött van - na, ezek után elnézek a héten, csak miattad, portyázni :-)))

Ès... hogy ON legyen a topik, be lehet vinni kutyát!

 

Jah, tegnap az Ezüstponty vendéglöben vacsoráztunk, beengedték az ebeket (vizslahaver jól van, velünk volt), és vizet is kaptak.

A hely:

Cím : 1124  Németvölgyi út 96. Telefon : 319-1632 Nyitvatartás : H-V:11-23

Telefonon foglalni kell.

Előzmény: trevisana (81)
trevisana Creative Commons License 2008.05.28 0 0 81

HelLopez, meg lehetne tudni annak a bizonyos bécsi turkálónak a címét/elérhetőségét, amiről a beagle-topicban írsz? Megkívánta a szervezetem!

Lopez egyébként tüneményes, jó hangulatú a topicotok nagyon, remélem, vizslahaver egyre jobban lesz!

Előzmény: HelLopez (80)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.27 0 0 80
Szuper, nagyon köszönöm a tippet!
Előzmény: Beyogo (79)
Beyogo Creative Commons License 2008.05.26 0 0 79
A Trattoria Toscana a Bem rakparton szívesen fogadja a kutyusokat, és nagyon jó a kaja. Szentendrén a Ruccola pizzéria teraszára is be lehet ülni kutyikkal.
Előzmény: HelLopez (77)
trevisana Creative Commons License 2008.05.25 0 0 78

Ah, köszönöm :-) A dolgozók biztos örülnek ennek, én csíptem volna, amig irodában dolgoztam :-)) Tavaly is belefutottunk egy ilyenbe, akkor annyival rosszabb volt a helyzet, hogy itthonról mentünk, azért Bp-Bécs vagy 250 km kb., és tök feleslegesen ... Minden zárva volt, kivéve a benzinkutakat meg az éttermeket, úgyhogy ettünk egy igazi wiener schnitzel-t és hazamentünk. Jó drága rántott szelet volt :-)

Nem okosabb a többi kutyánál, csak mivel itthon dolgozunk, szinte örökké velünk van, és sokat beszélek hozzá, pontosabban beszélgetek vele :-) Szerintem a mondatokból a fontos szavakat megérti, és aszerint cselekszik :-) Na jó, ne essünk túlzásba, makacs ő is, pedig lány, és eléggé tele van önbizalommal is :-))

Előzmény: HelLopez (77)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.24 0 0 77

Itt az összes katolikus ünnep szabadnap... "Frohleichnam" volt, meg ne kérdezt, mi ez, mai napig nem tudom... (irul-pirul)

A következö ünnep augusztusban lesz, addig garantáltan nincs.

Okos kutyusod lehet :-)

Mi még küzdünk, Lopez most 3 hónapos, fajtára jellemzöen kis konok egyéniség. Vagy nagyon okos, vagy le vagyunk ejtve...

Mi sem vagyunk hívei annak, hogy a kutyát fél napokra itthon hagyjuk, többnyire mindenhová jöhet.

Ahogy Te is írod, én sem szívesen megyek oda, ahová kutya nem jöhet.

 

Előzmény: trevisana (76)
trevisana Creative Commons License 2008.05.24 0 0 76

Szia :-))

Mi is járunk suliba, kezdő engedelmességire, mert később agilityzni akarunk, és ahhoz ez szükséges. Most néhány hetet "nagylányság" miatt ki kellett hagynunk.

 

Igen, Pöszi (havanese kiscsaj, szombaton lesz két éves) ahhoz van szokva, hogy szinte mindenhová jön velem-velünk, így alakult az életünk. Az előző kutyusunk (Kuksi, ő is havanese kislány volt, sajnos már a szivárványhíd másik oldalán vár minket, 11 és fél éves volt) is jött velünk mindenhová, nyaralni, utazni, kávézni, vele valódi "úttörők" voltunk, Pöszi már azért "kutyabarátabb" országba született, bár a nyugattól még nagyon messze vagyunk. Sokan hibbantnak néznek azért, mert mindenhová viszem őt, de nem érdekel. Ahová ő nem jöhet, oda én se akarok menni. Nem azért van, hogy egyedül legyen, ha nem muszáj. Sokan csodálkoznak rajta, hogy mennyi mindent megért, nem "parancsszavakat", hanem beszélek hozzá, és azt csinálja, amit kérek, pld. "gyere ki szivem az ágyásból" és máris jön kifelé a virágok közül, vagy "nem szégyelled magad, hát hányszor kértelek, hogy ...", hanyattfekszik és nyújtogatja felém a praclijait :-))) Imádom :-))) És az a helyzet, hogy a kutya miatt szoktunk rá arra, hogy szezononként Bécsbe járunk bevásárolni, mert így kirándulunk is, a kutya is jöhet, meg szükséges dolgok is beszerzésre kerülnek :-)))

Mindjárt jól beleolvasok a beagle topicba :-)) Meg tudod mondani, hogy csütörtökön mit ünnepeltek a sógorok? Mert a guta majdnem megütött, hogy minden üzlet zárva volt, már nem először járok így (persze, mi a frászért nem nézek utána, hogy mikor milyen ünnep van)...

Előzmény: HelLopez (75)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.24 0 0 75

Hello Trevisana,

a blökimröl a beagle topikban kisregényeket olvashatsz - plussz ott akad sok-sok fotó. Most 3 hónapos kis energiabomba.

Nálunk kezdettöl úgy alakult, hogy MINDENHOVÀ jön velem. MIvel munka miatt gyakran avgyok Budapesten, oda is viszem (az ottani irodánkban egy vizsla is van), a hotel simán ment (visszük a szállítódobozát, itthon is és úton is abban alszik), gond akkor van, ha ott sétalunk, és mondjuk eszembejut, hogy hoppá, be kéne menni a bankba... Mert az nem megy...

Olvastam itt az indexen, hogy a Mammut kutyás hétvégét csinál - szuper ötlet! Végre a szándék megvan legalább!

Itt valóban ahol ki van írva, hogy kutya csak pórázon lehet, ott azon is van. Sok a futtató, kisebb-nagyobb, és minden második sarkon kutyakakiosztó...

A Ti kutyusotok is olyan habitusú lehet a nevelés miatt, mint Lopez, egyszerüen megszokták, hogy jönnek velünk. Még jó, hogy a körnýeketek boltosai magyar viszonyokhoz képest ilyen rugalmasak!

Na, megyünk, ma kölyökkutya-suli van!

Üdv, H.

Előzmény: trevisana (74)
trevisana Creative Commons License 2008.05.24 0 0 74

Helló, HelLopez :-)

Pontosan összefoglaltad azt, amiért én ezt a topicot indítottam, és nagyon köszi az információkat.

Az a helyzet, hogy viszonylag sűrűn járunk külföldre, és pontosan az a tapasztalatom, amit írtál, Ausztriában talán csak a DM üzletekre láttam kiírva (az élelmiszerboltokba természetesen eszembe se jutna bevinni a kutyát), hogy "inkább itt várakozunk", vagy valami ilyesmit.

A saját környékünkön már hozzászoktattam az ismerős boltosokat a kutyámhoz, illetve ahhoz, hogy kézben beviszem őt, ahol nem látják szívesen, oda nem megyek.

Egyébként én úgy gondolom, hogy az az ember, aki viszi magával a kutyáját mondjuk ruhát, könyvet vásárolni, az azért viszi, mert szereti őt, társának tekinti, ebből eredően maximálisan tisztán tartja, neveli, stb. Az ilyen kutya milyen gondot okoz? Az SCS is tele van kutyával, és sose láttam ott extrém mennyiségű takarítót, mégis tisztaság és rend van, nincs kutyaugatás, szinte észre se lehet venni, hogy bennt vannak a blökik is. Az is igaz, hogy nyugatabbra a kutyatartási kultúra is sokkal "előbb jár", mint nálunk, sokszor láttam, hogy még a szántóföld melletti úton is pórázon sétáltatják a kutyákat. És milyen buli, hogy amíg próbálom a cuccokat, a kutya benéz a próbafülkébe :-) Az én kutyám annyira hozzá van szokva a külföldi hozzáálláshoz (az olaszok kimondottam imádják a kicsi kutyákat, sok eladó a boltban guggolva "gügyög" a kutyáknak :-)), hogy minden nyitott boltajtón be akar menni :-) A párom szerint ezt a mentalitást tőlem "örökölte" :-))

 

Pont most volt két ... khm élményünk, Sopronban (miután mailben egyeztettük, hogy kutyát vihetünk-e és igen), a szálló éttermébe nem engedték be őt (reggelizni), mert "mit szól a többi vendég?" ... Hogy én mit szóltam az egyik család két iszonyatosan lármás, neveletlen és folyton üvöltő gyerekéhez, az senkit sem érdekelt ... Szóval ide se megyünk többet, keresünk mást.

 

Sajnos, Budapesten nem nagyon tudok éttermet, de például ha arra jársz, Keszthely és Hévíz között a Vadaskert csárda kutyabarát és isteni jó kaját vannak (nem csak vad).

 

Irjál még, hogy kinnt hogy mennek a dolgok, hadd legyen munícióm a harchoz, mert itt is változni kell a világnak... (Ja, és a kutyusodról is kérünk infokat :-))

Előzmény: HelLopez (72)
trevisana Creative Commons License 2008.05.24 0 0 73
Köszönjük szépen, nagyon jók a képek, olyan "honvágyam :-)" lett tőlük... Te is kutyás szemmel fotózol, ahogy elnézem, nálam is így megy: tájak, épületek, kutya és barátai, kutya itt, kutya ott :-)))
Előzmény: Dorka gazdik (71)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.22 0 0 72

Sziasztok,

mi a beagle-ünkkel Ausztriában élünk, ha errefelé jöttök, szívesen segítünk abban, hová lehet bevinni kutyát, és hová nem.

Àltalánosságban él a szabály, amelyik üzlet ajtaján nincs, hogy "Wir müssen draussen bleiben / Wir dürfen nicht rein" - oda bemehettek simán. Ahová nem: drogériák és élemiszerboltok. Kisméretü kutya esetén az eladó saját kérésre engedményt tehet, hogy a bevásárlókocsiba be lehessen tenni.

Gyógyszertárba, bankba, butikba, elektronikai boltba simán bemehet az ember kutyával, étterembe, kávézóba szintúgy (azért, örülnek, ha az ember a küszöbön megkérdi), kérésre többnyire kutyatálat is adnak, szívesen megtöltik friss vízzel (amúgy ez az okos marketing, ahol a kutya jól van, a gazdi is tovább marad, ergó többet költ...).

 

Bécs kutyabarát város - sajnos, Budapest nem. Pl. nem értem, miért vihetem be BUdaörsön a Tesconál a Fressnapfig, de tovább NEM? (ha nem magába a Tescoba megyek, hanem csak pl. a 100 méterrel távolabb lévö akvarisztikai boltig)

Miért nem vihetem be bevásárlóközpontba?

Miért nem jöhet be velem a bankba?

 

Ami jó, a Novotel hotelláncok mindenütt fogadnak kutyásokat - így a város közepén lévö hotelekben is, igaz, felárért.

 

Kellemesen meglepödtem a múlt héten, a Rojik étterembe (http://rojik-etterem.internettudakozo.hu/index.html) bevihettem Lopezt, még vizet is adtak neki.

 

Örülnék olyan étterem tippeknek Budapesten, ahol jó az étel, és az eb is jöhet.

 

Köszi, üdv, H

Dorka gazdik Creative Commons License 2008.05.14 0 0 71
Itt láthattok képeket is az útról, ha valakit érdekel: http://gallery.site.hu/u/appel_regina/Dorka/49hetes/
Dorka gazdik Creative Commons License 2008.05.08 0 0 70
Sziasztok!

Megjöttünk Olaszországból! Köszi az infókat utólag is, valóban mindenhova be tudtunk menni Dorkával. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek Garda-tó mellett a Hotel Cassone szálláshelyet. Abszolút kutyabarát a település is, Cassone, de Trevisoban és Velencében sem volt semmi problémánk, Vaporetto, vonat, étterem, üzlet, mindenhova jöhetett velünk.
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 69
Sziasztok! Ma Ipolytarnócon voltunk kirándulni és simán bevihettük a kutyust az Ősfenyő parkba. Az idegenvezető is tök rendes volt, mert a látogatás végén volt egy 3D-s film vetítés és kérdezte, hogy bírni fogja-e a kutya a hangkat és ha esetleg nem akkor Ő szívesen kimegy vele addig sétálni, hogy Mi nézhessük a filmet.
trevisana Creative Commons License 2008.04.28 0 0 68
Milyen buszra nem lehet felvinni _bármilyen_ kutyát, nemhogy vakvezetőt? Na próbáljon nekem szólni a sofőr, hogy nem szállhatok fel a kutyámmal, letépem a fejét. Ha jegyet lyukasztasz neki, jogod van felvinni, legalábbis a BKV-n az üvegen fel van ragasztva, hogy csomagért, horgászbotért, kutyáért mennyi jegy kell. Micsoda hülye egy hely ez már :-(
Előzmény: Monccssii1985 (67)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 67
Szia!:-) Itt is tali:) És mindekinek hello. Csak annyit mondanék erre hogy itt Debrecenben van egy vak csoporttársam és van egy tündéri Nusi nevű vakvezető kutyusa. Ma szálltunk fel a buszra, jött a srác és a kutyája és kikiabált a sofőr hogy KUTYÁT NEM LEHET FELHOZNI!!! Mondjuk nem látja hogy vakvezető????????? Hihetetlen mik vannak. Aztán nem nagyon akart elindulni a busz, de végülis nem szállította le. Hát még jó hogy nem!!!!! Hova süllyedünk...
Előzmény: trevisana (62)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 66
Sziasztok! Ma voltunk a Párommal egy nagyon kellemes vendéglőben ebédelni ami a Hármashatárhegyen az erdő szélén van. Van egy kedves kis kerthelyisége és egy  kert    aminek a végében fácánok, különleges tyúkok, nyuszik és egyéb állatkák vannak. Beszéltük is a Párommal, hogy a környéken jókat lehetne kirándulni a kutyussal a kerthelyiségbe biztos beengedik ha betérnénk egy ebédre. Aztán kifele jövet láttam egy vitrint és benne kupákat gondoltam megnézem miért kapták. Hát kéremszépen kutyakiállításon nyert kupák voltak:-))) Ráadásul ÁTK fajta csoportban ( nekem Havanesem van). Hazafelé a kocsiban mondtam is a Páromnak, hogy akkor tuti bebengedik az ebet:-)) Most rákerestem az étteremre a neten és lássatok csodát a honlapjuk első oldalán szerepel, hogy a kutyával érkező vendégeket is szívesen várják és gondoskodnak az elhelyezésükről, hogy a kutyusnak nem kelljen egyedül várnia:-))) Az étterem neve: fenyőgyöngye, nagyon kedves és udvarias a kiszolgálás.
Anzika Creative Commons License 2008.04.22 0 0 65

Vonaton a kalauz soha nem foglalkozott a kutyával.

Múzeumba nem engedi be őket.

Előzmény: Dorka gazdik (57)
Herkulesahős Creative Commons License 2008.04.22 0 0 64

sziasztok,

Most jöttünk meg Jósvafőről, Tengerszem szálloda. Nagyon kedvesek voltak, és nem szóltak a kutyáért. Pedig volt hogy szanaszét ázva vittük be, csupa sárosan. Kedvesek voltak, és csak annyit kértek hogy vagy vigyünk a blökinek türcsit, vagy kérjünk a szobaasszonytól. Az éterembe nem probáltuk meg levinni, de a kerthelyiségben nem volt gond. Ez az agteleki nemzeti park területe. Ott viszont találtunk érdekes táblát.  a turista útvonal elején kint van a kis ikon, hogy kutyát lehet vinni pórázon. Kb.5 méterrel késöbb ( már az útvonalon)  egy hosszabb szöveg és alatta a piktogramm hogy kutyát bevinni tilos. Nem igazán értettük:) Ennek ellenére vittük a kutyát többször is túrázni. Nem nagyon értem hogy egy kutya pórázon milyen kárt tudna okozni egy erdőben... Tény és való részlehajló vagyok. A  kutyám 3 kiló, kétlem hogy természetromboló hatása lenne:))Amugy mindenkinek ajánlom aki szereti az erdőt, túrát, gyönyörű helyeket. A kutya is imádta:))pusz

trevisana Creative Commons License 2008.04.17 0 0 63
Újabb jó kutyás kávézó! Sajnos, feltehetően csak az óbudaiakat érinti, de hát mit tegyek, ha itt lakom :-)) Szóval a flórián oldalában nyílt ősszel egy kerhelyiséges kávézó, ahová nem csak hogy be lehet menni kutyával (belső térbe még nem próbáltam), de kérés nélkül hozzák a vizet a kutyának (ritkaság!). A pincérsrácok mindig dumálnak Pöszinek, hogy milyen szép vagy, meg ilyeneket, úgyhogy Pösz, ha a flórián felé járunk, már megy be a kerthelyiségbe, ha kell, ha nem, és csalódott képet vág, ha nem akarunk beülni :-)) Ja, és valószínű nem mi vagyunk az egyetlenek, akik kutyával mennek, mert a múltkor a vizestál szélét nagyon sokáig vizsgálta Pösz, biztos az előző fogyasztókat nézte rajta :-))
trevisana Creative Commons License 2008.04.17 0 0 62
Milyen országban lakunk már??? Két vakvezető kutya egy buszra nem szállhat fel? Mert miért nem? És két normál kutya igen? És két hajléktalan igen? És két részeg disznó igen? Idióta BKV.
Dorka gazdik Creative Commons License 2008.04.06 0 0 61
Nagyon köszi mindannyiotoknak, sikerült megnyugtatnotok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!