Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2008.05.12 0 0 677
Amellett az ideális testkompozícióhoz nem csak a testzsír százalékos értékének kell az elfogadható határokon belül lenni, az izoménak is.
H_G Creative Commons License 2008.05.12 0 0 676
Tudtommal azok az emberek, akik kipróbálták magukon, az általad említett értékeknél javulást, másrészről viszont a csontsűrűség veszélyes csökkenését kapták a következő kivizsgáláson. (De nem nagyon megbízható infó, a Spektrum-Nat. Geo-Discovery adók vmelyikétől származik.)
Előzmény: savarin (673)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.05.12 0 0 675

Szia, Pisces!

 

Hm...mik?;-)

 

Köszönöm kérdésed, elmegy:-) A java (csütörtök: kémia; péntek: biológia) a héten lesz, nekem csak azok számítanak.

Előzmény: Pisces72 (674)
Pisces72 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 674
Eddig hogy állsz? Jól sikerültek? :))))
Előzmény: Szilaj Szőrmók (672)
savarin Creative Commons License 2008.04.24 0 0 673

Én a fogyasztószerről és az erre felépített üzleti alapú programokról nem beszéltem, csupán kalória megvonásról.

 

Ezt valóban leginkább laboratóriumi rágcsálók esetében vizsgálták és az eredmények humán kiterjeszthetősége tudományos kritériumok szerint tényleg nem tisztázott, azonban a vérnyomás, vércukor, test zsír%, koleszterin szint, testsúly kedvező módosításával bizonyára csak hasznunkra lehet:)

Előzmény: H_G (668)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.04.24 0 0 672

A költsége az egésznek brutális lenne.

 

(Abból az 1 millió dollárból lehtne segélyt adni a rászorulóknak, nem?)

Előzmény: Törölt nick (671)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.24 0 0 671

Na, megoldódik a világélelmezés !!!!! :)   Csak bekapunk egy műűűmócsingot, vagy egy műpasztillát, occt jól is laktunk !!! :O)))   Mesterséges hús egymillió dollárért

  • MTI - ugyelet@mail.index..hu
  • | 2008. 04. 23., 14:55 | Frissítve: 20 órája

    Egyes állatvédők szerint jobb hely lenne a Föld, ha nem ölnénk élő teremtményeket, és a fejlődésünkhöz szükséges húst inkább laboratóriumban állítanánk elő.

    h i r d e t é s

    banner( 10110, 1382, 310, 232, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq9090189" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "310px"; cont.style.marginLeft = "65px"; }

    Egy millió dolláros díjat ajánlott fel a laboratóriumi hús előállításáért az Emberek az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért (PETA) elnevezésű amerikai állatvédő szervezet. "Sokan csodálkozva szereznek tudomást róla, hogy a PETÁ-t érdekli a laboratóriumi hústermelés, de legyőztük a húsevéssel szembeni ellenérzésünket egy olyan áttörés érdekében, amely sokkal jobb világot teremt az állatok számára" - mondta Ingrid Newkirk, a szervezet elnöke. Az állatvédő szervezet honlapján is megtalálható felhívás annak a tudósnak ígéri az egymillió dolláros díjat, aki elsőként dolgozza ki a laboratóriumi húselőállítás módszerét.

    "Az in vitro hústermelés állati őssejteket használna fel, amelyek a megfelelő közegbe helyezve növekednének és szaporodnának" - áll a PETA honlapján olvasható kiírásban. Az eredmény az igazi húshoz hasonló lenne, főzhető és ehető.

    A feltételek között szerepel még, hogy akkora mennyiségben kell előállítani a húst, hogy elegendő legyen az Egyesült Államok legalább tíz államában való forgalmazásra, ráadásul a csirkehús árával versenyképes összegért. Az egymillió dollár kifizetése előtt a kutatónak igazolnia kell egy bizottság előtt, hogy a létrehozott hús ízében és állagában nem különböztethető meg a szokványos csirkehústól.

    A kiírás szerint 2012. június 30-ig kell forgalomba hozni a mesterséges húst, egyúttal a díjra pályázó kutatónak igazolnia kell azt is, hogy minden államban, ahol kapható, legalább 45 kilogrammot megvettek belőle a fogyasztók.

    Küldje el ezt a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

    h i r d e t é s

    banner( 10148, 1385, 460, 200, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq7034752" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "460px"; cont.style.marginLeft = "-10px"; }

    A tudomány rovat cikkei

    Legolvasottabb az Indexen

    • Ízületi gyulladás végzett a világbajnokkal
    • A világ az Iwiwen és MyVIP-en túl
    • Nikki Ryder visszavonul a mocskossá lett pornótól
    • Ha spórolni akar, vegyen szlovák rendszámot autójára
    • Kuncze ingatlanfejlesztő cégóriáshoz igazol
    • Szégyelli, hogy kielégíthetetlen?

     

    zsuzsi07 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 670
    Természetesen "zsíros" alatt növényi olajokra, nem állati zsírokra gondoltam. Abból viszont - általában - bőven használnak!
    Előzmény: savarin (666)
    zsuzsi07 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 669
    Hát, nem mindegy, hogy az a "nem evés" (vagy kevés kalória fogyasztása) pontosan milyen tápanyagokat jelent. Az indiai éhezők kétségtelenül a hiányos táplálkozással küszködnek. De hát, ez jellemző a szegénység miatti éhezésre. Az egyoldalú táplálkozás ÉS emellett kalóriaszegény étkezés nem ugyanaz, mint amikor vki úgy táplálkozik kalóriaszegényen, hogy közben minden szükséges tápanyagot bevisz a szervezetébe.
    Nem véletlen, hogy az átlagéletkor Indiában a jómódúak körében a magasabb.
    A halevésről pedig: nézd meg, milyen hosszú tengerpartja van Indiának!:) Nem lehet persze pontosan megmondani a húsevő-vegetáriánus arányokat, de északon mindenképpen elterjedt a húsevés, a partokon pedig mindenütt a halevés. Igazi, szigorú vegetáriánusok inkább csak a legdélebbi régiókban élnek. (Ha persze eltekintünk azoktól az északiaktól, akiknek nem telik húsra.)
    Itt is változó persze, mert az étkezési szokások nem csak az anyagi helyzettől, hanem sok minden mástól is függenek: vallás (pl a dzsainák szigorú vegetáriánusok), kaszt,stb. De így is sok-sok millió ember vegetáriánus, az biztos. Viszont nem helyes az az elterjedt nézet, hogy úgy általában vegetáriánusok lennének az indiaiak.
    Igazad van, a sokféleség erre is igaz.
    Előzmény: savarin (666)
    H_G Creative Commons License 2008.04.24 0 0 668
    "A életkor meghosszabbításának ma az egyik, ha nem az egyetlen igazán bizonyított módja a kalória megvonás, azaz a "nem esznek" - értelmes korlátok között - éppen hogy növeli az életkort és nem csökkenti."

    Laboratóriumi rágcsálóknál, de ezek éppen a táplálék hasznosulásában eléggé különböznek az embertől -- fejlesztettek már ki nagy ráfordítással fogyasztószert, ami tökéletesen működik egerek és patkányok esetében, majd jött a nagy koppanás, mert az emberre nem hat.

    Előzmény: savarin (666)
    savarin Creative Commons License 2008.04.24 0 0 667

    (Az értelmes korlátok között természetesen között az éhhalál előtti állapotot jelenti.)

     

    Helyesen: Az értelmes korlátok között természetesen NEM az éhhalál elötti állapotot jelenti.

    Előzmény: savarin (666)
    savarin Creative Commons License 2008.04.24 0 0 666

    Indiát nem véletlenül nevezik szubkontinensnek és ha csak arra gondolunk, hogy a hideg és szésőséges időjárású Himalájától egésen le, a messze délig, a trópikus vidékig nyúlik, akkor sejthető, hogy igen változatos lehet a konyhája. Az is.

     

    A életkor meghosszabbításának ma az egyik, ha nem az egyetlen igazán bizonyított módja a kalória megvonás, azaz a "nem esznek" - értelmes korlátok között - éppen hogy növeli az életkort és nem csökkenti. (Az értelmes korlátok között természetesen között az éhhalál előtti állapotot jelenti.)

     

    A "zsírosan esznek" is finomítható kitétel. Északról dél felé haladva legalább 4 olyan nagy öv van, amely jól jellemezhető valamely zsiradékkal, de az többnyire valamilyen olaj (kókusz, mustár, stb.).

     

    A hal gyakorta csak a tengerpartokra és annak nem túl messzi környékére jellemző. A Dekkán lakói igen kevés halat eszenek, hasonló északhoz, stb.

    Előzmény: zsuzsi07 (665)
    zsuzsi07 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 665
    Ez megint csúsztatás. Én még nem nagyon láttam vegán indiait. Persze, attól függ, mit tekintünk vegánnak. (Én a nyersnövény fogyasztókat) Az indiaiak fele egyébként hús, de mindenképpen halevő. A többi vegetáriánus, de főtt ételekkel. Az átlagéletkort pedig nem az összlakosság életkorából kell kiszámolni, legalábbis, ha az étkezési szokásokkal akarod összefüggésbe hozni. Összindia átlagéletkora azért alacsony, mert 25%-uk eleve a létminimum alatt él, és további x % csak kicsivel afölött. Tehát azért, mert NEM esznek, nem azért, amit esznek. Ha viszont a jómódú ÉS vegetáriánus indiait veszed alapul, az esetleg még tovább is él, mint a kaliforniai vallásos. Ugyanis ők nem stresszelnek. Igaz, elég zsírosan esznek, tehát az elhízás ott is gond.
    Előzmény: H_G (651)
    adri0124 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 663
    Csírafogyasztók!

    Kérlek titeket töltsétek ki!

    http://www1.sztaki.hu/servlets/voting/csirak
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 662
    Bogaraszok. Koszonom. Az en kajamat nem kell feszegetni, de rajta, beszelgessetek ontopik. :)
    Előzmény: Pisces72 (660)
    adri0124 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 661
    Ha még nem töltöttétek volna ki a kérdőívet, akkor kérlek titeket tegyétek meg!


    A szakdolgozatomhoz kellene, és nagyon sokat segítenétek vele!


    http://www1.sztaki.hu/servlets/voting/csirak


    Köszönöm!
    Pisces72 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 660

    Tehát innen a neved! :)

     

    MBT

    infraszauna

     

    Remélem, működni fog a két cím... :) Ha mégsem, akkor nyugodtan keress rájuk a google-ban, rengeteg adat van fenn, érdemes bogarászni köztük, és elgondolkodni a dolgokon.

     

    Ha a kaja-kérdést nem feszegetjük, a vége egy jó nagy moderálás lesz, mert ez a topik nem egészséges életmód, hanem egészséges étkezés topik lenne! :)

    De ha gondolod... :)))))))

    Előzmény: Törölt nick (657)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 659

    Ja. Egy kis meditalas, epp a joga mackom van rajtam :) az USA-ban elek jo biztositassal, es imadok delutan szunyokalni, mert egyebkent nagyon koran kelek.

    De azert a kajara is tessek odafigyelni, jo dolgokat esznek.

    Előzmény: Pisces72 (654)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 658
    Whatever :) Adventistak! viszont beugrott kozben. Es lehet, hogy nem minden az etkezes, de azert minden okunk megvan era, hogy a peldaikbol szemezgessunk.
    Előzmény: H_G (656)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 657

    Az elonytelen fotokat kapasbol torlom a digitalis fenykepezes koraban. De talan talalok valamit...

    MBT valami rovidites? Tankonyvekben mutogathato a talpam, az abszolut nem bokasullyedes esete vagyok.

    Infra szauna? Szaunazni szoktam kicsit uszoda utan, ezt miert jo kirobalni?

     

    Kajaban jo vagyok, kerlek azt ne feszegessuk.

    45 perc? Khm-khm. Lassan majd megyunk folfele. :)

    Előzmény: Pisces72 (655)
    H_G Creative Commons License 2008.04.09 0 0 656
    A szicíliaiak igazából szardíniaiak, a japánok pedig okinawaiak, aspen pontatlanul emlékszik az NG cikkére.
    Előzmény: Pisces72 (654)
    Pisces72 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 655

    Izé, bocsika, a percek száma napi 45, minimum, és hetente legalább háromszor! :)

    A gyakorlatok száma meg testtájanként naponta legalább kétféle. (A többit kicsit később adagolom, jó?:))

     

    Gondolkoztam még egy adagot a többi adatodon, és amire jutottam, azzal szét fogom offolni a topikot, ezért remélem, még a  törlés előtt elovasod! :)

    Derékfájás: nézz utána az MBT-cipőnek. Lehet, hogy csupán ez az egyetlen változtatás is elég a megoldáshoz.

    A szívproblémákkal kapcsolatos aggodalmaid: próbáld ki az infra-szaunát, hetente egyszer.

    Ha tudnál pár fotót küldeni a gépetekről, akkor konkrétabban is tudok segíteni. De ezt a mail-re, jó?

     

    Az étkezéssel kapcsolatban még gondolkodnom kell..., merthogy azzal minden rendbenlévőnek tűnik. :)

    Előzmény: Törölt nick (646)
    Pisces72 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 654

    ... a japánok, akiknek napi rutin a feszültségoldó meditáció és/vagy valamilyen lágy harcművészet, a kaliforniaiak, akik a világ egyik legmagasabb színvonalú egészségügyi hátterét élvezhetik, és a szicíliaiak, akiknél a feszültség azonnali levezetése és a "félidős" szieszta szintén napi rutin. :) Ezeket is bele kellene raknunk az életünkbe! :)))

     

     

    Előzmény: Törölt nick (650)
    adri0124 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 653
    Kedves Fórumozók!

    A segítségetek szeretném kérni a szakdolgozatomhoz!

    A rendszeres csírafogyasztók töltsék ki az alábbi kérdőívet:
    http://www1.sztaki.hu/servlets/voting/csirak

    Köszönöm a segítséget!
    balab Creative Commons License 2008.04.09 0 0 652
    Persze, az elérhető és rendszeres orvosi, egészségügyi ellátás, a higiénikusabb életkörülmények, a pénz, amellyel az esetleges gyógyszereidet megveheted csodákra képes. Igazán összehasonlítani a kaliforniai egyéb népekkel lehet. Itt viszont már lehet, hogy csupán az étkezés lesz az egyetlen különbség amely magyarázatot jelent a hosszabb életre.
    Valamelyik könyvben olvastam, hogy az Okinawán élő emberek legendásan hosszú életet élnek szintén. Kivéve a fiatalabb generációt, akik az amcsi katonák megjelenésével párhuzamosan megjelenő pizza, sültkrumpli, kóla, steak stb. kajákat preferálják. Azóta nem ritka, hogy a nagyszülők eltemetik az unokájukat, mert a nagyszülő még mindig a hagyományos ételeket fogyasztják.
    Előzmény: H_G (651)
    H_G Creative Commons License 2008.04.09 0 0 651
    Ez is mutatja, hogy nem csak az étkezésen múlik, mert ezek szerint a vallásos kaliforniaiak kb. ugyanazt eszik, mint a nem különösebben hosszú életű indiaiak.

    Előzmény: Törölt nick (650)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 650
    Es meg jut eszembe. A vilagon a legtovabb 3 nepcsoport el, azok a japanok, akik nem tertek at a nyugati etkezesre, es tobbszor, kis adag eteleket esznek. Azok a vallasos kaliforniaiak, akik veganok es sok huvelyessel potoljak a feherjeszuksekletuket, es a tradicionalisan elo sziciliaiak, akik esznek sok halat, nagyritkan egy kis hust, rengeteg zoldseget es isszak hozza a pohar vorosbort, ok a kedvenceim, de tulajdonkeppen igyekszem otvozni a harom "iskolat".
    Előzmény: Törölt nick (649)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 649
    Erdekesseg: nekem a nogyogyaszom javasolta a pohar vorosbort PMS ellen annakidejen (mukodik, fejfajasomra), aztan a kedvenc haziorvosom ezt atirta napontara, hurra :)
    Előzmény: giappone (640)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 648

    Gyogytornasz nehez, de van ertelem abban amit mondasz, keresni fogom a lehetoseget.

     

    Edesseg - tulkepp minimalis, es ha rendszeres tobbletkaloriam van, az inkabb az edes gyumolcsoktol van, mint sutiktol.

    Előzmény: Pisces72 (632)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 647

    A megjelenesem nem izgat annyira, mint az uszogumival sokszor egyuttjaro szivbetegseg (azt mondjak, a hasi zsirraktarozas hajlamosit nagyon ra) es ami nalam a legmagasabb rizikofaktor, apam magas vernyomas magas koleszterin, anyam ugyanez plusz szivritmuszavar. (es mindketton uszogumi/sorhas)

    Dietetikushoz ne kuldj, mert azt a reszet tudom. Es alkalmatlan vagyok szigoru dietara, ezert jarok inkabb uszodaba.

    A hizlalas es edzes tetszik tulajdonkeppen a legjobban. Mert ha csak ugy fogyok a mozgastol, vagy mert kevesebbet eszem, akkor a mellem-vallam-arcom fogy, soha nem a derekam, legalabbis elsore, es persze forditott sorrenben maszik vissza.

     

    Izuletek. van egy vacak bokam, ami egyszer elszakadt, futni nem futok, egyebkent minden rendben. Szivem, vernyomasom jol van, evente ellenoriztetem.

     

    Egyebkent van egy baratnom, 12 evvel idosebb nalam. Altalanos iskolai tornatanar volt, most nyugdijas, ugy tud uszni, hogy a triatlonbajnok ferjem nem tudja lehagyni, biciklizik, kajakozik a ferjevel, es neki is ott a kis hasika. Nem kover, mindene csupa izom, csak az ott a derekan be van betonozva.

    Előzmény: Pisces72 (628)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!