Keresés

Részletes keresés

muca-hit Creative Commons License 2007.06.10 0 0 310

Először is az iszlámban nincs egyház, így az nem is lehet egybemosva az állammal. Másodszor pedig egy muszlim számára nincs olyan, hogy magánügy. A muszlim szerves része a társadalomnak. Minden muszlim értéknek tartja az amr bil mmárufot és a nahi anil munkárt, vagyis a jó kölcsönös előírását és a rossz tiltását. Egyetlen igaz muszlim sem sértődhet meg azon, hogy akár olyan kérdéásben is kap életvezetési tanácsot, amit a nyugati felfogás -szerintem korlátoltságában- magánügynek tekint.

 

Mitől köztörvényes bűn? A köztörvényes bűn az, ami megszegi Isten parancsát, határozatait (ezt hudúdnak hívják arabul). Ennek annyi köze lehet az üdvösséghez, hogy talán az evilági büntetés enyhíti vagy eltörli a túlvilági büntetést. Isten kétszer is mondja a Koránban, hogy annak akinek akar, megbocsát. Kivéve egy esetet: a társítást. Ítéletet mondani más ember üdvösségéről például társítás (sirk).

 

Jézus nem beszélt a melegekről (kispesti99 a rigás topikban már hónapok óta szeretné bizonyítani az ellenkezőjét). Nem is erről van itt szó. Topiktársunk a jézusi "ne ítélj, hogy ne ítéltess!" idézetet hozta fel. Te pedig nem olvastál vissza!

 

Az iszlám jogrendszerét legfeljebb olyan mértékig értelmezik önkényesen, mint a nyugatit. Ugyanaz a törvény másképp vonatkozik Gyurcsányra és rám. Vagy nem így van?

 

A hsz-ed végére nem reagálnék csak annyit, hogy az útszéli stílusú.

Előzmény: Törölt nick (305)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 309
Elhiszem, hogy szar nekik, szar is, de saját maguknak kellene elfogadni magukat de nem úgy, hogy előszőr másokkal próbálják elfogadtatni... Ha szóba kerül akkor vállalja fel de ha nem kérdezik akkor meg tartsa meg magának.
Előzmény: Törölt nick (307)
Z757 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 308
"Az, hogy ki kivel hál közügy tehát. "

Ó szent együgyűség.
Előzmény: muca-hit (306)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.10 -1 0 306
Pontosan. Az államnak nem szabadna törvényhozási jogot adni. A legtökéletesebb törvényeket Isten hozza, s ezek jók az emberi együttélés kezelésére. A folyton változó  és sokszor erkölcstelen emberi törvények nem. Ez nem korlátozza az embereket abban, hogy szabadon higgyenek. A világi törvények alkalmazásakor sem kérdezik meg az egyént, hogy egyetért-e velük. A világi törvények is kényszerhelyzetet okoznak. Márpedig rosszabb kényszerhelyzetet, mint a vallási törvények. Miért? Mert a világi törvények gyökere az istentagadás, az istenkáromlás és a perverzió. A homoszexualitás -főleg akkor, amikor nmyilvánosan zajlik- nem magánügy. Téves az a nézet, miszerint, ha titokban bűnözök, nem vagyok bűnös. Ez is hitetlenség, hiszen Isten azt a két embert is látja. Az, hogy ki kivel hál közügy tehát. Az állam benéz a pénztárcámba, benéz egy sor egyéb helyre, így extrém esetekben a hálószobákba is.
Előzmény: Davita23 (304)
Davita23 Creative Commons License 2007.06.10 0 1 304
Nem szerencsés dolog összekeverni az egyházi és az állami területeket, és igen sok tévedésekhez tud vezetni, amikor világi bíróságok döntenek arról, hogy szerintük mit akarhat(ott) Isten. Volt persze ilyen irányú próbálkozás régen is, inkvizíciónak hívták, és nemigen jött be. Hagyjuk meg az embereknek azt a szabadságát, hogy eldönthessék, milyen istenben akarnak hinni, illetve akarnak-e egyáltalán hinni valamiben. Ha isten szabad akaratot adott, akkor a földiek miért korlátozzák a szabad akaratot olyan esetben, ami pusztán két emberre tartozik? Az, hogy ki kivel hál, mindenkinek a magánügye. Elég durva, amikor az állam benéz az ember hálószobájába....
Előzmény: muca-hit (301)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.10 -1 0 303
Minden tettünk önkéntes mindaddig, amíg nem valami evilági kényszer hatása alatt nem cselekszünk. Példánknál maradva, ha valakinek egy kalasnyikovot szorítanak a homlokához, s így kötelezik homoszexuális kapcsolatra, az illető nyilván nem bűnös. Nem a vágyat kell elfojtani, hanem a tettől kell távol maradni. A koránban ez van: "ne közelítsetek a paráznasághoz!" Az iszlám szerint a homoszexualitás is paráznaság. Nem csupán a homoszexuális tett bűn, hanem minden út is, ami odavisz. Tehát, ha valaki gay magazinokat  nézeget, s így kialakul benne egy ilyen perverz vágy, akkor már a vágy oka is bűnből fakad. A papi pedofília a kereszténység gyengeségéből, s a mai körülmények közötti szinte élhetetlenségéből jön. Nem hiszem, hogy a bűntől való távolmaradás nagyobb  bűnre csábítana? Meg tudod magyarázni, hogy miért állítasz ilyet. Az állati homoszexualitás -ha létezne egyáltalán- nem mondana ellen a hitnek, mert mi nem vagyunk állatok. Az állatok az ösztöneiket követik, mi nem mindig. Az állatok számára nincsenek olyan parancsok, mint az embereknek. Következésképpen az állat minden körülmények között hívő, s nem lehet bűnös. De a lényeg az, hogy nincsenek meleg állatok: ez csupán a darwinista "tudományos" perverzek koholmánya.
Előzmény: erebusz (292)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 302

Rámutatni arra, hogy ők is ugyanolyan normális, hétköznapi emberek, csak épp a szexuális érdeklődésük más.

 

De könyörgöm, miért kéne erre rámutatni amikor ők is többnyire ugyan olyan "normális" hétköznapi emberek, csak a szexuális érdeklődésük más (attól független, hogy azért ez nem valami pozitív dolog de hát mi közünk van hozzá)? Nem mindenkin látszik, hogy buzi, akin meg látszik az megérdemli. Miért kell ezt mindenki tudtára adni? Ki a faszt érdekel? Nem kéne hangoztatni.

Előzmény: Törölt nick (298)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.10 -1 0 301
Az iszlám jog szerint a homoszexualitás köztörvényes bűn. Az ilyen ügyekben eljárhat és ítéhet a bíróság. Bűncselekmények ügyében ítélkezhet az ember. Miben nem? Például az üdvösség kérdésében. Aki azt állítja, hogy xy nem jut a paradicsomi kertekbe, mert meleg, nagyobb bűnt követ el, mint maga a meleg. Ezért én semmilyen kijelentést sem teszek a homoszexuálisok üdvéről. Csak a tetteikről. Gyanítom, hogy Jézus Krisztus, Isten Lelke is ilyen értelemben mondta, amit mondott. Képtelenség is lenne egy olyan társadalom, ahol nem lenne egy bírósági rendszer, ahol nem ítélkeznének köztörvényes bűnök felett.
Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 298
Viszont a provokatív megjelenésükkel, és viselkedésükkel pont ellentétes hatást, undort váltanak ki a tüntető melegek.

 

Képzeljünk el egy homoszexulis fiatalt amint szokványos, senkinek sem feltűnő ruhában áll valahol a városban némán és tart egy transzparenst a feje felett, meleg vagyok, kérlek fogadj el, szöveggel!

 

Pont ezt kéne tenni! Rámutatni arra, hogy ők is ugyanolyan normális, hétköznapi emberek, csak épp a szexuális érdeklődésük más. A provokáció nem járható út.

Előzmény: Törölt nick (296)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 297
A rasszizmus nem egészen magánügy és ízlés kérdése a buziság ugye... Ne mossuk már össze ezeket a dolgokat, mert ez így csúsztatás. Egyébként nyomot hagynak bennünk, minél jobban reklámozzák magukat annál visszataszítóbbak.
Előzmény: Törölt nick (296)
mangusz Creative Commons License 2007.06.10 0 0 295
A Bélás példád bár jónak tűnik, nem tudom, hogy tapasztalatból, meggyőződésből írtad-e le, vagy csak kitaláltad és így hiszed. Ugyanis az ég világon senki nem hiszi azt, hogy azért lenne meleg, mert nem jön be a csajoknak. Ekkora butaságot is már rég olvastam. Ahogy írtad: aki melegnek vallja magát, az meleg, aki biszexuálisnak az biszex, aki hetero, az hetero. Meg kell értened, hogy azért épelméjű ember nem fogja kipróbálni az azonos neműekkel a szexet, mert csalódik. Az embernek vagy van vonzódása feléjük, vagy nincs. Ez annyira egyszerű.
Viszont úgy látom, él benned a kettős mérce, vagy nem gondolkoztál el a fordított helyzeten. A meleg fiataloknak ebben a heteroszexuális társadalomban vajon milyen érzés lehet évekig megküzdeni magukkal, csak azért mert a környezetüknek csak a heteroszexualitás az, ami magától értetődő, a homoszexualitás pedig nem. Talán Budapesten más a helyzet (ezért is költöznek föl a melegek faluról a fővárosba, mert az legalább élhető), nem kell éveken át tartó kínszenvedésen végigmenniük, mert a környezetük toleráns a homoszexualitással. Én vidéki voltam, 5 évembe tellett, hogy elfogadjam saját magam, mert az életben nem láttam példát a homoszexualitásra, és a környezetemben is tabutéma volt. Nagyon halvány fogalmam azért volt arról, hogy milyen is egy meleg, és belémnevelték azt az általános sztereotípiát, hogy mind hajtűdobáló, feminin, és csak a szexre tudnak gondolni. Ettől óvtak, én magam is homofób voltam. Öngyilkossági kísérletem ugyan nem volt, de volt olyan időszak, amikor mindennap lejártam a konyhába a szobámból, hogy leszúrjam magam egy éles késsel. Nehéz a vidéki melegek élete, a poklok poklán keresztülmennek. Mióta felvállaltam magam, rengeteg hozzám hasonló fiatalabb fiúval beszéltem már, akik egy az egyben azon mennek keresztül, amin én akkor. És fáj. Hogy a társadalom elvárja, hogy hálás legyen a melegtársadalom ezért a nulla-a-köbön toleranciáért, ahelyett, hogy kinyitná a szemét és felismerné, hogy mit jelent homoszexuálisnak lenni egy heteroszexuális társadalomban. De ahogy mondják, intézkedésekhez mindig tragédiának kell történnie. Csakhát az nincs a hiradóban, hogy a meleg kiskorúak 6-7x gyakrabban lesznek öngyilkosok az átlagnál. Mert a fejünk tövig benne van a homokban.
A homoszexualitást pedig én nem tenném pártpolitikai kérdéssé. ugyanis ha a meleg választók mind az szdsz-re szavaznának, annak biztos helye lenne mindenkor a parlamentben.

Bocs az ömlengésért, rendkívül indulatos vagyok ma. Nem szokásom.
Előzmény: erebusz (291)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 294
Kedves muca-hit! Szerinted ki a nagyobb bűnös Isten szemében? Egy homoszexuális ember, vagy az őt ez alapján bűnösnek, gonosznak ítélő másik ember. Krisztust idézve: „Ne ítélj, hogy ne ítéltess”! Mindannyian teli vagyunk a bűnnel, de halálunk után minden elválik, Isten majd dönt.

mmonitor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 293
Nem kell elnyomni a vágyaikat, csináljanak azt ami nekik jól esik, de ne reklámozzák már magukat, buzuljanak otthon vagy ahol senkit nem zavarnak és ne klljen már sajnálnom őket amiért visszataszító amit csinálnak.
Előzmény: erebusz (292)
erebusz Creative Commons License 2007.06.10 0 0 292

Jó, én értem az iszlám hozzáláását valahol, csak ne felejtsük el a legfőbb problémát, a melegek nem önként lesznek azok, amik, és én sem önként lettem heteroszexuális, csak ez számomra a természetes, mint gondolom a legtöbb heteronak. A szexuális vágyat el lehet nyomni, nem csak a homoszexuálisat, hanem a heteroszexuálisat is, a baj az, hogy az ilyen elfojtott vágyak esetleg károsan befolyásolják az egyént. Elég, ha a papi pedofíliára és botrányokra gondolunk. Nekem az nem azt mutatta meg, hogy a katolikus egyház velejéig romlott (mert sok keresztényellenes ezt vonta le), hanem azt, hogy a szexuális vágy teljes elfojtása gonoszabb tettekre sarkall, mint a valamilyen egészséges formában történő kiélése. Kétségkívül a homok elnyomhatják a vágyukat, csak honnan tudod, hogy ez nem fogja őket nagyobb gonoszságra kényszeríteni? Amúgy meg ha ők akaratukon kívül lesznek azzá, amik, nekünk ugyan miért lenne jogunk korlátozni őket? Az allergiás példámat arra hoztam fel, hogy én nem akartam beteg lenni, egyszer csak elkezdtem tüsszögni nyáron és a dolog azóta is tart. Ugyanígy vannak a melegek is, rájönnek, hogy mások, és ahogy én is el tudom nyomni az allergiámat, gyóygszerekkel(de nem gyógyulok meg tőlük) úgy ők is a saját szexuális irányultságukat, DE nekem rossz az allergia, nekik pedig a saját irányultságuk nem. Lehet, hogy a homoszexualitás betegség, csak ebből a betegségből ők em akarnak meggyógyulni, és nekünk nincs jogunk meggyógyítani őket, ha nem akarnak. Majd elszámol velük Isten/Allah, ha tényleg bűn, és ő is abban a formában létezik, ahogy pl. te hiszed.

 

Az állat ügyről még annyit, hogy valószínű azért nyugaton veszik észre ezt, mert ott figyelik az ilyen dolgokat, egy fundamentalista iszlám ország vagy egy konzervatív keresztény tudós evidens módon nem fogja kutatni az állati homoszexualitást, hiszen az ellentmondana a hitének.

Előzmény: muca-hit (280)
erebusz Creative Commons License 2007.06.10 0 0 291

Megtűrés kérdése: kezdem úgy hinni, hogy belőled hiányzik a konstruktivizmus és a fontolva haladás képessége. Radikális változásokat sehol nem lehet elérni néhány év alatt. Ha pedig túl nagy a szája a meleg közösségnek, hát nagyobbat fogtok koppanni. A hetero=homo hozzáállás elfogadása hazánkban még sokáig fog tartani, főleg most, hogy az egyetlen melegekkel törődő politikai erő (az szdsz) könnyen kibukhat a következő választásokon és most az emberek csípőből útálnak mindent, ami a nevükhöz kapcsolódik, így a melegpártiságot is. Ezt nem ártana szem előtt tartani, mert minél jobban erősködnek a homok, de ezt már mondtam párszor....

Én amúgy egyáltalán nem látom a világot fekete-fehéren, DE aki melegnek vallja magát, az meleg, aki biszexuálisnak az biszex, aki hetero, az hetero. Tulajdonképpen lényegtelen, hogy mennyire biszexuális valaki. Az számít, hogy miképp viselkedik, mert egyszerűen azt látjuk, és a többség ez alapján ítél.

 

Önellentmondásom: Ugyanazt tudom mondani, amit az előbb, ahhoz, hogy a társadalmunk tisztán lásson ezügyeben a szexualitást kellene demisztifikálni, és megtanítani végre az embereknek, hogy a szexuális irányultság változtatása nem lehetséges. Ameddig ez nem tiszta sok sikertelen férfi vagy akár nő is melegnek hiheti magát, pusztán azért mert nem elég férfiasak, nőiesek. Pont neked magyarázzam, hogy mennyit számít az elfogadás? Azzal érvelsz, hogy sok homo él heteroszexuális élete úgy, hogy közben megtagadja az igazi vágyait, stimmt. DE és itt a csavar, ha a társadalmunkra rászabadítjuk a homoszexualitást anélkül, hogy tudatosítanánk az emberekben, hogy mi a szexualitás, amit előbb, mint mondtam demisztifikálni kellene, akkor sokan pusztán az elfogadás vágya miatt a másik oldalon ragadhat. De inkább képzeljük el, vagy egy fiktív személy: Béla, középiskolás, egy méter hatvanöt centi, vékony gyerek, és nem épp egy filmsztár. Ha valami csoda nem történik a lányok körében elég sikerteln lesz, ezért Béla azt fogja hinni, hogy lehet meleg, vagy ha nem is, ott legalább találhatna partnert, Béla már csak ilyen szentimentális hülye, és szeretetre, meg megértésre vágyik. De nem tudja, hogy a szexuális orientáció nem változtatható, ennek ellenére elmegy melegek közé. Ott megismerkedik x,y homokkal, akik "befogadják" nem feltétlenül érzi jól magát, de ők legalább törődnek vele, Béla egyre jobban belemélyed a melegek világába, és közben hiába rendelkezik hetero irányultsággal, ha az egész szociális környezete olyan, amilyen, ha rádöbben 27-28 éves korában, hogy ő mégis hetero életet akar élni iszonyatosan nehéz lesz neki visszailleszkedni. Ez ugyanaz, mint a hetero életre kényszerített melegek esete, csak épp fordítva. Namármost, amíg a társadalmunk olyan szexcentrikus amilyen és egy darabig olyan marad, addig azért nem lenne szabad teljesen legitimálni a homoszexualitást, mert sok Béla lenne. Ja és lényeg, miután Béla visszatér heteronak, sirdogálva elmeséli, hogy hogy szenvedett, meg megmérgezték a lelkét a gonosz hoszexuálisok. Nosza, más sem kell a konzervatív keresztényeknek, meg a széljobbnak, lecsapnak a témára és mutogatják, hogy milyen romlottak a melegek, akik megfertőzték Bélát. Az eredmény: erősödő homofóbia, egyre több melegellenes kirohanás stb. Na ezért mondom, hogy rátok talán pont a hülyegyerekek a legveszélyesebbek, ha ezt a veszélyt nem érted, akkor tényleg hiányzik belőled a konstruktivizmus. Amúgy ajánlom, hogy olvasgass szociálpszichológia könyveket, abból fehéren-feketén kiderül mi mindent képesek feladni sokan csak egy kis megértésért. Ha még ehhez hozzáveszed a világunk szexközpontúságát is, akkor talán érteni fogod, hogy miért aggódom a Bélák miatt. Mert akárhogy nézzük a társadalom 5-10%-os csoportjának hátrányos megkülönböztetésével nem értek egyet. Csak fel kéen simernetek, hogy még nincs itt az idő és egyelőre lehetetlen elfogadtatni a teljes társadalmunkkal a homoszexualitást.

Előzmény: mangusz (277)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 287
A homoszexualizmus a homoszexuálisok önként vállalt öneladása. A politika szolgálatába állított perverzió. Ennél többet a Vali-filin nem írnék.
Előzmény: Törölt nick (283)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 285
Nem tudományos? Irgum-burgum. Akkor már ássuk is meg a sírját. Istennek hála az ex-gay mozgalom nem tudományos, hanem hitelvű. Ezért működik. Akinek van elég hite, leszokik, s még segítséget is kap. Szerintem ez pozitív. Saját beszámolóiknál nincs semmi hitelesebb, hiszen ez az ő életük, amit Isten után ők ismernek a legjobban.
Előzmény: Törölt nick (282)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 280
Az iszlám vallásjog szerint egyértelmű, mi számít homoszexualitásnak: egynemű párok nemi érintkezése, ami behatolással jár, s aminek négy megbízható tanuja van. A homoszexualitás bűn (vagy bűncselekmény), ami tudatos döntés eredménye. Nem hiszem, hogy az ember mások szeme láttára véletlenül análisan közösülne egy másik férfival. Valószínűleg tudja, hogy az a farok az övé, s az az ánusz egy másiké, ezt ne nevezzük tudatlanságnak. A divatra való hivatkozás pedig -szerintem- szerecsenmosdatás. Gyenge védekezési kísérlet. Miután a szexuális tett tudatos döntés eredménye, befolyásolható. Mint ahogy az ember dönhet úhgy, hogy végülis nem rabol bankot, dönhet úgy is, hogy nem hág meg egy másik férfit. Az allergia betegség, a homoszexualitás nem. A betegségre van gyógyszer, a homoszexualitásra nincs. Arról le kell szoknia annak, aki űzi. És nincsenek homoszexuális állatok. Puszta önigazoló propaganda az egész. Érdekes, hogy az összes meleg állat az elmúlt tíz évben, s kizárólag Nyugaton jelent meg.
Előzmény: erebusz (249)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 279

Nem homokosok: melegek vagy homoszexuálisok.

 

Miért akarja Isten, hogy legyenek? Megteremtette az embert, s adta neki a szabad akaratot. Az ember szabad akaratából képes bűnt elkövetni, de képes attól távolmaradni, azt megbánni is. A melegek is megtehetik ezt. Ebben segít nekik az ex-gay mozgalom.

Előzmény: lyesmith (247)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 278

A Korán prregzisztens, de ebből semmi sem fakad abból, amit a továbbiakban írsz.

 

Isten előre tudja, mit teszel, ez az eleve elrendelés, de nem bosszankodik, hanem ítél. A bosszankodás gyengeség, márpedig Ő minden hibától mentes. Mindezért önmarcangolásról beszélni dőreség. Isten mindenféle teremtményt teremtett, olyat is, mely bűntelen (pl. angyal), s olyat, aki képes a bűnre. Az ember fő feladat -az iszlám szerint- Isten szolgálata. Ezt sikeresen végezhetjük is, de bűneink révén bukhatjuk is. Egy hagyomány szerint Isten nem a bűntelen embert szereti, hanem a bűnbánót. Ezt kéne megtanulnunk, a bűnbánatot.

Előzmény: p.pasolini (246)
mangusz Creative Commons License 2007.06.09 0 0 277
A világ szerencsére nem olyan fekete és fehér, mint amilyennek látod. Nincs ti és mi. Egyénekről, egyéniségekről van szó, mert minden ember más.
Ezzel a megtűréssel felhúztál. Hálásnak kellene lennie a homoszexuálisoknak, hogy Magyarország toleránsabb a zéró-toleranciánál 1 fokkal? "Hivatalosan" nem engedélyezett a bárminemű diszkrimináció, megkülönböztetés.. nem hivatalosan viszont csak Budapest olyan toleráns, mint amilyennek lefestetted. A vidéki helyzetről oldalakat lehetne megtölteni... nem fogok. Talán a nagyobb városokat is ide lehet sorolni, de nem mindet. Évtizedekkel vagyunk elmaradva toleranciában a nyugattól - persze, ahol jobbak az életkörülmények, nem panaszkodnak annyit az emberek, ott megértőbbek is, és nem csak a homoszexuálisokkal szemben, nincs az a megdöbbentő idegengyűlölet sem, mint ami itthon (lásd pirézek).
Ezek hatalmas eredmények, csak észre kellene venni.
Senki nem mondta, hogy nem becsüli meg azt, amije van, amiből kiindulhat, amire építhet. De ha ez egyszer édeskevés. Homoszexuálisok = heteroszexuálisok ... számomra itt van a happy end. Nem kell a megtűrés. A legjobb az lenne, ha megtűrésről SEM kellene beszélni, mert magától értetődik, hogy az embereket nem aszerint ítéljük meg, hogy heteroszexuálisok v. homoszexuálisok.

Az, hogy az általam divathomkosnak nevezett egyének csak egyszer próbálnák ki, igencsak kétlem, a drogosok is csak egyszer próbálják ki, aztán valaki belehal, mert pár év múlva keményebb cuccal túllövi magát, pedig csak kipróbálta.
Elég poén, hogy mélyíted az ellentmondást magaddal szemben. Eddig azt hittem, legalább tisztában vagy azzal, hogy a homoszexualitás nem tanulható, hisz épp te hivatkozol a tévhitekre. Vagy tisztában vagy vele, csak keverednek a dolgok. A drogokkal összehasonlítani a melegséget... szíved joga, de eléggé okafogyott és vérszegény érv. A homoszexualitás nem okoz függőséget (és nem halálos). Ha tisztában vagy azzal, hogy a szexualitás csecsemőkorban alakul ki, akkor tudnod kéne, hogy szexuális orientációt nem lehet megváltoztatni semmilyen divathullámmal. A homoszexualitás nem divat. Ökörség. Ha a fiatalok ma meg merik tenni, hogy kíváncsiságból kipróbálják, milyen azonos neművel "járni", az nem zavarja meg őket a szexuális fejlődésükben. Az azt jelenti, hogy vagy éreznek nemi vonzalmat azonos neműek iránt vagy kiváncsiak. Mégegyszer: a világ nem fekete-fehér. Az emberek 50%-a biszexuális. Ki a heteroszexuális véglethez van közelebb, ki a homoszexuális véglethez (lásd Alfred Kinsey kutatásai). Ha valami oknál fogva a társadalom továbbra is megakadályozza, hogy a természet tegye a dolgát, tehát nemtől függetlenül - vonzalmuk szerint keressék a partnereiket az emberek, akkor generációk nőnek fel továbbra is elfojtásokkal, frusztrációkkal, mint ahogyan eddig is.
Előzmény: erebusz (271)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 276

A homoszexualizmus szót én alkottam meg, s ezen a fórumon használom egy ideje. Mit értek homoszexualizmuson? A homoszexualitást egy romboló politikai ideológia érdekében terrorisztikus módszerekkel használni.

 

Hagyjuk Istent? Egy vallási fórumon? Szerintem gáz lenne.

 

Jogállamban vagyunk. Ez pozitív? És a középkor negatív? A középkorban kisebb volt a légszennyezés, s nem kellett globális felMELEGedéstől tartani.

Előzmény: mangusz (244)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.09 0 0 275
Miért a Korán? Mert Isten teremtetlen szava.
Előzmény: Törölt nick (243)
labrys Creative Commons License 2007.06.09 0 0 274
Kérem, tartsátok szem előtt, hogy ez a Vallás, filozófia fórum! Ezért amennyiben a topic címében feltett kérdést nem vallási és/vagy filozófiai szempontból tárgyaljátok, átrakom a témája szerint őt megillető helyre, a Hölgyek, urak, szex fórumba.
erebusz Creative Commons License 2007.06.09 0 0 273
De ez a jelenség már legitimálva van! Csak nem úgy, ahogy ők szeretnék. Attól, hogy nálunk nincs melegházasság, meg gyerek örökbefogadás, attól már sokkal kellemesebb körölményeket biztosítunk. De a homok akkor sem hasznosak. Ezért én azt mondom, hogy fogadjuk el őket, ne küzdjünk ellenük, ne akarjuk őket megváltoztatni, de minél inkább akadályozzuk a homoszexualitás divattá válását.
Előzmény: p.pasolini (270)
crowen Creative Commons License 2007.06.09 0 0 272
A homoszexuálisok egy része igenis így gondolja, hogy ha elfogadom őket olyanoknak, amilyenek, akkor beleegyezek abba, hogy én is olyan legyek. Lehet, hogy ez egy kisebbség, da akkor is vannak, akik úgy gondolják, hogy  elfogadás=uniformizálódás.
Előzmény: p.pasolini (269)
erebusz Creative Commons License 2007.06.09 0 0 271

A társadalmunk a szexuálitás felvilágosítás és ismeretek terén nagyon gyerekcipőben jár, a melegkérdés ennek csak egy részhalmaza. Rengeteg tévhit van a homoszexuális kérdéssel kapcsolatban is. Az, hogy az általam divathomkosnak nevezett egyének csak egyszer próbálnák ki, igencsak kétlem, a drogosok is csak egyszer próbálják ki, aztán valaki belehal, mert pár év múlva keményebb cuccal túllövi magát, pedig csak kipróbálta. A szexuális orientáció megváltoztatása veszélyes játék! Egy feminin hetero férfi könnyen melegnek hiheti magát és ezért mondom, hogy mindenféle módon el kell zárni még a lehetőségét is annak, hogy valaki pusztán szórakozásból esetleg a másik oldalon ragadjon. Mert ott ragadhat, csak ő akkor heteroként lesz kénytelen melegek közt élni, és éppúgy rossz lesz előbb utóbb neki, mint a melegnek heterok között, viszont könnyen fixálódhat egy ilyen szubkultúrában. A mai világunk legalább megpróbálja mindenkibe belenevelni a heteroszexuálois világnézetet. Amúgy meg azért mondom, hogy vigyázzatok a hülyegyerekekkel, mert az fog elterjedni, hogy akkor minden homo önként választotta az életformát és senki nem fogja megérteni a ténylegesen örökletesen homoszexuális egyéneket. Tudom, furcsa lehet, de minél többet beszélnek, minél nagyobb a szájuk, a melgeknek annál rosszabb lesz. Ma egyelőre megtűrt emberek maradtok, de örüljetek ennek is! Sok országban halálbüntetés jár a homo kapcsolatért, Magyarországon már megtűrik a melegeket, ha nem hőbörögnek, lehetnek melegeknek fenntartott szórakozóhelyek, élhetnek szabadon szexuális életet. Egyelőre ennyi, és jelenleg a magyar társadalom többet nem enged, ezt talán fel kéne fognotok. Kis lépés, de ma már nem törvénysértés, amit csináltok, ezt sem ártana értékelni, sőt ma a heterok nagy része is elfogadja a melegeket. Ezek hatalmas eredmények, csak észre kellene venni. Ja és emberként lehettek értékesek, ezt a szexualitás nem befolyásolja, tehát én a szexuális irányultságotokra értem, hogy megtűrt.

 

Ellenben van csomó frusztrációval, elfojtással küszködő biszexuális/homoszexuális felnőtt, akik heteroszexuálisként élnek, és soha nem mertek közeledni az azonos neműek felé, mert azt a társadalom devianciaként a sarokba hajítja, perifériára szorítja.

 

Megszakad a szívem, hát szegény homok. Ugyanilyen frusztrációval küzd mondjuk egy csúnya nő, egy bátortalan férfi, vagy egy olyan ember, aki nem önszántából él együtt azzal, akivel stb. Nehogy már a tiétek legyen a világ fájdalma. Már bocs...



Előzmény: mangusz (268)
p.pasolini Creative Commons License 2007.06.09 0 0 270
Bizonyos jelenségek megítéléséhez, sőt, a megítélés megváltoztatásához szükséges a jelenség legitimációja, nem gondolod? Ha a melegek kitalálják, hogy a homoszexualitás előnyös a társadalomra nézve, az azt jelenti, hogy igazolni kívánják, részei akarnak lenni a társadalomnak. Ezzel sztem nincs a világon semmi baj.
Előzmény: erebusz (266)
p.pasolini Creative Commons License 2007.06.09 0 0 269

Tegyünk egy kis különbséget.

Az, hogy teljesen normális dolgoként viszonyulsz a melegséghez, még NEM KÖTELEZ ARRA, hogy te is meleg legyél. Az égvilágon senki sem környékezne meg a melegek közül, csak azért mert elfogadod őket olyanoknak, amilyenek :)

Előzmény: crowen (248)
mangusz Creative Commons License 2007.06.09 0 0 268
KI népszerűsíti?
Nem gondolod, hogy ellentmondás?:
-'a mostani 5-10%-os arányuk nem fog változni'
-'Ellenben népszerűsíteni sem kellene, és az a legfőbb baj, hogy sok hülyegyerek azt hiszi, hogy a szexuális orientáció felcserélhető, nem az. A homo az homo marad a heterokat meg nem kellene arra biztatni, hogy ha sikertelen nőkkel, akkor férfiak után nézzen.'

Ha valóban úgy gondolod, hogy a homoszexualitás nem tanulható, akkor mit aggódsz másokért, amikor kipróbálnak ezt-azt az azonos neműekkel? Az a sok hülyegyerek, akiket említesz, legalább KIPRÓBÁLJÁK és kielégítik kíváncsiságukat, de akiben nincs hajlam biszexualitásra v. homoszexualitásra, annak nem fog tetszeni a dolog. (Természetesen nem a szexre gondolok elsősorban)
Attól pedig, hogy kipróbálnak dolgokat, nem lesznek melegek/leszbikusok.

Ellenben van csomó frusztrációval, elfojtással küszködő biszexuális/homoszexuális felnőtt, akik heteroszexuálisként élnek, és soha nem mertek közeledni az azonos neműek felé, mert azt a társadalom devianciaként a sarokba hajítja, perifériára szorítja.

Megtűrés. Én nem akarok megtűrt lenni pl. Ugyanolyan értékes ember vagyok ebben a társadalomban, mint bárki más.

És ha valaki aszerint osztályozza az embereket, hogy szaporodik-e, akkor közlöm, nem vagyok meddő. De a szívem jelenleg sokkal jobban fáj az árvaházi gyermekekért, akiket inkább adnak alkesz heteró családba, mint szerető meleg szülőkhöz.
Előzmény: erebusz (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!