Keresés

Részletes keresés

Peter Altenberg Creative Commons License 2013.12.21 0 0 2232

Ezt Szerb Antal idézi nagy Világirodalom-történetében. Olvasta itt majdnem mindenki? 700 oldal. (Jah: irodalomtörténeti könyveket is írtam, (német, francia, olasz - irodalomtörténeteket, merhohy négy nyelven olvastam napi 6-7 órákat) - persze azoknak értéke is állítólag nulla.) Mielőtt elszállítanak, a csöngetés és az ajtófeltörés között még elköszönök.

Előzmény: Peter Altenberg (2231)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.12.21 0 0 2231

Egyébként, msát idézek: "semmi kifogásom ellene, hogy halálom után elfelejtsenek."

Előzmény: Peter Altenberg (2230)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.12.21 0 0 2230

Kifelejtettem, hogy 50 éves koromig a szüleim tartottak el, utána húsz éven át (!) a szülői örökséget és a lakást éltem fel. Hosszú "pályámon" többen burkoltan, többen pedig nyíltan megmondták, hogy "teljesen tehetségtelen" vagyok. A legtöbb folyóirat, legutóbb egy ismert színház a direktornak személyesen átadott művemre (egyfelvonásos 4 szereplővel és egy néma személlyel!) semmit nem válaszol, és a szerkesztők, direktorok letagadják magukat. Nem hittem el, hogy tök tehetségtelen vagyok. Hibáztam?

Most valami "irodalmi kórházba" akarnak szállítani. Egyáltalán, van ilyen? (lehet, hogy elfekvőről van szó).

Ja: mondtam már, hogy a "Legvénebb Irodalmi Csúcsdilettáns" címet kérem a hivatalos Guinness rekordbizottságtól?

 

Előzmény: Peter Altenberg (2229)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.12.21 0 0 2229

Üdv. Én a halbiológusi pályát hagytam el 25 éves koromban az írásért. Ez majdnem ötven éve volt. Az írást teljes sikertelenség mellett műveltem,  tucat hosszabb (200 oldalnyi) végigírt, és több tucat a vége előtt elakadt regényem, 1-2 színművem is van. Tavaly félmillió HUF-ot fizettem, hogy egy regényem nyomtatásban megjelenjen. Senki nem vette észre, viszont a félmillió miatt eladósodtam: jelzálogos lakásomat árverezni fogják.

"A legvénebb csúcs-dilettáns" vagy "Bután balek rossz író" jeligével jelentkezhetek?

j.mara Creative Commons License 2013.12.20 0 0 2228

Drámapályázat

 

A Drámaműhely és Felolvasószínház (a későbbiekben negyedévenkénti ismétlődéssel) pályázatot hirdet egyfelvonásos színművekre, maximum négy szereplővel, legfeljebb 15 oldal terjedelemben (Times New Roman 14-es).
A téma szabadon választott.
A műveket a

dramamuhely.felolvasoszinhaz@gmail.com

címre kérjük elküldeni.

A beküldött művek egy kódot kapnak, s azzal kerülnek a zsűri elé.
Az első három helyezett darabot Felolvasószínházunkban bemutatjuk, rögzítjük, s a felvételt Net-Színházunkban bárki megnézheti.
A három nyertes mű szerzője felvételt nyerhet Drámaműhelyünkbe is.

Beküldési határidő: 2014. március 31.
Eredményhirdetés: 2014. május 15.
Az első helyezett dráma bemutatása: 2014 június.
A második helyezett bemutatása: 2014 július.
A harmadik helyezett bemutatása: 2014 augusztus. 

MaksziMix Creative Commons License 2013.11.14 0 0 2227

Sziasztok!

 

Nem olyan régen indult egy blog, melyen két jó barátom kortárs irodalomba illő művei találhatóak meg, és ki vannak éhezve a látogatókra, de leginkább a kritikus vénával megáldott olvasókra s az ő szívbemarkoló véleményeikre. Talán még kölcsönös együtt működésre is sor kerülhet, de célszerű megismerni a kortárs irodalom feltörekvő alakjainak gondolat menetét és világnézetét.
kellemes kikapcsolódást kívánok az érdeklődőknek! :)

 

http://krisztina77.wordpress.com/

j.mara Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2226

Ha esetleg valaki drámaírással foglalkozik, és szívesen csatlakozna egy alkotó csoporthoz, örömmel látjuk Drámaműhelyünkben:

 

https://www.facebook.com/groups/507538336020484/

 

Kukkants be, s ha tetszik, jelezd nekem, s felveszlek a csoportba!

H.Tamas89 Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2225

Szia!

 

Én azon a véleményen vagyok, hogy ha használsz álnevet, akkor kétféle álnéven publikáld. Ha pedig az eredeti nevedet használod, akkor mondjuk a kevésbé populárisat írd álnév alatt... Leslie L. Lawrence-t tudom felhozni példaképp, ő is többféle néven publikál, az egyik inkább a tudományos fantasztikus vonal (Lőrincz L. László néven) a másik pedig kalandregény, krimi. Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: Gulash (2224)
Gulash Creative Commons License 2013.10.02 0 0 2224

Üdv!

 

 

Pár éve foglalkozok írással, még nem publikáltam. Most egy olyan helyzetbe ütköztem, amiről tanácsokat, véleményeket szeretnék kérni olyanoktól, akik esetleg ugyancsak szembesültek ezzel. 

Lényeg az, hogy két különböző stílus, műfaj is foglalkoztat és mindkettőben szívesen írok és mindkettőben vannak ötleteim. Nem tudok dönteni és ötvözni se nagyon a kettőt. Az egyik a nyers, szókimondó bukowski-féle hétköznapokról, életről, tapasztalatokról való írás, a másik pedig a fantasztikumokról szóló, sci-fi, esetleg x-aktás megmagyarázhatatlan dolgok.

Nem a két műfajról alkotott vélemény érdekel, csak a pontosság miatt írtam le, hanem az, hogy ha valakinek volt még ilyen problémája, hogy két ennyire eltérő stílus is vonzotta, azt hogy oldotta meg.

Elvégre Rejtő is furcsán festett volna ha a komédiái mellett erotikus regényeket is írt volna.

 

 

Köszi előre is az építő válaszokat.

P. dictus magister Creative Commons License 2013.09.03 0 0 2223

Heló!

 

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a blogregényem, mely folyamatosan bővül. Kiváncsi vagyok a visszajelzéesekre is,

http://levelekatavolbol.blog.hu

Jim1 Creative Commons License 2013.09.02 0 0 2222

Hello.

Üdv Mindenkinek!

 

Írót keresek.Lényegében egy színházi darabot szeretnék csinálni,melynek témája megvan.De a történet megírásához keresnék  egy vállalkozó kedvű,kreatív ,fantáziadús  írót.A dramaturgiai dolgokat  ill. a színpadra írást szakember segítségével átszerkesztjük.

Ha érdekel keress meg,a további  részleteket e-mailban elmondom. 

yamac@freemail.hu

 

 

 

dodi398 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 2221

Sziasztok! :)

Elkezdtem írni. Az ismerőseim azt mondják, hogy nagyon jó vagyok benne, de ők mégis csak az ismerőseim. Lehet csak azért mondják, hogy ne sértsenek meg. Kérlek titeket, olvassatok bele és írjátok meg a véleményeteket az e-mail címemre. :)  E-mail: martinplezer@gmail.com Blog:http://martinplezer.blogspot.hu/

Balabba Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2220

Sziasztok! Brutyó Balázs vagyok, és már 12 éves korom óta szenvedélyem az írás. Legtöbbször verseket, néhanap pedig novellákat szoktam alkotni. Kedvenc témáim: a szerelem, az élet komoly dolgai és a legendák. Ismerjétek meg műveimet, ismerjetek meg engem! Látogassatok el honlapomra! Link: http://www.brutyobalazs.com/

AyuNeko Creative Commons License 2013.08.07 0 0 2219

Sziasztok!

 

Nem hittem volna, hogy rátalálok több év után egy ilyen topikra :)

Szeretném kikérni a véleményeteket, mert mostanában elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e egyáltalán folytatnom nekem ezt az írás dolgot.

http://ayustory01.blogspot.hu/

exarrion Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2218

Sziasztok!

 

Szeretnénk egy ingyenes magazint indítani, mely digitális formában lesz elérhető.

A dolog egyszerű, szeretnénk bemutatni a tehetséges írókat, és grafikusokat, egy-egy darabbal a munkájukból, illetve ha van saját oldaluk átirányítani oda a kíváncsi embereket.

A dolognak annyi bonyolultsága van, hogy ezeket az alkotásokat Fantasy műfajban kell alkotni. Ezen kívül semmilyen megkötés nincs.

A magazin ingyenes, így nem áll módunkban fizetni, viszont lesz lehetőség, egy szélesebb közönség előtt is megmutatni a munkátokat.

 

 

Írók:

-novellák (3-10 oldal, hosszabbra is van lehetőség, több számban hozzuk le)

-könyv ajánlók ( a ti írásaitok, esetleg részletek könyvekből)

-kaland modulok szerepjátékokhoz (SW, Mágus, AD&D, Cyberpunk, vagy bármilyen más szerepjáték)

-illetve bármi más, ami szerepjátékkal kapcsolatos

 

 

Grafikusok:

-egy formai megkötés van 512x512 pixel vagy nagyobb kép küldése, de nem nagyobb 4096x2096-nál.

-lehet fekete-fehér, vagy színes, szkennelt, vagy digitálisan készített.

-Várunk borító ötleteket is

 

Egyéb:

 

-Van lehetőség cikkek írására is ám azoknak a szerepjátékokkal, kártyajátékokkal (pl.Magic the Gathering ), társasjátékokkal(pl. Warhammer), illetve videojátékokkal (pl. Skyrim)kell foglalkoznia.

Ezen kívül van lehetőség egyeztetés bármilyen fanatsy témájú dologra, ha írtok nekünk.

 

A lehetőség adott, várunk minden tehetséges művészt, aki érez magában késztetést, hogy megmutassa magát a világnak.

 

A magazin tervezett indulási ideje 2013 október 1, vagy november 1, függ attól mennyi anyagot kapunk tőletek, havonta tervezzük megjelentetni a magazint.

A magazinokat ios és android rendszeren publikáljuk. A magazint egy közel 70 ezer embert számláló közösségben tesszük elérhetővé. Hogy mennyi olvasónk lesz, az az újság minőségén, vagyis rajtatok áll.

 

Későbbiekben tervezzük hirdetések elhelyezését is az újságban, és ebből szeretnénk mindenkit jutalmazni, illetve különböző versenyeket és pályázatokat kiírni.

Az újság ingyenes lesz, és az is marad a későbbiekben is.

 

Minden novellát egy pár sorban mutassatok be!

 

Beküldés határidő az első 3 számhoz augusztus 31. Ezen túli beküldésnél nem tudjuk garantálni a bekerülést az első három számba.

 

A műveket, és a kérdéseket a kardesvarazslat at gmail .com-ra várjuk.

 

Köszönjük

 

 

 

 

Hatved5511 Creative Commons License 2013.06.20 0 0 2217

Hello!

Én is 1. kötetes író vagyok. Miért olyan fura 1 év alatt 3 köynvet írni??? Főleg akinek van bőven ideje rá. Már bocsánat, de azt se tudod, hány oldalas köynvet írt, akit mérsz épp. Mert egy 100 oldalas A/5-s könyv is könyv. Nem kell 600 oldalasnak lenni egy könyvnek, hogy hasznos és könyv legyen a neve. Már bocsánat! De látszik a magyar elfajzott virtus, hogy nem összefogás, és respektálás van az emberek szívében, hanem irigység, pesszimizmus, kételkedés, és a másik burkolt sértegetése, és kedvének elvétele.

Ezen kéne kedves Író társam elgondolkodni...

Én ahogy írtam, 1. kötetes író vagyok, és ki merem jelenteni, hogy író vagyok. ÉS tudod miért??? Mert nem "fogom torkon" egy másik író társam, aki aktívan dolgozik, és szellemi terméket hoz létre, ebbe az elfajzott világba.

 

Üdv!

 

Előzmény: Richard Jarmin (2215)
Ladislaus76 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 2216

Nem értem, hihetetlennek tűnnek a számok talán?

Előzmény: Richard Jarmin (2215)
Richard Jarmin Creative Commons License 2013.05.20 0 0 2215

Egy év alatt 3 könyv. És öt éve kezdted az írást. Te ezt elhiszed? :D

 

Előzmény: Ladislaus76 (2210)
Richard Jarmin Creative Commons License 2013.05.20 0 0 2214

Ne reklámozd ezt a nyilvánvaló pénzlehúzást itt. Kérdésnek álcázott felhívás... Kotródj. Köszi.

Előzmény: tommygold (2213)
tommygold Creative Commons License 2013.05.06 0 0 2213

Sziasztok!

 

Új vagyok még itt a fórumon, csak szeretnék érdeklődni, hogy hallott-e már valaki róluk:

 

http://oklevel.hu/Kepzo/Magyar-Irokepzo

 

Indítanak kezdő írótanfolyamot, érdekesnek tűnik a leírtak alapján, minden olyan témát érintenek, ami a kezdő íróknak hasznos lehet.

 

EmmaT68 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 2212

A stílusod nekem tetszik. Nagyon gördülékenyen írsz, s egyben nagyon izgalmasan. míg olvastam, többször előre kukucskáltam; mi jön még? 

A végén olyan érzésem volt, mintha egy álomban lettem volna "vendég".
Érdekes kaland volt!

Szerintem írj! 

Előzmény: esseline (2211)
esseline Creative Commons License 2013.04.22 0 0 2211

Kedves fórumozók!
Nem régiben egy olyan erős gondolat/vágy jött elő bennem, hogy nem árt kísérleteznem az írással. Így tévedtem erre a fórumra is.

Közösségi blogon begépeltem néhány gondolatomat, érzésemet. Ha valakinek van türelme és kedve, hagy nekem kommentet (akár itt privibe - az lenne a legjobb) az olvasottak alapján, nagyon hálás lennék. Nem önfényezést szeretnék gyakorolni, távol áll tőlem amaz. Szeretnék őszinte, egyenes kritikát kapni - érdemes-e foglalkozni nekem a gondolataim további begépelésével?

blog címe: http://eszleles.blogspot.com

Üdv!

Ladislaus76 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 2210

Sziasztok!

 

Nem is értem, hogy miért csak most keveredtem erre a fórumra.

 

Engedelmetekkel bemutatkoznék: Petrán László vagyok, alias Leslie P. Knox. Szabadidőmben könyvírással foglalkozom.

 

Az írást kb. öt éve kezdtem, de csak az utóbbi három év telt el aktívan, mely alatt 11 könyvet írtam, az első két éves passzív időszakban mindössze kettőt. Két könyvem angolul íródott, melyből egyik kísérlet volt, a második élesben ment és meg is jelent nagy kereskedőknél pl. Amazon

Már nem nevezném magam kezdőnek, se profinak, csak amolyan „jól-haladó” vagyok, jó néhány száz olvasóval (több különféle honlapom statisztikáit összegezve).

Többféle témában írok, pl.

  • akció/thriller/dark fantasy („Papírfigurák”, hamarosan érkezik a második kötet)

  • Science Fiction (Eve Online fanfiction könyvek több százas olvasottsággal, két hosszú és két közepes méretű kötet)

  • Horror (fanfiction Silent Hill témában: „Át-érzés”)

  • Poszt apokaliptikus Science Fiction/Cyberpunk („Vég-utánlét”)

 

Valamint érkeznek újabb könyveim is, köztük a Papírfigurák második része, előtte egy fantasy komédia, mely Budapesten játszódik, és egy újabb Silent Hill-es könyv is, és még mások.

 

Látogasd meg honlapomat, a könyvek ingyenesek, pdf-ek, megtalálsz facebook-on is. A célom, hogy minél többen olvassák könyveim.

 

A honlapom: http://lesliepknox.com/

 

Jó szórakozást mindenkinek a filmszerűen pergő könyveimhez :)

Viveka Wellner Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2209

Itt az én oldalam is. Új címmel, átdolgozott írásokkal.

Szívesen várok minden kezdő írót, feltöltöm az írásotokat is nevetek alatt, vagy ha kell segítek szívesen portál szerkesztésben is. Tényleg bármiben ha tudok segíteni, vagy tanácsot adni írjatok nekem. Szívesen segítek.

Oldalam megtaláljátok: http://wolflady-fanfiction.gportal.hucímen.

Örülök, hogy ide találtam. Sok érdekes és új írót ismerhettem meg. :)

Viveka Wellner Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2208

Szia, ez így nagyon nehéz, mert sokan dolgozznak ebben a műfajban. van valami bővebb távpontod amivel tudnál nekünk segíteni?

Ha bármi bővebb információd van szólj, hátha tudok segíteni, vagy körbe kérdezzni.

 

Viveka

 

Előzmény: si si (2206)
Viveka Wellner Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2207

Sok sikert hajrá :)

 

Viveka

Előzmény: PeTTus (2202)
si si Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2206

Szisztok!

Régen volt egy olyan könyvletöltő oldal, hogy hiddenworld.netai.net, és ezen az oldalon lehetett feltölteni saját könyveket.

Nagyon sajnálom, hogy az oldal tönkrement mert volt ott egy személy(sajnos elfelejtettem, hogy mi volt a neve) aki erotikus novellákat töltött fel. Épp mondta, hogy egy egész regényt is írt, de mire letölthettem volna az oldal tönkrement és így már nem tudom, hogy ki lehetett ez a személy. Ha esetleg ismertétek ezt az oldalt vagy tudjátok, hogy kiről beszélek akkor kérlek segítsetek!!!

Nagyon tetszettek az írásai! Ha már az e-mail címét tudjátok az is jó! :)

.Kimberly. Creative Commons License 2013.02.22 0 0 2205

Sziasztok!:)

 

 

 

 

 

Megkérhetnélek Titeket arra,hogy írjatok nekem kritikát?

 

www.dadus.blogger.hu

.Kimberly. Creative Commons License 2013.02.16 0 0 2204

Sziasztok!:)

 

 

Kezdödőtt a napló írással ( 4-7.osztályos voltam addig írtam ).Aztán 6.osztályos koromban írtam egy "verset".Egy fiúról aki tettszett,de soha nem mondtam meg  neki... Aztán 7.osztályba amikor elöjöttek a rosszullétek ( erről nem szeretnék sokat írni ) és hazakéretőztem  nem voltam annyira gyenge akkor egy japán meséből kiválasztottam 2 szereplőt és róluk írtam romantikus fanfictionokat.Jött a 8. - 9.osztály barátnőimmel blogot írtam.Sajna mindegyik csak 5 fejezetig ment :(

9.osztályba elhatároztam,hogy csinálok egy saját blogot.Nyári szünet volt....meg is csináltam,de nem szerkesztettem bele semmit,mert úgy lefoglaltak a barátaim és a család.

 

 

Egy napon ( 10-es nyári szünet) láttam,hogy lesz az Édes Anna c.film. Megnéztem,mert ezt utoljára az osztállyal néztük és jókat nevettünk.

Néztem és egyik részénél meguntam...átkapcsoltam a zene csatornára és épp egy fiú énekelt és így megjött az ihlet, emlékeztem,hogy van ez a blogom amit tavaly csináltam,de semmi nincs rajta így hát megszerkesztettem:

 

www.dadus.blogger.hu

 

 

Sőt még 2 új is van!:)

 

 

Rééku Creative Commons License 2013.01.28 0 0 2203

Sziasztok!

 

Kezdő íróként barátnőmmel üzemeltetünk egy facebookos oldalt, ahol az álatalunk írt idézetek, gondolatok megtalálhatóak. Szeretnénk ha minél többen olvasnának minket! Én vagyok R. R. ez az összes bejegyzésem alatt fel van tüntetve. Szeretnék véleményt kérni, és ha lehet akkor egy lájkot is! :)

Az oldal:  http://www.facebook.com/ASzoAzEmberisegLeghatasosabbKabitoszere

 

 

Egyébként 4-5 éve kezdtem el írni, kisebb idézeteket, érzéseket, észrevételeket. Most épp egy regény avagy kisnovella ( nem tudni mi sül ki belőle) megírásánál tartok. Legnagyobb álmom, hogy egyszer kiadják a könyvemet. Verseimről már érdeklődött kiadó, de sajnos a kiadása nem jött össze.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!