Keresés

Részletes keresés

goAUS Creative Commons License 2015.04.07 0 0 1482

Szia! Ez mondjuk Ausztrália, nem Ausztria topik. De ettől függetlenül, ha tudsz németül az indeed osztrák verziójában nézd meg, melyik városban lehet ilyen állást találni. Közvetítőt semmiképp sem ajánlom, az mindenképpen mínusz lesz, anyagilag főként.

Előzmény: zalaigepmester (1481)
zalaigepmester Creative Commons License 2015.04.06 0 0 1481

Sziasztok,

nyomdaipari területen szeretnék dolgozni Ausztriában. A Google keresőbe beírva nem találtam ilyen állást, illetve ilyen állást közvetítő céget.

A kérdésem annyi a tapasztaltabbakhoz, hogy milyen módon érdemes nekifogni, hol érdemes érdeklődni? Mi ennek a menete? Átverős és lehúzós közvetítőktől szeretnék óvakodni.

 

Köszi!

nyman Creative Commons License 2015.03.25 0 0 1480

"2 ezer euró felett keres Ausztriában meg pl a mérnökök is csak álmodoznak ekkora fizetésről"

Szerintem ekkora fizetesrol Mo-n sem kell mernokkent sokat almodozni, nemhogy Ausztriaban. 

Persze a mernoki terules is egy szeles terulet es biztos vannak olyanok akiknek igen, de epitoiparban Mo-n nem lehetetlen. Tiz eve meg mikor magasabbak voltak a fizetesek, mert porgott minden, akkor meg valogatni lehetett ilyen melokbol. Bar most meg azert van hiany, mert sokan kulfoldon dolgoznak.

Előzmény: Ausztriai csöves (1471)
goAUS Creative Commons License 2015.03.25 0 0 1479

Bár örülnének neki, de nem merik bevállalni, mert ez fekete munka, és ha bukik a tulaj, gyakorlatilag vége is akkora büntetést kap. Viszont tanuló vízummal bevállalható, csak azzal meg az a baj, a suliba is benn kell lenni fél napot, mire kiérsz a központból a szőlőbe, elmegy a nap.. Nem megoldható sajnos.

Előzmény: mansa (1478)
mansa Creative Commons License 2015.03.24 0 0 1478

Szeretnénk ki menni Ausztráliába szőlő szüretelésre turista vizummal, de nem kérnénk fizetést csak szállást  és ételt. Valaki tudja hogy ez megoldható e, és alkalmaznának minket. Az tudom hogy New Zealandon ez megoldható, sőt még munka vállalási vízumot is lehet igényelni hat  hónapra. 

Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1477

Segédmunkás ki tud egyedül bérelni egy lakást? Aztakurva...ilyet itt maximum vidéken lehet. Bécsben ez nem kivitelezhető a fos 1100 eurós bérekből.

goAUS Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1476

És még egy fontos dolog: Ausztráliába segédmunkásként nem lehet bejutni. Hiányszakma lista van, ami alapfeltétel, IELTS angol nyelvvizsga kell, és szakmai tapasztalat a listán lévő szakmában. Olyan hogy segédmunkáskétn bejönni lehetetlen, aki bejön egy szakmával, az persze már dolgozhat segédmunkásként, de hogy azok jól keresnek, hidd el, csak legenda, mint sok egyéb más is. Én sem hittem el otthon, itt élve már tudom, de ezt úgyis magának kell megtapasztalnia az embernek, nem mások véleménye alapján.:)

goAUS Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1475

Ha valaki kijön állandó lakosi vízummal, full time-ban munkába áll, onnan nem hal éhen, szépen éldegélhet, nem mondtam hogy nem. Csak ma már nem olyan egyszerű munkát találni, fél év alatt 1,3 százalék körül nőtt a munkanélküliség, beüti valaki keresőbe kiadja az adatokat gyors. Az is igaz, hogy minimálbérből is ki lehet jönni. 17 dollár körül van, 3000 dollár netto körül. Mint írtam egy közepes szintű lakás heti bérlete is 4-500 dollár, ezt is simán meg lehet nézni otthonról, 2000 elment, mi napi 30 dollár körül vásárlunk kaját, egyebeket, plusz ha benn ebédelünk. ez már maga több mint 3000, és akkor havi bérlet 117 dollár egy hó, 100 dollár a net, 50 a telefon, szórakozás, ruházat, egyebek. 

A kétkezi munkás akkor van megfizetve ha jól beszéli a nyelvet, a szakmájában kimagasló, mivel ezek híján mindenképp ausztrált fognak felvenni, vannak már szépen munka nélkül. seek-en meg lehet nézni, ügynökségek 25-30 dollárt kinálnak egy szakinak, ha permanentet megkapja 3-6 hó után, ebből 3-5 dollár lejön. 25 dollár az átlag kb, bruttóban, mint írtam norvégban, angolban, németben, hollandban ennél többet kap egy jó szakmunkás. Ettől függetlenül nyilván ha valaki kijut, és lesz munkája, soha nem nagyon vágyik vissza, annyival jobb minden más egyéb. De a munkaerőpiac gyengébb ma már, mint az EU-ban, ezt a jól képzett, nyelvet beszélő szakemberekre értem, hangsúlyozom.:) IT-s, mérnök, orvos, stb, király szakmák erre.

 

Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1474

Nkem meg pont azt írta egy Ausztráliában élő hogy a kétkezi melósok vannak szétfizetve teljesen :D Összevissza beszél mindenki..

Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1473

Hát pedig engem minden létező fórumon arra biztattak hogy inkább ott legyek burgerforgató (értsd : segédmunkás), mert bezzeg ott kétszer annyit keresnék. Meg azt írják hogy ott minimálbérből is STABIL egzisztenciád van. Ezt nem vagyok képes elhinni, hogy ilyen létezik.

goAUS Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1472

Na ebben én nem értek egyet, és most magam ellen is beszélek kicsit.:) Európában ha jó szakember valaki, már iszonyatosan megfizetik, saját példa, angliában hegesztőként én a végén már nettó 24 fontért dolgoztam óránként, itt ez a szint elképzelhetetlen. Itt a melós még nincs úgy megbecsülve, itt még ott járnak az irodások a királyok. Nem az értelmiség ellen szól ez, én is 13 évig irodás voltam, évekig saját céget vezetve.

Olyan ez kicsit mint az internet, a korlátlan most jön be, még horror áron. Itt még a munkaerőpiac is átalakulás előtt áll, de már érződik a változás szele. Egy olyan 6-8 évvel le vannak itt maradva. A másik az árak: nem nagyon lehet összehasonlítani a fizetéseket, mert ausztrália még angliánál is drágább. Én azt mondom, itt 2000 euróból bérelsz egy max közepes szintű lakást, meg megvan a kajád, innivalód, és kész, de akcióst vásárolva. De szerintem keveset is mondtam.

Egy jó lakás már heti 6-700 dollár, ha tengerpart közeli, még drágább (1000 v felette). Drága még a net, a tömegközlekedés, a vendéglők, minden luxuscikk, egy új autó is másfélszerese (főleg ha eu gyártmány) mint az öreg kontinensen. Mondjuk az üzemanyag, meg ruházat az olcsó.:)

Sokan azt hiszik, Ausztrália azért mert szép, jó tengerpartjai vannak, élővilága lenyűgöző, már munka szempontjából is paradicsom. Én meg látom, hogy mennyien élnek napról napra, sok magyar kijön diákvízummal mert otthon nyomatják, befizeti a zsét, kijön, rájön a munkájára itt nincs szükség, 5-6 millióval lehúzva csomagol haza ha lejárt a fél év.  Jó hely, de nagyon jó szakma és nyelvtudás kell, és akkor is le kell mondani arról a szintről,ami az EU-ban már elérhető, ha valaki jó szakember. Mérnökökre, IT-sokra ez nem vonatkozik persze, de a többi fejes álláshoz ausztrálnak kell lenni. Persze vannak kivételek, én sem panaszkodok, de nem fenékig tejfel a meló erre sem, sőt. És amit még tapasztalok, ahogy nő a munkanélküliség - mert az rohamosan nő - úgy kezdik hallatni a hangjukat a szakszervezetek meg a munkások a bevándorlás ellen. A nagy gyárak pedig még majd csak jövőre zárnak, 2017ig pl az összes autógyár kivonul a kontinensről, sok-sok ezer ember kerül utcára, tovább növelve a társadalmi feszültséget. 

Előzmény: Ausztriai csöves (1471)
Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1471

Mondjuk az tényleg elképesztő hogy Aussieban a csicska melós is 2 ezer euró felett keres Ausztriában meg pl a mérnökök is csak álmodoznak ekkora fizetésről...döbbenetes... Európa sajnos nagyon csóró.

goAUS Creative Commons License 2015.03.05 0 0 1470

A legélhetőbb ország inkább, Kanadával együtt, a legmagasabb életszínvonalat Norvégia jelenti a legtöbb listán, Finnország is van amelyiken első, Szingapúr is iszonya gazdag már.

Előzmény: Ausztriai csöves (1469)
Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.04 0 0 1469

Tényleg Ausztráliában van a világon a legmagasabb életszínvonal? 

goAUS Creative Commons License 2015.03.04 0 0 1468

Szia! Sportolóként, vagy edzőként úgy tudsz, ha valaki leigazol. Amúgy a letelepedéshez pontrendszer, van, ami alap az a magas szintű angol nyelvtudás, amit IELTS vizsgán kell teljesíteni, illetve a hiányszakma és abban szerzett min 3 éves gyakorlat. Nem tudom, milyen diplomád van, stb, stb, de a www.bertok.com oldalon minden infót megtalálsz.

Előzmény: Krisztián083 (1467)
Krisztián083 Creative Commons License 2015.03.03 0 0 1467

Hello!

 

31 éves profi sportoló vagyok, karrierem végét járom. Szeretném megpróbálni az Ausztrál életet akár edzőként vagy bármilyen állásban. Letelepedés nem akadály, független vagyok. Mik lennének a kritériumok, első lépések?

goAUS Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1466

Üdv. Én azt mondom ne vegetáljatok otthon, de ha Ausztrália a cél, nagyon meg kell fontolni. Négy emberrel csak a letelepedési vízum járható út szerintem, vagy ha van 10-12 millió ft kockáztatható tőke, akkor esetleg a diákot megpróbálni fél évre, bár a szakmátokkal én nagyon nagyon pici esélyt látok szponzorálásra, esetleg férjednek ha anyanyelvi szinten nyomja az angolt, de még úgy is rizikós. Diákvízumnál bele kell kalkulálni h csak heti 20 órában lehet melozni, ezt pedig csak olyan meloknál szeretik, amit a 20 éves gyerek megcsinál minimálbérért. Emellett iszonyat drágaság  van, egy most kiköltöző pár 1,5 millió volt az 5 hónapos tanfolyam biztosítással, 700 ezer a repjegy, 1,6 milliót kellett befizetni előre egy lakásért előre 3 hónapra, mert referencia nélkül ugye nem adnak ki, emellett nagyon magasak az árak, főleg magyar után. Eleve most a nagykövetség két emberre a sulidíjon felül 3,7 millió forintot kér a számlán, az négynél 7,4, plusz még a repjegyek, szóval benne lehet kijössz, nem találsz szponzort, 6 hónap után mehetsz haza, és volt egy 12 milliós nyaralás. Nagyon sokan esnek ebbe bele. ha letelepedésire van esély, megvan a 60 pont és az IELTS ok, de amúgy anglia vagy német jobbnak tűnik.

Előzmény: Béka72 (1465)
Béka72 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1465

Sziasztok!

 

42 éves családanya vagyok. Idegenforgalmi ügyintéző és nyiromasszőr végzettséggel. Vállalkozóként dolgozom.

A férjem 43 éves és építész műszaki ellenőr már 15 éve. Úgy néz ki áprilisig.

A lányom végzős gimnazista 20 éves 2 db középfokú nyelvizsgával. /angol-olasz/

 

Amennyiben augusztusban elindulnánk a megtakarításunkkal a zsebünkbe, mik az esélyeink?

 

Olyan, hogy vállalkozóként lehet-e, érdemes-e dolgozni?

 

Merjünk- e belevágni vagy vegetáljunk itthon.

 

Én személyszerint 15 éve álmodozom arról, hogy ott éljek.

 

Üdv: Hajni 

 

 

 

takiUZ Creative Commons License 2015.02.19 0 0 1464

Ok, köszi, így már világos. Elvileg meglesz a 60 pontom 6-os IELTS-el is és a mérnököknél, ha jól tudom 6-ost kérnek szakma honosításnál általában.

Előzmény: goAUS (1463)
goAUS Creative Commons License 2015.02.18 0 0 1463

A 6-osra nem jár pont, csak 7-es IELTS esetén. Ha valakinek IELTS nélkül is megvan a pontja lehet esélye 6-ossal is, ámdebár a legtöbb szakma esetén eleve 7-es IELTS a feltétele hogy elfogadják az adott szakmát. Pl hegesztőnek elég a 6-os magában, de egy irodai melóra 7-es kell általában. Más kérdés, azért se jönnek szakmunkások nagyon rendes állandó lakosi vízummal, mert 7-es ielts nélkül elég kacifántos összehozni 60 pontot, főleg hogy a diplomára sem jár a 10-15 pont, stb. Szóval a 7-es IELTS a tuti, bár vannak szakmák amelyekhez elég a 6-os, de a 60 pontnak meg kell lennie, meg az immi oldalán le kell csekkolni az adott szakma elismertetéséhez nem kell-e a 7-es.

Előzmény: takiUZ (1462)
takiUZ Creative Commons License 2015.02.18 0 0 1462

Szia! Itt mindig 7-es IELTS-t látok, de eddig mindenhol 6-ost láttam alapkövetelménynek. Most akkor 6 vagy 7? Szakmai alapú bevándorlásra gondolok.

Előzmény: goAUS (1461)
goAUS Creative Commons License 2015.01.30 0 0 1461

Szia! Ami alap a kérelmezőnek legyen meg legalább a 7-es IELTS vizsája, a szakmája legyen rajta a hiányszakmák listáján (SOL) ebben legyen min 3-5 év gyakorlata, plusz két gyerekkel minimum 5-6 millió forint, de ezen kivül ha regionális szponzori vízum pl kérnek kb még 10 milliós biztosítékot hogy megvan a fedezet első időkre. Emelltt a kor is számít, 25-32 között jár a legtöbb pont. Nagyvonalakban ennyi, amúgy elég bonyolult a redszer, amiket felsoroltam alapvetőek.

Előzmény: Naruk73 (1460)
Naruk73 Creative Commons License 2015.01.29 0 0 1460

Sziasztok!

Kérdésem következő lenne, nagyon fontolgatjuk a kiutazást és letelepedést Ausztráliába két kiskorú gyermekünkkel. Milyen feltételek szükségesek hozzá?

 

Választ köszönöm szépen.

pancsimánia Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1459

Jobban megéri itthon váltani gondolod?

Előzmény: goAUS (1458)
goAUS Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1458

Tudsz kártyával fizetni, és én itthon váltanék most. Jó utat.:)

Előzmény: pancsimánia (1457)
pancsimánia Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1457

Sziasztok!

Hamarossan indulok Ausztráliába (Adelidebe és Brisbane lesz az uticél) üzleti útra (2hét) és nagy dillemmám, hogy mennyi valutát váltsak vagy eggyáltalán váltsak-e. OTP dombor nyomott master kártyám van.

 

Kérdés:

Kint tudok ezzel kártyával fizetni úgy, hogy forint van rajta?

Érdemes itthon váltani vagy inkább kint váltsak?

 

Segítstetek nem vagyok túl jártas az ilyen EU-n kívüli utazásban!

 

Mindenkit meghallgatok!

Köszi előre is!

 

üdv:

Szabolcs

Csillus44 Creative Commons License 2015.01.12 0 0 1456

A szakmai alapú bevándorlás korhatára 50 év. Sofőrként el lehet helyezkedni Ausztráliában (ha mondjuk diákvízumon van valaki, és így van munkavállalói engedélye), de munkavállalói szponzorvízumra és letelepedésre nem jogosító szakma sajnos. 

 

A SOL és CSOL listákon vannak a hiányszakmák. Itt van egy jó oldal, ahol leírják az egyes vízumok közti különbségeket, ez hasznos lehet mindenkinek, mert nem nagyon van olyan oldal, ahol ki lehetne a vízumokon igazodni.:/. 

 

http://cseaustralia.com.au/bevandorlas/vizumrendszerek

 

Én fodrász vagyok, de sajnos az én szakmám sincs a listán.:( 

 

Előzmény: goAUS (1455)
goAUS Creative Commons License 2014.12.20 0 0 1455

Nagyon jól mondod, briteknél könnyű melót kapni, bár ez nyelvtudás esetén érvényes a buszosoknál. De annyi sofőr állás van amúgy mint állat, legnagyobb hiányszakma kinn. Mindenre keresik az embert. 

Ezek az ügynökségek amit linkeltél nem átverősek, pénzért dolgoznak. 

 

Viszont kívánok Kellemes Ünnepeket mindenkinek.:) És köszönöm a jókívánságot.:)

Előzmény: MaciG08 (1453)
MaciG08 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 1454

A lényeg pedig csak lemaradt amit kérdezni akartam.

 

Az ilyen Ausztrália munkavállalással kapcsolatos oldalak átverések lennének? mint pl. ez: http://www.justaustralia.hu/munkavallalas-ausztraliaban

 

MaciG08 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 1453

Szia Cromwell63

 

Sajnos Ausztráliában napjainkban szinte esélytelen elhelyezkedni, ha nincs valami nagyon jó szakmád ami kint hiányszakma.  Sajnos a sofőrködés nem az. Én is autóbuszvezetőként szerettem volna kint munkát találni (itthon is ezt csinálom már évek óta), és elsősorban azért Ausztráliában, mert nagyon tetszik az ország, és nekem ez az elődrangú, nem pedig a fizetés.

Viszont ha jól beszélsz angolul akkor irány a Britt-szigetek, ott nagyon könnyű ebben a szakmában elhelyezkedni (én is ezt fogom rövidesen tenni, turistaként meg majd ellátogatok Ausztráliába :) ).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!