Keresés

Részletes keresés

_Pirx64_ Creative Commons License 2010.04.06 0 0 63

Nagy valószínűséggel a pörgető motorod adta be a kulcsot. Ami középen van. Ilyenkor elveszti a nyomatékot, és nem pörgeti fel rendesen. Ezt kel kicserélni, kb 1000-1500 forint egy ilyen motor. A fejjel semmi baj nincs valószínűleg. Legalábbis, mielőtt megpucoltad nem volt. :)

De valószínűleg tényleg nem érdemes foglalkozni vele. Azt hiszem már 6000 forint környékén kapsz egy egyszerűbbet.

Előzmény: balcsi70 (62)
balcsi70 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 62
Sziasztok.Hátha tud valaki rá választ.
Van egy Orion 4200 Hc DVD lejátszó, lejárt az 1-év gari és rá egy 3-4 hétre bexart.
Vagyis berakom a lemezt,pörgeti aztán kiírja hogy nincs benne lemez.
Szétkaptam megtöröltem a fejet kipróbáltam a motorokat(van benne 3) mind a 3 működik tökéletesen. Szerintetek a fejjel lenne baj? Megkérdeztem egy szervizt kb 1.500-2000 ft csak az hogy bevizsgálják aztán ha tetszik az ár amit mondanak hogy mit kell benne cserélni akkor az + költség ha nem akkor - 1.500 ft. :)
Nem ér annyit az egész mire megcsinálják árba annyiért lehetne venni másikat.
Az lenne a kérdésem ha valakinek hasonló baja volt leírná mit csinált vele?
Másik kérdés: Van egy számítógép dvd olvasóm abból nem lehetne valahogy átpreparálni a fejet? Vagyis létezne az hogyha a műtét sikerrel jár akkor lejátszaná a dvd-t? Előre is köszönöm a válaszokat.
Endiman Creative Commons License 2009.12.20 0 0 61
Sziasztok!

Vettem egy ilyen akciós Orion T2180 STX-SL tévét a METRO-ban, mert a szintén világmárka Beko tv-m beszart.

Gyönyörű képe van, a hangolás villámgyors és egyszerű. Távirányítója is egész jó. Középen a fel-le gombok a csatornák, bal-jobb a hangerő. Nekem elsőre működtek. Mondjuk ugyanezek a funkciók még egyszer megvannak ezek alatt nem tudom minek...
Full ezüst színben jobb lenne de így is szép.

Akinek gyorsan kell tv még karácsony előtt mint ahogy én voltam vegyen egy ilyet. A METRO-ban van két raklapnyi. (és aki nem lcd-plazma őrült) :)
AkiViki Creative Commons License 2009.12.05 0 0 60
Hát anno az a DVD lejátszó is garanciás volt, elvittem szervízbe, egy hét után mehettem is érte, mondták kicserélték a lézerfejet. Még szerencse, hogy ott azonnal kipróbálták nekem, mert próbakor ismét az új lézerfej is tönkre ment, ismét egy hét szervíz jött, majd mehettem a papírokért, mert javíthatatlan volt.
Pénzt vissza is kaptam és vettem egy Samsungot, de az meg válogatott a DVD-k között, pl a Fujit fel se ismerte, vagy ha igen nagy kínkeservesen.
Előzmény: hol_lo (59)
hol_lo Creative Commons License 2009.11.18 0 0 59
"tönkre ment benne a lézerfej fél év alatt"

ált. ezzel ér véget a dal, de ez nem orion sajátosság, még a pc-s meghajtókra is igaz, az én 4200 hc-m is ezt csinálta, de még garis volt xD

ilyenkor néha segit, ha szétszeded, és portalanitod + megpucolod a lencsét persze csak ha nem garis
lutria Creative Commons License 2009.11.13 0 0 58
Nekünk 2002 óta van egy 70 cm-es Orion tévénk,kifogástalanul működik úgyhogy 1 hónapja vettünk egy 37 centiset is.
maczkohathy Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56

A japán orion létezik:

 

http://www.orion-electric.co.jp/en/products/index.html

 

Némethonban:

 

http://www.orion-electric.co.jp/en/products/index.html

 

Amerikában!!!!!

 

http://www.orionsalesinc.com/

 

És ha Amerikában a Sansuival közösködik, nem lehet annyira kuka termék.

 

Amúgy vettem két hete egy T2136-ot, nekem tetszik, pompásan üzemel. Meg van egy sokéves 4200as dvd is, semmi baja.

 

Azért a régi Orion utám nekem is nosztalgiám van....

 

 

ez a tévém
Előzmény: v_peti (44)
AkiViki Creative Commons License 2009.07.22 0 0 54

Nekünk Orion TV-nk van és legalább vagy 4 éve kifogástalanul üzemel.

Viszont az Orion DVD lejátszóval befürödtünk mi is, tönkre ment benne a lézerfej fél év alatt, de ismerek olyat is akinek meg 2-3 év óta az is gond nélkül üzemel.

Lehet csak típushibák vannak és egyes változatok jók.

Előzmény: Maxmann (53)
Maxmann Creative Commons License 2009.07.11 0 0 53
NEM.
Őszintén mondom.
Tv-ket nem tudom, de a dvd-k és az mp4 lejátszók szarok!
electricfire3030 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 52
Ne merjetek oriont venni. Mi két ugyanolyan típusú orion dvd lejátszót vettünk orion 5000 és két hónap különbséggel mindkét dvd lejátszó kigyulladt, elfüstölt. Meg ha ehhez hozzájön egy olyan garanciás ügyintézés mint amit a metró művel akkor kész öngyilkosság oriont venni. Tudásra ( Még az orionnál sokkal gagyibbnak tartott lejátszók is sokkal tovább bírták ill. ha volt velük gond akkor kicserélték és nem szarakodtak vele mint ahogy azt teszi a metró a szervíz a garanciaviselő meg még a jó ég tudja kicsoda egy jó ideje egy a lényeg nem tudunk dvd-zni.
Thomas Burnt Creative Commons License 2009.03.18 0 0 51
Azzal nem lenne problémám, ha azért kellene sokat várnom, hogy történjen valami, mert sok adat van a lemezen és sokáig tart beolvasnia, de gyári lemezeknél is sokat pöcsöl és olyan DivX-es lemezekkel is, amelyiken csak egy film van. És a távirányítóját szinte oda kell tartani a készülékhez, hogy lássák egymást. És azt már végképp nem tudom tolerálni, hogy nem azt csinálja, amit én akarok (mást indít el mint, amit kiválasztok).
Előzmény: Törölt nick (50)
Thomas Burnt Creative Commons License 2009.03.13 0 0 49

Hali mindenki!

 

Nekünk van egy Orion T 2835 STX-S típusú, képcsöves, 70cm-es, sztereo, teletext-es, sarkított, de nem síkképcsöves TV-nk. Kábé 1 éve vettük 40.000 Ft-ért, T*SC* gazdaságos :). Azóta nincs vele gond. Néha elszíneződik a kép, de ilyenkor a főkapcsolóval kell kikapcsolni és áramtalanítani kell egy kis időre és megint jó lesz. Amúgy ezt márkától függetlenül minden képcsöves TV-nél, vagy monitornál így kell csinálni. Ez nem a gyengébb minőségű készülékek sajátossága, hanem a technológiából eredő hibajelenség. Ha bármilyen képcsöves készülék képernyője mellé működés közben erős mágnest teszel (pl. mágnesesen árnyékolatlan hangszórót), akkor azonnal elszíneződik. Amikor a főkapcsolóval kapcsolsz be egy képcsöves TV-t, vagy monitort, akkor általában zizzen egyet, ilyenkor demagnetizálódik a képernyő. Ha távirányítóval STAND BY üzemmódból kapcsolod be, akkor ez nem történik meg. Viszont a távirányítóját a mai napig nem vagyok képes megtanulni vakon kezelni. Régeben volt egy VESTEL márkájú noname 55cm-es TV-m, amelyik öngyilkos lett (fel volt fúrva a falra a plafon alá egy konzolra, ami egyik éjszaka fél 3-kor kiszakadt a falból, nekünk meg a szívünk a helyéről) és annak olyan távirányítója volt, hogy pár nap alatt megtanultam vakon kezelni. Vak sötétben a kezembe vettem és minden gombról tudtam, hogy micsoda, de az Orionnal ez nem megy. Folyton meg kell néznem, hogy most mi a francot akarok megnyomni. Magyarán kezelhetetlen. De legalább minden gomb funkcióhelyesen működik. Amúgy a TV hátulján "MADE IN EUROPE" felirat szerepel, de ez bármit jelenthet. Egy készülék minősége megítélésem szerint elsősorban az alkatrészek és nem az összeszerelés minőségétől függ. Hiába raknak össze jól egy olyan cuccot, ami hulladék minőségű alkatrészekből áll össze. Ezeknek a javítása is körülményes, hiszen ilyenkor a legtöbb esetben alkatrész cserére van szükség, és ilyenkor szokták benyögni a "sajnos javíthatatlan" szöveget, mert ez a megoldás egyszerűbb/kifizetődőbb. Viszont egy jobb alkatrészekből, de esetleg hanyagabbul összerakott cuccnál nem az alkatrész hibásodik meg. Továbbá, ha valami távolkeleten került le a gyártósorról, az nem jelenti azt, hogy az azért szar minőségű, mert nem a precíz németek szerelték össze. Ezzel az erővel senki se vegyen AUDI-t, mert azokat meg mi magyarok rakjuk össze. Az ilyen üzemekben és gyártósorokon mindennek és mindenkinek szigorú szabályoknak kell megfelelnie függetlenül a helyszíntől és a dolgozó származásától. Az ilyen gyárak nem a minőségen spórolnak, hanem azon, hogy olyan helyen húzzák fel a gyárat, ahol ezt olcsóbban megtehetik, és olcsó munkaerővel dolgoztatnak. A legrosszabb esetben persze az alkatrészek minőségén is spórolnak, de ez a legkevésbé jellemző.

 

Továbbá nemrég vettem egy Orion DVD 4200 HC típusú dvd lejátszót 7.000 Ft-ért, szintén T*SC* gazdaságos :). Nos, ezzel már vannak problémáim. A távirányítója ugyanolyan kezelhetetlen, mint a TV-é, ráadásul nyolcszor meg kell nyomnom azt a kurva OK-t, vagy play-t, hogy történjen valami. Először azt hittem biztosan eleve szar elemet adtak hozzá. Tettem bele jobb minőségű újat, de azzal is ugyanez a szitu. Aztán bevillant az agyamba, hogy hátha a display-t védő fólia miatt nem "látja" a készülék rendesen a infravörös jelet. Leszedtem a fóliát az előlapról, de továbra is csak 1-2 méterről tudom távvezérelni a dvd-t. Ez roppant idegesítő. Aztán csinál még olyan őrültségeket, hogy amikor egy lemez epizódválasztó menüjében vagyok, kiválasztok egy epizódot, rányomom az OK-t, de nem az az epizód indul el, hanem egy másik. Ez is kurva idegesítő. Amúgy a készülék dobozán ez szerepel: "Orion Electronics Ltd, Europe - Made for Orion in PRC".

 

Nagyjából ennyi a tapasztalatom a mai ORION márkájú cuccokkal.

Thomas Burnt Creative Commons License 2009.03.13 0 0 48

Hali!

 

Bármilyen mai TV-hez lehet szobaantennát csatlakoztatni. A szobaantennák csatlakozója ugyanolyan, mint a koax kábelé, amin az előfizetett cucc jön.

Előzmény: Gábrusz (29)
kékszemű Creative Commons License 2009.02.11 0 0 46
Előzmény: MotoGP fan (45)
MotoGP fan Creative Commons License 2009.02.11 0 0 45
Videoton tv-t még csak hirdetési újságban sem látni.... (újat)
Előzmény: v_peti (43)
v_peti Creative Commons License 2009.02.10 0 0 44
Ha már Orion. Az hogyan lehetséges, hogy annó Ausztriában 1988-ban lehetett Orion videót kapni, de az nem "Made in Hungary" hanem "Made in Japan" volt, ha jól rémlik?
Pedig akkor még nem volt privatizáció.
v_peti Creative Commons License 2009.02.10 0 0 43
Van még Videoton? Nem maga a cég, mert az van, hanem mint szórakoztatóelektronikai márka, jelen van-e a piacon?
Előzmény: Törölt nick (39)
MotoGP fan Creative Commons License 2009.02.10 0 0 42
Az normális ha bekapcsnál kettöt "kattan " majd bekapcsol ? sötétben látni hogy fénylik már az első kattanásnál is a másodikra beugrik a kép, (mielőtt félre érti valaki a fénylést ezt minden tv-nél tapasztaltam sötétben ) ja és 10 mp alatt bekapcsol. Állítólag be kell melegeni a képcsőnek. a tv a dobozból való kivétel óta így kapcsol be.
MotoGP fan Creative Commons License 2009.02.10 0 0 41
Nemtom ORION van ráírva, Törökország meg úgy tudom európához is tartozik bár nem voltam jó föciből de ha törökbe készült elvileg ráírjatják hogy eu úgy tudom.
Előzmény: Törölt nick (39)
MotoGP fan Creative Commons License 2009.02.06 0 0 38
Egyébként nem értem mért szidják sokan az orion-t egy nagy nevű szingapúri csoport tulajdonában van akik nem mellesleg úgy tudom még az LG-t és a Panasonicot is magukénak tudják. Tehát annyíra sz/r minőséget mégsem adhatnak ki a kezükből gondolom nem akarják égetni magukat.
MotoGP fan Creative Commons License 2009.02.06 0 0 37
Az én tv-m dobozára az van írva hogy eu-ba készült . Szóval a sz*r kinai megnevezés már is nem helytálló. Az meg hogy van akinek nem műkszik előfordul van aki a Nokia telefont se kivánja a háta közepére se mert 1 beszart neki pedig a Nokia világ márka.
Előzmény: Törölt nick (36)
dedezso Creative Commons License 2009.01.31 0 0 35
Tegnap vettem én is T2150 STX-et és a tényleg gagyi távirányító a csatornák között való lépegetés helyett a videócsatornára kapcsol. Azt írtad, Neked megoldódott a probléma. Hogyan? Segítenél? Köszi!
Előzmény: lancome (27)
100/A6 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 34
Az Orion valami turbános vezetés alatt áll.
Sok árut szállitottam oda DHL-es koromban. :))
Előzmény: Törölt nick (33)
voivod666 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 32
a sony-val jól jársz
Előzmény: carpferi (26)
voivod666 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 31

mentek a kukába

sajna annyit is értek, rengeteg hibás volt köztük(ezt szerelő mondta)

Előzmény: Törölt nick (30)
Gábrusz Creative Commons License 2009.01.19 0 0 29

Sziasztok!

Én olcsón szeretnék venni olyan tévét, amihez szobaantennát is lehet illeszteni.

Tudtok nekem javasolni?

kabala Creative Commons License 2009.01.16 0 0 28
Én ma vettem egy Orion LCD Pt 32S TV-t. Nem sok ember van aki több TV- lát nap mint nap, mint én pedig nem vagyok TV szerelő és nem boltban dolgozom (!). De meglepett a képminősége. Egy áruházban mellette volt a Philips 82 cm-es üdvöskéje és egy Samsung. Az elején meg kellett kérnem az eladót, hogy legyen már szíves beállítani a Phillipset és a Samsungot normálisan. És azt vettük észre, hogy nem sikerül. Ellenben az Orionnak éles, kontrasztos, pontos színei vannak. El voltam ámulva. Mindez 20-30 ezerrel olcsóbban. Kérdés lesz, hogy meddig fog működni? De ezt ma már nem lehet kiszámolni. Amióta 5 évvel ezelőtt 2 óra használat után elromlott a vadiúj 80 ezres Panasonic TV-m, azóta már nincsenek előítéleteim.
lancome Creative Commons License 2009.01.09 0 0 27
azóta megoldódott
Előzmény: scsaba78 (24)
carpferi Creative Commons License 2009.01.09 0 0 26

Sziasztok

Én vettem karácsonyra egy 4200HC típusú dvd lejátszót,és két film lejátszása után tönkrement.Nincs hang csak ilyen sistergés,a készülék gombjai nem működnek.

A filmet is néha elinditja néha nem.

5napja hívom a számukat,tegnap sikerült elérni őket.

Hát nem ajánlom semmiképp.Tudom hogy nem mind szar,csak minden második.

De én voltam a hülye mert Apumnak vettem,ő már nyugdíjas,gondoltam a Klinikákra,meg a Derrickre jó lesz.Most a héten láttam a Corába,12000ft-ért Sony dvd-t mindent játszik.Gondolom nem lehet rossz.mellesleg az orion 9000 volt.

Úgyhogy gondoljátok meg!

Üdv

scsaba78 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 24
sziasztok.

az Orion T2180 STX-SL-nél a csatorna fel-le nyilakkal való váltása azóta is probléma? nincs valami funkció választó gomb, hogy a fel-le nyilak mit csináljanak? Épp ilyen tv-t néztem ma ki, de ez azért nagyon gáz lenne. Manual ír valamit?
köszi!
Előzmény: lancome (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!