Keresés

Részletes keresés

egyenlítő Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1596

Mondjuk a Megyo hetvenmilliojabol tellene erre-arra...

 

Mondjuk egy talicska lószarra.

 

Ma délután hallgattam egy vitaműsort a budapesti közlekedésről. A szerint kb. 2000 milliárdból lehetne rendbe tenni.

 

Hát ekkorák a nagyságrendek, ebben tessék gondolkodni. A tűzoltóság-mentők-rendőrségre is kb. ennyi kellene. És miért ne az egészségügy kapja ezt a pénzt? És miért ne az oktatás? És miért ne a nyugdíjak legyenek európai mértékűek?

 

És ha Megyóval találkozva csak egyetlen amerikai cég úgy dönt, hogy inkább ide hozza a milliárd dolláros beruházását, mert olyan szimpatikus volt az ürge, amikor Monacoban átvette a kitüntetését? Sosem tudjuk meg, miért nem Szlovákiát választotta.

 

Mint a viccben, amikor Kohn némi pénzért könyörög az Úrnak, legalább egy kis lottó nyereményért. Mire a magasból: Legalább egy szelvényt vegyél, fiam!

Előzmény: 4400 (1588)
tama_i Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1595

Ha nem adnál a pártoknak támogatást, tartsák el magukat a tagdijakból, de sok közérdekü dologra forditható pénz lenne.

Vagy a képviselők költségtéritése lenne mondjuk nagyon limitált, nemhogy lakáshozzájárulás a pesti lakása mellett és még akkor sopánkodik a lelkem hogy villamosjegyet kell vegyen...

Előzmény: 4400 (1588)
tama_i Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1594

lásd a 1589, re adott válaszom,  Kérd meg OVI t vigyen magával...

Előzmény: Törölt nick (1591)
tama_i Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1593
Az más történet , elszállva a realitásoktól ... Sok mindenki hivatkozhatna itt arra hogy az unios béreket nem éri el a fizetésünk..
Előzmény: Jahno (1590)
tama_i Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1592
Lehet hülyeségeket beszélni, ez egy szabad ország. DE gondolj bele miről is beszélsz a topik fényében. Nagyon rossz helyen teszed.  Vagy Te is képviselőként a templomokat látogatod - munka helyett -, mert akkor még minimálbért sem érdemelsz...
Előzmény: cynical bitch (1589)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1591
Amen !

:)
Előzmény: tama_i (1587)
Jahno Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1590
Hümm, mint a légi irányítók... Ha jól értettem ott is bruttó 800ezreket keresnek, de vinnyognak, hogy akkor most sztrájk, meg minden. Baze, holnap felvételizek is a légirányító iskolába, vagy hova.
Előzmény: cynical bitch (1589)
cynical bitch Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1589
igen, és amikor majd minden tűzoltó bruttó 800ezer forintot keres plusz pótlékai, és csillagközi felszerelésük lesz, és mégis elszúrnak valamit és meghalnak páran, akkor jöttök majd, hogy még jobban meg kell fizetni őket és még jobb felszerelés kell...
Előzmény: tama_i (1587)
4400 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1588
Mondjuk a Megyo hetvenmilliojabol tellene erre-arra...
Előzmény: Demim úr (1579)
tama_i Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1587

Vannak szakmák , amik annak ellenére hogy nagyon veszélyesek alul vannak fizetve és ezen változtatni kellene. Amig a parlament , meg az önkörmányzatok tele vannak töketlenkedő de tulfizetett képviselőkkel - és ezek után - ők döntik el mennyi a támogatás ezen szervezeteknek, addig valami nagy baj van-  A Tüzoltóság , Mentők, Rendőrség , a veszélyességének megfelelő ellátást kell hogy megkapja.

És ha ennek az az ára, hogy a prémium sokkal kevesebb lesz a felettes szervnél akkor ez legyen a megoldás. Becsüljük meg azokat az embereket akik életet mentenek és kockáztatják az életüket értünk /is/, Tiszteletet érdemelnek.

Előzmény: Demim úr (1579)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1586
Például a tegnap délután főtt pörkölt hagymaszaga ma délelőtt :-)
Előzmény: Törölt nick (1583)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1585
Igen, sajnos ez van. Vsz. megy valami elszívó ventillátor, mert ott nincs természetes légmozgás. Az alagsorban is erős az égett gumi szag, a magasföldszintet tegnap jórészt kitakarították, még a falakat is lemosták.
Előzmény: Törölt nick (1584)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1584
De ennyire durván, hogy még így áramlik ott lent?
Előzmény: Törölt nick (1583)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1582

Tegnap este arra sétáltunk.

Odamentem megnézni a helyet, ahová virágokat tettek és mécseseket...

5 mpig azt hittük a mécses füstjét érezzük. De furcsa volt, mert olyan volt a szag, mint mikor szemetet égetnek, olyan koszos, gumis füstös szag...

És akkor vettük észre a virágok melletti kis alagsori ablakot, ami nyitva volt...

Onnan jött ki még mindig... És erősen, nem csak úgy "érzed te is?" hanggal, hanem durván... Egy hét után is... Mondjuk lehet, hogy vmi szellőző ventillátor nyomatta kifelé, de akkor sem gyenge... :(

Más is tapasztalta ezt?

bloki Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1581

Az ezredes nem a tragédiáról számolt be a nemzetközi szimpóziumon, hanem a Tűzoltóság állapotjáról. A tagédia kapcsán kik voltak kénytelenek azt hazudozni, hogy a felszereltéggel minden rendben? Kiknek a nyomására?

 

A tűzoltók nem azon meditálgattak, hogy de jó lenne korszerűbb, jólfelszerelt Tűzoltóság tagjának lenni - elköltözés nélkül -, hanem a dolgukat végezték. De, mint utaltam rá, a munkájuk igen speciális, kiszámíthatatlan, de más miatt is rendkívül veszélyes, tehát pszichológiailag erősen terhelő, igen speciális lelkiállapotba kerül riasztáskor a tűzoltó, hogy feladatát teljesíteni tudja, és minden olyan jelenség, ami kizökkenteni képes ebből, veszélyessé válhat. Ez régóta tudott dolog minden veszélyes foglalkozásnál, a vadászpilóták pl. külön ellátást kapnak. Ha nincs pénz kerozinra, akkor nem repülnek. Viszont tűz akkor is van bőven, ha a Tűzoltóságra nincs elég suska, ugyebár. Oltani akkor is kell.

 

Fogalkozási párhuzamaid világosan jelzik, hogy nem érted a tüzesek igencsak speciális helyzetét. A sebész egy előkészített műtőbe megy be, ahol asszisztencia várja, tudja, mit kell csinálnia, nem érhetik meglepetések. A buszsofőrt se nagyon, ha a deffenzív vezetési elvet vallja. Viszont helyszínből, tűzből nincs két egyforma, és sem a sebész, sem a sofőr nincs életveszélyben. Te sem életedet féltve ülsz be az autóba, mert az kórós félelem lenne ugyebár, míg a tűzoltóknak "munkaköri kötelessége" számolni a veszéllyel, és a veszély ellenére is ténykednie kell.

Azt meg ecseteljed, hogy a felvett gigászi hitelek a Tűzoltóságnál lecsapodó jeleit miben látod kivenni, ismervén az áldatlan állapot paramétereit!

Előzmény: Demim úr (1577)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1580

Vannak források ahonnan evégett bőven elvonhatunk.Első a rend,az egészség és a biztonság.Aztán jön minden más.Vajon mikor fogják fel végre? Sosem:(

Kenyeret és cirkuszt a népnek,akkor nem rí és hatalmon maradhatunk a langyos husosfazékban turkálva...

Vernék arcon minden faxxájú politikust aki most részvétet nyilvánít,miközben befelé röhög magában!!!!!

 

Előzmény: Demim úr (1579)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1579

plusz: vannak szakmák, amelyekben különösen figyelni kell, hogy elkerüljüka tévedéseket.

 

én, ha tévedek, letol a főnököm, aztán kijavítom Word-ben a hibát. ha egy sebész téved, akkor meghal egy ember. ha egy buszsofőr, akkor meghal 20.

 

ha egy tűzoltó, akkor lehet, hogy ő hal meg.

 

valóban jobban meg kellene fizetni őket. meg a mentősöket, meg a tanárokat, meg mindenkit. aztán amikor hitelt vesz fel az állam, hogy ezt teljesíteni tudja, akkor te vagy az első, aki megkérdezi, hol a zsé...

Előzmény: bloki (1576)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1578
utálom magam, amikor okoskodom, de meg kell jegyeznem, hogy a munkát nem úgy végezzük, hogy milyen lenne, ha f*sz* felszereléseink lennének, hanem a meglévő felszereléseknek megfelelően. az irodában, és a terepen is...
Előzmény: bloki (1576)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1577

Kun ezredes közléseiből például nem derül ki, volt-e emberi felelőse a történteknek.

 

volt egy fizika tanárnőm gimiben, egy szájbaqrt kísérletet sem volt képes bemutatni, de mindig az eszközök voltak a hibásak....

Előzmény: bloki (1576)
bloki Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1576
Hantázásod helyett stílszerűbb lett volna értekezned Kun ezredes közléseiről! Hogy a rossz felszereltség, a kevés fizetés (a juttatásokért (veszélyességi pótlék, túlórapénz) külön harcot kell folytatniuk), a leépítésektől való félelem, a túlterheltség, az állandó és változatos életveszély miért nem vezet jóra, és miért gondolod, hogy a napi ténykedésben ezeknek nincs káros hatása! Pusztán pszihológiailag végiggondolva a dolgot, belátható, hogy óriási terhelésnek vannak a tűzoltók kitéve. Neked aprónak tűnő momentumok sorsokat határoznak meg krízishelyzetekben.
Előzmény: Demim úr (1575)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1575

A családi legendárium nem képes a történelem lefedésére. Erre már többször felhívtam a figyelmedet.

majd két hónapra rá a családi legendáriumodra hivatkoztál. emlékszem.

 

Te most rövidúton levezetted nagyszülőd fiskális bázis nélküli özvegyi nyugdíjának létéből a kommunista rendszer nagyszerűségét.

bár sajnos az absztrakció képesssége nem adatott meg neked, így a gondolkodás-analizálás-kommunikáció rendszere értelmezhetetlen számodra, de ebből nem a kommunista rendszer nagyszerűségét vezettem le.

 

másik büntetésed az, hogy kimutasd, az ország gazdasági helyzete, közállapota és a Tűzoltóság (mint állami szerv) hatékonysága, napi gyakorlata között semminemű összefüggés nincs, hogy a politikai döntéshozók ténykedésének nincs hatása rá

az előző séma alapján ezt sem mondtam. azt mondtam, hogy a politika távol áll a napi működéstől, hogy nem kis-Sztálinok zárják el a tűzcsapot akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

 

Azon, hogy milyen elvakultan vonod magadra a gyászolók megvetését.

óóó, persze, a gyászolók itt ülnek az internet előtt, és engem olvasnak, teeee, mikkamakka... ;-)))

 

normál emberi léptékkel mérve minden halál szomorú/iszonyatos, ezen nem is humorkodtam soha - ha jól emlékszem. más kérdés, hogy én ehhez másként állok hozzá, de ez itt mindegy...

Előzmény: bloki (1574)
bloki Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1574

A családi legendárium nem képes a történelem lefedésére. Erre már többször felhívtam a figyelmedet. Te most rövidúton levezetted nagyszülőd fiskális bázis nélküli özvegyi nyugdíjának létéből a kommunista rendszer nagyszerűségét. Épületes! Hozzád méltó ez a nívó. Büntetésből, mivel a valóságtól megint messzire szakadtál, járj utána, hogy miként capcarászta el a magánvagyont a muszka az emberektől, s milyen szerepet játszott ebben a szisztémában a bizományosi értékesítés, a BÁV? (Minek révén futotta arra az özvegyi nyugdíjra.)

 

Mivel a rovat témáját betegesen kerülöd, másik büntetésed az, hogy kimutasd, az ország gazdasági helyzete, közállapota és a Tűzoltóság (mint állami szerv) hatékonysága, napi gyakorlata között semminemű összefüggés nincs, hogy a politikai döntéshozók ténykedésének nincs hatása rá - most történetesen, az elvonásoknak, leépítéseknek -, hogy a függelmi rendszer maga a tökély, a három tűzoltó csupán saját butaságának köszönheti sorsát, a füstön kivül levőknek semmi köze nincs a tragédiához, legyen az oltó, vagy íróasztalnál ülő. S, majd kacarászunk erőlködéseden, humorzsákom! Azon, hogy milyen elvakultan vonod magadra a gyászolók megvetését.

 

 

egyenlítő - (1568)

Tehát az ázsiai kistigrisek legenda. Remek. (Soros úr miért is nem kívánatos arrafelé?) A szovjet szipoly legenda. Remek. A 10x-es lajtántúli nívó történelmi szükségszerűség. Remek. A TESCO-pénztárak a reprezentatívak. Remek. (A lakosság a totálisan eladósodott, és a szupermarketekbe a lakosság csak egy része jár, már csak fizikai okokból is. Messze van, nem tud járni, közlekedni, pénze sincs rá, esetleg szociális paranoiában szenved, stb.)

Hiba azt képzelned, hogy az a Kádár-rendszer visszasírásával azonos az, hogy a jelen valót rendszerváltás előtti évekkel vettetik össze. Csak az áldatlan állapotok megfestését szolgálja.

A (1570)-ed meg a gondolatiság mellett a jellemesség gyengéit is tükrözik.

 

 

Idézet egy nemzetközi szimpózium tudósításából:

"Kun István tűzoltó ezredes, tűzoltósági tanácsos, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke a hivatásos állomány helyzetét mutatta be. A 7900 fős létszámmal működő szervezet éves költségvetése alapján alulfinanszírozott. Személyi juttatásra évente személyenként közel 3,5 millió forint jut, laktanya üzemeltetésre négyzetméterenként 3.160 forintot kapnak a szervezetek, a gépjárművek üzemeltetésére pedig kilométerenként 100 forint a norma. A különleges szerek felülvizsgálatára, javítására pedig darabonként 380 ezer forint fordítható. 
  Az érvényben lévő jogszabályban rögzített technikai elvárásoknak az amortizáció miatt nem tudunk kielégítő mértékben megfelelni. A gépjáműfecskendők jelentős része elhasználódott, a létrák, műszaki mentőszerek és a vízszállító berendezések többsége üzemképtelen. A fejlesztésekhez a tűzvédelmi törvény alapján a költségvetés pályázati úton ad pénzt, amelynek forrása a biztosítók bevételének befizetett 1 százaléka és a beszedett tűzvédelmi bírságok. A szükséges önrészt a pályázatra jogosult önkormányzatoknak kell biztosítani.
  A központi költségvetés nem finanszírozza a védőfelszerelések beszerzését, utánpótlását, a képzési költségeket, a tűzoltó gépjárművek biztosítását, a felszerelések biztonságtechnikai felülvizsgálatát, az oltóanyag-utánpótlást, fejlesztéseket, beruházásokat. Az Európai Unióban talán lesznek előírások, amelyek megoldást jelentenek majd ezekre a problémákra csakúgy, mint a háromváltásos szolgálati időrendben dolgozó kollégák munkaóráinak mennyiségi szabályozására. Jelenleg Magyarországon a tűzoltók heti 54 órát dolgoznak, éves szinten 2808-at, szemben az Európában átlagos évi 2000-2100 órával."

http://www.tuzoltosagbp.hu/eu_html.php?p=eu/atleptuk/atleptuk.htm

 

Rossz ellátottság, túlterheltség, egzisztenciális bizonytalanság, életveszélyes munka. Hova vezet az ilyesmi?

Előzmény: Demim úr (1566)
toloba Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1573
Végső búcsú Pintér Gábortól

2006. augusztus 15. 21:31

Augusztus 16-án szerdán 14.45-kor tűzoltói tiszteletadással helyezik urnasírban örök nyugalomra Budapesten, a Rákospalotai Temetőben Pintér Gábor tű. főhadnagyot, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Speciális Mentési Parancsokság rohamparancsokát, aki életének 31. évében, az augusztus 8-án a Műegyetemen keletkezett tűz oltása során vesztette életét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság.

Pintér Gábor tű. főhadnagyot Dr. Lamperth Mónika Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter hősi halottá nyilvánította, poszthumusz főhadnaggyá léptette elő, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti.

http://www.uno.hu/news/story/216127
Árpi Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1572
Engem is ez döbbentett meg. Ezek szerint érintették a tömlőt, és úgy mentek mellette. Ha kívülről fogják átkarolják, hamarabb észreveszik, hogy valami nem OK. Nem tudom. Valahogy olyan hihetetlen. De nem tudhatjuk, hogy ott, az adott helyzetben mi zajolhatott le bennük.
Előzmény: 4400 (1564)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1571
:-DDDDDDDDDDDDDDDD ez jó!!!
Előzmény: egyenlítő (1570)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1570

Konzervatívok :-)

 

Egy Ferenc József, egy Horthy Miklós és egy Kádár János konzervet próbálnak mixelni. De egyikből sem a valódit, hanem egy képzeletbeli, visszavetítettet. A mixerbot meg Szálasi és Rákosi lenne.

Előzmény: Demim úr (1569)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1569

Miért van az, hogy kommunistázol, mégis a Kádár-rendszert sírod vissza, ahhoz hasonlítgatsz? Ahogy a Csendes Donban mondta egy öreg kozák: Jó ez a szovjet, csak bolsevikok nélkül kéne megcsinálni!

ezt nem veszik észre a bloki-féle agyhalottak, hogy miközben habzó szájjal kommunistáznak, az "édes" Kádár-rendszer mellett agitálnak...

Előzmény: egyenlítő (1568)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1568

Úgy tűnik, nem igazán tudod, mit beszélsz.

 

azon országoknak, melyek nem szipolyozásra szántak voltak, szuverrénnek, demokratikusoknak voltak nevezhetőek

 

írod a "kis tigrisekről". Korea, Tajvan, Thaiföld, Szingapur, Malajzia? Még ma is egy marék rizsért dolgoznak, autógumiból készült szandálban járnak, csak éppen nem a rizsföldön, hanem a szalag mellett robotolnak napi 12 órát. Az átlagbér még mindig 200 dollár.

 

Tudom, milyen fejlődés volt Nyugat-Európában. Ők a felső harmad. Ugyanakkor Portugáliában, Spanyolországban, Görögországban mi volt? Ők a középső harmad, velünk együtt. És mi volt 1973 után? 10-20 %-os infláció, sztrájkok, tömegtüntetések, egy évtizeden keresztül. Még a dollár értéke is tizedére esett.

 

Mivel tudnád alátámasztani, hogy jelenleg minden rendben, stabil az ország,

 

Miért kéne alátámasztanom? Mondtam én ilyet?

 

hogy a számszaki mutatók valóban mutatók?

 

Miért, mik? Ha nem tetszenek a számok, akkor ne nézd a mobiltelefonok számát (8 millió), a VB előtt a TESCO pénztáránál plazmatévével sorbanállókat, az I, J, K rendszámú autókat.

 

Miért van az, hogy kommunistázol, mégis a Kádár-rendszert sírod vissza, ahhoz hasonlítgatsz? Ahogy a Csendes Donban mondta egy öreg kozák: Jó ez a szovjet, csak bolsevikok nélkül kéne megcsinálni!

Előzmény: bloki (1554)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1567
veled ellentétben én pl. nem értek  tűzoltóság ügyeihez. (nnna, mondjukte sem értesz hozzá, de ez evidens, mint portásfülkében a szexnaptár... :-) én csak azt írtam, a napi működéshez annyi köze van a politikának, mint a pápának a harangöntéshez...
Előzmény: bloki (1565)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1566
ja, Sztálin már régen volt. jut eszembe néhai nagyanyám többször emlegetett esete, aki ugyan egy fillért sem fizetett a leendő nyugdíjára aktív korában, oszt' mégsem halt éhen, mert a gonosz kommunisták özvegyi nyugdíjat folyósítottak neki, és így tovább. beteg lelkű vagy, de ezt már tudjuk...
Előzmény: bloki (1565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!