Keresés

Részletes keresés

zzombie Creative Commons License 2006.05.08 0 0 8

Tulajdonképpen azért döntöttünk cégalapítás mellett, mert az említett családtag válaszott pozícióban dolgozik és a következő ciklusban már nem szeretne indulni. Én pedig eddig is végeztem nyelvekkel kapcsolatos munkákat, de a számla hiánya mindig probléma volt. Így mindeketten külön-külön végezhetnénk a saját tevékenységünket, nekem lenne számlám, ő pedig munkaarányosan kapná a "fizetését", nem pedig havi fix összeget az államtól. Az is erősen mellette szól, hogy benne száz százalékig megbízok, így biztos nem lenne összezörrenés később a céges ügyek miatt.

Viszont én még felsőoktatásban tanulok és hallottam olyat, hogy egy cégalapítással sok diákkedvezménytől elesnék. Ez igaz? Ilyen esetben utánam ki fizetné a különböző járulékokat? Az állam, ahogy eddig, vagy kénytelen lennék átvállalni a terheket?

Előzmény: Vil-Arnis Merras (6)
tkelemen Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7
Ha van egy EVA alany Bt-d. Lehetséges cégátalakulás Kft.-vé úgy, hogy az EVA alanyisága a cégnek ne szűnjön meg? Tud erről valaki valamit? Azt tudom, hogy az utolsó 2 évben 50%nál nagyobb tulajdonszerzés nem lehet a cégben, de, hogy az átalakulás megengedett e, vagy nem, azt nem tudom.
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6
Épp ezért javasoltam, hogy inkább KFT-t alapítsanak... nem nehezebb, mint BT-t alapítani, egy picivel talán többe kerül, de nem vészes a különbség - és akkor a KFT a saját vagyonával felel a dolgokért, nem pedig a tag(ok) vagyonával, ami nem 0 különbség.

Továbbá vannak olyan előnyei is, hogy pl. az ügyvezető igazgató után kevesebb járulékot kell fizetni egy KFT-ben, mint egy BT esetében a beltag után.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.07 0 0 5
Én továbbra is remélem, hogy nem 0 forint bevételetek lesz. :-)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.05.07 0 0 3
semmi különös, index.hu fórumokon szokás "kinullázni" a friss topicokat... afféle hagyomány. :)
Előzmény: zzombie (1)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2
Az én tanácsom: alapítsatok inkább KFT-t. Nem macerásabb, mint Bt-t alapítani. Ha fellapozod az expresszt, akkor találsz ott olyan cégeket, amik foglalkoznak KFT alapítással, beleértve azt is, hogy arra az 1-2 napra, amíg fel kell mutatni az alaptőkét, kölcsönadnak 3 millió Ft-ot.
Előzmény: zzombie (-)
zzombie Creative Commons License 2006.05.07 0 0 1
Ezt hogy érted?
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.07 0 0 0
Remélem nem 0 forint bevételetek lesz.
zzombie Creative Commons License 2006.05.07 0 0 topiknyitó
Egyik családtagommal közösen szeretnénk elindítani egy Bt-t és ehhez kérnék segítő információt. Mennyie be kerül az alapítás, mikre kell a működtetése során odafigyelni, kinek milyen tapasztalatai vannak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!