Keresés

Részletes keresés

Marcsika75 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 1745

Sziasztok! Talan tud valaki tanaccsal szolgalni. Jelenleg Phonak Naida crt III keszuleket hordok 2 hangszoroval es elegge rosszul hallok vele. Most egy siemens pure binax 7 keszulek megvasarlasan gondolkodom aminek a hangszoroja 2P-s. Igazabol az erdekelne, hogy ilyen rossz hallasra ezen keszulekek valamelyike alkalmas e nekem illetve, jo lenne, ha valaki megosztana a tapasztalatat ha volt ilyen keszuleke. A siemens keszuleket most probalom, de visszhangosnak tunik. Foleg ha a tv-ben tapsolnak, nevetnek vagy tul sok a zaj es igy mar nem ertem a beszedet. Illetve azben hangom is hangosnak tunik, nem termeszetesnek. Neha olyan gepiesnek mondanam a hangokat. Ilyenkor milyen frekvencian erdemes allitani az audiologusnak? Tul eros a magas hang? Ilyenkor van tulerositve a keszulek? Vagy ha a hangszoro hazba van epitve, akkor ezek a dolgok megszunnek es jobb lesz a beszederthetoseg?

Koszonom a valaszokat. Orulnek nekik....

Marcsi

erdosagi58 Creative Commons License 2016.03.04 0 0 1744

Köszönöm a segítséget, nehéz a döntés. 

Előzmény: forficula (1741)
forficula Creative Commons License 2016.03.04 0 0 1743

Szia! Az alábbi linken érhető el:

 

https://www.bestsound-technology.hu/

 

 

Előzmény: iro65 (1742)
iro65 Creative Commons License 2016.03.04 0 0 1742

Szia! és mi a Siemens új neve?

 

 

Előzmény: forficula (1741)
forficula Creative Commons License 2016.03.03 0 0 1741

Szia! Nem tűntek el a Siemens készülékek. Az igaz, hogy a nevük megváltozott, de a Siemens márkanévvel fémjelzett készülékekhez hozzá tudsz jutni. Tényleg egyre kevesebb helyen forgalmazzák őket mint régebben, gondolom ennek megvan a maga oka, amit sajnos én sem tudok. Emiatt persze a későbbi gondozás, javítás során felmerülő megoldások akadozhatnak. Szerintem a nagyobb forgalmazóknál érdemes próbálkozni- ha ragaszkodtok ehhez a márkához- ahol többféle készülék is van. Remélem segítettem. Üdv

Előzmény: erdosagi58 (1740)
erdosagi58 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 1740

Siemens hallókészülékkel kapcsolatban érdeklődnék. Azt a tájékoztatást kaptam,hogy már csak szervizelés van az országban, de gond lesz az alkatrész utánpótlással, nem akarom elhinni. Hosszú évek óta használja a gyerekem, soha nem volt gond, most kapna újat. Tud valaki közelebbit?

iro65 Creative Commons License 2016.02.24 0 0 1739

Szia!

 

Nekem is van okosteló, semmi problémám vele.

Olyan appot, ami hangosít a készüléken nem fogsz találni, én is kerestem,

amikor megkaptam. Sztem a mechnaikai dolgokon egy app sem segít.

 

Ha a csengőhangod halk, keress hangosabbat a neten. Én kb. 1 hétig kutattam-)

Találtam egyedit, és jóóóó hangos-)

Előzmény: sebatti (1736)
mazsi11 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 1738

Sziasztok! Segítségeteket kérem, hátha van ötletetek. Az a problémám, hogy kihordási időn belül vagyok (3,5 évnél), és szeretnék egy mélyhallójárati készüléket. Ennek leginkább az az oka, hogy olyan készüléket szeretnék, ami nem (vagy alig) látszik + sportoláshoz is használható. Közepes a halláscsökkenésem mindkét fülön, a magas halláscsökkenés nem igazolható. Jelenlegi készülékem Beltone Change 62D. Van valamilyen lehetőség arra, hogy mégis kaphassak TB-re másikat és ne kelljen 2,5 évet várnom? Köszi előre is az ötleteket! Üdv, Zoli

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1737

Azt hiszem egy kis zavar van az erőben. A hangszóró a gyengusz, amit lehet, hogy csak fel kéne hangosítani, és ha van hallókészüléked, akkor azt a "jó helyre" kell tenni, vagy kapcsolni.

 

Vagy dugd be a telefont valami adapterbe és azon keresztül használd. (bluetooth, induktív hurok) Mellesleg pontosan milyen telefonod, készüléked, hallásveszteséged van? Meg úgy egyébként, ha bővebben írsz talán érdemben is lehetne segíteni.

Előzmény: sebatti (1736)
sebatti Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1736

Üdv!

 

Androidos telót kaptam a családtól, de nekem halk a mikrofon Esetleg tdunátok használható App-ot?

kalman.daniel Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1735

Sziasztok!

Gyerekkorom óta gondok voltak a fülemmel: a bal fülem sokszor volt begyulladva és felszúrva, aminek következtében maradt egy pici lyuk a dobhártyámon. Volt is műtve meg minden, de a lyuk és a halláscsökkenés megmaradt: 3 évvel ezelőtti hallásvizsgálat a bal fülemre átlagban 35dB-es halláscsökkenést állapított meg.

A munkára, amire jelentkeztem, a jogszabály átlagban 20dB-es halláscsökkenést enged meg. Az orvosi alkalmasságin siketszobás küszöbérték-vizsgálat lesz. A kérdésem: fel tudom-e "tornázni" a hallásomat, ha a vizsgálat előtt fül-orr-gégészeten kitisztítják a fülemet, ill. ha közvetlenül a hallásvizsgálat előtt pihentetem a fülemet (a vizsgálat előtti fél-egy napon füldugót hordok, így ha azt kiveszem, a szubjektív hallásérzékelés picit megnő)?

 

A jogszabály szövege:

 

" A vizsgáltnak ép dobhártya mellett a súgott beszédet zárt helyiségben mindkét fülét külön-külön vizsgálva 5 méterről meg kell hallania; küszöb audiometria során mindkét oldalon a légvezetés küszöbérték átlaga 250-2000 Hz-ig vizsgálva a 20 dB-t nem haladhatja meg."

 

Ha nagyon kötözködni akarok, akkor a jogszabály szövegét lehet úgy értelmezni, hogy a küszöb audiometriás átlagot a két fül átlagára vonatkoztatja, mivel súgottbeszéd-vizsgálatnál konkrétan leírja, hogy külön-külön, de audiometriánál nem.

Crish77 Creative Commons License 2015.12.17 0 0 1734

Szia!

Saját tapasztlatot tudok írni, igaz nem tegnap volt. :) Nekem négy évesen vették észre, és kezelték, hat éves koromig nem voltam hajlandó hordani (súlyos kategória)
Nyolc évnyi logópédiával nem veszik észre  beszpédemen, inkább mondják tájszólásnak.
Nehéz belőni, de a mai programok egész jól beállítják az értékek után.
Sosem erőltessétek. Magától rá fog jönni, hogy jobb neki. Ha erőltetve van utálni fogja :)
Ennyire emlékszem ennyi év távlatából, remélem segíthettem ezzel.

Előzmény: kkkezdo (1733)
kkkezdo Creative Commons License 2015.11.10 0 0 1733

Sziasztok!

A kisfiam most 2 éves és 3 hónapos, most diagnosztizáltak nála (BERA, ASSR) hallásproblémát 60-80 db mutattak az eredmények. Hallókészüléket hamarosan megkapja.

Az orvosokat is meg fogom kérdezni, de ha van itt tapasztalat hasonló korú gyerekkel szívesen fogadnám.
Kérdéseim:
- Szerintetek milyen szinten fog tudni megtanulni beszélni, mennyire fog tudni jól artikulálni
- Ti, mit figyeltetek a hallókészülék megkapása után, hogy lőttétek be, hogy sok vagy kevés a szint?
- Egyéb amire figyeljünk?

Sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.19 0 0 1732

Kicsit figyelmetlenül olvastam :) Az analóg - digitális váltás furcsa lesz, de majd megszokod, és nagyon megszereted. Kapcsoltass ki minden extrát, legfőképp az irányhallást ne kapcsolják be neked, mert te is ahhoz vagy szokva, hogy mindenhonnan hallasz. A lehalkítást viszont használd. Más lesz a hangja, de nem fogod visszasírni a régit. A másik füleddel semmit se hallasz?

Előzmény: marci077 (1728)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.19 0 0 1731

Szia! Sikerült valamit alkotni az eltelt idő alatt? Milyen tapasztalatot gyűjtöttél azóta? A phonak egyébként jó, a widex is jó, meg a többi is jó, csupán márka alapján nehéz belenyúlni, viszont a készüléknek neked kell jónak lennie, erősítés és egyéb járulékos lehetőségeik tekintetében kell működnie, nálad. Ami másnak jó, az neked valószí űleg nem lenne a legjobb, és fordítva. Sok múlik az illesztéken, és az egyéni alkalmazkodási képességen, viselési hajlandóságon, pszichés állapoton is.

Előzmény: marci077 (1728)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.19 0 0 1730

Kicsit érdekes a hozzászólásod, nagyon nem vall olyanra aki hirtelen készülékes lett, mintha csak reklámoznál, ahogy ez a többi hozzászólásodban is jól látható.

Előzmény: Nakii (1729)
Nakii Creative Commons License 2015.10.19 0 0 1729

Sajnos fiatal létemre nekem is szükségem van hallókészülék használatára. Annak ellenére, hogy csodálatos szakemberek segítségével választottam ki a készüléket és elvileg nem is kényelmetlen, iszonyatosan furcsa. Aki csak most kezd keresgélni segítség után akkor a http://www.pannonhallas.hu/-t ajánlom, nekem ők segíttek.

marci077 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 1728

Sziasztok! Véleménekre lennék kiváncsi. Hallássérült vagyok közepesen súlyos kategória. Hallókészülék váltás előtt állok. Évekig ( 10évig) siemens analóg hallókészüléket viseltem a bal fülemen, csak a bal fülemen viselek  készüléket. Mostanra hallókészülék cserére szorulok. Audiológus a kórházban igen kedves és lekiismeretes hölgy ő digitális 16 csatornás Phonak naida s crt v külső hangszórós készüléket ajánlott. Jelenleg ez a készülék van nálam pár napja próba hordáson. Az ára elég borsos 115 ezer forint amit nekem kell kifizetnem. Kíváncsi lennék véleményekre tapasztalatokra ha nem is konkrétan erről a típusról hanem csak úgy általában a Phonak készülékekről. Jó a Phonak? Visel valaki Phonak hallókészüléket? Kinek mi a tapasztalata? Megköszönném a segítséget mert tanácstalan vagyok. Köszönöm szépen előre is. Üdv: Marci

SySERR Creative Commons License 2015.06.08 0 0 1727

Elkészült a fül-/hallásvesztés szimulátor oldal egy kezdetleges verziója.
http://syserr.hu/hls/
Amiért létrejött az oldal:
- Már léteznek hallásvesztés szimuláló oldalak, de azok fix hanganyaggal rendelkeznek és a minőségük sem megfelelő. Ezért ez egy olyan beállítást generál a Winamphoz amivel szinte bármi meghallgatható. Egy alap equalizer csak +-12dB (esetleg +-18dB) tartományban működik, de a Stereo Tool pluginnal egy kis trükkel szinte bármekkora beállítható.
- Érdekelt, hogy mi a helyzet a zenék terén ezért az oldalt alkalmassá tettem arra, hogy meg tudja becsülni a 125Hz alatti és a 8000Hz feletti frekvenciákat is.
- Az oldal le tudja generálni a korrekciós fájlt is, magyarul megfordítja az audiogram eredményt.

Ép hallással rendelkezőknek:
- Ki kell tölteni a saját fülnek az audiogramját (mert az ép hallással rendelkezőknek sem minden esetben egyenes az a vonal). Az oldal ebből fogja átszámolni a presetet a referencia fülre. Természetesen lehet üresen is hagyni, de akkor azokat 0-nak fogja venni.
- Ki kell tölteni a szimulálandó fül audiogramját. Ezt a referencia fülről fogja továbbszámolni.
A 'küld' gomb megnyomása után legenerálja az oldal a szimulált fül equalizer beállítást, amit le lehet tölteni és a Winamp Stereo Tool DSP-jébe betölthető.
Az oldal képes legenerálni a korrekciós fájlt is, tehát:
...Akinek nem ép a hallása:
- Csak a szimulálandó fül audiogramját kell kitölteni, a sajátot NEM kell.
A 'küld' gomb megnyomása után legenerálja az oldal a szimulált fül equalizer beállítást, DE letölthető a korrekciós fájl is. Az a frekvenciákat olyan szintre állítja be, ahogy az ép hallással rendelkező hallja. Értelemszerűen túl nagy vesztéssel nem tud mit kezdeni az oldal, illetve NEM a hangerőt fogja növelni, mert akkor torz lenne.
Részletesebb leírás és útmutató az oldalon található.
Eddigi tapasztalatok (erősen szubjektív!):
- Hallásvizsgálati mérésnél az hangerőben 5dB-s lépésköz, valamint a frekvenciák kevés száma pontatlan, cserébe viszont a mérés gyorsan elvégezhető. Emiatt a pontatlanság miatt nem lesz elég pontos a szimuláció sem.
- Az időmúlás okozta (időskori) hallásvesztés (ami a legtöbb esetben magas frekvenciás) szimulálás pontossága szinte 100%-os.
- A zajártalom okozta hallásvesztés (4kHz környéke) is elég pontos, és jól szimulálja azt is, hogy ez esetben az illető még simán hallhatja a 8kHz feletti frekvenciákat is.
- 12kHz-ig elég jól működik a becslés, utána a nagy szórás miatt nagy a bizonytalanság.

jajibubu Creative Commons License 2015.05.10 0 0 1726

Sziasztok! Segítsetek kérlek. Kb fél órája el kezdtem zenét hallgatni,és azt hittem,hogy a hangszóró torzít. De miután elkezdtem itthon beszélgetni a családdal,ugyan olyan torzul hallottam mindent. Mint amikor direkt torzítják a hangot. A zene is elég félelmetes,teljesen össze-vissza hangok,nem tiszták...

Tudom,hogy ezzel el kell mennem orvoshoz,csak érdekel,mitől lehet? Volt már valakinek ilyen??

SySERR Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1725

Sziasztok!


Egy érdekes kísérletbe fogtam bele, amivel elérhető, hogy akinek kisebb (esetleg közepes) mértékű halláscsökkenése van, az a zenéket újra jó minőségben tudja hallgatni mindenféle extra segédeszköz nélkül. A kísérlettel csak és kizárólag a gyakorlati tapasztalatokat veszem figyelembe.
Tehát nem foglalkozok azzal, hogy kinek mi okozza a halláscsökkenését, kizárólag az adott frekvencián mért vesztések érdekelnek (egyelőre).
A kísérlet indítását az adta, hogy eredetileg internetes rádiók hangzásvilágába nyúlok bele azzal a céllal, hogy az adott zene minél jobban szóljon, illetve a beszélgetős műsorok is jobban érthetőek legyenek. Erre a Stereo Tool adásprocesszor programot használom: http://stereotool.com/
Ebben az esetben értelemszerűen az ép hallással rendelkezők veszik igazán észre a különbséget.
Viszont, ebben a programban be tudom állítani az illető audiogramos eredményét, így pontosan le tudom szimulálni szinte bármilyen hanganyaggal az illető hallásvesztését. Ezt az eredményt pedig tudom `invertálni`, ami az illető hallásához fogja igazítani a Stereo Tool beállítást.
Mivel itt tisztán szoftveres megoldásról van szó meg van kötve a kezem, tehát nem minden esetben működik a dolog:
- Túl nagy eltérés a két fül között: Mivel a grafikus equalizer a bal és a jobb csatornát egyszerre állítja ezért az audiogramnál a két fül eredményét átlagolom. Túl nagy eltérés esetén a jobbik fülre van értelme megcsinálni a beállítást.
- Túl nagy frekvenciavesztés: Itt nem érdemes teljes mértékben visszahozni azt a frekvenciát, ahol már túl nagy a vesztés, mert nincs az a fejhallgató ami ezt kibírná.
- Helyhez kötött: A Stereo Tool csak PC-n fut. Telefonon, tableten nem.

Ha itt a fórumban van olyan ép hallású aki másokon segít, az bármilyen hanganyaggal meg tudja tapasztalni, hogy az illető hogy hall. Sajnos az internetre feltöltött 'hearing loss simulator' hanganyagok többségének pocsék a minősége.
A használathoz a következők szükségesek:
- Winamp: http://www.winamp.com/
- Stereo Tool DSP plugin: http://www.stereotool.com/download/
- Néhány tipikus hallásvesztés beállítás innen tölthető le: http://syserr.hu/hearinglosssimluation/

Akit érdekel a dolog e-mail-ben vagy privátban kereshet meg.

Cintia0101 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 1724

Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy van e itt olyan aki vízisportol hallókészülékkel? Esetleg ismertek olyan hallókészüléket, ami nem fül mögötti hanem hallójárati és vízálló?
Előre is köszönöm,

Cintia 

BAnikoo Creative Commons License 2015.04.05 0 0 1723

Sziasztok kedves mindenki! Érdeklődnék, hogy van e köztetek akinek vírus húzodott a fülére-egyensúlyszerv és a hallása. Szeretnék kérdezni tőle ha lehet. Előre is köszönöm szépen. 

Aniko

sebatti Creative Commons License 2015.04.03 0 0 1722

Ezt én is tapasztaltam, a zizegőnél is kellemetlen. Én kivettem az elemet egy időre (emlékszik a piszok), majd újra beállítottam

Előzmény: Tibissimus (1721)
Tibissimus Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1721

Èbresztöóra :"valamit elnyomtam azóta a beállított időn kívül minden egész órában zizzent. Én időben szeretnék ébredni nem pedig minden órában:( Természetesen a magyar útmutató semmit sem ír erről."

1. a 4-es gombbal alul válassz a hangjelzés vagy vibráció közt.

2.  a 6-os és 2-es gombot nyomd meg egyszerre, igy tudod az ébresztést be és kikapcsolni. A kijelzö 8-as helyén látni az ébresztö jelzést.

3. Ha az ébresztés aktiv, akkor a 2es gomb megnyomásával 5 percre kikapcsolható.

4. Az óra egy percig ébreszt, utána magától kikapcsol

5. Ha az idöt mutatja, a 6-os gomb megnyomásával ellenörizhetö, hogy mikor fog ébreszteni.

Az óránkénti zizzenésröl nem találok én sem utalást az útmutatóban, de ha a vibrációs ébresztést használod, akkor gondolom, hogy nem zavar.

Előzmény: sebatti (1652)
Tibissimus Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1720

Szia, nekem nem volt hallókészülékem, mert hirtelen jött a hallászuhanás. Viszont beszélgettem olyanokkal, akik a hallókészüléket cserélték CI-re, az az általános tapasztalat, hogy egy bizonyos pont elérése után a CI a jobbik megoldás a kezdeti "robothang" ellenére is.

Előzmény: malacy (1708)
Tibissimus Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1719

Szia kedves Zia48, itt vagy még ?

Tündér Sylvie Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1718

Paplanfa, köszönöm!

A hónap végén megyek vissza kontroll hallásvizsgálatra. Aztán nyaki gerinc röntgen, CVD, belsőfül CT, és legvégül fülzúgás vizsgálat vár rám. Felkerültem a Cochleáris várólistára. Újabb gyógyszert kell napi rendszerességgel szednem, a Betahistint.

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületének (MACIE) két oldala is van, ha valakit érdekel:

Weboldaluk: http://macie.hu/

Facebook oldaluk:https://www.facebook.com/MACIEgyesulet?fref=ts

 

Mindenkinek üdv és jobbulást!

Tündér Sylvie

Előzmény: Törölt nick (1715)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.26 0 0 1717

Kicsit OT. Nézegettem a telefonokat az MM-ben. Vajh miért is nincs egyetlen egy olyan megoldás amivel a gsm, vagy az androidos tapitelefonon a vonalas telefont is használni lehessen, mintha az egy vezetéknélküli lenne? Tehát, otthon 1 db eszközzel lehetne minden telefonhívást lezavarni, és ezt a készüléket pld munkahelyen is be lehetne reggelni az ottani vonalasra. Non plus ultra, ha a hallókészülék bluetooth-os, vagy ha zajos is, de induktívhurkos, akkor azon keresztül.

sebatti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1716

Megkaptam a Rehab. Szakszerv. véleményt: B1

Talán megmarad a munkahelyem..... 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!