Keresés

Részletes keresés

Diana579M Creative Commons License 2009.06.29 0 0 295
hát erre csak azt tudom mondani,hogy kár kihagynotok egy ilyen helyet:)
végülis a ti dolgotok,ha lemondotok a hely szépségeiről csak ezért,de én mondom(sokéve visszatérő nyaraló)hogy kár...
Előzmény: Erika,Peti (289)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.29 0 0 294
T. Vonalzoo

Amit te nevetségesnek tartasz az pl.Görögországban természetes dolog mivel reggelre fel volt gereblyézve a tengerpart, és a megszokott gyros árúsunk a második vásárlás után árengedményt adott és megtanult magyarul köszönni. Egyébként egy "természetes" környezetben lévő strandot nem szabad összehasonlítani egy épített stranddal mert a benne lévő műszaki tartalom sem egyezik. értem itt az építészeti,vízgépészeti,karbantartási
és működtetési költségek fedezetét.

Üdv: Peti.
Előzmény: vonalzoo (293)
vonalzoo Creative Commons License 2009.06.28 0 0 293
Nem akarom megvédeni degecit (gondolom nem véletlen a nickje :) )de:
- Nem tudom idén mennyi a strand belépő, de "pesti viszonylatban" nem túl drága, helyieknek, illetve 18 óra után mindenkinek ingyenes (volt tavalyelőtt legalábbis)
Mondjuk a parkolónak tényleg lehúzás íze volt...
- Viszont ezen a mondatodon jót nevettem: ' az ott Üzleti tevékenységet folytató vállalkozók azzal megtisztelik a túristát,hogy a parton, rendet tartanak.'
Én még sajna nem találkoztam olyan magyar vállalkozóval, akit ne az 1 év alatt megkereshető profit érdekelt volna. És természetesen ez nem csak Szalókra igaz (lásd pl. pár éve, amikor csökkent az ÁFA , vagy ősszel a benzináresés miatt...)
Előzmény: Erika,Peti (289)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.28 0 0 292

Írd nyugodtan, hogy degeci.  Elvégre az vagyok.

 

Én is azt modnom, hogy a szemetét mindenki vigye magával és ne hagyja a természetben. Sajna Abádszalóknál a tározóban és környékén iszonyú sok szemét lebeg a vizen, amit nagyrészt persze az ukrán elvtársak ajándékoznak nekünk rendszeresen. ( a jó kurva anyjukat, hogy finom legyek és nőies)  Ennek eltüntetését sem a természetre kellene hagyni a helyi lakosoknak, illetékes elvtársaknak.

 

A strand üzemeltetői a fizetségért cserébe (elvileg ) azt a kényelmi szolgáltatást nyújtják neked, hogy ott helyben megszabadulhatsz tőle kultúrált körülmények között és helyetted elszállítják, van hol "sielned" és nagydolgoznod ( nem a vízben) , a terep rendezett,  és ápolt a fű, stb. 

 

Ezért nem szégyen pénzt kérni és nem említendő egy hónapban sem a "drága jó Magyar mentalitás"- sal.   

 

Mint említettem vala, egybehangzó vélemények szerint ide nem az igényes, és anyagilag is jól eleresztett magyar jár, hanem azok, akiknek nincs miből "kultúráltnak lenni".   Ezért írtam, hogy ha neked megfelel, hogy a nádason keresztül töröd át magad a vízhez és nincs egy  magas gaz-mentes rész, ahol el tudsz időzni a parton olvasgatva, akkor annak sincs akadálya. Ha nincs igény, akkor nem kötelező használni sem a strand területét.

 

Várjál visszateszem a kapanyelet ....   Klikk.   

Előzmény: Erika,Peti (289)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.28 0 0 291

Azok tudtommal névre szólóak, és felhasználáskor igazolni is kell ( elvileg), hogy valóban Te vagy Nildon.

 

Te másképp tudod ?

Előzmény: Törölt nick (290)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.27 0 0 289
T. degecen Lakom

válaszodra nekem az a válaszom, hogy TE is mint sok honfitársunk is magadból indulsz ki. nekem az a véleményem ha valamit elviszel a természetbe azt így vagy úgy vidd is haza! mert ilyen emberek szemetétől nem lehet férni a legtöbb magyarországi
kirándulóhelyeken (teljesen mindegy hogy tópartról vagy hegyvidékről beszélünk). Nagyon gusztustalan húzásnak tartom ha egy tópart használatáért valaki pénzt kér. itt is láthatjuk ezt a drága jó Magyar mentalitást,hogy azonnal munka nélkül akarnak egyesek meggazdagodni,és igyekszenek az idegeneket (akik nem kevés pénzt költenek el a nyaralóhelyükön) minél jobban lehúzni.
Én már elég sok vízparton megfordultam de azért hogy a Feleségemmel leterítettük a törölközőket még tőlünk soha senki egy árva petákot sem kért.Pedig Görögország,Spanyolország,tunézia tengerpartjai Sokkal többet nyujtanak mint ABÁDSZALÓK:) (én ezeken a helyeken is láttam és használtam a kihelyezett szemetes edényeket) Ez a strandkarbantartás című dolog pedig a kutúráltabb vízpartokon úgy történik, hogy az ott Üzleti tevékenységet folytató vállalkozók azzal megtisztelik a túristát,hogy a parton, rendet tartanak. De ez a jól felfogott üzleti érdekük is.(Spanyolországban a boltok előtt felmossák a járdát és csodák csodája nem kérnek pénzt ha arra megyek) A tópartra ürítésről az a már többször ismételt véleményem,hogy kultúrált embernek nem fordul meg a fejében.(Ha neked igen akkor bevett szokásod lehet mert igen lelkesen írsz róla) Ezt a témát vendéglátó helyen szokás intézni némi fogyasztás fejében..

Na Abádszalókról annyit hogy máshová megyünk és a széles baráti és ismeretségi körömet is le fogom beszélni a hely felkereséséről.

Tisztelettel : Peti.

Ui:Ha valaki nem tud kultúráltan válaszolni egy kérdésre az jobb ha hallgat mert kiesik a kapanyél a szájából.
Előzmény: Degecen lakom (287)
krinyi Creative Commons License 2009.06.27 0 0 288

A "szabadstrand" kifejezés nem a nem-fizetsére vonatkozik, hanem arra, hogy szabadvizű (nem medencés) strand. Igen, fizetős, de ebben az évben a parkolás ingyenes!!!!

Itt lehet tájékozódni:

 

Szabadvizi strand
Előzmény: Erika,Peti (286)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.26 0 0 287

igen, fizetős.

 

 

Azért fizetsz, hogy karbantartsák neked a partot, legyen hová leteríteni a törölköződet, legyenek szemetes bödönök, ahol a jégkrémed papírját kidobhatod és ne a vízbe kelljen ürítened. ( a kutyák után legalább a gazdáik összeszedik, de neked nincs gazdád.)

 

De ha megfelel, hogy  nádason keresztül mész be vízbe, a sendvicsed zacskójáét ott dobod el, ahol épp vagy, és a fürdés után rögtön hazaszaladsz, akkor van "szabadstrand".   

Előzmény: Erika,Peti (286)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.26 0 0 286
Sziasztok!
Segítséget szeretnénk kérni mert úgy terveztük hogy Augusztusban Abádszalókra megyünk pár napra olyan tájékoztatást kaptunk,hogy a strand fizetős. azt szeretnénk kérdezni,hogy ez igaz-e vagy van szabadstrand (nem fizetős)is.

Köszönettel:Erika&Peti.
__CroSS__ Creative Commons License 2009.06.23 0 0 285

else akarom hinni, hogy végre nem kell valamilyen horgász engedélyes mitudomén mit kiváltani hanem lehet szépen napijeggyel horgászni ameddig akar az ember.

köszi a választ

Előzmény: 681109 (284)
681109 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 284
napijegyet tudsz venni bárhol - értem ezalatt az adott település horgászboltját, benzinkútját, trafikját, sőt némelyik "kocsmában" is árulnak
általában ki van írva, hogy napijegy kapható, de ha mégsem találod, akkor bárkit megkérdezel a faluban, eligazít :)
Előzmény: __CroSS__ (283)
__CroSS__ Creative Commons License 2009.06.22 0 0 283

Üdvözlet!

 

Kérdésem a tiszatavi horgászattal kapcsolatos mivel szeretnék ezen a szép környéken kiapcsolódni.

Szügségem van-e valamiféle engedélyre hogy tudjak horgászni, vagy csak felpakolok egy-két botot és megindulok a Tisza-tó ra és majd ott tudok venni napi esetleg heti jegyet? utánna néztem már a neten de konkrétumot nem találtam...

gondoltam itt hátha valaki megválaszolja.

Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.16 0 0 282

 mit gondoltok a dinnyeárulás és abádszalók viszonylatában

 

Dinnyével Tiszát lehet rekeszteni.... meg Tesó parkolókat.

 

Ha forgalmat akarsz, akkor ne csak ömlesztve áruld a dinnyédet, hanem gondold végig mi az a többlet érték, amit a potenciális vásárlóid szivesen vesznek.  

 

Persze csodák nincsenek, bármilyen ötleted is van, ahhoz valamennyi pénz kell, amit belefeccölsz. ( akár hűtő, akár más, ami a megvalósításhoz kell )  

 

Bár ahogy én láttam, és hallottam a  helybéliektől, Abádszalókra többségében a kevéssé igényes és kevéssé jól eleresztett nyaralók mennek.  A költségminimalizálás a legfőbb szempont az odautazóknak.  Monnyuk a nyitónapra a strandon a füvet sem vágták le, szemetes volt, a környezet gondozottságát hasonlítani sem lehet egy balatoni szabadstrandhoz.

 

 

Előzmény: sándrix (223)
Diana579M Creative Commons License 2009.06.16 0 0 281
sziasztok!most értem haza Abádszalókról,és már most elég jól éreztem magam.
a szezonnyitó nekem tetszett,jó kis buli volt,a Fiesta jó hangulatot csinált(köszönjük fiúk:D)elég sokan is voltak.ami meglepett,hogy vasárnap szinte senki nem volt a parton,és elég furcsa ez így szezonnyitó után.igaz nem volt nagy forróság de azért jó idő volt szerintem.(nem baj,leglább nem látták hogy bénáskodtunk a játékgépekkel:P)azért végeredményben jól éreztük magunkat,és ami külön jó,hogy ez csak előnyaralás volt:Pjúliusban újra megyünk
volt még valaki lent?
stopposbácsi Creative Commons License 2009.06.12 0 0 280
No, a kis kör 69 kilométer, a nagy még egy plusz ötvenes.

A tisza mellett viszont a töltés az egyik oldalon betonozott egészen fel Tiszadobig, ha jól emlékszem.
Előzmény: hybe (279)
hybe Creative Commons License 2009.06.12 0 0 279

Már képben is vagyok, köszi ! Most már csak az a kérdés, hogy hány km. a "kis kör", így a 33 -ason rövidítve. Olyan 60 km. körül saccolom ...

Van még egy kérdésem ! Olvastam valahol, hogy a Tisza-tavon valahol egy szigeten van egy elhagyott temető. Ez hol lehet pontosan és érdemes megnézni ? Állítólag érdekes, volt ott már valaki ?

Előzmény: vonalzoo (278)
vonalzoo Creative Commons License 2009.06.10 0 0 278
Tisza-tó híd
Ezen a képen pont jól látszik a bringaút vége.
Itt van eredeti méretben
Előzmény: hybe (277)
hybe Creative Commons License 2009.06.10 0 0 277
Tényleg nem megy át :-( Akkor marad a 33 -as, láthatósági mellénnyel felszerelkezve ...
Előzmény: vonalzoo (276)
vonalzoo Creative Commons License 2009.06.10 0 0 276
Szia!
Én is úgy tudom, hogy nem megy át kerékpáros út, csak a 33-as út. Próbáld meg ezt a térképet is!
Előzmény: hybe (274)
stopposbácsi Creative Commons License 2009.06.10 0 0 275
Megkérdem a sógort merre mennyi, ő már többször körülkerekezte...
Előzmény: hybe (274)
hybe Creative Commons License 2009.06.10 0 0 274
Köszi, ezek szerint a kerékpárút nem megy át a 33 -ason, de lehet kompozni Tiszadorogmánál vagy Ároktőnél. Viszont a zöld kerékpárút csak 69 km lenne ekkora kerülővel ? Ezt kicsit keveslem ...
Előzmény: stopposbácsi (273)
stopposbácsi Creative Commons License 2009.06.09 0 0 273
Előzmény: hybe (272)
hybe Creative Commons License 2009.06.09 0 0 272

Sziasztok !

 

Meg tudja mondani valaki, hogy Poroszló és Tiszafüred között van -e kerékpárút ? Ha nincs, akkor mi a tapasztalat a 33 -as főúton való haladásról kerékpárral ? Neki se vágjunk vagy azért jellemző a kerékpárforgalom ? Így hány km egy Tisza-tó kör ?

Csilla16 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 271
Nekünk is a cél a Tisza-tó, csak nem tudunk dönteni az Abádszalóki Füzes Kemping és a Tiszafüredi Thermál Kemping közt. Szórakozni is és pihenni, kirándulni is szeretnénk. Ha tudtok adjatok tanácsot, Köszi!
Mr.Gócpoint Creative Commons License 2009.05.22 0 0 270
A jövő hét pénteken egy hosszú hétvégi kiruccanással kezdem a 15. Abádszalóki nyaramat. Remélem a víz már nem fog addig visszahűlni, tegnap már 21 fokot írtak!
Diana579M Creative Commons License 2009.05.20 0 0 269
halihó:Dmindjárt nyár..végre
tavaly szeptember óta ezt várom:P
ki mikorra tervezi hogy nyaral?
vonalzoo Creative Commons License 2009.05.17 0 0 268
Ezt pedig a másik szomszédban, Kunhegyesen lőttem.Kunhegyes, Szélmalom
vonalzoo Creative Commons License 2009.05.17 0 0 267
Halihó!
Most jöttem meg Abádszalókról, itt van 2 kép Szalók és Tiszaderzs közöttről, az első odafele a gáton, a másik vissza a főútról.

krinyi Creative Commons License 2009.04.11 0 0 266

Figyelem, aki tud, segítsen!

Ma, azaz 2009 április 11-én volt Szalókon 2 motoros fiú, lenn találkoztunk a vízparton velük. Az egyikük elhagyott a motorjáról valamit, amit kisfiam talált meg. Talán másoknak értéktelen, de nekik bizonyára fontos lehet.

Mélcímem publikus.

Diana579M Creative Commons License 2009.03.21 0 0 265
a programfüzet már elérhető a www.szalok.hu oldalon:)Fesztiválok nyara..biztos jó lesz:Dtessék minél többen eljönni;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!